V5-analyse til Charlottenlund fredag d. 13. september

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet 7.384 kr. Vundet 9.806 kr. TBP 133,1%. Hitrate: 6/24.


Printvenlig version


V5-forslag

2-3-6-4-5 (8-1)

3 (6-7)

2-4-7-9-5 (10-6)

7-3-6 (4-2)

5-4-6-8 (1-3)

Pris 300 kr.V5-1 / 2. løb

Et lidt lurigt løb, hvor der er et par frontrunnere fra spidsvolten, som kan vise sig at blive svære at indfange for hestene fra 20m. Flere af hestene fra 20m viser dog så god form, at de finder vej til kuponen.

A-chancer: 2-3-6-4-5 B-chancer: 8-1-7 C-chancer:

2 Dolly Park viser god form. For tre starter siden sad den 3i på Halmstad, og blev forsøgt bakket bagom i opløbet, men fik først frit frem med 50m til stregen. Afsluttede godt til tredjepladsen. Gangen efter let start-til-mål sejr på Falster før Gerko Steenwijk. På Derbydagen tog den spids i 14-fart. Afgav denne til den senere vinder Draco med omgang tilbage. Lå anden indtil 100m før mål, hvor den blev lidt stum og sluttede uden for pengene fire længder efter Draco, men satte ny rekord. Stod i det løb fra lige start med Carlos Stephanie, som her skal give Dolly Park 20m. Har forladt Christian Lindhardt træningskvarter og er gået hjem til ejer Kaj Holm og får således ny kusk i René Kjær, der virker i hopla i øjeblikket. Kan føre dette løb længe, hvis ikke Kjær vælger en anden taktik – f.eks. med ryg på Close Your Eyes. Givet kryds på kuponen.

3 Close Your Eyes har vundet et par fine sejre fra spids. Først for Steen Juul på Halmstad tilbage i april, hvor den gik en 15-tid i snorene og vandt uhyre let. Efter et løb i meget hård konkurrence, hvor Livi Oxford H M vandt foran Explosive Peak, fik hoppen pause. Men kom så tilbage med nyopladede batterier på Falster, hvor Maria Hansen resolut kørte til spids i et Sigter mod Stjernerne løb og vandt uhyre sikkert foran Wild Fire Bell. Virker meget starthurtig i snorene og vokser en klasse i spids. Så kan den nås – lidt afhængig af, hvad René Kjær vælger at gøre med Dolly Park -, så skal tillægshestene skynde sig, såfremt den kan en 15-tid, som på Halmstad i foråret. Det skal dog bemærkes, at hoppen blev slettet for en tiltænkt start i Derbyweekenden.

6 Bringmeupfront har leveret nogle giftige afslutninger på det seneste. Ved EM for damer angreb den over de sidste 500m for østrigske Nadja Riesenbauer, og på stregen fangende den længe førende Waffel. Senest var den ude i langløbet på derbylørdagen, hvor den ramte 3i efter 600m. Sad længe fast, men fik hul midt på opløbet. Da først Mads Hviid Nielsen fik den op i fart, gik det rigtig stærkt. Fange førende Errakis kunne den ikke, men det blev til en godkendt tredjeplads i hårdt selskab. Fra 20m bliver det nok også et afventende løb. Jeg vurderer, at den er bedst af tillægshestene. Så er det store spørgsmål, om dens slutspeed rækker til at fange spidshestene. Skal med på kuponen.

4 Carlos Stephanie har formen i top. I derbyweekenden sad den 2i/3i bag Dolly Park, som i dette løb starter 20m foran. Søgte ud i andet spor i opløbssvinget, men fik aldrig frit frem og gik over mål med masser af kræfter sparet. Senest på Åby sad den midt i feltet undervejs i et herrens vejr med en meget rugntung bane. Afsluttede rigtig godt fra køen og fangede de to forreste til en flot sejr. Skal som nævnt give Dolly Park 20m her, og det kan blive svært. Men med den form, hesten viser, skal den med på kuponen.

5 Global Underworld startede et par gang i maj, hvor den gjorde det godt i Duvils Amatør GP. Chocksejrede i den indledende afdeling og var anden til Askepot Macoy i finalen. Havde da holdt pause i fem måneder. Holdt igen tre måneders pause, inden den startede i Derbyweekenden med 40m tillæg. Sad 3u undervejs og afsluttede pænt til tredjepladsen bag Echo Hill og Electra Henley. Har sikkert haft gavn af de løb, og har en god triochance og lille vinderchance her, hvis den er yderligere forbedret.

