V5-analyse til Odense af Jesper Elbæk

Tipperstatistik: Spillet for 2.649 kr. Vundet 375 kr. Tilbagebetalingsprocent 14%. Hitrate 2 af 9.V5-forslag

5-2-7-4-10-8-3-1-6-9

6-5-3-1-7-2-4

2-11

7-4

2 Cool Winner

Pris: 280 kr. (280 rækker)V5-1, 2. løb

V5-prologen indledes med et yderst vanskeligt spilleløb, hvor ingen heste sådan set kan afskrives vinderchance. Tre heste virker dog til lige at være hovedet højere end de øvrige syv.

A-chancer: 5-2-7 B-chancer: 4-10-3-8-1-6-9 C-chancer: Ingen

5 Daniella med den nykårede danmarksmester Bent Svendsen får vindertippet. Gik et stort løb forrige gang 6/4 i Odense, hvor den havde bagspor mod gode heste. Sad i tredje par udvendigt, men det var Svendsen ikke tilfreds med, så han kørte frem i dødens på Chardonnay Merci efter 5-600m kørsel. Derfra gik Daniella flot, og nærmede sig den førende (som ikke travede for godt til slut) hele vejen ind i mål. Senest i Skive 15/4 galopperede Daniella i andet par udvendigt med 600m til mål. Det lignede, at hesten bare ”tabte et ben”, og det var selvfølgelig en fremskudt placering, der forsvandt dér. I fejlfri udgave er Daniella min vinder.

2 Volleyball sejrede direkte i sin sæsondebut efter 3,5 måneders løbspause. Tog direkte spids fra indersporet, og afviklede første 500m efter 1.12,9 på en perfekt bane. Kilometeren blev dæmpet til 1.16,2 og så var der masser af krudt sparet til en afslutning. Gled væk med 4-5 længder foran Alexander Sensei, men det skal selvfølgelig bemærkes, at løbets favorit Escape A P galopperede med chance rundt sidste sving. Dog tvivlsomt, om den kunne have gjort noget ved Volleyball uanset hvad. Hurtig fra start, og vil være med til at præge løbet undervejs.

7 Diva Sisa vandt sin sæsondebut knebent via open stretch, selv om det ikke helt virkede til, at Ens Snapshot-hoppen forstod, at hun måtte angribe indenom. 25/3 i Aalborg sad Diva Sisa lidt på mellemhånd det første stykke vej, men fik sig kørt ned i ryg på den førende Jolie med Bo Westergaard. Kunne ikke gå i infight med denne, men var sikker anden. Senest kørte Marc Bæk Nielsen Diva Sisa til spids efter 6-700m, men slap til Come On Party med Flemming Jensen med godt en omgang til mål. Kunne ikke true denne til slut, men forsvarede fint sin andenplads mod godt angribende Chardonnay. Virker til at være en hest i topform, men mangler måske lige det sidste punch i benene for at speede forbi til sejr.

4 Tiliqua Jet kom også i sæsondebut 6/4 i Odense, kørt af John Køhler. Det var samme løb som 5 Daniella. Blev bakket ned i fjerde par indvendigt ind igennem første sving. Sad fast bag en mur af heste til slut, og fik først angrebsplads med 80-100m til mål. Speedede fint, men ikke nok til præmie. God sæsondebut trods nullet, og kan godt levere en lille overraskelse her.

10 Budweiser Flamingo trænes af 85-årige Anders Poulsen, som er still going strong. Formen på Budweiser Flamingo er fin, og senest bombede den direkte til spids for Kasper Foget, som har fået genvalg i sulkyen. Foget slap til Broadway Vincent ved 500m-pælen i 1.13-fart, og denne slap i sin tur til Chris Højgård, som igen slap til Denimcowboy med Michelle Mønster. Blev trukket på tværs af banen med 250m hjem, og speedede godt ude i banen. Startsporet trækker selvfølgelig ned.

