V5-ANALYSE TIL CHARLOTTENLUND AF KIM NIELSEN

Statistik: Spillet for 2.606 kr. Vundet 8.663 kr. Tilbagebetalingsprocent 332%. Hitrate: 3 af 9.


V5-forslag

7-6 (3-4)

2-4-5-6 (3-1)

4-5-7-1-8 (6-3)

6 (4-1)

6-8-2-9-4-5-7-1 (10-3)

Pris 320 kr.

Printvenlig versionV5-1 / 2. løb

Det ligner et tohestes opgør mellem 6 og 7. Sidstnævnte Explosive Peak har ikke gjort meget forkert i karrieren, og fejlen sidst tog Steen Juul på sin kappe. Den bliver svær at besejre i et fejlfrit løb. LIvi Oxford H M er stabiliteten selv og forbedrer sig fra gang til gang. Skulle favoritten dumme sig, så er Birger Jørgensen klar til at slå til. Disse to virker et hoved højere en resten, så jeg sparer på garderingerne til nogle af de andre afdelinger.

A-chancer: 7-6 B-chancer: 3-4-5-1-2-11-10 C-chancer: 9-8

7 Explosive Peak startede karrieren med to sejre på hjemmebanen, hvor den havde eT par tvekampe med Christian Lindhardts Dolly Park. Bvlgari Peak’s lillebror tog derefter til Jägersro, og efter en sikkerhedsstart fra spor fire i volten, kørte Steen Juul målrettet mod spidsen og overtog denne efter 500 meter og en 15-åbning. Fik dæmpet lidt, for så igen at skrue farten op den sidste halve omgang. Sejren var aldrig i fare, og ingen af konkurrenter var tættere på end to længder undervejs. Var to-tre længder foran G K Ursus i mål - det så uhyre let ud. I seneste start blev hesten bakket sidst fra spor otte bag bilen. Efter 700 meter begyndte Steen Juul avancement i andet spor, men ud af svinget blev det pludselig til galop, og Explosive satte mange meter til. Fik kontakt med feltet med 600 meter igen, men ophentningen havde kostet for meget. Var tre-fire længer efter vinderen Upstate Face i mål. Hesten har vist kæmpe talent, og selv om konkurrencen hele tiden skærpes, så har den meget stor vinderchance her trods spor syv. Startsporet kan gøre, at det bliver en rejse udvendigt på næstfavoritten 6 Livi Oxford H M, hvilket er den primære årsag til, at jeg garderer hesten.

6 Livi Oxford H M har ikke gjort meget forkert i karrierens fire starter. Vandt debuten helt overlegent, og det var ingen skam at blive nummer to til Jelmer Boshoeve en længde efter denne. Gangen efter var den storfavorit i en afdeling af DM for travtrænere. Med Birger Jørgensen i sulkyen beherskede hesten hver en meter af løbet og vandt legende let med 15 meter ned til A Wreck på andenpladsen. Senest var den så på en hård opgave i Pay Dirts Mindeløb. Gordon Dahl kørte et snusfornuftigt løb i tredje indvendigt, og angrebspladsen kom som på bestilling midt i sidste sving. Angreb godt sammen med vinderen Enforalle P, som var en længde foran Livi Oxford H M på stregen. Fire heste var inden for denne længde, så det var tæt. Birger Jørgensen sidder denne gang i sulkyen, og hesten er hurtig fra start. Meget afgøres, hvis det lykkedes at komme til spids fra spor 6. Men der er et par starthurtige heste indvendigt, så det er ikke bare givet, at spidshesten hedder Livi Oxford H M. Bliver det spids, så bliver det meget afgørende, om Birger kører dér, hvis/når Steen Juul kommer med Explosive Peak. Livi Oxford H M’s chance er nok at forsvare spidsen og forsøge at grille Steen Juuls hest udvendigt. Så kan det måske lade sig gøre at besejre favoritten. Men under alle omstændigheder vil den travsikre hest være med helt fremme i dette løb.

