Af Steffen MøllergårdV5-forslag

Victory Island

3-7-1-8-4-5

2-4-6-7-9-10-8-5

1-3-5-7

Aros Line

Pris: 192 kroner

Dagens V5-spil indledes med en gigantfavorit i Victory Island. Og så satser jeg lidt, og blanker også Aros Line, som jeg forventer fører løbet hele vejen rundt. Selvfølgelig har jeg også stor respekt for ikke mindst Alpha Peak, men jeg ser de tre sidste V5-afdelinger som ret åbne, og forslaget skal også holdes indenfor en rimelig pris.

V5-1 / 3. løb

Dagens tredje løb har en gigant favorit i Victory Island efter dens sidste flotte præstationer. Bag favoritten er det mere åbent. Og det taktiske valg som Ken Ecce vælger, med Tax Free kan blive afgørende for placeringerne bag Victory Island.

A-chancer: 5 B-chancer: 4-1-6-8 C-chancer: 7-3-2

5 Victory Island. Herligt gensyn med Victory Island på Lunden. Har startet fem gange for Steen Juul, og har vundet fire sejre. Kun i deres tredje start sammen, endte den uden for præmierækken efter et hårdt løb i dødens spor udvendigt på den førende favorit Da Pebberboy, og den var træt ind på opløbet. I sidste start på Jägersro indledte den løbet langsom som en af de bagerste heste. Sad med en omgang til mål i fjedre par udvendigt. Angreb med 500 meter til mål i ”overfart” og gik forbi til en stensikker sejr. Imponerende præstation. En komplet hest, som både kan gå bagfra og åbne hurtigt til spids. Det er ikke sikkert, at Steen Juul vælger at tage spidsen fra Tax Free, som er en lynstarter. Men er ikke afhængig af denne for at vinde dette her løb. Oplagt emne som V5 blank. Og taber normalt aldrig dette løb.

4 Tax Free. Udgik fra en tiltænkt start på Lunden d. 10. februar pga. et nyreslag. Før dette gik den to montéløb, som var uden de bedste monté heste i Danmark. Men ved de to starter viste Tax Free alt vel med formen. Den sidste start i sulkyen var på Nykøbing Falster, hvor den sad i spids i et snorestartsløb på sprint. Måtte lade heste som Nok en Frækkert, Apapman og Royal Mastery gå forbi, men godkendt præstation alligevel. Er en lynstarter, og kan selv afgøre om den vil sidde i spids eller slippe til Victory Island. Mon ikke med tanke på den kommer tilbage efter sit nyreslag, at Ken Ecce slipper til storfavoritten, og hægter sig med til en trioplacering?

1 Avatar Accelerator. Har haft to tætte starter på det sidste efter sin pause på en 6 ugers tid. I sin forrige start i Skive sad den i ryg på den førende Thisismylife var træt med 500 meter til mål og tabte nogle længder som fjedre, men kom igen og holdt sin placering. I sin sidste start var den meget bedre. Bakkede ned som sidste hest. Med en omgang til mål sad den i en ”blød dødens”. Fik en ryg på P S Confess de sidste 500 meter, og kæmpede bedre end den længe havde gjort, og var kun en halv længde efter P S Confess i mål. Fin triochance, hvis de tætte starter ikke sidder i den. Er hurtig fra start, men tager næppe en længde på Tax Free fra start.

6 Ambra Godiva. Vandt i sin forrige start en overlegen sejr med mindst 25 meter for Rally Sven. Ambra Godiva som i femte/sjette spor rundt sidste sving, og gik vel noget af det bedste den har gjort før. Der er vel kun sejren på derbylørdagen i 2017, hvor den førte løbet i toptempo undervejs der er flottere. I sin sidste start sad den undervejs i andet par udvendigt, og hang fint med til en femteplads. Vil have fordel af toptempo på undervejs, og derfra kan den runde mange heste. Formen er fin, og bestemt en fair triochance her.

