V5-analyse til Bornholm søndag d. 18. august

Udarbejdet af Kim Hansen.

Tipperstatistik: Spillet for 4.976 kr. Vundet 6.941 kr. TBP 139,5%. Hitrate 6/17.Printvenlig versionV5-FORSLAG

11-2-3-1

2

2-3-4

10-6-7-1-15-13-9

3-6-1-10

Kr. 336V5-1 / 3. LØB

V5 indledes med et rigtig godt sammensat stayerløb, hvor der er gensyn med BM-vinderen i monte Palermo Tårs. Palermo Tårs er vant til langt hårdere konkurrence, og trods fyrre meters tillæg til gode heste som Baltic Baunely, Cerosso og Timberlake, tror jeg hesten viser sig stærkest. Palermo Tårs havde ingen problemer med at finde rundt på banen ved sejren i montemesterskabet.

A-chancer: 11-2-3-1 B-chancer: 6-8-4-5 C-chancer: 9-7-10

11 Palermo Tårs gæster øen for anden gang. Første start var i BM i monte den 25/6, hvor Nicole Marsing fandt en position i tredje par udvendigt fra startspor otte. Angreb i tredje spor med ca. 800 meter igen, og skyllede hen over feltet og til føring. Trak fra med tyve meter og vandt overlegent foran Any Given Monday og Goal Tooma. Camilla Juul sender næppe Palermo Tårs til Bornholm, med mindre man i stalden tror på vinderchance, og med velkørende Rene Kjær i sulkyen bliver det førstevalget i V5 åbningen.

2 Baltic Baunely fik en rumler på kort efter start i Calles Cup den 16/7, og havnede som en af de sidste. På en god sidste omgang nåede Baltic Baunely femtepladsen på afstand af Vindende Urd Unikum. Sad den 7/8 i fjerde par indvendigt, og fik først hullet ved indgangen til opløbet. Afsluttede fint til tredjepladsen på afstand af vindende Try My Chief og Billgate. Stærk type der ynder dagens distance. Kan ekvipagen tage en længde på Timerlake fra start øges vinderchancen, men Baltic Baunely tåler også at gøre det grove arbejde.

3 Cerosso kunne som ventet ikke være med i åbningskampen den 30/7. Blev sendt frem i dødens på Cleo Gammelsbæk efter knap en omgangs kørsel, hvor skipper sørgede for at tempoet blev holdt i vejret. Havde overtaget på Cleo Gammelsbæk ned ad langsiden sidste gang, hvor det lignede en klar sejr, da galoppen indtraf. Gik et stort løb, men måtte nøjes med en femteplads i et løb vundet af Corner Tiki før Cleo Gammelsbæk. Var storfavorit den 7/8 hvor det blev til en rolig indledning og en placering i tredje par udvendigt. Med den i andet par udvendigt siddende M T Luckyyouandme i tredjespors angreb med ca. en omgang til mål. Ud i fjerdespors angreb på sidste langside, men som det er sket tidligere galopperede Cerosso en topplacering væk i opløbet. Stærk krabat der tåler at gøre det grove arbejde, og han står hver en meter i dette løb.

1 Timberlake blev placeret i tredje par udvendigt fra spor ti den 18/6. Gik med i tredjespor angreb på sidste langside, og måtte helt ud i fjerde spor i opløbet. Havde bedst fart af alle, og sluttede tredje bag Coco Collection og Brad Pitt. Fik en kort galop i kamp om spidsen den 30/7, men hurtigt frem i dødens på Call Annbirchador. Kunne overtage spidsen med ca. 800 meter til mål, og sejrede sikkert foran favoritten Watergate og Bruce Shadow. Kan sandsynligvis svare spids fra start, og så vil ekvipagen føre længe, måske helt til mål.

6 Strong Shadow perfekt placeret i andet par udvendigt i ryg på favoritten April Hydrup den 30/7. Kunne vente med at sætte angrebet ind til i opløbet, og sejrede knebent foran spidskørte Kils Titan og April Hydrup. Lykkes det på ny Mads Petersen at gemme Strong Shadows speed til i opløbet, kan ekvipagen sagtens snyde favoritterne.

8 Fendi Draviet sad i vinderhullet bag Any Given Monday den 7/8, og kom fri til tredjespors angreb i opløbet. Afsluttede fint til tredjepladsen bag Solon og Any Given Monday. Fendi Draviet har vist, at han kan begå sig i hurtigklassen, og med det rigtige løb er han også med på stregen i dette felt.V5-2 / 4. LØB

Nick Sisu er perfekt inde i løbet og trods flere hurtige heste i første række, er jeg ikke i tvivl om, at Rene Kjær server Nick Sisu til spids fra et perfekt startspor to. Rene Kjær er en sand meste i pace bedømmelse, og jeg tror ekvipagen fører fra start til mål. Denne uges blanke i en svær V5 omgang.

