Af Jesper ElbækFakta om Jydsk Væddeløbsbane

Kørselsretning: Højre rundt, med uret

Banens længde/opløb: 1.080m/300m (opløbet er en smule op ad bakke)

Autostart: 7 heste i 1. række bag bilens vinge, max 5 i anden række

Voltestart: 4+3 (max 7 heste fra samme volte)

Open stretch: Nej

Øvrige bemærkninger: Svinget lige efter dommertårnet (staldsvinget) er meget skarpt (se foto nederst).V75-forslag

5-7-1-3

3-1-6-11-8

15-3

5 Target Kronos

6-10-5-9

6-2

8-7-9-4

Pris: 640 kr. (1.280 rækker)V75-1, 3. løb

V75-spillet i Aarhus indledes med et opgør med 10 heste, som indeholder høj klasse. Godt en håndfuld heste har reel vinderchance.


Chancevurdering

A-chancer: 5-7-1-3-9 B-chancer: 6-2 C-chancer: 4-10-8


5 Twilight D
har gået to topløb i træk, selv om det ”kun” er blevet til andenpladser. 23/11 i Aarhus blev Twilight D taget roligt fra start, sad undervejs i femte par indvendigt, sidenhen tredje par udvendigt. I spids sad Triton Neergård, og den vandt også løbet. Men Twilight D speedede som en dæmon ned gennem opløbet, og plukkede blandt andet Stand And Deliver og Twigs Briard ned. På Åby 13/12 sad Twilight D også langt nede undervejs. Tredje par indvendigt det meste af løbet, og angreb godt via open stretch. Speedede frem til tæt andenplads. Med det rette rygløb her, så kan Twilight D sagtens vinde.

7 A Delicious One var ude i Mesterskab for Danmark 28/10, hvor Henrik Lønborgs hest var nærmeste vidne til Slide So Easys overlegne sejr. Var faktisk den eneste, der nogenlunde kunne hænge på, så der var visse forventninger forud for starten på Jägersro 21/11. Her kom A Delicious One aldrig med fra start, og var 150 meter bag startbilen, da starten gik. Leverede en flot ophentning frem til feltet, men fuldførte ikke løbet til slut. Senest 2/12 blev den taget roligt fra start i Odense, sad i andet par udvendigt undervejs, og angreb med 400m hjem. Gik i kødet på Slide So Easy, men kunne ikke gøre det færdigt, og blev på de sidste 50 meter nedspeedet af både Stand And Deliver og Pingus Vang til tæt fjerdeplads.

1 Iron Steel er en spændende tysk gæst, som er vant til at løbe højrevejen rundt. Således er de seneste to sejre taget på Mariendorf-banen i Berlin, hvor man også kører ”Aarhus-vejen”. Iron Steel er katapulthurtig fra start, og har ved begge sejre åbnet i omkring 1.08-tempo det første stykke vej. Ved sejren 4/11 trak Iron Steel bare fra til slut for Cynthia Lüdicke, mens det kneb lidt mere på 1900m gangen efter. Det var et amatørløb, hvor Günter Schiefelbein kørte til spids ind igennem første sving. Danskfødte Run For The Roses kom tæt på til slut, men sejren blev trods alt rimelig sikker. Dagens kusk Victor Gentz er ikke en hr-hvem-som-helst, idet han ligger nummer fire på den tyske landsliste bag store navne som Michael Nimczyk, Rudolf Haller og Josef Franzl med 42 sejre i 268 starter i år.

3 Wonderboy kommer med skjult form, for nullet senest på Åby Travet var ikke helt retfærdigt. Det var et V75-løb, hvor Wonderboy var godt med fra start, og startede løbet i dødens. Det blev så til andet og tredje par udvendigt efter konkurrenters tidlige forcering, og så valgte kusken at angribe i tredje spor med 900 meter til mål. Så stadig farlig ud med 300m hjem, men tabte lidt fart i opløbet, og sluttede uplaceret. I starten forinden i Odense 2/12 vandt Wonderboy let efter andet par udvendigt undervejs, og angreb over de sidste 300m.

9 Rushmore Face har nu to løb i kroppen. 7/11 på Åby Travet gjorde Rushmore Face comeback efter noget tids løbspause, og det skete mod gode modstandere som Promo Kemp, Heart Of Steel og Machiavelli. Senest på Jägersro måtte Rushmore Face tidligt afsted i tredje spor, og selv om den stred godt, så blev den træt til slut. Går en halv klasse ned til dette løb, og startsporet behøver ikke være så dårligt, hvis der som forventet bliver kørt i hårdt tempo foran.

6 Twigs Briard gik et godt løb i Aarhus 23/11, hvor den efter et løb i andet par udvendigt undervejs til slut blev nedspeedet af Twilight D i en tæt afgørelse. Scarlet Knight-sønnen var derefter staldskriget på Bjerke 5/12, men her fik Twigs Briard et upassende løb i dødens, så den start kan glemmes. Kan være rigtig hurtig fra start, men alligevel tvivlsomt, om Twigs Briard kan nå forbi 1 og 3 inden første sving.

