V5-analyse til Bornholm onsdag d. 7. august

Udarbejdet af Kim Hansen.

Tipperstatistik: Spillet for 4.706 kr. Vundet 6.941 kr. TBP 147,5%. Hitrate 6/16.Printvenlig versionV5-FORSLAG

V5-1: 8-4-6-3-7

V5-2: 4

V5-3: 1-4-12-10-11-9

V5-4: 4-5-3

V5-5: 2-7-3

Kr. 270V5-1 / 3. LØB

California Laser står med tre sejre på stribe, og trods startspor otte er det på ny en god vinderchance. Bornholm Nu bliver farlig hvis spidsen indtages, men indvendige Brad Pitt bliver mit spidsbud. Born Solo har distancefordel, og vil være gavnet af overpace.

A-chancer: 8-4-6-3-7 B-chancer: 1 C-chancer: 5-2

8 California Laser gik direkte til spids fra spor fire den 23/7. Sejrede sikkert foran Born Solo og Bruce Shadow. Perfekt placeret i andet par udvendigt i ryg på Bornholm Nu fra spor fire den 30/7. Kunne vente med at sætte angrebet ind til i opløbet, og sejrede sikkert foran Bornholm Nu og Verdi. Her ligner det en position i tredje par udvendigt, og i modsætning til hestene i første række, er distancen næppe en ulempe for den stærke hoppe.

4 Bornholm Nu var ude i en hård spidsduel med Brad Pitt den 2/7, der endte med galop for Brad Pitt. Bornholm Nu fik ikke fred i spidsen, og da vinderhullets Coco Collection fik hullet som på bestilling i opløbet, måtte Bornholm Nu se sig henvist til andenpladsen. Var hurtig fra start og frem i dødens på Agnes Gold den 30/7. Gik samtlige 1800 i dødens, og nedkæmpede førende Agnes Gold, men kunne ikke svare den i ryg siddende California Laser. Godkendt anden efter en stærk præstation. Har næppe fordel af distancen, og kan få vanskeligt ved at tage en længde på Brad Pitt.

6 Born Solo kunne ikke være med i en hastig åbning fra spor to den 16/7, og havnede som en af de sidste i et langstrakt felt ført an af Watergate. Afsluttede hæderligt til en fjerdeplads på afstand af Canavarro, Bellwood og Watergate. Perfekt placeret i andet par udvendigt den 23/7, og kunne vente med at sætte angrebet ind til i opløbet. Kunne ikke gøre noget ved vindende California Laser, der havde ført hele vejen, men var kneben anden. Er den hest i feltet, der har størst fordel af distancen, og vil være gavnet af overpace.

3 Brad Pitt hurtig fra start og tog en længde på indvendige Bornholm Nu den 2/7 på sprinterdistancen. Klarede ikke landevejssvinget første gang i topfart, og galopperede og satte mange meter til. Lynhurtigt fra start fra spor ni, og frem i dødens den 23/7, men på ny galop i landevejssvinget første gang. Meget hurtig fra start og har givet fordel af starten går på publikumssiden, så hestene rammer staldsvinget først. Mit spidsbud, men distancen er i overkanten, medmindre Torben Dahl Pedersen får lov at dæmpe tempoet reelt undervejs.

7 Cimba Brogård sad i tredje par udvendigt indtil der manglende ca. 700 meter den16/7. Angreb i tredje spor, og frem til førende Bad As Elkær med omgang til mål. Fik grebet mit på opløbet og sejrede foran Bad As Elkær og Disney. På vej frem i dødens fra spor tre den 23/7, da ekvipagen fik galop på i landevejssvinget første gang. Satte mange meter til, og fik aldrig med udfaldet at gøre. Får hestene i første række kørt på hinanden, kan Cimba Brogård lukrere på dette, og levere overraskelsen.V5-2 / 4. LØB

Spot On La Marc misser næppe spidsen fra spor fire, og hesten går sine klart bedste løb fra spids. Jeg tror Kenneth Nielsen dirigerer løbet fra start til mål, og Spot On La Marc bliver denne ugens blanke på V5. De værste konkurrenter Igor Times og Waterjet har fået de højeste startspor, og så skal det blive svært at slå en spidskørt Spot On La Marc

A-chancer: 4-9-8 B-chance: 3-5-1-6 C-chancer: 2-7

4 Spot On La Marc var hurtig fra start den 10/5 fra spor tre, men ramte indvendige Igor Times i kampen om spidsen. Spot On La Marc så topfin ud, og var først over målstregen, men blev korrekt diskvalificeret for trængning. I stedet gik sejren til Nick Sisu. Var hurtig ude af volten fra fyrre meters tillæg den 16/7, og landede i tredje par udvendigt efter en omgangs kørsel. Med ca. 700 til mål, forsøgt i tredje spor, men kom ikke rigtig nogen vegne, og sluttede femte, et stykke efter de tre første der i nævnte rækkefølge var Sorrento, Cilisa og Symphonic Filippa. Har fordel af autostart og første række. Det ligner spids og slut.

