V5-analyse af Søren Aaen

Tipperstatistik: Spillet for 1.748. Vundet 701 kr. Hitrate 1/5. Tilbagebetalingsprocent 40%.

Printvenlig version

V5-1: 3-4

V5-2: 7 Concorde

V5-3: 6 Volleyball

V5-4: 1-3-10

V5-5: 1-2-3-6-9

Pris: 30 kr.


V5-1 /2. løb

A-chancer: 3-4 B-chancer: 1-5-7-2 C-chancer: 6

3 Djohndjohn er en af flere ret hurtige heste, som mødes her. Fik overstået sæsondebuten for et par uger siden i Aalborg i et overpacet 4-års løb. Team Friis’ hest havnede sidst i feltet fra spor 11. Mens Darwin Ice rundede 500 meter efter 1.12,6 og kilometeren på 1.12,9. Djohndjohn angreb i tredjespor med 500 meter til stregen og nærmede sig de forreste hele vejen ind i mål via 1.14,2 de sidste 500 meter. Hesten var meget frisk at se på inden start, og var noget fjollet i opvarmningen. Men det er en fireåring som er klar til at tage springet op blandt de allerbedste i årgangen.

4 Fusion Scoop er anden fireåring med høj kapacitet, som dog kommer tilbage efter syv måneders løbspause, og spørgsmålet er, hvor klar er den allerede første gang. Var lækker da den dansede til spids d. 27/7 og vandt let via 1.13,5 den sidste runde. 24/8 imponerede Fusion Scopp endnu mere da den efter galop før start kom jagende op bag startbilen. Satte 20-30 meter til start og kom til at sidde sidst i feltet. Angreb med 850 meter til mål, og arbejdede i tredjespor resten af vejen. Kæmpede hele vejen til mål og nåede akkurat frem til sejr efter 1.13,9 den sidste runde.

1 Clark Gable var fin da han vandt på 1.13,8/1600ma d. 5/4 efter et løb i tredjepar indvendigt og perfekt ud i andet spor med 500 meter til mål. Var så knap fin i starten efter, hvor travet ikke stemte i de flade sving i Billund. Gik udvendigt på den førende ned ad sidste langside, men kapitulerede med galop ind i sidste sving. Var så igen bedre i aktionen senest, hvor træneren selv sad i vognen. Blev fanget i en tæt situation kort efter start, som kostede position. Arbejdede glimrende resten af løbet, men skal ramme en af sine bedste dage for at matche de to førstevalg.

5 Livi Ladyship fik overstået debuten i sit nye regi i et Sigter mod Stjernerne løb i Aalborg. Kom fint fra start, men løb på en galop i første sving da kusken ville korrigere uden on en foranliggende konkurrent. Har aldrig stablet sejre, og skal være markant bedre for at matche løbets bedste heste, men får en ny chance for at blive set an i sit nye regi.

7 Famous Footsteps er en vældig driftssikker type, som kusken Ida Marlene Larsen har stor glæde af. Vinder ikke så tit, men går hele tiden gode løb. Var senest ude i amatørløb på Lunden. Her sad parret i tredje par udvendigt og angreb i tredjespor ned ad sidste langside. Var fremme som anden forbi Skjoldgården, men mistede gnisten ind på opløbet og lukkede nogle konkurrenter forbi. Vinder næppe, men kan være et emne til den sidste trioplads.V5-2 / 3. løb

A-chancer: 7 B-chancer: 5-6-10-8-1-4-9-2 C-chancer: 3

7 Concorde imponerede stort ved seks montésejre på stribe på stærke tidsnoteringer. D. 6/4 kom han tilbage efter en mindre løbsophold, og blev reddet direkte til spids fra 20 meters tillæg. Kontrollerede den første kilometer i 1.18-fart, inden Marianne Mechlenburg satte skruen i vandet ud på sidste omgang. Lukkede de sidste 1000 meter efter 1.13,6 og afviste enkelt Real Love. Tilbage i fejlfri udgave genoptager Concorde sejrsrækken her.

Startraketten 5 Super Mento var forrygende gående d. 22/4 som var senest Nikoline Nicolajsens øjesten var ude i monté. Åbnede til spids i 1.14-fart og rundede kilometeren på 1.16. Holdt glimrende farten oppe rundt sidste sving og ned gennem opløbet, og afviste let favoritten Miles United. Konkurrencen har været hård de to efterfølgende sulkystarter. Havnede senest som første hest i andet spor udvendigt på Benton Frisco. Kæmpede strålende på og var bare slået med et mulehår fra den sidste præmie. Er qua sin starthurtighed sikret et godt løb og er på rutine i monté og stabilitet første chance efter favoritten.

