V5-analyse af Jesper Elbæk

Tipperstatistik: Spillet for 2.399 kr. Vundet 375 kr. Tilbagebetalingsprocent 16%. Hitrate 2 af 8.


Printvenlig version

V5-forslag

6-4-9-2-10-3-1-8-7-5

10-2-6-8-5

2 Covini

9-4-6-10-2

10 Winston Laser

Pris: 250 kr. (250 rækker)


V5-1, 3. løb

De fem V5-løb er ensbetydende med de fem DM-afdelinger, der afvikles på Charlottenlund Travbane denne fredag eftermiddag, hvor man skal bemærke starttidspunktet kl. 12.45 og ikke 15.45, som det ellers plejer at være om fredagen. Guldchancerne i dette løb er hestene 4-6-9-10.

A-chancer: 6-4-9-2-10 B-chancer: 3-1-8-7-5 C-chancer: Ingen

6 Dicaprio gik et godt rutineløb forud for sæsondebuten på Nykøbing Falster Travbane for en uge siden, men her blev det til galop for gæstekusk Anders F. Jensen. Galoppen kom lidt ud af det blå efter 700m, hvor Anders F. netop havde flyttet Dicaprio til andet spor. Plejer at gå godt på Lunden, og Henrik Lønborg plejer at have gode kørehænder. Bemærk at det er Lønborgs første løb siden han kom til skade med hælen for nogle uger siden.

4 Firefly Sisu fik senest løb i kroppen. Galopperede efter 800m, og tabte mange meter. Fuldførte på lang afstand af vinderen Eyecandy, og skal selvfølgelig være markant forbedret her for at kunne gøre sig gældende. Og ikke mindst skal Weingartner-datteren være fejlfri. Kasper K. Andersen vandt med hesten her på Lunden på bagerens fødselsdag, og ved dén lejlighed var Firefly Sisu meget hurtig fra start, og tog spidsen direkte. Vandt meget let foran Cille Gardenia, og det bliver sikkert offensiv styring fra Kasper K. igen her.

9 Diadem gik et godt løb senest, hvor den bare var ude imod overmagten i form af Steen Juul-trænede Daytona. René Jonassen trak sig lidt fra start, og sad sidst blandt de fem fejlfrie heste ind i første sving. Det blev så til perfekte andet par udvendigt og angreb med 500m hjem. Diadem gled let forbi 7 Belittlebigjoe og besejrede også en anden af dette løbs deltagere, 8 Bacadi Elmely. Diadem er på vej frem i form, og får med dette startspor et fint rygløb, idet Morten Friis kan vælge at sætte sig i andet spor direkte.

2 Blue Jeans P D var senest til start i Odense, hvor Søren Johansson ramte ryggen på førende Capra med John Køhler lige efter start. Her sad Blue Jeans P D så og lignede en rund million, og Johansson fik hullet som på bestilling med 200m til mål. Netop som Quite Easy U S-sønnen kom fri til angreb, så snublede den til, og mistede på den bekostning en fremskudt placering – måske endda sejren, afhængig af hvor hurtigt antrittet i angrebet var blevet. Capra vandt løbet på 1.18,6a/2140m, så det var cirka samme tidsnotering Blue Jeans P D ville have fået. Ken Ecce i sulkyen, og når ikke denne hest er en guldchance for Ken Ecce, så må han få et godt DM. Storluring!

10 Copy Design kommer til start med Skive-træner Knud Mønster, som plejer at gøre det godt i kuskematcherne. Sidste år var en galop i klar føring med 5 Caspian Of Narnia årsagen til, at han ikke kom allerøverst på skamlen, men måtte nøjes med bronze. Men det er vand under broen, og nu handler det om Copy Design, som senest kom tilbage efter lidt pause. Var med i samme løb som 7, 8 og 9 og gjorde det fint udvendigt for Daytona. Galopperede i dødens med 300m hjem (ikke noteret), og var ellers kommet hjem på en høj 1.16-tid. Er således i god form, og der burde altså have stået et ”g” i resultatrækken ud for starten 5. april.

