Af Steffen MøllergaardV5-FORSLAG

2-1-8-4-6

4-3-9-5-3

4-6

2-6-1-9-7

4 Cool Vacation

Pris: 250 kroner.V5-1 - 3. løb

Åbent snorestartsløb over 2500 meter fra 4 volter. Synes 5 heste står med fine chancer for sejr. Flere heste har startet sparsomt op til dette løb, og Thunder Peak har 60 meters tillæg. Det kræver garderinger i V5. Og se op for Pommeau Simoni med en kusk ”i form” i dette her løb.


Chancevurdering

A-chancer: 2-1-8 B-chancer: 4-6 C-chancer: 3-5-7

2 Travis. Vandt sidst for Kenneth Nielsen trods tillæg efter et løb i tredje par udvendigt. Og ind på opløbet gik den kort men sikkert forbi Hardstone. Forrige start sad den ”bomfast” bag en træt Attention Morgan. Så glem det resultat. Kommer efter seks ugers pause, men det betyder sikkert ikke det store. Får sikkert et løb i ryggen på Walkman June, og derfra bliver den farlig, hvis der kommer fri plads ind på opløbet. Kenneth Nielsen er kusk, som er god til den slags løb.

1 Walkman June. Var sidst tilbage i Ålborg efter tre måneders pause for Dan Friborg i et amatørløb. Sad i fjerde par udvendigt, og angreb rundt sidste sving, men da var vinderen Charming Star på vej i mål. Men klart godkendt præstation efter pausen. Er hurtig fra start og kan føre sit løb længe – måske hele vejen i mål? Skal i dette løb være en af de første heste man kommer på sin V5 kupon. Ikke mindst da den sidder i spids med det samme. På vej op i form.

8 Thunder Peak. Er jo klassehesten i feltet med næsten en million indtjent. Dog har den 60 meters tillæg, og det er aldrig let trods den ikke møder Liga 1 heste som den plejer. Men her skal den sikkert gøre det grove arbejde selv, hvis det ender med et løb, hvor hestene alle ligger i inderbanen. Så kan det blive svært at have kræfter til også, at nå helt frem til spidshestene, og gå forbi til sejr. Men da det er en rigtig god hest, så vil jeg ikke at udelukke den fra sejr, da Travis og Walkman June trods alt har sparsomme starter bag sig for nylig. Viste god form på Fyn. Det meste af løbet lå den udvendigt på først Punk og derefter Slide So Easy. Var træt ind på opløbet, men holdt farten fint. Vinderchance på sin høje klasse.

4 Atletico. Går sine bedste løb i Århus, og sidst netop i Århus vandt den et lidt billigt løb på trods af trods 40 meters tillæg efter en god afslutning. Rene Kjær går helt sikkert efter et indvendigt løb, og en hurtig afslutning de sidste 500 meter. Nu går vi ind i vinterperioden, og det er der Atletico normalt tjener de fleste af sine penge. Fin chance for sejr her. Normalt sidder den et stykke tilbage i feltet, men her vil den hurtigt sidde med helt fremme med hestene fra første volte. Det kan blive afgørende for sejr her.

6 Pommeau Simoni. Sidste start var den med i løbet Mescal vandt på sprint. Sidste indvendige hest. Kunne ikke tage meter ind i opløbet. Men har heller ikke fordel af sprint. Viste alt vel med formen den dag. Forrige start I Skive havde den 40 meters tillæg. Kunne efter et løb bagest i feltet ikke nå frem til de forreste. Her på de 2540 meter passer det den bedre. Kusken Tobias N. Jonassen kan overraske her med sin distancestærke hest, som er bedre end resultatrækken.

3 Valmet. Gjorde comeback i september måned efter lang pause. Sad i en ”blød dødens”, og var træt ind på opløbet, hvor det endte med galop. Nu er der så gået 3 måneder mere, og skal vel have et løb i kroppen igen før den er aktuel igen til en trioplacering? Tænker her et defensivt kørt løb, og så kan den hænge med til en præmie.

8 Speedy Sus. Leder efter formen. Og skal her være glad for en præmie. Sidst endte det med en placering som en af de sidste heste i et amatørhandicap. Nu er træneren tilbage som kusk. Men skal være glad for penge her.