Montédebut er der til 6 Without You, som kommer direkte ud i denne disciplin uden at have været i prøveløb på reglen om, at hesten har tjent over 100.000 kr. i karrieren og derfor er fritaget. Er en vældig stabil type, som bare er noteret for en galop i de seneste femten optrædener. Havnede hele tiden lidt på mellemhånd i senest start, som blev afviklet i højt tempo med Charming Kiss i spids. Without You sad som første hest i andet spor de først 750 meter, inden Amerian kom frem via tredjespor. Hun kunne ikke helt følge op i ryg af denne, da der blev lagt hårdt pres på den førende ned ad sidste langside. Kæmpede det bedste hun kunne mellem heste ned gennem opløbet og kunne akkurat sikre sig den sidste præmie i hård kamp. Spændende bliver det at se om monté kan give Anders Nielsens hoppe lidt ny tænding i afslutningen.

10 Gentleman debuterer også i monté og gør det med samme baggrund som Without You. Var en rigtig sejrshest da han kom til Danmark, men samtidig med præmiekronerne er der blevet lidt længere mellem sejrene. Sad senest i fjerde indvendigt hvor Cherie De Vie åbnede kilometeren på 1.17,5 så alle havde kræfter sparet til en hastig afslutning. Gentleman fin aldrig rigtig angrebsplads og skar målstregen på en femteplads efter 1.12,1 den sidste runde med lidt kræfter sparet. Kan være aktuel i montésammenhæng allerede første gang.

8 Capri De Houelle med den tyske montéspecialist Ronja Walter er den næste i køen. Er normalt både stabil og hurtig fra start, men mangler så til gengæld lidt i slutfasen. Nu prøves hesten så i monté med Ronja Walter i sadlen, som kender hesten fra to tidligere starter i Tyskland. Skal vise lidt mere kampgejst i afslutningen her for at kæmpe om mere end den sidste trioplads.

1 Beat The Beast tog et par sejre sidste sommer, men har siden da ikke ramt vindercirklen. Kunne ikke svare spidsen lige ud ad volten senest da Arkibal Tamsen tog kommandoen direkte. Beat The Beast sad siden med i ryg på denne, og fulgte fint med da den førende satte tempoet om ned ad sidste langside. Gik frem mod andenpladsen ind på opløbet, men måtte se Frankel Stream og Belle Ami Butcher smutte forbi akkurat på målstregen.

4 Travis gjorde flere gode præstationer i fjor, men har stadig den første top 3 placering til gode i denne sæson. 9 Staro Harley er også meget stabil, og gør normalt nogle af sine bedste løb i monté begge jager dog maksimalt den sidste trioplads.V5-3 / 4. løb

A-chancer: 6 B-Chancer: 1-5-8-7-4 C-chancer: 2

6 Volleyball varen længde fra at få en fortjent sejr senest på Jægersro, hvor John Køhler forcerede frem mod spids via tredje spor første sving, og åbnede 500 meter efter 1.14,2. Fik dæmpet op til kilometeren inden Glam Rock satte fart på ind mod sidste sving. Måtte kapitulere rundt opløbssvinget, men kom lidt igen op mod mål, og fik andenpladsen i hård kamp med Exit To Heaven. Var gangen før sikkerheden selv efter føring rundt om på hjemmebanen. Er hurtig fra start for denne klasse, og ligner en hest, som igen skal føre løbet rundt om.

3 Haha Ha er John Køhlers anden deltager i løbet, og her er linerne overladt til Kasper K. Andersen. Det er ikke den mest prangende resultatrække Haha Ha melder ind med her, men kan stadig være spændende. Er hurtig fra start, og Kasper K. Andersen er en kusk som sædvanligvis gerne vil udnytte dette til at sikre sig position fra start. Haha Ha til spids, slippe til staldkammeraten Volleyball og blive trukket med hjem til andepladsen ligner et godt tvillingspil.

