V5-analyse af Jesper Elbæk

Tipperstatistik: Spillet for 4.169 kr. Vundet 1.003 kr. TBP 24%. Hitrate 5/15.

V5-forslag

1-4

4 Ale’ Pride Gar

3 Captain Coke

4-1-2-7-3

3-8-5-4-6

Pris: 200 kr. (50 rækker med 4 kr. pr. kombination)

V5-1, 2. løb

V5-prologen har deltagelse af blot seks heste, og Teddy Wangs 1 Next Is Now undgår ikke at blive klar favorit i totalisatoren.

A-chancer: 1-4 B-chancer: 6-3 C-chancer: 2-5

1 Next Is Now har gjort det godt i alle tre karrierestarter. I debuten kom Next Is Now godt afsted, og havde en lang ryg på Citygirl D F. Denne galopperede med en omgang hjem, hvor Ale’ Pride Gar gik til spids, og lignede vinderen med 500m hjem. Next Is Now optog dog forfølgelsen, og gik let forbi i opløbet. Gangen efter 16/5 havde Next Is Now 20m tillæg, og kom ikke rigtig med, da toget gik med 600m til mål. Nåede ikke frem til Brave Sensation og Ellen C K, men havde fuld fart over mål. Senest 1/6 var det så autostart for første gang. Tidlig spids for Next Is Now trods yderligt startspor, og resten var legeværk. Jeg er sikker på, at Teddy Wang kører offensivt, især fordi modbuddet har haft lidt problemer bag bilen de to sidste starter.

4 Enjoy The Coktail har været i træning hos Falster-træneren Christian Lindhardt siden 23/11 sidste år, men har pudsigt nok startet på udebane alle sine fire karrierestarter indtil videre. Forrige start foregik i Aarhus 10/5, hvor Kasper K. Andersen kørte hesten. Trak sig direkte fra start, mens Energy Mix tog spids med Eddie Cook i ryg. Altså to ret gode heste. Kørte fremad på første langside, og Coktail Jet-sønnen så hellækker ud undervejs udvendigt på Energy Mix. Kunne ikke gøre det færdigt fra dødens, men gik rigtig godt. I Skive 27/5 var Enjoy The Coktail noget hidsig op til startbilen i sit lukkede hovedlag, og galoppen i første sving kom vel som et brev med posten. Gik et flot ophentning, og blev skudt afsted i fjerde spor rundt sidste sving. Men kræfterne slap op med 100-150m til mål.

6 Diana Tutu er bestemt ikke nogen dårlig hest. Forrige start 25/4 på Falster kom Diana Tutu godt fra start, og havde ryg på den førende Awesome. Galopperede efter 900m, og tabte mange længder. Havde stadig 40-50m frem på bageste langside, men afsluttede forrygende bag Diva Ice til andenplads foran Nikita Montoya. Senest 1/6 tog Tobias N. Jonassen en start på sikkerhed, men havnede undervejs i dødens på Ale’ Pride Gar. Lignede en, der var på vej til at gå i kødet på Panamera Racings hest, men tabte travet og dermed fart, og galopperede da også med 400m hjem. Lynhurtig Blue Mac Lad-hoppe, som ikke helt må undervurderes her.

3 Alacrity Joe har en prøveløbstid på 1.21,4/2140m i protokollen. Men det er altså ikke 17/6 i år, for dér er vi jo ikke nået til endnu. Og faktisk har Jocose-sønnen et godkendt prøveløb mere inden for vesten. Det var i april 2017. Og inden da to ikke-godkendte prøveløb og tre ikke-godkendte præmieløb. Men nu ser det ud til, at Therese Lundin og Fredrik Lindvall har fået styr på hesten, og jeg lader tvivlen komme den 8-årige debutant til gode og sætter den som den yderste B-chance.

V5-2, 3. løb

Endnu et lille felt, men alligevel kan man være nødt til at have tre-fire heste på V5, hvis man skal være sikker på at komme videre.

A-chancer: 4-2-5 B-chancer: 1 C-chancer: 3-6

4 Ale’ Pride Gar er det klare førstevalg. Forrige gang var Panamera Racings hest slået af Next Is Now. Ale’ Pride Gar overtog spidsen ud på sidste omgang, og så ud til bare at cruise væk. Men Next Is Now bed sig fast som en anden Zenon Jaskula, og gik forbi på opløbet. Senest 1/6 blev Ale’ Pride Gar kørt til spids efter 400m, og sidenhen var Varenne-hoppen sikker vinder. Skulle dog lige overtales midt på opløbet.