8 Rally Sven. Rally Sven fik en andenplads bag Ambra Godiva i sin forrige start på Lunden efter et løb i tredje par udvendigt, og på en god afslutning de sidste 500 meter gik den forbi mange heste ind på opløbet. I sin sidste start på Kalmar sad den ude i tredje spor fra starten, og bakkede ned som sidste hest, og fik galop på med 500 meter til mål. Havde ikke fået med udfaldet at gøre trods dette med den hårde indledning af løbet. Fra spor 8 vil den sandsynligvis blive bakket ned som sidste hest, og så komme i en stærk afslutning de sidste 500 meter som ved sin sidste start på Lunden. En fair triochance trods dette spor 8.

7 Donna Donna. Har ikke vist det store i længere periode. I sin sidste start i Ålborg var stilen på Donna Donna ikke god, og havde nogle mindre galopper undervejs. Fra spor 7 bliver den sandsynligvis bakket ned som en af de sidste heste i feltet. Derfra er det en præmiechance.

3 Barkårs Surprise. Kommer efter en pause siden oktober måned. Skal sandsynligvis have et par løb i kroppen før den igen er aktuel for spillerne. Har dog gået et enkelt rutineløb på Nykøbing Falster banen på 19,4/2160 meter snorestart.

2 Vega Simoni. Har ikke vist noget nævneværdigt i en længere periode er ikke noget for spillerne. Men fra et godt spor er en præmie ikke umulig at opnå for Vega Simoni.V5-2 / 4. løb

Et åbent løb, som kræver garderinger på sin V5 kupon. Der er stor forskel i præmiesum på de otte heste i feltet. Jeg tør kun at udelukke Amarone Byvang og Bacadi Elmely fra sejr i dette her løb. Extreme er er ude imod ældre og mere rutinerede heste. Så den er bestemt en ”favorit i fare”.

A-chancer: 3-7-1 B-chancer: 8-4-5 C-chancer: 7-2

3 Extreme. Får mit vindertip på trods af sine kun tre starter i sin karriere, og at den møder ældre heste med mere rutine. Vandt sin første start på Halmstad i et 2 års løb efter spids. Blev presset en del af Global Anarchy i opløbet. Men fightede godt så den kunne få sin debutsejr. I sin sidste start sad den i ryg på Euro Dream, men fik en galop på første langside. Sad derefter som bagerste hest, men viste fin fart ind på opløbet til en fjerdeplads. I sin forrige start sad den udvendigt på den førende med en omgang til mål. Holdt farten fint med tanke på det hårde løb. Selvfølgelig skal man gardere Extreme, da den mangler rutine i forhold til de fleste andre heste i feltet. Steen Juul nævner, at han ser Extreme på niveau med Epic.

7 Captain Cook. Er godt inde i løbet på sin præmiesum, og møder vel ret beset billigere konkurrence i dette løb end den normalt gør hjemme i Jylland. Ved sejren i sin forrige start, tog den spidsen fra start, og slap denne til Checkpoint S H. Ind på opløbet gik den udvendigt på denne og løb frem til en sikker sejr. I søndags i Skive sad den indvendigt undervejs i tredje par. Var tæt på en galop med 500 meter til mål men Birger fik den reddet. Har i de 21 karrierer starter været noteret for en galop i omkring 30% af dens starter, men virker mere stabil end dette. Er hurtig fra start, men er næppe spidsaktuel i dette løb fra spor 7. Og den er en type, der skal snydes lidt før den løber helt med frem til en god placering.

1 Rosalin Hill. Er ret hårdt inde i dette her løb på pengene. Optræder også ret usikkert i sine løb. Og kan galoppere når som helst. Men kapaciteten er høj på den 4-årige hest. Da den vandt sin forrige start, havde den tillæg og langsomt undervejs indhentede den dette efter en langsom start. Secret Journey var stukket af i spids og havde et stort forspring. Men Axel Jacobsen fik det timet med at den kunne gå til en kort men sikker sejr. I sin sidste start på Jägersro fik den en galop ind i første sving. En typisk outsider der indeholder stor fart, og fejlfrit vil ende helt fremme i dette her løb. Men chancen for galop er stor.