8 Cinnamon Spitfire galoppede forrige gang i første sving for amatør. Senest tog den spids efter 400m trods 20m tillæg. Førte til der manglede en halv omgang, hvor den blev passeret af vinderen La Paradeta. Fulgte med på afstand til tredjepladsen, men var noget træt. Har løbet 12-tider på sprint, men har ingen sejre i år og har kun en af slagsen i 20 starter. Spor fem i volten er ikke nemt, men kommer den rundt, er den ganske hurtig i snorestart. På tiderne over normaldistancen ligner det højest en triochance for hoppen.


V5-2 / 3. løb

Her virker 3’eren til at have fået et rigtig godt tilbud på langt løb, som er til dens fordel. I normal forfatning er den et hoved højere end disse konkurrenter, og jeg tøver ikke med at udnævne Express De Luxe til dagens blanke.

A-chancer: 3 B-chancer: 6-7-4-1-2-5 C-chancer 8

3 Express De Luxe viste stort talent hos træner Gitte Madsen, hvor den i sin sidste start for hende vandt på en 14-tid på Lunden foran så god en hest som Livi Oxford H M. I første start i nyt regi løb hesten bagerst i feltet på den først omgang. Avancerede så mod slutningen, og i opløbet kom den op udvendigt på andenhesten Emoji. På vej forbi denne blev det til galop, men den havde ikke nået vinderen El Nino. På Jägersro blev det igen til en noget forsigtig indledning, hvor det så ud til, at hesten blev kørt meget på sikkerhed. Havde derfor langt frem til de forreste, og selv om den da løb forbi nogle af konkurrenterne, blev det kun til en skuffende femteplads på en 15-tid. Her fra spor tre kan det vel blive et lidt mere offensivt oplæg, og er Express De Luxe fejlfri, vinder den det her løb. Er et kæmpe talent med et stort jordvindende trav, der gerne skulle fortsætte udviklingen. Så er det i hvert fald en Consolationshest i en skrap E-årgang. Distancen er en klar fordel.

6 Gerko Steenwijk har galopperet i fire ud af de fem starter, den har gjort i regi Ken Ecce. For tre starter siden var den anden til Dolly Park på Falster efter en kort startgalop, hvor den ikke satte meget til. I derbyweekenden var den indblandet i noget sammenkørsel kort efter start. Fandt dog position bagerst i feltet, men kunne ikke hænge på i opløbssvinget i Sigter mod Stjernerne-løbet, som Vores Wozniacki vandt. Senest igen kort startgalop, men satte sig hurtigt og ramte 3u. Forsøgte angreb på sidste langside, med det bed ikke rigtigt. Holdt bare farten og endte som første hest uden for pengene i et løb, som Anakin T Dream vandt foran Next Is Now. Har trods alt løbet på 16-tider de sidste par gange, og det rækker til at kæmpe om andenpladsen i dette løb. Har iflg. træneren fordel af distancen.

7 Ducati Østervang tog et par fine sejre først på sommeren, hvor den startede fra spids i nogle snorestartsløb. Blev så forsøgt i derbyprøverne, men rakte ikke til. Løb dog en 16-tid på dagens distance, og det rækker et stykke i dette felt. I derbyweekenden havnede den i dødens, men galopperede med en omgang igen. Har fart og kapacitet til at kæmpe med om andenpladsen bag Express De Luxe her.

4 Eastandwest har galopperet i næsten samtlige starter i et helt år, hvor den sidste år tegnede lovende i de første toårsløb. Eneste fejlfrie løb var forrige start, hvor den var på Lunden. Her løb den i dødens over samtlige 2500m på Next Is Now. Var slået allerede i sidste sving, men holdt hjem til en fjerdeplads godt fem længder efter vinderen Excellent Torkdahl. Senest håbløs galop fra start. Træneren melder om forbedret træningsindsats, og denne start er en test på, om hesten skal meldes i Kriteriumsprøverne. Er meldt over lang distance for at kunne tage en rolig start, men den 18-tid, den løb forrige gang over dagens distance rækker kun til en triochance.