A-chancer: 2-8-7 B-chance: 6-4-1-9-3-10 C-chancer: 5

2 Nick Sisu blev sendt direkte til spids fra spor tre den 2/7, og førte til kort før mål, hvor den blev fanget af Igor Times. Kom perfekt frem i andet par udvendigt fra spor seks den 23/7. Måtte overraskende slippe taget i opløbet og endte i det slagne felt, i et løb der blev vundet af Picasso Jetset, foran Hazard Sund og den i dødens siddende Waterjet. Nick Sisu bliver midt spidsbud, og fra denne position tror jeg ikke han slipper nogen forbi.

8 Waterjet kom perfekt igennem til dødens på Picasso Jetset fra spor ni den 23/7. Sad i dødens hele vejen og var knebent slået til tredjepladsen af Picasso Jetset og vinderhullets Hazard Sund. Kunne sidde og hygge sig i tredje par indvendigt til der manglede en omgang den 7/8. Ud i andet par udvendigt med en omgang til mål og i tredjespors angreb i opløbet. Afgjorde sikkert og sejrede foran vinderhullets Woody Hoyt og førende Spot On La Marc. Var klart bedre end Nick Sisu den 23/7, og med den rigtige løbsafvikling kan Waterjet på ny vise sig bedst.

7 Cool Vacation banedebuterede den 30/7, hvor det var meget tæt på ekvipagen ramte spidsen fra spor tre, men svinget redde Gleo Gammelsbæk, og så måtte Bettina Lund trække ned i vinderhullet. Sad fortsat i vinderhullet, da det blev til en lille rumler i staldsvinget sidste gang, og på ny en lille galop i opløbssvinget betød en fjerdeplads på afstand af Corner Tiki, Gleo Gammelsbæk og Canavarro. Fejlfrit matcher Cool Vacation disse heste, og ekvipagen er absolut et kryds værd på V5 bonnerne.

6 Global Tinghøj sad som en af de sidste den 25/6, men på en god sidste omgang i tredje spor, nåede Global Tinghøj tredjepladsen bag Corner Tiki og Sorrento. Var ude i en voldsom duel om spidsen med Champ Olympic den 30/7, inden spidsen kunne indtages efter ca. 300 meters kørsel. Løb sit eget løb ca. 20 meter foran feltet, og selvom afstanden skrumpede nået op mod mål, holdt Global Tinghøj hele vejen, og sejrede foran Sioux Sølvtop og Comet Elkær. Har en uhyggelig speed, hvis han får det rigtige rygløb serveret. Må ikke glemmes når V5 bonnerne udfyldes.

4 Reduc gled direkte til spids fra spor fire den 11/6. Sejrede sikkert foran Pegasus G K og Rocky H. Blev placeret i tredje par indvendigt fra spor fire den 30/7. Frem igennem andet spor på sidste langside, og fin anden efter Fledder Greenwood, men foran Woody Simoni og Ricco K. Trives bedst i spids, men jeg tror det bliver vanskeligt at tage en længde på indvendige Nick Sisu.V5-3 / 5.LØB

Kan Niels Kristian Hansen få Hazard Sund til at åbne som senest, fører ekvipagen fra start til mål, men både Jetset Onion og Spot On La Marc er meget hurtige bag bilen, så der bliver givetvis lagt fra land i dette sprinteropgør. Den af de nævnte der rammer spidsen, står med en rigtig god vinderchance.

A-chancer: 2-3-4 B-chancer: 6-5-8-9 C-chancer: 10-7-1

2 Hazard Sund var den 23/7 hurtig fra start fra spor fem, og blev placeret i vinderhullet bag Picasso Jetset. Fik først sent angrebsplads, og spurtede fint til andenpladsen bag Picasso Jetset, men foran den i dødens liggende Waterjet. Var meget hurtig fra start fra spor et den 30/7, hvor han svarede lynstarteren Picasso Jetset op fra start. Trak flere længder fri af feltet i opløbssvinget og sejrede overlegent før Zep Lie Star og Spirit Laser. Indtages spidsen på ny tror jeg ikke der er nogen der slår Hazard Sund.