3 Coco Line blev i første start efter lang pause kørte lige vel optimistisk af Kasper K. Andersen. Åbnede efter 11, hvor kusken valgte at svare favoritten Hocus Pocus i første omgang. Med 800 meter igen rullede Coco Line så over i galop, da tempoet øjensynligt havde været for højt. Herefter opgav hesten. I seneste start sad Jeppe Juel i sulkyen, og han havde læst på lektien. Overtog spidsen i første sving, men valgte så klogelig at slippe til favoritten Classico med Ole Bender. Sad i vinderhullet hele vejen og fik chancen 100 meter før mål. Selv om Coco Line nærmede sig den førende, så rakte det kun til andenpladsen. Der er ingen tvivl om, at Jeppe Juel rammer spidsen her kort efter start. Men hvad gør han så, når Birger Jørgensen formentlig kommer og spørger om spidsen med Livi Oxford H M. Mon ikke Jeppe Juel vælger samme taktik som sidst, og så kan hesten godt vær med hjem blandt de forreste i det her løb.

4 Livi Nixon H M sluttede sæsonen 2018 med sejr i Billund fra dødens foran Charlie Game, der havde haft fejl på undervejs. Den indledte også 2019 med sejr i Billund i sæsondebuten i marts. Her sad hesten i andet par udvendigt undervejs. Kasper K. Andersen blev siddende, da angrebene kom bagfra. Men han fandt plads i opløbssvinget og kom i eget angreb i fjerde spor. Det blev et uhyre tæt opløb, hvor Livi Nixon H M på de sidste meter gik frem og vandt foran Design Of Porsche og Express Bork. Senest sad Thomas Uhrberg i sulkyen på Jägersro. Han kørte lidt med fra start, men efter 100 meter blev det til galop og meget stort terræntab, så vi fik ikke at se, hvad den kunne i den svenske konkurrence. På sine gode dage, hvor den holder sig i trav, kan den en del, hvilket 15-tiden i Billund forrige gang vidner om.

5 Chip De Castella kom i januar tilbage efter tre års pause. Var pænt med fra start, og Axel Jacobsen ramte andet par udvendigt, hvor favoritten Captain Photo sad i spids. Chip De Castella blev sendt i angreb med 500 meter igen og kom næsten frem til den førende. Men i opløbet holdt den blot farten, hvor fire heste var tæt over mål bag den sikre vinder Captain Photo. I sidste uge sad unge Viktor Rosleff bag den otteårige vallak. Han udfordrede indvendigt Dark Gogo i spidkampen, men så blev det til galop ind i første sving. Tabte så meget, at det bare blev til et træningsarbejde bag feltet. Hesten har gået på nogle tider for tre år siden, der ville være nok til at være med i kampen om sejren her. Men det er som sagt tre år siden, så den skal forbedre sig noget fra 17-tiden i januar for at kunne besejre disse skrappe konkurrenter.


V5-2 / 3. løb

Et lille udsøgt felt af treårige hopper, hvor Ebony Blåbjerg klart virker til at have bedste kapacitet. Fejlede dog i føring senest i Odense, hvilket gør, at jeg garderer med tre heste. Disse unge hopper kan ofte svinge en del i form, og vil man være på det sikre side, så koster det jo ikke så meget at lukke en afdeling med seks heste. Men jeg har vejet 1 og 3 og fundet dem for let til kuponen.

A-chancer: 2-4-5-6 B-chancer: 3-1 C-chancer

2 Ebony Blåbjerg sluttede toårs sæsonen af med en flot andenplads bag Ecco C N i Billund. Sæsondebuterede på samme bane i marts i et lille felt. Morten Friis tog ryg på Luna Brodda med Steen Juul, og Ebony Blåbjerg var den eneste, der kunne følge med Steen Juuls hest hele vejen. Truede Luna Brodda kunne den ikke og var tre længder efter i mål i en 15-tid. Senest i Odense tog hesten spids. Fejlede i front helt umotiveret ud på sidste omgang. Satte 50 meter til, men nåede alligevel at være med flokken hjem som femte. Uden uheld ligner det spids og slut for Ebony Blåbjerg.