2 Uha Uha De Hess har fundet sin anden ungdom hos Skive-træner Bent Svendsen. Vinder ikke løb på samlebånd, men betaler selv så rigeligt for havren, og leverede en fin præstation senest i Odense. Her sad Uha Uha De Hess i andet og tredje par udvendigt, og leverede en god afslutning langt ude i banen i løbet, som Wonderboy vandt.V75-2, 4. løb

Der er linet sejrsheste på stribe op i dette løb under 60.000 kr., og mest opmærksomhed samler sig naturligvis om C’est Peak, som fortsat er ubesejret for Sten Iversen/Jan Dahlgaard.


Chancevurdering

A-chancer: 3-1-6-11-8 B-chancer: 4-2-5-12 C-chancer: 9-10-7


3 C’est Peak
er fortsat ubesejret i regi Sten Iversen/Jan Dahlgaard efter fem starter. Den tidligere så vanskelige hest har ikke ligefrem været from som et lam ifølge kusken Jan Dahlgaard, men sejrene har under alle omstændigheder været taget med mersmag. Også 19/11, hvor C’est Peak tillod sig en galop fra start, men alligevel var klart stærkest til slut, hvor Ceba Nordal blev plukket ned. Seneste start gav start-til-mål-sejr, og Jan Dahlgaard sad helt stille ned gennem hele opløbet, selv om Color Blind gik i infight, og til slut kun var en halv længde efter. Nu er det V75 og C’est Peak kan vinde lige så meget her som ved de fem sejre tilsammen. Op til bevis.

1 Strong Case kom perfekt igennem fra tillæg senest i Billund, og havnede i andet par udvendigt direkte for stortalentet Mads Hviid Nielsen. Her sad Donato Hanover-sønnen på hug indtil 300 meter fra mål, hvor Hviid sendte den afsted. Måtte lige animeres en enkelt gang, men gled så forbi til ganske let sejr foran Lucky Lady Blue, som havde ageret trækæsel undervejs for Strong Case, som nu har løb i kroppen efter pause, og er klar til at give C’est Peak kamp til stregen.

6 Charlie L M kommer denne gang med Allan Kristensen i sulkyen efter to starter i træk for sønnike Mike Kristensen. Forrige start foregik netop her i Aarhus, og galoppen kom i sidste sving, netop som det lignede, at Charlie L M var ved at gøre det af med den førende Angelfromheaven. Kom flyvende tilbage til tredjepladsen. Herefter var Charlie L M slettet fra en tiltænkt start pga. dyrlægebehandling, men 14/12 i Billund var Charlie L M tilbage i topskik, og vandt overlegent efter føring fra start til mål. Kan rigtig meget i fejlfri udgave denne Ens Snapshot-søn.

11 El Capitan kunne sagtens have stået med tre sejre i træk. Galoppen i Odense kom i et godt angreb med 3-400 meter hjem på et tidspunkt, hvor Finn M. Lassens hest skød topfart på vej ind på lige bane. Havde efter min mening uden problemer indhentet førende Cody, men det får vi aldrig opklaret. Uanset hvad, så var det en topplacering, der forsvandt ved galoppen. Sejren kom så ikke uventet i næste start på hjemmebane i Aarhus, hvor Lassen forcerede El Capitan til spids op foran dommertårnet. Resten af vejen var ren defilering, og der var masser af kræfter sparet ved målpassage.

8 C You Again vandt senest den startede i Aarhus. Kasper Foget prikkede starten fra tillæg perfekt, og sad godt til direkte. C You Again blev sendt til spids på første langside, og lænsede bare væk til sikker sejr. Starten efter 17/12 i Skive blev helt forkert, idet C You Again havnede i dødens hele vejen mod gode heste. Stred fint, men smed håndklædet på de sidste 150 meter. Den start kan bare glemmes. Kan få et godt rygløb her, og har en giftig speed.

4 Glenfeddich er en tysk gæst, som 2/12 vandt let i Hamborg. Startede roligt i tredje par indvendigt og andet par udvendigt, angreb med 600m hjem, koblede let greb på den førende Tandor og gled væk til sikker sejr i en på dagen ganske krævende bane. Seneste start i Gelsenkirchen endte i galop efter 100m og hurtig diskvalifikation.

2 Camble Flame er en hårdfør dame, som kommer tilbage efter et par måneders løbspause. I seneste start gik Camble Flame i dødens de sidste 1300 meter af løbet, og blev til slut nedspeedet af Cash Sali. Godkendt endda.

5 Cjela Nordal er bedre end resultaterne. Forrige start 18/11 i Billund gav tredjeplads bag gode heste som Cool Winner og Henbianca Boko, mens seneste start i Skive 17/12 gav en galop i protokollen. Den kom netop som Martin Andreasen skulle til at sende sin hest i angreb med 500m til mål.

12 Charlie Skovsende får lov til at komme med som sidste B-hest, idet kapaciteten er uomtvistelig. Vandt fra spids i Odense 16/11, hvor Abby Egedal ellers lignede vinderen udvendigt, men Charlie kæmpede sig tilbage med god hjælp fra Peter Ingves. 26/11 i Aalborg galop fra start og disket. 12/12 Jägersro galop inden start og derefter træningsarbejde bag feltet.V75-3, 5. løb

Kortene er godt blandet i dette langdistanceløb, hvor praktisk talt ingen heste kan afskrives at have triochance. John Køhler undgår dog ikke favoritværdigheden med O’Sunday efter den flotte præstation senest på Fyn.


