Af Søren MelinV65-FORSLAG

REDIGERET 2/2 KL. 13.00 PGA. UDGÅET BLANK

6-3-4

5-7-2

4 Real Love

6-4

7-1-10-5-9-6

1-7-2

Pris: 324 kr.


V4-Forslag

4 Real Love

6-4-8-3

7-1-10-5-9-6

1-7-2-6

Pris: 192 kr.Saturday Night Racing er overskriften på aftenens løb på Skive Travbane. Og der venter os noget af en omgang - sådan ser det i hvert fald ud på papiret. Denne omgang skal vi både igennem monté og amatørløb, hvor der traditionelt kan ske store overraskelser.V65-1, 3. LØB

DAMBLE FLAME ER UDGÅET, OG DA ANALYSEN ER LAVET ET PAR DAGE I FORVEJEN, ER DEN BLEVET REDIGERET MED NYT FORSLAG 02.02.19 KL. 13.00.

Vi starter herligheden med et løb for klassen under 39.000 kr. Her kan det blive ”musens” leg med kattene, da Damble Flame står godt inde i løbet fra spids. Og ”kattene” fra 20 meters tillæg kan få det svært her. Men galop kan ødelægge det for den urutinerede hest. Jeg prøver at blanke Damble Flame, da jeg synes den har god form og er bedre end dens resultater.


Chancevurdering:

A-chancer: 1 B-chancer: 6-3 C-chancer: 4-2-7-5


1 Damble Flame
bliver favorit i dette løb og hesten har også vist at talentet er der, men rutinen mangler lidt endnu. Sidste gang var den ude i et løb under 12.000 kr., hvor den blev taget roligt fra start og ud af første sving, blev det til en umotiveret galop. Den går en super ophentning i den tunge bane og fanger feltet med en omgang til mål. Der bliver det dog til endnu en kort galop, men trods disse fejltrin, viser hun sig stærk og fanger de trætte heste i front og kort ind i opløbet trækker hun bare fra til sejr. Glæden blev dog kortvarig, da Damble Flame blev diskvalificeret for galop. Nu er det voltestart og det bliver helt sikkert Damble Flame i spids, da den er alene i volten. Jeg tror, at Jeppe Rask kommer til at sidde i fronten længe i dette løb og Damble Flame har stor vinderchance.

6 Caroline Lund vandt sin første sejr i Aalborg senest, hvor den fik et perfekt løb i andet par udvendigt. Sidste langside trækker Birger Jørgensen hoppen ud til angreb og hun flyver forbi den førende Melis, der slet ikke kunne svare. Caroline Lund trækker fra med en 20-30 meter og vinder en flot sejr her. Gangen inden var hun ude i et amatørløb i Skive, hvor Dennis Kristiansen kørte hende og den var i front i dette løb. Da de kommer ind i opløbet, er det som om, at hun ikke rigtigt vil vinde og hun bliver lidt kort i skridtene op imod mål. Hun bliver kort slået af Allineedislove. Nu er det Jeppe Juel der skal i sulkyen og hvis han kan give Caroline Lund et rygløb, så kan hun blive farlig til slut.

3 Chardonnay var ude i snevejr i Hamborg d. 16.12.18, hvor det var brormand Johnny Jørgensen der kørte. Det blev til et løb i andet-tredje par udvendigt og på sidste langside prøvede Chardonnay et angreb, men det var som om, at der ikke var mere benzin på tanken. Hun kom ikke rigtigt nærmere den førende og feltets øvrige heste fløj forbi på højre og venstre side i opløbet, hvor det blev til en skuffende syvende plads. Gangen før det var hun ude på hjemmebanen i Aarhus, hvor Birger Jørgensen styrede hende offensivt frem fra spor 6 i volten. Hun kom hurtigt frem til ryg på den førende Catrin D, som startede 20 meter foran. Der blev hun indtil sidste sving, hvor hun går forbi Catrin D, der så lidt træt ud. Birger putter Chardonnay ned i ryggen på C You Again ind i opløbet, for at finde lidt kræfter til bakken i opløbet, men hun kommer ikke rigtigt frem og bliver taget i opløbet af Caja Vang og Livi Naughty. C You Again vandt løbet enkelt. Kan Chardonnay få et godt rygløb og komme fri ind på open-stretch, så kan Chardonnay være sejrsklar.