3 Corinna Tinghøj kan meget i fejlfri udgave. Problemet er bare, at det ikke sker så tit. 8 Breaking Dawn er ved at løbe sig i form og har de seneste gang mødt gode heste. 1 Citation Star kan åbne kvikt, og får et godt løb herfra. Har dog aldrig vundet, men det var MEGET tæt på senest mod Vertigo Lux! 6 Counting Stars og 9 Whitney T kommer begge efter lidt pause, men det er svært at se dem som vindere af løbet. Men gardér så flittigt, som pengepungen tillader.V5-2, 3. løb

De står rigtig godt til hinanden i dette 3-årsløb forbeholdt hopper. Løbet var åbent for alle 3-årige hopper uanset nationalitet, men der kom ikke nogen udenlandsk kanon, og disse syv danskfødte hopper står rigtig godt til hinanden.

A-chancer: 6-5-3-1 B-chancer: 7-2-4 C-chancer: Ingen

6 Ebony Blåbjerg ender med at få vindertippet efter nogen tids overvejelse. Gjorde en særdeles fin sæsondebut i Billund senest, hvor den mødte Steen Juuls kanon Luna Brodde, som på dagen ikke kunne besejres. Første kilometer gik efter 1.18,4 og så gik det stærkt hjemover! Ebony Blåbjerg havde ryg på Luna Brodde hele vejen rundt, og selv om Steen Juuls hest gik væk med et par længder, så holdt Ebony Blåbjerg godt ved, og afviklede den sidste kilometer i 1.13,7. Med dén fart i kroppen, så har Morten Friis’ hest selvfølgelig topchance, og den skal også nok tage sin del af kagen i årgangsløbene hos pigerne i E-årgangen.

5 Excellent Torkdahl kom i sæsondebut i et lille felt på kun fem heste i Aarhus senest. Tog spids direkte for Jan Dahlgaard, som kunne nøjes med at køre 1.26,8 de første 500m! Kilometeren gik efter 1.23,6 så tempoet blev sat op rundt sidste omgang, og jeg håndklokkede Excellent Torkdahl til 1.17,7 den sidste kilometer. Jan Dahlgaard lod virkelig sin hest strække ud op gennem opløbet, og forsvandt væk med mange længder. Vindertiden er ikke udtryk for, hvad Excellent Torkdahl kan.

3 Etna Toft var ude i et rutineløb 18/4 i Billund, hvor den førte det meste af vejen. Kom hjem i 1.19,6/2000m og der var cirka 1.16-fart den sidste kilometer. Lukkede Jarno Cortina med Casper Jensen forbi til slut, men var ikke tom i mål. Har ikke startet meget længe i et rigtigt løb, men det så fint ud i rutineløbet, så Vita Christensens hest kan være klar direkte.

1 Envy Secret vandt på Jägersro i starten af april. Der var kun fem heste med i løbet, og Thomas Uhrberg prikkede starten fint fra indersporet, og tog spids. 500m efter 1.21,9 og kilometeren i underkanten af 1.20,0. Blev udfordret på sidste langside, men bed godt fra sig, og det blev selvfølgelig også lidt lettere ved at den udvendige hest galopperede med 400m hjem. Envy Secret måtte støttes lidt op mod mål, men afsluttede sidste kilometer i 1.17-tempo, og ydede en fin indsats.

7 Berenice var med i samme løb som Excellent Torkdahl senest i Aarhus, og galopperede ved indgangen til det skarpe staldsving med knap en omgang hjem. Kom fint tilbage, men var et stykke efter i mål. Store fartressourcer, men Jeppe Juels hest skal jo lige gå fejlfri.

2 Eenymeenyminymoe kommer i sæsondebut. Vandt Auktionsløb for Hopper i sin debut, og fik dermed 50.000 kr. på kontoen direkte. Er en stor, reel hest som sagtens kan have chance første gang ude.

4 Emilie Famingo galopperede i samme situation som Berenice senest i sæsondebuten i Aarhus, og det kan virke lidt hårdt at seede denne lynhurtige Kanonis Lobell-hoppe sidst i dette løb. Men som det også vil fremgå af mit V5-forslag, så vælger jeg at tage alle syv heste på kuponen i denne afdeling.


