Printvenlig version

V65-forslag (spilles som V66)

Af Jesper Elbæk
Tipperstatistik: Spillet for 1.298 kr. Vundet 192 kr. Tilbagebetalingsprocent 14,8%. Hitrate 1/4.

9 Rocky P H
1-4-3
8-5-3-4-2-1-11
5-1-3
7-1
8-5

Pris: 252 kr.

V65-spillet lørdag aften på Skive Trav er velsignet med en jackpot på 146.601 kr. Jackpot-pengene falder i 6’er-puljen, og derfor spilles forslaget som V66, altså kun i 6’er-puljen. Dobbelt op i gevinst ved seks rigtige og nul kroner ved fem rigtige.


V65-1 / 3. løb

A-chancer: 9-8-2-3-6 B-chancer: 7-1 C-chancer: 5-4

Et virkelig godt sammensat montéløb indleder V65-spillet, hvor der som nævnt i indledningen er overført en pæn jackpot. Det bliver musenes leg med kattene, når Rocky P H og Albatros skal forsøge at fange spidshestene.

9 Rocky P H starter som eneste hest fra 60m tillæg, men står jo altså også med 1,4 mio. kr. på præmiekontoen, og besejrede i seneste start heste som Rocky Egedal, O’Grady og Repay Merci. Det var et løb, hvor farmand Knud med Repay Merci trykkede på O’Grady i flere omgange, og på bageste langside også kunne overtage spidsen. Imens kunne datter Michelle sidde i en god rygposition og bare vente og vente med sit angreb med Rocky P H. Det blev sat ind med 250m hjem, og Rocky P H speedede uimodståeligt frem til sejr. Jeg håndklokkede de sidste 1000m på Rocky P H til 1.12,2 og kan den gøre noget lignende i dette montéløb, så er den selvfølgelig en stor vinderchance. Skal nok heller ikke lave det hele selv denne gang, idet der sidder gode heste som Albatros og Høwings Sydsturm i volten umiddelbart foran Rocky P H.

8 Albatros gør det godt i montéløbene, og vandt et lignende løb på Skive Trav 17. december. Her var opgaven at fange udbryderkongen Chivas Regal, som fra spidsvolten (der var ikke meldt nogen fra 2000m den dag) prøvede recepten ”fang mig hvis I kan” med Camilla Dueholm Svendsen i sadlen. Og taktikken var lige ved at lykkes, for det var kun Albatros med Marie Søndergaard Andersen, der kunne indhente Chivas Regal den dag. Seneste montéstart for Albatros foregik på Lunden, hvor der ikke var noget at gøre ved kæmpefavoritten Concorde, som fik spidsen foræret allerede ind igennem første sving, og sidenhen styrede løbet totalt. Albatros sad fjerde undervejs, og måtte selv gøre grovjobbet de sidste 600 meter. Concorde gled væk, men Albatros gik over mål med fuld fart og er i topform.

2 Chivas Regal er som nævnt en fin montéhest. 17. december i Skive prøvede Camilla Dueholm Svendsen at ryste konkurrenterne af sig, og kom Albatros fangede Chivas og Camilla til slut. Forrige start galopperede Chivas Regal fra start, og måtte ned som sidste hest. Havde trafikproblemer de sidste 300 meter, og gik over mål med fuld fart tæt på andenpladsen. Senest i Billund gjaldt det så monté igen. Tabte nogle længder på bageste langside, men kom godt igen, og afsluttede fint langt ude i banen. Bekræftede formen, og denne gang er det storesøster Maria, der sidder i sadlen. Jeg mistænker lidt en ny omgang ”fang mig hvis I kan”.

3 Real Love var senest hårdt betroet i totalisatoren i et montéløb i Skive. Måske på grund af galoprytteren Nicolaj Stotts tilstedeværelse på nakken af Love You-sønnen? I hvert fald var Real Love også stenhårdt spillet ved en start i november, hvor Nicolaj Stott også red hesten. I Skive senest blev det til dødens på Chelsea det meste af vejen, med en lille puster på sidste omgang. Koblede greb på Chelsea ind på lige bane, men det så ikke ud til, at Real Love kunne rides for fuldt i opløbet, og blev slået af Bombastic indvendigt og Burberry udvendigt. Men kun en længde skilte de tre ind over mål, og den rutinerede Aarhus-amatør Kim Holleufer har nok repareret det nødvendige frem til denne start.

