V5 Billund fredag 7. dec. kl. 15.45

Af Claus JunckerV5-forslag

2-9-3-8-6-7-4-5-1

7 Livi Nixon H M

7 C’est Peak

10-4-6-8-5-2-3

3 Babe From Above

Pris: 63 kr.V5-1 - 2. løb

V5-spillet indledes med et svært læseligt opgør, hvor de fleste af deltagerne præsterer noget uens. På den baggrund er første afdeling omgangens mest garderingskrævende.


Chancevurdering

A-chancer: 2-9-3-8-6-7 B-chancer: 4-5-1 C-chancer: Ingen


2 Chopin
var senest bedre i travet og gik sit andet fejlfrie løb i karrieren. The Liquidator-sønnen var godt med fra start og havnede udvendigt på favoritten C Me Tinna, som vandt løbet. Holdt farten imponerende hele vejen ind og var slået med halvanden længde. Gangen forinden sad Chopin fast med kræfter i behold efter galop med 900 meter til mål. Et perfekt startspor to kan hjælpe Kenneth Andersen til at få Chopin fejlfrit rundt, og da formen virker helt på top, ranker jeg Chopin som løbets bedste vinderchance.

9 Alexander Sensei indeholder en vis styrke og sporet i anden række behøver ikke være negativt for dens del. Bestemte senest i føring. Lille tryk med omgang til mål af den senere vinder Besplatno Tiki (krøb i vinderhullet). Løb en sidste kilometer i 1.17-fart i en noget tung bane, men blev nedspeedet. Umotiveret galop i første sving gangen forinden. Tog Don Juan ned udvendigt fra over de sidste 800 meter i debuten. Alexander Sensei ser ud til at holde formen, og i et løb uden den store klasse er den et hedt vinderbud.

3 Betel Nordal er langt bedre end resultatrækken indikerer. Fik senest god start fra sit tyve meter tillæg og fandt hurtigt position i andet par udvendigt. Kunne blive siddende der til opløbet, hvor den indledte angreb. Var længe om at komme op i fart, men afsluttede fint de sidste 100 meter. Gangen før galop ind i første sving, men lavede en fin ophentning og sad fast mellem hest med lidt sparret. Viste for tre starter siden starthurtighed for træneren selv, og er sikret et godt løb herfra. Formen er god og Betel Nordal kan sagtens være vinderen.

8 Django Cross fik senest lov til at bestemme alt i front i et rodet løb med blot seks heste. Afviste let 20 meter tillæg belastede C Black Beauty P D, men løbet gav vel ikke rigtigt nogen indikation af Django Cross’ kapacitet. Knud Mønster melder, at Django Cross har været rigtigt fin i træningen efterfølgende. Han tror på god chance, og jeg har ingen grund til at sige ham imod.

6 C Black Beauty P D viste ikke det store senest, hvor den var tidligt træt trods godt løb inderbanen. Man skal dog bemærke, at den var klart bedre starterne forinden, så den kan have haft en dårlig dag. Formen er selvfølgelig et spørgsmålstegn, men den anbefales på alle V5-kuponer.

7 Colorado Laser virker lidt uens i sine præstationer, men kan en del når den er som bedst. Fik senest fint løb i henholdsvis tredje og fjerde par udvendigt. Eget angreb ind på lige bane, men var uden bid i afslutningen. Den noterede galop var blot to skridt. Kunne slet ikke leve op til den flotte afslutning for tre starter siden. Bliver der godt tempo på undervejs, stiger vinderchancen.

4 Citation Star var klart forbedret senest efter syv måneders pause. Søgte mod vinderhullet på Destiny’s Diamond og hang godt på. Slået med halvanden længde. Om den løb over evne pga. friskhed eller vil være skarpere med løb i kroppen er op til bevis. Vil gerne se den an, men præstationen senest berettiger til et kryds på V5-kuponen.

5 Celina Ice var senest godt med fra start og fik vinderhullet. Et par positionsskift senere blev det til fjerde par indvendigt. Her hang den på, så godt den kunne. Tidligt træt og stort slået. Søger efter formen og selv om konkurrencen tidligere har været hårdere, bliver jeg overrasket hvis den vinder.

1 Dreamstar fik senest en meget tøvende start fra sit tyve meter tillæg (spor fire i volten) og tabte adskillige længder. Jagtede siden hovedfeltet, fat med omgang til mål, holdt siden farten på afstand. Slået med 30 meter af spidsvoltens Dusine Elholm. Hang gangen forinden på i hårdere selskab end her. Holder jævn form.V5-2 - 3. Løb

En afdeling hvor man enten skal chanceblanke formstærke 7 Livi Nixon H M eller gardere særdeles bredt.


Chancevurdering:

A-chancer: 7 B-chancer: 6-8-4-1-3-2-5 C-chancer: 9


7 Livi Nixon H M
leverede et tiltalende indtryk senest, hvor den efter et løb i tredje par indvendigt sluttede godt af mod gode heste. Kunne ikke gøre noget ved Darlington (skulle give Livi Nixon H M 20 meter forud) og Donato Gilbak, men fangede kort før mål Django Cæsar, som startede 20 meter foran. Galoperede gangen før ved indgangen til opløbet, da den lå side om side med Dazzle Nock (startede 20 meter foran) og Dandit (lige start). Var kommet hjem på en lav 1.17-notering. Har en gang tidligere startet på Billunds 1200 meter-oval, hvilket gav sejr. Får denne gang Birger Jørgensen i sulkyen og trods et lidt yderligt startspor er den et berettiget blankbud i V5-spillet.

