V5-ANALYSE TIL ODENSE AF KIM NIELSEN

Statistik: Spillet for 2.038 kr. Vundet 8.663 kr. Tilbagebetalingsprocent 425%. Hitrate: 3 af 7.

Printvenlig version


V5-forslag

1-5 (7-9)

7-8-5-2 (4-3)

4-6-9-2 (7-3)

3-4-5 (1-6)

2-3-9 (6-1)

Pris 288 kr.
V5-1 / 2. løb

Det ligner et tohestes opgør mellem 1 og 5. 1 Design Of Porsche var helt overlegen fra spids senest i Aarhus. Det samme var 5 Come On Party i Skive, da spidsen blev overtaget halvvejs i løbet. De to virker et hoved højere end den andre.

A-chancer: 1-5 B-chancer: 7-3 C-chancer: 10-4-1-6

1 Design Of Porsche har formkurven pegende opad, og den starthurtige hest har gjort flere fine præstationer på det seneste. For tre gange siden tog den spids, hvor René Kjær valgte at slippe. Sad fast og ledte med lys og lygte efter angrebsplads. Den kom meget sent, men hesten spurtede godt mellem heste til andenpladsen kort slået af Livi Nixon H M. Gangen efter samme recept med at slippe. Skiftede midtvejs vinderhullet ud bag Caviars La Marc ud med 2u. Men sad uhjælpelig lukket inde. Kjær ledte og ledte, og til sidst trak han hoppen helt på tværs, men da var Caviars La Marc og mange andre i mål – derfor et 0 i protokollen. Glem den start. Senest i Aarhus fløj den til spids for ny kusk Knud Mønster. Denne gang blev hoppen kørt i spids. Fik et lille tryk efter halv omgang, men holdt jævn 16-fart. På opløbshjørnet forsvandt Mønster bare 20 meter væk fra feltet til sejr foran en pænt afsluttende Whisky Flame. Den er født i spids igen her, og meget afgøres, hvis Flemming Jensen kommer frem med Come On Party og spørger om spids, når røgen har lagt sig. Jeg vurderer, at Mønster vil køre i spids igen ligesom senest, og den kan holde hele vejen ind i mål.

5 Come On Party er en lidt entaktet type, der tog tre sejre i starten af karrieren, og som ikke kan være med i den direkte spidskamp. Det så man forrige gang fra spor 3 også i Odense, hvor den kom tilbage efter pause. Her lå den midt i feltet undervejs, som blev til 3u. Forsøgte angreb i tredje spor, men blev hængende der opløbssvinget rundt. Hold dog farten OK, men var 1,5 længde efter Caviars La Marc i mål, hvor Haha Ha og Estreme var anden og tredje. Senest var det den kloge, der narrede den mindre kloge. Flemming Jensen deltog ikke i stafetkørslen de første 6-700 meter, hvor der var tre føringsskift. Da røgen havde lagt sig, kørte han fremad og fik lov til at overtage spidsen. Siden førte hoppen uantastet og vandt sikkert foran Diva Sisa og Chardonnay. Men mindre Knud Mønster vælger at slippe, hvis Come On Party bliver kørt tidligt frem, så ligner det et løb udvendigt uden ryg. Og så kan Jensens favorit være i fare. Men rammer han anden udvendigt, kan angrebet blive sat ind på sidste langside, og så kan hoppen vis sig stærkest. Er med fremme uanset løbsafviklingen, og træneren er optimistisk og mener, at der findes yderligere udvikling i hoppen. En af to i løbet.

7 Daniella er lidt af en startsnegl, så den havner nede i feltet fra start. Bliver ofte kørt frem i dødens, som for tre starter siden i Odense. Sad udvendigt på Chardonnay Merci og holdt fint hjem til andenpladsen bag denne. Gangen efter fin position i andet par udvendigt, hvor den fejlede umotiveret med 700 meter igen i løbet, som Come On Party vandt. Senest igen kørt frem udvendigt på den førende, da røgen havde lagt sig. Atter stærk præstation fra dødens, dog uden at kunne true førende Volleyball. Bliver svært at vinde fra dødens her, men får Svendsen bedre held med positionerne, og der kommer tempo på, vil den tage mange ned til slut.

