V5-1, 2. løb

Global Unreal er med sin skyhøje kapacitet det oplagte vinderbud, men med tre måneders fravær fra løbene garderer jeg med de tre øvrige heste, som jeg vurderer til at have vinderchance.


Chancevurdering

A-chancer: 1-7-2 B-chancer: 5-6-4 C-chancer: 3


1 Global Unreal
gør her comeback til løbene efter en løbspause på næsten tre måneder. Tilhørte sidste år den norske fireårs hoppeelite, men svigtede med galop som favoritspillet i sit kvalifikationsløb til det norske hoppederby. Står i sine elleve fejlfrie løb noteret for seks sejre, mens det er blevet til top tre-placeringer i de fem øvrige løb. I sit seneste fejlfrie løb tog den en usvigelig sikker start til mål sejr før vinderhulskørte Bella Donna, mens den ved sejren overtog spidsen med en omgang til mål for siden at forsvinde væk til let sejr før Askepot Macoy. Er hurtig fra start og kan formentlig svare spidsen overfor en også starthurtig Thunderstruck. Med sit hurtige fodskifte har den fordel af sprinterdistancen. Er hårdt inde på pengene, men har kapacitet til langt mere end det er blevet til i præmiepenge. Selv efter længere løbspause er det mit førstevalg.

7 Greek F Boko er en stor flot, langbenet og flegmatisk traver. Har været lidt op og ned i sine otte starter i regi Steen Juul og på den måde ikke helt indfriet de store forventninger, der var til den med købet til Danmark. For tre starter siden gik den helt ned fra spids efter en hård tandudtrækning fra start, men starten efter var den meget bedre og sat fast med lidt kræfter i behold. Senest åbnede den godt fra ydersporet og kunne overtage føringen ud af første sving. Herfra styrede den hver en meter og i opløbet forsvandt den fire længder væk fra udvendigt liggende Botox. Er ikke helt hurtig nok til at være med i spidskampen. Medmindre Steen Juul vælger et mere defensivt oplæg, kan det meget vel være hesten der må gå den tunge vej udvendigt for Global Unreal, som jeg ikke forventer slipper føringen.

2 Thunderstruck går sine bedste løb for Rene Kjær, der virker til at finde en ekstra veksel i hesten. I parrets seneste start svarede de let spidsen fra indersporet for så ud af første sving at overlade den til Flemming Jensen og Chandon. Besejrede disse med en halv længde via open stretch, men måtte se sig slået af Boris med samme margin. Viste alt vel med formen i seneste start, hvor den efter en startgalop og en tur i sporene rundt sidste sving næsten var med hovedfeltet hjem. Vil sandsynligvis blive fyret af fra start for at søge mod enten spidsen eller et løb i vinderhullet på Global Unreal. Fordel af sprinterdistancen.

5 Vip Hall har vist formfremgang de seneste par starter og når han er som bedst kan han faktisk en del. Efter et løb i tredje par udvendigt sluttede han senest forrygende af bag Mr Panamera og starten forinden leverede den en flot sidste 500 meter efter en meget langsom indledning. Er ikke hurtig fra start og vil hurtigt blive søgt mod en god ryg, hvorfra den har en god afslutning. Den sjove outsider, der kan slå til ved favoritsvigt.

6 Passion Flame løber stabilt med frem, men den mangler lige det sidste til at afgøre løbene. Sidste start i klasseløb ligger således næsten fire år tilbage. Er langsom fra start og normalt garant for en fornuftig afslutning, men dagens sprinterdistance er ikke til dens fordel. Det er til gengæld det lille felt og det faktum, at den er godt inde på pengene. I seneste start blev det hele lidt forkert. Blev sat af i tredje spor fra start og måtte bakkes ned som sidste hest. Indledte tredjesporsangreb med 650 meter til mål, men blev hængende lidt og viste ikke lyst til at runde så mange hest. Gangen forinden fik den drømmeløb i inderbanen, kom ud som på bestilling og leverede en rigtig fin afslutning. Vurderer formen til at være ok, og den kan sagtens løbe i trioen.