4 Excellent Torkdahl tog let spids i Aarhus i forrige start. Fik lov til at dæmpe til 26-fart, inden tempoet blev sat op på bagerste langside. Her fejlede to af de fire konkurrenter, så det blev enkelt for Jan Dahlgaards hest i et lille felt, der ikke holdt særlig høj klasse. I Odense var den med i spidskampen med Ebony Blåbjerg, men rullede over i galop i først sving, da det øjensynligt gik for stærkt. Hoppen var også blevet lettet i balancen til dagen, så det var måske forklaringen på galoppen. Ebony Blåbjerg var på vej forbi, inden galoppen kom. Ecellent Torkdahl kom op til feltet igen, og der var kræfter til et angreb igennem sidste sving. Op mod målstregen fik Ens Snapshot-sønnen store problemer med aktionen, og Jan Dahlgaard måtte bjerge den i land på fjerdepladsen. Uden aktionsproblemerne havde den været anden til Eenymeenyminymoe. Hvis travet flyder, har den farten til at være med fremme.

5 Envy Secret aflagde sin maidentitel forrige gang på Jägersro. Med Thomas Uhrberg i vognen tog Envy Secret spids i et snorestartsløb med kun frem deltagere. Parret førte uantastet til mål på en 18-tid, men den blev aldrig presset. Sidste gang med i Odense, hvor det blev til andet par indvendigt bag Ebony Blåbjerg og efterfølgende Eenymeenyminymoe. Hang pænt med til andenpladsen, men var aldrig sejrsfarlig. Virker stabil, og det når den langt på her hos de treårige hopper.

6 Exclusive Laser har de tre første starter været kørt af Maria Hansen. For tre starter siden kørte hun blot rundt i sit eget tempo uden at forsøge af følge de to duellanter i front Explosive Peak og Dolly Park, der var et hoved højere end konkurrenterne. Exclusive Laser var bedst af resten, og den var 6 længder efter vinderen Explosive Peak på en 17-tid. Gangen efter i Billund fejlede hesten i først sving og blev diskvalificeret. Senest sad Steen Juul så i sulkyen, hvor hoppen var spillet til klar favorit 25 for 10 trods spor 12. Efter en rolig indledning fejlede Exclusive Laser umotiveret efter 500 meter, og den havde yderligere en galop på ud på sidste omgang. Fuldførte 4,5 sekunder efter vinderen i en 20-tid. Virker til at have problemer med travet, men den har vist fart med 17-tider først på året. Er outsider her.

3 Eternity La Marc og 1 Eureka Downs har mest løbet med i deres respektive starter. Han ikke vist noget, som gør dem sejrsaktuelle her.


V5-3 / 4. løb

Et Liga 3-løb med ret jævnbyrdige heste. Tre heste bliver A-chancer her. Steen Juuls Cheri De Vie har dokumenteret form og er det naturlige førstevalg. Men Flemming Jensen giver sæsondebut til Cash Flow, der var blandt de bedste fireårs hopper sidste år. Den har høj kapacitet, og man skal aldrig udelukke, at Flemming Jensens heste kan vinde første gang efter pause. Usain Cup har vundet V75-løb, og det taler for sig selv. Galop de to sidste gange trækker ned. Men er den tilbage i topform, og har den hovedet med, kan den sagtens vinde her. Jeg tager også mine to første B-heste med i håbet om at finde en overraskelse i stregspillet her.

A-chancer: 4-5-7 B-chancer: 1-8-6-3-2 C-chancer:

4 Cheri De Vie er en allround hest, der levere stabile præstationer næsten konstant. I januar var den favorit i Aarhus, men fra anden række blev det til en plads nede i køen. Angreb i opløbssvinget, men der var alt for langt frem til førende Speedy Højlund, der vandt foran Avalon og Cherie de Vie. Gangen efter var den mega favorit på hjemmebanen til 12 of 10. Var ude i en heftig 10-åbning, og kunne akkurat svare 1 Playboy Face i spidskampen. Havde hele tiden Tchai Bakkely klisteret i ryg, men den blev aldrig sejrsfarlig og Steen Juul vandt let. Senest kunne den ikke svare 6 P S Confess i spidskampen. Efter 500 meters kørsel frem som først hest i anden spor uden ryg. Koblede grebet på P S Confess ind på det lige, men måtte lade den i ryg siddende Listas Manboy gå kort forbi til slut. Præstationen var dog klart godkendt. Er rimelig starthurtig, men kan aldrig få spids direkte med de to starthurtige 1 Playboy og 6 P S Confess i feltet. Cherie De Vie har dog formen på top og er alle dage en vinderchance i det her løb.

