V5 Charlottenlund søndag 9. december

Af Steffen MøllergaardV5-forslag

3-8

4 Victory Island

2-3-5

10-4-11-8-3-7-5

2-6-1-3-5

Pris: 210 kroner.


V5-1 - 3. løb

Dette V5 løb ligner et opgør imellem Vertigo Lux og Counterstrike. Rammer Birger Jørgensen spidsen med Vertigo Lux, bliver den svær at slå. Dog kunne stilen være bedre i sidste start. Formen er i top på Counterstrike, og den er trods 40 meters tillæg, ikke uden chance i dette løb. Copain D´Amerique synes jeg bliver bedre og bedre, og ser den som den største trussel imod de 2 favoritter. Men anbefaler et ”V5-lås” med 3 og 8.


Chancevurdering

A-chancer: 3-8 B-chancer: 4-7 C-chancer: 1-5-2-6


3 Vertigo Lux. Fik en sejr på Fyens Væddeløbsbane i forrige start, hvor den efter en rolig start, endte i en blød dødens, og blev afløst med en omgang til mål i andet par udvendigt. Gik forbi Master Of Disaster kort men sikkert. Sidste start i Skive fik den et perfekt løb i andet par udvendigt. Kunne ikke slå Damse P D, som havde siddet i ”dødens spor”. Synes ikke stilen på Vertigo Lux var helt optimal. God form.

8 Counterstrike har de sidste 3 starter gået rigtigt godt. For tre starter siden på Lunden slog den en spidskørt Cuba, efter en god afslutning de sidste 500 meter. Glem forrige start i Billund. Der fik den spor 12. Løb et indvendigt løb, og kom fri i på opløbet. Og afsluttede fint. Sidst kunne den ikke slå Conrad Shadow, men gik godkendt. Formen er på top. God chance trods 40 meters tillæg.

4 Copain D´Amerique. Gik godt for Christian Nissen forrige start, hvor den efter et løb udvendigt på Marvin Gaye fik galop i sidste sving i en trang situation. Der røg mindst en trioplacering. Sidste start endte den udvendigt på Conrad Shadow. Træt ind på opløbet, men fightede bedre end længe set, og holdt hjem til tredjeplads. Fin Form

7 Chio Gilbak. Vandt sin derbyprøve først i august på flotteste vis, hvor den slog en spidskørt Confidence. Siden har den ikke været sig selv, og den leder efter formen. Sidste start på Lunden løb den bagerst i feltet. Forsøgte angreb med 600 meter igen. Holdt mest farten. Formen og resultaterne på det har været dårlig, men jeg ved at den kan bedre end det viste de sidste fire starter.

1 Classified Laser. To 5 pladser i træk. Forrige start på Lunden efter en langsom start, der kom den frem udvendigt på den førende Cuba, og var træt med 400-500 meter igen. Sidste start i Ålborg kunne den ikke tage spids fra Desmond Toft og endte i tredje indvendigt, og ud i andet par udvendigt med en omgang til mål. Forsøgte et angreb rundt sidste sving. Men holdt bare farten. Kan næppe udnytte spor 1 i volten til spids. Skal være forbedret for at løbe med i trioen her.

5 Global Underworld. Har på det sidste mest startet i amatørløb. Kenneth Nielsen er kusk for første gang. Sidste start sad den bagerst 4 udvendigt. Ind på opløbet fik kusken pæn fart i Global Underworld, og kunne lige så godt have været tredje i mål. Forrige start for Christian Nissen, der fik den et løb i vinderhullet. Hang på sidste langside fast på en træt V I P Holmsminde. Kom fri og derefter ok til en 5 plads. Søger sandsynligvis et indvendigt løb og en præmie.

2 Come On Dings. Sidste start på Lunden, der slap spidsen til Cuba, og var efter et løb i ryg på Cuba, træt inde på opløbet og slap mange heste forbi. Forrige start på Lunden endte i startgalop, og satte en del meter til. Godkendt trods alt efter startgalop imod heste som Carlos, Caviar´s La Marc og Fresh Fiona M E. Men søger sandsynligvis et indvendigt løb, og søger en præmie.

