V5-analyse til Odense af Jesper Elbæk


Tipperstatistik: Spillet for 4.169 kr. Vundet 1.003 kr. TBP 24%. Hitrate 5/15.


Printvenlig versionV5-forslag

3-7-2-1-5-4-8-6

1-7-3-8

8-13-14-2-12-11-5

1 Coutinho

1 Chap A P

Pris: 224 kr. (224 rækker)2. løb / V5-1

Chancevurdering

A-chancer: 3-7-2-1-5 B-chancer: 4-8-6 C-chancer:

V5-prologen har ganske vist kun deltagelse af otte heste, men deltagerne står godt til hinanden, så der skal bruges en del krydser, for at være sikker på at komme videre til anden afdeling.

3 Livi National vandt en flot sejr i Skive senest. Kom godt afsted og havnede undervejs i tredje par indvendigt. Gik ud med 600m hjem, og pressede sig til spids ved indgangen til opløbet. Stak væk med nogle længder, og holdt en fin hest som Catch The Day stangen. En ny 1.16-tid rækker langt i dette løb.

7 Corona Bork snød mig ved sejren 20. maj her i Odense, hvor jeg havde rangeret den et stykke nede. Men Corona Bork kan jo ikke læse, så den vandt en sikker sejr efter ryg på Dynamic Dancer undervejs, og angreb over de sidste 500m. En stærk lille kriger er denne Beaumont Hanover-hoppe. Formen er bekræftet i de seneste to løb, hvor konkurrencen dog også var skærpet helt vildt. I Aalborg 2. juni var det således Carna Sensei, Cash Flow, Commit Boom Bay & Co., mens Corona Bork senest var ude mod A Secret Word og Champ senest på Lunden. Den slags heste er ikke med her, og Corona Bork har klar vinderchance.

2 Astronaut kommer tilbage efter meget lang pause, men har dog været ude i et rutineløb i maj måned i Skive, hvor blandt andet Danielle D D var med. Jocose-sønnen skal naturligvis lige ses an i første start efter lang pause, men hesten træner godt ifølge træner Jeppe Juel, som tror på chance direkte, og fortæller at Astronaut går med fire sko.

1 Danina A P gjorde det fint i Billund 9. maj, hvor Danina A P indledte i femte par, men ud på sidste omgang skiftede til tredje og andet par udvendigt. Afsluttede ok bag Calvin Ice og Eurogirl Gardenia. Senest i Hamburg var Danina A P meget højreskæv, og det gik simpelthen ikke at få hende igennem første sving. Udgangspositionen her kan ikke være bedre, og Knud Mønster i sulkyen er også spændende.

5 Crepe Suzette står snart for tur for sejr. 43 starter uden en vinderbuket er dog de hårde kendsgerninger, men Dream Vacation-hoppen går gode løb hele tiden, og pludselig sidder den der. Senest i Aalborg var den ude mod Cæsar Spin og Orval, og Crepe Suzette fulgte pænt med de to hjem.

4 Haha Ha burde måske også have været en A-chance. 26. april tog Haha Ha spids for John Køhler, men slap til Coco Line, som igen slap til Classico. Haha Ha sad fast med alle kræfter sparet, og da først hullet kom, så tacklede Haha Ha over i galop. Var kommet hjem på en tredjeplads i 1.16,0a/2140m. Senest 8. juni tog Haha Ha igen spids, slap til Black Magic, men stod helt af med 500m hjem, og kan ikke have været frisk på dagen.

8 Chardonnay og 6 Bellis kan selvfølgelig heller ikke afskrives chance med de rigtige løb undervejs, men de oser jo ikke ligefrem af topform de to heste med brødrene Jørgensen i sulkyerne.3. løb / V5-2

Chancevurdering

A-chancer: 1-7-3-8 B-chancer: 4-2 C-chancer: 6-5

V5-2 har deltagelse af otte heste, hvor det ikke vælter frem med ettaller i resultatrækkerne. Bortset fra Charlie L M, som dog kommer tilbage efter mere end et halvt års pause.

1 Livi Kickback har det været lige ved og næsten for et par gange nu. Sad i dødens hele vejen senest på Valentin Østerkær. Gik stærkt udvendigt på denne, men kunne ikke svare Dennis Kristiansen med Assiniboia Downs over de sidste 400m. Holdt dog så fin en hest som Burburry væk ind mod mål. Senest i Skive blev det igen dødens, denne gang på Delgado, som på dagen ikke kunne besejres. Livi Kickback har ikke vundet i 43 forsøg, men det magiske ettal nærmer sig.

