V5-ANALYSE TIL ODENSE AF KIM NIELSEN

Statistik: Spillet for 3.564 kr. Vundet 8.663 kr. Tilbagebetalingsprocent 243%. Hitrate: 3/12.


Printvenlig PDF-version

V5-forslag

3-1-2 (10-5)

6 (4-3)

10-1-4-3-6 (9-5)

7-5-9-11-3 (8-2)

5-8-7-9 (3-4)

Pris 300 kr.


V5-1 / 4. løb

De tre bedste heste er i de tre inderste startspor på sprint. Det ligner en af de tre, som vinder af løbet afhængig af, hvordan løbsafviklingen bliver.

A-chancer: 3-1-2 B-chancer: 10-5-6-7-8 C-chancer: 4-9

3 Aros Line er skrap, når den er som bedst. Formen virker i top. Forrige gang kunne den ikke svare Stickittothem i spidskampen. Sad i vinderhullet hele vejen og gik i mål med masser af kræfter sparet i et løb, som Stickittothem og Apapmand løb dødt løb i. Senest let til spids i Aalborg. Holdt hele vejen hjem, hvor Close To Heaven kom tæt på til slut. Har tidligere ikke kunne svare Willie Blue i spidskampen, men køres den til spids, kan Birger Jørgensen overtage på første langside, og så er meget vundet. Faren er, hvis den får for meget tryk undervejs. Så findes der modstandere, der kan speede til slut. Motiveret vindertip.

1 Listas Manboy sætter sjældent en hov forkert på de danske baner. Seneste start i DK blev det til sejr fra 2u, hvor den knebent slog Cherie de Vie. På Åby blev det lidt forkert, hvor trætte heste foran trak Listas Manboy ned i feltet, så der blev alt for langt frem. På Oslo GP-dagen var den ude mod overmagten i form af italienske Zalie Gar, der gentog sejren fra Elitloppsweekenden. Fra dårligt spor 8 havnede den nede i feltet. Afsluttede pænt på afstand og var femte lige efter danske Beyblade. Er ikke så starthurtig, så hvor havner Mønster fra spor 1? Løser det sig, og der bliver tempo på, vil den tage mange ned til slut – måske alle?

2 Alpha Peak havde ingen plusdag tilbage i marts. Senest blev den tidligt sendt frem udvendigt på Captain Simcoe på Halmstad, men denne var for stærk i spids. Alpha Peak var en sejrshest sidste år, og er måske på vej tilbage til storformen igen. Sprint er ingen fordel, men fra spor 2, kan Steen Juul afvente, hvad de andre gør. Vil have fordel af højt tempo, men skal måske selv sætte dette udvendigt på Aros Line, og så kan det blive svært at nå helt til tops. Skal krydses.

10 Tiger Hill Diamant har fire sejre fem starter og har formen i zenit. Senest spids og slut på sprint på Copenhagen Cup-dagen. Nu er det anden række samtidig med, at modstanden er skærpet. Får den det helt rigtig løb på smækken, kan den afslutte hvast. Men med på papiret lidt bedre heste i spor 1 til 3, så bliver det svært at få endnu et ettal i protokollen. Skal dog med på de større boner.

5 Willie Blue kan være særdeles starthurtig, hvis den sendes af sted fra start. Det så man tilbage i marts, hvor den tog en længde på Aros Line uden sværdslag. Det kan blive samme scenarie her, hvis Ole Bender ønsker det. Senest trak Bender sig fra start. Sluttede godt af fra 2u, hvor den var ude i fjerde spore i opløbssvinget. Det blev lidt for hårdt, så der blev for langt frem til vindende Baxo Epice. Forrige gang forrygende afslutning i Aarhus fra bagspor. Er som nævnt meget starthurtig og har en giftig 200 meters speed, så hvis løbet flasker sig, kan den være med fremme, hvor det er sjovt.

Fornuftig form er der på 6 Vip Hall, 7 Universale og 8 Razzmina, men fælles for alle er, at de møder hårdere modstand og de har de tre yderste startspor på sprint. Svært at se dem som vinder her.


V5-2 / 3. løb

Mange fine treårige hopper mødes her. To skiller sig lidt ud, og i et tohestes opgør kan bonen halveres ved at tage stilling. Jeg tager stilling og står ugarderet på hesten, der utvivlsomt tager spids her og forhåbentlig fører hele vejen rundt.