8 Diadem. Er en hest som træneren holder højt, og har store forventninger til, men det kniber med at leve op til dette. For tre starter siden var Rene Jonassen ret optimistisk med inden løbet, men det endte desværre med galop ind i første sving. I sin forrige start lå den i 3 par indvendigt, og sad ”bomfast” og det endte med en mindre placering. Gik i mål med alle kræfter sparet. I sin sidste start indledte den løbet indvendigt et stykke nede i feltet. Rene Jonassen valgte kort tid efter at gå udvendigt på den førende Hocus Pocus. Var træt ind på opløbet, men holdt farten ok. Tabte til denne her start lodtrækningen fra spor 8. Og ser den mest som en pladschance. Men den er en bedre hest end resultatrækken.

4 Anakin T Dream. Kommer efter en lille pause. Ved sin sidste start var den anden bag Captain Photo og viste klar fremgang efter et indvendigt løb i fjerde par indvendigt. Fik hullet med 500 meter til mål, og via fjerde spor spurtede den frem til en klar andenplads. Ellers har Anakin T Dream mest løbet med i sine løb, men dens sidst løb var klart noget af det bedste den har gået. I sin forrige start sad sluttede den fjerde i et rodet løb med mange galopperende heste. Holdt mest farten i opløbet efter et løb i andet par udvendigt. Med tanke på det sidste løb er det bestemt en triochance.

5 Belittlebigjoe. I 37 starter har den endnu ikke prøvet at vinde et væddeløb. For 8 dage siden havde den ellers en fin chance i et amatørløb. Men den kunne ikke tage spidsen fra Marvin Gaye. Søgte ned i ryg på denne og hang fint med til en tredjeplads. I sin forrige start fik den et indvendigt løb, og var træt til sidst, men det var også en helt anden modstand end i dag med heste som California Bond, Captain Photo og Chloe. Her i dette løb ser jeg den mest som en pladschance. Er hurtig fra start, og rammer den spidsen, og får lov til dæmpe tempoet undervejs kan den ikke afskrives helt fra en sejr, men den er jo ikke meget for at vinde sine løb.

7 Bacadi Elmely. Har det svært i sine løb, og fra spor 7 skal den være glad for en præmie. I sin sidste start for 8 dage siden var den sidste fejlfrie hest i mål i amatørløbet et langt efter Marvin Gaye.

2 Amarone Byvang. Kommer efter pause siden november måned, og har mange ”bokstaver i sin resultatrække”. Skal have et løb i kroppen inden sæsonen starter igen på Falster. Er ikke noget for spillerne her.V5-3 / 5. løb

Et ”elitehandicap 1:18” kan altid give spillerne grå hår i hovedet. Jeg tror mest på A Flying Drummer eller Banderas i dette handicapløb, men løbet kræver en bred gardering.

A-chancer: 2-4-6 B-chancer: 7-9-10-8-5 C-chancer: 1-3

2 A Flying Drummer. I sin sidste start sad den i spids, men det endte med galop efter 500 meter. I sin forrige start blev den femte i sin klasse. Der var mange galopperende heste i løbet, og var langt efter A Leth Life i mål. Jørgen Sjunneson kører sandsynligvis i spids, så længe der er benzin på tanken. Hvis kusken får den dæmpet mere undervejs end sidst, hvor den var lidt frisk i spids inden det endte med galop, så skal det være en god chance i et åbent løb.

4 Banderas. Gjorde comeback d.10. februar efter en pause siden september måned. Mødte bland andet heste som Catch Me A Winner og California Bond. Sad i ryg på Champ Olympic undervejs. Godkendt præstation efter sin pause. Vil være gået frem med det løb i kroppen. Kan den få et løb i andet/tredje par udvendigt, så kan den speede frem til sejr i dette her felt.

6 Quantum Glider. Måske en af de mindste travheste jeg har set, men med det rigtige rygløb undervejs, så kan den speede stærkt de sidste 500 meter. Kommer efter 2 måneders pause, men er alligevel aktuel for V5 kuponen på sin klasse. Har været ramt af sygdom siden sin sidste start. I sidste start før nytår sad den udvendigt på den førende Copy Design. Var træt ind på opløbet. Mistede sin tredjeplads på målstregen efter den havde kæmpet godt på trods af en ugunstigt løb for denne.

7 Rolling Simoni. Charlottenlund Travskoles hest vandt dens første start i deres regi en klar sejr efter spids og slut. I sin sidste start gik den et mere anonymt løb bagerst i feltet i femte par udvendigt, og måtte nøjes med en mindre placering trods det den igen var hårdt spillet i totoen. Kan ligne en hest, der er bedst i spids med fremme i feltet undervejs.