V5-3, 4. løb

Det blev ikke til hattrick for Jeppe Juel med ”fodboldhesten” Coutinho (ret dygtig fodboldspiller hos FC Barcelona, red.), da Ekstra Bladets Travklubs hest var syg ved starten i Aalborg. Nu er Super Photo Kosmos-sønnen klar igen, og selv om dette løb ikke er et straffespark, så er det alligevel en god scoringsmulighed for Coutinho.

A-chancer: 2-11-1-9 B-chancer: 6-8-10-3 C-chancer: 4-5

2 Coutinho debuterede i Jeppe Juel regi i Skive, hvor den langlemmede hest tog spids ind igennem første sving, og sidenhen ”daskede” hjem til sikker sejr. Måtte lige igennem dommernes vurdering, om der var kontakt, da indvendige Buzz Løgstrup galopperede i første sving, men blev frikendt. Derefter startede Coutinho på sin gamle hjemmebane Charlottenlund 3/3, og her blev det også til sikker sejr. Havde inderspor og blev overspeedet fra start. Jeppe Juel fik dog hurtigt Coutinho ud i andet spor, og spidsen var erobret fra Champ Olympic efter 350m. Resten var legeværk. Senest 25/3 var der så sygdom inde i billedet. Coutinho blev kørt frem udvendigt på førende Bravur Torkdahl med en omgang hjem, men klappede sammen i opløbet. Er Coutinho på toppen igen, så har den stor vinderchance.

11 Check It Out vandt forrige gang en flot sejr på en andenplads. Den spøjse formulering skyldes, at Check It Out kun var anden i mål til No Soup For You, som dog blev diskvalificeret for en påkørsel af California Bond med knap to omgange til mål. Check It Out fik et godt løb i tredje par udvendigt, og angreb godt med 500m til mål. Gik alene afsted i fjerde spor, og var til sidst tæt på No Soup For You i mål. Denne fik dog det røde kort af dommerne, og så kunne Ole Bender sejre med Check It Out. Seneste start var i en Liga 5-finale i Aalborg, hvor Check It Out var med i spidskampen. Trak dog følehornene til sig, og blev bakket ned i fjerde par indvendigt. Det blev senere til tredje par indvendigt og andet par indvendigt, men Check It Out kan ikke have været helt frisk på dagen, for tanken var tom allerede med 500m hjem.

1 Vertigo Lux vandt forrige gang 29/3 en flot sejr i Billund, hvor den Morten Juul-trænede hest startede i tredje par indvendigt, men gik ud allerede efter 500m. Gik i flæsket på den førende Citation Star med 600m hjem, og trykkede færdigt rundt sidste sving. Troede man! For Citation Star kom flot tilbage i opløbet, og dommerne måtte kigge grundigt på målfotoet, før de hejste Vertigo Lux som vinder. Senest i Skive 15/4 blev det til galop, da startbilen slap feltet afsted, så dén start kan man bare glemme.

9 Copain d’Amerique har kun et enkelt løb under vesten i 2019, og det var på Halmstad Travbane i midten af marts. Her fik Copain ’Amerique en fin debut i Axel Jacobsens regi, da den efter et løb i andet par udvendigt hele vejen, først blev bedt om at afslutte, da der manglede 250m af løbet. Så fin ud, og skal ikke afskrives vinderchance her.

6 Phil Taylor – eller måske kusken Christina Dittrich – havde en smule problemer med det danske voltestartssystem ved starten i Billund 18/4. En dag, hvor der blev sat uofficiel verdensrekord i antal omstarter. Dittrich fandt smart ud i andet spor med 900m til mål, og hesten med det lidt ”cyklende” trav på forbenene nærmede sig kraftigt den senere vinder French Quick ind mod målstregen. Hesten har kun vundet én gang i karrierens 47 starter. Den kom faktisk i Odense. Med Henrik Lønborg. Til 46 gange pengene.