7 Armani V P. For de nye ejere endte Armani V P langt efter Mescal i mål, og havde problemer med tempoet undervejs. Formen er dunkel, og en af de sidste præmier må være maksimalt her.


V5-2 - 4. løb


Svært tippet løb i klassen med max. 32.000 kroner på sprint. Jeg fik plads til 5 heste i V5, da jeg skal holde mit V5 forslag på max. 250 kroner. Havde bestemt lyst til at sætte Bentley Bratajka og Anakin T Dream på V5 også. Er der råd til dette, så kom evt. dem på også.


Chancevurdering

A-chancer: 4-3-9-5-3-8-10 B-chancer: 6-1 C-chance: 7


4 Bellissa Gry. Er hurtig fra start og kan føre løbet længe. Sidste start endte med en galop ind i første sving. Men banen var heller ikke god på dagen. Har fået 3 sejrer på Falster banen efter spids hver gang, og har vist god form med fine sejre. Får vindertippet på sin starthurtighed. Kort slået af Counting Stars, da de mødte hinanden i oktober måned.

3 Counting Stars. Også en starthurtig hest. Vandt for tre starter siden et ”forkørt” løb hvor den slog Bellissa Gry. Forrige start var den ude i stor føring på et 2500 meter løb. Satte et hårdt tempo, og var træt til sidst. Holdt hjem til en tredjeplads, hvor Coutinho tog andenpladsen på stregen. Sidst på Fyn sad den indvendigt. Gik ud på den førende Charlie Skovsende med en omgang til mål. Meget tidligt træt, og endte som en af de sidste heste i mål. Ender den med spids, og ikke ”drøner derudaf” i spids, så har den bestemt sejrschance her.

9 Coutinho. Måske feltets bedste hest. Løber sig dog ikke 100% ud i sine løb endnu. Trods gode tider på papiret, så er det mest medløbstider. Talentet er stort og har trods alt kun 7 starter bag sig. Spor 9 på sprint er aldrig let. Men i dette felt skal den kunne løbe med helt frem og slås om sejren. I sidste start kom den med Counting Stars hjem i mål efter et løb som en af de bagerste heste og den gik en god afslutning. Fin triochance og lille vinderchance pga. spor 9.

5 Niras Bridezilla. Gik et fint for Kenneth Nielsen i september måned. Der var godt nok kun 6 heste med i feltet, men havde også 40 meters tillæg. Og den gik en fin afslutning i opløbet, og var ikke langt fra Diana Tutu i mål. Derefter har den gået 3 starter for en urutineret kusk. Nu med Kenneth Nielsen i vognen må den ikke glemmes på V5 kuponen.

3 Burlesque. Får denne gang Steen Juul som kusk. Sidst gik den et indvendigt bag Bon Voyage Vix, som sad i spidsen og endte som 3 i mål. Med samme løbsoplæg bag den førende hest her, så løber den også med frem til de gode placeringer. Før det 2 tyske starter som gav placeringer. OK form.

8 Bentley Bratajka. Startede i mandags i Ålborg, hvor Don Cash vandt løbet. Sad fast indvendigt og hang på en træt rundt sidste sving. Kom fri men da var de forreste heste på vej i mål. Holdt mest farten. Forrige start var den tredje bag Damse P D og Vertigo Lux efter en løb som en af de bageste heste i feltet.

10 Anakin T Dream. Har de sidste 2 starter haft 40 meters tillæg, og det er altid hårdt at skulle indhente det i den lave klasse. Sporet er denne gang dårligt, og har næppe fordel af sprint. Var tidligt træt sidst på Fyn efter i løb i andet par udvendigt. Løber sig ikke helt ud endnu. Ser den mest som en pladschance fra spor 10. OBS! Rene Jonassen er ny kusk på Anakin T Dream.

6 Belittlebigjoe. Sidst var den anden til Cato Moseby i et amatørløb. Var tæt på sin første sejr efter 32 starter der. Sad fast bag en galopperende hest. Cato Moseby brød derefter lidt ud i banen, og der blev plads til den indvendigt men måtte se sig slået kort før mål. Max Nielsen er en ny spændende kusk på denne her hest, men selvom om Max Nielsen før har tryllet med sådanne heste, så tror jeg en præmie vil være det maksimale her.