3 Jetset Onion blev perfekt listet ud i andet par udvendigt fra spor seks den 18/6. Angreb ned ad langsiden sidste gang, og fik hurtigt grebet på førende Waterjet. Sejrede enkelt foran Waterjet og Rad Hanover. Var senest ude mod hurtigklassen fra spor ni, hvor det blev til tredjespor gennem første sving, inden ekvipagen fandt ned i fjerde par udvendigt. Angreb i tredje spor med ca. 700 meter til mål og stred flot, men tabte fart og terræn da konkurrent blev trukket på tværs i opløbet. Tog sidste præmie i et løb der blev vundet af Solon foran Any Given Monday. Er hurtig fra start, og lykkedes det Kenn Christoffersen at indtage spidsen, tror jeg ekvipagen vinder.

4 Spot On La Marc var hurtig ude af volten fra fyrre meters tillæg den 16/7, og landede i tredje par udvendigt efter en omgangs kørsel. Med ca. 700 meter til mål, forsøgt i tredje spor, men kom ikke rigtig nogen vegne, og sluttede femte, et stykke efter de tre første der i nævnte rækkefølge var Sorrento, Cilisa og Symphonic Filippa. Direkte til spids fra spor fire den 7/8, men fik omgående Speedy Globe over sig, og ekvipagen fik på intet tidspunkt fred i spids. Stred helt til mål, men måtte i opløbet se sig passeret af Waterjet og Woody Hoyt, der havde nydt godt af det hårde tempo. Lynstarter der også trives i spids. Vinderchance fra spids.

6 Igor Times blev forceret frem i dødens via tredjespor i første sving den 2/7. Gik hele sprinteropgøret i dødens på Nick Sisu, og sejrede knebent efter en stærk præstation. Senest galop direkte fra start og tabte mange meter. Får de tre favoritter fra første række kørt for hårdt på hinanden, er Igor Times hesten der kan overraske, men spor seks på sprint er ikke fordelagtigt.

5 Spirit Laser sad i inderbanen i en forkørt løb den 9/7. Ud i andet spor på sidste langside, og afsluttede stærkt til tredjepladsen på afstand af Watergate og Attention Morgan. Perfekt igennem til andet par udvendigt fra spor ti den 30/7. Ud til tredjespors angreb i opløbet, og nåede lige akkurat tredjepladsen bag Hazard Sund og Zeb Lie Star. Bliver spændende at følge med Rene Kjær i vognen.V5-4 / 6.LØB

En fejlfri Galya Fortuna må stå med rigtig gode vinderchancer i dette åbne hoppeløb. Men der er ikke tid til fejltrin for favoritten, og modbuddene er mange, så der tilrådes til ligeså bred gardering som tegnedrengen tillader. Bornholm Nu stred flot fra dødens senest og er godt inde i løbet.

A-chancer: 10-6-7-1-15-13-9 B-chancer: 12-11-4 C-chancer: 2-3-8-5-14

10 Galya Fortuna var hurtig fra start i voltestart og spor et, men kunne ikke svare lynstarteren Raul Epice den 16/7. Frem i dødens efter en omgangs kørsel, og pressede sig til spids med en omgang til mål. Sejrede overlegent foran Strong Shadow og Streetwice. Galopperede fra start fra det vanskelige spor et den 30/7. Ny galop efter en omgangs kørsel og satte mange meter til. Har fordel af voltestart og åbent spor i volten. Har farten til at vinde, men det kræver et fejlfrit løb.

6 Bornholm Nu var hurtig fra start og frem i dødens på Agnes Gold den 30/7. Gik samtlige 1800 i dødens, og nedkæmpede førende Agnes Gold, men kunne ikke svare den i røg siddende California Laser. Godkendt anden efter en stærk præstation. Gik samtlige 2440 meter i dødens den 7/8. Gik i infight med førende Brad Pitt i opløbet, men måtte se sig henvist til andenpladsen. Sidder hurtigt med fremme, og løber med vinderchance.

7 Best Of Magic galopperede fra start i banedebuten den 30/7 og satte mange meter til. Har været rimeligt hårdt betroet i totoen inden debuten på Bornholm, og med Rene Kjær i sulkyen er det en spændende outsider, der skal krydses tidligt på V5 kuponerne.

1 Betel Nordal vendte tilbage til løbende efter to måneders pause den 30/7, hvor det fra fyrre meters tillæg blev et inderbaneløb. Med 1000 meter til mål var der langt frem til de tre udbrydere, men Betel Nordal viste gode fighter egenskaber og blev anden på afstand af vindende Citygirl D F. Hurtig fra start fra tyve meters tillæg den 7/8, hvor det efter en omgangs kørsel blev til en placering i dødens på den senere vinder Buzz Alo. Gik 1200 i dødens og blev knebent slået til tredjepladsen af Delikates. Indtages spidsen vil Niels Kristian Hansen sikkert anlægge et jævnt hårdt tempo for at holde tillægshestene på afstand.

