Aalborg 21. juni

Den erfarne programtipper og kommentator Vagn Honum har udvalgt sine bedste spiltips til søndagens løb. Beløbene i de enkelte spil kan ses som en vejledning i, hvor risikofyldt spillet er.

Tilbage på hjemmebanen

Den bedste danske 5-åring netop nu er Dortmund, og hans lillebror hedder Feyenoord (2. løb/8). ”Fodboldhesten” har startet på udebane i alle starterne siden den sikre debutsejr, og det har ikke været udpræget succes. Nu vælger Marc Bæk Nielsen at starte ham på hjemmebanen igen, og de sidste starter har det været rent og skært uheld, der har gjort, at den ikke har stået med topresultater. I forrige start havde den afgjort i Billund midt i opløbet, og pludselig lavede den en dum urutineret fejl på vej mod sejren. I starten efter fik den galop på netop, som den var klar til at sætte turboen til og dagen var igen spoleret. Den ligner en hest med rivende udvikling med det samme, alt falder i hak, og det kan blive her. Startsporet kan sikre en rolig startafgang, og så kan den forhåbentlig få en god ryg at gå i indtil speeden skal sættes ind med 300m til stregen. Han bliver næppe favorit her, og anbefalingen går på 50 kr. vinder og 50 kr. plads på 8 Feyenoord i 2. løb.

Spids og slut

Første gang 1 Fønix Boy (3. løb/1) startede var netop her i Aalborg, hvor den fra spor tolv, var flot anden til Felix Light. Så kom Coronapausen ugen efter og den gjorde comeback ved starten i Billund 13. maj, hvor man havde udstyret hesten med lukket hovedlag. Her blev han alt for gal og løb 10-15 meter foran feltet hele vejen, indtil den til slut halvvejs havde lukket for luften og den blev naturligvis træt. I de to seneste starter har han været meget mere rolig og afdæmpet, og den har gået pænt uden at storimponere. Nu har han spor 1 og Kasper K Andersen i vognen, og skulle den lykkes med at holde føringen op, tror jeg konkurrenterne vil få meget vanskeligt med at passere den velafstammede 3-åring. Min anbefaling går på 100 kr. vinder og 100 kr. plads på 1 Fønix Boy i 3. løb.

God pladschance

I rigtig lang tid har Picobal (8. løb/1) stået fra tillæg i alle de formløb, den har deltaget i, og det har været for svært for den efterhånden ældre hest. Nu har den startspor et og da den altid har været hurtig fra start og samtidigt er bedst når den sidder med foran, er chancen for en top-3 placering bestemt til stede denne gang. Han har muligvis ikke tidligere tiders kampmoral i behold, og det er derfor anbefalingen går på 100 kr. plads på 1 Picobal i 8. løb.

Svendsen-effekt

Sidst der var en Svendsen i nærheden af Rock On (9. løb/2), vandt den sit første travløb i mange starter. Ved den lejlighed var det første sejr til Camilla Dueholm Svendsen, der red den til sejr i montéløb. Nu kører farmand Bent Svendsen den i formløb, og med den form han viste sidst for Rene Kjær, hvor den kun manglede få centimeter i at slå Triumf Kåsgård, bør den være en god chance i dagens sidste løb. Han har tilmed før været en af de få i feltet, som ikke har noget imod distance, og da den er lang denne gang stiger hestens chancer. Jeg anbefaler 50 kr. vinder og 50 kr. plads på 2 Rock On i 9. løb.

Hvad siger de aktive? Se træner-/kuskekommentarer

Live