V5-analyse til Skive af Jesper Elbæk

Tipperstatistik: Spillet for 1.550 kr. Vundet 192 kr. Tilbagebetalingsprocent 12,4%. Hitrate 1 af 5.


Printvenlig version

V5-forslag

4-5-8
1-2-3
3-4-11
2-4-7
1-3-9

Pris: 243 kr. (243 rækker)V5-1, 3. løb

Der er Liga-løb på programmet i tre af de fem V5-afdelinger, og i V5-prologen har ni Liga 5-heste sat hinanden stævne. Kun tre heste vurderes til ikke at have en form for vinderchance.

A-chancer: 5-4-8-6 B-chancer: 3-9 C-chancer: 7-2-1


5 Cotton Eye Joe kommer med bedre form end resultaterne indikerer. Ved sejren 18/2 i Skive tog Cotton Eye Joe spids, men måtte slippe spidsen til Cici Moseby efter en 1.12-åbning de første 500m. Nakkede denne via angreb på open stretch, og vandt med det berømte mulehår. Ved starten 2/3 i Aarhus havde Cotton Eye Joe startspor yderst på vingen, men rundt første sving fandt Mønster ned i ryg på spidshesten Nightingale Jaycee, og fik perfekt hul til angreb nede på opløbshjørnet. Hullet blev dog mindre og mindre, for udvendigt kom Jan Dahlgaard med Henbianca Boko, og den førende Nightingale Jaycee driftede lidt ud i banen (hvilket Jeppe Rask fik bøde for, red.). Men da hullet genopstod, så skød Cotton Eye Joe fin fart, og den manglende plads i 100-150 meter på opløbet kostede måske en sejr? Senest i Billund var startsporet heller ikke for heldigt, og Cotton Eye Joe slog på en umotiveret galop med 1300m til mål. Knud Mønster kører sikkert offensivt her igen, og vinderchancen er reel. Mønster kalder det sin bedste chance på dagen.

4 Corleone er en stærk krabat, og gik et mægtigt løb ved sejren i Skive 2/2. Måtte selv gøre det grove job udvendigt på Bjarne B P, selv om det dog i praksis var en meget lang dødens, hvor Corleone ikke var helt oppe ved Bjarne B P før ind i sidste sving. Koblede greb på denne midt på opløbet, og selv om Bjarne B P var tæt på at slå kontra, så vandt store Corleone med hoved og hals. Stærk præstation i en krævende bane! Senest i Billund blev Corleone selet ud fra bagspor mod gode heste, og det blev selvfølgelig til et løb et godt stykke nede i feltet undervejs. Kunne ikke tage de fornødne meter ind i en hurtig afslutning, hvor Lucky Lady Blue vandt med Birger Jørgensen.

8 Billi Time kommer tilbage efter lang pause, men besidder meget stor grundkapacitet. Det giver ingen mening at fortælle om de seneste starter, for med næsten fem måneders løbspause, så er det ikke dét, der er relevant. Det er det til gengæld, om Jørgen Larsen i samarbejde med Anders Pedersen har fået trænet tilpas op til sæsondebuten/comebacket. Læs kuskekommentarerne og/eller hør mere på løbsdagen.

6 Beckmann Åstrup fungerede ikke på den hårde bane senest i Aalborg. Tog ellers spids, da storfavoritten C’est Peak galopperede direkte fra start, og slap til Bjarne B P på første langside. Stod helt af med 400m til mål, men der var altså en forklaring. Forrige start gav en fin sejr i et amatørløb for Emil Henriksen. Tog sig frem til udbryderkongen Silas Smed med en omgang hjem, gled forbi denne på vej ind i sidste sving, og selv om den lige skulle overtales til at gøre det færdigt, så gjorde den det foran April Hydrup og Silas Smed på en dag, hvor der var en strid modvind i opløbet. Har fået en lille måneds pause, hvilket sikkert har bekommet Beckmann Åstrup vel.

3 Chivas Regal og 9 Blue Van er sat som B-chancer, men de kan selvfølgelig godt skralde til med lidt racing luck. Chivas Regal går ind imellem nogle kanonløb, og her husker jeg især 9/2 i Aalborg, hvor Svendsens hest galopperede fra start, men alligevel kom flyvende tilbage i opløbet til tredjeplads bag Act Cool og Celine Rush. Blue Van er rigtig hurtig fra start, men det kan den selvfølgelig ikke udnytte her fra bagsporet. Seneste start var også fra bagspor, men efter et roligt løb i inderbanen, så viste Blue Van fin form og blev tredje bag Bellucci og Chloe.V5-2, 4. løb

Dansk Hestevæddeløb Sport & Udvikling har placeret et specialløb for amatørkuske i V5-spillet denne løbsdag, og det øger naturligvis både sværhedsgraden, men også sandsynligheden for en stor gevinst.