6 Høwings Sydsturm kommer tilbage efter 3,5 måneders pause, hvor den brølstærke hest gik nogle gode løb for Bo Laursen. Sabina Gammelgaard vælger Høwings Sydsturm frem for 7 Provst Meyer, som kommer med forholdsvis friske 14-15-tider fra Lunden og Jägersro, og det fortæller mig, at Gammelgaard møder frem med en vis optimisme, når det gælder 6 Høwings Sydsturm. Bemærk træner/rytterkommentarerne og hør efter, hvad Sabina siger i Fast Track-udsendelsen lørdag.

Jeg mener vinderen er nævnt blandt de fem. De frække blanker Michelle Mønster og 9 Rocky P H, mens dem der garderer sig med både livrem og seler også tager de øvrige A-heste samt mine to B-heste 7 Provst Meyer og 1 Stella Quick på kuponen.

V65-2 / 4. løb

A-chancer: 1-4-3 B-chancer: 5-6 C-chancer: 7-2

Trods kun syv heste i feltet, så er kortene godt blandet her. Havde 1 Diva Sisa haft et løb i kroppen, så havde den været en oplagt blank i V65. Nu må den nøjes med et lidt tøvende vindertip.

1 Diva Sisa har holdt pause fra løbene siden starten af november, hvor den var ude i finalen i DTC’s 3-års Serie mod gode heste som Delicious One, Diablo Bork og Doyouwishdiamond. Alle heste som ville være favoritter i dette løb. Galoppen 21. oktober kom direkte fra start, men denne gang er det voltestart og perfekt startspor et, så mon ikke Diva Sisa kommer glat afsted. Karrierens indtil videre eneste sejr kom i netop voltestart, hvor Diva Sisa kom godt i vej fra tillæg, og trykkede sig til spids efter 700m. Stak fra de andre på opløbshjørnet, og svarede godt op for angreb fra Come On Dings. Men, men, men, det ér første start efter fire måneders pause, så følg godt med i Marc Bæk Nielsens udtalelser både her på Fasttrackracing.dk, men også i Fast Track-udsendelsen lørdag aften.

4 Bet For Me Jersey vandt senest i Skive efter et godt angreb på bageste langside i et løb, som nok blev afviklet i for højt tempo med Maltese Falcon i spids. I hvert fald var alle heste MEGET trætte i opløbet, som nærmest blev afviklet i slowmotion. Men tiden 1.17,3a/2060m har Bet Me For Jersey jo altså selv skulle flytte benene hurtigt nok til at få noteret, og den behøver bestemt ikke undskylde for sejren. Har fået lidt pause efter starten/sejren, hvilket nok har bekommet hesten vel, og så er Thorkil Fogeds hest måske klar til en ny topplacering.

3 Django Cross kommer tilbage efter knap to måneders pause. Sejren tilbage i november i Billund blev taget efter tidlig spids ganske sikkert foran C Black Beauty P D. Senest i Aarhus blev Django Cross taget meget roligt fra start, men blev forceret frem i angreb på den førende Chenaya med Peter Frandsen. Kom aldrig forbi, og smed geværet i opløbet. Fik herefter pause. Knud Mønsters heste er i ganske god form for tiden, så Django Cross skal ikke udelades på V65-bonerne.

5 Blue Berry Avenue kan være fidusen i løbet. 1. februar i Aarhus var den ude mod Casino Royal & Co., men snublede på bageste langside, da René Kjær ville skifte den et spor ud i banen for at forberede den til angreb. Starten efter blev det dødens og andet par udvendigt i et løb, som Catchy Spring vandt fra spids. Havde perfekt mulighed for angreb ind på lige bane, men der var ingenting at skyde med. Og senest i Skive måtte Blue Berry Avenue bakkes ned som sidste hest fra et vanskeligt startspor. Angreb ok de sidste 350m, men stadig mangler der lige det sidste. Det var Frank Sørensen måske fået frem i hesten op til denne start, hvor konkurrencen nok er en tand mildere end det som Blue Berry Avenue har været vant til.