7 Famous Footsteps får igen Ida Marlene Larsen i sulkyen. Sidste gang den havde dét var i Odense 8. juni, hvor Famous Footsteps sad sidst undervejs, mens Clark Gable og Djohndjohn førte an derfremme med Fusion Scoop i dødens. Den kæmpestore hest kom trampende ned gennem opløbet, og løb også forbi Fusion Scoop og Djohndjohn. Livi Ladyship kunne Famous Footstep dog ikke indhente. Senest i Odense 21. juni var det Niclas Steinlein, der havde fået chancen, som måtte bruge to speeder to at komme til spids efter en omgang. Det havde dog kostet for mange kræfter, og der var tomt på tanken med 250m hjem. Var dog ikke langt fra tredjepladsen, og nullet er lidt misvisende.

3 Beauty From Above gik fint i sit prøveløb 21. juni, hvor den løb alene fremme i spids. Søren Demant Andersen kørte ikke specielt hurtigt den første kilometer, men jeg håndklokkede From Above-hoppen til 1.18,5 den sidste kilometer. Det så helt ubesværet ud, og da den tidligere danmarksmester for amatørkuske, Søren Demant Andersen, normalt plejer at være dygtig til at prikke starten i voltestart, så kan Beauty From Above måske være spidshesten længe i dette løb. Har dog ikke startet i et rigtigt løb siden oktober 2017!

8 Charlie L M kommer også tilbage efter lang pause. Startede som hårdt betroet på V75-dagen i Aarhus 28. december, og har ikke været til start siden. Mike Kristensen har tidligere vundet med hesten, som absolut skal afkrydses på V5. Er den klar på dagen, så har den klart højere kapacitet end konkurrenterne. Men første gang ude, så må den nøjes med at være en farlig outsider.

4 Bacadi Elmely står nu 20m bedre end den plejer i disse amatørløb, og det kan faktisk godt være, at man skal se en smule op for Iver Jessens køretur her.

2 Be Loved B P løber vel mest og skuffer for tiden, men den har for nylig været prøvet på Jägersro med topkusk, så ejerkredsen må have stor tro på hesten. Tidsmæssigt er Be Loved B P ikke dårligere end de øvrige her, men nul sejre i 49 starter er altså det kedelige facit. Aarhus-amatøren Jimmi C. Nielsen har tidligere gjort det godt med hesten, og var således anden til Gulliver S I R i januar måned i år.4. løb / V5-3

Chancevurdering

A-chancer: 8-13-14-2-12-11-5 B-chancer: 1-6-9-10 C-chancer: 3-4-7

V4 starter i dette løb, og man skal være opmærksom på Derby25’s ”dansk dynamit” garanti på 500.000 kr., hvis der kun er én rigtig række. Men dette er en V5-analyse, og spillerne får hovedbrud her.

8 Eistee Bakkely er ikke glemt i tipsene i Fast Track-programmet, for tipperen nævner den som tredje. Den er bare ikke i tipsbjælken, men Kenneth Nielsens hest er i fin form. 5. maj på Lunden tog Eistee Bakkely spids direkte ud af volten med den flotte Juliano Star-søn, som med en omgang hjem slap spidsen til løbets favorit Don Cash. Jeppe Juel kørte fra til slut, og så kunne Eistee Bakkely snuppe andenpladsen. Senest var Eistee Bakkely ude i Grand Circle 3-års Championat mod Erling, Eastboundanddown, Ecco C N osv., og det blev selvfølgelig for hårdt. Sad i fjerde par indvendigt, og måtte slippe med 500m hjem. Nu er modstanden dog en ganske anden.

13 Cæsar Spin var klar første gang efter tre måneders løbspause senest. Kom fint afsted fra et besværligt spor i volten, og blev kørt til spids efter 700m kørsel. Cæsar Spin afviste Orval med Thomas Bonde op gennem opløbet, og viste en flot præstation. Nu er startsporet lukket med 20m tillæg, så let bliver det ikke.