5 Cash Flow var med i årgangsløbene sidste år, hvor den var anden til Carna Sensei i Grand Circle i Skive. Gangen efter sad den som sidste heste på kort distance, men sluttede godt af til tredjepladsen igen bag Carna Sensei. Derefter var den en tur på Åby med Peter Ingves i sulkyen i et løb over 2.640 meter. Ingves kørte frem til en blød dødens på Enjoy Day, og tempoet var jævn 15-fart det meste af vejen. Ind i opløbssvinget tog Cash Flow over, og den sejrede sikkert foran en godt afsluttende M.T. Mighty Winner og Quality Fighter med Jan Dahlgaard. Fremragende præstation med en 15-tid på langt løb. Til gengæld var der ingen succes på Halmstad i årets sidste start. Cash Flow galopperede under tilkørslen og var 60 meter efter feltet, da bilen slap. Så hesten opgav derefter. Kommer nu i sæsondebut, og har iflg. træneren overvintret godt. Han regner den som en chance blandt de tre, og når Flemming Jensen siger sådan, så betyder det, at hesten godt kan vinde selv første gang. En meget fin hoppe, der nu skal tage skridtet ind i klassen blandt de ældre heste. Det tror jeg, den gør, og den skal selvfølgelig krydses tidligt her.

7 Usain Cup havde sidste år nogle starter i rikstotoen, hvor kulminationen var sejren i et Klasse 2 forsøg på Bjerke i november. I V75-finalen på Solvalla mellem jul og nytår blev det til en fin fjerdeplads, men siden er der kommet grus i maskineriet for ”Usse”, som medejer Elsebeth Stausholm kalder sin øjesten. I slutningen af januar blev til galop i første sving på Åby. Og halvanden måned senere startede den i Halmstad, hvor Hanna Lädekorpi sendte sin hest til front for at slippe til Hennesey Boko efter 600 meter i et løb over 2.640 meter. Sad i vinderhullet undervejs, men hejste nødflaget i opløbssvinget og fejlede af træthed med 100 meter igen. Med en V75-sejr i Liga 2 i rikstotoen på CV’et har Usain Cup kapacitet til at være med i et dansk Liga 3-løb. Har haft det lidt godt, men har gået nogle banearbejder på Charlottenlund – det seneste med dagens kusk Max Nielsen i vognen. I trænerkommentarerne nævner Elsebeth Staurholm, at hovedet og benene ikke altid vil det, som hun vil. Men har ”Usse” det rigtige hoved på, og har den fået det rigtige ben ud af boksen, så har den topchance her.

1 Playboy Face er en meget starthurtig hest, der har præsteret stabilt på det seneste. For tre starter siden var den ude i et amatørløb for Niklas Steinlein med 40 meters tillæg. Gik de sidste 800 meter i tredje spor og var tapper, men måtte se Captain Coke spurte til sejr mellem heste. Gangen efter hurtig fra start på Jägersro, men ikke så hurtig som Lisa Wtih A Z., som Playboy Face sad i vinderhullet bag hele rejsen. Baxo Epice med Jeppe Juel angreb den førende og kneb sig akkurat forbi, hvor Playboy Face ikke nåede helt i nærkamp med de to forreste en længde efter. Sidste start var igen i Malmö. Her havnede Kenneth Nielsen i tredje par indvendigt. Kom i sidste sving ud i ryg på 8 Champion Melon, men sad hele opløbet igennem stenfast med masser af kræfter i behold. Havde vundet let, hvis der var blevet plads, så formen er intakt hos Muscle Hill-sønnen. Vil være med i i spidskampen her, men 6 P S Confess er måske den hurtigste af de to.

8 Champion Melon kom senest tilbage efter et halvt års pause. Fik andet par udvendigt og angreb i opløbssvinget. Var en af tre heste, der var nærmest samtidig over mål, hvor den blev slået til andenpladsen med et mulehår. Bagved sad 1 Playboy Face med vinderkræfter, men Champion Melon er sikkert gået frem med løbet i kroppen. Startsporet yderst på vingen trækker også ned, så det bliver svært at vinde herfra. Men den har før vundet på Charlottenlund og er givet gået frem med løbet. Får det sidste kryds på kuponen.