A-chancer: 3-2-1-8-11-10-9 B-chancer: 6-5-7-4 C-chancer: Ingen

3 Ravenna har ikke set så lavt et startnummer meget, meget længe! Marianne & Jens Pedersens nykårede avlshingst har kun 20 meters tillæg, og det ligner en oplagt vinderchance for velkørende Anne Hermansen bag den tidligere årgangsløbsvinder (Jydsk 3-årings Grand Prix, red.) som på et tidspunkt i karrieren også vandt tre løb i træk i Frankrig. Det var i 2014, men tilbage til nutiden, hvor Anne Hermansen, som de seneste fire sæsoner har vundet 10 løb i 63 starter. Så hun ved godt, hvad det drejer sig om. Ravenna vandt i december, men holdt så lidt pause frem til 15/3, hvor den sad sidst i feltet det meste af vejen fra sit tillæg. Speedede godt til slut, men kunne ikke tage meter ind. Det ligner et godt tilbud her, nu med løb i kroppen!

2 Supertarteletten er vindertippet i Fast Track-programmet, og den står da også godt inde i løbet. Men uanset hvordan vi vender og drejer det – og det er bestemt ikke for at hænge nogen ud eller gøre nogen kede af det! – så har kusken Holck Søndergaard altså ikke vundet løb siden 2012. Dengang blev det så også til gengæld til to sejre i træk med Beaumont Hanover-hoppen Opal Valentina. Men tilbage til Supertarteletten, for den viste faktisk ok form senest i Aarhus mod gode heste som Dino Silvåkra, Benton Frisco, Limbo m.fl. Står fint inde fra spidsvolten, og det kunne også godt ligne spidshesten direkte fra start.

1 Stoart Reerstrup er den anden hest fra spidsvolten, og der er faktisk også tale om en ganske fin hest, som især Johnny Jørgensen har vundet en del løb med. Nu er Stoart i træning hos Skive-amatøren Christian Andersen, som har gjort det fint med hesten. Jeg husker især en glimrende afslutning i Aalborg 9/2, hvor Stoart Reerstrup havde et umuligt startspor 12, men alligevel blev anden. Kunne ikke nå frem til Picobal, men uden trafikproblemer med en galopperende konkurrent rundt sidste sving, så havde det måske gået endda.

8 Silke Dalimo har vel gjort det bedst i montéløbene de seneste sæsoner, men har faktisk tidligere vundet et lignende løb for den aktuelle kusk her i Skive. Dengang stod Silke Dalimo ganske vist fra spids, men præstationen fejlede ikke noget, og den vandt på en 1.16-tid. Der er blevet lidt længere mellem snapsene, men grundkapaciteten er fin, og Silke Dalimo skal på alle V5-kuponer.

11 Nobel S M har fundet sin anden ungdom, men kusken skal selvfølgelig trylle lidt (igen) fra et svært startspor i volten og – ikke mindst – 40 meters tillæg. Senest kørte Rune Bach Mortensen frem med 1300m hjem, gled til spids med 700m hjem, og det endte med delesejr med Bartho til slut. Formen er altså fin, men startsporet trækker naturligvis ned.

10 Vicki Løgstrup og 9 Rasmus Pilbro er de næste. Førstnævnte blev ”Årets Hest 2018” på Skive Trav, men formen var vel ikke ligefrem i zenit sidst på sæsonen, og Vicki har da også fået en velfortjent ferie på tre måneder. Rasmus Pilbro leverer altid gode afslutninger, så kan Kristine Krieger finde de rigtige rygpositioner undervejs, så kan Rasmus Pilbro måske levere overraskelsen. 6 Uffe S Lange DK er sidste hest vi nævner. Har stor kapacitet, men svært spor i volten, sværtkørt hest og urutineret kusk. Det rimer ikke på sejr, men det skal dog siges, at det blev til en fin fjerdeplads den eneste gang Kasper Jensen hidtil har kørt Uffe.


V5-3, 5. løb

Der er meget stor forskel på rutinen på hestene i dette løb under 20.000 kr. Vindertippet går til en hest med kun tre karrierestarter på bagen.