1 Dicaprio har en vis kapacitet, men har galopperet umotiveret hver gang på det seneste. Måske kan kusken i form Birger Jørgensen køre den fejlfri til en placering.


V5-3 / 4. løb

Er amatørløb, hvor 2’eren kan tænkes at føre fra start til mål. Hestene fra 40m har selvfølgelig meget mere hårdhed, og da der kun er en hest i 20m volten, kan de komme lidt billigere op, end hvis de skulle uden om en del heste. Derfor garderer jeg favoritten med fire heste fra 40m tillæg.

A-chancer: 2-4-7-9-5 B-chancer: 10-6-8 C-chancer: 3-1

2 Eye In The Sky har vist fine takter for Maria Hansen på det seneste. For tre starter siden spids og slut i et amatørløb, hvor den bare løb foran feltet og kom hjem på en 16-tid. Blev forsøgt i en GP-prøve, men havde problemer i svingene i Aarhus. Sad 2i bag den senere vinder Expensive Attitude, da den galopperede på vej ind i sidste sving. Tilbage på Lunden i Derbyweekenden førte Maria Hansen det meste af vejen i et Sigter mod Stjernene løb, hvor den til slut måtte lade en rygkørt Vores Wozniacki gå forbi. Løb igen 16,5 fuld vej, så det ligner ”fang mig, hvis I kan” her, og kan hoppen igen gå en 16-tid, så bliver det svært for hestene fra 40m at nå frem. Motiveret vindertip.

4 Raket Hill Street har vist god form længe. Vandt på Falster for fire starter siden i kuskematchen for Michael Larsen efter fint rygløb. Satte ny rekord med 12,9 på sprint i vanvidsløbet i derbyweekenden, hvor Cassiopeia tordnede banen rundt på en 11-tid. Senest ramte den spidsen efter 300m trods 20m tillæg. Slap efter 600m til Akermann. Måtte angribe i tredje spor allerede med 500m igen, og det blev for hårdt. Holdt dog fint hjem til tredjepladsen godt et par længder efter Akermann. Er meget hurtig fra start, og med kun en hest i volten fra 20m, bliver den hurtigt passeret. Skulle Victor Ecce hurtigt få kontakt med Eye In The Sky og måske lykkes med at komme ned i ryg på denne, så har den en så giftig 200m spurt, at den måske kan true favoritten til slut. Er langt fremme her.

7 Sesame Street går altid gode amatørløb for Steffen Christiansen. For tre starter siden havde den 40m tillæg som her. Det var dog over 2500m. Blev forceret frem tidligt og overtog spidsen efter en omgang. Vandt siden sikkert foran Image Expo. Var gangen efter med flokken hjem på en 15-tid i et løb, som Believe In Fate vandt fra spids. Senest sad den med i Cassiopeia-løbet, hvor den efter en kilometer i 10-fart for den forreste fik galop på med 600m hjem, da det nok bare gik for stærkt. Tilbage i et amatørløb med Steffen Christiansen, har hesten topchance, hvis tillægget på 40m ikke bliver for svært. Skal krydses tidligt her.

9 Hardstone har gået stabilt for Ulrik Christoffersen længe, men får ofte hårde løb. Løb forrige gang 15,2 bag Greek F. Boko og Borntowin på samme distance som her med 40m tillæg, og det rækker langt. Gangen efter igen tredje i samme tid – dog her auto – bag Believe in Fate, men før Sesame Street og Passion Flame, som er blandt konkurrenterne her. Senest ramte den 3u i langløbet på derbylørdagen. Ulrik Christoffersen blev siddende, da angrebene kom bagfra, og pludselig var den sidst med 800m igen. Hang derefter bare med på afstand. Er en stærk hest, der tåler at lave noget i sporene, men har her anden række fra 40m volten. Det er unægtelig en svær udgangsposition, men får den løbet, kan den slutte langt fremme.