9 Chardonnay kom til bage sidst efter trænerskifte til Henrik Lund og lidt pause. Var yderst positiv. Tog spids og slap til Design Hastrup. Med lidt stafetkørsel blev det til slut til fjerde indvendigt, da Come On Party overtog spidsen. Sluttede godt af mellem heste til tredjepladsen bag Come On Party og Diva Sisa. Har tidligere ikke vist så stor kampgejst, men det så bedre ud her. Bør være gået frem med løbet sidst, men det er næppe nok til at vinde. Træneren tror på en triochance igen.

4 Merveille Du Monde har mest hængt med og galopperede bagerst i feltet i opløbssvinget senest for Ken Ecce i DM for travtrænere. Iflg. træneren havde kusken alt i behold sidst, da galoppen kom. Mangler de sidste for at kunne være med helt fremme. En outsider med fart, kalder træneren det.

2 Blue Berry Avenue vandt et billigt løb sidst med mange fejlende heste. Virker ikke stærk nok til at kunne være med i kampen om sejren her.

3 Abby Egedal køres af Jeppe Juel og ikke Henrik Lønborg, som opført i programmet. Kommer efter lang pause. Den entaktede hest skal nok lige have et løb i kroppen, så det ligner ikke, at den skal tage sin første sejr i karrieren efter 32 forgæves forsøg.V5-2 / 3. løb

Et ganske velbesat og jævnbyrdigt Liga-4 løb. 7 Aqua Photo blev det for hårdt for i Liga-finalen senest. Men den har kapacitet til at vinde. Worst Nightmare vandt i rekord i mandags i den halve linje i programmet. Den er helt oppe dupperne. Cassiopeia fik ikke noget ud af sæsondebuten, hvor forberedelserne ellers havde været gode, da den blev halt op til bilen og galopperede. Steen Juuls Cool Vacation har lige manglet det sidste, men har godt spor her. Den skal også krydses.

A-chancer: 7-8-5-3 B-chancer: 4-3 C-chancer 6-9-1

7 Aqua Photo havde indledt sæsonen med tre sejre på stribe hjemme i Aalborg, sammen med en smuttur til Åby som tredje i et stayerløb. Den seneste sejr blev uhyre nem. Fra spor et svarede Flemming Jensen spidsen og sad bare og læste avis hele vejen. I seneste var det Liga-finale, og her var den med i spidkampen, som dog blev vundet af Thunderstruck. Da Mads Hviid Nielsen tog farten ud af løbet, forsøgte Jensen sig mod spidsen, men blev svaret op og krøb ned i vinderhullet. Den offensive kørsel hævnede sig til slut, hvor Aqua Photo forståeligt blev træt og mange heste gik forbi de sidste 100 meter. Der var langt frem til vindende C You Again. Flemming Jensen melder om defensivt løbsopløb denne gang, men hesten har kapacitet til at vinde uanset positionerne undervejs.

8 Worst Nightmare vil have stor fordel af overpace. Havner sidst fra spor 8, da den er meget langsom fra start. Vandt i mandags i et løb netop med overpace i ny rekord 1.14,0, hvor den til slut var sikkerheden selv efter en god 500 meters afslutning før overraskelsen Zillavinn og Axe Brogård. Gangen inden var den anden fra dobbelt tillæg i finalen i Vintergækken bag Chloe. Formen er i top, så den ender langt fremme igen.