A-chancer: 6-4 B-chancer: 3-2-9-8 C-chancer 7-1

6 Energy Mix har opadgående formkurve og er meget starthurtig. For tre starter siden tog den spids fra spor 7. Slap så til den senere vinder Exit To Heaven, hvor dennes kusk kørte fra så sent, at Energy Mix ikke kunne nå at komme op i omdrejninger, så også en godt afsluttende Equsana gik forbi. Gangen efter spids og slut i Aarhus, hvor Eddie Cook og Enjoy The Cocktail blev holdt fra livet. Senest spor 11 i Grand Circle for 3-årige hopper. Blev forceret frem på første langside, og fik skabt plads til at komme ned i vinderhullet på den førende Ebony Blåbjerg. Hang godt på denne og den senere vinder Exclusive Laser og afviste Evita i kampen om tredjepladsen, hvor Evita havde fået et roligt løb. Tager spids her og fører hele vejen.

4 Evita har ikke gjort meget forkert og virker som en stærk type. Efter debutsejren i Odense, vandt den gangen efter fra dødens på Think New And Big. I Grand Circle for 3-årige hopper havde den bagspor. Var lidt tøvende fra start, men fandt 4u. Angreb godt på sidste langside og nåede fjerdepladsen lige bag Energy Mix, der holdt tredjepladsen bag vindende Exclusive Laser.

3 Equsana var anden i Odense for tre starter siden til Exit To Heaven efter en god afslutning. Gangen efter spids i Aalborg, hvor Ever So Clever tog den ned udvendigt fra. Senest galop fra start, hvor der blev eksperimenteret med udrustningen. Er en talentfuld hest, der ikke er afhængig af løbsafviklingen. Måske kan den ramme vinderhullet bag Energy Mix, og så er den med fremme.

2 Excellent Torkdahl er ny hos Ole Bender. Er købt af Peter Falck, hvilket ikke er rettet i programmet. I sit forrige regi havde den problemer med travet for to starter siden her i Odense og kunne ikke køres for fuldt som fjerde bag Eenymeenyminymoe. Var lettet i balancen til den start, og det gik ikke. Tilbage i gammel balance var den bedre gangen efter, hvor den var anden til Exclusive Laser efter rygløb. Kan godt åbne fornuftigt, men Bender er tilfreds, hvis den bare går et godt løb første gang efter miljøskifte. Så spørgsmålet er, hvor meget han vil satse fra start, da hesten jo galopperede netop i Odense i spidskampen for to starter siden. Har kapacitet til at blande sig fremme, hvor det er sjovt.

9 Ela Gammelsbæk fik en ærgerlig galop på efter 800 meter i Grand Circle. Kom godt tilbage og afsluttede pænt til sidste præmie på en 16-tid trods galop. Har dog ikke vist noget af betydning i starterne forinden. Er skiftet fra Peter Jensen til nu Jeppe Juel, der kører hesten for første gang.

8 Euro Girl Gardenia går jævnt og stabilt og har leveret fine afslutninger. Virker til at være et lille hoved lavere end de bedste her og spor 8 er svært.


V5-3 / 4. løb

Et Liga 5-løb, der holder høj klasse. Favoritten kan være i fare fra indersporet. Fem heste virker lige en tand bedre end resten, men løbet holder høj kvalitet, hvor kun de to bagerste kan udelukkes

A-chancer: 10-1-4-3-6 B-chancer: 9-5-7-8-2 C-chancer: 11-12

10 Don Cash er en klassehest der sigter mod årgangsløbene i Norge. Vandt sin sæsondebut på Lunden på en 15-tid i snorene foran Eistee Bakkely. Efter en galop i første sving i Aalborg i næste start, rejste den sig igen og vandt i Skive fra bagspor på en ny 15-tid foran Tårnfalken A M. I Oslo Grand Prix-weekenden løb den 1.14,0 som fjerde bag Ike Schermer meed Rick Ebbinge og Charmeur Royal med Robin Bakker, der begge slår deres folder i Holland til dagligt. Fik iflg. træneren ikke det bedste løb, og går nu ned i klasse. Er i rivende udvikling, og hvis tingene flasker sig fra spor 10, så kommer Don Cash farende i opløbet og løber forbi alle.

1 Come On Party har vist fremgang fra start til start siden sæsondebuten her i Odense i marts. Tre sejre, der alle er taget ved, at Flemming Jensen har kørt frem til spids, når røgen har lagt sig efter starten. Senest spids efter 700 meter til let sejr foran Campai D. Gangen inden spor 12 på Copenhagen Cup-dagen, hvor hesten gik klart godkendt, men hvor sporet fældede den. Det kan det dog også gøre her. Spidsaktuel er hoppen næppe, og konkurrenterne vil sikkert gøre deres til at holde favoritten indelukket i inderbanen. Samtidig er konkurrencen skærpet betydeligt. Så det er ikke sikkert, at Come On Party bare vinder igen

4 Caviar’s La Marc sejrede for to starter siden her på banen. Fik let spids og forsvarede sig hele vejen til sejr før Haha Ha, Extreme og med Come On Party som fjerde. Også spids på Jägersro, hvor angreb i opløbet fra Ivana Boko blev afvist. Denne var helt overlegen forleden på Jägersro. Steen Juuls hest er en af dem, der kan tage spids her, og så er meget vundet, hvis det lykkes at komme forbi Newton Tile i spidskampen. Vil i givet fald føre længe, men jeg tvivler på, at det holder hele vejen ind til mål i dette gode felt, da der er mange gode afsluttere i feltet.