14 Errakis kommer ud fra samme betingelser, men er også en stærk krabat. Havde spids efter 600m ved starten i Billund 30. maj, og herefter var der kun én hest på banen. Erakkis forsvandt bare væk til overlegen sejr. Senest i Hamburg blev Erakkis taget roligt fra start, og gled til spids efter 600m igen. Med godt 500m hjem snublede Erakkis dog pludselig, og det var helt bestemt en sejr, der forsvandt dér.

2 El Niño vandt sin debut meget overbevisende for Mariann Thorup Nielsen, men i seneste start blev det til galop. El Niño blev taget roligt fra start, men kom efterhånden frem i fjerde par udvendigt. Tog sig pænt fremad på den sidste halvbane, og var på vej mod en fjerde/femteplads, da galoppen kom med 250m til mål. Kan bedre og står godt inde i dette løb.

12 Design Osted Antik var senest ude på Lunden Skt. Hans Aften, hvor den kom godt afsted, og ramte ryggen på favoritten Draco direkte. Derfra blev det til optimal uddeling på andenplads. Men se op for Design Osted Antik, for Steven Johnsens heste er godt gående for tiden!

11 Cherry Bee er en rigtig Bee-hest efter Okay Bee og Scarlett Bee. Har indledt karrieren rigtig fint for John Køhler. Senest 21. juni i Odense kunne Cherry Bee ikke holde Alexander Sensei væk fra start, og da denne slap til Emoji, så sad Cherry Bee pludselig i tredje par indvendigt. Kom dog fri med 400m til mål, og afsluttede pænt ude i banen, dog på afstand af dygtige Emoji.

5 Bobbi Khan bliver sidste A-chance i et godt og åbent løb. Havde holdt lang pause før starten 8. juni i Odense, hvor René Kjær kørte hesten. Den store Ens Snapshot-søn sad fjerde undervejs, og fulgte med ud i andet par udvendigt. Angreb med 300m hjem, men kunne ikke køres for fuldt i opløbet, og måtte nøjes med tredjepladsen bag Cherry Bee og Big Flirt.

Heste som 1 Embrace, stor hest som kusken selv vurderer 60m dårligere end 2 El Niño, 6 Call Me Quick P D som kan meget i fejlfri udgave, 9 Caspian Of Narnia som er lynhurtig men meget ustabil og 10 Dear John som har meget at leve op til som værende Axels lillebror, kan alle skralde til med det perfekte løb. Der opfordres til at gardere så flittigt, som pengepungen tillader.5. løb / V5-4

Chancevurdering

A-chancer: 1 B-chancer: 9-8-2-5-3-4-7-6 C-chancer: Ingen

En af de helt store favoritter i både V5 og V4 tørner ud her. Det gælder Jeppe Juel-trænede Coutinho, men er den hurtig nok til at forsvare sit inderspor eller kan det blive en fælde?

1 Coutinho undgår ikke vindertippet. Der er altså tale om en rigtig fin hest, især når den har første række i autostart. I Odense 26. april tog Coutinho spids uden at spørge, og det samme skete 24. maj på Charlottenlund Travbane. Hvis Jeppe Juel får det timet rigtigt, så Coutinho får spids fra sit lidt tricky inderspor, så vinder den ganske givet dette løb. Senest i Aalborg havde den bagspor, blev forceret frem til spids efter 300m, afviklede 500m efter 1.13,7 og måtte tage imod Don Anton med Flemming Jensen. Det lykkedes ikke at stå imod denne, men Coutinho har haft godt en måneds løbspause til at komme til hægterne igen. Det er Coutinho blank eller mange/alle på V5 og V4!

9 Highyield Draviet fik en hård Danmarks-debut i Billund 14. juni. Her bombede Birger Jørgensen til spids med den Morten Juul-trænede hest, og med mellemtiderne 1.11/500m og 1.13/1000m, så løb Marco di Jesolo-sønnen til slut tør for kræfter. Nu er det anden række og et tvungent rygløb. Det kan måske være løsningen for Highyield Draviet, som absolut lignede en fin type.

8 Cash Sali kom tilbage til løbene i april efter fire måneders pause, og gjorde det godt med en sejr og en andenplads. Men så gik der halvanden måned før Cash Sali igen kom til start, denne gang i DM for Jockeyer, hvor Cash Sali efter en hård åbning og flere tryk undervejs, kapitulerede med at galoppere i spids. Startspor otte på sprint er aldrig let, men taktikken fra kusken Knud Mønster bliver spændende at følge.