9 Igor Times blev forceret frem i dødens via tredjespor i første sving den 2/7. Gik hele sprinteropgøret i dødens på Nick Sisu, og sejrede knebet efter en stærk præstation. Den 16/7 placeret som tredje i inderbanen og frem i andet par udvendigt i ryg på Galya Fortuna efter en omgangs kørsel. Galya Fortuna overtog spidsen med en omgang til mål med Igor Times i ryg, og overraskende måtte Igor Times slippe taget i landevejssvinget, og ydermere lade sig passere af Strong Shadow og Streetwice. Igor Times tog tre imponerende sejre i træk, og selvom præstationen senest ikke var af samme skuffe, bliver det førsteudfordreren til blankbuddet Spot On La Marc.

8 Waterjet fløj til spids fra spor fire den 18/6, men kunne ikke svare den i andet par udvendigt siddende Jetset Onion, da denne angreb på sidste langside. Sikker anden før Rad Hanover. Perfekt igennem til dødens på Picasso Jetset fra spor ni den 23/7. Sad i dødens hele vejen og var knebent slået til tredjepladsen af Picasso Jetset og vinderhullets Hazard Sund. Er sammen med Igor Times modbuddet til Spot On La Marc. Waterjet går sjældent et dårligt løb, og er det sikre holdepunkt for triospillerne.

3 Sir William har ikke helt levet op til forventningerne siden ankomsten til Bornholm, men har denne gang fået startplads i første række, hvilket kan udnyttes til en fordelagtig position undervejs for den lidt entaktede hest. Sad senest i fjerde par indvendigt, der efter knap 1000 meters kørsel blev vekslet til tredje par udvendigt. Fik hest op udvendigt, og fik først angrebsplads når det var for sent. Kan næppe være med i spidskampen, men kan måske finde ned i andet par udvendigt, hvorfra Sir William tager en fremskudt placering.

5 Speedy Globe har ikke de store resultater at henvise til i år, udover sejren i en afdeling af DM for amatører den 18/5. Endte som sidste hest, da foranliggende startgalopperede den 30/7. Blev forsøgt i angreb i tredje spor over den sidste omgang, og en overgang så det ud til at bide godt for Speedy Globe, men ind på det lige ebbede angrebet ud, og ekvipagen endte uden for præmierækken. Er hurtig fra start, men kan næppe tage en længde på Spot On La Marc. Finder Betina Lund ned i vinderhullet eller andet par udvendigt, er Speedy Globe trioaktuel.V5-3 / 5.LØB

Kan Laura Pedersen få lov at dirigere tempoet fra spids, tror jeg på sejr til Try My Chief, der har vunder to flotte spidssejre i år. Hestene med de høje startnumre ynder alle distancen, og det bliver positionerne undervejs der er afgørende for om det bliver Baltic Baunely, Alfred Silk eller Billgate der bliver første udfordre til favoritten. Se op for Bellwood og Sorrento.

A-chancer: 1-4-12-10-11-9 B-chancer: 3-6-2-7 C-chancer: 8-5

1 Try My Chief har haft første række bag startbilen tre gange i år, og har hver gang taget spids. De to første resulterede i sikre sejre, og den seneste over dagens stayerdistance resulterede i en fjerdeplads (25/6). Ved den lejlighed fik Try My Chief tryk af Baltic Baunely over de sidste 700 meter, og gav sig først midt på opløbet. Løbet blev vundet af Corner Tiki foran Sorrento og Global Tinghøj, efter at Baltic Baunely, der var først over stregen, blev disket for galop. Resultatrækken er ikke prangende, men hesten vokser flere klasser i spids, og får Laura Pedersen held og dygtighed til at dæmpe tempoet undervejs, tror jeg hesten holder hele vejen.

4 Bellwood sad perfekt til i andet par udvendigt fra et vanskeligt spor ni den 16/7. Feltet jagede Watergate der anlagde en hård pace, og på målstregen var den i dødens siddende Canavarro først før Bellwood og Watergate. Den 23/7 taget roligt fra start og placeret i tredje par udvendigt. I fremmarch som fjerde/femte da en umotiveret galop i opløbssvinget ødelagde dagen. Kan næppe tage en længde på Try My Chief, men kan velkørende Mads Petersen ramme andet par udvendigt, løber Bellwood med sejrschance.