Chancevurdering

A-chancer: 15-3-5-9-7-6-10-13 B-chancer: 2-1-11-4-8-12-14 C-chancer: Ingen


15 O’Sunday
leverede en femstjernet præstation i Odense senest, hvor Køhler angreb med 700 meter hjem, og vekslede hele feltet på bageste langside. Gled bare til spids inden sidste sving, og den trampede bare væk til sikker sejr foran Angel Of Mine og Moliere. Forrige start gav flot andenplads med Elitloppsvinderen Wilhelm Paal i sulkyen. Tredje par indvendigt blev vekslet til tredje par udvendigt, med det resultat, at O’Sunday fik en træt konkurrent i hovedet, og måtte bakkes fri. Leverede en flot afslutning, og nåede netop andenpladsen for næsen af Flemming Jensens Stud Muffin. Men er en 1.15-tid nok til at vinde her?

3 Fast Track står perfekt meldt ind i løbet med sine 84.047 kr., hvor grundlaget fra spids hedder max 85.001 kr. Der er tale om en hurtig hest, som vandt sine første to starter i Norge for Kristian Malmin efter ankomsten fra Belgien ganske overlegent. Herefter gik der grus i maskineriet, og Frank Kjelde har byttet hesten tilbage til Danmark. Fast Track har aldrig været ude på længere distance end 2300m, og er naturligvis jokeren i løbet. Makkerparret Kjelde & Juul vinder dog ofte første start med disse tyskere.

5 Enjoy Day gik rigtig godt forrige gang på Åby Travet, hvor den franskafstammede hest sad i tredje indvendigt undervejs. Fik hullet midt i sidste sving, og angreb godt, kunne dog ikke nå frem til vinderen Rocky Bear. I starten efter var Enjoy Day ude i en hård åbning i 1.12-tempo de første 500m, men fik alligevel dæmpet til 1.15-fart den første kilometer. Var reelt træt på bageste langside, og skuffede vel en smule. Robert Berghs heste er dog altid klar, når de kommer til Danmark, og Enjoy Day er altså en hest, som efter sejre i sine tre første starter i Sverige blev sendt til start på Vincennes i fjerde start. Dog uden succes.

9 Amadillo C N er kommet til Steen Juul fra Bornholm, og vandt en flot sejr i debuten 26/11 på Halmstad Travet. Her måtte Amadillo C N trave en stor del af løbet i dødens, men Juul trykkede færdigt på sidste langside, var i føring inden sidste sving, og stak sidenhen fra konkurrenterne. Senest blev Amadillo C N kørt i spids, og var træt i opløbet. Er perfekt inde på pengene. Matchningen på lang distance er uhyre interessant, for Amadillo C N har faktisk vundet hele seks (!) gange på distancen 3000+ meter på Bornholm.

7 Billie Jean har haft topform gennem længere tid, og gik ene topløb især i måneder august-oktober. Seneste start i Odense 2/12 blev det forkert fra start, og Bent Svendsen måtte bakke ned som sidste hest. Svendsen havde netop bakket sin hest fri, og havde sendt den afsted med 350m hjem, da han fik en galopperende Turbo Star lige ud i hovedet. Det endte i galop, men det var nok ”kun” en fjerdeplads, der forsvandt, idet Andre Ward, Raket Brodde og Fighting Gehør var et stykke foran. Billie Jean var kommet hjem på omkring 1.14,5a/2140m og har nu haft nogle ugers pause til at få batterierne genopladet.

6 Gian Luca Pasel er en spændende hollænder, som tidligere har vundet på lang distance. Der er tale om en lidt ranglet hest med et stort trav, og der venter nok Jeppe Juel en opgave med at få hesten til at økonomisere med kræfterne undervejs. Gian Luca Pasel vandt 11.000 euro i heatløbet Bruno Cassirer Rennen, og når heste kan vinde heatløb, så borger det også for en vis styrke i kroppen. Heatløbet blev kørt på Mariendorf i Berlin, og altså højre rundt som i Aarhus.

10 Bell Man er også en stærk krabat, som forrige gang 2/12 i Odense blev sendt i angreb med 1100 meter til mål. Galopperede på bageste langside, men kom flyvende tilbage, og med galoppen så gik Bell Man 1.14,4 den sidste kilometer af løbet. Stærke papirer. 10/12 i Aalborg sad Bell Man igen langt tilbage undervejs, forbedrede sin position med 1200 meter hjem, og var nærmeste vidne til Neo og Cerveza, som var de klart bedste dén dag. Formen er god, og i et rodet løb, så kan det ikke afvises, at Bell Mann dukker op på målstregen.

13 Supreme Star er jo en startkatapult med mange penge på nakken. Leverede en superafslutning helt ude ved rækværket i Skive senest i et løb, som Brezziana vandt via lavt tempo første halvdel af løbet og toptempo i sidste halvdel. Supreme Star sidder der lige pludselig.V75-4, 6. løb

Aftenens gulddivision har deltagelse af en række spændende heste. Mest interessant er det i virkeligheden, hvor langt Lars Marcussens 4-årige superhoppe Candy La Marc rækker mod garvede Liga 1-heste.