5 Cassiopeia gjorde sig i årgangssammenhæng blandt de fireårige hopper. Vandt Derby Hoppeløb Consolation og fik 50.000 på nakken for den sejr. I næstsidste start sidst år sad Nicolaj Andersen uhjælpelig fast i tredje par indvendigt og havde kræfter sparet i et løb, som Borntowin vandt. Gangen efter blev den bakket sidst fra spor 8. Gik med i angreb i ryg på Borntowin på sidste langside. Blev hængende i tredje spor uden ryg i sidste sving, og så ebbede kræfterne naturligt ud. Borntowin vandt igen løbet. Efter vinterpausen var det så sæsondebut på Jägersro med Peter Untersteiner i sulkyen. Hoppen så fin ud og var godt med fra start, da den løb ud i galop ind i første sving og blev diskvalificeret. Havde iflg. træneren trænet rigtig fint op til starten, og havde varmet kanon godt op, men blev iflg. kusken pludselig halt lige i startmomentet. Haltheden er væk igen efter den har fået en sål under skoene, og Nicolaj Andersen lyder optimistisk.

2 Cool Vacation sluttede sidste sæson af med tre på stribe. Sæsondebuterede så i Kalmar, hvor den trods 40 meters tillæg sad i spids efter 600 meter som storfavorit. Så fin ud, men måtte lade 25-oddseren Cojito, der havde siddet i ryg på Cool Vacation, gå forbi til slut. Gangen efter var det auto i Halmstad. Var ikke med i spidskampen, men fandt andet par udvendigt, som blev til 3u med omgang igen. Steen Juul angreb med 500 meter igen. Fik tredje spor sidste sving rundt, og holdt farten nogenlunde, men var aldrig i nærkamp med vindende Sandsjöns Enzo, der vandt fra dødens for Johan Untersteiner. Senest favorit for tredje gang i træk. Havde anden række for Morten Friis i DM for travtrænere. Foran satte A Secret Word en hård pace, og i skiftevis 2u og 3u måtte Cool Vacation som andre jagte de førende undervejs. Angreb i tredje spor ved staldene, men nåede aldrig frem til den suveræne vinder A Secret Word. Nåede heller ikke forbi Anders And, der havde travet uden ryg den sidste omgang, og det var vel lidt skuffende. Kan næppe tage spids her med et par starthurtige heste udvendigt. Men skal krydses fra godt spor.

4 Count On Me K G gør mange fine præstationer, men sejren udebliver. Forrige gang pressede kusken Michael Lønborg på den førende Dickson Shadow midtvejs i løbet, men blev svaret op og krøb ned i vinderhullet. Hold godkendt hjem til andenpladsen. Senest i DM for travtræneren blev hesten sat af i tredje spor efter start, og Ken Ecce måtte køre frem til dødens. Blev afløst lidt senere. Eget angreb med 500 meter igen, hvor den så sejrsfarlig ud. Det ebbede en smule ud, og midt i løbet blev det til galop som tredje. Var kommet hjem i ca. 16,0. Iflg. kusken var det, da ørehætten skulle trækkes af, at galoppen kom. Lægger ofte hårdt på i løbene. Hvis den kan økonomisere bedre med kræfterne og få et godt rygløb, kommer sejren en dag. Men ofte ser vi, at kuskene er nødt til at lade den køre frem tidligt i løbene, så den får aldrig det løb, som træneren ønsker sig. Er meldt lidt op her, så det bliver nok svært at vinde

3 Knight Rider startede karrieren i Danmark med otte sejre i træk. Derefter otte starter uden sejre inden vinterpausen. I første start i Odense efter pausen blev den kørt til spids på første langside. Blev træt i opløbet, hvor mange gik forbi. Træneren fortalte bagefter, at hesten var syg på dagen. Senest blev det til en altødelæggende galop fra start, så man fik ikke set, om der var fremgang at spore. Kan åbne og vil være med i spidskampen, men med nu 10 starter uden sejr, ligner det ikke en oplagt vinderchance. Træneren var optimistisk inden sidste start.