3 Danilo Fønix tog et par fine sejre de to gange Henrik Thomsen tog på langfart til Aarhus. Senest i Odense galopperede Danilo Fønix i spids, og fik derefter et træningsarbejde bag feltet i et løb, som Jeppe Juels Chloe vandt. Kan være lidt overset her?

1 Dazzle Nock galopperede senest fra start på Nykøbing Falster Travbane for Christian Lindhardt, og ser vel generelt lidt ustabil ud. Var ellers pænt hurtig ude bag bilen, og kan passe godt til Bent Svendsen, som nok plejer at kunne få dem afsted. Startspor et er også fint på 2000m på Lunden. Gik i øvrigt en fin ophentning på Falster, og gik over mål med fuld fart, så formen er i orden. Kan godt være en fidus her.

8 Bacadi Elmely var som omtalt ude i samme løb som 7, 9 og 10 senest, hvor Mads Hviid Nielsen tog den korteste vej rundt sidste sving, og fik tredjepladsen på dén taktik, ikke så frygteligt langt efter Diadem på andenpladsen. Viste fin form, men startsporet trækker selvfølgelig meget ned.

7 Belittlebigjoe går jo pænt og stabilt på 1.17-tider, men var klart slået af en del af dagens modstandere senest, og 5 Caspain Of Narnia er simpelthen for ustabil til at man kan tippe den, på trods af Birger Jørgensens tilstedeværelse i sulkyen.

V5-2, 4. løb

DM-dysten fortsætter her i V5-2, hvor kortene igen er godt blandede. Dansk Hestevæddeløb Sport & Udvikling har sat hestene 5-6-8-10 som ”guldchancer” i dette løb, men jeg mener de har glemt en enkelt hest.

A-chancer: 10-2-6-8-5 B-chancer: 3-4 C-chancer: 9-1-7

10 Cool Vacation virker til at være godt inde i dette amerikanerløb, hvor spredningen på hestene går helt fra 46.966 kr. til de 111.585 kr., som Cool Vacation står med. Der er tale om en hellækker, sort Dream Vacation-søn, som senest var ude i hård konkurrence i et lunchløb på Halmstad Travbane, hvor den aldrig helt kom ind i sejrskampen. Her burde den være klart bedst, og kan være et godt bud på en blank i et særdeles svært V5-spil.

2 A Secret Word er hesten, som jeg mener man sagtens kunne have gjort til guldhest. Men igen; hvis det her ikke er én af Knud Mønsters fire guldheste, så får han nok også en god kuskematch. Forrige gang måtte A Secret Word trave udvendigt på Countess P D, og stred tappert. Senest blev den fyret afsted fra indersporet til spids, og måtte lade Gent Quattro og Fernando N L glide forbi til slut. Godkendt endda. Jeg tænker, at den passer godt til Mønster, og den må være en lille vinderchance, hvis Cool Vacation får trafikproblemer undervejs.

6 Mara Woman har gjort det rigtig fint, siden den kom til Danmark. Vandt første gang for Peter Søndergaard en måske lidt heldig sejr, idet den førende Marvin Gaye galopperede noget, der lignede en sikker sejr væk ved indgangen til opløbet. Men det åbnede for Mara Woman, som speedede godt i opløbet, og ikke skal undskylde for sin præstation. Senest stod den 40m foran Bikini og Carna Sensei, men gjorde det rigtig godt som tredje til de to. Birger Jørgensen op, og selv om startsporet er lidt yderligt, så skal de andre ikke have mange uheld på vejen, før Mara Woman kommer susende til slut.

8 Anders And er en af to gode Anders F. Jensen-heste i løbet. Senest på Halmstad måtte ”Kalle Anka” trave hele løbet udvendigt på den førende, men holdt strålende ved til andenpladsen endda, og bekræftede sin gode form. Endnu en god chance til Henrik Lønborg, selv om startsporet er elendigt.