Chancevurdering

A-chancer: 5-2-1 B-chancer: 3-6 C-chancer: 7-8-4


5 Target Kronos
vandt Breeders’ Crown-finalen som 4-års, hvilket blev belønnet med 1,6 mio. s.kr. 2017 var lidt et mellemår med kun en enkelt sejr, og 2018 har været noget af en rodet sæson med tre sletninger pga. sårskader og dårlige blodværdier, og en andenplads som bedst. Den kom i seneste start, hvor Target Kronos fulgte startbilen, og decideret bombede til spids! Lutfi Kolgjini slap til favoritten Canari Match på første langside, og havde masser sparet ind over mål, hvor Örjan Kihlström bag Canari Match pænt kørte tilpas langt væk, så Target Kronos kunne tage andenpladsen. Target Kronos så mildest talt fantastisk ud, og med Bent Svendsen i sulkyen, så lugter det langt væk af spids og slut. Oplagt kandidat til blank i V75-spillet.

2 Candy La Marc er uhyggelig svær at sætte ind i dette selskab. Det er altså en 4-årig dansktrænet, svensk hoppe, som står med 2,3 mio. kr. på præmiekontoen. Primært via sejre som 3-års i Svensk Hoppe Kriterium og Breeders Crown, mens 2018 har var lidt mindre succesfuld, dog med flotte sejre i Aalborg Hoppechampionat, semifinalen til Breeders’ Crown og en V75-sejr. I finalen i Breeders’ Crown fik Candy La Marc ødelagt sine chancer allerede i startmomentet, og der burde nok have været ringet omstart. Candy La Marc kan være rigtig hurtig fra start, men hvad gør Birger Jørgensen, når Svendsen kommer flyvende med gulddivisionshesten Target Kronos? Og kommer Candy i det hele taget forbi indvendige Time Machine, som også kan flytte sig fra start?

1 Time Machine gør her sin tredje start for Robert Bergh, og indtil videre har der ikke været den helt store succes. Forrige start på Örebro – altså debuten for Bergh – lignede faktisk noget stort, idet Time Machine havde tredje par udvendigt undervejs i et stayerløb, hvor den ellers havde startspor 15. Men det blev til en umotiveret galop med 500m til mål i et løb, som Ready Ribb vandt i 1.14,6 fra samme distance som Time Machine foran Dartagnan Sisu. 8/12 på Bergsåker var Time Machine hurtig fra start og tog spids. Slap til spilfavoritten Zenit Brick, men slap taget allerede med 700m hjem, og skuffede vel reelt. Jeg tror dagens distance passer Time Machine meget bedre end de lange løb, og mulighederne for et godt løb er bestemt til stede med den viste starthurtighed.

3 Amazing Dynamite blev bakket af fra start 12/12 på Jägersro, og havnede i fjerde par udvendigt. Blev forceret fremad til dødens med en omgang til mål, og lignede vinderen midt på opløbet. Men speedkuglen Speedy Foxy Vicane afsluttede som død og kritte, og nåede netop frem til sejr foran en tapper Amazing Dynamite, som ellers havde knækket den førende. Amazing Dynamite har vundet de seneste to gange den har været til start i Aarhus. Sidste år var det DM for 5-årige Hingste/vallakker og i år knækkede den Giggs Boko efter en flot præstation.

6 Triton Neergård må nøjes med at være en B-chance pga. startsporet. 23/11 her i Aarhus tog Jeppe Juel fusen på borgermusikken, og kørte spids med Triton Neergård, selv om det ikke helt var dét han havde proklameret på forhånd i medierne. Det blev til sikker sejr, selv om Twilight D kom flyvende langt ude i banen til slut. Senest galopperede Triton Neergård fra start på Jägersro for Peter Ingves, men leverede en flot ophentning og ditto afslutning til femteplads på 1.12,8a/1640m. Satte vel 30-40 meter til ved galoppen, men fra dette spor skal der en del racing luck til for at vinde.

7 O’Grady er i bund og grund en superhest, men den har ingen afslutning haft i sig de seneste to starter. Først i N.J. Koster Memorial 28/10 på Lunden og senest i en Liga-finale 2/12 i Odense.

8 Dupree gik intet i første start for Jeppe Juel 6/9 og fik derefter pause. Kom ud igen i Billund 14/12 i løbet, som Come On Hugo vandt foran Sun Esterel og Pingus Vang. Dupree havde ryg på den førende Bali undervejs, og havde måske en lille chance for at komme ud, da udvendige Pingus Vang brød ud i banen ved indgangen til lige bane. Men det skete ikke, og så sad Dupree fast med tørt krudt sparet.

4 Rocky P H har gjort det rigtig flot i montéløbene siden den kom tilbage, men galopperede dog senest midtvejs i løbet i Skive 17/12 som storfavorit. Kommer nu igen ud i sulkyløb, men en præmie må være max ambition.V75-5, 7. løb

Sejrsmaskiner fra Tyskland og Danmark krydser klinger, når Duglas, Neo, Cerveza, Don Rossini, Benton Frisco og Askepot Macoy skal kæmpe om førstepræmien på 50.000 kr..