V5-3 / 4. løb

Et fireårs hoppeløb, hvor mange fine talenter mødes. Flere af disse gør sæsondebut, og det gør det selvfølgelig svært at tippe, når man ikke har set dyrene i aktion endnu i år. Tre af dem, der har flirtet lidt med årgangsløbene sidste år, synes jeg skiller sig lidt ud sammen med feltets mindst rutinerede hest Dolly Park. Fire krydser rækker her.

A-chancer: 4-6-9-2 B-chancer: 7-3-10-8-5-1 C-chancer:

4 Doyouwishdiamond sluttede sin treårssæson fint af. I finalen i DTC’s treårs serie blev den forceret til spids efter en 12-åbning for så at slippe til favoritten Delicious One. Sad bag denne resten af vejen, og fik aldrig helt frit frem. Var tredje bag Diablo Bork, der holdt andenpladsen udvendigt, da Steen Juul ikke kunne køre helt fra med Delicious One. Den vandt så gangen efter Grand Circle i Billund. Hjemme i Skive kørte Morten Friis til spids for så at slippe til Checkpoint SH efter 700 meter. Forlod vinderhullet på vej ind i opløbssvinget og koblede grebet straks ind på det lige. Afviste let Brezziana, der blev anden. I sæsonens sidste start fik hoppen andet par udvendigt i ryg på C You Again i et løb, hvor Brezziana tidligt blev forceret frem til front. I opløbet gik Doyouwishdiamond forbi C You Again (det var inden, den indledte sin sejrsstime), men nå Brezziana kunne den ikke. Det var tre toppræstationer, og Morten Friis glæder sig til at starte hoppen igen, som han melder om et fint banearbejde med forleden. Han tror på, at den kan gøre sig gældende i årgangssammenhæng senere på sæsonen, og den kan godt vinde allerede første gang, mener Morten Friis. Det gør jeg også.

6 Daisy H J sluttede 2018 med en sejr på V75-dagen i Aarhus. Havde vist formfremgang i starterne inden, og den tog let spids. Førte hele vejen rundt og vandt foran den i ryg liggende Dior Vincent og Solvalla As. Årets første start var på Åby som favorit. Jeppe Juel placerede Daisy H J i tredje par indvendigt. Kom ud i andet spor ind i opløbssvinget, men der var intet at skyde med. Var skuffende femte bag bl.a. danske Petruska. Derefter gik hesten på vinterferie. I sæsondebuten for 10 dage siden tog hoppen spids i et felt med flere årgangshopper som Dominique A P, der dog hoppede fra start, og Destiny, der galopperede i sidste sving. Foran slap Casper M. Nielsen til Duka Moseby, som han forsøgte at engagere i opløbet, men forgæves. Andenpladsen gav en fin formbesked for den starthurtige hoppe, der givetvis vil være med i spidskampen her. Sprint er sikkert en fordel, og skulle den vinde spidskampen, vil den føre meget længe – måske hele vejen.

9 Delicious Laser var matchet stenhårdt sidste sæson. Var med i Dansk Hoppe Kriterium, hvor hun efter et inderbaneløb som tredje var femte i mål – kun tre længder efter vinderen Dicte Skovsende. Kvalificerede sig derefter til finalen i Dansk Avlsløb for hopper, hvor Daisy Hill vandt kvalifikationsløbet. I finalen blev det til galop i angreb i opløbssvinget, hvor træneren mener, at det var en god præmie der røg der. Daniella D D vandt foran Dicte Skovsende. Afsluttede sæsonen med en femteplads i Grand Circle bag Delicious One, Danielle D D og Dicte Skovsende. Har som bedst gået 17/1.600 meter i arbejde i udvendig position. Træneren tror på fortsat udvikling i hoppen og er godt tilfreds med spor 9. Hoppen har gået 15-tider sidste år, og det rækker langt her. Men den havde nok foretrukket normaldistancen frem for sprint.