6 Wildest Dream. Steen Juul ny kusk. Stort 2 års talent, og blev solgt for mange penge til Sverige. Fik hurtigt tjent mange penge, og de penge har den svært ved at leve op til nu. Galop med en omgang til mål i langdistanceløbet på Falster i forrige start. Indvendigt løb sidst på Lunden. Sad fast. Sidste fejlfrie hest i mål. Var dog med feltet med hjem i mål.


V5-2 - 4. løb

Kun uheld stopper Victory Island i dette løb. Det ligner en tidlig spids, og tænker at den i dette løb skal vinde let, da respekten er stor for Steen Juuls hest. Klar V5 blank. Skal man gardere Victory Island, så er Asta Derm en god hest, som med det helt rigtige rygløb kan runde mange til slut.


Chancevurdering

A-chance: 4 B-chancer: 2-3-9-8-6 C-chancer: 7-1-5


4 Victory Island. Steen Juuls nye hest fik en imponerende sejr i sin første start på Lunden. Tredje par udvendigt og med 500 meter tilbage gik den frem til en stensikker sejr. Slog så gode heste som Torden, Alonso, Tiger Hill Diamant med flere. Sådanne heste er ikke med i dette felt. Oplagt emne som V5 blank

2 Asta Derm. Løber med fin form. Sidst vandt den på Nykøbing Falster, hvor den efter et løb i andet par udvendigt slog kort men sikkert Vanneau Vib og Arthur Halbak. Forrige start på Nykøbing Falster fik den et indvendigt løb. Holdt farten fint til tredjeplads. På vej op i form, og med det rigtige rygløb, så ender den langt fremme.

3 Von Gladiator. Er ude på favoritdistance sprint. Mulig spidshest, men slipper sandsynligvis spidsen til Victory Island med det samme, og fanger den ryggen på denne, så er kan en triochance bestemt ikke udelukkes. Problemer op til startbilen i sidste start på Nykøbing Falster, og ny galop 500 meter tilbage. Den forrige start på samme bane fik den dog en flot sejr efter et løb i andet par udvendigt. God form.

9 Dynamite Hornline. Kommer tilbage efter en lille pause. Sidst på Lunden løb den i tredje par udvendigt. Sad ”bomfast” de sidste 600 meter. Gik gode løb fra november 2017 frem til april måned i år. Er måske klar til en ny vinterkampagne, hvor det trods alt er lettere at tjene sine penge? På vej op i form, da den løb en god tid sidst efter pause.

8 Arthur Halbak. God hest, der har en pladsprocent på 56. Sidst på Nykøbing Falster fik den hårdt løb i ”dødens spor”, men var meget kort slået af Asta Derm. Kæmpende som altid hele vejen til mål. God form.

6 Bella Toft. De sidste 3 starter har ikke givet noget udbytte. Er blevet kørt indvendigt alle 3 starter, og har siddet lidt fast i sine løb. Bedre hest end sine resultater. Fin sejr i Ålborg efter, at Rene Kjær fik plads helt perfekt efter et indvendigt løb. Det rigtige rygløb, så kan den speede godt til sidst. Ok form.

7 V I P Holmsminde. 2 starter for Allan Bo Rasmussen har ikke givet de store resultater. Startgalop i første start på Fyn Dog fin fart derefter. Derefter på Lunden der fik den et hårdt løb i spids, og var tidligt træt. Søger et indvendigt løb fra anden række bag startvognen. Leder efter formen.

1 Alleycat. Har i lang tid ikke vist det store. Sidste start i Ålborg fik den galop med 700 meter til mål. Starten inden i Skive gik den et løb i 5 indvendigt. Forsøgte angreb med 500 meter til mål. Men holdt mest farten. Søger et indvendigt løb, og en præmie.

5 Nowhers Avenue. 4 starter i år har ikke givet nogle placeringer. Sidste start fik den et indvendigt løb. Kom ud med 500 meter tilbage, den sad lidt fast men da den fik frit løb, viste den ikke den store fart. Christoffer Eriksson kørte den i års debuten. Viste heller ikke der fart med ham som kusk. Jeppe Juel skal virkelig kunne trylle, hvis Nowhers Avenue skal have penge med hjem til Sverige.