Chancevurdering

A-chancer: 6-10-5-9-7-2 B-chancer: 11-8 C-chancer: 3-12-1-4


6 Askepot Macoy
er efterhånden en rigtig Aarhus-specialist. To sikre sejre i de to seneste starter højre rundt er resultatet, og hattricket kan fuldbyrdes i dette løb. Blev overspeedet af Benton Frisco fra start senest, men overtog spidsen ud af første sving. Sidenhen var der kun én hest på banen, og det var hesten med den røde ørehætte; altså Askepot Macoy. Taktikken kan lugte af den samme i dette løb, hvor Benton Frisco og et par stykker mere er hurtigere lige i startmomentet – men med den aktuelle form, så slipper de vel til Askepot Macoy, hvis Birger Jørgensen trykker hårdt nok på speederen.

10 Neo har gjort det fremragende siden trænerskiftet til Bent Svendsen, for hvem den har vundet to gange i lige så mange forsøg. 30/11 i Skive var Neo ude i et sprinterløb, og trods et løb langt nede i feltet undervejs, så angreb Neo med 750 meter hjem, og selv om førende Harley Boko stred i det længste, så kunne Svendsen bare kigge ud og ind. De kom ikke nærmere, og Neo vandt sikkert. I Aalborg 10/12 blev Neo kørt offensivt, og Kenneth Andersen slap spidsen med Cerveza. Herefter var der kun de to heste på banen, med Neo som den stærkeste. Startsporet er ikke det bedste her, men vi har vel ikke set bunden på Neo endnu?

5 Duglas er en tysk sejrsmaskine, som er vant til at starte højre rundt, altså samme vej som her i Aarhus. De seneste fire starter – og sejre – er taget på Mariendorf-banen i Berlin, og recepten har stort set været den samme hver gang. 22/10, 4/11 og 18/11 overtog Duglas spidsen på vej ind i første sving, og sidenhen har sejrene været overlegne. Senest tog Duglas spids direkte, og selv om sejrsmarginalen ikke var så stor som de andre tre gange, så var det sikkert nok endda. Duglas får ikke noget foræret i dette løb, så det er op til bevis for den røde Quick Wood-søn, som har et langt, jordvindende trav.

9 Cerveza har gjort det forrygende i denne sæson, uanset at Team Pauli Andersen måske nok gerne have set bedre placeringer i årgangsløbene. 26/11 sad Cerveza i tredje par udvendigt, angreb med 400m hjem, og nedkæmpede til slut Cadillac Shadow efter super finishkørsel af Kenneth Andersen, som snød Mads Hviid Nielsen på selve målstregen. Senest 10/12 i Aalborg tog Cerveza spids, men slap til Neo, da Bent Svendsen trykkede på speederen. Blev anden til denne, hvilket var max på dagen.

7 Don Rossini er et af Steen Juuls Derbyhåb til den kommende sæson. På Jägersro 27/10 måtte Don Rossini se sig besejret af et andet dansk 3-årstalent, nemlig Jeppe Juels Ducato. Fra startspor otte trak Steen Juul sig fra start, havnede i fjerde par udvendigt, og angreb med 500m hjem. Nåede netop ikke frem til Ducato, men gjorde det godt. 16/11 i Grand Circle 3-års Championat sad Don Rossini også langt tilbage, men afsluttede fint, og viste vel, at den kan ske at høre til i årgangstoppen næste år.

2 Benton Frisco er lynhurtig fra start, og Henrik Lønborg kan være med til at bestemme løbsafviklingen i dette løb. Tog spids fra Askepot Macoy senest fra udvendigt startspor, så det kan den selvfølgelig også gøre fra indvendigt startspor. Formen holder, selv om den var chanceløs for at gå i infight med Askepot senest.

11 Ce Hindø havde kanonform for et par måneder siden, men gik nu også ganske godt i seneste start i Skive. Sad i en lang dødens på Garland Boko senest, og tog sig langsomt nærmere. Blev lidt generet, da den førende galopperede, og var kun kort slået af Worst Nightmare og Butterscotch ind i mål.

8 Ceton Simoni er Michael Lønborgs valg i løbet. Gik godt 4/11 i Aalborg, hvor den var anden til ”umulige” Chandon efter ryg på denne undervejs. Senest i Odense 2/12 sad Ceton Simoni i fjerde par udvendigt undervejs, og det så mystisk ud, da Lønborg trak sin hest ud af feltet med 350m hjem.V75-6, 8. løb

Dette løb er blevet vidt åbent efter forhåndsfavoritten 7 Complete er udgået. En god håndfuld heste kan vinde. Gode dansktrænede heste kombineret med et par interessante tyske heste fra bagspor.


Chancevurdering

A-chancer: 6-2-1-3-12-10 B-chancer: 8-5-9-11 C-chancer: 4


6 Guy Pomponne
står ikke ret godt inde i løbet på pengene, men formen er helt i zenit. Forrige start på Jägersro havde Guy Pomponne bagspor på spring, men kom rigtig fint igennem til tredje par udvendigt undervejs. Fik dog en halvtræls ryg at angribe i, som ikke rigtig gik fremad før til allersidst, og Guy Pomponne måtte nøjes med en fjerdeplads og fuld fart over mål. Senest i Skive havde den Morten Juul-trænede hest også bagspor, men blev tidligt kørt frem i dødens på Cashmir. Koblede greb på denne ind på opløbets lige bane, og vandt en sikker sejr.