4 Ramazotti Diamant er en herlig stabil type, som vi ved flere lejligheder har set i Danmark. Er normalt garant for en god afslutning med det rette rygløb, men den tyske gæst kommer til start med tvivlsom form. Senest var den helt uden gnist efter et rygløb i bagfeltet, og gangen forinden var afslutningen bare nogenlunde efter en perfekt rejse. Mangler lige det sidste i at kunne gøre sig gældende som et vinderbud mod disse fine heste.V5-2, 3. løb

Et åbent løb, hvor jeg tror at fem heste gør op om sejren. Jeg kunne fristes til at chanceblanke Viktor Flirt, der har en fart disse modstandere ikke kender, men omvendt er det ikke oplagt, at den finder motivationen til at løbe 60 meter tillæg ind.


Chancevurdering

A-chancer: 9-3-1-6-2 B-chancer: 8 C-chancer: 7-4-5


9 Viktor Flirt
har selv om den ikke står specielt godt på pengene en fornuftig opgave her. Tåler normalt ikke at lave det helt store i løbene, men den møder anderledes behersket konkurrence end tidligere. Med garanti for et godt rygløb har den en afslutning, som disse konkurrenter får svært ved at modstå. Forrige gang var den trods tredje spor de sidste 500 meter kun et hoved efter Torden (fik dødens) i mål, mens den akkurat fangede førende Knight Rider. Senest blev den generet af en træt konkurrent rundt sidste sving, og det tog altså lige skarpheden af afslutningen. Har stor fordel af kun ni heste til start, hvoraf flere vil søge mod inderbanen. Med et løb i andet til fjerde par udvendigt tror jeg den kan runde feltet til sejr.

3 Whitney T er en speedy hest, der med rette rygløb leverer gode afslutninger. Det så vi blandt andet i comebackløbet forrige gang, hvor den efter et løb i vinderhullet sluttede fint af i en god notering bag No Soup for You. Løbet senest er bare at glemme. Whitney T hang voldsom på en line og kunne slet ikke finde rundt i Aarhus. Vil formentlig straks blive søgt mod inderbanen, og med lidt racing luck er den med på stregen.

1 Cult virker som en stærk lidt entaktet type, der har fordel af at styre tempoet. Det har den alle muligheder for her, hvor den står alene fra spidsvolten. Vandt en let spidssejr forrige gang før Debbiedoit (20 meter tillæg samt dødens undervejs), mens den senest galoperede i føring rundt sidste sving, netop som den blev animeret om at gå for fuldt. Er ok hurtigt ude i voltestart og vil ikke blive overmandet af tillægshestene med det samme. Kan føre meget længe her – måske helt ind i mål.

6 Magister er en stærk flegmatisk type, som har sin force i løbenes slutfase. Har tidligere startet et par gange i Danmark uden den store succes. De seneste to starter er det begge gange blevet til dødens. Sidst var den stort slået, mens den gangen før kom flot tilbage i opløbet efter ikke at have lignet en vinder rundt sidste sving. Jeg har svært ved at sætte en hest der primært har gjort sig på Berlin-Mariendorf ind her, men ud fra videomaterialet at bedømme, skal den kunne løbe med frem.

2 Bølle Gardenia var efter et par svage præstationer forbedret senest, hvor den efter et løb i inderbanen hang på til andenplads. Der var dog tale om et meget rodet løb med kun fire fejlfrie heste. Virker til at løbe en smule med håndbremsen trukket, men den står så godt til i løbet har, at den skal kunne løbe med frem.

8 Oristano indledte karrieren så flot, mens den de senere år kun har startet sporadisk og med begrænset succes. Det dog i anderledes hård konkurrence end her. Grundkapaciteten er i bund og grund høj, men den skal nok lige have banket rusten af sig, inden den er helt aktuel.V5-3, 4. løb

V5-omgangens bedste bud på en ugarderet skal i mine øjne findes i Date Night. Falkens Nicke imponerede mig dog voldsomt senest og er et reelt modbud.