6 P S Confess er meget starthurtig og stabil, men savner ofte en anelse moral. Så af årets seks trioplaceringer i otte starter, er der kun en sejr imellem. Slap for tre starter siden til Asger Molar og blev anden til den. Derefter valgte Gordon Dahl ikke at udfordre Charming Kiss fra start, men med det samme bakke ned i ryg på denne med en ny andenplads til følge. Senest blev den så forsøgt i spids, men her gik både Listas Manboy og 4 Cheri De Vie let forbi i opløbet. Prøves nu med Birger Jørgensen, men en pladschance er igen det mest realistiske for Gordon Dahls hest.

3 Gentleman kunne senest ikke give Cody 20 meter i et amatørløb i Billund. Inden da sad den skiftevis tredje eller fjerde indvendigt i en Ligafinale i Aalborg. Sad med kræfter sparet over mål, så ottendepladsen snyder i resultatrækken. Løbet vandtes af Casino Gardenia. Der er efterhånden langt mellem sejrene for den Marc Bæk Nielsen-trænede hest. Men på sin stabilitet, fra et godt startspor og med en god kusk i Jeppe Juel kan den sagtens være trioaktuel her.


V5-4 / 5. løb

Et løb hvor en række af hestene ikke viser den store form. Fire heste viser god form og skiller sig ud. Jeppe Juels Chloe får sikkert mange tilhængere, men jeg mener at have fundet nøglen til dagens V5-spil her, hvor jeg lidt frækt står ugarderet på Jeppe Rask med Bella Donna. Den fik et prepare løb i Odense senest, hvor den gik 12 i sporene over den sidste omgang. Er så tilpas starthurtig, at jeg tror den fører rundt om her.

A-chancer: 6 B-chancer: 4-1-9-10 C-chancer: 7-8-2-5-3

6 Bella Donna har gået fremragende sidste sæson med fire sejre og fire andenpladser. Var anden i Derbyweekenden slået på målfoto af Cody S. I en Liga-finale i oktober på Lunden var den fjerde til Caviar, Angel Of Mine og Dream of Succes efter et løb i tredje par indvendigt og udvendigt samt hårde spor i opløbssvinget. I Aalborg gangen efter i et nyt Ligaløb udfordrede den meget starthurtige Global Unreal udvendigt fra om spidsen, men måtte krybe ned i ryg. Fik chancen 75 meter før mål, men kunne trods alt ikke true Flemming Jensen og Global Unreal. Sæsonen blev afsluttet med en sjælden startgalop i Ligafinalen i Odense, hvor den for et par uger siden havde sæsondebut. Her havde Jeppe Rask bebudet et roligt oplæg, og fra startspor otte blev Bella Donna bakket sidst. Gik i 12-fart den sidste omgang i sporene, men manglede en længde i at nå helt frem til vindende Coutinho, der førte fra start til mål. Men det løb i kroppen er hesten sikkert gået yderligere frem, og den starthurtige hoppe sidder utvivlsomt i spids tidligt i løbet. Jeg forventer at se Jeppe Rask føre løbet fra start til mål, selv om Chloe sikkert bliver favorit. Dagens forslag til en ugarderet i V5.

4 Chloe er begyndt at vise lidt af det, som træner Jeppe Juel har forventet i efterhånden et par år. For tre starter siden havde de 20 meters tillæg i Odense i behersket konkurrence, hvor den sejrede foran Blessi Chap. Gangen efter dummede den sig under tilkørslen op til startbilen. Kom dog i trav, inden bilen slap, men satte 20 meter til. Sad bagerst i feltet og angreb over den sidste halvbane. Kunne lige knibe sig forbi Blue Van til andenpladsen 30 meter efter vinderen Bellucci. Senest var det finalen i Vintergækken, hvor der var flere fejlende heste. Hoppen fik et perfekt løb bag de to forreste, der brændte krudtet af for tidligt. I opløbet kunne Jeppe Juel gå forbi førende Chakita T Hall og sejre foran Worst Nightmare, der var startet 20 meter bag Chloe. Der er ingen tvivl om talentet hos Chloe, men der skal så lidt til at drille Ready Cash-datteren på den ene eller anden måde. Den er sin egen værste fjende, siger træneren i kommentarerne til dette medie. Da den ikke kan åbne noget særligt fra start, vil den givetvis skulle gøre grovjobbet her, og det skal virkelig stemme med positionerne undervejs, hvis den skal besejre mit vindertip Bella Donna. Men en chance lige bag denne er Chloe naturligvis.