5 Captain Coke er den anden Anders F.-hest i løbet. Forrige gang vandt den et amatørløb på Lunden på en flot måde for Kamilla G. Plmbech, og senest galopperede hesten så for træneren selv i Halmstad. Galoppen kom kort efter start, men Anders F. fik hurtigt sat hesten i trav igen, og det blev til fjerde par indvendigt undervejs. Der blev dog frit frem rundt sidste sving, da nogle konkurrenter gik ud i sporene, og Captain Coke var ikke ret langt fra Anders And ved målpassage.

Jeg tror vinderen er nævnt nu, men 3 Catchmeifyoucan var dårlig senest på Lunden, og har sidenhen været slettet pga. halthed fra en start mere på Lunden. Kan en del i god forfatning. 4 Santadi leverer somme tider nogle feberløb, men det er ved at være noget tid siden. Blev til overs fra start senest, og måtte ned som sidste hest. Den kæmpestore hest afsluttede godt ude i banen i løbet, som Conrads Shadow vandt i 1.13,4.

V5-3, 5. løb

V5’s tredje afdeling er samtidig tredje afdeling af DM for Travtrænere. Her er der gensyn med en af de bedste hopper i C-årgangen i fjor, nemlig Jan Kramers 2 Covini, som ikke undgår at blive favorit. Guldheste i dette løb er 2-5-6.

A-chancer: 2-6-3-5 B-chancer: 9-8-10-1-7-4 C-chancer: Ingen

2 Covini er en lækker type, som selvfølgelig trænger til løb i kroppen. Fem sejre i Derbysæsonen, men desværre gjorde Covini sig bort med galop i selve Hoppe Derbyet, som Commit Boom Bay vandt i sikker stil før Caroline K og Carna Sensei. Covini er en rigtig flyvemaskine, og tror man på, at Kramer har hende klar allerede første gang ude, så kan hun også være en mulig blank i V5-spillet med Jeppe Juel i sulkyen.

6 Travis står med et rundt nul i protokollen ud for seneste start i Odense. Men det skal man nu ikke lade sig snyde af, for Travis gik over mål med mange kræfter sparet! Sad femte par indvendigt den første omgang, men smart skiftet til tredje par udvendigt ud på sidste omgang. Gik med i angreb i tredje spor, men udvendigt kom Carl Lewis i fjerde spor og lukkede af. Kenneth Nielsen prøvede lidt både det ene og andet og begge dele, men det endte med et nul, selv om Travis faktisk så godt ud hele vejen. Steen Juul i sulkyen denne gang, og det kunne ligne en rigtig fornuftig chance med den viste form.

3 Chilli T er en guldchance i mine papirer, og endnu engang er det Knud Mønster, der kører en hest, som JEG mener skal være en guldchance, men som ikke er det. Senest på Jägersro bakkede Axel Jacobsen direkte fra start, og havnede i fjerde par indvendigt. Der blev kørt stærkt undervejs med 1.11-fart den første kilometer, og Chilli T skulle holdes til ilden. Blev vredet ud i tredje spor med 400m hjem, og afsluttede fornuftigt, selv om det var på trætte ben. Det var rigtig gode heste Chilli T mødte, og løbet har helt sikkert gavnet hendes form.

5 Birte Mile fik løb i kroppen senest efter tre måneders løbspause. Startspor 11 mod gode heste (Askepot Macoy vandt løbet foran Cool Winner) så ikke let ud på forhånd, men Søren Demant Andersen kom godt igennem fra bagspor, men havnede alligevel i fjerde par indvendigt. Blev skovlet tilbage af en træt Prinsesse Foldager, men slap fri med 500m hjem, og afsluttede rigtig godt langt ude i banen. Klar til sejr nu med Birger Jørgensen i sulkyen?

9 Bootz Simoni med god fart i skøjterne fra starter i Sverige og 8 Takeover Takeover – eller bare ”Tage” – efter lang pause er nok de næste, og så bliver det spændende at se Bent Svendsen bag 10 Traffic Lavec. Den kunne faktisk godt være en bombe i V5 og V4, hvis de andre får kørt for stærkt undervejs.