Chancevurdering

A-chancer: 2 B-chancer: 4-6-3-5-7-8-9-1 C-chancer:


2 Date Night
er en rigtig traver, som udvikler sig fint med starterne. Forudsætningerne her er perfekte og med den viste starthurtighed har jeg svært ved at forestille mig, at det ikke bliver til et løb i spids. Efter en enkelt svipser i andet start har Date Night efterfølgende vist topform. Forrige gang holdt den forrygende ved efter et løb i dødens. Kun B J’s Brogård, der benyttede sig af open stretch, kunne den ikke svare. Senest bestemte den alt i føring og via en hastig sidste kilometer, satte den konkurrenterne skakmat. Forsvandt 15 meter væk fra Desert Fox (dødens) og Cannavaro (andet par udvendigt, tredje spor sidste 500). Nu er den tilbage efter halvanden måneds løbspause, og selvom det kan have kostet lidt på skarpheden, er det mit klare førstevalg.

4 Falkens Nicke blev den helt store snakhest efter debutsejren, hvor den imponerede ved at vinde i en flot tidsnotering fra et svært startspor. Starten efter galoperede den kort som førende ved indgangen til opløbet, mens den forrige gang galoperede som følge af en tabt sko. Senest imponerede den reelt. Blev kørt offensivt fra start for på første langside at stryge til føring, galoperede så ved udgangen af næste sving, hvorved den tabte 25 meter. Fik kontakt med feltet og gik med i ryg i tredjesporsangreb med 500 meter igen. Sluttede flot af og var blot slået med to længder af en smugkørt Daydream Believer. Som den gik senest, kan den i fejlfri udgave være en seriøs udfordrer til Date Night.

6 Master of Disaster virker som en svært kørt hest, der kræver en del støtte. Selv om den ved flere lejligheder har været ude at svømme for Rene Kjær, har han formået at få den til at holde sammen på travet. De seneste to starter har tabt stilen med galop til følge, men starterne forinden viste den god form. Er ligesom flere af de indvendige starthurtig og med Rene Kjær tilbage i vognen, skal det være en outsider.

3 Chenaya løb sig senest træt fra spids i en krævende bane efter at have været med i en hård åbning de første 500 meter. Slået med 20 meter af den udvendigt liggende Do It Mingus. Lidt af et antiklimaks ift. starterne forinden, hvor den viste absolut topform. Forrige gang blæste den trods et par tryk undervejs banen rundt til 40 meter sejr i en lav 1.17-notering, mens den starten forinden gik en forrygende ophentning efter fejl. For fire starter siden var den trods et rygløb i inderbanen stort slået af Date Night (dødens). Svær at vurdere ud fra de lidt svingende præstationer.

5 DJ K K havde ikke vist det store i en længere periode, da en for tre starter siden tog en flot start til mål sejr. Forrige start blev det til galop ind mod første sving, mens den senest galoperede rundt sidste sving på et tidspunkt, hvor den i føring endnu ikke så slået ud. Kan åbne fra start, men med starthurtige heste indvendigt for sig, er den nok ikke spidsaktuel.

7 Merveille du Monde indeholder en vis styrke men knap så meget fart. Var senest i hårdt selskab og slået med tre længder af Don Cash efter et løb i tredje par udvendigt. De førende afsluttede hastigt og det handlede mest om at hænge på. Gangen forinden gik den en flot sidste 800 meter afslutning efter et løb i bagfeltet. Satte førende Cici Moseby under pres i sidste sving og var blot slået af denne under en inderbanekørt Design Hastrup. Kan åbne fra start, men vil formentlig blive bakket til en position i bagfeltet. Vil have kæmpe fordel af køring mellem mange starthurtige heste, men kan mangle lidt i form efter to måneders fravær fra løbene.

