V5-analyse til Nykøbing fredag d. 16. august

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Tipperstatistik: Spillet for 5.968 kr. Vundet 8.663 kr. TBP 145,2%. Hitrate: 3/20.Printvenlig version


V5-forslag

4-5-6 (3-7)

2 (4-8)

8-6-1 (3-5)

3-6 (2-4)

2 (3-4)

Pris 18 kr.- spilles 10 gange = kr. 180,-


V5-1 / 2. løb

Et opgør med flere talentfulde hest indleder V5-spillet. Vinderen skal findes bland de fem tillægsheste, hvor tre af disse virker lige et hoved højere end de andre.

A-chancer: 4-5-6 B-chancer: 3-7-2-1 C-chancer:

4 Excuse Me har leveret to fine præstationer i træk. Først på hjemmebanen, hvor Birger Jørgensen mesterligt fik hoppen fejlfrit af sted ud af volten for siden at sætte sig i en blød dødens efter omgang. I opløbet blev førende Coin et let bytte, og Excuse Me vandt helt ukørt. Efterfølgende spids og slut på Lunden for Sjunnesson i et autostartsløb, som passer hoppen bedre. Angreb fra Eurika Downs blev sikkert afvist og hoppen rekordforbedrede med tre sek. til 1.15,2. Har masser af fart, men også temperament. Iflg. træneren er der 50% galoprisiko i snorestart. Men går den glat, er det hesten at slå.

5 Ale’ Pride Gar har ikke gjort meget forkert. På hjemmebane er eneste nederlag i fire starter til Next Is Now for tre starter siden. Gangen efter overtog den spidsen efter 500 meter, og siden var den aldrig truet for norske Adrian S. Akselsen. Senest var den stor i nederlaget fra dødens på The Gambler på Jägersro. Er stabil og travsikker og skal krydses tidligt på V5-kuponen.

6 Enok har også gjort det stabilt. I Billund hang den med på afstand af Svendsens Dreamcatcher K J. Senest her på Nykøbing overtog den spidsen efter 500m. Afviste i flere omgange angreb fra Eddie Brogård, og sejren blev sikker. Får Jens de Rosche i sulkyen, der ikke har kørt løb i flere år. Men mon dog han har glemt at køre væddeløb – det tror jeg ikke. Spor fire i volten er ikke det letteste, men fejlfri er den med helt fremme.

3 Diego Star var fin ved sejren her på Nykøbing for fire starter siden taget efter føring fra start til mål. Fandt ikke rigtig rundt senest på Bornholm og har haft en mindre pause. Mangler måske et løb, siger træneren. Den er lige et hoved lavere end de tre favoritter.

7 Come On Dings har gået jævnt og stabilt i de første par starter i år. Senest blev den kørt passivt af Enrico Bellei, der aldrig helt fandt angrebsplads. Nok en fordel med anden række i volten til den velvoksne hest, men mere end en trioplads tror jeg ikke på.


V5-2 / 3. løb

Her er talentfulde Dolly Park tilbage i Nykøbing med deraf følgende blidere konkurrence end de sidste mange starter. Det ligner karrierens anden sejr her. Skulle hun svigte, er det ret åbent.

A-chancer: 2 B-chancer: 4-8-5-7-3-1-6 C-chancer

2 Dolly Park har vist sit store talent flere gange her i starten ar karrieren, men den er også blevet matchet derefter med flere starter i Sverige. Forrige gang kunne den ikke give forud til Draco på Charlottenlund. Og senest sendte Carl Johan Jepson hoppen ned i tredje par indvendigt fra start. Fik aldrig frit frem og blev trukket på tværs i opløbet. Fik først frit frem med 75 meter igen, hvor den afsluttede godt bag Evangeline Face til tredjepladsen, som kunne være blevet til andenpladsen med tidligere hul. Hoppen har dog været slettet fra en tiltænkt start pga. forkølelse, men meldes klar igen. Er hurtig fra start, så det kan blive spids og slut her, hvor modstanden ikke er af samme karat, som den har mødt på det seneste.

4 Gerko Steenwijk fik startgalop på ved første start her på Nykøbing. Gangen efter inderbaneløb på Lunden, hvor den holdt farten hele vejen på afstand af Erik Clausen og C C’s Easy Lady. Har været behandlet, men træner fint. En af dem, der kan bliver nummer to efter favoritten.