3 Newton Tile har ikke sat en hov forkert længe. Har fire sejre på stribe. Forrige gang let spids i Aalborg, hvor Diablo Toft blev afvist til slut. Senest taget lidt forsigtigt fra start. Skaffede sig plads i vinderhullet bag Diva Sisa på første langside. En omgang senere brød Diva Sisa et spor ud, og så kørte Michael Lønborg frem og sad pludselig i spids. Forsvarede sig let i opløbet og vandt sikkert. Skal kæmpe om spidsen med Caviar’s La Marc, hvis kusken vil dette. Møder dog hårdere modstand nu, men er selv god. Skal rekordforbedre her, for at være med fremme, men det gør den også. Tophest på vej frem.

6 No Soup For You har gået godt i alle karrierens fire starter i Odense. Efter sejren i medio marts hjemme i Skive, var den først over stregen i Odense, men blev diskvalificeret for trængning i første sving. Faldt derefter ud af stilen. Før med galop kort efter start på Musketerdagen. Senest galop ud af volten på Bjerke, hvor den iflg. træneren var alt for stresset. Formen meldes fin, og hesten har styrke som få. I et fejlfrit løb vil den tage mange ned til slut. Er løbets luring – se op!

9 Daniella Gardenia, 5 Diadem, 7 Ceba Nordal, 8 Master of Disaster og 2 Countess P D virker alle I god form. Men de fem første i chancevurderingen er lige en tand skrappere. Til de helt store bonen kan chancerne fra seks til ti godt være et kryds værd.


V5-4 / 5. løb

Et fint og jævnbyrdigt Liga 4-løb, hvor flere heste har kapaciteten til at fælde favoritten, der dog har været helt forrygende på det seneste. Den skal dog ikke have meget uheld på vejen, så jeg garderer med fire heste.

A-chancer: 7-5-9-11-3 B-chancer: 8-2-6-10-4 C-chancer: 1-12

7 Cutty Sark har virkelig fundet melodien hos Flemming Jensen. Tog spids fra spor 7 i Aalborg efter en 1.09-åbning for tre starter siden. Havde dog kræfter til at svare angrebet fra Charlie Game til slut. I Halmstad sad den i tredje spor de sidste 1.200 meter, men nåede alligevel på imponerende vis andenpladsen bag førende Global Writer med Johan Untersteiner. Senest med i hård spidskamp, hvor den overtog spidsen fra Charming Kiss ud af første sving. Vandt let foran en godt afsluttende Charlie Game. Vil givetvis blive kørt fremad igen, men der er kapabel modstand, så det bliver ikke bare en walk over for favoritten.

5 Charlie Game har leveret to fine præstationer, hvor den begge gange er kommet bagfra og er blevet anden til Cutty Sark. Det er en råstærk hest, så det vil gavne med overpace på løbet. Sidst havde den anden række. Denne gang først række og indvendigt for favoritten. Men den er ikke starthurtig, så den kan ikke udfordre modstanderne i spidskampen. Den er ikke ringere end nummer to her, som den har været seks af syv gange i år.

9 Bjarne B P gik klart tilfredsstillende i langløbet på Bjerke. Fik dødens – havde den fået spids, mente træneren, at den havde vundet. Gangen inden fjerde på Åby også i et langløb. Var en længde efter Andre Ward i mål. Har ikke sejret et stykke tid, men er blevet mere stabil i Mønsters regi. Træneren melder om topform på hesten, men sprint og anden række trækker lidt ned. Vil være klart begunstiget af overpace. På en god dag, kan den være med på stregen her.

11 Bella Donna bliver bare bedre og bedre. Efter et par knebne andenpladser svarede den fint for det norske hovedlag senest. Fra 2u tog den let favoritten Chato Salløv ned og vandt meget sikkert. Kan ikke udnytte sin starthurtighed her fra anden række. Må derfor køres på chancen. Men flasker det sig med positionerne, så er hun langt fremme her.

