V5-analyse til Odense lørdag d. 31. august

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet for 6.748 kr. Vundet 9.465 kr. Tilbagebetalingsprocent 140,3%. Hitrate: 5/22.Printvenlig versionV5-forslag

7 (6-8)

2-6-1-4 (3-5)

3-9-8-7-4-1-5 (6-2)

7-6-1-3 (9-8)

5-1-3 (6-4)

Pris 336 kr.


V5-1 / 2. løb

Et godt og jævnbyrdigt amatørløb indleder V5-spillet. De tre heste fra toptillæg bør gøre op om sejren her, hvor meget afhænger af løbsafviklingen. Jeg tror, at tiden er inde til en sejr til Solo, og i en V5-omgang uden oplagte blanke, tager jeg chancer og så solo på Solo.

A-chancer: 7-6-8 B-chancer: 1-4 C-chancer: 2-3-1

7 Solo har mødt stenhård modstand på det senest, så den har stadig sæsonens første sejr til gode. For tre starter siden havnede den udvendigt på førende Guy Pomponne, og det var kun på de sidste meter, at den blev passeret af heste som Thisismylife og Borntowin. Gangen efter helt umotiveret galop på Lunden midtvejs i løbet, som kusken ingen forklaring havde på. Senest afsluttede den forrygende fra 2u, og var anden til Charlie Game, men foran Bad Boy. I et rent amatørløb over lang distance kan Søren Demant venter til afslutningen med at sætte stødet ind. Kuske er meget optimistisk, og den for for første gang i halvandet år forskoene af, som lige skal give det sidste. Jeg tror den runder hele feltet og tager sæsonens førte sejr. Mit lidt vovede blankbud i svær omgang.

6 Gentleman gør det jævnt og stabilt både for sulky og i monté. For tre starter siden var det Dennis Kristiansen, der sad bag Gentleman ved hestens første sejr i år. Lignende langt løb i Aalborg hvor den vandt foran Ecupos Charlie. Modstanden var dog ikke af samme kaliber, som her i Odense, hvor hestene fra lige start er Solo og Silas Østervang mod Ecupos Charlie og Burberry i Aalborg. Efterfølgende sikrede den Michelle Mønster DM for montéryttere med en andenplads bag Abild Grand. Op på Harald Lund-dagen var den chanceløs mod gode modstandere som Wham Bam Boo, Vakse Viggo og Cherie de Vie. Formen virker fin, men den går sjældent over mål med fuld fart. Næsten hver gang er det som om, at den ikke går helt til stregen. Og det kan blive afgørende i en eventuel opløbsduel mod Solo her.

6 Silas Østervang gør det også jævnt og stabilt ofte i diverse amatørløb som her. For et par starter siden afsluttede den godt for Emil Mæhlisen i Aarhus bag Tinita Tårs og Viola Toft. Derefter hang den pænt med bag Guy Pomponne og Vip Hall i Aarhus. Og senest i et amatørløb over lang distance som her, sluttede den godt af til andenpladsen bag Close To Heaven med Bertel Maigaard, der startede 20m efter. Løber med i alle tempi og står distancen her og har god kusk. Den er med fremme, hvor det foregår.

5 U S Flying har gennem de seneste sæsoner lavet mange fine præstationer sammen med dagens kusk Flemming Degn. Sidst de dannede par blev det til en sjælden startgalop i Aarhus. Derefter et par mindre placeringer for Bender og Lønborg i hårdt selskab. Ved EM for damer gik den en forrygende sidste omgang i tredje spor, og den var ikke langt efter Bringmeupfront i mål. Spændende hvad taktikken bliver her, om ”Degnen” måske vælger at køre tidligt frem i et forsøg på at overtage spidsen. Et sikkert kort til triospillerne, og hvis alt klapper, er den ikke uden sejrschance.

4 Sunny Boy Lavec elsker hver en meter at et løb som dette. Men den frister normalt en tilværelse i formløb, og trods 20m forspring til de tre bagerste, så har den lige knap farten til at være sejrsaktuel her. Men kan sagtens tage en god præmie.


V5-2 / 3. løb

Hvis man vidste, at Explosive Peak var i samme form som i maj måned, så ville den være et blankbud her. Men hesten er kun tre år og møder ældre heste her efter pause. Derfor garderer jeg her, hvor det meget vel kan blive sejr til en af de to tyske heste.