De øvrige B-hestene i løbet kan afkrydres på de lidt større V5- og V4-kuponer. 8 Bella Donna kommer i sæsondebut, men viste sidste år mange fine præstationer. 10 Champ Olympic er havnet lidt i skammekrogen, men er i fin form, har måske fordel af at skulle gå bagfra denne gang, og er godt inde i dette amerikanerløb på pengene – og så var ejer og træner af 3 Vilbert – Bjarne Eriksen – meget optimistisk forud for et DM-løb senest på Lunden. Det gik ikke, men jeg tror Bent Svendsen passer godt til denne hest!


V5-4, 5. løb

Peter Jensen-trænede 7 Fiftyshadesof Sisu har nu et løb i kroppen efter pause, og må være klar til en topplacering. 4 Classico har også overstået sæsondebuten på en fin måde, og de to skal så op imod et par heste, som kommer med masser af løb i kroppen.

A-chancer: 7-4-10-2 B-chancer: 11-3 C-chancer: 1-6-9-5-8


7 Fiftyshadesof Sisu fik overstået sin sæsondebut i Skive 15/4 på en fin måde. Gik med i åbningen sammen med Campari D og Cabo Suroeste, men Fiftyshadesof Sisu fik spids. Afviklede 500m efter 1.12,1 og kort efter slap Mads Hviid Nielsen spidsen til Flemming Jensen med Bravur Torkdahl. Lidt trafikproblemer rundt sidste sving, da den førende Bravur Torkdahl bremsede lidt til, men Mads Hviid fik løst situationen, og angreb på open stretch i opløbet. Kunne dog ikke tage meter ind, men gik fint, og denne udblæsning har helt sikkert gavnet Explosive Matter-sønnen.

4 Classico var ikke med i udgangsklippet senest, hvor 3 Coco Line bombede til spids og afviklede de første 500m efter 1.11,6. Galopperede så senere, alt imens Hocus Pocus kunne overtage spidsen og afviklede de første 1000m i 1.12,1. Classico sad hele tiden i andet par udvendigt, og angreb med 250m hjem. Afsluttede godt ude i banen og tiden 1.13,5 var jo ny rekord for hesten, og så kan man næppe forlange mere. Især ikke efter løbspause siden 17/9. Stor chance her med dette løb i kroppen.

10 Checkpoint S H burde egentlig have stået med et par ettaller i resultatrækken, for den Henrik Lønborg-trænede hest har virkelig gået nogle gode løb. Startsporene har dog ikke været med Ens Snapshot-sønnen, som inden det gode startspor senest havde haft følgende startspor i autostart: 7-9-8-6-12-8-7-11. Det gode startspor 1 senest var i Aarhus, hvor den store forhåndsfavorit D J O’kay var udgået. Michael Lønborg gik ud i dødens på Cash Sali med 1300m til mål, og var til slut kun slået med hoved og hals. Topform, men igen iskoldt startspor.

11 Do It Mingus har galopperet de to seneste løb, og det plejer den ikke at gøre. Senest 6/4 kom galoppen helt umotiveret efter 450m, og forrige gang 24/3 kom galoppen allerede inden start, hvor Do It Mingus satte mange meter til. Kom godt tilbage, og sad i tredje par indvendigt, da feltet gik ud på sidste omgang. Leverede en fin afslutning efter tight kørsel af Birger Jørgensen rundt sidste sving, og blev opgraderet til tredjepladsen, da No Soup For You blev disket som vinder.

3 Coco Line kom i sæsondebut senest. Bombede til spids og afviklede de første 500m i 1.11-fart! Holdt farten, men galopperede inden kilometerpælen. Skal selvfølgelig dæmpes til denne start, hvor distancen er 2140ma, og så går det altså ikke at være ”halvløbsk”. Coco Line så dog godt ud på dagen, og er lynhurtig fra start, så det er Jeppe Juel, der bestemmer taktikken i dette løb.V5-5, 6. løb

Cool Winner bliver favorit i V5-ouverturen efter en fremragende sæsondebut, hvor Bjarke Christensen og Morten Pilegaard Kramers hest gik ny rekord. Men 1 Chap A P gik også et kanonløb senest fra bagspor og 8 Carl Lewis er kommet godt i gang hos Axel Jacobsen.