4 Cajamar kommer på kuponen her i 11. time. Den er i bund og grund en kapapel hest, men har haft problemer med aktionen. Kan den smyge sig med, kan det sagtens være en outsider i dag. Og med en udgået favorit, tager jeg den med på kuponen. Den står pt. (kl. 13.13) som favorit i vinderspillet.V65-2, 4. LØB

Her er det de lidt mere rutinerede heste der skal dyste. Dette er et løb for klassen under 345.000 kr. Flere heste med god form kæmper om sejren. Aros Line bliver favoritten, men formstærke Troja Cæsar kan drille Aros Line. P S Confess vandt sidste start i Skive og med Bent Svendsen i sulkyen, bliver der nok også lukket op fra start for P S Confess.


Chancevurdering

A-chancer: 5 B-chancer: 7-2-3-1 C-chancer: 4-6


5 Aros Line
vandt senest efter lang løbspause i et løb med mange galoperende heste. Den var hurtigt ude fra start, men måtte overgive spidsen til Speed A Bærs med Bent Svendsen.

Aros Line går frem og spørger om spidsen ind i opløbet første gang, og får lov til at overtage den. På sidste langside kommer favoritten André Ward frem udvendigt, men galoperer. Aros Line kører fra feltet ind i sidste sving, og der var ikke nogen der kom faretruende nær.

7 Troja Cæsar kommer godt nok med et nul i resultatrækken, men den var ude i V75 løb mod hoppeeliten senest. Her blev Troja Cæsar kørt frem til dødens og havde sikkert håbet på, at blive afløst der, men det skete ikke. Ind i sidste sving kunne man dog godt se, at det ikke blev Troja Cæsar, der kom til at have med udfaldet at gøre. Hun gled stille og roligt ned igennem feltet og endte tredjesidst. Gangen forinden var Troja Cæsar til start i Taroks mindeløb, som var over to afdelinger samme dag. Det blev til hhv. en fjerde og en femteplads. I tætte opløb var den kun kort slået om anden-/tredjeplads i begge afdelinger. Jeg tror, at den har topchance i dette løb, dog et svært startspor.

2 P S Confess var ude i et liniestarts løb i Aalborg, hvor det blev til en rolig indledning for den. Den havnede i fjerde par udvendigt i ryg på Moliere og der blev P S Confess indtil sidste langside, hvor Moliere trak ud til angreb. P S Confess fulgte med i ryggen, men kunne ikke helt holde den. Ind i opløbet holdte P S Confess farten og kom da også lidt tættere på, men nåede kun fjerde plads. Moliere vandt foran Gentleman og Bella Højgård. Gangen forinden var P S Confess ude på sprint i Aalborg. Her blev den kørt frem til spids efter ca. 400 meters kørsel. Efter tryk af Raket Brodde en enkelt gang, blev det til føring ind i opløbet, men der var det som om kræfterne var sluppet op for P S Confess. Den sluttede på tredjepladsen, hvor Thisismylife og Avalon akkurat smuttede forbi til slut. Jeg synes, at der ligger en spændende outsider her.

3 The Patriot kommer fra et par monté løb, senest i Hamborg, hvor det blev til tredje spor de første 200 meter og derefter dødens, indtil der ikke var flere kræfter tilbage, ca. 400 meter før mål. Gangen forinden, netop i Skive, så The Patriot helt anderledes frisk ud, men den fik også et noget bedre løb serveret. Her fik den presset sig til føring efter 500-600 meters kørsel og her lå den resten af vejen. Den bliver dog lidt magelig fremme i spidsen til slut, hvor Staro Harley kom tæt på.

1 Bosse Game er nok meldt lidt for hårdt op i klassen her, men hesten går stabile tider, når den går fejlfrit. Det er godt spor og god kusk. Kan overraske fejlfri.


V65-3, V4-1 - 5. LØB

Starten på V4 spillet er et montéløb med hele tretten deltagere. Her er der flere med sejrschance. Jeg ser dog hestene fra spidsvolten med størst chance i løbet. Real Love løber med mit vindertip, men flere heste med formen i top kan gøre op om sejren.


Chancevurdering

A-chancer: 4 B-chancer: 2-3-1-6-10-12-13 C-chancer: 9-8-5-11-7


4 Real Love
gik stærkt, senest den var i monté. Det var Fast Riders Cup finale i Odense. Her blev Real Love redet i ryg hele vejen rundt. Sidste sving rundt ligner det faktisk, at den har koblet greb på indvendige Concorde. Men den slår kontra og vinder med en længde.