8 Anakin T Dream er i trioen nærmest hver gang. Forrige gang anden til Marjons Love i et amatørløb efter inderbaneløb. Senest fik den dødens, og holdt flot til tredjepladsen bag A Secret Word. Har været forkølet og har derfor haft pause. Træner dog godt igen, men har ikke fået noget banearbejde, så den er ikke helet tunet. Er langsom fra start og havner nede i feltet. Skal nok løbe med frem, men kan næppe besejre favoritten.

5 Bombay Laser viste fremgang senest for prof. kusk. Michael Larsen gav den et inderbaneløb, og den sluttede godt af bag Catch The Day. Får denne gang Stine Juul-Marker i sulkyen, som ikke kører så mange løb. Kan hun styre den fejlfrit rundt, kan den være trioaktuel, men ikke mere.

7 Counting Stars har ikke kunne finde melodien i år. Sidste efterår slog den to gange en hest som Coutinho, men årets tre starter i februar, april og senest i kuskematchen her i Nykøbing er alle endt i galop. Første gang umotiveret efter omgang, i Odense blev det til opløbsgalop uden det store sparet, og seneste var det galop fra start for René Kjær. Skal vise noget stabilitet, får man kan tro helhjertet på hesten.


V5-3 / 4. løb

Et stayerløb som ligner et opgør mellem Sempre Avanti, der bliver favorit, og Captain Coke. Umiddelbart ligner det, at det kunne være nok med de to på kuponen, men jeg tager også tegneseriehesten Anders And med efter fremgangen senest i håbet om at finde bare en enkelt overraskelse i en favoritpræget omgang.

A-chancer: 8-6 B-chancer: 1-3-5-2-7-4 C-chancer:

8 Sempre Avanti vandt forrige gang en sikker sejr her på Nykøbing. Steen Juul kørte resolut til spids efter 500m, og siden afviste han angrebet fra Broadway Vincent. Senest tredje indvendigt på Lunden, hvor Thomas Uhrberg fik hesten ud til angreb i slutfasen. Cody blev passeret, men Chato Salløv og A Secret Word var for stor en mundfuld. Virker stærk, og har tre gange været ude på lang distance i tiden på Bornholm. Jens de Rosche har fået et godt tilbud, som kan give ham en vinderbuket for første gang i syv år, siden han vandt med Classic Grand Cru tilbage i 2012.

6 Captain Coko har været særdeles uheldig på det seneste. For tre starter siden tog den en fin sejr, hvor den sejlede forbi alle inkl. førende Broadway Vincent i front. Gangen efter blev den groft generet i et fremstød i sidste sving på vej frem mod førende Sempre Avanti. Senest i kuskematchen blev det til galop kort efter start. Satte 20-30 meter til, men Svendsen fik kontakt med feltet igen. Angreb fra 5u og sluttede flot af 4-5 længder efter vinderen Oliver Eson med Björn Goop. Har aldrig været ude på 2.600m før, men kan den gemmes undervejs og spille sin speed ud til slut, kan det række meget langt her,

1 Anders And står med en kedelig resultatrække i programmet. Forrige gang gik den ikke en stavelse for Anders F. Jensen på Lunden. Senest var den kraftigt forbedret for Kamilla Gilsgaard, hvor den fik dødens på Livi Giggs i den indledende afd. til Amatør Elite Cup. Holdt rigtig godt ved, og den var kun 2,5 længde efter vindende Smooth Ride. Virker til at have styrken til at kunne stå distancen, og den unge kusk ser ud til at have et fint tag på hesten. Den kan måske levere overraskelsen her.

3 Bellissa Gry gør det jævnt og stabilt. Forrige gang var den godt gående på Lunden, hvor den efter andet par udvendigt var tredje til A Secret Word og Sempre Avanti. Senest var den med i det løb, hvor der var tumult i sidste sving som bl.a. kostede Captain Coke en topplacering i løbet, hvor Sempre Avanti vandt. Her havde Bellissa Gry anden række og sad derfor langt tilbage. Blev dog sinket lidt i sidste sving men sluttede pænt af. Distancen har den ikke prøvet før, så det er et spørgsmål, hvad den siger til det. Er næppe nogen fordel, men en god placering kan det blive til igen.

