V5-analyse til Charlottenlund søndag d. 4. august

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Tipperstatistik: Spillet for 5.161 kr. Vundet 1.560kr. TBP 30,2%. Hitrate 7/19.Printvenlig versionV5-forslag

4 Donatello Garbo

1-6-5

10-7-9-6

2-5-7

3 Dontpaytheferryman

Pris: 360 kr. (spilles for 10 kr. pr. række)V5-1 / 3. løb

Donatello Garbo var i april-maj en af de store Derbyfavoritter. Men efter en stribe sekundære placeringer, må den nu nøjes med at være en farlig outsider.

A-chancer: 4-9-12 B-chancer: 11-1-5-8 C-chancer: 10-7-3-6-2

4 Donatello Garbo har dog vundet sporlodtrækningen, og har vel samtidig også haft det held, at de værste modstandere har trukket vanskelige startspor. Senest i Grand Prixet i Aarhus var Donatello Garbo uheldig i sidste sving med en sammenkørsel foran, som sendte Donatello helt ud til galoprails. Næsten. Jeg tror ikke René Kjær overlader noget til tilfældighederne her, så han kører offensivt her, og mon ikke Thomas Bonde bag 1 D J O’kay slipper frivilligt, og bliver trukket med hjem til en Derby-billet?

9 Don Pedro har meldt sig ind i Derby-varmen i 11. time. Har altid været en god hest, men præstationen senest på Axevalla var noget ekstra. Fik tredje spor rundt første sving, og trykkede sig til spids på første langside i en 1.12-åbning. Fik lov at dæmpe til 1.16,0 den første kilometer, og rykkede tre-fire længder væk ind på opløbets lige bane. Uheldigt startspor, men sidder i andet spor direkte, hvis kusken ønsker det.

12 Dumbo trak ”Jumbo-positionen” i denne Derbyprøve, men selv hvis det ikke skulle gå at blive mellem de tre første, som giver direkte kvalifikation, så kan Dumbo også komme med på en fjerdeplads – eller ultimativt via pointberegningslisten. Dumbo er dog i god nok form til at kvalificere sig selv. I Grand Prixet fik Dumbo lidt heldigt angrebsplads, da Dortmund galopperede, men afsluttede bag vinderen Daytona.

11 Diamant Østervang var også med i den omtalte sammenkørsel mellem Dortmund og Dream Kåsgård, og mistede både fart og positioner ved uheldet. Var senest ude mod Dontpaytheferryman i løbet ”Derbyoptakten” i Odense, og afsluttede fint. Formen blev således bekræftet, men fra dette startspor kræves der lidt held.

1 D J O’kay svarede op for Donatello Garbo i prøven til Jydsk 4-årings Grand Prix 16. juni, men faldt på eget greb. Måtte ud i Consolation, som blev vundet flot efter hul på bestilling rundt sidste sving. Formen bekræftet senest i Odense mod bl.a. Dontpaytheferryman og Diamant Østervang. Spids og slipper denne gang til Donatello Garbo lyder min vurdering.

5 Denimcowboy har jeg været varm på nogle gange efterhånden, og jeg er ikke helt klar til at stå af endnu. Fik indvendigt løb 7. juli i Grand Prix Consolation, og kom med ud i samme hul som vinderen D J O’kay. Leverede en fin afslutning, ikke langt efter 8 Donato Hyrdehøj, som kommer i rigtig god form, men Lindhardt Jensen er naturligvis næppe tilfreds med, at hans to gode D’ere mødes i samme prøve. I det nævnte Consolation var 10 Drønviktormolar faktisk uheldig. Var millimeter fra at komme ned i andet spor med 400m hjem, og var det lykkedes for Steen Juul, så havde de tre første i mål – D J O’kay, Donato Hyrdehøj og Denimcowboy – sikkert siddet fast med alle talenter i behold.V5-2 / 4. løb

Dette løb ligner et tohestes opgør mellem Destiny og Delicious One. Men der er jo tre Hoppe Derby-billetter på spil.