3 Cassiopeia har været rigtig uheldig ved flere lejligheder. Blev kørt ned i spidskampen forrige gang. Senest anden række til en position i 4u undervejs. Søgte at komme i angreb mod slutningen, men der var ikke det store piv i hesten, og der var et stykke frem til vinderen Catch Me A Winner. Fra godt startspor her, kan den få en god position fremme i feltet undervejs, og så stiger chancerne. Har dog endnu ikke overbevist spillerne om, at den er så god, som træneren giver udtryk for. Skal krydses her.

8 Ceton Simoni har haft formen i top længe. Tre sejre i de seneste fire starter, hvor den forrige gang vandt efter rygløb foran Appache Line, og senest fra spids foran Livi Lady. Fra spor 8 bliver det et rygløb, Michael Lønborg søger her. Modstanden synes også skærpet lidt, men afskrive den røde hoppe, kan man ikke helt på de større boner.

2 Cool Vacation går pænt hver gang, men mangler lige det sidste. Godt startspor og passende distance til en ny god præmie, men der skal lidt ekstra til, for at den er vinderaktuel. Kan være et kryds værd på de helt store kuponer.


V5-5 / 6. løb

Et flot felt i Liga 1, hvor meget afgøres af løbsafviklingen. Kan O’grady tage fjerde sejr på stribe, nu hvor det ikke er sprint? Jeg garderer med tre garvede heste i troen på at fælde favoritten her.

Chancevurdering

A-chancer: 5-8-7-9 B-chancer: 3-4-10-12-2 C-chancer 6-1-11

5 O’grady har med tre sejre på stribe vist, at 13 år ikke er nogen hindring for at vinde væddeløb på højeste niveau herhjemme. To gange har den vundet via open strech i Skive, og på Copenhagen Cup-dagen måtte den trave den sidste kilometer udvendigt på Væsterboonthenews, som den tog ned og sejrede med Slide So Easy på andenpladsen. I sidste start var det foran Bikini og Offshore Man. Fra godt startspor her vil den sikkert blive kørt mod spidsen, men det er værd at notere sig, at alle tre sejre er taget på sprint. Her skal der løbes 500 meter længere, og det er medvirkende til, at jeg garderer O’grady.

8 Tripolini V P har ikke været sig selv i sæsonens tre starter. I sæsondebuten klappede den sammen her i Odense i marts, hvor alle Jeppe Juels heste underpræsterede. I Norge og Frankrig har den været hårdt matchet, men dagens modstandere skal den normalt matche. Det mener træneren, som fortæller at hesten er blevet behandlet og går til Frankrig efter dagens løb. Dette giver en indikation af, at Jeppe Juel tror på sin hest, og kommer den bare nogenlunde til fra spor 8, så er den livsfarlig her – hvis den altså har genfundet formen fra sidste år.

7 Victory Kåsgård er tilbage hos ejerne, der træner hesten hjemme på stranden. Holdt længe ved senest fra udvendig position, men endte 20 meter efter O’grady i mål. Birger Jørgensen har et godt tag på hesten, og den har aldrig galopperet for ham. At det er 2.140 meter denne gang er en kæmpe fordel for den råstærke hest, og ser vi den i samme forfatning, som da den var bedst, kan den sagtens vinde det her løb. Har før slået O’grady. En farlig outsider her.

9 Repay Merci har været I særdeles hård konkurrence de sidste par gange. Efter den i Skive var tredje til O’grady, har den været uplaceret i Copenhagen Cup og i en indledende afdeling til Energima Cup på Bjerke. Tiderne er ikke at klage på, og nu er den tilbage i Liga 1-sammenhæng, hvor den har mødt de her heste mange gange. Spor 9 er træneren sikkert ikke utilfreds med, da den kan få det rygløb, den behøver. Flasker det sig, kan den godt dukke op i sejrsstriden her.

3 Thunder Peak gør stabile præstationer, men har ikke vundet i ni starter i år. Forrige gang var den anden til Repay Merci på Lunden i et lille felt på kun fem heste. Senest var det Sølvdivisionen på Copenhagen Cup-dagen i hård udenlandsk konkurrence. Blev bakket sidst og endte i 4u. Angreb godt på afstand og nåede akkurat fjerdepladsen. Har lige manglet det sidste, men startsporet er godt her. Kan tage en fremskudt placering igen.

4 Global Rhapsody har gjort det godt i hård konkurrence. Er med sin indtjening på 372.000 meldt en liga op her, men træneren tror på sin hest, som følger med i alle tempi. Var senest tæt fjerde til O’grady i samme tid som Bikini på andenpladsen. Er meget starthurtig, så måske satser Capser M. Nielsen mod fronten for at slippe til O’grady. Svært at se den som vinder, men er en trioluring her.