6 Budweiser Flamingo kom senest tilbage efter knap to måneders pause, og gjorde det fint på en 1.15-tid. Havnede i vinderhullet på Dia A Bærs, som fik tryk a C Me Tinna, som fik presset Dia A Bærs over i galop, hvorefter Budweiser Flamingo havde ryg på Knud Mønsters hest. Lignede en kort overgang vinderen via angreb på open stretch, men blev nedspeedet af Cult, og kunne heller ikke tage sig forbi El Niño Trøjborg. Manglede lige de berømte ti gram, men de er nok lagt på til denne gang med dét løb i kroppen.


V65-3 / V4-1 / 5. løb

A-chancer: 8-5-3-4-2-1 B-chancer: 11-10-6-9-7 C-chancer: Ingen

V65-spillet fortsætter med et ganske svært amatørløb, hvor der ganske enkelt skal garderes så meget som man har råd til.

8 Cult gik et topløb senest, hvor den galopperede fra start, men kom forrygende tilbage, og bare rundede forbi til sikker sejr. Fra start var det Dia A Bærs og sidenhen C Me Tinna, der satte tempoet, som gavnede Cult til slut. Nu er forudsætningerne helt, helt anderledes med 2000m, voltestart og lukket spor i volten – men alligevel må Magnus M. Nielsen havde stor chance for at gøre halvbror Mads Hviid Nielsen kunsten efter og vinde med familiens hest, som far Per ”Fif” Nielsen står som træner af – og som de tre sønner i øvrigt har kørt på skift de seneste tre starter.

5 Dalton er lidt op og ned i sine præstationer, men vandt en flot sejr i lørdags i Aarhus, hvor Vertigo Lux sikkert blev afvist til slut. Henrik Lønborg kørte jævn 1.19-fart derfremme, og Vertigo Lux blev aldrig helt nærgående. Dolittlebigjo var dog nok blevet farlig, hvis den ikke havde galopperet netop som Jeppe Rask var ved at trække den ud til angreb med 250m til målstregen. Yderst rutinerede Dennis Kristiansen sidder i sulkyen bag Dalton denne gang, og første opgave bliver at få Dalton fejlfrit afsted fra yderste spor i volten, hvor man jo skal vende rundt på en femøre. Der skal nok liiige gøres opmærksom på, at Dalton har været i voltestart seks gange, og kun én gang har den gået fejlfri. Og dér gav det sejr.

3 Damse P D kommer tilbage til løbene efter 2,5 måneders pause, og den gjorde det rigtig fint før pausen for Harald Dyhrberg, som igen sidder i sulkyen denne gang. Sejren 30. november blev taget på imponerende vis fra dødens på Design Hastrup undervejs. Trykkede sig til spids med 500m hjem, og næste opgave var så at tage imod Vertigo Lux og Bentley Bretajka. Det klarede Damse P D også, men Harald Dyhrbergs hest kræver vel lige et enkelt løb i kroppen, før den er helt aktuel?

4 Carina Shadow har også haft lidt løbspause, men kommer til start med en af landets bedste amatørkuske i form af Peter Ømark Andersen, som er tidligere jockey hos Seppo Kukkonen. Peter Ø. Andersen er især dygtig til at få hestene godt afsted i voltestart og til at bedømme tempoet undervejs. Det skaffede for nylig sejr i et lignende amatørløb med Hasek Boko fra Gordon Dahls træningskvarter. Carina Shadow har tidligere gået gode løb fra spids. Bedst huskes nok sejren for medejer Kasper Foget i Billund i august, hvor The Liquidator-hoppen sejrede til 35 gange pengene på en 1.16-tid.