Concorde har vundet sine sidste fire monté starter, derfor var netop denne præstation stærk af Real Love. Jeg tipper den som vinder.

2 Bombastic kommer for første gang i Morten Melins regi. Den har været i hårde løb tidligere i Sverige. Den har trænet godt og jeg bliver ikke overrasket, hvis den er med på stregen. Kan dog tænkes, at den lige skal have et enkelt løb i kroppen inden den er sejrsaktuel. Outsider.

3 Toscano er lige blevet godkendt til monté, så den kan være svær at bedømme. Det er en stærk type, der kan have fordel at monté.

1 Chelsea prøves igen i monté, hvor det de sidste par starter ikke rigtigt har fungeret. Til gengæld er det gået bedre i travløb, hvor den de sidste to gange har gået fejlfrit. Nu med Rikke Bonde i sadlen og godt spor. Outsider.

6 Chivas Regal viste storform, da den i sin seneste sulkystart forlod konkurrenterne efter føring fra start til mål. Vinderhullets Lisa Marie E P var således slået med mere end 20 meter. Førte senest an i toptempo i montéløb, men fik lidt stumme ben til slut og blev fanget op af 40 meter tillæg belastede Albatros. Præstationen var klart godkendt.

10 Takeabove holder rigtigt god form og den galopperede en fremskudt placering væk i opløbssvinget, da den startede på hjemmebanen i Aarhus senest. Nu er det doserede sving i Skive.

12 Rolf Lynghøj og 13 Rambo B bliver kun nævnt fordi de har nogle af feltets bedste monté ryttere på ryggen. Jeg spår dem ikke den store chance. Tror simpelthen ikke de når frem.V65-4, V4-2 - 6. LØB

Guy Pomponne bliver favorit i dagens 6. løb, et sprinteropgør for klassen under 150.000 kr. Den får dog kvalificeret modstand. Bl.a. Batman S H som kommer fra V86 løb på Åby. Flere starthurtige heste fra de inderste spor gør, at meget kan blive afgjort i startmomentet.


Chancevurdering

A-chancer: 6 B-chancer: 4-8-3-1-2 C-chancer: 7-5


6 Guy Pomponne
kommer med en frisk sejr i bagagen. Den vandt en flot sejr, da den måtte gå udvendigt på Neo hele vejen. Og den vandt kort foran Cmynewlollipop. Gangen forinden var den ude imod stærke modstandere i V75 løbene i Aarhus. Der blev til en tredjeplads bag Casino Gardenia og Mr. Panamera. Guy Pomponne er hurtig fra start og kommer den til spids bliver den svær at slå.

4 Batman SH kommer lige fra en start på Åby d. 23.01.19 i V86 løb. Peter Ingves kørte og den fik serveret et fint løb. Den åbner lidt fra start og får ryggen på Cadillac Shadow. Der kommer flere heste frem og det ender med fjerde par indvendigt til Batman S H. Den sidste omgang får Ingves flyttet Batman S H til andet par udvendigt. Ind i opløbssvinget prøver han angreb, men den førende Hennesey Boko var stukket af med mange meter. Batman S H holder farten til mål, men bliver passeret at tre rygkørte heste til slut. Mon ikke det løb i kroppen har fået ”renset tændrørene”? Batman S H kan åbne fra start og få en god position på den bekostning. Første udfordrer til Guy Pomponne i min bog.

8 Cmynewlollipop gik godt senest, netop imod Guy Pomponne. Den blev dog kun til en andenplads, på trods af en stærk afslutning. Startsporet og distancen gør det svært at tro på, at denne gang skal være lykkens gang. Jeppe Juel i sulkyen, kan det gøre forskellen?

3 Amerian er miljøskiftet til Team Svendsen. Den har fået lidt pause, men det forlyder at den træner rigtigt godt. Så det bliver spændende at se første gang ude. Uden galop er det en spændende outsider. Skal nok bruge et løb før den er helt fremme, men den kommer med på kuponen.

1 Waffel fik et hårdt løb i sidste start, hvor den havnede i dødens. Den stred sådan set godt, men med 300 meter tilbage kunne man godt se, at der ikke var mere brændstof på tanken. Her kan den få et lidt bedre løb fra indvendig position, da den er hurtig fra start.