8 Jolie er nærmest umulig at sætte ind i denne sammenhæng. Kommer med en miserable resultatrække og efter knap fem mdrs. pause. Bo Westergård har haft hesten i små tre måneder og man må forlade sig lidt på hans vurdering. Han melder om fornuftig kapacitet og et godt træningsforløb. Oplægget bliver passivt, men han vurderer den til at have en fin chance.V5-4, 5. løb

Tre heste skiller sig ud fra de øvrige. Jeg har svært ved at sætte dem op mod hinanden, og de finder alle vej til mit forslag.


Chancevurdering

A-chancer: 7-9-5 B-chancer: 4-1-8-2-3-6 C-chancer:


7 C You Again
er med sejren i V75 senest kommet et par klasser op, men med de mange flotte præstationer in mente skal den nok klare springet. Efter en fornuftig start blev den på første langside forceret frem til føring og her blev den løbet ud selv om Cjela Nordal og Strong Case kom tæt på til slut. I forrige start løb den sig træt fra dødens og viste, at den ikke er helt uafhængig af løbsoplægget. Har et par starthurtige heste indvendigt for sig, men vil givet blive kørt frem fra start for at finde en god position. Kan måske få lov til at overtage spidsen tidligt.

9 Eurora var et tiltalende bekendtskab i sin Danmarksdebut. Var godt med fra start og på første langside blev en position i tredje par indvendigt skiftet ud med et løb i spids. Den lignede længe en vinder, men i en regntung bane stummede den lidt til og lukkede de rygkørte Daytrader UM og Angel of Mine forbi på de sidste meter. Så herlig letbenet ud og med et godt rygløb, har den formentlig en god afslutning gemt i ærmet. Står godt på pengene og med et fornuftigt spor, men man skal være opmærksom på, at der kun er fire dage mellem starterne og at den krævende bane fra i mandags kan altså sidde i benene. Omvendt kan udblæsningen også have gjort den godt, da den ifølge Bo Westergård ikke havde gået noget banearbejde frem mod starten senest.

5 Check It Out har hentet gode resultater i takt med, at den for alvor begyndt at forstå det med at løbe væddeløb. Efter at have siddet fast med kræfter i behold for tre starter siden vandt den et lidt billigt amatørløb i Aarhus fra dødens. Imponerede i seneste start, hvor den fløj til føring for med det samme at slippe til Bandit P L. Afsluttede forrygende via open strech til sejr med 2½ længde til Corleone. Er ekstremt hurtig fra start og selv om der også er hurtige startere indvendigt for, tror jeg at Ole Bender har sigtet indstillet på føringen.

4 Betula Derm har tidligere vist at den kan åbne stenhårdt, men at den så bliver til den gale side. Måske derfor har Ken Ecce flere gange valgt blot at køre med fra start. Blev senest sat af i dødens, hvor Ecce valgt at svare Bazire Trøjborg op, da denne kom bagfra. Der blev voldsom køring, og det satte sine spor på Betula Derm, der var meget træt til slut. Gangen forinden var den slået med en mulespids af T Bird Malou efter tidligt at være sluppet til spids.

1 Butterscotch er starthurtig og med en god udgangsposition, men er samtidig lidt hårdt inde på pengene. Udnyttede senest starthurtigheden til at tage hånd om føringen direkte, men slog på en pludselig galop i en vanskelig bane. Starten forinden i Hamburg kiksede kuske starten og måtte bakke ned i bagfeltet. Kom i godt fremstød på bagerste langside, som bragte den frem udvendigt på den førende, men i opløbet var det udsolgt og den faldt meget fra. Kunne forestille mig at Rene Kjær vil køre med fra start for at slippe til en af de bedre heste.