2 Dolly Park er et kæmpetalent. Efter målgalop som anden i debuten udfordrede Christian Lindhardt Steen Juuls favorit Explosive Peak over de første 500 meter, som gik i 12-fart i hestes anden karrierestart. Inderbanen gjorde udslaget, og Dolly Park blev trukket ned i ryg. Forsøgte til slut, men kom aldrig i nærkamp med Explosive Peak. Var klart godkendt i en 16-tid i anden start. Derefter var det spids og slut på Jägersro for Jeppe Juel, der aldrig kørte med hesten. Senest tog pokker ved hoppen for Peter Ingves på Halmstad. Den åbnede i 11-fart med 13 på kilometeren og var en overgang 50 meter foran konkurrenterne. Var forståelig træt de sidste par hundrede meter, men holdt andenpladsen bag Amusement. Træneren sidder atter selv i vognen, og han håber på, at det var en enlig svale sidst, hvor hun lagde alt for hårdt på. Er naturlig starthurtig, men ikke afhængig af spids. Men den tager selv fat og får lov til at bestemme lidt selv, siger træneren. Kan den være lige så afdæmpet, som da Jeppe Juel sejrede med den på Jägersro, så kan den føre meget længe, hvis den kommer til spids, selv om det kun er femte start i karrieren.

7 Dream Lady Dream havde træneren høje tanker om sidste sæson, men det blev en skuffelse. Sæsondebuterede på Falster senest, hvor hun strøg til front og så godt ud, men måtte lade heste som Arn Kronos og Countess P D gå forbi til slut. Mindre placeringschance her.

3 Dior Vincent har mødt flere af dagens konkurrenter i årgangssammenhæng sidst år, hvor det er blevet til sekundære placeringer. Træner Jan Friis et lidt optimistisk og tror på en mulig triochance. Det er absolut max. – en placering fra fire til seks er mest realistisk.

10 Donna Lupo var også med i finalen i Dansk Avlsløb, men gik intet. I sidste start før vinterpausen afsluttede den pænt til tredjepladsen bag Atletico, der startede to meter bag Donna Lupo. Har ikke vist det samme, som flere af de andre sæsondebuterende hopper i dette fireårsløb, så en god præmie må være optimalt her første gang.V5-4 / 5. løb

Her er der gensyn med Andre Ward, der gik fantastiske løb ved tre sejre i slutningen af året. På klassen bliver den motiveret favorit, men han ikke startet siden januar og har været slettet en tiltænkt start. Det gør, at jeg garderer med yderligere to heste. Er måske det bedste bud på en ugarderet denne løbsdag, men der kommer yderligere et par formstærke heste på kuponen.

A-chancer: 3-4-5 B-chancer: 1-6-8-9-7 C-chancer: 2

3 Andre Ward tog jo tre fine sejre på stribe i vinters efter skiftet til Flemming Jensen tidligere på efteråret. De to sidste blev taget fra spor 11 og 12, hvor hesten viste enorm styrke. I Odense primo december havde hesten spor 12. Kusken forlod fjerde par udvendigt efter en lille omgang og sad derefter som første hest i andet spor i jagten på udbryderen Tough Macoy. Denne blev indfanget, og sejren blev sikker på ren styrke. Gangen efter var nøjagtigt samme løbsafvikling fra startspor 11. Her var det førende Warrewee Perseus, der blev nedkæmpet, og i opløbet svarede Andre Ward en godt angribende Turbo Star. I Skive stoppede sejrsgangen så. Fra andet par udvendigt blev førende Aros Line engageret i opløbet, men det endte i galop. Iflg. træneren gik det simpelt hen for stærkt ind i det lidt skarpe sving. Hesten har været slettet fra en tiltænkt start for en måned siden pga. hoste. Men den må formodes at være helt klar, når den meldes til start. En Andre Ward i samme forfatning som i slutningen af sidste år er førstevalget her. Træneren mener, at den måske kan mangle en udblæsning, men på klassen har den chance. Hvis den varmer fint, kan den komme til start uden sko.