12 Baltic Baunely var først i mål den 25/6, hvor han mødte flere af dagens konkurrenter, men blev diskvalificeret for galop i løbets indledende fase. Blev taget roligt fra start fra spor otte den 18/6, men ramte andet par udvendigt efter en omgangs kørsel. Frem i dødens med en omgang til mål, da den i dødens siddende Ricco K, overraskende kunne glide til spids, efter favoritten Billgate havde dirigeret. Sejrede sikkert foran Billgate der kom godt tilbage. Fik en rumler på kort efter start i Calles Cup den 16/7, og havnede som en af de sidste. På en god sidste omgang nåede Baltic Baunely femtepladsen på afstand af vindende Urd Unikum. Stærk hest der tåler at gøre det grove arbejde, og er han fejlfri, skal han regnes på trods af spor tolv.

10 Alfred Silk kom perfekt igennem fra anden række, og fangede ryggen på favoritten Cerosso den 9/7. Da Cerosso gled til spids efter en omgangs kørsel, måtte Alfred Silk vandre resten af løbet i dødens. Holdt godkendt til andenpladsen bag Cerosso. Var overraskende hurtig fra start fra spor et den 23/7, hvor det lykkes at holde spids. Kontrollerede løbet, og vandt efter en god duel over den sidste omgang mod Billgate der tog andenpladsen. Stærk og reel type, der skal håbe på overpace. Med det rigtige rygløb løber Alfred Silk med vinderchance.

11 Billgate havnede i tredje par udvendigt fra spor fire den 9/7. Med i tredjesporsangreb i ryg på Baltic Baunely med en omgang til mål, og helt ud i fjerde spor på sidste langside. Stred godt hele vejen i hårde spor, og nåede femtepladsen ikke langt efter vindende Corner Tiki. Sad i vinderhullet den første omgang den 23/7, hvorefter han gik frem i dødens på Alfred Silk. De to ekvipager gav hinanden en reel dyst over den sidste omgang, der faldt ud til Alfred Silks fordel, men Billgate var stor i nederlaget. Trods tredje række skal Billgate ikke afskrives, og leverer han en præstation som senest, vil det ikke være en overraskelse, hvis han er først i mål.

9 Sorrento sad i vinderhullet over dagens distance den 25/6. Fik aldrig chancen og gik over mål med kræfter sparet på en andenplads, efter Corner Tiki, men foran Global Tinghøj og Try My Chief. Hurtig fra start trods tyve meters tillæg den 16/7, og frem i dødens efter ca. 300 meters kørsel. Pressede sig til spids med en omgang til mål, og modstod pres fra Cilisa over den sidste omgang. Vandt sikkert foran Cilisa og Symphonic Filippa. Virker til at have fundet en formtop, og bliver der tempo på løbet, skal man bestemt ikke afskrive Sorrento.V5-4 / 6.LØB

Rammer Solon og Kenneth Nielsen spidsen, taber ekvipagen ikke dette løb. Indvendige Any Given Monday er en rigtig startraket og vælger Frank Mikkelsen at svare spidsen skal Solon gøre det grove arbejde selv, og det kan være med til at åbne opgøret for stærke Fortune Boko.

A-chancer: 4-5-3 B-chancer: 1-8-9 C-chancer: 11-12-10-6-7-2

4 Solon blev placeret i vinderhullet i ryg på Fernandinho B R den 2/7. Blev trukket ud til angreb med knap en omgang til mål, og sejrede med en halv længde. Drønede direkte til spids fra spor fem den 23/7, og sejrede nemt foran Any Given Monday og Zeb Lie Star. Kan næppe tage en længde på Any Given Monday, og vælger Frank Mikkelsen at køre i spids, risikerer Solon at sidde i dødens, hvilket åbner løbet op. Slippes Solon derimod til spids, er der ingen der slår ham i dette felt. Løbets klare favorit.

5 Fortune Boko var ude på sprinterdistancen den 2/7, hvor han sad i ”en lang andet par udvendigt”. Tog sig forbi Any Given Monday i dødens med en omgang til mål, men kunne ikke gå i nærkamp med de tre første i mål, som i nævnte rækkefølge var, Solon, Fernandinho B R og Fendi Draviet. Sad i andet par udvendigt den 23/7 og angreb i tredje spor med ca. 700 meter til mål. Blev hængende i tredje spor og endte som femte på afstand af vindende Solon. Fortune Boko har fordel af distancen, og har tidligere på sæsonen vist at han matcher dagens konkurrenter. Finder Kim Hjort en position i andet eller tredje par udvendigt, og bliver der tempo på løbet, så skal man se op for Fortune Boko.

3 Any Given Monday drønede direkte til spids den 5/6 fra spor tre. Beherskede hver en meter af løbet og sejrede sikkert foran Wega Vang og Fendi Draviet. Den 23/7 placeret i tredje par indvendigt fra spor 6. Da vinderhullets Return To Sweden trak ud i andet spor ned ad sidste langside, gled Any Given Monday frem i vinderhullet. Sikrede sig andenpladsen bag Solon, men før Zeb Lie Star. Lynstarter der sidder i spidsen, og så er spørgsmålet om Frank Mikkelsen slipper når Kenneth Nielsen og Solon spørger til spidsen.

