V5-ANALYSE TIL SKIVE KIM NIELSEN

Statistik: Spillet for 3.214 kr. Vundet 8.663 kr. Tilbagebetalingsprocent 269%. Hitrate: 3/11

V5-forslag

3 (6-8)

2-7-6-11-8 (3-1)

8-7-9-11-4 (3-2)

3-10-2-9-4-1-8 (6-5)

2-3 (11-5)

Pris 350 kr.

Printvenlig PDF-version


V5-1 / 4. løb

Grand Circle Consolation hvor en hest virker et hoved højere end de andre efterfulgt at en hest med dokumenteret form og en spændende sæsondebutant, der har valgt hovedløbet fra.

A-chancer: 3 B-chancer: 6-8-4-9-10-12-11-2-1 C-chancer: 7-5

3 Explosive Peak har ikke gjort meget forkert i sine seks starter. En enkelt galoptur på Halmstad - ellers lutter første og andenpladser. Forrige gang var den anden efter en hidsig duel på Charlottenlund udvendigt på Livi Oxford H M, som den måtte bøje dig for, men hvor den satte ny rekord. Denne blev så yderligere forbedret til 1.14,0 ved andenpladsen på Solvalla i Elitloppsweekenden bag Click Bait. Det er svært at se, hvem der skal kunne byde hesten op til dans her, hvor Steen Juul sikkert får lov til at overtage spidsen tidligt. Bliver storfavorit og taber næppe.

6 Express de Luxe har Gitte Madsen ambitioner med – i hvert fald til næste år, når den har fået lidt mere rutine. Fine præstationer igennem foråret, og senest kom den op udvendigt på Anders Pedersens Draco. Denne rekordforbedrede med næsten tre sekunder og afviste angrebet fra Express de Luxe. Træneren var dog ikke helt tilfreds med præstationen, da den hang lidt på en line sidste sving, selv om den rekordforbedrede til 1.15,4. Er fikset op til den her start, og træneren ligger sig ikke ned på forhånd. Den er igen trioaktuel her.

8 Encore Cloc leverede flere flotte præstationer sidste år som toårs. Sluttede af juleaften med en overbevisende sejr i Aalborg. Fra 20 meters tillæg blev Encore Cloc sendt frem på første langside, hvor den i topfart rundede hele feltet som en mis og tog fronten. Siden var det spil til et mål foran de to Peter Jensen-heste Best Regards og Bugsy. Ecco C N var i det slagne felt efter udvendig rejse. Encore Cloc kommer nu tilbage efter fem måneders pause som følge af en operation for en mus. Har derfor fravalgt hovedløbet. Med det hesten viste sidste år, så kan den være med helt fremme blandt de tre allerede her første gang.

4 Eldorado slog for fire starter siden Erik Clausen, hvor den svarede spidsen. Gangen efter utilbens med startgalop i autostart. Efter udvendig rejse på Daddy Loves You var den anden i Aalborg på en beskeden 20-tid, og senest blev det til galop ud af sidste sving, hvor de var en del tumult. Var kommet hjem på omkring 1.17. Træneren laver en del udstyrsændringer og melder om gode træningsarbejder. Han siger, den kan en høj 15-tid og tror på en andenplads bag Explosive Peak.

9 Enzo tog en sejr i marts efter et afventende løb. Gangen efter gik den intet som storfavorit. Det var i den periode, hvor Jeppe Juels heste underpræsterede generelt. Efter to måneders pause var den lige frisk nok fra start for to uger siden på Lunden. Efter startgalop og endnu en kort galop med omgang tilbage, sluttede den forrygende af som fjerde bag Erik Clausen. Trænere var godt tilfreds trods galopperne, og han er ret optimistisk. Kan godt være trioaktuel her.

10 Enzio viste lovende takter som toårs med en kneben tredjeplads bag Epicwildfire M T og Eightdaysaweek i Consolation til Jydsk 2-årings Grand Prix efter udvendig rejse. Gangen efter blev det helt forkert i Dansk Opdrætningsløb, hvor den blev sat af i tredje spor de første 700 meter, hvorfor den endte uden for præmierækken. Spændende med sæsondebut, som Leif Bundgård nu har forbedret den til sammen med Bent Svendsen. Hvis den har udviklet yderligere hen over vinteren, kan den godt tage en god præmie her, men træneren melder, at den ikke er sejrsaktuel første gang.


V5-2 / 3. løb

Et åbent løb i DM for jockeyer, hvor det ikke vrimler med sejrsheste. Her er der brug for lidt garderinger, hvor fem heste finder vej til mit forslag.