4 Greek F Boko gik forrige gang udvendigt på Dornoch Am med Christoffer Eriksson. Så stærk ud hele vejen og koblede grebet ind i opløbet. Måtte dog se Botox snuppe sejren, da der blev sent hul til denne. Stærk præstation. Gangen efter galop kort efter start for Ken Ecce i DM for travtrænere. Fik yderligere en galop på med omgang tilbage, men sluttede helt forrygende af og nåede på utrolig vis femtepladsen bag Key Largo, der var helt suveræn. De to sidste starter bekræfter, at formen ikke fejler noget. Har vist pæn starthurtighed i flere starter, så det er ikke umuligt, at Steen Juul kan ramme fronten her. Så kan den føre meget længe – måske hele vejen.

5 Vivaldi har haft skiftende kuske de sidste mange gange. Senest sikrede den Bent Svendsen Danmarksmesterskabet for travtrænere, da den holdt hjem til andenpladsen bag Bella Højgård. Gangen inden gik den strålende som tredje i Ligafinalen bag Casino Gardenia og Listas Manboy, hvor den fik sit rygløb i inderbanen. Knud Mønster er nu tilbage i sulkyen, og han er den kusk, der har kørt flest løb med den i nyere tid. Har en sejr og hele fem andenpladser. Er starthurtig, men skal have et rygløb. Så kan den afsluttede stærkt. Det skulle der være mulighed for her, hvor den kan slå til, hvis den får det rigtige løb og favoritten ikke har sin bedste dag.

1 Locarno kommer på besøg fra Tyskland med Michael Larsen i sulkyen. I sæsondebuten var Locarno anden til Emilion med før Harley As. Gangen efter i Berlin sad Locarno som favorit udvendigt på Harley AS og så stærk ud hele vejen. Da Michael Nimczyk lagde sidestangen på ind i opløbssvinget, blev hesten urytmisk og tabte travet med galop til følge. Løbet vandtes af Gustavson BE, som jo vandt i Aarhus på V75-dagen 28.12, hvor Harley AS var femte i løbet, som Casino Gardenia vandt. Locarno tog i sin tid otte sejre for Steen Juul – blandt andet et par stykker i Odense. Sidste år vandt den otte af 15 starter i Tyskland, så det er en hest med en sejrsprocent på 42%. Har høj kapacitet og går 14-tider, men er også usikker på benene. Så en stor outsider her.

6 Asger Molar var senest ude på en næsten umulig mission med spor 12 i Aarhus. Blev sendt frem i tredje spor efter en halv omgang, og den fik tredjespor rundt i staldsvinget. Forsatte med at lægge pres på førende Benton Frisco og fik overtaget først på opløbet. Måtte dog se Dino Silvråkra og en dykkende Universale gå kort forbi, men det var en giftig præstation hesten leverede for gæstekusk Flemming Jensen. Gangen inden startgalop i en Liga-finale, og inden da sikker sejr fra spids i et løb, hvor Andre Ward blev slettet. Den oser af topform og er en af flere outsidere her, men hvor havner den fra spor 6?

8 Bimse Cloc har to starter efter vinterpausen begge fra anden række. Første gang i Aarhus fik den et løb midt i feltet, og den gik med i ryg på den senere vinder Dino Silvråkra, som den dog ikke kunne true. Men stærk indsats. Gangen efter i Skive sad den også nede i feltet. Ud i angreb i tredje spor på bagerste langside. Blev hængende i sporene og kræfterne ebbede en smule ud lige til sidst. Tiger Hill Diamant vandt før Wham Bam Boo. Bimse Cloc er bedre på en kortere spurt end den lange i Skive sidst. Der skal held til her fra spor 8. Vandt sidste år i Odense på netop en kort speed.