9 Victory Gry. Kommer efter en pause på 2 måneder. Er ikke i dette her løb, så hårdt ramt af tillæg som den plejer at være, hvilket er en klar fordel, da det er mange af de samme heste, som starter i spidsvolten. I sin sidste start i december sad den langt tilbage i feltet fra sit toptillæg skulle helt ud i femte/sjette spor rundt sidste sving, så der blev for langt frem til de forreste heste.

10 Lookh Pixel. Var i sin sidste start tredje langt efter Væsterbro Peak i mål i et felt med 6 heste. Sad i ryg på denne med undervejs, men kunne ikke holde tempoet med 600-700 meter til mål. I sin forrige start som var et amatørhandicap endte den femte et stykke efter Pommeau Simoni og Væsterbro Peak. Sad bagerst i feltet, og kom i en fin afslutning, men da var de forreste på vej i mål. Men skal denne gang kun give 20 meters tillæg modsat de andre starter i samme slags løb, hvor den har haft 20,40 og 60 meters tillæg. Må I løb dette være med helt fremme i afgørelsen.

8 Carl Lewis. Havde desværre en totalt mislykket 4-års sæson efter en flot 3-års sæson, hvor de forrige ejere drømte om svensk derby. Viste lovende takter der, og var et stort talent. Gør her sin første start i Axel Jacobsens træning. På sin klasse skal den kunne ende langt fremme i sådan her et løb. Men skal vel lige vise en god start før man for alvor kan tro på den? Træneren melder at den have et roligt løb, og komme i en god afslutning.

5 Sir Independent. Starthurtig hest som ikke kan udnytte spor 5 i volten til spids. Gik dog fint bag Right Or Wrong og Senorita Edel i sin sidste start, som også var et ”Elitehandicap”. Sir Independent var klart godkendt bag Bongo Star for tre starter siden efter spids det meste af løbet.

1 Power Blue Moon. Starthurtig hest, men kan næppe holde A Flying Drummer bag sig i starten. Længe siden den har været i trioen, og er næppe noget for spillerne på trods af en perfekt udgangsposition.

3 Princess Svenstrup. Er også en starthurtig type, men kommer efter 2 måneders pause. Og skal sandsynligvis have et løb i kroppen før den er aktuel for spillerne. Søger sandsynligvis et indvendigt løb.V5-4 / 6. Løb

Et løb, hvor Coutinho og Countess P D for mig ligner de to heste, som skal gøre op om sejren, da Catchmeifyoucan og Casino Brick mest løber med i deres løb. Men de kan være farlige at udelukke fra sin V5/V4-kupon.

A-chancer: 1-3 B-chancer: 4-7-2 C-chancer: 6-5

1 Coutinho. Gjorde sin første start for Jeppe Juel og Ekstra Bladets Travklub d. 18. februar som storfavorit 12:10 da modbuddet Design Hastrup udgik kort før løbet. Coutinho førte målet fra start til mål. Cilas Smed kom lidt tæt på, men sejren var ikke i fare. Og Coutinho løb en god tid, og træneren Jeppe Juel var tilfreds efter løbet med hesten. Coutinho vandt på Lunden i sin sidste start for Thomas Fischer, hvor den på de sidste meter slog Bentley Bretajka på sprint. Har få karrierestarter (9) bag i forhold til resten af feltet, så derfor den ikke optræder så rutineret i forhold til heste med 54 starter som Vesuv. Skal stadigvæk lære en del. Derfor anbefaler jeg også at man gardere Continho fra sit inderspor. Men skal selvfølgelig være en stor vinderchance i dette løb trods det den er hårdt inde i løbet på sin præmiesum.

3 Countess P D. Havde to tætte starter I starten af februar måned. Den første var på Jägersro, hvor den fik en tredjeplads, hvor den efter en rolig indledning endte i tredje par udvendigt, og forsøgte at holde ryggen på vinderen af løbet Harry River på bagerste langside, men holdt mest farten i opløbet til en tredjeplads cirka 10 meter efter Harry River og Cyklist. I sin sidste start mødte den bla. Hocus Pocus, Copy Design og Dandit . Sad i andet par udvendigt. Skød en god fart trods de tætte starter, og var ikke langt efter storfavoritten Hocus Pocus i mål. Med det rigtige rygløb, så kan den speede stærkt de sidste 500 meter. Og har sandsynligvis haft godt af at få ladet batterierne op igen efter de tætte starter.