A-chancer: 1-6 B-chancer: 5-8 C-chancer: 3-2-4-7-9

1 Destiny ender efter lidt overvejelse med mit vindertip. I prøven havde Destiny bagspor mod Delicious One, som bombede til spids direkte fra sit perfekte inderspor. Sad fjerde par udvendigt undervejs, men blev sendt afsted i angreb med 700m hjem. Kom frem udvendigt på Delicious One, men kunne ikke gøre det færdigt efter den ublide rejse. I Hoppe Grand Prixet kørte Henrik Lønborg smart frem udvendigt på førende Duka Moseby, for han vidste, at Jeppe Juel med Dusty Shadow ville afløse ham hurtigt. Dermed perfekt andet par udvendigt, og angreb med 550m til mål. Kom dog aldrig forbi Dusty Shadow, men det var hårdt i mål. Det store spørgsmål er, hvor meget Lønborg tør satse fra start.

6 Delicious One kiksede med galop i Hoppesprinten i Billund 30. maj, men fik rettet op på misæren ved at vinde sin Grand Prix prøve ganske let efter føring hele vejen. Kunne tage imod Destiny, som havde gået en lang speed og kom efter et par måneders pause. I finalen galopperede Delicious One fra start, og om det skyldtes startbilens tempo og igangsætning finder vi aldrig ud af. Delicious One slyngede sig i galop, netop som bilen accelererede, men gik derefter en ’feberophentning’ til sidste præmie. Thomas Uhrberg har kørt hesten to gange tidligere.

5 Doyouwishdiamond var ikke helt oppe i omdrejninger, da prøverne til Hoppe Grand Prixet blev kørt. Men allerede i starten efter vandt den en flot sejr i Billund på en 1.13-tid. Pullede godt derom af, og afviste sikkert Tårnfalken A M til slut. På dagen for Hoppe Grand Prix var Doyouwishdiamond ude i et af dagens øvrige løb, og den vandt faktisk på en hurtigere tid end vinderen af Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, Dusty Shadow. I øvrigt efter dødens hele vejen. Senest i Odense havde Doyouwishdiamond ryg på Dream Girl undervejs i en 1.09-åbning. Faldt lidt ud af stilen midt på opløbet, og galopperede en tredjeplads væk på en 1.15-tid.

8 Daisy H J var godt gående i samme løb 19. juli i Odense, hvor den sad i fjerde par indvendigt bag Dream Girl, Doyouwishdiamond og Daniella Gardenia. Kom ud til angreb med 350m til mål, og gik i mål med fuld fart. Der forinden var Daisy H J flot fjerde i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, hvor Daisy H J startede fra et ellers umuligt startspor 11. Sad fjerde par indvendigt undervejs, men fik plads indvendigt, da Jeppe Rask lige foran med Danielle D D valgte det udvendige angreb. Var meget tæt på denne over mål.V5-3 / 5. løb

Endnu en Derbyprøve for drengene, hvor bookmakernes favorit til den endelige sejr, Daytona, er på startlisten. Med gæstekusk.

A-chancer: 10-7-9-6 B-chancer: 3-4-11-8 C-chancer: 1-2-5

10 Daytona køres nemlig af Skive-træner Bent Svendsen, altså den regerende danmarksmester for kuske. Startsporet er ikke for spændende, men det er ikke sikkert det betyder så meget for Daytona, som har gået bagfra med succes et par gange på det seneste. Ganske vist ikke helt med vilje, for det har været på grund af galop. Og begge gange har den gået feberløb bagefter. Derfor blev den også spillet til favorit i Jydsk 4-årings Grand Prix, hvor Steen Juul viste sin store erfaring, overtog spidsen fra nevøen Morten Juul efter 500m kørsel, og vandt til slut sikkert på trods af et godt angreb fra Dumbo. Der er gode modstandere med i denne prøve, så der er ikke tid til at sidde nede bagved og varme hveder alt for længe.

7 Da Vinci Peak har haft en ”brok-sæson” indtil videre. Galopperede i Sprintermesteren i Billund 30. juni, afsluttede så derefter fint i en prøve til Jydsk 4-årings Grand Prix. I finalen blev det en noget defensiv styring, og Da Vinci Peak kunne ikke tage meter ind i en hastig afslutning. Senest på Jägersro blev det til galop midt på opløbet uden chance for en topplacering. Så det er op til bevis nu, men Da Vinci Peak kan være ganske hurtig fra start, og da de sværeste konkurrenter har bagspor, så kan det være Uhrbergs chance at fyre til fra start.

9 Dickson Shadow er i topform. Leverede en god afslutning bag Dortmund i sin Grand Prix prøve, og i selve Grand Prixet satsede Morten Juul hele butikken fra start fra startspor seks. Spidsen blev erobret, og så slap Juul til Juul (Steen med Daytona) ud af første sving. Fra ryg på denne resten af vejen blev Dickson Shadow tredje, hvilket på dagen var max. Kunne ikke svare Dumbo, som kom flyvende helt ude i banen. Skidt startspor, men Dickson Shadow bør tage en af de tre Derby-billetter, der er på spil her.

