Billund torsdag 21. maj

Den erfarne programtipper og kommentator Vagn Honum har udvalgt sine bedste spiltips til torsdagens løb.

Favoritten kan være i fare

Klar favorit på kapacitet er Edward (1. løb/1), men han er fortsat ikke helt stabil at se på i travet. Sidst på Lunden kunne den tage spids direkte fra start, og så var ingen i stand til at true ham. Han så ud til at løbe på kanten af fejl flere gange set fra siden. Her i autostart får den kamp om føringen fra start, da flere starthurtige heste vil have position, og holder Edward sig så i trav? Der kan sagtens være værdi i at spille imod ham her. Det sikre kort at gå ud fra i spillet er ydersporets Belmondo Simoni (1. løb/8). Han er i god form, og var fin treer til Elliot og Fly By So Easy fra højere klasse i sidste start. Han vinder meget snart igen, og ved favoritsvigt kan det blive her. Jeg har haft held med at pege på Lønborg Senior i de sidste tips, og frækt kan man spille 50kr vinder og 100kr plads på den røde hest med de let genkendelige flotte hvide aftegn. Der er noget Morten Koch over løbet her, idet halvdelen af feltet kunne have deltaget i ”De røde heste”.

Favoritten svigtede sidst

Rene Kjær kørte roligt fra start med 10 Cherokee Heaven sidst i Skive. Netop som hun var ved at være oppe i omdrejninger i næstsidste sving svigtede hun i gangarten og fik galop på. Får favoritten fejl på igen her, kan den ikke vinde, og derfor kan der også spilles imod hende med værdi. Efter lang pause var der positive tegn i 6 Elvis Bork(2. løb/6) sidst, og han gik fint afsted fra spor syv senest. Kommer han lige så godt afsted her kan den måske overraske på vinderpladsen denne gang, for normalt skal formen tage et kvantespring fremad, når den har fået løb i sig, og den store hest har vundet sin eneste sejr hidtil på Billundbanens store oval, og det endda efter stor fejl undervejs. Igen her kan man prøve i spillet med 50kr vinder og 100 kr plads på Tano Borks hellillebroder.

Lyser af topform

Når der er mulighed for det, køres Wonderboy (4. løb/4) offensivt mod spidsen, mens den ofte bliver taget roligt, når spidsmuligheden vurderes lav. De sidste to gange har Steen Juul bakket sig i rygposition på de svenske baner med den store flotte hest, og begge gange er den kommet flyvende når den har fået frit frem i opløbene. Han er på vej til at lave en ny kanonsæson, og ligesom sin broder Politiken løbe sig i millionklubben. Under alle omstændigheder har han form til at vinde dette løb under normale omstændigheder, og uden sejre i resultatrækken kan man håbe at få dobbet op i vinderspillet, og så mener jeg at den er spilbar i løbet. Vinderspil på Wonderboy, og så bestemmer man selv indsatsen!

Bedre forudsætninger nu!

Sidst Morten Friis var placeret med Angelfromheaven (6. løb/1), var i et V75-løb, hvor de foranliggende på målstregen hed Duglas, Dino Silvåkra, Askepot Macoy, Benton Frisco og Cerveza. Nu står den fra spids i et formløb med spor et. Sidste gang blev den tidligt sat af i dødens efter lang løbspause, og så blev den sendt frem til spidsen trods tillæg. Det kostede i ”benzintanken” og den kapatulerede med galop midt på sidste langside, da den blev presset max, Her kan Morten Friis sidde og holde igen i hende det meste af vejen og så tror jeg den har form til at være med i slutstriden helt til mål. Opfordringen går på 50kr vinder og 100kr plads, for er den bare blandt de tre første er indskuddet hjemme. Den må selvfølgelig slet ikke glemmes i V5-spillets fjerde afdeling.

Hvad siger de aktive? Se træner-/kuskekommentarer.

Live