4 Catchmeifyoucan. Samler på anden/tredje pladser, og er ikke meget for at stikke mulen først på stregen. Møder dog også hver eneste gang en eller to overheste i sine løb. Jeg synes ikke det er en ”nægter”. I sin sidste start i Skive slap den spidsen til vinderen af løbet Bandit P L, og hang fint med i ryg bag denne til en andenplads på en rigtig god tid. Var ikke sejsfarlig i løbet, men godkendt præstation alligevel. I sin forrige start på Fyn slap den spidsen til Bellucci ,og hang mest med til en tredjeplads bag Do It Mingus og T Bird Malou. Skal her være en stor triochance, og en sejr vil jeg ikke udelukke denne her gang. Måske Steen Juul til denne her start ikke vælger at slippe spidsen, og derfra kan den måske ”stjæle løbet”.

7 Casino Brick. Team Lunden hesten Casino Brick har en høj pladsprocent på 75, men har haft lidt svært ved at afgøre sine løb til sejr efterhånden som den har tjent flere og flere penge. I sin sidste start på Jägersro sad den undervejs i andet/tredje par udvendigt. Angreb med 500 meter tilbage, men ikke i nogen ”overfart”. Var ikke sejrsfarlig, og måtte lade en hest gå forbi sig, og Casino Brick måtte nøjes med en tredjeplads. I sin forrige start sad den med en omgang til mål i andet par udvendigt. Kunne ikke være i tempoet på bagerste langside, og fik kun sin tredjeplads pga. af galopper til Magna Carta og Akrobat til sidst i løbet, hvor A Leth Life vandt stensikkert. Sandsynligvis en stor triochance, men tvivler på den vinder dette her løb. Formen virker ikke på opadgående med de sidste starter på nethinden. Var mere ”peppet” for 3 starter siden, hvor den blev slået på stregen af Copain D’Amerique efter et løb i et løb i spids. Er dog rigtigt godt inde i løbet på sin præmiesum, så det kan være farligt at udelukke den fra sin V5/V4 kupon.

2 Only Teardrops. Løber gode tider, men løber mest med i dens løb. Fra et godt spor 2 er målet sandsynligvis at ramme ryggen på den førende hest. Og derfra blive suget med til en trioplacering. Ser her Only Teardrops som en mindre pladschance.

6 Champ Olympic. I sin sidste start førte den sit løb i et roligt tempo. Måtte lade Catch Me A Winner og California Bond gå forbi, men fik en godkendt tredjeplads. I sin forrige start hang den mest med i ryg på den førende Coco Cabana. Skal trods et godkendt løb sidst være glad for en tredje/fjerde plads.

5 Vesuv. Mødte for 8 dage siden Catch Me A Winner. Sad indvendigt undervejs, og gik ud i andet par udvendigt på bagerste langside. Holdt mest farten, og en fjerdeplads er det maksimale for den. Skal være glad for en præmie.V5-5 / 7. løb

Med kun seks heste i dette her felt kan spidsen blive afgørende for sejren. Aros Line er en lynstarter. Og Aros Line vil sandsynligvis føre dette løb hele vejen rundt. De forsigtige spillere tager dog Alpha Peak på deres V5-kupon trods et lidt skuffende løb sidst på Jægersro. Vil dog sandsynligvis være gået frem med det løb i kroppen.

A-chancer: 2-1 B-chancer: 3 C-chancer: 4-5-6

2 Aros Line. Lynstarter som sandsynligvis fører dette løb hele vejen rundt. Kommer fra Skive med to sejrer i træk efter at have overtaget spidsen tidligt i sine løb, og derefter vinder stensikre sejrer. Først foran Speedy Højlund, og derefter P S Confess. Har derefter været slettet en tiltænkt start på Jägersro pga. feber, hvor den skulle have mødt Alpha Peak. Er den tilbage på toppen igen, så er det en topchance for Birger Jørgensen. Har flere gange før været udgået fra løb med diverse halsproblemer, og derefter direkte gået ud og vundet sine løb efter en pause.