2 Bandit P L kommer jo ikke med nogen resultater overhovedet. Men når jeg placerer den så højt oppe i rangeringen, så er det fordi Bandit P L er ganske hurtig fra start, og HVIS det lykkes Jeppe Juel at holde spids med Coutinho, så har Bandit P L faktisk rigtig gode chancer for at putte sig ned i ryg på denne kort efter start, og dermed få det helt perfekte løb.

5 Phil Taylor løber altid med frem, men lider lidt af blomsterallergi. 3 Livi Lovely og 4 Butterscotch er begge i fin form, og har også vinderchance med den helt optimale løbsafvikling, mens 7 Giorgio Boko lige skal ses an efter lang pause og 6 Catchmeifyoucan mest er favorit til en mindre placering.6. løb / V5-5

Chancevurdering

A-chancer: 1-5-7-11 B-chancer: 10-9-6 C-chancer: 8-3-2-4

V5-finalen har samlet et godt og jævnbyrdigt felt, hvor der gemmer sig en anden sandhed bag resultaterne på flere af hestene, end øjet umiddelbart ser.

1 Chap A P kommer i fin form, og er en rigtig starthurtig type. Senest på Charlottenlund Travbane tog Chap A P også spids, med lidt pres af Dream Girl det første stykke vej. 500m efter 1.12,8 men fik så held til at dæmpe tempoet. Ind på lige bane fik Dream Girl perfekt plads til angreb, men Chap A P gled bare væk til sikker sejr, og oser af topform! Godt startspor igen.

5 Knight Rider indledte karrieren i Danmark med mange sejre, men der er blevet længere mellem snapsene nu. Senest i Skive blev Knight Rider sat af i tredje spor rundt sidste sving, og Birger Jørgensen måtte bakke ned som sidst. Måtte helt ud til rækværket i sit angreb i opløbet, og endte som første hest uden for pengene. Er klart bedre end resultaterne!

7 Fusion Scoop burde også have stået med et andet resultat end et nul med galop senest. Der blev omstart, og hvor Fusion Scoop var klar i første forsøg, så var den helt væk i den gyldige start, hvor det blev til galop inden start i jagten for at fange startbilen. Og så var løbet kørt. Så fin ud i Odense 8. juni, hvor Fusion Scoop ganske vist havnede i dødens, men Kenneth Nielsen sad der bare stille og roligt, for skulle selvfølgelig ikke tømme sin hest efter lang løbspause. Blev ved den lejlighed nedspeedet af Livi Ladyship og Famous Footsteps, men gjorde det dog af med Djohndjohn fra dødens.

11 Nightingale Jaycee kom tilbage til løbene efter 2,5 måneders pause senest, og gjorde det flot. Rigtig flot endda, for Jeppe Rasks hest vandt på 1.13,0 og var godt med hele vejen. Fra start var det Darlington, der bombede til spids i 1.13-fart med Nightingale Jaycee i ryggen uden nogen udvendigt. Ind på lige bane gik Jeppe Rask helt frem til Darlington, som kvitterede med galop, og så var banen kridtet op til Nightingale Jaycee, som dog også var tæt på en sympatigalop.

10 Bringmeupfront var senest ude i DM for Jockeyer, hvor den var med til at give Hussein Kassir point til guldet. Kassir kørte et løb på absolut safety, og sad sidst med Bringmeupfront, mens konkurrenten Michelle Mønster havde kørt mere offensivt med Bella Tinghøj. Kassir angreb med 400m hjem, og holdt nok mest af alt øje med Mønster. Men hesten gik et fint løb, blev fjerde og dokumenterede fin form.

9 Amber Attack er lidt op og ned i sine præstationer. Senest i Odense kom Amber Attack fint igennem fra anden række, og sad i tredje par indvendigt undervejs. Kom frem indvendigt, og med ud i angreb på den senere vinder Charlie Game. Tabte dog pusten lidt med 50-75 meter til mål, hvor tre heste løb forbi.

6 Harley Boko er hurtig fra start, og det er vel ikke helt utænkeligt, at Johnny Jørgensen fyrer Harley’en af fra startspor seks. Og dog, for Harley Boko kommer tilbage efter 2,5 måneders pause efter en stribe gode løb. Den tidligere proftræner Henrik Lund har helt sikkert sin hest klar til opgaven.