1 Brad Peak. Løber stadigvæk lidt urutineret endnu. Har næppe fordel spor 1 på sprint. Sidste start endte med galop ind i første sving. Forrige start sad den i spids i et ”tågeløb” på Falster, og vandt løbet. Det var også i billig konkurrence med kun 6 heste.

7 Athena Miguan. Løber mest med i ”formløb” på Falster banen på tider, som ikke gør den aktuel her for spillerne selvom J. Sjunnesson er sat på som kusk.V5-3 - 5. løb


I løbet her ser jeg Vanneau Wib, som bedste hest i feltet. En alternativ V5 blank. Flight Danseur ser jeg som værste modbud til Vanneau Wib, da den har tjent en del flere penge end resten af modstanderne. Den kommer tilbage efter 2 måneders pause.


Chancevurdering

A-Chancer: 4-6 B-chancer: 8-3-7 C-chancer: 2-1-5


4 Vanneau Wib. Som sagt ser jeg den som feltets bedste hest. En stærk type, som kan gå fra alle positioner. Med det rigtige løb i andet-tredje par udvendigt undervejs, og et angreb de sidste 500 meter, så skal den have topchance i dette her felt. Sidst på Falster banen blev den anden i mål efter Asta Derm. Sad indvendigt ind på opløbet, og måtte flere spor ud før der blev plads til et angreb i god fart. Ser den som en anden mulig V5 blank, hvis man ikke tror på Cool Vacation i 7 løb.

6 Flight Danseur. Rigtigt godt inde i dette her løb, da hopperne må have tjent op til 55.000 kroner mere end hingste/vallakker. Sidste start på Kalmar var den hurtigt ude og krøb ned bag Copaca Banana, og fik plads kort før mål. Men mindst en andenplads røg, da det endte i galop, da kusken trak den ud til angreb. Formen er et spørgsmålstegn her efter pausen, men tager den med på V5-kuponen, da den er så godt inde i dette løb på pengene.

8 Mellis Akema. Viste fremgang sidst bag Victory Island, hvor den efter et indvendigt løb undervejs tog en fjerdeplads. Spor 8 trækker sejrchancen noget ned. Ser den mest som en pladschance her. Skal nok have et par løb i kroppen mere før formen kommer helt op på top.

3 Ullala Ami Salløv. Vandt sidste start efter et løb i ”vinderhullet” bag Wind Rose. Staldens heste vandt 2 løb sidste søndag, så der topform i stalden hos ejeren. Kommer tilbage efter 6 ugers pause. Alligevel løber den sikkert med frem til gode penge.

7 Athur Halbak. Forrige start på Nykøbing Falster fik den hårdt løb i ”dødens spor”, men var meget kort slået af Asta Derm. Kæmpende som altid hele vejen til mål. I sidste start var den fuldt godkendt i løbet som Victoty Island vandt klart. God form.

2 External Power. Løber mest med i amatørløb. Og hænger mest med i disse løb, og skal være glad for penge i dette løb. Mulig spidshest her. Skal være glad for en præmie her.

1 Betsy. Sidste fejlfrie hest i mål i sine to sidste starter. Søger et indvendigt løb og en præmie her.

OBS! Jørgen Sjunnesson er ny kusk på Betsy.

5 Vega Simoni. Fin væddeløber som mest løber med i sine løb. Er dog også altid i hårdt selskab. Sidste hest i mål sidst efter et udvendigt løb på Key Largo, men tempoet var lavt undervejs. Så burde have holdt bedre ved.V5-4- 6. løb


Taroks mindeløb, hvor hestene i dette løb møder hinanden igen i 10 løb i omvendt rækkefølge med startsporerne. Det skal man som spiller tage med i sine betragtninger til. Som regel bliver første afdelingsløb, som dette kørt en del langsommere end normalt undervejs, da hestene også skal ud igen cirka 1,5 time senere. To heste skiller sig ud på formen, og Aqua De Vie og Troja Cæsar ligner de bedste chancer i denne afd. Men de skal garderes med Machiavelli, Cash Walley og Mescal.


Chancevurdering

A-Chancer: 2-6-1-9 B-chancer: 7 C-chancer: 4-5-3


2 Aqua De Vie. Gik vel sit livs løb sidst på Jägersro for Peter Ingves, hvor den tog spids i toptempo. De første 500 meter gik efter 09, og de første 1000 meter på 11,6, og alligevel holdt den hjem i fin stil, og flot vindertid på 12.6. Sidder det løb ikke for hårdt i den, og får den spidsen igen, så kan den sagtens vinde dette løb. Forrige start i Billund gik den også godt bag Winston Laser og Indian Summer D efter et løb som sidste hest med 500 meter tilbage, der kom den i et godt angreb, og var ikke stort slået. Topform.