A-chancer: 2-7-6-11-8 B-chancer: 5-9-3-1 C-chancer 10- 4

2 Desmond Toft afgjorde kort forrige gang efter en fin rejse i 2u. Fotofinish foran Master of Disaster og Diablo Bork. Senest var der ikke den store afslutning fra 3i bag Don Cash og Tårnfalken A M. Er hurtig fra start og har i Mads Hviid Nielsen er fremragende kusk. Må kunne sidde med fremme enten i spids eller vinderhullet, og så er sejrschancen stor.

7 Bølle Gardenia er ret starthurtig og gør jævne præstationer. Forrige gang havnede den udvendigt uden ryg. Efter en 11-åbning holdt den fint ved 1,5 længde i mål efter Cabo Suroeste. Senest en rejse nede i feltet fra tillæg. Sluttede pænt af bag Caid de la Cote som første heste uden for præmierækken i ny snorestartsrekord 1.15,9, hvilket rækker langt her. Går lidt ned i klasse her og kan være med helt på stregen, mener den normale kusk Martin Andreasen. Skal krydses tidligt.

6 Chris Højgård har galopperet kort efter start de to seneste gange. Inden da tre andenpladser i streg – den seneste i DM for travtrænere, hvor Steen Juul efter et inderbaneløb var nærmest vinderen Double Up. Er rimelig hurtig fra start, men det har gået lidt for stærkt de sidste par gange med galop til følge. Har kapacitet til at være med fremme i det her felt.

11 Chimneysweeper imponerede med en start til mål sejr i Billund for tre starter siden efter ti måneders pause. Var derefter en fin nummer to fra tillæg til Askepot MaCoy, og i finalen i Duvils Amatør GP var hesten hurtigt ude fra 20 meter og ramte ryggen på førende Commance Bounce. Det blev dog til galop i første sving (ej reg. i programmet red.), og fra bagerst i feltet havde den ingen chance for at blande sig fremme, hvor Askepot MaCoy vandt finalen. Sporet trækker ned, men kapaciteten rækker langt her – måske er den med helt på stregen.

8 Bella Princess vandt forrige gang et amatørløb efter en fin afslutning. Tog senest spids i en 10-åbning, og slap til storfavoritten Come On Party. Hang med bag denne til tredjepladsen i en 16-tid, som rækker langt her. Virker stabil, og med Michelle Mønster i sulkyen, kan den godt levere overraskelsen her.

5 Arkibal Tamsen har gjort det forrygende i to montéløb, og inden da vandt den et formløb i Aalborg. Formen ser ud til at være fin, men om det rækker her i klassen er tvivlsomt – i hvert fald næppe til en topplacering, så den undlader jeg på kuponen.


V5-3 / 4. løb

Igen et åbent DM-løb som kræver garderinger. Fem heste skiller sig lidt ud i min bog, og jeg forventer at have indkredset vinderen med de fem heste på kuponen.

A-chancer: 8-7-9-11-4 B-chancer: 3-2-1 C-chancer: 5-10-6

8 Cash Sali ramte en formtop i april med en sejr fra spids og en andenplads fra spor 12 – begge starter i Aarhus. Er siden frisket lidt op, men træneren melder, at formen er intakt. Er så hurtig fra start, at kusken selv bestemmer taktikken. Har vundet både fra spids og fra ryg. Hvis taktikken med spids vælges, og det ikke koster for meget at nå dertil, så vil den føre meget længe – måske helt ind i mål.

7 Assiniboia Downs oser at topform med tre fine præstationer i træk for Dennis Kristiansen. Først vandt den et stayerløb, hvor den stak på sidst langside og efterlod Askepot MaCoy i køen, så denne ikke nåede frem. Derefter anden i et amatørløb på Lunden, hvor den ikke kunne give Ducati Østervang 20 meter. Og senest sejr i behersket konkurrence i et amatørløb i Aalborg efter en rejse midt i feltet undervejs. Kan godt åbne fornuftigt, men mon ikke Michelle Mønster kører et afventende løb, da hesten har gået godt bagfra de sidste mange gange. Med helt fremme.

9 Cannon Flame er utvivlsomt hesten med størst kapacitet i feltet. Senest i stenhård konkurrence i et V75-løb på Copenhagen Cup-dagen, hvor det blev til galop efter tidlig forcering. Har mest startet i Sverige, hvor den tog en besnærende sejr i dens seneste fejlfrie løb tilbage i januar. Har lidt for let til galop, men får Hussein Kassir kørt et fejlfrit løb, kan den stryge forbi alle til slut. Se op!