2 Bølle A P skaffede årgang 2002-amatøren Lasse Christensen sin første karrieresejr i sjette forsøg. Ud på sidste omgang var der stadig 30-40 meter frem til de førende, men så gav Lasse Christensen Bølle A P marchordre – og så gik det stærkt! Hele feltet blev speedet ned i opløbet, og selv om det var rimelig tæt med konkurrenten Special Muddi, så var der overskud nok hos den unge kusk til at lave stor sejrsgestus. Med en lidt bedre start denne gang, så skal de andre se op for Bølle A P på løbets sidste 500m, som jeg håndklokkede til 1.15,8. Det når man et stykke vej på i disse amatørløb.

1 Classic Dream har været staldskrig et par gange, og gjorde det fint senest i Aarhus, hvor den alene fra spidsvolten var ude mod langt mere hærdede og rutinerede heste. Måtte lade Dino Silvåkra og Baron Westwood gå forbi til slut, men forsvarede sig ærligt, og løb lige op med en stærk hest som Bell Man den sidste omgang. Lille fidus!

11 Allineedislove og 10 Tristan J B er noget mere hærdede end de allerede nævnte, og er de næste chancer i løbet som jeg ser det. Tristan J B har dog ikke for vane at runde et helt felt, og er nok bedst fra spids. 6 Best Of Magic kommer efter et par måneders løbspause. Havde spids senest i Aalborg, og det får den naturligvis ikke her. Var kun slået af Amazone Shadow.


V65-4 / V4-2 / 6. løb

A-chancer: 5-1-3-8 B-chancer: 7-6 C-chancer: 4-2

Fjerde afdeling af V65 byder på en række rigtig gode heste, og det er absolut ikke i denne afdeling man falder over den oplagte ugarderede i stregspillene.

5 Thunderstruck er i rigtig fin form og har været det længe. Forrige start i Aalborg 26. januar skal man bare glemme. Der var snestorm og autostart blev til linjestart. Thunderstruck havde startspor otte, og skulle derfor være master. Var for hurtigt ude af buret i første startforsøg, og i omstarten galopperede den allerede før startstedet. Senest i Odense tog Thunderstruck spids i en hastig åbning sammen med Global Unreal og Birger Jørgensen. I hvert fald de første 200m, for 500m gik efter nogenlunde behagelige og normale 1.15,3. Kæmpede som en løve ned gennem opløbet og vandt til slut sikkert. Kommer sandsynligvis igen i amerikanersulky.

1 Benjamin Nordal var formidabelt gående ved sejren senest i Aalborg. Bed sig fast i startbilens vinge og bombede til spids. Slap dog spidsen til Axe Brogård, idet Benjamin Nordal jo som regel skal køres fra ryg. 1.11,7 blev der åbnet de første 500m, og ud på sidste omgang sad Benjamin Nordal i tredje par indvendigt, idet Algol i mellemtiden var blevet fyret til spids. Årets komet Casper M. Nielsen kørte på chancen, og blev belønnet for dette, da der med 300m hjem blev perfekt hul, og så speedede Benjamin Nordal uimodståeligt frem og vandt ganske, ganske let. En hest i topform, som kan få det perfekte løb her, hvis Casper M. Nielsen kører lidt med fra start, slipper spidsen til Thunderstruck og nakker denne igen op mod mål via open stretch? Topchance.

3 Can Tab havde fået seks ugers pause frem imod starten i Billund 17. februar. Havde et umuligt startspor otte og måtte ned blandt de sidste undervejs. Med 500m hjem var Can Tab stadig sidste hest, men Mønsters hest leverede en fin afslutning midt i banen, og jeg klokkede de sidste 500m til at gå i 1.12-tempo for Can Tab. Der var ikke noget at gøre ved trioen Boris, Amerian og Daytrader U M, som var kommet for langt væk, og i øvrigt alle er gode heste. Men Can Tab gjorde det glimrende, og må være sejrsaktuel her med løb i kroppen. Startsporet er sådan set godt, men der er startraketter både indvendigt og udvendigt, så taktikken fra Knud Mønster bliver spændende at følge.