2 Casino Gardenia vandt tidligere på året Dansk Trav Derby Consolation og var anden i Aalborg Store Pris til Confidence. Men på det seneste er Casino Gardenia forfaldet til tidligere nykker med at galoppere, således både 11/11 på Lunden og 18/11 i Billund. På Lunden galopperede Casino Gardenia allerede op til bilen, og trods en god ophentning, så var hesten selvfølgelig træt til slut. I Billund kom Casino Gardenia godt igennem fra bagspor, men galopperede helt umotiveret med 800 meter til mål. I bedste skik, så er Casino Gardenia en vinderchance.

1 Fighting Gehør gik et regulært topløb senest i Odense. Kom frem i ryggen på den førende Tough Macoy i 1.08-tempo de første 500m, og kusken havde nærvær nok til at skifte til andet spor på sidste langside, så Tough Macoy kunne passeres, og spidsen erobres. Det hårde løb gjorde dog, at Fighting Gehør måtte strække gevær over for Andre Ward og Raket Brodde til slut. Har igen fået fire ugers løbspause frem imod denne start.

3 Mr Panamera er en vaskeægte Aarhus-specialist, og løbsretningen højre rundt er vel selve forklaringen på, at Panamera Racing har sat hesten i træning hos en jysk travtræner. Mr Panamera har startet 16 gange i Aarhus med ti sejre og fire andenpladser – samt en diskvalifikation som vinder – som resultat, hvilket jo er helt ekstraordinært. Går hele vejen til mål, og er en solid vinderchance her.

12 Harley As er en spændende tysk sejrshest, som forrige gang vandt let i monté efter føring fra start til mål. Senest blev Harley As så taktiktorsk. Tog spids, men slap til en fuser, som i sin tur slap til spilfavoritten. Det betød, at Harley As blev skovlet bagud, og først kom fri rundt sidste sving. Trods en god afslutning, så nåede Harley As kun andenpladsen.

10 April Classic er blevet parret med Robert Bergh, og det må man sige er en reel kuskeforstærkning. Seneste start i Hamborg gav andenplads efter indvendig rejse undervejs, og hul med 300m til mål. Afsluttede reelt og var tæt på sejren.V75-7, 9. løb

V75 afsluttes med et løb med utrolig høj kvalitet på hestene. Samtidig åbner sporlodtrækningen løbet endnu mere, idet de mest fremtrædende chancer har spor 7, 8 og 9.


Chancevurdering

A-chancer: 8-7-9-4-2-3 B-chancer: 11-6-1-12-10-5 C-chancer: Ingen


8 Den Of Warlock
vandt senest 31/10 på Jägersro, hvor den sad sidst undervejs, men speedede rundt om hele feltet på bageste langside, og bare forsvandt væk til overlegen sejr. Det var et amatørløb, hvor Håkan B. Johansson kørte hesten, men de seneste gange har Den Of Warlock virkelig mødt skrappe modstandere. 21/11 sad DOW i fjerde par udvendigt, og gik med i angreb i ryg på Rushmore Face, som dog viste sig at have en offday. Den Of Warlock måtte afsted i eget angreb, og afsluttede fint mod heste som Velvet Gio, Sobel Conway og Dolan Spring. 1/12 sad Den Of Warlock igen blandt de bageste, men faldt ikke igennem mod eliteheste som Speedy Foxy Vicane, Olle Rols, Waffle Cone og Västerbo Exact. Her er konkurrencen minimum en halv klasse lavere, end Den Of Warlock har været ude i på det seneste, og startsporet er fint, idet Birger Jørgensen kan markere andet spor direkte. Den Of Warlock har tidligere vundet i Aarhus, nemlig da Jeppe Juel vandt Prins Henriks Cup med hesten i april måned.

7 Giggs Boko gør det altid godt i Aarhus, hvor det er blevet til fire sejre og seks andenpladser samt en tredjeplads i 12 starter i år. 9/11 var Giggs Boko ude i et langdistanceløb, hvor Mads Hviid Nielsen kørte til spids på første langside. Med 1500m til mål kom Amazing Dynamite op udvendigt, og det var en grim overfrakke at få på. Steen Juul var med til at holde tempoet oppe, men alligevel lignede det, at Giggs Boko havde fået rystet Amazing Dynamite af sig rundt sidste sving. Men Steen Juuls hest kom tilbage, og gled forbi Giggs Boko op ad bakken på Jydsk Væddeløbsbanes opløb. I starten efter 23/11 tog Giggs Boko spids ind igennem første sving, og resten af vejen var der aldrig tvivl om, hvor sejren skulle gå hen. Giggs Boko lænsede bare væk, og vandt overlegent. Hurtig fra start, og Mads Hviid kører sikkert offensivt igen.

9 Ramon Dekkers har fået vindertippet i Fast Track-programmet, og er absolut også en god hest, som 13/10 var anden til tophesten Hakon Von Haithabu. Det skete efter et optimalt løb i ryg på den førende, og hul som på bestilling ind på lige bane. Kunne dog ikke gøre noget ved Hakon Von Haithabu, som kom i overlydsfart ude i banen. 10/11 sad Ramon Dekkers i tredje par indvendigt undervejs, forbedrede sig indvendigt rundt sidste sving, men kunne ikke fange den førende Bo C. 24/11 galopperede Ramon Dekkers fra start, og så var den dag ødelagt. Seneste start på Bergsåker i en svær bane, hvor Ramon Dekkers sad i tredje par udvendigt undervejs. Igen blev Select Yankee-sønnen kørt indvendigt rundt sidste sving, men havde ikke den store afslutning gemt i løbet, som blev vundet af Yrr. Går vel en halv klasse ned her, og er farlig, hvis Robert Bergh finder en god ryg til hesten.

