V5-forslag og spilbud til Odense af Christina Borreby

1-2

3-6-7

2-4-8

5-6

1-3-4-5

Pris: kr. 144


___________________________________

Dagens bedste blankbud: 2 Sapper (V5-1)

Med seneste flotte sæsondebut på Klampenborg, som førte til en andenplads bag kapable Not Today, ligner 2 Sapper en hest, der er klar til at tage karrierens første sejr for sin nye træner. Den Jane Grove-trænede hest bliver yderligere ikke tillagt de 3 kg, som han steg i tal ved den præstation og er yderligere lettet 4 kg med amatørrytter Kelvin C. Belcourt i sadlen. Alt taler for på papiret, og så har Sapper fordel af løb i kroppen, er starthurtig og har godt indvendigt startspor. Værst imod ser ud til at være staldkammeraten 1 Hells Angel, der i fint makkerskab med rutinerede Lea Olsen i sadlen er svær at komme udenom, men som ifølge træneren ikke har Odense som favoritbane. Den forsigtige spiller tager begge med på kuponen.

Dagens sikre pladshest: 7 Frankthetank (V5-2)

Den stabile handicapper 7 Frankthetank leverer sæson efter sæson gode resultater og har vundet fra højere handicap, end det han skal forsvare i dag. Træner Jette Mose Hansen meddeler, at han har trænet pænt op mod sin sæsondebut, men at det er humøret på dagen, der afgør, om han er sejrsaktuel. Sat ind i dagens konkurrence, bør han være en sikker pladschance.

Dagens luringer: 4 Aristoteles (V5-3) og 3 Margiduddi (V5-3)

Denne velafstammede Juniper Tree-søn gjorde kun en enkelt start i fjor, hvor han mødte tough modstand i et 2-årsløb, hvor han vel primært var ude for at lære. En stor hest der givet vil have haft gavn af en vinter mere på bagen, og med Nicolaj Stott i bøjlerne, der kender hesten fra træning, samt en fin staldform fra træner Bolette Rosenlund, tror jeg på en fremskudt placering til 4 Aristoteles, der manageres mod større opgaver i år og bør have kapacitet til at kunne vinde her.

3 Margiduddi gør sæsondebut her efter at været blevet bortvist fra starten på Klampenborg senest. Det er usikkert hvordan formen er, men Margiduddi viste i fjor gode takter med nogle skarpe afslutninger iblandt. Kan hun vise mere end sit tal i debuten, skal hun med det rette løbsoplæg ikke afskrives fra at blande sig i striden.

Dagens trænerprofil (V5-5)

En spændende afslutning i V5-spillet, hvor hjemmebanetræner Bolette Rosenlund står med flere gode kort på hånden, som er svære at skille. 2000 Guineas vinderen fra i fjor 1 Princeton er jockey Nicolaj Stotts valg af de 3 chancer i stalden, som han alle kender fra træning. 3 Cattleya sluttede stærkt af i sin sæsondebut og indløste her en 3.plads i godt selskab, så formen er bekræftet, og også 5 Cornelia var godkendt i debuten. Begge trives umiddelbart bedst på de større baner, men har kapacitet til at være med i afgørelsen her. Det ligner løbet hvor Bolette Rosenlund bør stå på vinderplads efterfølgende med én af sine tre kandidater.