6 Troja Cæsar. Har efter en sommer med mest placeringer i sine løb fundet ”melodien” igen. To sejrer i de sidste tre starter efter spids. Først imod Bikini og Race Cowboyland, som havde tillæg. Og sidst i Skive efter at have overtaget spidsen på første langside, og forsvandt væk til en overlegen sejr. Var med i samme løb som Aqua De Vie i Billund for to starter siden. Der sad den lidt fast rundt sidste sving. Ikke afhængig af spids. Synes faktisk den er bedst med et rygløb frem til opløbet eller et løb i ryk på den førende.

1 Machiavelli. Har været lidt op og ned de sidste par starter. For 3 starter siden blev den tidligt træt efter et løb udvendigt på Stud Muffin den sidste omgang. Og var ikke som bedst på dagen. Derefter var den positiv fjerde på Åby på en 11.4 tid efter et løb i andet par udvendigt. Sidst på samme bane endte det med en startgalop. Har Machiavelli en af sine bedste dage, så er den bestemt sejrsfarlig i dette løb. Ikke mindst, hvis den rammer ryggen på evt. Aqua De Vie.

9 Cash Walley. Har i de sidste to starter været ude i hårde løb. Første gang fik den ikke spidsen fra Tyrell As, og måtte trave udvendigt på denne længe, og overtog først spidsen med 500 meter tilbage. Var træt til sidst, men efter løbet var den alligevel godkendt. Sidste start på Fyn havde den også spids. Men fik lidt tryk af Stud Muffin. Man kunne se trætheden ind på opløbet. Men tænker at forrige start sad lidt i den. Godkendt præstation. Ikke fordel af anden række, og ej heller ikke de 2000 meter. Men kan sagtens løbe fra ryg også. Så positionerne undervejs bliver helt afgørende. Er ”batterierne” ladet op igen må den ikke glemmes her.

7 Mescal. Vandt sidst til et chokodds efter et indvendigt løb. Og kom i mål foran Zorn Brick og Cash Walley på en toptid 12,1. Er lidt uens i sine præstationer. Men er en ret kapabel hest på sine bedste dage. Plejer ikke at være som bedst efter tætte starter. Så afdelingsløb må blive en udfordring for Mescal. Fra spor 7 kan Thomas Fischer måske blive fristet af at gemme kræfterne til 10 løb, hvor den så har spor 3. Men efter den sidste præstation i frisk hukommelse, så er det farligt at udelade den på sin V5 kupon.

4: Tedor. Ynder toptempo undervejs og kan komme i en hurtig afslutning til sidst. Det tænker jeg ikke sker i denne her afdeling af Taroks Mindeløb. Kan sagtens tage en præmie, men løber mest med til en fjerde-femte plads i sine løb på Lunden normalt. Det er dog altid en hest, som altid tjener gode penge om vinteren, og den gør den også de næste par måneder.

5 Global Strategy. Gør sin første start for sin nye Christian Lindhardt. Har svært ved at vinde sine løb. Ikke hurtig fra start, og ender nok som en af sidste heste undervejs, eller langsomt ender op udvendigt for den førende. Afsluttede dog fint bag Armani S sidst i Billund. Måske miljøskiftet til Lindhardt gør den godt? Men tænker her en præmie og en fjerde-femte plads er maksimalt udbytte.

OBS! Christian Lindhardt kører selv Global Strategy.