4 Raket Brodde kommer til start i absolut topform. 26/11 i Aalborg blev Raket Brodde sat af i første sving, og måtte bakkes ned som sidste hest. Sad i femte par udvendigt, og angreb med 500m til mål. Ramte en dårlig ryg i dét angreb, og måtte afsted i eget angreb et spor længere ude. Leverede en raketafslutning ude i banen, men nåede kun tredjepladsen mod Razzmina og Asger Molar. 2/12 i Odense var det Jeppe Juel – som i dag – der kørte Raket Brodde. Fulgte godt med Flemming Jensens nye stjerne Andre Ward i sidste halvdel af løbet, holdt samme fart som denne, og gik forbi Fighting Gehør i opløbet. Offensivt her?

2 Gustavson Be slog let så god en hest som Skyfall i Hamborg 31/10. Seneste start var på Karlhorst-banen i Berlin, hvor man også kører Aarhus-vejen rundt. Gustavson Be blev taget meget roligt fra start, og sad i fjerde par udvendigt undervejs. Det blev til tredje par udvendigt, og så blev angrebet sat ind på bageste langside. Den langbenede Juliano Star-søn sad i tredje spor de sidste 7-800 meter, og så lidt træg ud rundt sidste sving. Ind på lige bane satte Victor Gentz fuld fart på Gustavson Be, som kvitterede ved at gå uimodståeligt frem – og havde endda kræfter til at svare en godt angribende Tragopan Jet med Dennis Spangenberg. Svær at sætte ind i dette selskab, men er vant til at løbe højrevejen rundt, og ligner en rigtig ”tuffing”.

3 Moliere er en stærk krabat, og den tredje hest fra Aalborg-træner Peter Jensens stald i dette løb. Virkelig en spændende køretur for Sigter Mod Stjernerne-vinderen Nicklas Korfitsen, som er nomineret som ”årets komet” til Trav- og Galopsportens Galla 19. januar 2019. På Bjerke 17/11 blev Moliere kørt frem til dødens på første langside i 1.11-fart, og blev derefter afløst til et fint løb i andet par udvendigt. Tabte lidt fart i opløbet, men gjorde det godt endda. 2/12 i Odense igen frem til dødens, men kunne ikke veksle tempo, da O’Sunday kom flyvende bagfra for John Køhler. Måtte også slippe Angel Of Mine forbi, men holdt farten flot i opløbet. Køres sikkert fremad her, hvis tempoet sættes for meget ned fremme i spids.

11 Quality Fighter er den første af B-chancerne, og man skal ikke lade sig snyde af de sekundære placeringer på det seneste. For Jan Dahlgaards hest er rigtig skrap. 6/11 på Jägersro var Quality Fighter rigtig hurtig fra start, men valgte ryggen på Herold As, men kort tid efter sad Quality Fighter i fjerde par indvendigt. Havde en mur af heste foran sig ved indgangen til opløbet, men speedede som en dæmon, da pladsen kom meget sent. 28/11 sad Quality Fighter i andet par udvendigt bag Cash Flow, som endte med at vinde løbet. Gik med i ryg på denne på sidste halvbane, men kunne ikke helt følge, bekræftede dog sin gode form.

6 Dekadent K kom godt igennem fra bagspor i en rodet start senest på Halmstad. Havnede i tredje og andet par udvendigt, men fik lidt trafikproblemer på bageste langside. Kom fri med 500m hjem, men kunne trods en god afslutning ikke nå frem til Sevilla og Skymaster. Gik godt, og skal passes, hvis Steen Juul finder en god ryg undervejs.

1 Damien Shadow har ikke startet siden Dansk Trav Kriterium, hvor Damien Shadow blev fjerde til Diamondwind, Dumbo og Dontpaytheferryman efter et løb i tredje par udvendigt undervejs. Angreb godt mellem heste, og gik bl.a. forbi Donatello Garbo til slut. Trænger dog nok til det berømte løb i koppen, især imod gode modstandere som disse.

12 Something Fishy burde være langt højere oppe i seedningen, men startspor 12 trækker ned. På Lunden 28/10 kunne ”Fister” ikke svare Winston Laser fra start, og andet par indvendigt blev til tredje par indvendigt, da Winston Laser slap spidsen til Star Keeper med Flemming Jensen. Something Fishy sad hermetisk lukket inde, og det kostede René Kjær en udelukkelse, da han maste/trængte sig ud i andet spor med 400m til mål. Something Fishy var fjerde i mål med masser af kræfter sparet. På Bjerke 17/11 skuffede Something Fishy vel en anelse ved ikke at følge med Goldstile bedre ind i mål. Tabte mange længder i opløbet i et løb, hvor dansktrænede Moliere og Baxo Epice også var med.