A-chancer: 4-11-3 B-chancer: 7-8-12-10 C-chancer: 2-1-5-9-6

4 Dynamic Dancer var forrige gang 10/2 ude mod ”umulige” Epic på Lunden, og trods en helhjertet indsats, så måtte Dynamic Dancer nøjes med andenpladsen – men startede også 20 meter bag Epic. Dynamic Dancer var noget mere end 20 meter efter i mål, men gjorde det fint, også selv om der var mange galopperende heste i løbet. Senest i Billund var det et yderst rodet løb med mange galopperende heste, heriblandt også Dynamic Dancer. Galoppen kom i første sving, men ophentningen og afslutningen var af bedste mærke. Måtte dog lade Double Trouble E P gå forbi, og kunne ikke nå frem til Capra. Der er ikke tid til galop denne gang, men mon ikke også Morten Juul har fixet eventuelle fejl på hesten.

11 Drønviktormolar var senest ude som kæmpefavorit i Aarhus, men måtte ”nøjes” med en andenplads bag rigtig godt gående Newton Tile med Michael Lønborg. Fra bagspor kunne Birger Jørgensen ikke rigtig være med til at præge løbsafviklingen, og kunne ikke gøre det færdigt udvendigt på Newton Tile den sidste omgang. Forinden havde Drønviktormolar vundet to flotte sejre, og er godt inde på pengene her. Skal på alle V5-boner. Der står ”nc” (no clock, red.) i programmet, men Drønviktormolar var hjemme på cirka 1.20,8a/1800m.

3 Deceni Langborg er ikke jordens mest stabile hest. Forrige gang 4/3 i Aalborg tog Knud Mønster en start på absolut sikkerhed, for med tre diskvalifikationer i træk, så ville det hedde prøveløb. Tredje og fjerde par indvendigt undervejs, og fulgte fint med ind i mål i et løb som Enzo vandt. Senest i Skive 18/3 blev Deceni Langborg taget roligt fra start, og havnede perfekt til i andet par udvendigt. Så ”livsfarlig” ud med 3-400m hjem, men galopperede en anden/tredjeplads væk i opløbet, hvor den var kommet hjem i cirka 1.17,9a/2060m. Er ikke ret hurtig fra start, så Knud Mønster må prøve at finde et godt rygløb.

7 Benedicte H S har ikke startet i næsten et år, men vandt i april sidste år to fine løb foran heste som Cannon Flame, Campari D, Diablo Bork og Caroline Lund. Det er dog nærmest umuligt at vide, hvilken skik hesten kommer i, så følg med i blokken med træner/kuskekommentarer samt i Fast Track-udsendelsen søndag eftermiddag.

8 El Niño Trøjborg kommer med fersk form via anden- og tredjeplads. Først i Skive 24/2 med andenplads til Cult, som kom flyvende langt ude i banen i opløbet. Jeppe Rask viste gode kørehænder ved at styre El Nino Trøjborg fejlfrit rundt, og den langlemmede From Above U S-søn gjorde en fin præstation. Det gjorde han også i Aalborg 15/3, hvor sidste omgang måtte traves udvendigt på den førende Diamant Tinghøj. El Nino Trøjborg virker lidt flegmatisk, og har nok lidt at lære endnu. Direkte vinderchance fra dette startspor har den ikke.

12 B J’s Brogård og 10 Bet For Me Jersey er to outsidere. Begge heste har let til galop, men har også masser af fart indenbords. Bemærk at B J’s Brogård er skiftet hjem til ejerens træningskvarter i pausen.


V5-4, 6. løb

Slår form klasse eller er det omvendt? Speedy Højlund har startet på hele vinteren og er i topform, mens Derby Consolation-vinderen Casino Gardenia har holdt pause siden V75-sejren i Aarhus 28/12.

A-chancer: 4-7-2 B-chancer: 9-8-3 C-chancer: 1-6-5

4 Speedy Højlund er hesten jeg går med som vindertip. Ens Snapshot-sønnen er ganske vist efterhånden kendt som Aarhus-specialist – hvor de som bekendt løber den ”forkerte” vej rundt – men for tre starter siden vandt den altså en flot sejr i Aalborg. Kunne ikke være med fra start, men Kenneth Andersen fandt hurtigt ud i andet spor. Måtte gå i dødens det meste af løbet, men gled til spids før sidste sving, og vandt foran Vivaldi og Torpedo W F. Gangen efter i Aarhus 2/3 fandt Speedy Højlund sig aldrig til rette på den bane Jydsk Væddeløbsbane bød på, men fik direkte revanche 16/3 på samme bane. Kenneth Andersen var kvik til at overtage spidsen fra Uno Gardenia rundt første sving, og sidenhen var det spil til ét mål. Og det var altså mod gode heste som Giggs Boko og Mr Panamera (som dog galopperede). Topform og offensiv styring?