V5-3 - 5. løb

Spændende sprinterløb, hvor 3 heste skiller sig ud fra de andre. Borntowin kæmper om at blive årets sejrshest på Lunden. Cassiopeia som kommer tilbage efter en lille pause, og stabile Alonso som altid løber med frem i sine løb. De 3 heste kommer man langt med i V5.


Chancevurdering

A-chancer: 3-2-5 B-chancer: 6-1-7 C-chancer: 4-8


3 Borntowin. 6 sejre i år, og 12 ud 16 starter er endt med en trioplacering. Indløbet over 110.000 kroner. Flot trænerarbejde af Steven Johnsen. Sidste start på Jägersro gav en fin 2. plads for Peter Ingves efter et løb langt tilbage i 6 par udvendigt. God afslutning. 2 heste hoppede dog en trioplacering væk i opløbet, men flot løb. Hurtig fra start, og kan føre hele vejen rundt. Topform

2 Cassiopeia. Flot sejr på derbylørdagen efter spids hele vejen. Derefter en fin fjerdeplads på Halmstad, hvor angrebet blev sat lidt for tidligt ind. Ellers havde den været med helt fremme. Var ikke på toppen i 4-års Grand Circle for hopper. Galop med 400 meter tilbage, som en slået hest. Men der blev også løbet i toptempo. Carna Sensei vandt i 12,8 2060 meter autostart. Har sikkert haft godt af pausen på knap 2 måneder. Bestemt en triochance. Formen er et spørgsmålstegn efter pausen, men Cassiopeia har høj klasse.

5 Alonso. Fin hest som har svært ved at vinde sine løb. Men er næsten altid i pengene. Hurtig fra start. Skal dog have et rygløb længst muligt, og helst gå en kort speed. Uden skader havde Alonso tjent langt flere penge end de knap 160.000 kroner. Viste alt vel med formen bag Victory Island efter indvendigt løb, og ”hullet” kom med 400 meter tilbage, og gik frem til en trioplacering på de sidste meter.

6 Livi Love. For tre starter siden på Lunden gik den et topløb. Lynhurtig fra start. Fik tryk af først Uno Baunehøj og derefter endnu hårdere tryk af Hardstone en omgang rundt, og var kun slået med en kort mule. Derefter har den deltaget i 2 lærlingeløb på Jägersro, hvor den fik penge efter indvendige løb, hvor den mest holdt farten i opløbet. Formen er ok.

1 Victor Flirt. Tjener næsten altid penge. Hurtig fra start, og nem at placere i løb. Sidste start i Monté endte i galop i første sving. Ellers ret stabil hest. Fin sejr på Nykøbing Falster i forrige start efter løb i spids, hvor den bestemte enhver meter af løbet. Fin form, og kan tjene gode penge henover vinteren. Rene er optimistisk til denne start, men jeg ser den mest som en pladschance i dette løb.

7 Bravo Sølvtop. Sidste start i Ålborg endte med en kort galop ud af volten. Derefter ny galop på sidste langside. Er dog tændt lidt til igen efter en 2. andenplads til Tootsie Brodda i forrige start i flotte 14,2, og på Lunden for tre starter siden, hvor den efter et indvendigt løb, og en god afslutning ikke kunne nå frem til Bailey Bakkely. Men gik et flot løb. God form.

4 Eternal Power. Løber mest med i amatørløb. Og hænger mest med i disse løb, og skal være glad for penge i dette løb. I sidste start gik den en lang speed, som ebbede hurtigt ud. Søger et indvendigt løb og en præmie. Ok form. Men det rækker næppe her.

8 Chilli T. 4-års hoppe som er ny i Axel Jacobsen´s stald, og gør sin sidste start for træner Frantz Praem. Har mest løbet med i sine løb og har været forsøgt imod årgangens bedste hopper nogle gange uden held efter defensive løb, og tænker her, at Axel Jacobsen giver sin hest et roligt løb for at lære den at kende. Søger en præmie.