A-chancer: 2-6-1-4 B-chancer: 3 C-chancer 5

2 Phil Taylor gæster ofte de danske baner. Hesten har kun en sejr i 57 starter, og den er taget netop i Odense sidste år for Henrik Lønborg til kæmpeodds. 16 gange har den dog været anden eller tredje, så det er en hest, der ofte er med fremme. Startede i Odense i juli for den aktuelle kusk Christina Dittrich, hvor den var anden til Highyield Draviet efter en god sidste halvbane Det var foran heste som Butterscotch og Coutinho. Dittrich kører den som regel i Tyskland, hvor hun har et hav af trioplaceringer med hesten. Den var også i Odense ved EM for damer, hvor den for finske Riita Nylund lignede en vinder, men kun nåede tredjepladsen bag Bringmeupfront i en tæt opløbskamp. Senest var den med flokken hjem bag vindende Benton Frisco og Atletico, hvor den sad med kræfter sparet over mål. Går således noget ned i klasse her, og det kan måske give hesten sin anden sejr i karrieren. Formen fejer ikke noget.

6 Explosive Peak startede året og karrieren med tre sejre på stribe. Siden fem starter uden sejr for Bvlgari Peaks lillebror. Gik forrygendepå Solvalla i Elitloppswekkenden som anden på en 14-tid i et treårsløb bag Melanderhesten Click Bait. Måtte i Skive i Crand Circle Consolation se Encore Cloc gå forbi på open stretch i dennes sæsondebut. Fik så dødens på Empire i en GP prøve i Aarhus, og det stod den ikke for og måtte slippe til slut. Har holdt pause siden, da den har været inde i en vækstperiode, men er en klassehest, der her møder ældre heste. Starten her er et led i forberedelserne til Kriteriet, og den kan godt mangle et løb i kroppen. Stalden advarer om ikke at gøre den til stor favorit. Men på klassen skal den selvfølgelig streges tidligt.

1 Dolce Gabbana tog et par fine sejre for Henrik Lønborg først på sommeren. Først en chocksejr fra spor 11 i Billund. Og derefter en stærk præstation fra dødens i Aalborg, hvor Biquito sluttede nærmest. Blev så solgt til Tyskland, hvor den har gjort to starter fra høje startnumre for sin træner Heiner Christiansen. Senest forceret frem til dødens efter omgang. Var træt på opløbshjørnet og endte som sjette et stykke efter Ignatio. Er lidt hårdt inde her, men er starthurtig og kan få en god position fremme i feltet. Genforenes med Henrik Lønborg, og kan godt være med helt på stregen her i et åbent løb.

4 Cotton Eye Joe har vist fremgang på det seneste. Efter en tredjeplads i et Sigter mod Stjernerne-løb for Michelle Mønster hjemme i Skive, som blev vundet af Wild Fire Bell startende 20m foran, var den igen tredje senest. Sad i vinderhullet bag Lisa Marie E P, men gik ud i andet spor med 500m igen. Det kostede andenpladsen. Der mangler dog lige den sidste snert, men kommer den starthurtige hest til spids, stiger chancerne. Den får det sidste kryds på kuponen.

3 T Bird Malou løber mest med og er ikke aktuel i V5 sammen med John Jørgensen nytilgang fra Bornholm 5 Hot Collection.


V5-3 / 4. løb

Er meget åbent montéløb, hvor der tilrådes så mange garderinger, som pengepungen rækker til. Vindertippet går til Stella Qucik, men med to sejre i 49 starter, overrender den jo ikke vindercirklerne.

A-chancer: 3-9-8 B-chancer: 7-4-1-5-6-2 C-chancer:

3 Stella Quick går mest sulkyløb, men gør sig også af og til i montésammenhæng. Seneste montéstart var i DM for montéryttere, hvor den fra dobbelt tillæg aldrig var inde i kampen. Efter en tredjeplads i et formløb var der kraftig fremgang senest. Her var den anden i et klasseløb bag Desmond Toft, hvor den gik forbi førende Catch Me Will i opløbet. På baggrund af den præstation må den være langt fremme her med den førende montérytter Marianne Mechlenburg i sadlen, som har en sejr og to andenpladser de sidste tre gange, hun har siddet på ryggen af Stella Quick i et montéløb.