5 Passion Flame har jeg luret på siden den for tre starter sinde var tredje. Blev kørt ultra defensivt og sad 4i. Med 75 meter igen var hesten sidst, men så fandt Christian Nissen noget, der lignede et hul, og den spurtede vældig stærkt mellem heste og nåede tredjepladsen bag California Bond. Samme scenarium gangen efter. Sad i 4i, og i slutfasen var der en mur af heste foran. Passion Flame fik aldrig angrebsplads og gik over mål med masser af kræfter sparet i et løb, som Believe In Fate vandt. I derbyweekenden atter 4i. Tog fire galoptrin med 800m igen uden at tabe position. Blev kørt indvendig, men for tredje gang i træk fik den aldrig helt frit frem. Var dog aldrig nået helt frem til de forreste, hvor Askepot Macoy vandt, men løb en høj 14-tid i snorestart, og det rækker langt her. Den dag, den her røde 12-årige hest får løbet og har det fornødne løbsheld, så er den med helt fremme. Den er løbets luring her – se op!


V5-4 / 5. løb

Et sprinterløb, hvor favoritten er havnet i anden række. Sempre Avanti er mere stærk end speedy, og derfor er det måske ikke den store ulempe med spor 7. Men hvis 3’eren rammer spidsen og kan gå en 13-tid, som den har gjort ved flere lejligheder, kan den blive svær at fange.

A-chancer: 7-3 B-chancer: 6-4-2-8 C-chancer: 1-5

7 Sempre Avanti har ikke gjort meget forkert, efter den kom i træning hos Steen Juul. To sejre inden for de sidste fire starter samt et par placeringer taler sit tydelige sprog. De to sejre er ganske vist taget i behersket konkurrence på Falster – senest for Jens de Roche, hvor udvendige Captain Coke havde fået overtaget i opløbet. Den stoppede dog op, da den var kommet forrest, og da Sempre Avanti holdt farten i inderbanen, så blev det til sejr for Sempre Avanti. I derbyweekenden var den ude i stenhård konkurrence i Summer Meeting Copenhagen fra spor 8. Efter et inderbaneløb nede i feltet gik Thomas Uhrberg med i angreb i sporene i opløbssvinget bag den senere vinder Tahiti Lady, og den nåede fjerdepladsen en halv længde efter en anden dansk deltager i løbet Chato Salløv. Kom hjem på en høj 13-tid, hvilket gør den til favorit her. Men den har anden række på sprint, og det er årsagen til, at jeg garderer på V5-kuponen.

3 Fiftyshadesof Sisu er blevet lejet af Stald KTAS og er således skiftet til træner Henrik Thomsen. Har ikke startet i godt et par måneder, men viste inden da topform. I forrige start havde den anden række på sprint på Lunden. Sad 2u undervejs, og kunne angribe perfekt på opløbshjørnet. Var på vej mod sejren, da Daytona trods fejl tidligt i løbet, kom flyvende i overlydsfart i yderbanen og lige nøjagtigt gaflede sejren. Gangen efter igen anden række på sprint. Sad sidst, og der blev for langt frem trods en god afslutning i sporene, hvor Coco Line vandt foran Bon Voyage Vixi. Spændende hvordan den har taget trænerskiftet. Har tidligere vist stor starthurtighed, så fra spor tre må Kenneth Nielsen have en god chance for at ramme spidsen, hvis det er taktikken. Herfra må den have topchance og kan måske holde hele vejen. Tidligt kryds på kuponen.

6 Baronessen har vist fin form længe. Efter en sejr på Falster er det blevet til to andenpladser på Lunden. Forrige gang fin rejse i 2u i mudderløbet, som var kval. til Amatør Elite Cup. Angreb med 400m igen i tredje spor og koblede grebet på førende Livi Giggs. Var på vej mod sejren, da Smooth Ride kom flyvende i yderbanen og baskede Baronessen på stregen. I finalen i derbyweekenden fik den igen 2u. Med i ryg på den senere vinder Amazone Shadow, som den ikke kunne udfordre. Kunne dog afvise angrebet fra Hiawatha River og holdt farten til andenpladsen. Har længe været amatørkørt, men kuskeforstærkes her med Birger Jørgensen. Dens rekord på 1.15,9 står for fald i det her sprinterløb, og den kan levere overraskelsen her med en kusk, der kører i olie for tiden.

4 Bienvenue er ude på favorit distance fra et godt spor. Har hængt på til tre andenpladser i de seneste fire starter. Tror ikke, den kan tage en længde på Fiftyshadesof Sisu i starten, men kan måske ramme vinderhullet bag denne. Herfra hænger den på til en mulig trioplacering.