1 Black Magic har nu fået tre løb i kroppen efter næsten et års pause. Fik galop på i første start, men viste i starten efter alt vel med formen. Sad langt nede i feltet den dag, og indledte angreb ned ad sidste langside. Arbejdede sig hele tiden nærmere rundt opløbssvinget, og fik præcis tredjepladsen, da Haha Ha galopperede kort før mål. Formpilen har peget op ad, og det bliver spændende at se hvor langt det rækker i fejlfri udgave her. Givet kryds til V5, hvis ikke man vælger at stå ugarderet.

5 Celebrity Wind indledte karrieren godt med to sejre i de tre første starter, inden hun gik til Axevalla og leverede en kanon præstation som resulterede i en andenplads. Siden da har hun ikke helt levet op til forventninger, og jager stadig præstationer på et stabilt niveau. I forrige start indledte hun som tredje ved inderbanen, inden Anders Pedersen gid ud som første hest i andet spor efter en 1000 meter. Tiltvang sig kommandoen med en omgang til mål, og tog straks imod Lisa Marie E P som gik fuld fart den sidste runde. Måtte kapitulere i kampen om sejren ind på opløbet, men holdt dog ved til andenpladsen. Løber hun op til sit bedste niveau gør hun op om sejren.

8 Dior Vincent var slet ikke dus med banen senest i Århus og hang kraftigt ned ad i banen, hvilket kostede fart i hvert eneste sving. Sad med i tredje par indvendigt, men mistede position i sidste sving pga. ovenstående. Kom godt igen ned gennem opløbet og sluttede hæderligt af til femtepladsen. Er skidt ude med spor 8 her og der skal held med på vejen for at ramme en optimal position. Formen virker dog til at være til en lille triochance.

7 Concorde Flamingo er kommet pænt i gang med 2019 og har taget nogle pæne placeringer. Forrige gang placerede Søren Johansson sin hest i andet par udvendigt efter de indledende positionskampe. Sad parret her til midt i sidste sving, hvor de angreb via tredje spor. Leverede god fart hele vejen ind i mål bag den vindende Come On Party. Senest sad Concorde Flamingo igen andet par udvendigt, men var uden same bid da angrebet blev sat ind. Skal finde takterne fra 3/5 for at kunne blande sig fremme igen.V5-4 / 5. løb

A-Chancer: 10-3-1 B-chancer: 4-11-2-8-5 C-chancer: 6-7-9

10 Draco har tabt lodtrækningen blandt de tre forventede favoritter. Anders Pedersens hest imponerede dog enormt da den i karrierens anden start dundrede rundt på 1.15,0/2140ma. Han har gået i spids ved begge sejre, og nu skalhan ud for at bevise det ikke bare har været for sjov. Jeg spår at Draco har kapacitet og fart til at slå gode modstandere også fra dårligt spor

3 Emoji imponerede ikke så lidt i seneste start, hvor den gik frem udvendigt på den førende, og blot skruede tempoet op. Satte det afgørende tryk ind mod sidste sving og koblede greb på Etienne Cross. Emoji indledte roligt den dag, og sad godt med i inderbanen, inden Birger Jørgensen gik ud som første hest i andet spor. Afviste en godt angribende Cherry Bee ind mod mål.

1 Fightforfreedom Ås startede karrieren med en godkendt tredjeplads bag gode heste som Eros Zola og Energy Mix. Angreb i ryg på Eros Zola, men måtte lige slippe ryggen på den med en lille længde ind mod sidste sving. Var klar til karrierens første sejr i starten efter. Sad med ved inderbanen som femte, inden Bo Westergaard gik ud som første hest i andet spor med 1250 meter til mål. Forsøgte hele tiden at lægge pres på den førende Elektra Henley. Denne svarede dog med galop midt på opløbet, og så var Fightforfreedaom Ås alene på målfotoet i en stærk tid.

4 Extra T Aage var blevet frisket lidt op inden sidste start, og Søren Johansson var forsigtig optimist mod gode modstandere. Parret indledet roligt ved inderbanen, inden Johansson satte sig ud i dødens med 1250 meter til mål, som dog omgående blev til andet par udvendigt. Blev siddende der da angreben kom til bagfeltet. Kunne ikke helt gå derop, men holdt fin fart ind til mål. Er den endnu bedre nu med løb i kroppen en mindre løbspause, så er han en af chancerne bag favorittrioen.