9 Albatros gør det som regel rigtig godt i monté. Seneste sejr var en overraskende en af slagen i Billund tilbage i maj. Gik vældig godt gangen efter som fjerde til Tack Wee, men hoppede så en topplacering væk i sidste sving ned på Falster. På Jägersro var den blandt de bagerste hele løbet. Virkede ikke særlig fremadgående på dagen og var i mål godt 20m efter Winston Laser på omkring 1.16,0. Blev senere disket, da rytteren ikke vejede tilbage. Er normalt stabil, og har den en af sine gode dage, kan den godt være med i afgørelsen her, men 40m er aldrig nemt.

8 Takeabove holder god form. Tog et par sejre i både sulky og monté, hvor den i sidstnævnte disciplin var helt overlegen i netop Odense før Lille Du. I sidste sulkystart hang den bare med nede i feltet for René Kjær i hårdt selskab. Også et af mange krydser her.

7 Pomerans Dag gjorde senest comeback efter 10 måneders pause som følge af virus. Tabte meget i starten efter stor galop, men gik et godt arbejde efter feltet i et løb, hvor Chablis vandt. Er blevet ridetrænet en del, og har også gået monté i Sverige for år tilbage. Hvis den viser samme klasse, som da den var på toppen sidste år, og den fungerer i monté med en toprytter i Michelle Mønster, så kan den være med helt femme her.

4 Hottinytimothy har holdt lang pause som følge af virus og var ingenting i dens første start derefter. Senest var der klar fremgang, hvor den som fjerde var en længde efter Algol i mål, hvor Super Mento vandt. Træningsmængden er øget, og den virker stabil. Er den gået yderligere frem, kan den godt være med fremme, hvor det foregår.

1 Frankel Stream gæstede Odense i et montéløb tilbage i maj, efter den gangen inden havde vundet et montéløb i Billund før A New Magic. Var langsom fra start i Odense og sad midt i feltet. Havde lidt problemer i svingene, hvor den tabte lidt. Kom stærkt igen i opløbet, hvor den sluttede godt af til andenpladsen bag Arkibal Tamsen. Senest var den anonym i et sulkyløb i Hamburg, hvor også Dolce Gabana deltog. Man skal altid se op for Ronja Walther, når hun rider monté i Danmark. Et af mange krydser her.

5 Valiant Dalimo har vældig fine montémeritter fra sidste år, hvor den tog seks sejre og fem andenpladser både herhjemme og i Norge. Har haft en lang skadespause og har ikke gået noget banejob før denne start. Formen er derfor et spørgsmålstegn, men den kommer med på kuponen på tidligere tiders resultater og en dygtig rytter på nakken.

6 Viktor Flirt har været prøvet en gang før i monté, og der endte det i galop for Michelle Mønster. Prøves nu i monté for måske at tænde til igen, men det ser svært ud her. Det gør det også for 2 Sista Førlusten, der godt nok var anden sidst, men det var i et meget lille felt med lav klasse.


V5-4 / 5. løb

Et lidt lurigt løb, hvor det ikke er sikkert, at hestene fra 20m kan give forud til 1 & 3. Jeg har fire heste på kuponen, men er der råd til mere, så er der to longshots i 8 & 9.

A-chancer: 7-6-1-3 B-chancer: 9-8-4-5 C-chancer: 2

7 Cherry Bee har været blandt de tre første i fem af karrierens seks starter og virker yderst stabil. Eneste sejr kom under de samme konditioner som her med 20m tillæg. Det havde hesten også senest, hvor den fra spor fem i volten endte sidst og måtte jage det meste af løbet. Afsluttede dog flot og kom tæt på vinderen Call Me Quick P D til slut, hvor denne havde siddet noget længere fremme undervejs. Ole Bender erstatter en karantæneramt John Køhler, og Cherry Bee er helt sikkert med på stregen igen.

6 Call Me Quick P D er en stor tung entaktet hest, som trænes af amatørtræner Jane Kristiansen. I første start efter et halvt års pause blev det til galop, men senest blev det til sejr. Lå tredje/fjerde indvendigt undervejs. Gik en fin sidste 500m i sporene, hvor den førende Cassius Crown, der havde haft galop på, blev indfanget midt i opløbet, og hvor angrebet fra Cherry Bee blev afvist. Er sikkert gået frem med løbet, og fejlfri vil den utvivlsomt sætte sit præg på løbet. Det er et tidligt kryds.

