Aarhus 2. november

Den erfarne programtipper og kommentator Vagn Honum har udvalgt sine bedste spiltips til mandagens galop- og travløb. Beløbene i de enkelte spil kan ses som en vejledning i, hvor risikofyldt spillet er.

Galop: Blød bane til hestens fordel

Indenfor galoppen taler man ofte om, at den hest og den hest har en fordel, når de bløde baner kommer om efteråret, og det har været her en tid nu med massive regnskyl ned over de fleste væddeløbsbaner den sidste tid. En af de heste med denne fordel er 6 Seraphina, som kom sent i gang med sæsonen 2020, og første startede i årets første løb i juli efter en lang pause. Nu har hun været ude i hårdt selskab nogle gange og løbet med, men denne gang hvor distancen er 2000m og hun får lærlingelettelse på med Liam Doran der tager 3 kilo af, samtidigt med, at den er sænket to kilo i handicap siden sæsonstarten, gør at den bør være med i afgørelsen denne gang. I fjor var den slået med kort hoved i dette løb af Medician Melody, og ved den lejlighed var banen i hvert fald blød til dyb. At den var slettet til sidste start på Fyn skal man ikke lægge for megen vægt i, for hverken træneren Torben Christensen eller ejeren Trine Johansen kunne drømme om at starte den hvis den var i uorden til denne start. Jeg ser 6 Seraphina som et godt spilbud, og anbefaler 50 kr. vinder og 50 kr. plads på 6 Seraphina i 3. løb i galopløbene som indleder programmet.

Trav: God pladschance og måske mere

Det har svigtet lidt med resultaterne på det sidste for Sarek (3. løb/7), der i bund og grund er en ret god hest. Der er alt for mange dårlige resultater i programrækken som følge af for mange galopper på det sidste, og det var helt tydeligt at det ville træneren selv Martin Hansen lave om på senest. Han kørte et løb på ren ”safety” og blev siddende i inderbanen og ville bare køre hesten fejlfrit. Det lykkedes også i en højere klasse end dagens modstand, og selvom han kørte bagom konkurrenterne inde i opløbet, for at komme ud til fri angrebsplads, lykkedes missionen ikke helt og den måtte nøjes med en lille præmie. Den klarede ydermere distancen fint sidst, og det giver forhåbninger om et endnu bedre resultat denne gang hvor man igen skal løbe krævende 2300m, hvor Michael Lønborg kører hesten, som han har gjort før med succes. Jeg tror han er en god pladschance med mulighed for at overraske, og prøver at anbefale 50 kr. vinder og 100 kr. plads på 7 Sarek i 3. løb til travløbene.

Trav: Løb i kroppen nu

Stald Saltum i Nordjylland har i min optik altid stået for kvalitet, og det vel at mærke en kvalitet, der strækker sig langt over 50 år tilbage i travhistorien, og hele familien med hesteintresserede døtre laver år efter år gode heste til den danske travsport. I år har de haft endnu en flot sæson i væddeløbsstalden med mange vindere i f.eks. Billi Time, Cadiz og Come On Party, men de er kommet fra Flemming Jensens professionelle stald i Hjallerup, hvor de træner det meste af deres træning. Jørgen Larsen, der er familiens overhoved, har i datteren Anne Dodensig en uvurderlig hjælp i det daglige, og de har selv hjemme på gården fine træningsfaciliteter, og her er ”Harry Potter-figuren” Expelliarmus (5. løb/2) gjort klar til start. Hun havde inden sidste start haft en lang pause, og det er netop de lange pauser, der ofte kendetegner staldens heste, der næsten aldrig starter heste, som ikke er aktuelle, når de starter. Expelliarmus gik godt direkte trods over 10 måneders fravær fra løbene, og den tog en fin andenplads på afstand af vindende Freiherr Faust på Aalborgbanen, der forleden vandt anden sejr i træk på Skivebanen i stærk 16-tid over fuld distance. Jeg tror at hoppen denne gang er klar til at stryge til tops for første gang i karrieren, og ser den som et godt vinderbud med Casper Mølgaard Nielsen i vognen igen. Jeg anbefaler derfor 100 kr. vinder og 100 kr. plads på 2 Expelliarmus i 5. løb til travløbene.

--

Live