1 Dream Girl startede i Grand Circle Championatet for de treårige hopper i Billund i november. Fik vinderhullet bag Dicte Skovsende, og fik chancen i opløbet, men kunne ikke avancere og blev fjerde bag Delicious One, Daniella D D og Dicte Skovsende. Sidste start inden vinterpausen var i Halmstad. Fra tredje indvendigt sluttede hoppen pænt af til fjerdepladsen bag Bagatel. Dream Girl nåede akkurat forbi Steen Juuls Destiny S, der havde ført undervejs. Sæsondebuten for et par uger siden var på Jägersro, hvor den fra spor otte blev bakken ned bagerst i feltet, hvor der var flere danske heste med. Fik en rejse i fjerde par udvendigt, og Nicolaj Andersen forsøgte at angribe i slutfasen. Der var ikke noget bid i hoppen, selv om den satte ny rekord på 13,6 på autosprint. Løbet blev vundet af Betula Derm med Ken Ecce fra dødens. Destiny S var tredje for Steen Juul efter startgalop. Også Jens Arne Hansen var før Dream Girl i mål med Vicki Lund. Træneren forventer, at Dream Girl vil være bedre denne gang, og den er ret hurtig fra start, men bliver altid kørt i ryg. Så det kan meget vel blive til vinderhullet her bag Bella Donna til en god præmie.

9 Amber Attack samler på andenpladser i øjeblikket. Det er blevet til fire af slagsen i de sidste fem starter. I sidste start i Hamburg sendte Jürgen Sjunnesson Amber Attack til spids. Her førte hoppen til kort før mål, hvor medfavoritten Hannah Hazelaar gik forbi på Open Stretch. Inden da igen spids på Halmstad. Ind i opløbet sad Bo Falsig klistret i ryg på Appaloosa, og den gik forbi Amber Attack kort før mål. Sidst den startede på dansk grund var for fem starter siden i februar i Aalborg. Her sad Amber Attack i tredje par indvendigt og senere udvendigt. Angreb med 500 igen i ryg på D J Okay, og fulgte denne til dørs helt til mål, men var en længde efter denne i mål med Axel Party som tredje. En stabil hest, der ikke kan udnytte sin starthurtighed fra anden række. Det er sikkert ikke tilfældigt, at den kun har to sejre og otte andenpladser i sine 31 starter. En ny andenplads er inden for rækkevidde her, og hvis favoritterne dummer sig, kan den godt slå til.

10 Galya Fortuna har ikke fundet sig tilrette ovre på Solskinsøen, hvor den har galopperet fra start i de to seneste starter. Viste dog i vinter på Charlottenlund en vis kapacitet. Var anden til Fresh Fiona M E på en 14-tid, og hvis den finder disse takter frem igen, så kan den ikke helt udelukkes.

7 Champ Oympic skuffer gang på gang og var 20 meter efter Bella Donna sidst trods en behagelig rejse i inderbanen. 8 Jammerbugten slår sine folder på Falster uden den store succes. Og 2 A Danishrose skuffede stort for sin nye træner Axel Jacobsen i første start, hvor den var pivkold med 350 meter igen.


V5-5 / 6. løb

V5-spillet i særklasse bedste spilleløb med mange fine og jævnbyrdige heste. Flere af disse har fordel af distancen på 2.500 meter. Heriblandt den stærke fynske sejrssluger Cool Winner og Thomas Malmquist-trænede Ivory De Quattro. Men flere formstærke heste lurer lige om hjørnet, så løbsafviklingen bliver meget afgørende for udfaldet her. Jeg tilråder kraftig gardering – for dem med tegnebogen i orden, så er det bare at tage alle 12 med, da ingen helt kan udelukkes i dette åbne løb.

Chancevurdering

A-chancer: 6-8-2-9-4-5 B-chancer: 7-1-10-3-12-11

6 Cool Winner fortsætter med at imponere. I sæsondebuten endte Cool Winner udvendigt uden ryg på Askepot Macoy. Selv om Cool Winner stred bravt, var der ikke noget at gøre ved Askepot Macoy trods en 14-tid. Senest fik den tredje par udvendigt i et godt besat løb hjemme i Odense. Angreb i ryg på Neo på sidste langside. Måtte ud i fjerde spor i opløbssvinget, men ind på lige bane var Cool Winner stærkest, hvor førende Chap A P blev fanget 50 meter før mål. Med i ryg havde Cool Winner overraskelsen Orval, der blev trukket med til andenpladsen. En strong præstation med mersmag. I et godt besat Liga 4-løb over 2.500 meter får stærke Cool Winner forsigtigt vindertippet.