A-chancer: 2-1-8 B-chancer: 5-12-11 C-chancer: 7-6-4-10-3-9


2 Cool Winner er en mægtig fin hest, som vandt syv gange i 11 starter sidste år. 6/4 var det så tid til sæsondebut på hjemmebanen i Odense, og det blev til et meget, meget hårdt løb. Cool Winner indledte i dødens på Watch Me Tycoon, men da denne måtte slippe til Askepot Macoy, så havde Bjarke Christensen stadig dødens med Cool Winner, bare på en anden konkurrent. Askepot Macoy vandt løbet foran Cool Winner halvanden længde efter, men Cool Winner gik fremragende, og med et lettere løb denne gang, så vinder den.

1 Chap A P er hesten, der sidder med nøglen til løbsafviklingen. Er katapulthurtig fra start, og tager spids, hvis kusken ønsker det. Men på denne distance, så foretrækker Birger Jørgensen sandsynligvis at tage spids, og så slippe til Cool Winner? Det er i hvert fald sådan jeg læser løbet. Seneste start for Chap A P viste en rigtig god formbesked, idet Chap A P løb 1.13,9 fra bagspor. Darwin Ice med Bent Svendsen satte tempoet undervejs med 500m efter 1.11,0. Chap A P havde tredje par udvendigt i ryg på den senere vinder Backup. De to angreb med 500m hjem, og selv om Chap A P ikke helt kunne følge Backup i opløbet, så gik den rigtig godt.

8 Carl Lewis har startet to gange for Axel Jacobsen, og har gået gode løb begge gange. Først 3/3 på hjemmebanen Lunden, hvor Axel Jacobsen tog det roligt fra start, men efterhånden fandt ud i tredje par udvendigt. Angreb i ryg på Banderas, men måtte selv afsted. Kunne ikke fange A Flying Drummer, men angreb godt i opløbet. 6/4 i Odense var der noget anderledes fart på drengen i opløbet, hvor Axel Jacobsen efter et defensivt løb i fjerde par indvendigt, blev trukket helt på tværs med mindre end 400m hjem, og afsluttede som lyn og torden. Fangede Amanda B P på målstregen, og er i topform – se op!

5 Neo gik et topløb 15/3 i Aalborg, hvor Make It Happen-sønnen vandt trods dødens de sidste 1500m. Så slået ud ved indgangen til opløbet, og skulle lige overtales, men så gik Neo også frit til sejr foran bl.a. Hiawatha River, Bell Man og Askepot Macoy. Senest var Neo ude i et montéløb på Jägersro Travbane, hvor Maria Dueholm Svendsen førte an undervejs, men blev passeret med 1200m til mål, og tabte en del længder de sidste 500m. Kom igen de sidste 100m, og måske Neo bare ikke forstod det her monté, som hesten – bortset fra montéprøveløbet – havde prøvet én gang før. Svendsen Senior op igen, og det skal blive spændende.

12 Balder gik bedre end meget længe senest på Lunden 5/4. Sune Hansen havde to store opgaver fra start; nemlig at holde Balder i trav og så holde hesten i andet spor. Super Mento satte 1.10-fart de første 500m og 1.13,8 den første kilometer. Det var selvfølgelig guf for de bageste, og her sad Sesame Street i en meget lang dødens med Balder klinet i ryg. Balder kunne ikke helt følge med denne de sidste 500m, men var meget forbedret, og ikke mindst fejlfri. Nu er det startspor 12, og det trækker selvfølgelig ned.

11 Bailey Bakkely kommer med to sejre i træk, og det skal man naturligvis have respekt for. Senest bombede Bailey Bakkely til spids og afviklede de første 500m i 1.14-fart. Storfavoritten Daisy Cash sad i andet par udvendigt undervejs, men foran dansede Bailey Bakkely i 1.16-fart den første kilometer. Til slut var der kun én hest på målfotoet, men Bailey Bakkely kan kun være en farlig outsider fra dette elendige startspor.