11 Baron Westwood har gjort det godt med flere placeringer på sin hjemmebane i Aarhus. Senest med en tredjeplads bag Catchy Spring i et amatørløb. Spor 11 trækker ned, men det er et amerikanerløb, så den møder lidt blidere konkurrence her. Med talentfulde Victor Rosleff i sulkyen kan den godt dukke op i slutstriden og er et kryds værd på V5.

4 Beckmann Åstrup var forrige gang overmatchet i en Liga-finale. Efter to måneders pause fik den sidst løb i kroppen, men var træt i opløbssvinget. Er meget starthurtig og er et spidsbud her. Skal måske køres i spids, hvis ikke Kenneth Andersen vælger at slippe til det andet spidsbud Cash Sali. Får det sidste kryds.


V5-4 / 5. løb

Et herligt Liga 2-løb, hvor disse heste har mødt hinanden jævnligt på det seneste. Positionerne afgør ofte sådanne jævnbyrdige løb, og her er Stickittothem født i spids og er hesten, der skal slås.

A-chancer: 3-10-2-9-4 B-chancer: 1-8 C-chancer: 6-5-7

3 Stickittothem har haft dødens både for tre gange siden i DM for Hopper, og senest i Billund på Beyblade, og det har den ikke stået for. Til gengæld havde den spids forrige gang i Odense, hvor den måtte dele sejren med en hastigt afsluttende Apapmand. Mange af dagens modstandere var den dag i det slagne felt, og i dette løb er Knud Mønster født i spids. Meget afhænger så af, hvad der sker. Kommer Flemming Jensen frem med Come On Hugo eller Feltheim med Mr Shorty eller hoppen på anden vis får tryk, er det ikke sikkert, at den holder hele vejen hjem. Men får den lidt fred, er den med på stregen. Tidligt kryds.

10 Come On Hugo har gang på gang fået hårde løb af sin træner. For tre starter siden udvendigt på VM Viking Cup i Skive, og senest spids i hård 10-fart hele vejen i Norge, hvor tre heste løb forbi til slut. Satte dog ny rekord på sprint med 1.11,6. Forrige gang på Copenhagen Cup-dagen fik den for en gang skyld et afventende løb. Angreb fint i opløbssvinget, men endte med at sidde bomfast med kræfter sparet. Hvis Flemming Jensen vælger en afventende taktik, og først bruger hestens kræfter til slut, så kan den være med helt på stregen her. Har klassen til at matche disse heste, selv om den er yngst i feltet med sine fem år.

2 Mr Shorty viste forrige gang netop her i Skive mod mange af de samme modstandere som her, at den skal regnes tidligt. Gik en forrygende sidste omgang, hvor den kom frem udvendigt på VM Viking Cup, og gjorde det af med denne. Går den fejlfrit, kan den gentage sejren. Senest var den dog alt for frisk og fik galop og rendte af med kusken i første sving. Skal med på kuponen.

9 VM Viking Cup gør ret uens præstationer. Da den mødte de fleste af de samme heste som her for tre starter siden, var den førende, men stoppede helt op de sidste 100 meter. Gangen efter sad den alt for langt tilbage på sprint i Odense, til at kunne nå frem. Sidst atter til spids for at slippe til Beyblade. Fik så hul som på bestilling i opløbet og speedede frem til en sikker sejr. Meget afhænger af løbsafviklingen. Får Morten Friis en god position, så viste den sidst, at den kan speede alt ned til slut. Det kan ske igen.

4 Machiavelli har sine lyse øjeblikke, når den får det rigtige løb som tilbage i marts i Odense, hvor den rundede hele feltet på en giftig opløbspeed. Var i hård konkurrence på Copenhagen Cup-dagen, hvor den fra spor otte blev bakket sidste og var chanceløs for at tage meter ind til slut. Senest endte den i fjerde par indvendigt, og fik aldrig chancen, før det var for sent. Har den afslutning, der skal til, og burde kunne få en god position her fra spor fire. Spændende outsider, der skal med på kuponen.

1 Trophy Spring har ligesom manglet det sidste et stykke tid. Har ikke været sejrsfarlig og kun taget mindre placeringer. Her har den optimale forhold, da det ligner, at den kan få ryg på Stickittothem. Træneren ændrer på udstyret og mener, at den har en triochance fra open stretch, hvis den rammer vinderhullet.