1 Fendi Draviet var hurtig fra start fra spor ni og placeret i dødens på Final Delivery den 16/7. Pressede sig til spids med en omgang til mål, og var i klar føring på vej ind i opløbet. Blev fanget på målstregen af en godt spurtende April Hydrup, men var klart godkendt efter et hårdt løb i dødens. Var ude i en hård åbning den 30/7, der resulterede i galop i staldsvinget første gang. Placeret som sidste hest og forsøgt gennem tredje spor på sidste langside, men uden at kunne tage meter på de foranliggende. Kan ikke være med i spidskampen, men får ekvipagen et løb i vinderhullet, har Fendi Draviet kapacitet til at udfordre favoritterne.

8 Wega Vang fik senest en udblæsning på Karlshamn, hvor det blev til en fjerdeplads. Seneste start på Bornholm var den 2/7 over sprintedistancen, hvor det blev til en placering i tredje par udvendigt undervejs. Kunne ikke tager meter på de forreste i en hastig afslutning, og endte uden for præmierækken, i et løb der blev vundet af Solon foran Fernandinho B R. Har ryg på starthurtige Any Given Monday, og kører Lars-Erik Kaas, der debuterer bag Wega Vang, med fra start, så kan ekvipagen måske ramme andet par udvendigt. Næppe vinderaktuel, men kan tage en af de bedre præmier.V5-5 / 7.løb

En fejlfri Cerosso taber næppe dette løb, selvom han er meldt en klasse op. Første udfordre bliver Bear Les Cordons eller en spidskørt Sabber Klinteby.

A-chancer: 2-7-3 B-chancer: 4-5-1-8-10 C-chancer: 9-6

2 Cerosso blev taget roligt fra start fra spor to den 9/7, men kunne alligevel overtage føringen efter en omgangs kørsel. Vandt let foran den i dødens siddende Alfred Silk og One Way Home. Kunne som ventet ikke være med i åbningskampen fra spor 1 den 30/7. Blev sendt frem i dødens på Cleo Gammelsbæk efter knap en omgangs kørsel, hvor Skipper sørgede for at tempoet blev holdt i vejret. Havde overtaget på Cleo Gammelsbæk ned ad langsiden sidste gang, hvor det lignede en klar sejr, da galoppen indtraf. Gik et stort løb, men måtte nøjes med en femteplads i et løb vundet af Corner Tiki før Cleo Gammelsbæk. Er meldt op, men alligevel storfavorit i dette felt, hvor Skipper sandsynligvis tidligt i løbet kører frem i dødens og dirigerer løbet.

7 Bear Les Cordons gik samtlige 2160 meter i dødens den 18/6, hvor hun nedkæmpede længe førende Sioux Sølvtop, men måtte se sig henvist til andenpladsen af den i andet par udvendigt siddende Champ Olympic. Blev taget roligt fra start fra spor ti den 23/7, hvor det blev til en rumler efter ca. 300 meters kørsel. Løb op til feltet og direkte i angreb i tredje spor efter en omgangs kørsel, og forceret frem i dødens. Holdt godt ved, men måtte slippe taget kort før mål, og endte fjerde efter On Track Ljuva, Sladdie og Champ Olympic. Stærk type der har fordel af distancen, og som er første udfordre til storfavoritten.

3 Sabber Klinteby strøg direkte til spids fra spor fire i Erling Rügges Memorial indledende afdeling. Vandt sikkert foran Baker Tilly og Venice Simoni. På ny til spids fra spor fire den 2/7, hvor den fik tryk af den i dødens siddende Andriesswagerman. Kort slået til andenpladsen af Andriesswagerman. Hurtig fra start, og vil givet blive forsøgt mod spidsen. Kæmper ikke altid helhjertet, og skal snydes til at komme først over stregen.

4 Andriesswagerman vandt en højst overraskende sejr den 2/7, hvor han sad i dødens på Sabber Klinteby hele vejen. Sejrede foran Sabber Klinteby og Rad Hanover. Får sandsynligvis på ny en udvendig rejse, men ekvipagen viste ved sejren, at man magter at gøre det grove arbejde selv. Gentages sejren fra den 2/7 vil det dog være en overraskelse.

5 Troika Ulvholm har galopperet i samtlige fire starter i 2019. Seneste start ligger tilbage til den 31/5, og efter denne start er Troika Ulvholm blevet behandlet for problemer i krydset. Er Troika Ulvholm tilbage som vi kender ham, kan han være en sjov luring i dette løb. Kan mangle det berømte løb i kroppen, men han er starthurtig, og lykkes det at tage en længde på de indvendige, kan han føre meget længe.