6 Dekanen K aflagde sin maidenstitel senest på Halmstad, og det er jo et godt tidspunkt at finde topformen frem på. Havde springspor i løbet, og da den anden springsporshest galopperede på vej mod spids, så var vejen banet for Dekanen K, som afviklede 500m efter 1.17,4. Kilometeren efter 1.15,7 og 2000m i nogenlunde samme tempo. Ken Ecce fokuserede ned gennem lige bane kun på at holde Panamera lukket inde, men da Magic Happens med Untersteiner blev næsvis, så var han nødt til at køre. Det gav hul bagom til Panamera, som kom tæt på til slut, og dommerne måtte ty til målfoto.

3 Do It Mingus er en Aarhus-specialist, som senest vandt meget let i netop Aarhus efter kølig styring af Birger Jørgensen undervejs. Skal nu venstre rundt, og det er en af Odense-træner Frantz Praëms sidste opgaver i Danmark, inden et nyt eventyr i Norge venter. Med lidt ’race luck’ kan en tredjeplads – og dermed Derby-billet – ikke afvises. Det samme gælder 4 Damien Shadow, som endnu ikke helt er oppe i dét gear vi så den i som 2- og 3-års. 11 Dario Sotto viste gode takter for Flemming Jensen senest i Aalborg, selv om travet ikke var det bedste ned gennem opløbet. Startsporet trækker ned, men Jensen er jo Jensen. 8 Dansken er en af to ”snakheste” fra Norge. Har gået flere gode løb i Norge, men startsporet er jo decideret elendigt, så der skal en smule held med på vejen for Ole Johan Østre, som sidste år vandt over 100 løb, og i denne sæson foreløbigt er noteret for 74.V5-4 / 6. løb

Derbyprøverne afbrydes med Mesterskab for Danmark, som har samlet et fint lille felt med Danmarks pt. måske tre bedste heste.

A-chancer: 2-5-7 B-chancer: 4-3 C-chancer: 1-6

2 Slide So Easy vandt forrige gang Kalmarsundpokalen. Ganske overraskende faktisk efter en noget sløj indsats i Oslo Grand Prix, hvor Flemming Jensen svarede spids over for en af Europas bedste heste, Ringostarr Treb. Uanset hvad, så var Slide So Easy under pari på dagen, men det fik den så sandelig rettet op på i Kalmar. Senest tog Slide So Easy spids i Aarhus, men Steen Juul kom i et overraskelsesangreb ind i det skarpe staldsving med Thunder Peak, og overtog faktisk også spidsen. Slide So Easy kom dog tilbage, og sejren blev til slut sikker.

5 Tripolini V P vandt Harald Lunds Mindeløb efter føring fra start til mål, og det blev til slut helt uproblematisk foran Thunder Peak og Victor Rush. Gangen inden blev det også til sikker sejr i Aalborg, men det skal dog siges, at de to værste konkurrenter, Stickittothem og Repay Merci, var væk med galop, nærmest inden løbet var i gang. Kan Jeppe Juel tage en længde fra start på Slide So Easy? Han vil sikkert prøve i hvert fald.

7 O’Grady fører 2-0 i år i det interne regnskab med Slide So Easy. Først i Skive i Jubilæumspokalen på Musketerdagen, hvor O’Grady speedede godt på open stretch, og vandt sikkert. Og derefter på Copenhagen Cup-dagen i løbet Charlottenlund Open, hvor O’Grady slog den rutinerede gulddivisionshest Västerboonthenews fra dødens, og svarede op for angreb fra Slide So Easy. Senest i Harald Lunds Mindeløb havde O’Grady yderste startspor, og Kasper K. Andersen kørte lidt med fra start. Måtte ikke komme ned i dødens, så det blev tredje par udvendigt bag Nok’en Frækkert og Paparazzi M. Angreb med 500m hjem, men kunne ikke tage nok meter ind i en meget hurtig afslutning.

4 Thunder Peak vinder ikke løb på samlebånd, men tjener rigtig gode penge i løbene endda. Forrige gang overrumplede Thunder Peak Slide So Easy ind igennem staldsvinget, og det var vel også Steen Juuls chance for at vinde løbet. Slide So Easy kom dog tilbage og vandt. Senest havde Thunder Peak vinderhullet på Tripolini V P undervejs i Harald Lunds Mindeløb, men fik for sen angrebsplads til at det for alvor blev spændende. Gik dog over mål med topfart, og napper en god præmie igen her.