1 Elvira M har kun to starter på bagen – begge i Aarhus. Første gang var den førende længe, hvor først Danny E P og siden Express A P, der blev trukket bagom, strøg forbi på de sidste meter. Denne Express AP tog efterfølgende en ny sejr, og i derbyweekenden løb den en lav 15-tid som anden, så det var ingen skam at tabe til den i sin debut. I Elvira M’s anden start førte den fra start til mål og vandt let før Eranti Hastrup. Tiderne virker ikke skræmmende, men det er Aarhus-tider, og hoppen kan sikkert noget bedre på den fynske oval. Vil føre længe her og skal med på kuponen.

3 Dolly Skovbo er gået frem fra løb til løb. I Billund førte den længe, men blev på de sidste meter fanget af Bobby Khan. I Aalborg endte den i dødens efter 600m. Koblede grebet på den førende Easycomeeasygo S i opløbet, men blev nedspeedet af Livi Option, som Bent Svendsen fik vredet ud fra vinderhullet. Med 17 & 18-tider i disse to starter er der god fart i kroppen på hoppen, og det er en outsider her, der godt kan overraske.

8 Dear John og 9 Caspian of Narnia har begge pæn fart men kæmper meget med at holde sammen på travet. Der eksperimenteres meget med balancen på de to heste, som begge er outsidere her. 4 Beauty From Above tager mindre placeringer og er behandlet flere steder op til den her start, men er max. en triochance.


V5-5 / 6. løb

Her bliver 1 Chap A P sikkert favorit. Den af 3 & 5, der får det bedste løb, kan meget vel gå forbi til slut. Jeg tror, det rækker med de tre på kuponen i et afdeling med kun seks heste efter sletningen af 7 Batman S H.

Chancevurdering

A-chancer: 5-1-3 B-chancer: 6-4-2 C-chancer

5 Orval har leveret stabile præstationer gang på gang med Thomas Bonde i sulkyen. Seneste start var i montéløbet i Derbyweekenden, hvor ejeren ikke kunne få Orval fejlfrit af sted – men glem den start. For Bondemanden var den gangen inden tredje i Odense efter en god afslutning, hvor der blev for langt frem til Carlsson og C You Again. Inden da eneste galop i sulkyløb her i DK i et fremstød mod førende Tough Macoy, hvor kusken fik kørt for stærkt ind i svinget. I dette lille felt kan Bonde sidde på hug til opløbet, og så har Orval en speed, der kan afgøre løbet til sin fordel.

1 Chap A P tog tre på stribe efter salget til sin nye ejer. Alle tre efter devisen spids og slut. Havde så dobbelt tillæg i Billund, hvilket ikke lige dens kop te. Var fjerde på god afstand af vinderen Ronaldo De Hess fra samme volte. I Derbyweekenden havde Chap A P spor 8 mod de to kanoner Billi Time og Extreme. Det blev til en mindre præmie på god afstand i ny rekord 14,1. Tager utvivlsomt spidsen her og vil føre længe. Det kan måske holde hele vejen, hvis den får fred i spids. Men der er et par ligeværdige modstanderen, der kan tænkes at være lige en tand stærkere på de sidste meter.

3 Can Tab er i klar fremgang og nærmer sig snart en sejr. Sidste gang den var i Odense fulgte den med i ryg på Orval i afslutningen i løbet, som Carlson vandt. I Skive gangen efter atter løb den bagerst i feltet, hvorfra den sluttede godt af i ryg på Aqua Photo, der nåede andenpladsen bag førende Caviar. I Derbyweekenden 40m tillæg i Sigter mod Stjernerne, hvor den i starten løb uden ryg. Fik så 2u en halv omgang, inden den angreb på sidste langside og gik resten af løbet i tredje spor. Kunne ikke helt fuldføre, hvor den tabte fotoopgøret om tredjepladsen til Ronaldo De Hess i et løb, som blev vundet af Vores Wozniacki. Får den et løb på smækken her, kan den afslutte godt over den sidste halvbane og være med på stregen her.

6 Birte Mile er i pengene næsten hver gang. Det er dog kun blevet til en sejr i år, og det var her i Odense i juni, hvor den vandt en amatørløb fra dobbelt tillæg. Næst senest på Lunden igen dobbelt tillæg, hvor den sluttede godt af og gik forbi den såkaldte ”pengemaskine” Casino Brick, men ikke kunne fange førende Mission Beach. I dens sidste start klinede den sig ind imellem to af dagens modstandere Orval og Cantab, så formen er intakt. Er havnet yderst her efter Batman S H er slettet, så den havner nok sidst her. Har altid en god afslutning i ærmet og tager en ny fremskudt placering her.