2 Nikita Montoya var med i det nævnte løb 1/6, hvor Ale’ Pride Gar vandt. Sune Hansen kørte direkte til spids med Nikita Montoya, men slap spidsen uden sværdslag efter 400m. Kom fint ud til angreb ved indgangen til opløbet, men kunne ikke gøre noget ved Ale’ Pride Gar. Andenpladsen var max uddeling, men taktikken bliver vel den samme denne gang. Eller hvad, Sune?

5 Diva Ice bliver den sidste A-chance. Vandt en fin sejr 25/4 på Falster, hvor Diva Ice sad lidt på mellemhånd hele løbet, dog i ryg på Nikita Montoya det meste af vejen. Det løste sig perfekt rundt sidste sving, og Christian Lindhardt sad stille hele opløbet ned. 20/5 på Halmstad blev det til galop i første sving, hvor den sad i tredje par indvendigt. Senest 4/6 på Jägersro var Diva Ice med i spidskampen med Caviar’s La Marc, men måtte trække sig ned i tredje par indvendigt. Galopperede umotiveret efter en omgangs kørsel og var væk.

1 Bailey Laser var hurtig ude senest i Odense, og fangede ryggen på den senere vinder Bentley Bratajka. Men med 250m til mål, så var der tomt på tanken, og hele feltet løb forbi. Nu perfekt startspor på sprint og Jörgen Sjunnesson i sulkyen er jo altid spændende.

V5-3, 4. løb

Efter nogle starter i skærpet konkurrence på Lunden og i Sverige, så er Anders F. Jensen-trænede Captain Coke tilbage på sydhavsøen, hvor den har stor vinderchance.

A-chancer: 3 B-chancer: 6-8-7-1 C-chancer: 4-5-2

3 Captain Coke fører dette løb fra start til mål. Senest på Lunden bombede den til spids ude fra startspor seks, og fik efter 400m et tryk af Thomas Fischer med Kajsa Sånna. Så stadig fin ud ved indgangen til opløbet, men kunne ikke svare Aronia, Conrad Shadow og Livi Lovely. Gik uanset hvad en 1.14-tid og det rækker så rigeligt til sejr i dette selskab. Distancen er også lidt længere, I know, men Captain Coke er sandsynligvis gået frem med udblæsningen senest på Lunden i kroppen.

6 Broadway Vincent var gået under min radar senest, men var staldskriget på løbsdagen, og vandt en flot sejr til ”kun” syv gange pengene. Det var i løbet, hvor Dirty Dancing gjorde comeback som favorit, men galopperede sig bort direkte. Broadway Vincent sad i ryg på den førende kæmpehest B B S Snake, og sad fast rundt sidste sving. Det løste sig dog fint, da Anakin T Dream kørte forbi i tredje spor, så Magnus Teien Gundersen kunne komme bagud, og ud i fjerde spor. Speedede til sikker sejr og ligner en hest i topform.

8 Countess P D er bedre end de seneste resultater. 24/5 fik den en kanonstart fra svært startspor fra 20m tillæg, og fangede ryggen på Comanche Bounce undervejs. Det blev så til tredje par indvendigt, da Askepot Macoy overtog spidsen midtvejs, og så igen vinderhullet, da Comanche Bounce gik ud i dødens på Askepot. Countess P D galopperede med 125m til mål med andenpladsen på gaflen. En andenplads til 25.000 kr., og hesten var kommet hjem i en tid omkring 1.17,0/2020m. Senest 1/6 på Falster tog Countess P D spids, men slog så på en umotiveret galop i første sving. Se op!

7 Vidar har ikke startet siden december måned, men var ude i et rutineløb på Falster 16/5. Det var et prøve/rutineløb, der blev afviklet i meget langsomt tempo. 1.29-fart første 500m, kilometeren efter 1.25,0 og så lidt mere tempo den sidste omgang. Men Vidar blev aldrig testet for alvor. ”Vindertiden” i rutineløbet for Vidar blev 1.23,1/2140m i et bane vurderet til minus to sekunder pga. blæst. Vidar så fin ud og skal på de lidt større V5-kuponer.