8 Ivory Di Quattro sad sidst i sæsondebuten i et syvhestes felt. Fra tredje udvendigt angreb Johnny Takter i opløbssvinget, men den kom aldrig helt frem til de forreste, hvor Cesare Borgia var sikker vinder foran de to danske heste Donato Hyrdehøj og Don Rossini. Senest havde den en lille ubetydelig fejl på ud af volten. Havde hurtigt kontakt med feltet og sad i andet par udvendigt undervejs. Angreb i tredje spor sidste sving rundt og var bare stærkest ned gennem opløbet. En stærk hest, der givet vil have fordel af distancen, men spor otte trækker ned.

2 Henbianca Boko er i trioen hver gang uden at vinde. Skal have et rygløb, og kan så afslutte hvast til slut. Var ude på dagens distance for tre gange siden. Blev bakket sidst og kom halvvejs ud i femte udvendigt. Med i ryg i tredje spor på sidste langside, og afsluttede som vanligt godt. Der var for langt frem til de to første Bravur Torkdahl og Don Anton. I Ligafinalen fik den tredje par udvedigt. Angreb med 500 igen i tredje spor opløbssvinget rundt og koblede grebet på de forreste. Lignede en vinder, men på de sidste meter kom Steen Juul farende med Catch Me A Winner og snuppede sejren. Man klart godkendt præstation af Jan Dahlgaards hest. Senest var den ude på Musketerdagen, hvor den igen havde dårligt startspor og blev bakket sidst. Med 800 igen gik den med i ryg på Bjarne B P i angreb i tredje spor, hvor den sad resten af løbet. Eget angreb ind på lige bane, hvor den gik forbi Bjarne B P, men true Flemming Jensens sejrssluger Belladore kunne den ikke. Var dog også foran Catch Me A Winner. Har leveret den ene gode præstation efter den anden, og denne gang kan sporet ikke være bedre, hvor den fra start er i andet spor. Ligner en sikker triohest igen, og hvis det stemmer for den hollandsfødte hoppe, kan sejren god komme her trods hårdt selskab.

9 Fresh Fiona M E sluttede sidste sæson med en meget skuffende indsats på Lunden, hvor den var træt i sidste sving. Må have været syg ved den lejlighed, hvor Borntowin vandt foran Awesome Gril Bank. I sæsondebuten var det en helt anderledes hest Ken Ecce viste frem. Tog let spids fra den svenske favorit Quick Vald med Christoffer Eriksson. Ken Ecce styrede totalt løbet fra start til mål, og hoppen så virkelig godt ud. Det gjorde den også inden starten som favorit i Odense, men kort før start forsøgte den måske at få hovedet under vingen på startbilen, og den galopperede vildt fra start. Vandt på dagens distance i sin første start for Ken Ecce sidste år, så den står de 2.500 meter. I trænerkommentarerne fortæller Ken Ecce, at hesten er kommet sig over lidt småproblemer og har trænet stærkt. Den kan være en luring, sige han, og det bliver den også her.

4 Covini vendte tilbage til løbene ved DM for travtrænere. Her galopperede den for Jeppe Juel op mod startvognen, som har været hestens akilleshæl siden Hoppederbyet sidste år. Kom dog tilbage og sejrede knebent foran den undervejs førende Birte Mile og Sax Winner, der havde vundet med angrebsplads i tide. Hjemme på Falster prøvede Jan Kramer med lidt udstyrsændringer, og det faldt positivt ud. Covini tog let spids for Kramer selv over dagens distance, og den havde ingen problemer med at afvise angreb fra Fernando N L. Vindertiden 17,6 rækker ingen steder her, hvor konkurrencen er skærpet betydeligt. Men formkurven må være klart opadgående efter de to sejre. Hvis hoppen opfører sig ordentlig bag startvognen, er den et muligt spidsbud her. Nicolaj Andersen er tilbage i sulkyen, og han kender hesten fra tidligere på godt og ondt. Vil givet vis føre længe, hvis spidsen nås. Men kan den stå imod, når der kommer angreb fra alle hold til slut? Skal krydses blandt de første.