3 Cult Egedal. Har haft det svært efter de penge den tjente som vinder af Jysk 3-års grand prix. Gik dog en god derbyprøve bag Come On Hugo første i august måned. Men normalt skal den her være glad for de sidste penge. Sidste start i Skive var der problemer op til startbilen, og den satte mange meter til. Rene Kjær ny kusk for første gang.V5-5- 7. løb


I en svær V5 omgang blanker jeg Cool Vacation efter dens sidste præstation sidst på Falster banen. Løber den sådan et løb igen, så tror jeg ikke den taber 7 løb.Chancevurdering

A-Chancer: 4 B-chancer: 3-6-9-10-1 C-chancer: 2-7-5-8


4 Cool Vacation. Steen Juul har helt lyrisk efter sidste start på Fast Track over den flotte præstation Cool Vacation gik sidst på Falster banen. Udvendigt uden ryg på Casino Brick det meste af løbet, og forsvandt væk til en klar sejr foran Fernando N L. Der har været lidt op og nedture med Cool Vacation, men her tænker jeg den gentager sejren fra sidst. Et godt spor på sprint til tidligt at kunne overtage spidsen, og hvis den lever op til sidste præstation igen, så er sejrschancen stor. Mit bedste bud på en V5 blank i en svær V5 omgang. Var med i spidskamp imod Chandon forrige start i Billund. Den endte 3 udvendigt. Sad lidt fast, men afsluttede fint i opløbet.

3 Casino Brick. Mødte Cool Vacation i sidste start, hvor den fik hårdt pres af denne i spidsen. Var træt med 500 meter tilbage, men holdt farten ok til en tredjeplads. Har ikke startet på 1600 meter før. Er ok hurtig fra start, og kan måske fange ryggen på Cool Vacation, og derved løbe med i trioen. Fin klasse på Casino Brick. Men var langt efter Cool Vacation i sidste start. Men viste fin form efter pause.

OBS! Birger Jørgensen er ny kusk på Casino Brick.

6 Cutty Sark. Fejlfrit er den lynhurtig fra start, men tør Rene Jonassen at ”gasse” fra start? Måske sporet yderst på vingen kan hjælpe den til en fejlfri start. Sidste start på Jägersro endte med netop startgalop, og forrige start mødte den overmagten Current Affair og Cool Shadow. Har vundet løb på Falster banen efter rygløb og en gang efter spids. Har også ”vundet” for Tobias N. Jonassen, men blev frataget sejren for en trængning. Er den som bedst, så ender den helt fremme, men det kan ende med galop når som helst undervejs. Bedre hest end sin resultatrække.

9 Fernando N L. Var sidst anden til Cool Vacation på afstand. Og derefter tredje igen til samme hest. Anden række betyder ikke det store, da den ikke er så hurtig fra start. Søger sandsynligvis et udvendigt løb, og kan derfra sagtens tage en præmie/en trioplacering. Men har været slået klart af Cool Vacation de to sidste starter. Ok form.

10 Vidar. Fin hest, som også har klaret sig godt på Lunden før for Kenneth Nielsen. Starter nu mest på Falster banen, og er dernede næsten altid en sikker triohest. Her fra spor 10 på sprint skal der held til for at kunne med frem i trioen. Sidste start endte i galop i 3 spor med en omgang til mål, og i forrige start vandt den efter et løb i ”vinderhullet” og trykkede sig forbi Art Detective og Akrobat. Ok form.

1 Simb Gagarin. Har gået to 15 tider indenfor de sidste 5 starter, men er også en ustabil type med lidt ”bogstaver i resultatrækken”. Sidst endte det med galop fra start, og forrige start endte med galop på vej i angreb med 400 meter tilbage. Er svær at sætte ind imod de danske heste, men fra spor 1 på sprint kan det nemt ligne et indvendigt løb undervejs. Typisk outsider.

2 Atomic Julian. Viste ok form i forrige i ryg på Believe In Fate, hvor Fresh Fiona M E vandt løbet. Sidst startede den i et amatørløb, hvor Beauty Ami Salløv vandt løbet foran Armani S. Førte løbet længe i et godt tempo, men var træt ind på opløbet. Holdt fint hjem til en fjerdeplads. Kan være forbedret med det løb i kroppen. 3-4 plads er bestemt indenfor rækkevidde

7 Temptation Garbo er hurtig fra start, men det kan den ikke udnytte fra anden række. Herfra ligner det et indvendigt løb, og hvor en præmie er det maksimale.

5 Hot Collection. Viser ikke den store form i sine svenske løb. Efter gode løb undervejs er den træt ind på opløbet, og langt efter vinderen i mål. Er ligesom Simb Gagarin svær at sætte ind imod de danske heste, men den skal være forbedret her for at få penge. Mindre præmiechance.

8 Awesome Girl Bank. Har ikke vist nogen nævneværdig form længe. Og skal være glad for penge her.