2 Limbo er hurtig fra start og det kan give en god position undervejs. Meget skal flaske sig, men med det rette løb og overpace undervejs, kan Limbo dukke op i afgørelsen. Spinkel chance.V65-5, V4-3 -7. LØB

Skive Amatørserie 2019, køres over velvoksne 2500 meter. Her stiller ti heste til start, flere af dem med god form. Jeg synes, at 7 Amazone Shadow, holder høj klasse og har god form. Den er mit vinderbud. Én af udfordrerne kan meget vel være Tasja Baunehøj, der godt nok kommer efter lang pause - den vandt Skives Amatørserie finale sidste år.


Chancevurdering

A-chancer: 7 B-chancer: 1-10-5-9-6 C-chancer: 2-3-4-8


7 Amazone Shadow
var meldt op under 140.000 i sidste løb og måtte sande, at det nok var for voldsomt. Det var Guy Pomponne, der vandt løbet. Det blev til et løb i fjerde-femte udvendigt og da Cmynewlollipop angreb, prøvede Amazone shadow at holde ryggen, men uden held. Ind i opløbet var der ikke flere kræfter og den sluttede på en syvendeplads. Gangen før vandt Amazone Shadow et amatørløb, hvor den startede fra 40 meters tillæg. Her blev den kørt frem i inderbanen og allerede efter 800 meter sidder den i tredje indvendigt. Den runder nemt den førende Best of Magic, ind imod sidste sving og trækker fra til sikker sejr. Nu er den tilbage mod heste som den sagtens kan slå. Jeg tror, at det er en stor vinderchance.

1 Hasek Boko var sidste gang ude i Lunch-løbene i Skive d. 21.01.19 fra et svært spor 12. Hasek Boko blev taget roligt fra start og havnede sidst indvendigt. Der lå den indtil de sidste 600 meter, hvor den bliver trukket bagom feltet og angreb først udenom og derefter indenom. Kommer til at hænge lidt på Bellmondo Simoni, men får frit frem og slutter godt af til tredjepladsen. Nu fra godt spor i volten. Har vinderchance.

10 Tasja Baunehøj kommer efter lang pause, men hesten holder høj klasse. Den står med top tillæg i dette løb. Tasja Baunehøj vandt Skive Amatørmesterskab sidste år, men har kun én enkelt start siden da, hvor det blev til galop på Åby travet. Bliver spændende at se, om Tasja Baunehøj lige skal bruge et løb i kroppen for at være sejrsaktuel igen. Den har dog været i et rutineløb i Aalborg d. 13.01.19, hvor den løb 18,2 2140 meters snorestart. Skal ses an på dagen, men klassen fornægter sig ikke.

5 Meagainsttheworld sluttede stærkt af senest. Efter et løb i femte indvendigt, bliver Meagainsttheworld listet ud i andet spor bag Corleone ind i opløbssvinget, den slutter stærkt af til en fjerdeplads. Gangen forinden får Mariann T Nielsen kørt et perfekt løb med Meagainsttheworld. Hun får sendt den hurtigt frem i ”vinderhullet” fra 20 meters tillæg. Det bliver vekslet til tredje indvendigt, da Destinys Diamond går frem og overtager, men i samme moment smutter Mariann T Nielsen ud i andet par udvendigt. Der sidder hun indtil lige bane, hvor Meagainsttheworld let kobler greb på de to førende heste. Men Meagiansttheworld stopper fuldstændigt op, da den passerer de to. Den ender med at blive overhalet både indenom og udenom af Uno Baunehøj og Destinys Diamond. Jeg tror, at den kan blive farlig, hvis den får det rette rygløb serveret af Mariann T Nielsen, som igen sidder bag.

9 Allineedislove vandt senest en fantastisk sejr fra udvendig position hele vejen. Den vandt kort før Caroline Lund. Gangen før lavede den også en stærk præstation. Galoperede i tredje par udvendigt med 700 meter til mål, men skød efterfølgende imponerende fart og var kun slået med to længder af vinderen Uno Baunehøj. Stærk type. Bliver spændende at se, om den kan følge op på den gode præstation senest. Outsider.

6 Allmagic løber stabile gode tider. Senest var den ude i Aalborg med 20 meters tillæg imod heste, som er bedre end dem i dag. Den fik lov at gå alene i andet spor hele første omgang og så ud som om, at den skulle bruges for at slutte op i fjerde udvendigt. Den var da også uplaceret, men kom hjem i fin stil synes jeg. Jeg tror, grundet bedre forudsætninger end senest, at det kan være en sjov outsider, hvis man garderer bredt.V65-6, V4-4 - 8. LØB

Sidste afdeling af både V65 og V4 er Travligaen liga 5, for heste under 75.000 kr.