1 Oliver Eson er vældig hurtig fra start. Tog spids på tre skridt senest, men slap til Countess P D. Denne galopperede dog ind i første sving, men Anders F. Jensen kom tidligt frem med Arn Kronos, og så slap Larsen til dén. Fik således det perfekt løb i ryg på favoritten, men måtte slippe med 300m hjem. Arn Kronos, Applejack Mile og Fernando N L er dog gode heste, og Oliver Eson kan få det gode rygløb her igen, hvor distancen tilmed er 500m kortere.

V5-4, 5. løb

Hestene er sat godt op mod hinanden i dette sprinterløb, hvor tre heste dog virker hovedet højere end de øvrige.

A-chancer: 4-1-2 B-chancer: 7-3-5-6 C-chancer: Ingen

4 Takeover Takeover får vindertippet. Måske lidt i mangel af bedre, for Andover Andover-sønnen stabler jo ikke ligefrem sejrene i store stakke. Men den har gået godt, og så er den rigtig hurtig fra start. På Lunden 5/5 fik TT en lidt hård første halvbane, men kom så ned i ryg på den senere vinder A Flying Drummer. Sad fast ind over mål med mange kræfter sparet. 16/5 på Falster var med 60m tillæg i et amatørløb, hvor Rikke Rohbach Bonde kørte. Sjette par udvendigt undervejs, og med i angreb med 600m til mål. Eget angreb med 400m hjem, og det gik stærkt! Kunne dog ikke fange Alberte Mols. 1/6 også på Falster, hvor Jens Arne Hansen tog spids, men slap denne efter 650m til Tutu. Blev forsøgt bakket fri med 500m til mål, men der var ikke det store tryk i Takeover Takeover denne gang. Men det var også heste som Vakse Viggo og Raket Hill Street den mødte. Går ned i konkurrence denne gang og jeg tror på offensiv styring af Jens Arne Hansen.

1 Vicki Lund er jo en katapultstarter, og det viste den også senest i et montéløb på Jägersro. Første 500m efter 1.07,8 (!) og kilometeren i 1.11,9 – men så var der også udsolgt hos Vicki Lund, som ikke fik med udfaldet at gøre i det løb. Nu er det autostart, sprint og Christian Lindhardt i vognen. Vicki Lund bestemmer, om Takeover Takeover får lov at tage spids. 16/5 på Falster slap Jens Arne Hansen spidsen til Chandon og fik et godt rygløb derefter. Fik hul, da Chandon punkterede i spids, og gik fint. Jeg tror IKKE Vicki Lund bliver fyret til spids denne gang, med tanke på den lidt kedelige oplevelse senest i Sverige. Der skal nok bygges lidt moral på, og det gøres jo bedst med et rygløb.

2 Fernando N L kommer med tre andenpladser og en tredjeplads i de fire seneste starter. Men jeg vurderer den egentlig ikke som en ”ikke-vinder”. 16/5 havde Nicolaj Andersen netop ramt ryggen på spidshesten Oliver Eson, men denne galopperede i første sving, og så sad Fernando N L i spids. Fik Arn Kronos over sig de sidste 500m og kunne ikke stå imod denne til slut. 1/6 bakkede Nicolaj Andersen fra start, og det blev undervejs til tredje par indvendigt. Tabte en del længder med 850-900m til mål, og måtte jagte hårdt hele sidste langside for at komme frem til Arn Kronos og Applejack Mile. Kunne dog ikke gå helt i infight med de to, men havde som sagt også lagt en ekstra speed. I fin form og fortjener vel snart en sejr faktisk.