8 Sun Esterel gør stabile præstationer, men mangler lige det sidste, da den længe har haft dårlige startspor og derfor sidder langt nede. Det kommer til at ske igen fra spor otte her, så meget skal flaske sig, hvis den skal være med i afgørelsen. Har kapacitet til at matche disse og kan levere overraskelsen, men startsporet gør, at den mest er en pladschance.


V5-5 / 6. løb

Dagens hovedløb med toppen af landets treårige heste. Startsporene og dermed positionerne betyder meget i de her jævnbyrdige årgangsløb. Jeg låser derfor løbet på to heste med de bedste startspor, men der findes heste med samme kapacitet som de to i feltet, som kan slå til, hvis favoritterne svigter.

Chancevurdering

A-chancer: 2-3 B-chancer: 11-5-10-12-6-8-9-4 C-chancer 7-1

2 Enforalle P har bare forbedret sig fra start til start. Efter en sæsondebut som anden til Eastboundanddown slog den til på Musketérdagen og vandt Pay Dirts Mindeløb på en forrygende finish foran tyske Orkan von Haitabu. Efterfølgende maste den Ecco CN fra dødens, hvor Eastboundanddown var tredje fra vinderhullet. Så formkurven har stadig pil opad, og fra spor to, kan Kent Friborg ikke undgå at få et godt løb. Han vil forsøge at køre mod spidsen, men skulle Eightdaysaweek være for hurtig udvendigt, så kan det bliver vinderhullet og open stretch, hvis den stilling holder til opløbet. Motiveret førstevalg og næppe ringere end nummer to her.

3 Eightdaysaweek vandt Dansk Opdrætningsløb og overvintrede som årgangens fløjhest. Var syg i sæsondebuten i Sverige, og på Copenhagen Cup-dagen skuffede den enormt fra spids. Iflg. Rudbeck skyldtes det ikke sygdom, men at den lå for hårdt på undervejs og brugte kræfterne forkert. Derfor kommer den nu i åbent hovedlag, og Jan Dahlgaard har fået besked på at køre til spids. Er hesten tilbage i sit gamle jeg, kan den føre hele vejen hjem. Men en rygkørt Enforalle P kan også godt snyde den til slut på open stretch, uden at den behøves at skamme sig over det. Et af to krydser her.

11 Erling satte jo verdensrekord for toåringer sidste år og har vist stort talent. Indledet treårssæsonen med en sikker sejr fra spids på Jägersro. Derefter fjerde på Åby efter udvendig rejse det meste af løbet bag Amelie Grif i udtagningsløb til Breeders Course. Var dog foran vinderen på CC-dagen Hill Of Fame F. Fik galop på i startmomentet på Copenhagen Cup-dagen, men var efterfølgende med feltet hjem. Træneren tror meget på sin heste og vil ikke bytte med nogen. Men spor 11 nedsætter chancerne, hvor det virkelig skal stemme med positionerne, hvis den skal nå helt frem til sejr. Men er bestemt trioaktuel her.

5 Epicwildfire M T er en hest i rygende udvikling. Fik et rolig sæsondebut mod Eastboundanddown og Enforalle P, og derefter imponerede den på Copenhagen Cup-dagen med andenpladsen efter svenske Hill Of Fame F, men foran tyske Orkan von Haitabu. Sad midt i feltet og sluttede godt af og gik helt til stregen. Har fået mere styrke i år, og nærmer sig årgangstoppen. Kan slå til her, hvis de to favoritter dummer sig eller har en dårlig dag.

10 Ecco C N var klassisk vinder sidste år. Gjorde ikke noget væsen af sig i sæsondebuten for sin nye træner Steen Juul i Sverige. Og senest havde den spids, hvor Enforalle P let tog den ned udvendigt fra. Er dog sikkert gået frem med løbet. Bagspor ingen fordel, men på klassen kan den tage en god præmie.

12 Eastboundanddown besejrede flere af dagens modstandere i sæsondebuten, men blev senest lidt tempotorsk i Skive bag Enforalle P. Har kapacitet til at være med fremme, hvor det foregår, men spor 12 er håbløst, så mere end en god præmie bliver det næppe til.

6 E Type Cash er der meget store forventninger til på sigt. Vandt senest let i København i behersket selskab. Går sin kun tredje start, så det er for tidligt at tro på en topplacering. Havde løbet været om tre måneder, havde træner Gordon Dahl troet på vindechance. Den vil givetvis gå et godt løb og forbedre sin rekord betragteligt, men er kun en præmiekandidat her.