V5-4 - 6. løb

Åbent amatørløb med 11 heste, som kræver en del garderinger på V5 kuponen. Ved første øjekast, så virker Armani S og Conrad Shadow som de bedste heste. De kan få god modstand af bla. Babymoney, Thor Mosebo, Atomic Julian og Thirsty For More.


Chancevurdering

A-chancer: 10-4-11-8-3 B-chancer: 7-5 C-chancer: 1-2-6-9


10 Armani S er klassehesten i feltet. I sidste start på Fyn var den ude på et langdistanceløb, og trods et godt løb i 2 par udvendigt var den overraskende tidligt træt. Forrige start vandt den efter et indvendigt løb, og kom fri i opløbet frem til en sikker sejr foran Tyrrell As og Turbo Star. Møder altid gode heste, så trods 40 meters tillæg skal den være favorit i dette løb. Dygtig kusk i Iver Jessen. God form. Topchance.

4 Conrad Shadow. Har vundet før for kusken Ann Dorthe Jørgensen for tre starter siden efter en flot spidssejr, hvor den kæmpede flot hele vejen i mål. Sidst vandt den på samme måde et løb for Kenneth Nielsen. Den vokser en klasse i spids, så kan kusken trods spor 4 i volten prikke starten, så den tidligt kan overtage spidsen, så kan den byde Armani S op til en god dyst. God form og fin chance.

11 Babymoney. Har været hårdt ramt af sygdom i denne sæson. Klassen er dog høj på Babymoney, og med en god kusk i Christian Nissen, så skal den i dette selskab være en ok chance. Får den et godt rygløb frem til de sidste 500 meter, så kan den runde mange til sidst. Forrige start i Århus gik den ok efter et indvendigt løb til en tredjeplads efter Bali og Balotelli. Sidste start på Jägersro der var modstanden bare for hård. Formen er et spørgsmålstegn efter 2 måneders pause. Men i dette felt skal den løbe med frem.

8 Thor Mosebo. Vandt forrige start som var en amatørhandicap efter en god afslutning. Sidst var den tilbage i klassen, og der var modstanden for hård.(Bla. Cody S og Bailey Bakkely). Tiden 14.8 var dog godkendt, og viste at formen er ok.

3 Atomic Julian. Viste ok form sidst i ryg på Believe In Fate, hvor Fresh Fiona M E vandt løbet. Kommer efter en lille pause, men er hurtig fra start, så den vil få et løb med helt fremme i feltet. Enten spids eller evt ryg på Conrad Shadow. Træneren er optimistisk før denne start.

7 Thirsty For More. Kommer med 2 sejre i træk på Nykøbing Falster. Bliver kørt af ejeren Erik Nielsen, som ikke har kørt hestevæddeløb siden 2015, hvor det blev til 2 starter. Det skal man som spiller tage med i sine betragtninger. Dog giver det god mening, at tage den med på V5 kuponen efter 2 sejre i træk, så er formen er helt på top. Dog er spor 7 i volten ikke det bedste for en urutineret kusk.

5 Beuaty Ami Salløv. Tobias N. Jonassen er altid med helt fremme i disse amatørløb. Så alene derfor skal man regne med den i V5. Og den sad helt fast i sidste start, og kunne løbe i mål med sparede kræfter. Møder normalt bedre heste end dagens modstand. Dårligt spor 5 i volten, men ok form.

1 Annabella L C R. Perfekt spor 1 i volten, så den har fejlfrit gode chancer for et løb med fremme i feltet undervejs. Dygtig kusk, men Annabella L C R lidt efter formen.

6 Baloo Ice. Har løbet mange hårde spidsløb, og har måske mistet moralen lidt efter dette? Træneren melder, at den træner forbedret, men jeg gerne vil gerne se det i løb også før den kan komme i betragtning til V5-kuponen

9 A Flying Drummer. Fantastisk afstamning med samme mor som Slide So Easy. Løber dog mest med i sine mange starter. Skal være glad for penge i dette løb.

2 Ups Annbirchador. Løber mest i amatørløb/puljeløb på Nykøbing Falster banen. Modstanden er en helt anden i dette løb. Fin form til Nykøbing Falster banens amatørløb, men det rækker næppe her.