7 Casino Gardenia havde en fin sæson som 4-års, hvor den vandt både Derby Consolation og var anden i Aalborg Store Pris til Confidence. Vandt senest V75-løb i Aarhus mellem Jul og Nytår, men har altså ikke startet i tre måneder. Virkelig lækker type, som har gået tre arbejder på Skive Trav med Peter Rasmussen i vognen. Bliver matchet mod Lord Valentines Mindeløb på Musketerdagen, og bliver kørt defensivt her, lyder det fra ejer og træner Michael Thorup.

2 Wham Bam Boo kom senest tilbage efter tre måneders pause i Aalborg 15/3, hvor den mødte skrappe modstandere. Havde bagspor og blev taget meget roligt fra start. Femte indvendigt, femte udvendigt, og angreb de sidste 500m. Først i ryg på Avatar Accelerator, men da den ikke gik fremad længere, så måtte Jeppe Rask afsted i eget angreb. Wham Bam Boo kom flyvende ude i femte spor, men kunne ikke nå frem til Axe Brogård, som gik et feberløb, og Attack Photo speedede også godt mellem heste til andenplads. Men rundede en klassehest som Boris ganske let, men det ér altså en hest med et noget skrøbeligt bentøj, men den kan rigtig meget i sund udgave.

9 Raket Brodde er gået hjem i ejerens træning, og starter nu første gang i dette regi. Afslutter altid forrygende, og har gavn af højt tempo undervejs. 8 Avalon har fået et par måneders pause, men der var gode ting at spore i starterne før pausen. Kålspor men alligevel en fidus til de lidt større V5-boner. 3 Vivaldi kommer nu igen med træneren selv i sulkyen. Er verdensmester i andenpladser – fem styks ud af de seneste syv starter – men er absolut ikke nogen ”ikke-vinder”. Kaj ”One Hook” Westergaard kan nok vække Vivaldi på tærsklen til en ny årstid…


V5-5, 7. løb

Klarer Torben Grøns kanon C You Again det fra bagspor på sprint? Bomber Askepot Macoy til spids for Johnni Olsen? Fyrer Chap A P til spids i 1.09-tempo? Find selv på flere spørgsmål.

A-chancer: 9-1 B-chancer: 3-5-6-8-2-7-11 C-chancer: 10-4

9 C You Again er ikke nogen sikker vinder fra bagspor på sprint. MEN! Morten Friis kan dog vælge imellem ryggen på to starthurtige heste, så mon ikke det løser sig. C You Again har tjent 80.000 kr. de seneste fire starter, som alle er endt med sikre sejre – og går mod en Liga-finale i Aalborg i næste weekend. Lidt tætte starter altså, men Grøns hest skal vel næsten også vinde her for at kvalificere sig? Topform og hvis det løser sig, så er C You Again med på stregen.

1 Askepot Macoy kom senest tilbage efter et par måneders pause, og Johnni Olsens hest er klar til endnu en fin sæson. Seneste start foregik med bagspor på lang distance, og ingen af delene er vel ligefrem Askepots favorit. Havnede i tredje par udvendigt undervejs, og angreb med 500m hjem. Det blev til drøje spor hele vejen til mål, og på målfotoet er der fire heste inden for en halv længde. Askepot Macoy trak det korteste strå af de fire, men gik et topløb, og kan være klar til sejr nu!

3 Can Tab er den første af B-chancerne. Var senest ude i et løb, hvor der blev kørt for Gud, Konge og fædreland. Overtog spidsen med 1200m hjem, og holdt til mål med mindst mulige foran 5 Benjamin Nordal, som var med i spidskampen, og som angreb mellem fjender og fjender i opløbet. Det gik ud over 8 Created Face, men dommerne frikendte Benjamins kusk Casper M. Nielsen. Det ændrer dog ikke på, at Created Face galopperede en topplacering væk, og var kommet hjem på en tid omkring 1.15,2a/2060m. 2 Counterstrike er måske lidt unfair havnet langt nede i seedningen, men feltet er hårdt, og Counterstrike kommer tilbage efter løbspause.