5 Aqua Photo havde indledt sæsonen med tre sejre på stribe hjemme i Aalborg, sammen med en smuttur til Åby som tredje i et stayerløb. Sejre for tre starter siden blev uhyre nem. Fra spor et svarede Flemming Jensen spidsen og sad bare og læste avis hele vejen. Næst senest var det Liga-finale, og her var den med i spidkampen, som dog blev vundet af Thunderstruck. Da Mads Hviid Nielsen tog farten ud af løbet, forsøgte Jensen sig mod spidsen, men blev svaret op og krøb ned i vinderhullet. Den offensive kørsel hævnede sig til slut, hvor Aqua Photo forståeligt blev træt og mange heste gik forbi de sidste 100 meter. Der var langt frem til vindende C You Again. Senest blev den bakket fra spor syv. Avancerede efter 500 meter og ramte tredje par udvendigt. Eget angreb på sidst langside og kom op udvendigt for Worst Nightmare. Blev afvist af denne, og så kom galoppen på opløbshjørnet, hvor det var andenpladsen der røg. Var kommet hjem på en 16-tid fejlfri. Hesten er lidt urytmisk i travet, men har en god kapacitet. Så de 2.500 meter må ses som en stor fordel. Kommer med sko denne gang og skal regnes blandt de tre iflg. Flemming Jensen. Den er en af mange til kuponen.

7 Carl Lewis har startet de to sidste gang i Odense. Først gang sidst undervejs trods spor et. Blev trukket bagom i opløbssvinget og kom ude i fjerde spor. Rundede akkurat hele feltet på en fin finish til sejr foran en styrtdykkende Amanda B P. Gangen efter bakket sidst fra spor otte. Sad som sidste hest undervejs i et felt med mange gode heste. Afsluttede igen godt i yderbanen og tog sig forbi flere heste. Men det var umuligt at nå frem til de forreste, hvor Cool Winner var bedste hest. Carl Lewis vil utvivlsomt have kæmpe fordel af de 2.500 meter, hvor dens afslutning givetvis vil bide bedre. Men modstander er skærpet yderligere – især i forhold til sejren i forrige start. Så der skal held til med løbsafviklingen, hvis Axel Jacobsen skal ende helt fremme.

1 Cool Vacation sluttede sidste sæson af med tre på stribe. Sæsondebuterede så i Kalmar, hvor den trods 40 meters tillæg sad i spids efter 600 meter som storfavorit. Så fin ud, men måtte lade 25-oddseren Cojito, der havde siddet i ryg på Cool Vacation, gå forbi til slut. Gangen efter var det auto i Halmstad. Var ikke med i spidskampen, men fandt andet par udvendigt, som blev til 3u med omgang igen. Steen Juul angreb med 500 meter igen. Fik tredje spor sidste sving rundt, og holdt farten nogenlunde, men var aldrig i nærkamp med vindende Sandsjöns Enzo, der vandt fra dødens for Johan Untersteiner. Næst senest favorit for tredje gang i træk. Havde anden række for Morten Friis i DM for travtrænere. Foran satte A Secret Word en hård pace, og i skiftevis 2u og 3u måtte Cool Vacation som andre jagte de førende undervejs. Angreb i tredje spor ved staldene, men nåede aldrig frem til den suveræne vinder A Secret Word. Nåede heller ikke forbi Anders And, der havde travet uden ryg den sidste omgang, og det var vel lidt skuffende. Senest i Odense kunne den ikke svare Knight Rider i spidskampen. Fik ryg på denne og blev gidsel, da den smed geværet med 500 meter igen. Cool Vacation blev skovlet ned som sidste hest, hvorfra den afsluttede pænt mellem heste til fjerdepladsen. Virker som en hest, der lige mangler det sidste. Er hurtig fra start og kan komme til at sidde med fremme i feltet, men vil sikkert ikke som mange andre i løbet have fordel af distancen.

De sidste fire heste 3 Casino Brick, 10 Tutu, 11 V I P Holmsminde og 12 Canon Flame er hver for sig udmærkede heste, men de rangeres lavest i dette meget jævnbyrdige løb og kommer ikke med på kuponen. For dem, der har råd, er det her en afdeling, hvor man godt kan tage alle 12 heste med.