3 Rocky P H var forrige gang lidt på afstand godkendt tredje til Slide So Easy og Thunder Peak, og senest gjaldt det montéløb i Aalborg, hvor Rocky P H havde 20m tillæg til dygtige Concorde. Men tillægget var tættere på 40m, da de gik ud på sidste omgang med Concorde i spids. Rocky P H angreb med 900m hjem, og lignede på et tidspunkt en trussel. Tabte dog fart ned gennem opløbet, men en 1.14-tid i monté giver alle dage godkendt i min bog.V5-5 / 7. løb

I den sidste åbne prøve for hingstene, skal de sidste Derby-billetter fordeles. ”Genopstandne” Dontpaytheferryman trak et perfekt startspor, og vinder vel bare?

A-chancer: 3-10-11-7-6 B-chancer: 2-1 C-chancer: 4-5-8-9

3 Dontpaytheferryman har ikke haft den bedste sæson i år. Var syg op mod Musketerdagen i Skive ultimo april, så sæsondebuterede først 30. maj i Sprintermesteren i Billund. Her tog den spids og fik pres hele vejen af tyske Very Impressive S, og det stod ”Færgemanden” ikke for. Galop i kamp om sejr med Dortmund i Grand Prix-prøven 16. juni, og kom med i finalen på et wildcard. Her blev det til galop i en lidt trang situation med 900m til mål, og så var dén dag ødelagt. I Odense 19. juli blev Dontpaytheferryman forceret til spids på første langside, og vandt sidenhen en stensikker sejr. Har måske genfundet formen og melodien på det helt rigtige tidspunkt, og bliver favorit i denne Derbyprøve – og måske også i Derbyet?

10 Dortmund har ikke just været heldig. I Grand Prix-prøven 16. juni knækkede den Dontpaytheferryman fra dødens en stor del af løbet, og i selve Grand Prixet sad Dortmund i perfekt andet par udvendigt, og blev trukket ud til angreb med 400m hjem. Kom i lidt karambolage med Dream Kåsgård, galopperede, og mistede således en topplacering. Senest i Skive endte det i et speedopgør, hvor der blev kørt 1.08,4 de sidste 500m. Bette Nock blev den store, men Dortmund viste rigtig fin form. Svært startspor dog.

11 Dream Kåsgård gik en flot Grand Prix prøve, hvor den slog Dumbo fra dødens, men i finalen blev det lidt hårdere imod. Dream Kåsgård havnede igen i dødens, og havde besvær med svingene. Kæmpede sig dog til mål på en fjerdeplads. Har sikkert gavn af højt tempo undervejs, men det kan være lidt svært at se, hvor det skulle komme fra.

7 Double Up er rigtig hurtig fra start, og vandt senest en meget let sejr i Aarhus. Tog dog ikke spids direkte, idet Cash Sali var for hurtig indvendig. Pauli Andersen kørte dog til spids med en omgang til mål, og sejrede til slut sikkert foran Bringmeupfront. Forrige gang bombede Mr. P. til spids med Double Up, denne gang i hård kamp med Jeppe Juels Don Cash, og femtepladsen er lidt misvisende, for kun en længde skilte vinderen og femtepladsen i løbet 7. juli.

6 Diamondwind topper pointberegningslisten qua sine flotte sejre i Dansk Trav Kriterium og Grand Circle 3-års Championat sidste år. Men sygdom, kastration og komplikationer i forbindelse med noget infektion har gjort, at 2019 har været elendigt indtil videre for Diamondwinds vedkommende. Ved starten 27. juni på Åby Travet var hesten så ringe ifølge dommerne, at de gav den 10 dages startforbud. Peter Untersteiner er udelukket, så derfor kører lærlingen Peter Zadel, som i 61 starter i år har vundet otte gange og kørt 576.000 s.kr. ind.

2 Don Juan har slået sine folder i Norge, men har vist gode takter. Kiksede dog senest på langt løb, så det kan være et opmærksomhedspunkt. 1 Diamond Is Rough vandt sporlodtrækningen, og afsluttede rigtig flot 7. juli i Jydsk 4-årings Grand Prix, hvor Mariann T. Nielsen og Theo Damsgårds hest nappede den sidste præmie.