8 Aero H indeholder ikke den store fart, men har i stedet en god sidste 800 meter som sit stærkeste våben. Det så vi for tre starter siden, hvor den kom fra køen og kun var slået med et par længder af en spidskørt Aqua Photo. Den samme opskrift var været forsøgt de seneste to starter, men der er den ebbet lidt ud i angrebet. Måske formen er en smule på retur? Sporet betyder ikke det store, da den ikke kan åbne fra start. Får de mange starthurtige heste åbnet lidt for voldsomt, kan Aero H for alvor komme til sin ret.

2 Phil Taylor er en urytmisk type uden den store fart, men med noget styrke. Var senest godt med fra start og fandt en position i vinderhullet på Armstrong Laser. Fik angrebsplads på opløbet, men kunne ikke gå i clinch med den førende og var slået med en længde. Fandt forrige gang en position i andet par udvendigt de første 800 meter, derefter avancement i tredje spor, blev hængende der resten af løbet. Holdt på den baggrund flot ved. Jeg har svært ved at se den have fart til at matche disse modstandere.

3 Boy Boy Star M er en lidt kantet type, som gør hvad den kan hver gang. Imponerede ved at vinde trods dødens for fem starter siden på Nykøbing, mens den i de efterfølgende tre starter har løbet med i hårdere selskab i Sverige. Senest var den ude i amatørløb, hvor den efter et løb i tredje par udvendigt gik som første hest i tredje spor de sidste 500 meter. Holdt bare knap farten og var stort slået. På baggrund af seneste præstation vil den få det svært her.V5-5, 6. løb

Et svært løb, hvor jeg efter brug af udelukkelsesmetoden ender med de fire heste på kuponen, som jeg vurderer til at kunne vinde løbet.


Chancevurdering

A-chancer: 8-3-4-7 B-chancer: 5-1-2-6 C-chancer:


8 Nok’en Frækkert
virker evigt ung og holder fin form. Åbnede senest godt for Birger Jørgensen og fik vinderhullet på Triton Neergård. Sad fast over mål med en smule kræfter i behold. Gangen forinden kom den efter et løb i tredje par udvendigt til føring rundt sidste sving. Kunne ikke svare en godt afsluttende Apapmand (sejrsmargin 1 længde), men slog sæsondebuterende Takethem med godt to længder. Løbene for bedste klasse bliver ofte taktiske opgør og der er spor 8 selvfølgelig et væsentligt handicap.

3 Repay Merci har langt bedre form end resultatrækken indikerer. Sad længe fast forrige gang, og afsluttede flot da pladsen endelig kom midt på opløbet. Starten senest tror jeg bare man skal glemme. Blev brugt lidt fra start og igen på første langside, da førende O’Grady blev sat under hårdt tryk. På bagerste langside blev den tredje speed brugt og den mistede nok lidt troen på det til slut, hvor passerede O’Grady slog kontra. Tåler ikke længere at skabe løbene selv, men med rette rygløb er det en topchance.

4 Bali har holdt to mdrs. pause efter et løb i Billund, hvor den skuffede reelt efter at have ført an i spids. Er qua sin starthurtighed sikret et godt løb fremme i feltet. Er bedst over sprinterdistancen, men i et løb hvor konkurrenterne ikke holder topform, skal det være en fremtrædende chance.

7 Thai Navigator er tilbage i løbene efter næsten et års pause. Gik forud for starten her et klart godkendt prøveløb på Racing Arena Aalborg i midten af januar, hvor den efter en første kilometer i 18-19-fart afsluttede 13,5 de sidste 1.000 meter i en vanskelig bane. Her er forudsætningerne helt anderledes, og selv om der er tale om en særdeles kapabel hest, er det langt fra sikkert at den er klar til at være sejrsaktuel direkte. Er starthurtig og vil formentlig blive søgt fremad fra start for at finde en god position.

5 O’Grady er et godt stykke fra topform. Der var forbedring at spore senest, hvor den efter tidligt at være passeret kom tilbage til tredjeplads, men starterne forinden var den helt uden bid. Man bliver ved med at have i baghovedet, hvor god hesten har været, men et blik på løbsarkivet giver ikke næring til stor tro på sejr.