V5-5 / 6. løb

Dagens hovedløb har tre måske fire forgrundsfigurer, hvor jeg er overbevist om, at DM-vinder er blandt disse. De tre er alle A-chancer, hvor løbsafviklingen bliver meget afgørende for, hvem den kan kalde sig Danmarks hurtigste dame på fire ben efter løbet. En Bikini som bedst, kan være svaret. En fejlfri Beatriz har mindst lige så stor kapacitet. Carna Sensei bliver sikkert favorit fra spor 2, og den forsvarende mester Stickittothem viste i sidste start, af formen er tæt på at være i top, men er vejet og fundet for let til at komme på kuponen.

A-chancer: 9-2-3 B-chancer: 6-4-1 C-chancer: 10-8-5-7

9 Bikini havde en miserabel sæson sidste år efter jubelsæsonen som fireårs, hvor den rensede af i Derbyet og andre årgangsløb. Har ifølge træner Jeppe Juel døjet med infektion i flere omgange, men ud fra præstationerne i de to sidste starter at dømme, så er hoppen frisk og fin igen. For to starter siden var den ude mod flere af dagens modstandere i et voltestartsløb med 40 meters tillæg. Gik i ryg på Carna Sensei hele løbet for at bytte den på de sidste 50 meter. Der faldt en sten fra Jeppe Juels hjerte den dag, og truslen om avlsboksen blev trukket tilbage – eller i hvert fald udskudt, for avlshoppe skal hun jo være en dag. I DM-optakten havde Jeppe Juel bebudet, at han ville køre afventende og kun køre til slut. Det kom delvis til at holde stik. Men han kørte frem som første hest i andet spor med omgang tilbage. Han trykkede dog ikke på den førende Stickittothem før med 600 meter hjem, og så afsluttede de to tophopper efter 1.08,9 de sidste 500 meter med Bikini en mule foran. Anden række betyder ikke noget iflg. træneren, der vil afvente slagets gang. Men der skal nok blive kørt undervejs, mener han, og så kan Bikini vinde på sin speed til slut.

2 Carna Sensei havde en forrygende sæson sidste år – især efter den skiftede til Steen Juul efter tredjepladsen i Dansk Hoppe Derby. Vandt Axel Jensens Minneløp på Bjerke og Grand Circle i Skive og var i Top-3 blandt de fireårige hopper. Første start efter en lang vinterpause var et snorestartsløb på Charlottenlund fra dobbelt tillæg. Carna Sensei trak læsset fra bagfeltet og havde Bikini med på slæb. Gik til front i opløbssvinget, men i ryggen sad Bikini klistret, og den gik forbi 50 meter før mål. Fremragende præstation af begge med 13-tiden i voltestart. I lørdags havde den trukket spor 2 i Lovely Giodivas Minne, og Steen Jul prikkede starten perfekt. På vej ind i første sving blev det pludselig til galop, da det så ud som om, at Steen Juul var ved at slippe til favoritten Melby Free, der vandt løbet med Commit Boom Bay som tredje. Carna Sensei blev diskvalificeret for galop, så den fik i hvert fald ikke brugt unødige kræfter, og må være klar til opgaven fredag. Træneren havde efterfølgende ingen forklaring på galoppen, okg hesten var fin efterfølgende. Løbsafviklingen kan være lidt svær at forudse. Der er flere starthurtige heste med – bl.a. den forsvarende mester 6 Stickittothem, der tog spids i DM-optakten i Billund. Hvis Carna Sensei kommer til spids direkte eller bliver sluppet til spids, skal der en god hest til tage den ned. Stor vinderchance.