8 Walkman June er en lækker rød Golden Globe-søn, som får mange fans qua sit paradetrav. Forrige start var linjestart i snestorm i Aalborg, og det blev til galop kort efter start. Kom fint tilbage og blev femte, ikke langt fra fjerdepladsen, men et stykke efter vinderen Aqua Photo selvfølgelig. Senest var Walkman June ude i montéløb med dygtige Sabina Gammelgaard i sadlen. Det blev til en relativ forsigtig start og et indvendigt løb undervejs. Havde lidt trafikproblemer fra 500m-mærket og indtil et stykke inde på opløbet, men afsluttede godt midt i banen til fjerdeplads trods alt. Bekræftede i hvert fald formen, men hvad gør Michael Friborg Skærbæk fra ydersporet? Fyrer eller bakker?

7 Created Face har haft 2,5 måneders pause, men er godt inde i løbet. 6 Terminator har omvendt et løb inden for vesten. Blev femte i et lille felt på seks heste efter ryg på den førende Thisismylife undervejs. Førerhesten takkede helt af med 200m hjem, og så blev Terminator og Birger Jørgensen taktiktorsk. Søren Bønnelands hest så godt ud, og skal med på de lidt større boner.


V65-5 / V4-3 / 7. løb

A-chancer: 7-1 B-chancer: 6-4-5 C-chancer: 3-2-8

Meget i dette løb afhænger af, om Morten Friis vil køre i spids med 1 Bella Højgård. Vil han dét, så kan en håndfuld heste vinde. Slipper han til formtoppede 7 Listas Manboy, så er løbet et tohestes opgør.

7 Listas Manboy var Knud Mønster vældig optimistisk med før starten i Billund 17. februar. Og med god grund. For trods to måneders løbspause, så var Listas Manboy bare helt klar. Bella Højgård tog spids, slap til Trophygirl, som igen slap til Listas Manboy med godt en omgang til mål. Kilometeren efter 1.13,7 og ind på opløbet trak Mønster to-tre længder væk fra konkurrenterne. Helt ude ved rækværket havde Flemming Jensen dog fået fyret godt op under Torpedo W F, som nærmede sig meter for meter. På målstregen kunne man godt se, at Listas Manboy var først, men løbet skulle ikke have været ti meter længere, så havde Torpedo W F vundet. Jeg forventer offensiv kørsel af Knud Mønster igen her!

1 Bella Højgård tog som beskrevet herunder spids i løbet med Listas Manboy i Billund. Slap så til John Køhler med Trophygirl, og Morten Friis håbede så nok, at denne ville køre i spids. Men der blev sluppet til Listas Manboy, og så sad Bella Højgård i tredje par indvendigt. Og da Trophygirl ikke for godt kunne følge med i opløbet, så blev det forkert. Glem den start. Seneste start i Skive var Hoppe Derby-toeren Bella Højgård igen hurtigt ude – denne gang fra inderspor som i lørdagens start – men der blev sluppet til staldskriget Troja Cæsar med Kasper K. Andersen. 1.11,4/500m og 1.13,1/1000m lød tempoet på, og Morten Friis sad nok og slikkede sig om munden i vinderhullet, med tanke på open stretch. Bella Højgård angreb da også flot på det indvendige ekstraspor i opløbet i Skive, og tog sig også forbi Something Fishy, som undervejs havde siddet i dødens på Troja Cæsar. Men det blev ved andenpladsen, for Troja Cæsar var for god på dagen. Bella Højgård er klart bedst fra ryg, så jeg tror Morten Friis tager spids igen – for at slippe til Listas Manboy.

6 Gentleman har holdt rigtig god form meget længe. Forrige start 26. januar i Aalborg var taget med snestorm og linjestart. Gentleman var godt med fra start, og kunne efter 400m overtage spidsen fra Bella Højgård. 1.14/500m og herefter fik Jeppe Juel dygtigt dæmpet til 1.18-tempo kilometeren. Men Peter Jensen-trænede Moliere med Mads Hviid Nielsen befandt sig som en fisk i vandet i den krævende bane, og vandt ganske let. Gentleman kæmpede sig hjem til andenpladsen. Senest på Åby Travet løb Gentleman lidt ukoncentreret, men Jeppe Juel havde fundet andet par udvendigt til den Marc Bæk Nielsen-trænede hest. Angreb med 400m hjem, men det ebbede lidt ud. Får denne gang træneren selv i sulkyen.