De fire sidste deltagere tager mindre præmier hver gang og virker ikke sejrsaktuelle her.


V5-4 / 5. løb

Et opgør, hvor to heste er et hoved højere end de andre. Det ligner en sikker lås på V5-kuponen med 3 og 6 her.

A-chancer: 3-6 B-chancer: 2-4-1 C-chancer: 5-7

3 Coco Line har virkelig fundet en formtop med tre sejre i træk. Forrige start var et ligaløb på Lunden, hvor den tog Bon Voyage Vixi ned udvendigt fra. Derefter var det ligafinalen i Aarhus, hvor den rundede hele feltet i opløbet på en giftig speed og vandt foran heste som Hocus Pocus, Master of Disaster og Newton Tile. Har fået lidt løbspause for at lade batterierne op, og træneren melder alt vel og er stor optimist. Den er en af to i det her løb.

6 Arn Kornos gør det altid godt på hjemmebanen i Nykøbing. Forrige gang på Harald Lund-dagen udfordrede den midtvejs den førende Chap A P, men blev afvist. Det hævnede sig til slut, hvor der ikke var det sædvanlige bid i afslutningen. I kuskematchen blev den kørt til front af Michael Larsen. Stred tappert i spids, men måtte til sidst se Harley Boko være den stærkeste. Virker stærk og er den anden af de to heste, der kan vinde det her løb.

2 Takeover Takeover fik seneste galop på fra start i kuskematchen. Gangen inden hang den med fra tredje indvendigt på afstand af Chap A P. Er pænt hurtig fra start og kan måske ramme vinderhullet her. Kan i så fald være trioaktuel bag de to favoritter.

4 Gent Quattro er helt ude af trit i øjeblikket. Kan ikke genfinde formen fra foråret, hvor den gik et par gode løb. Har galopperet de sidste fire gange og er en vanskelig hest. Den har stor fart, og får Nicolai Olsen den kørt fejlfrit, har den fart til at kæmpe om tredjepladsen bag favoritterne.

7 Eurydike Hornline sad seneste fjerde indvendigt i kuskematchen. Holdt farten pænt på afstand af Harley Boko og dagens modstander Arn Kronos. Er ikke så hurtig fra start, så det bliver nok et lignende løb igen til en mindre præmie.


V5-5 / 6. løb

Her bliver Attention Bøgedal mega favorit efter opvisningen sidst. Alle løb skal jo køres først, men uanset løbsafviklingen er det svært at se den tabe her med erfarne Nicolaj Andersen i sulkyen.

Chancevurdering

A-chancer: 2 B-chancer: 3-4-6 C-chancer 5-1

2 Attention Bøgedal var helt overlegen senest for Björn Goop i kuskematchen. Han fik hesten til at gå fra start, hvilket ikke er set før, hvor træneren altid har pointeret, at hesten var langsom fra start. Sprint her er ikke umiddelbart til hestens fordel. Men konkurrencen her er så tilpas beskeden, at den står med tre ben i mål. Uanset om Nicolaj Andersen, der sjovt nok ikke har vundet med hesten i ni starter siden sejren i 2016, kan finde den samme starthurtighed frem, som Björn Goop, så sidder hesten i spor 2 fra start. Svært at se den tabe her.

3 Senorita Edel gør jævne og stabile præstationer. Senest var den tapper i dødens for Erik Bondo, men måtte lade Raket Hill Street og Tutu smutte forbi til sidst. Er ganske hurtig fra start og kan måske få lov til at overtage fra Vicki Lund. Under alle omstændigheder ligner det hesten, der er ”best of the rest” efter Attention Bøgedal.

4 Vicki Lund havde fået humøret tilbage hos Jens Arne Hansen først på sæsonen. Det blev så ødelagt ved en montéstart på Jägersro, hvor den var totalt overmatchet. Er nu tilbage i træning hos ejeren igen og er i en genopbygningsfasen. Har dog sin fantastiske starthurtighed, hvor kusken her vil tage spids og slippe. Det kan give en fremskudt placering bag favoritten, hvis den finder nogle af forårets takter igen.

6 Right Or Wrong fik senest et inderbaneløb, hvor den sluttede 30 meter efter Attention Bøgedal. For Anders F. Jensen kan den måske være trioaktuel her, men heller ikke mere.