JESPER ELBÆKS UDVALGTE

Aalborg søndag 25. oktober


3.løb – 8 Watch Me Tycoon – Bent Svendsen

DM for Travtrænere er på menuen i Aalborg søndag 25. oktober. DM skulle egentlig have været afviklet i april måned, men Covid19 satte en kæp i hjulet for arrangementet. Nu bliver kuskematchen afgjort på én løbsdag, hvilket jeg ikke kan huske er sket før.

I 2. afdeling af DM kører den forsvarende mester Bent Svendsen den Per Juul-trænede Watch Me Tycoon. Startsporet er dårligt længst ude på vingen, og det virker som en hest, der skal gemmes lidt undervejs, og så fyres af de sidste 3-400m.

Ganske som senest, hvor medejer Morten Juul kørte et pænt løb med Watch Me Tycoon i tredje par indvendigt, men Ekstra Bladets Travklubs Zadok Font havde spids for Jeppe Juel. Der blev angrebsplads med 350m til mål, og så gik det stærkt! Watch Me Tycoon kunne ikke nå frem til Zadok Font, men leverede en fin præstation, og kan give Bent Svendsen gode DM-point. Det sikre spil er Plads, for der er selvfølgelig gode heste imod i et DM.


4. løb – 9 Don Anton – Kasper K. Andersen

Aalborg-træner Bo Westergaard er den største travtræner i Danmark målt på antal heste. 56 heste står der pt. på træningslisten, hvilket er en håndfuld mere end Aarhus-træner Kaj Jensen og Aalborg-kollegaen Flemming Jensen.

Team Bo Westergaard starter fire heste i Aalborg denne løbsdag. Tre af dem har jeg tippet vinder i programmet, og en af disse er Don Anton i eftermiddagens 4. løb. Seneste start var i Odense 15/10, hvor Don Anton tidligt havde spids, og bare joggede hjem på tiden 1.13,6a/1640m.

Det var selvfølgelig med et langt bedre startspor og på en anden distance end søndag i Aalborg, men denne Donato Hanover-søn oser bare af topform for tiden, og jeg tror Kasper K. Andersens gode og rolige kørehænder passer godt til Don Anton. Spil Vinder og Plads, og skal du ud i Tvilling, så brug 2 Just East og 3 Cabo Suroeste.6. løb – 3 Prapai R – Ken Ecce

Endnu en Bo Westergaard-trænet hest tippes som vinder, og er derudover et godt blankbud i såvel V5 og V4.

Det er Orlando Vici-hoppen Prapai R, som senest imponerede i Skive 9/10. Havnede i tredje par indvendigt fra start, men Mads Henriksen vidste godt, hvad han havde at køre med, så han satte sig ud i dødens på første langside.

Det var så god en hest som Bad Boy, som havde spids, men Mads Henriksen kørte bare forbi ved indgangen til opløbet, og havde kræfter nok til at svare op for angreb på open stretch fra Beautiful Kiss. Er i topform og kan give Ken Ecce gode DM-point. Gå ombord i Vinder-spillet på Prapai R, og brug den som blank i V-spillene.10. løb – 9 Emil L – René Kjær

Næstsidste afdeling af DM for Travtrænere betyder selvfølgelig, at der vil være nogle kuske, som kører konservativt, fordi de ligger godt til i klassementet – og nogle kuske, som har behov for point i jagten på en topplacering, og derfor kører (for) offensivt.

Det skal man som spiller naturligvis holde sig for øje. Så derfor er jeg faktisk ekstra godt tilfreds med mit vindertip i Fast Track-programmet på 9 Emil L, som har bagspor, og derfor nødvendigvis bliver kørt afventende.

De værste imod er 10 Big Ben, som har afsluttet godt de seneste par gange, samt 7 Katja A Boko hvis den undgår galop. Men Emil L var rigtig dygtig senest i Aarhus, hvor Finn M. Lassens Berlo bare var for god på dagen. Spil både Vinder og Plads på den her.
--

Live