10 Bella Højgård var forrige gang på en umulig mission på Åby Travet, hvor Hoppe Derby-toeren fra i fjor havnede i sjette par udvendigt fra sit bagspor. Kusken angreb i tredje spor med 900m til mål, og det blev også fjerde og femte spor rundt sidste sving. Glem den start. Senest i Skive tog Bella Højgård spids i et linjestartsløb efter problemer med startbilens vinge, og slap nødtvungent til Ronnie O’Sullivan, som på dagen blev kørt vældig offensivt. Denne slap i sin tur til Tiger Hill Diamant, og så sad Bella Damgård pludselig låst fast i tredje par indvendigt. Der blev dog en lille åbning med 350m hjem, og det var Morten Friis hurtig til at udnytte. Bella Damgård tog jagten op på Gentleman, som var stukket langt væk, og nåede forbi denne præcis på målstregen. Topform, men kålspor igen.

5 A’Ka Sjæl Skov var senest ude i heatløbet Taroks Mindeløb. I første heat var A’Ka Sjæl Skov hurtig fra start og ramte andet par udvendigt for Jörgen Sjunnesson. Havde dog intet sparet. I andet heat gik A’Ka Sjæl Skov ned i ryg på katapultstarteren Cash Valley, og gik forbi denne i opløbet. Foran var Global Strategy stukket væk, og A’Ka Sjæl Skov så faktisk ud til at have lidt sparet ved målpassage, hvor der ikke var plads til at køre lige frem.

System.Web.HttpException (0x80004005): Error executing child request for handler 'System.Web.Mvc.HttpHandlerUtil+ServerExecuteHttpHandlerAsyncWrapper'. ---> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ASP._Page_Views_Partials_Grid_Editors_FocalPointImageWithLink_cshtml.Execute() in e:\Data\fasttrack.dk\web\Views\Partials\Grid\Editors\FocalPointImageWithLink.cshtml:line 8 at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy() at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy() at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage) at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer) at System.Web.Mvc.ViewResultBase.ExecuteResult(ControllerContext context) at System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionResultFilterRecursive(IList`1 filters, Int32 filterIndex, ResultExecutingContext preContext, ControllerContext controllerContext, ActionResult actionResult) at System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionResultFilterRecursive(IList`1 filters, Int32 filterIndex, ResultExecutingContext preContext, ControllerContext controllerContext, ActionResult actionResult) at System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionResultFilterRecursive(IList`1 filters, Int32 filterIndex, ResultExecutingContext preContext, ControllerContext controllerContext, ActionResult actionResult) at System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionResultFilterRecursive(IList`1 filters, Int32 filterIndex, ResultExecutingContext preContext, ControllerContext controllerContext, ActionResult actionResult) at System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionResultFilterRecursive(IList`1 filters, Int32 filterIndex, ResultExecutingContext preContext, ControllerContext controllerContext, ActionResult actionResult) at System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionResultWithFilters(ControllerContext controllerContext, IList`1 filters, ActionResult actionResult) at System.Web.Mvc.Async.AsyncControllerActionInvoker.<>c__DisplayClass21.<BeginInvokeAction>b__1e(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.Async.AsyncControllerActionInvoker.EndInvokeAction(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.Controller.<BeginExecuteCore>b__1d(IAsyncResult asyncResult, ExecuteCoreState innerState) at System.Web.Mvc.Async.AsyncResultWrapper.WrappedAsyncVoid`1.CallEndDelegate(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.Controller.EndExecuteCore(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.Async.AsyncResultWrapper.WrappedAsyncVoid`1.CallEndDelegate(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.Controller.EndExecute(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.MvcHandler.<BeginProcessRequest>b__5(IAsyncResult asyncResult, ProcessRequestState innerState) at System.Web.Mvc.Async.AsyncResultWrapper.WrappedAsyncVoid`1.CallEndDelegate(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.MvcHandler.EndProcessRequest(IAsyncResult asyncResult) at System.Web.Mvc.HttpHandlerUtil.ServerExecuteHttpHandlerWrapper.<>c__DisplayClass4.<Wrap>b__3() at System.Web.Mvc.HttpHandlerUtil.ServerExecuteHttpHandlerWrapper.Wrap[TResult](Func`1 func) at System.Web.HttpServerUtility.ExecuteInternal(IHttpHandler handler, TextWriter writer, Boolean preserveForm, Boolean setPreviousPage, VirtualPath path, VirtualPath filePath, String physPath, Exception error, String queryStringOverride) at System.Web.HttpServerUtility.ExecuteInternal(IHttpHandler handler, TextWriter writer, Boolean preserveForm, Boolean setPreviousPage, VirtualPath path, VirtualPath filePath, String physPath, Exception error, String queryStringOverride) at System.Web.HttpServerUtility.Execute(IHttpHandler handler, TextWriter writer, Boolean preserveForm, Boolean setPreviousPage) at System.Web.HttpServerUtility.Execute(IHttpHandler handler, TextWriter writer, Boolean preserveForm) at System.Web.Mvc.Html.ChildActionExtensions.ActionHelper(HtmlHelper htmlHelper, String actionName, String controllerName, RouteValueDictionary routeValues, TextWriter textWriter) at System.Web.Mvc.Html.ChildActionExtensions.Action(HtmlHelper htmlHelper, String actionName, String controllerName, RouteValueDictionary routeValues) at ASP._Page_views_partials_grid_editorrenderer_cshtml.Execute() in e:\Data\fasttrack.dk\web\Views\Partials\Grid\EditorRenderer.cshtml:line 6 at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy() at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy() at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage) at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer) at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData) at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in e:\Data\fasttrack.dk\web\Views\Partials\Grid\Editors\Base.cshtml:line 20