4 Turbo Star er en speedy hoppe, som kommer tilbage efter to måneders løbspause. Senest i Skive blev den kørt lidt på chancen i tredje par indvendigt, men kom fint ud i angreb bag Andre Ward med 500m hjem. Denne galopperede foran Turbo Star, som derefter selv måtte tage jagten op på førende Aros Line, som ikke havde startet længe. Turbo Star kom i et godt skud, men benene kunne ikke følge med hovedets lyst og vilje, og Turbo Star galopperede minimum en andenplads – måske sejren! – væk godt 100m fra målstregen. Var kommet hjem omkring 1.13,6a/1600m. Var startmeldt 14 dage senere, men slettet pga. dårlige blodværdier, og fik herefter pause. Kan speede stærkt med det rette rygløb!

5 Sir William starter lidt sparsomt, men viste fremgang senest. Blev bakket direkte fra start, men Kaj Westergaard trykkede på speederen efter 700m og overtog spidsen i et snuptag fra P S Confess, som altid skal køres fra ryg. Smed geværet med 200m hjem, men havde jo allerede lagt én speed, og var kun slået med to længder af førnævnte P S Confess. Sir William får denne gang landschampion René Kjær i sulkyen, og han har før vundet en del gange med hesten.V65-6 / V4-4 / 8. løb

A-chancer: 8-5 B-chancer: 3-4-6-2 C-chancer: 1-7

Kanonheste er samlet i dette Liga 2-løb, hvor løbets to forgrundsfigurer også mødtes senest i Skive. Det drejer sig om to hjemmebaneheste, nemlig 8 VM Viking Cup og 5 Trophy Spring.

8 VM Viking Cup skal man lige vænne sig til at kalde ”Skive-hest”. For efter en god start på karrieren for Aalborg-træner Gordon Dahl, så har hesten for alvor markeret sig for Odense-træner Søren Johansson. Men ejeren ønskede at prøve noget nyt, og efter et kort ophold hos Morten Juul, så endte VM Viking Cup hos Skive-kollegaen Morten Friis, som gav debut til VM Viking Cup 24. februar i et godt besat løb, som talte bl.a. Obi, Thunder Peak og Repay Merci. Det var dog nogle andre, der afgjorde løbet, idet Dupree vandt foran Tack Wee og Trophy Spring. Morten Friis bombede til spids med VM Viking Cup, som lignede en million på dagen, men det var tydeligt, at den manglede løb i kroppen efter løbspause siden juli 2018. Dét har VM Viking Cup nu, og trods et iskoldt startspor otte, så er Classic Photo-sønnen min vinder af løbet.

5 Trophy Spring var som nævnt foran VM Viking Cup i mål senest, og det kan den selvfølgelig være igen. Især hvis René Kjær får den til spids, og får lov at styre lidt undervejs. Men den Morten Juul-trænede hest er efterhånden kommet op i en skrap klasse, og det er elleve starter siden den senest har vundet. Ved starten 24. februar fandt Kjær smart andet par udvendigt undervejs – i ryg på den senere toer Tack Wee – og angrebet blev sat ind med 500m til mål. Trak med sig i ryg den senere vinder Dupree, og måske undervurderede Kjær også Tack Wee en anelse, som stred fremragende. En af to.

3 Tourmalet er normal ganske travsikker, men senest galopperede Jeppe Rasks lille fighter overraskende fra start, og så var dén dag ødelagt. Har dermed reelt set ikke et løb i kroppen siden 12. januar, men mon ikke Rask har styr på træningen af David Raymond-hoppen. Kan speede en vis ting med det rette rygløb, og det er Jeppe Rasks eneste to opgaver i løbet: Find en god ryg og træk i højre line med 3-400m til mål.

4 Balotelli har været væk fra løbene godt tre måneder, men gik et godt montérutineløb for nylig, hvor den kom hjem på en 1.16-tid uden at være presset. 6 Uha Uha De Hess har god form, men vinder ikke ret tit længere. Så farlig ud senest ind på lige bane, men det blev ved truslen. 2 Lightman O er en klassehest, som også kommer tilbage efter pause. Behøver vel lige løb i kroppen, før den er sejrsaktuel.