3 Beatriz har vist, at hun har kapacitet til at være med i afgørelsen, men det kræver et fejlfrit løb. Og dem har der ikke været mange af på den seneste. Hoppen måtte en tur over prøveløb medio marts efter to startgalopper og en galop i mål. Det klarede hun uden problemer. Derefter startede hun i Odense i hurtigklassen mod nogle af landets bedste hingste. Kasper K. Andersen kørte lidt med fra spor 8, og faldt ned i andet par udvendigt bag Stand And Deliver, hvor Tripolini V P havde taget fronten. Beatriz blev sendt i angreb med 500 meter igen, og ind på det lige koblede hun grebet på de to førende, hvor hun samtidig afviste et sendt angreb fra Onceforall Face og bag denne Repay Merci. Gangen efter blev det til startgalop, hvorefter den opgav i et snorestartløb på Charlottenlund, hvor både Carna Sensei og Bikini var med. Senest var det autostart, hvor hun på vej op mod vognen pludselig faldt ud af stilen og galopperede håbløst. Træneren har nu testet autostart flere gange hjemme på Falster, og der kan hun bare ikke galoppere. Det var en pragtpræstation at slå drengene 24.3 i Odense, hvor hun som treårs vandt Grand Circle for Hopper. I sidste års DM for Hopper sad Beatriz udvendigt på førende Bikini. Kusken kørte fra med 500 meter igen, og den var en overgang 20 meter foran feltet, hvor det akkurat lykkedes Knud Mønster at få Stickittothem ud fra inderbanen. Den optog forfølgelsen og gik forbi Beatriz med 75 meter igen. Havde kusken kørt bare lidt senere, havde Beatriz været forsvarende Danmarksmester. Hoppen har gjort tre starter i karrieren i Odense, hvor alle har været stærke præstationer. Hun er en meget stor outsider her, der har kapaciteten til at kunne vinde i fejlfri udgave.

6 Stikittothem er jo forsvarende Danmarksmester, hvor hun fangede Beatriz kort før mål, der havde taget over for en Bikini, som var syg på dagen. Efter en lang vinterpause med diverse problemer sæsondebuterede hoppen i Billund i et amatørløb med ejer og træner Jan M. Rasmussen i sulkyen. Det var fra 60 meters tillæg, hvor VM Viking Cup vandt fra samme volte. Sticktitothem var godkendt som tredje, uden kusken forlangte noget af den. Sidst i DM-optakten sendte Knud Mønster let hoppen til spids, og der blev den kørt. Bikini kom op udvendigt, og det var kun, da Jeppe Juel bad sin hest om det sidste, at den fik snuden på målstregen før Stickittothem. Så formen ser ud til at være timet helt perfekt. Kan ikke udelukkes som vinder, men er fjerdevalget i min bog, og der er kun råd til tre på kuponen.

1 Bella Højgård er i topform og sejrede senest efter føring fra start til mål for Knud Mønster foran Vivaldi i DM for travtrænere. Gangen inden tog den spids i en Liga 2-finale. Blev afløst af Casino Gardenia efter 800 meter. Var træt de sidste 150 meter, hvor flere af drengene gik forbi. For tre starter siden var det spids og slut i Skive på sprint foran Listas Manboy. Hoppen er meget starthurtig og vil få en god position fremme i feltet. Det kan i bedste fald give den sidste trioplacering, men heller ikke mere med mindre flere af favoritterne dummer sig.

4 Tourmalet ligner en hest lige under de bedste, men kan måske ikke helt afskrives. Kan åbne, hvis den bliver bedt om det, men køres altid fra ryg. For tre starter siden tog den let spids i et Liga-2 løb mod drengene. Slap til den senere vinder Balotelli, der vandt foran Mr Shorty og Tourmalet. Derefter var den fjerde i et V75-løb i Norge, hvor den sluttede pænt af fra køen. Det samme gjorde den i DM-optakten, men det rakte lige knap bag Bikini og Stickittothem. Vil givet have fordel af overpace her, så dens fine slutspeed kan bide bedre. Men realistisk bedømt ligner det højest en trioplacering, med mindre de andre kører tosset.