V5-4, 6. løb

V5 er nået et godt stykke op i klasserne, og denne gang er hestene spredt fra 146.175 kr. til 314.658 kr. Og meget handler om Steen Juul og Ken Ecce i dette løb, hvor Dansk Hestevæddeløb har sat hestene 6-9-10 som guldheste.

A-chancer: 9-4-6-10 B-chancer: 2-5-8-7-1 C-chancer: 3

9 Key Largo får vindertippet. Trænet af Ken Ecce og kørt af Steen Juul i dagens løb. Første start i Ken Ecces regi på Jägersro kan bare glemmes. Kom forkert på den hele vejen, og var efter sigende heller ikke frisk på dagen. Så var der mere snit over det senest på Lunden, hvor Kasper K. Andersen kørte et fint løb. Overtog spidsen i et speedryk med godt en omgang til mål, og forsvandt bare væk rundt sidste sving, selv om det var gode modstandere som Bosse Game og Teodor, som jagtede bagfra. Femstjernet indsats, og formen holder sandsynligvis til denne start.

4 Blackbird er denne gang hesten, som jeg mener godt kunne have været en guldhest. Det skal dog siges, at den ikke har startet siden 11. januar, og selvfølgelig kan mangle det berømte løb i kroppen. Er dog afsindig hurtig fra start, og tager med stor sandsynlighed spids her. Men måske for så at slippe til sin daglige træner Ken Ecce, som kører Steen Juul-trænede 6 Greek F Boko. Den kommer vi til om lidt. Blackbird vinder ikke så ofte længere, men sidder Birger Jørgensen med på hug med 300m hjem, så skal dem foran altså stå tidligt op.

6 Greek F Boko er en fin hest fra Steen Juuls træningskvarter. Startede senest på hjemmebanen for godt en måned siden. Steen Juul trykkede på speederen på første langside for at overtage spidsen fra Dornoch Am, men Christoffer Eriksson var ikke interesseret i at slippe, og så måtte Greek F Boko trave udvendig på Dornoch Am. 1.12,4/500m og 1.13,8/1000m var tempoet, og det gik Dornoch Am kold på til slut. Greek F Boko koblede let greb, men driftede et spor ud i opløbet, og det gav plads til Botox og Axel Jacobsen, som gled frem til sejr indvendigt for Greek F Boko, som er vinderen af løbet uden sporskiftet i opløbet. Fin præstation og det er en rigtig god køretur til Ken Ecce.

10 Armani S starter bagest, fordi den har tjent flest penge i feltet. Er lidt op og ned i sine præstationer, men gik jo et feberløb i Aarhus 2. marts, hvor den undervejs sad i tredje par indvendigt bag Giggs Boko og Asger Molar. Blev perfekt kørt fri med 350m hjem, og speedede forbi Moliere på løbets sidste 50m. Gangen efter i Billund blev Armani S kørt defensivt, og fik ikke med udfaldet at gøre. Senest kørte Kjærsgaard så offensivt, men Morten Friis i spidsen ville ikke slippe med Bella Højgaard i en Liga-finale. Det gjorde Friis så alligevel, da Casino Gardenia kom drønende, og dermed sad Armani S stadig i dødens. Det gik ikke, men i dette løb møder den billigere konkurrence end de seneste mange gange, og Kasper K. Andersen må køre med en vis vinderchance.

2 Viktor Flirt er bedre end seneste resultat, 5 Tchai Bakkely har bedre startspor end meget længe, og kan være RIGTIG hurtig fra start. 25. november tog den således spids fra Cash Valley fra udvendigt startspor. Formen virker fin. 8 Tyrrell As er blevet handlet til Mariann Thorup Nielsen, som sikkert fortrinsvis vil bruge den flotte Daguet Rapide-søn til montéløb, hvor den imponerede reelt for Maria Dueholm Svendsen i Aalborg 15. marts. 7 Vincent har ikke startet længe, men meldes i fin form af ejeren. Har ikke startet i Danmark siden juni 2016, og da seneste start er gjort 28. august, så trænger Vincent nok til et løb i kroppen.


