Vagns udvalgte

AALBORG FREDAG: Den erfarne programtipper og kommentator Vagn Honum har været sine tips til søndagens løb igennem en ekstra gang, og udvalgt dem, han har en særlig fidus til.

Har den form nok efter lang pause?

Det er altid svært at vurdere heste, som kommer tilbage i løbene efter 9 måneders løbspause. Det er hvad Elvira Gardenia (1. løb/8) gør. Hun køres af Knud Mønster, der har kørt flere for Martin Andreasen i den seneste periode. De sidste fem gange, de har startet siden Covid-19 lukkede landet, har man hentet knap 20.000 kr. med hjem til stalden i præmier. Første gang Elvira Gardenia startede kørte Martin Andreasen selv fremad med hoppen i Billund, og havnede udvendigt på førende Echo Renka og med Cherokee Heaven i ryggen. Begge de to heste har hver vundet tre løb siden, blandt andet på 15-tider og indløbet i omegnen af 40.000 kr., Der kan derfor være noget for spillerne at holde øje med, når Elvira Gardenia gør klar til løbet. Er den fin i stilen, som var en af dens minusser i de første starter, kan den sagtens være et spil værd i dagens første løb. Og Knud Mønster har vundet 6 sejre siden 20 april.

Fejlfri er den farlig!

Jeppe Juel har flere gange udtalt sig positivt omkring Orali-sønnen Fenwick (2. løb/1). For et par starter siden oversatsede Jeppe Juel for at komme til spids på Jægersro, men efter fejlen viste den potentiale i ophentningen. Ved Skivestarten senest varmede den forrygende godt op, og man troede igen på hesten i stalden. Til løb var han dog umulig at få til at slappe af, og i startmomentet slog den også et slag ud i banen mod staldudkørselen. Han nåede at galoppere umotiveret tre gange på en omgang, og så var dagen selvfølgelig ødelagt. Nu starter han for første gang på hjemmebanen, og så må vi se om det er løsningen. Jeg tror at den fartmæssigt er fuldt på højde med de andre, så hvis han holder hovedet koldt, kan der komme en overraskelse fra indersporet.

Bliver meget vel glemt denne gang

I forrige start brugte Jan Tranholms Andover Hall-søn VIP Hall (3. løb/9) krudt fra start for at komme ned i banen, og selvom den tidligt slap til Dream Of Succes, så kostede en 08-åbning alligevel. Han var fint med hjem over mål bag de gode Benjamin Nordal og Bosse Game. I sidste start kørte Jan Tranholm ham selv i det, der skulle blive Apapmands udtagelsesløb til Copenhagen Cup, og her fik han galop på i en sammenkørsel, da Caid De La Cote pludselig galopperede i ryg på den førende, og det gav en kædereaktion. Michael Lønborg har vist et virkeligt fint håndelag for ham før med masser af top 3-placeringer med ham i 17 forsøg, og jeg bliver ikke specielt overrasket, hvis han er favoritten Belladores hårdeste modstander. Under alle omstændigheder er den aktuel i både tvilling og triospil på alle seriøse kuponer.

Næppe over 4 gange igen!

Et af dagens bedste vinderspil kan man finde i dagens næstlaveste klasse. Der er topfart i den lovende Ens Snapshot-søn 10 Figaro Sølvtop (9. løb/10). Sidste gang lavede han ikke andet i opvarmningen end at galoppere på det samme sted ind i første sving efter dommertårnet gentagne gange. Det tog Casper M Nielsen konsekvensen af, og gik ud og kørte et løb på sikkerhed med ryg hele vejen. Det var yderst tæt på at taktikken var slået i stykker, da der ingen huller var at komme ud i undervejs. Til sidst opstod der et lille hul udvendigt og indvendigt med ganske kort til stregen. Kusken og hesten nåede tidsnok i omdrejninger til at fange de to Mads Hviid Nielsen-debutanter Flipthecoin og Thai Cersei, og her viste kusken, hvorfor han er at betragte som en af landets største kusketalenter. Sporet i anden række er sikkert bare med til at få holdt oddset lidt i vejret, og jeg tror på den igen.

Vender måske taktikken om?

Jeppe Juel kører igen den flotte fuks Triumf Kåsgård (10. løb/9) for Familien Clemmensen. Sidst han sad i vognen blev den sendt til spids i Billund i et handicap, der endte med verdensrekord! Han fik tidligt Walkman June på ydersiden, som den holdt fra livet de første 1500m, inden Birger Jørgensen trykkede på speederen og forsvandt væk i en 10-afslutning med tophoppen Frances Yoda. Sidste gang han kom bagfra - som nu - var i et montéløb, hvor Karina Madsen nedkæmpede konkurrenterne fra sidste sving og hjem til mål til 36 gange flæsket igen. Sådan et odds får man næppe igen, men har den humøret på top, så skal den fortsat kunne være med i et almindeligt formløb med normale modstandere indenfor rækkevidde. Jeppe Juel er dygtig til at gemme de gamle drenge lidt af vejen indtil afgørelsens time nås, og han kan måske vinde dagens sidste løb.

Live