Chancevurdering

A-chancer: 1-7 B-chancer: 2-6-3-5-8 C-chancer: 4


1 Henbianca Boko
har vundet de sidste to løb efter nogenlunde samme løbsafvikling. Tredje indvendigt i begge løb og angrebsplads ind i opløbssvinget. Der har den uden problemer nedspeedet, først Assiniboia Downs, derefter Chap AP. Det må være en stor chance igen.

7 Cody vandt senest med Hussein Kassir i et liga 5 løb, efter perfekt styring af Gordon Dahl´s jockey. Det blev til et løb i andet par udvendigt. Kusken tager en beslutning, der giver ham sejren. Da han kører indenom Secret Guy rundt i det sidste sving, så der bliver angrebsplads med det samme. Tager hurtigt meter ind på længe førende Beckmann Åstrup og vinder kort, men sikkert. Gangen før blev det til en andenplads, i et løb hvor Cody blev sendt til spids. Gordon prøvede at holde jævnt tempo, men den blev hentet kort før mål af en stærkt spurtende Secret Guy og Flemming Jensen.

2 Cjela Nordal går et godkendt løb senest, bag Harley Boko. Det blev til tredje indvendigt undervejs, som opad sidste langside bliver vekslet til ”vinderhullet”. Men Cjele Nordal kunne ikke gøre noget mod den vindende Harley Boko, der stak af til sikker sejr. Gangen inden var den rigtig positiv i V75, hvor den efter et løb i tredje par udvendigt blot var slået med en halv længde af førende C You Again og en næsetip af en stærkt afsluttende Strong Case. Cjele Nordal er rimelig hurtig fra start. Så mon ikke Morten Friis kører til fra start, for måske at få ”Vinderhullet”. Én af flere vinderchancer.

6 Bjarne BPhar endnu aldrig tabt et løb i fejlfri udgave. Men den har galoperet de sidste to starter. Sidst galoperede Bjarne BP ind i staldsvinget i Aarhus, i et forsøg på at overtage spidsen fra Carina Shadow. Da den debuteret for Knud Mønster, fik den brudt rækken af negative resultater igennem en flot sejr. Efter en rolig start og et løb i tredje par udvendigt, blev Bjarne B P sendt i kødet på førende Brezziana med knap 700 meter til mål og allerede inden 500 meter-mærket havde den overtaget føringen. Siden var der ingen slinger i valsen og måden Bjarne B P hjemtog sejren på var yderst besnærende. Nu er Bjarne BP tilbage i Skive, hvor svingene burde at passe ham lidt bedre. Outsider.

3 Charming Magic var i samme løb som Cody senest, hvor det blev afviklet med liniestart. Den blev taget roligt fra start og lå bagerst i feltet i en femte-sjette udvendigt. Den følger med i angreb opad sidste langside og holder vel egentligt bare farten. Den står perfekt inde i løbet pengemæssigt. Jeg synes den er bedre end de sidste resultater og nu prøver man Anders Pedersen i sulkyen igen. Den skal have en chance fra godt spor.

5 Corleone var sidst ude i Skive i en regnvåd bane, hvor den havde spor 1. Det blev til tredje indvendigt første omgang, som blev vekslet til andet par udvendigt ud på den sidste omgang. Da Aero H kommer i tredje sporsangreb på sidste langside, kommer Corleone til at sidde lidt fast i andet par udvendigt. Men ind i opløbssvinget bliver der plads og Corleone går til angreb. Det bliver dog lidt for sent, da Check It Out og Ole Bender er stukket af på open-stretch. Men den tog mange heste ned i opløbet. Kan være sejrs aktuel snart.

8 Aslan Siem har gået et par godkendte præstationer. Sidst fra svært spor 11 på sprint. Det blev til et løb bagerst i feltet, hvor den angreb på sidste langside, runder mange heste og slutter med fart over mål som fjerde. Den gik imponerende i V75 d. 28.12.19, hvor den fra sit udvendige spor åbnede godt fra start og havnede i dødens. Her kom den til at side hele løbet og først 150 meter fra mål, måtte den slippe taget. Var blot slået med 2½ længde af den spidskørte vinder C You Again. Sporet trækker kraftigt ned, men formen er til at kunne overraske.