7 Jammerbugten kommer tilbage efter lidt pause og et par galopper. Spændende at se, om Liv Jorunn-Lund har hesten tilbage, som vi husker Skogans Orlov-sønnen fra mange flotte præstationer sidste år. Jörgen Sjunnesson i sulkyen er altid spændende. 3 Væsterbo Peaks resultatrække snyder lidt, synes jeg. 5/5 på Lunden var i Duvils store amatørløb, hvor Væsterbo Peak havde 40m tillæg til så god en hest som Comanche Bounce. Sad i femte par indvendigt undervejs, og måtte trækkes helt på tværs for at komme til. Jeg håndklokkede Væsterbo Peak til 1.14,4 den sidste kilometer. Senest 1/6 på Falster ville Væsterbo Peak ikke samarbejde. Galopperede både fra start og i første sving. Fik tilmed en hest i hovedet med 500m til mål, glem dét løb. 5 Fritz Attack kommer efter et par måneders løbspause. Gik fint 19/4 i montéløb, hvor den pressede sig til spids med 500m hjem, men så var der heller ikke flere kræfter at skyde med. 6 Regal Devil så lidt uinspireret ud det meste af løbet senest 7/6 på Lunden, men sad til slut faktisk fast bag en hel hær af heste for Hanne Nissen. Derfor er den B-chance og ikke C-chance.

V5-5, 6. løb

Junior Røgs Mindeløb afslutter V5-spillet, og det blev til et rigtig fint sprinterløb med voltestart.

A-chancer: 3-8-5-4-6 B-chancer: 2-1 C-chancer: 7

3 Attention Bøgedal er jo Katia Bøgedals øjesten, men den har de seneste mange gange været udlånt til andre kuske. Først en række starter i de indledende afdelinger af Jens Gluds kommende kuskematch, og starten på Lunden 24/5 var et kvalifikationsløb til Summer Meeting-finalen i Oslo. På Lunden havde Attention Bøgedal tredje par indvendigt, men skiftede til andet spor efter 700m. Havnede i dødens, da Tax Free slap Wham Bam Boo til spids. Pressede Wham Bam Boo hele vejen ind i mål, men kom aldrig forbi. I Norge havde Attention Bøgedal ingen racing luck, og sad fast, indtil det var for sent. De sparede kræfter kan den så passende bruge her, og der er næppe nogen tvivl om, at Katia Bøgedal bare kører fremad direkte.

8 Nok’en Frækkert er en 14-årig gammel kæmpe, som er i gang med sin sidste sæson som væddeløber. Kommer efter et par måneders løbspause, men vandt et lignende løb her på Falster 11/4, hvor den også havde 20m tillæg. Havde andet par udvendigt, og blev skudt af med 300m hjem til sikker sejr. På Lunden 19/4 sad Nok’en Frækkert sidst hele vejen i et løb, som blev vundet af Repay Merci foran Thunder Peak og Lightman O.

5 Global Strategy sad totalt fast 11/4 på Falster, og derfor var det ikke helt overraskende, at den kunne vinde 19/4 i DM for Travkuske for Morten Friis, som midt på opløbet vred Global Strategy på tværs af banen, og speedede frem til flot sejr. I Aarhus 10/5 havde Global Strategy tredje par udvendigt, men blev Sorteper, da de angreb bagfra, og Bent Svendsen måtte bagom hele feltet. Afsluttede med fuld fart over mål. Senest på Solvalla i Elitloppsweekenden blev det til galop direkte fra start i et godt besat stayerløb, og så var dén dag spoleret. Jeg klokkede Global Strategy til 1.14,4 de sidste 2000m, så formen er fin.

4 Tax Free er rigtig hurtig fra start, og Ken Ecce har valgt den frem for 2 Raket Hill Street, som han også plejer at køre. Senest på Falster 1/6 gik Tax Free direkte til spids. 500m efter 1.18,2 og kilometeren fik vi aldrig, for kommentatoren blev lige så befippet som alle os andre, da Vores Wozniacki pludselig kom flyvende. Tax Free stred godt den sidste halvbane, hvor Chandon kom godt til slut. Fin form!

6 Finish Future har haft et par måneders løbspause, men viste god fart i det løb 11/4, som Nok’en Frækkert vandt. Tabte mange meter fra start, men leverede en fin ophentning, og var til slut faktisk kun en længde efter vinderen i mål. Dyrlæge Sune Hansen har nok frisket Finish Future op her i pausen, og man skal bestemt se op for denne Finish-søn.

2 Raket Hill Street var fin senest efter lang løbspause. Blev kørt pænt rundt i tredje par indvendigt, og kom fint ud med 400m til mål. Kunne dog ikke gøre noget ved Vakse Viggo til slut. 1 Ullala Ami Salløv skal lige ses an efter lang pause og 7 Paparazzi M skal lige vise lidt mere, før den bliver tippet. Var ude i samme løb som Raket Hill Street senest, og var træt med 4-500m til mål.