V5-5 / 6. løb

Et jævnbyrdigt løb, hvor halvdelen af hestene fra tillægsvolten finder vej til kuponen. De viser alle fin form, og løbsafviklingen bliver som i så mange løb afgørende her.

A-chancer: 5-4-6-8 B-chancer: 1-3-2 C-chancer 7

5 Key Largo har gjort det fremragende i længere tid som Stald Jackpot-hest. Har dog været ude i stenhård konkurrence gang på gang, så det er mest blevet til anden- og tredjepladser på det seneste efter to sejre i de første to starter for sin nye ejer. Efter en andenplads til en spidskørt Alpha Peak, var 40m tillæg til Jeppe Juels norske derbydeltager Don Cash for hårdt. I Billund kunne den ikke svare Stickittothem fra start og havnede i 2i. Ledte længe efter angrebsplads og fik først denne, da Triton Neergaard og Rapide du Pommeau var forbi den førende. Godkendt tredjeplads en længde efter vinderen Triton Neergaard. I derbyweekenden gjaldt det Liga 2-løbet. 3i blev til 4i undervejs. Fulgte med bag de førende og holdt farten, men kunne ikke tage meget ind i den hurtige afslutning, hvor Barolo vandt foran Baxo Expice. Key Largo var tre længder efter Barolo i mål. Modstanden er ikke den samme her, så Key Largo bliver førstevalget i dette løb.

4 Dekadent K er en hæderhest, der yder godt hver gang. Tager mest placeringer og har stadig årets første sejr til gode. Forrige gang to runder på Tingsryd, hvilket er lig med 3200m. Efter 3i den første omgang satte Thomas Uhrberg sig ud i dødens med omgang tilbage. Holdt flot ved udvendigt på favoritten Thriller M P, der vandt. Dekadenten var tredje og formåede at afvise Bastian T, der havde siddet i ryg i 2u hele vejen. Skal gå med sko denne gang iflg. træneren, og det er ingen fordel. Han ser den dog som en god triochance.

6 Høwings Sydsturm gør det mest i monté, hvor den senest gik fremragende og slog sejrshesten Concorde i derbyweekenden. Gangen inden var den ude i et sulkyløb i Aalborg med 40m tillæg. Blev kørt indvendigt hele vejen. Kom lidt i klemme i sidste sving, hvor der ikke blev plads. Kørte så tilbage i inderbanen blot for at køre op i ryggen på en pivkold hest. Havde masser af kræfter sparet, og 50m før mål blev den trukket bagom, men nåede kun femtepladsen, hvor den få meter efter mål fløj forbi Aros Line. Løbet vandtes af Offshore Man før Victor Rush. Formen og kapaciteten fejlen således ikke noget, og den kan være med i afgørelsen her.

8 Akermann vandt senest efter forcering til spids tidligt i løbet. Kunne akkurat afvise angreb fra svenske Harmon Boko. I Odense for tre gange siden blev den fyret til spids fra spor 8, men måtte i slutfasen se Champions Peak og vinderhullets Willie Blue gå forbi. På Jägersro gangen efter blev Akermann forceret til spids efter omgang. Var slået i sidste sving af den senere vinder Magic Happens, men holdt farten pænt ind i mål til femtepladsen på afstand af vinderen. Blandt de heste, der gik forbi var Flemming Jensens Stud Muffin. Akermann holder fin form, men har startspor i anden række fra tillægsvolten, så den kan ikke umiddelbart udnytte sin starthurtighed. Men måske kusken er offensivt indstillet igen og kører tidligt frem. Den er løbets dark horse her og skal med på kuponen.

1 Fusion Scoop er en af Team Lundens anpartsheste, der ikke helt har været et ”scoop”. Har skuffet ved flere lejligheder, hvor andenpladsen på afstand af A Secret Word for tre starter siden er bedste præstation i de seneste starter. Her satte den ny rekord med 16,3 i snorene, men der skal mere til her. Er her alene i volten fra spids og vil selvfølgelig føre et stykke vej. Spændende hvad kusken gør, hvis der kommer et tidligt angreb fra tillægsvolten. Med spor 1 og alene i volten bør den undgå galop denne gang, men jeg synes, at tillægshestene er for gode og hurtigt er fremme i ryg på den. Derfor finder den ikke vej til min kupon.