V5-5 - 7. løb

Et løb, hvor det ligner at Blackbird og Key Largo skal slås om sejren. De næste chancer ser jeg som Royal Mastery og Greek F Boko. Luringen i løbet er Pacificator, som før har gået godt for Kenneth Nielsen.


Chancevurdering

A-chancer: 2-6 B-chancer: 1-3-5 C-chancer: 4-7-9-8


2 Blackbird. Fin 5-årig hoppe, der er kommet i billigere selskab end den normalt løber i. Ynder højt tempo undervejs, og et rygløb, så kan den runde mange heste de sidste 500 meter. Fint spor til et løb i 2-3 par udvendigt. Forventer den runder hele feltet til en sejr her. Sidste start var den ude i en hård åbning, og sad lidt fast bag en træt Covini. Forrige start kom den i et godt angreb efter løb i 3 udvendigt, men kunne nå helt frem til Molière. God form, og er en topchance i dette løb.

6 Key Largo. Anden start i Danmark på Billund banen i august måned løb den 12,7 1900 autostart. Derefter har der været lidt udtur og dårlige placeringer, men i sidste start i Århus gik den bedre end længe. Efter et roligt bagerst i feltet angreb den godt ind på opløbet, men kunne ikke nå frem til Gigs Boko. Ser den som værste modbud til Blackbird. Er hurtig fra start, og en mulig spidshest i løbet. På vej op i form.

1 Royal Mastery. To starter på Nykøbing Falster har givet en 4 og 3 plads bag Apapman og NokÉn Frækkert. Det er fuldt godkendt, og med de to løb i kroppen er den klar til kæmpe med om de gode penge i dette løb. Søger sandsynligvis et løb i ryg på førerhesten, og kan derfra blive trukket med til en trioplacering. På vej op i form.

3 Greek F Boko. Er noget uens i præstationer. Sidste start i Ålborg var den dog ude i en hård åbning på 2640 meter autostart, og ind på opløbet var der ikke flere kræfter tilbage, og endte som en af de sidste heste i mål. Forrige start endte desværre med galop med 500 meter til mål i et ellers godt angreb. Møder dog billigere modstand end normalt. Og derfor kan den sagtens være et emne til V5 kuponen ikke mindst hvis den får spids, og Steen Juul får held til at dæmpe tempoet undervejs. Formen er et spørgsmålstegn.

5 Pacificator løb 15.7 2140 autostart i tirsdags på Jägersro(hvor Alonso Cæsar vandt løbet), og endte som en af den sidste heste i mål efter et løb i tredjepar udvendigt, og var træt ind på opløbet. Dog gik den godt for Kenneth Nielsen i oktober måned på samme bane, hvor den efter et indvendigt løb fik plads på sidste langside, og afsluttede godt bag Norte Avenue, og løb der 14,4 på samme distance. Formen er et spørgsmålstegn. Men da den før har gået godt for Kenneth Nielsen, så bliver det en ”B-chance” her i dette løb. Og Kenneth Nielsen rydder tit ud i V4/V5 kuponer med heste, som ikke har den store chance på papiret.

4 Vega Simoni. Er en 7-årig hoppe, som mest løber med i sine løb. Er dog også altid i hårdt selskab. Her er modstanden ikke den samme, men jagter en præmie som bedst. Ok form.

7 Passion Flame. Var sidst ude i et Monté specielløb, hvor den overraskede tog en andenplads bag Royal Trophy efter en god afslutning. God kusk i Christian Nissen, og han har før gået fint i amatørhandicap med denne. Ok Form

9 Snip. Birger Jørgensen er sat op som kusk på denne, og trods en topkusk på Snip, så virker en præmie som det maksimale for Snip. Ok form, men skal være glad for penge her.

8 Right Or Wrong. Første start for Christian Lindhardt som Nykøbing Falster træner. Sidst på Nykøbing Falster var den et stykke efter Royal Mastery i mål efter et indvendigt løb. Træt ind på opløbet. Forrige start på samme bane der gik den dog godt for Rene Kjær bag Vaske Viggo. Formen er et spørgsmålstegn efter dens sidste start.