15 Save Our Souls havde den 5/6 60 meters tillæg fra spor femten. Hurtigt ude af volten og placeret i en lang tredje par udvendigt da Catja Mosebo galopperede. Optog forfølgelsen af den førende Aura, og fangede denne 50 meter fra mål til den første sejr på Bornholm. Kommer efter en måneds pause, og forudsætningerne er lidt de samme som ved sejren den 5/6.

13 Cleo Gammelsbæk til spids efter hård åbningsduel med Cool Vacation den 30/7. Fik efter en omgangs kørsel Cerosso frem i dødens og tempoet blev holdt oppe. Cerosso galopperede på sidste langside, hvor han var ved at koble grebet. Gleo Gammelsbæk stred helt til mål, men blev fanget på målstregen af Corner Tiki. Viste klar fremgang, og skal bestemt ikke afskrives.

9 B G Anna Maria kom perfekt igennem til tredje par indvendigt fra spor ni i hoppemesterskabet den 9/7. Fri til angreb i landevejssvinget sidste gang og nåede tredjepladsen på afstand af April Hydrup og Wonderful Ice. Stabil og hårdfør hoppe, der med den rigtige løbsafvikling kan overraske.V5-5 / 7.løb

Solon bliver storfavorit til at genvinde BM titlen fra perfekt udgangsposition. Udfordringen for favoritten er at Fernandinho B R sandsynligvis ryger til spids med Wega Vang klistret i ryg, og så kan Solon havne i den utaknemmelige position i dødens.

A-chancer: 3-6-1-10 B-chancer: 4-7-5-8 C-chancer: 9-2

3 Solon drønede direkte til spids fra spor fem den 23/7, og sejrede nemt foran Any Given Monday og Zeb Lie Star. Kunne ikke tage en længde på den indvendige Any Given Monday den 7/8, men fik en perfekt rejse i andet par udvendigt. Til angreb i tredje spor på sidste langside, og frem til den førende ved indgangen til opløbssvinget. Koblede grebet på førende Any Given Monday i opløbet og vandt en sikker sejr. Står med fire sejre på stribe der alle er vundet efter optimalt kørte løb. Undgår næppe favoritværdigheden fra perfekt udgangsposition, men kan næppe tage spids fra Fernandinho B R, og så er der risiko for at Solon havner i dødens, og selv skal gøre det grove arbejde.

6 Fortune Boko sad i andet par udvendigt den 23/7 og angreb i tredje spor med ca. 700 meter til mål. Blev hængende i tredje spor og endte som femte på afstand af vindende Solon. Blev bakket sidst fra spor fem den 7/8. Gik med i tredjespors angreb med omgang til mål, og afsluttede bedst af alle. Afslutningen rakte kun til en femteplads bag Solon, Any Given Monday, Fendi Draviet og Streetwise. Bliver der åbnet reelt, og kørt i et jævnt tempo, bliver Fortune Boko meget farlig. Førsteudfordrer til favoritten.

1 Wega Vang var ude på sprinterdistancen den 2/7, hvor det blev til en placering i tredje par udvendigt undervejs. Kunne ikke tage meter på de forreste i en hastig afslutning, og endte uden for præmierækken, i et løb der blev vundet af Solon foran Fernandinho B R. Meget hurtig fra start og forceret frem til dødens fra spor otte den 7/8. Holdt ved i dødens indtil der manglede ca. 300 meter. Dalede gennem feltet og endte udenfor præmierækken i et løb der blev vundet af Solon foran Any Given Monday. Meget starthurtig og her ligner det en position i vinderhullet bag Fernandinho B R. Vil med det rigtige løb, være med på stregen.

10Playboy Face har kun startet en gang på Bornholms Brand Park og da blev det til en uforskyldt galop, da en knægamache drillede. Skal bedømmes på tidligere meritter, og han viste ved sejren på Lunden den 11/5, hvor han speedbesejrede førende Cheri De Vie, at han med det rigtige løb kan matche dagens modstandere. Bliver spændende at følge med velkørende Mads Petersen i Sulkyen.

4 Fernandinho B R drønede direkte til spids fra spor fem over sprinterdistancen den 2/7. Førte til midt i opløbet, hvor Solon gik forbi, efter et optimalt løb i vinderhullet. Senest galop direkte fra start fra et vanskeligt spor et. Har ved flere lejligheder vist at han er Bornholms hurtigste hest når startvognen slipper feltet, og lykkes det Jan Dahlgaard at dæmpe tempoet, kan det ikke udelukkes at sejren fra åbningsløbet gentages.