V5-5, 7. løb

V5-finalen har deltagelse af en halv snes rigtig skrappe heste, og det bliver spændende at se, hvem der kan ”overvintre” som førende i DM for Travtrænere forud for de sidste syv afdelinger i Aalborg søndag eftermiddag. Fem guldheste er der i dette løb, og jeg er helt enig i vurderingen 2-4-5-9-10.

A-chancer: 10-5-4-9-2 B-chancer: 1-7-3-6-8 C-chancer: Ingen

10 Winston Laser kan give Flemming Jensen en god afslutning på førstedagen. Winston Laser er en af kun ganske få Diesel Don-afkom, der løber rundt i Danmark, men Max Myrups stjerne har gjort det fantastisk. Især var 2017-sæson super med næsten en kvart million kroner indkørt, og det var også i 2017, at rekorden 1.11,4 blev sat. 2018 var mere en ”mellemsæson” på trods af to sejre og 68.240 kr., og her kommer Myrups hest så ud i årets anden start. Den første blev gjort på Jägersro i januar; et montéløb, hvor det blev til galop fra start og hurtig diskvalifikation. Herefter har Winston Laser fået løbspause, men er den klar, så skal den runde dagens modstandere over den sidste halvbane.

5 Aqua De Vie har trukket sin vanlige kusk og træner Steen Juul. Der er tale om en skrap og hårdfør dame, som ganske vist ikke vinder ret tit, men som regel går gode løb. Senest på Jägersro sad Aqua De Vie sidst undervejs i femte par indvendigt, men Steen Juul kørte smart indvendigt rundt sidste sving i løbet, som Baxo Epice vandt for Jeppe Juel. I starterne forinden havde Aqua De Vie helt iskolde startspor med 8, 13, 8, 7 og 11, men har alligevel løbet stærkt og tjent gode penge. Offensiv styring her?

4 Dekadent K kommer også fra Steen Juuls træningskvarter, og den ejes af Steens datter og barnebarn, som vist også er med inde over træningen. På Jägersro 12. februar gik Dekadent K rigtig godt, og trods statspor 14, så ramte Steen Juul andet par udvendigt undervejs. Angreb med 600m hjem, men kunne ikke plukke den førende Delantero ned, og blev også nedspeedet af Echelon i sidste skridt før målstregen. Senest i Skive kørte Juul med fra start, men blev afvist af Troja Cæsar og blev bakket ned som fjerde hest. Blev bakket fri til tredje par udvendigt, men galopperede med 100m til mål netop som det så ud til, at Steen Juul havde fået Dekadent K helt op på den store remskive. Troja Cæsar vandt løbet i 1.13,3 og uden galop var Dekadent K kommet hjem nogle få tiendedele efter. Har fået lidt pause, og vil sikkert passe rigtig godt til Bent Svendsen.

2 Global Strategy blev taktiktorsk senest på Nykøbing Falster Travbane, hvor den havde ryg på førende Right Or Wrong undervejs. Right Or Wrong gik egentlig ok som tredje til Nok’en Frækkert og Finish Future, men der blev bare aldrig plads til Global Strategy, fordi et par konkurrenter dækkede af udvendigt. Dét løb kan man bare glemme, og i stedet fokusere på den flotte præstation forrige gang på Jägersro, hvor Global Strategy var tredje på stayerdistancen på en 1.15-tid. Vandt gjorde Staro Leonardo for Joakim Lövgren, og på de sidste meter gled Cobbys Olifant forbi Global Strategy, som dog gik fremragende.

9 Twin Peaks er både starthurtig – som den ikke kan udnytte her – og har også en god speed. Har ikke startet siden første låge i Julekalenderen blev åbnet, og behøver nok løb i kroppen. Twin Peaks har dog en vis klasse, og med Jeppe Juel i sulkyen tør jeg ikke helt afskrive den som vinder.

1 Willie Blue kommer til start med en vis outsiderchance, og Birger Jørgensen har tidligere vundet fire gange med den ganske starthurtige hest.