11 Danger Gardenia gjorde senest comeback efter lang løbspause. Sad i skiftende positioner indtil Kent Friborg fandt sin plads i tredje par indvendigt. Fik lidt angrebsplads rundt sidste sving, da hesten i ryg på den førende forsvandt med galop. Kent Friborg forsøgte at gå helt frem i ryg på Think New And Big ind mod mål og nærmede sig godkendt frem til tredjeplads. Sporet er iskoldt, men Danger Gardenia har nu løb i kroppen og kan med lidt held på vejen kæmpe med om de bedre placeringer i løbet.

2 Countdown har fået galop på i de sidste to starter. Senest rullede han over i galop midt i første sving. Starten før blev der galop efter 100 meters kørsel i Århus. Har vist god fart i starterne inden og er i fejlfri udgave et bud til den sidste trioplads.

8 Coco Højgård har nu haft professionel i sulkyen ved to starter, og det har resulteret i endnu mere opmærksomhed fra spillerne. Var fin på andenplads første gang bag Attached. Senest blev det til galop i første sving i ryg på den førende Daddy Loves You. Sad siden med bagerst i feltet og forbedrede sig successivt over de sidste 600 meter. Holdt god fart til femteplads på afstand og var fuldt godkendt efter tidlig galop. Ligner snart en meget fremskudt placering.V5-5 / 6. løb

A-chancer: 1-9 B-Chancer 2-3-7-6-5-8 C-Chancer: 10-4

1 Chardonnay Merci kan være vældig hurtig fra start, og har fordel af sprint i min optik. Tog let spids fra spor to i forrige start her i Odense. Førte rundt om, om end hun blev lidt stum i travet ind mod mål. Senest ramte Marc Bæk Nielsen perfekt andet par udvendigt, men den unge aalborg-kusk forlod den position med 1200 meter til mål, og kørte reelt fremad ud på den sidste runde. Koblede greb på den førende med 600 meter til mål, men blev i samme moment rundet af Spicy Shot. Hoppen mistede lidt spændstighed efter det, men klarede femtepladsen i hus. Er hun som ved sidste forsøg i Odense fører hun løbet rundt om.

9 Catch The Day har nu fået løb i kroppen efter et helt års pause. Jeppe Juel kørte frem mod spidsen som blev indtaget efter 500 meters kørsel. Fik Do It Mingus over sig ned ad sidste langside, og det blev en for stor mundfuld. Har nu trænet videre, og har fået en reel udblæsning i benene, så nu er hun klar til at være med helt på stregen.

2 Best Of Magic var godt med fra start senest i Skive og kunne trykke sig til spids via 1.13-fart de første 500 meter. Afgav siden kommandoen til staldkammeraten Celebrity Wind, som kom godt igennem fra spor 12. Best Of Magic lignede hest med kræfter i sidste sving, og afsluttede godkendt på open stretch ned gennem opløbet. Lukkede sidste kilometer i lav 1.15- fart og viste alt vel med formen.

3 Bailey Laser går det pænt og stabilt i denne sæson, men er endnu ikke nået helt til tops. Fik et godt løb i rygpositioner d. 15/4, men måtte se sig speedbesejret af Chantel Trøjborg, og det gav knap godkendt i min bog for Bailey Laser. Nu skal hesten ud på sprint, som ligner kan være en fordel.

7 Bentley Bratajka vinder ikke så ofte, faktisk har hesten karrierens første sejr til gode. Er hurtig fra start, og har forudsætningerne for at sikre sig et godt løb. Galopperer sjældent og løber tider som normalt rækker i klassen. Var godt med fra start sidst i Skive og startede i ryg på den førende. Skiftende positioner gjorde dog, at det en omgang før mål var blevet til femte par indvendigt. Angreb på open stretch og gik forbi et par konkurrenter, men de sidste 150 meter virker ikke til at være Bentley Bratajkas bedste del.

5 Dixie Downs, 6 Cherie Sølvtop og 8 Dom Pedro har endnu ikke sejret i totalt 72 starter. Dixie Downs løber pæne tider, og snupper mindre placeringer hele tiden. Cherie Sølvtop løb en 1.14-tid på dagens distance tilbage i januar, hvor hun sluttede stærkt af bag Catch Me Will efter rygløb. Finder hun de takter frem her kan hun være bedste bud af disse tre. Dom Pedro viste ikke det store i sine første starter efter ankomsten til Danmark. Kommer nu tilbage efter tre måneders løbspause, og det bliver spændende at se hvad Søren Bønneland har brugt tiden til.