1 Alpha Peak. Gjorde comeback til væddeløbene på Jägersro d. 20. februar efter en løbspause siden oktober pga. en kastration. Fra et svært spor 12 i autostart sad den undervejs i sjette par udvendigt. Men 500 meter til mål havde den problemer med at følge med i tempoet, og manglede tydeligvis løbet i kroppen. Kapaciteten er dog skyhøj på Alpha Peak, og den er sandsynligvis gået frem med det løb i kroppen. Og Alpha Peak havde trænet godt op til starten, så Alpha Peak bliver trods det sidste løb min første udfordrer til Aros Line. Steen Juul fortæller om starten, at den fik et upassende løb, og han forventer den bedre i dag uden sko.

3 Global Strategy. Har nu gjort 4 starter for træner Christian Lindhardt siden skiftet fra Nikolaj Andersen. De to første var i Taroks Mindeløb, hvor den i første afdeling endte femte og i anden afdeling vandt den løbet. I sin forrige start på Kalmar tog Peter Ingves tog en rolig start med Global Strategy, og sad sidst det første stykke vej. Med en omgang tilbage stødte Peter Ingves fra køen, og fik et par konkurrenter ud foran i tredje spor. På sidste langside kom Global Strategy behændigt ned i tredje par udvendigt og fik et lille hvil. I opløbssvinget blev den på ny sendt i angreb, og det lignede en top-3 placering, da hesten desværre løb på en galop. I sin sidste start på Lunden sad den udvendigt på den førende Atletico undervejs. Var træt ind på opløbet men holdt farten fint til en fjerdeplads. Er langsom fra start, og det er risiko for, at den igen må trave sidste omgang i ”dødens spor”. En stor triochance, og en lille vinderchance hvis der kommer tempo på undervejs.

4 Willie Blue. I sin sidste start mødte den også Bastian T og Pommeau Simoni som den også møder i dag. Fik som forventet et roligt løbsoplæg i 5 par udvendigt, og rundt sidste sving sad den lidt fast bag en Twilight D som ikke rigtigt ville fremad. Da den kom fri af denne, så gik den frem til en fjerdeplads, og viste at formen er på vej op. Ole Bender vil sandsynligvis forsøge at ramme ryggen på Aros Line, som ligner spidshesten i feltet. Og lykkedes dette, så er en anden/tredjeplads ikke umulig at opnå.

5 Bastian T. Har nu tre negative resultater i træk. I sin sidste for 8 dage siden sad den som bagerste hest undervejs. Søgte indvendig rundt sidste sving, men sad ”bomfast” bag den i vinderhullet siddende New Muscle ÅS, som ingen fart havde i opløbet. Så denne start gav ingen indikation om formen pt. er bedre end resultaterne. I sin forrige sidste start sad den i tredje par udvendigt, og kom i et godt angreb med 500 meter tilbage. Men meget mytisk var det som om den blev træt med det samme, da den kom op til Den Of Warlock, og kort efter endte det med galop som en slået hest. For tre starter siden var den med i et stayerløb på Jägersro, hvor den sad bagerst i feltet, og ikke havde den store speed ind på opløbet, og endte som en af de sidste fejlfrie heste i mål. Kapaciteten er højere end de viste resultater, og måske Bastian T har mere ”racingluck” i denne her start.

6 Pommeau Simoni. Var i sin sidste start med i et ”elitehandicap”, hvor den var ret hårdt inde i løbet med 60 meters tillæg på normaldistancen 2000 meter snorestart. Men den viste alt vel med formen med tredje spor de sidste 500 meter, og afsluttede bedst af alle i opløbet. I sin sidste start for 8 dage siden sad den i tredje spor fra start, og afløste Twilight D i ”dødens spor”, og sad udvendigt på den førende Supreme Star. Var med det hårde løb træt med 500 meter tilbage. Hædershest som altid gør fine indsatser, men en 3-4 plads er det maksimale i mine øjne.Statistik tipper - Steffen Møllergård

Spillet for 1.622 kr. Vundet 2.530 kr. Tilbagebetalingsprocent 156%.
Hitrate: 3 af 6.