6 Awesome Shadow er en stærk og reel hest uden den store fart i kroppen. Den vil givet have fordel af den store Billund-bane med dens lange opløb. I seneste start blev den sat af i sporene rundt første sving. Herefter perfekt rejse i tredje par udvendigt. Holdt farten fint uden nogensinde at være vinderaktuel. Slået med 20 meter af Damse P D. I dette selskab skal den kunne løbe med helt frem og være en vinderchance. God form.

8 Cherie Sølvtop kom i godt fremstød med 500 meter til mål senest, men ebbede ud allerede ind på lige bane og galoperede som en slået hest. Blev servet til føring fra yderligt spor gangen forinden. Holdt topfart hele vejen rundt, men måtte til slut lade sig passere med en længde af Dollar Rain. Klart slået af Livi Nixon H M for fire starter siden. Præsterer uens, men på en god dag og med det rette rygløb kan den løbe med helt frem. Formen et spørgsmålstegn.

4 Bohio Gilbak fik senest tøvende start og sad længe som sidste hest. Blev siden båret lidt frem. Eget angreb med 200 meter til mål, kunne ikke rigtigt skifte tempo, men holdt ok ved. Gangen forinden slået med halv længde af Notorious Flax efter at have leveret en god sidste 800 meter som første hest i andet spor. Ved den lejlighed havde den, som det også er tilfældet denne gang, Rene Kjær i sulkyen. Spørgsmålstegnet er formen.

1 Clumses Vivel fik senest dagen spoleret, da den rullede over i galop ind mod første sving. Ifølge Michael Lønborg passede den hårde banen ikke hesten, og man kan glemme den start. Holdt godkendt ved gangen forinden efter en omgang udvendigt på Firefly Sisu (slået med fire længder).

3 DJ K K åbnede direkte til spids og åbnede de første 500 meter efter 1.14,5. Dæmpede siden tempoet, men galoperede som meget træt med 500 meter igen. Hang gangen forinden godkendt på i Grand Circle 3-års Championat Consolation. Formen er ikke på top, men konkurrencen anderledes blød.

2 Volleyball er tilbage i løbene efter næsten fire måneders pause. Har tidligere vist, at den ikke behøver løb i kroppen. Sejrede således direkte efter føring fra start til mål, da den i april måned kom tilbage efter 10 måneders pause. Den skal da også være bedre end i de sidste starter inden pausen for at være vinderaktuel her. Mere stærk end speedy og et stort spørgsmålstegn her i første start efter at træningen ifølge John Køhler er omlagt til ridetræning.

5 Amazing Casmik leverede senest ok afslutning efter et løb i bagfeltet. Samme scenarie gangen forinden. Mangler dog lige det sidste overskud.

9 Wild Misty M har fået maksimalt udbytte for nogle fine inderbaneløb. Formen er helt på top, men kapaciteten rækker ikke til at løbe med helt frem her.V5-3 - 4. Løb

En afdeling, der får en kæmpefavorit i brølstærke 7 C’est Peak, der ligner sin egen værste og måske eneste modstander.


Chancevurdering:

A-chancer: 7 B-chancer: 9-8-4-10-2-5 C-chancer: 3-1-6


7 C’est Peak
er gået fra sejr til sejr i regi Sten Iversen. Senest tillod den sig et terræntab på 40 meter ved startgalop, men alligevel kom den tilbage og afgjorde på ren styrke. Faremomenterne ligger i, at den stilmæssigt ikke var lige så fin som starterne forinden og at det denne gang gælder autostart. At den er gået en klasse op, ser jeg ikke som noget problem, da modstanderne her søger alle efter formen. Jan Dahlgaard vil formentlig søge en rolig start for så at køre tidligt frem til enten spids eller dødens. I fejlfri udgave er det meget svært at se den tabe.

9 Coco Cabana var endelig fejlfri senest, hvor den skuffede ved at give sig lidt for let fra spids. Ok afslutning gangen forinden efter galop med 800 meter til mål og endnu bedre for tre starter siden, hvor den lavede super ophentning efter to galopper undervejs. Har stor kapacitet og fået en måned til at puste ud i. I bedste udgave af sig selv kan den løbe med helt frem.

8 Santadi fik senest et løb som sidste hest i andet spor. Så meget tung ud og havde absolut ingen afslutning gemt i ærmet. Havde ifølge Preben Kjærsgaard ikke fordel af en hård bane, ligesom han har mistanke om halsproblemer. Der meldes om et godt hurtigarbejde lørdag, og afslutningen forrige start var klart godkendt. Er langsom fra start og med et dårligt startspor afhængig af tempo på løbet.

4 Color Blind leverede en fin afslutning forrige start, mens den senest ikke viste den store lyst til jobbet efter at have tilbragt de sidste 500 meter som første hest i tredje spor. Med det rette rygløb har den en god 200 meter afslutning, der kan bringe den frem i trioen her.

10 Bandit P L imponerede med to sejre i træk henover sommeren, men siden har den ikke holdt samme form. Kom senest perfekt igennem fra anden række og fik et godt løb i henholdsvis tredje- og andet par udvendigt. Kunne blive siddende til lige bane, hvor den i eget angreb bare holdt farten. Viste også tvivlsom form starten forinden.

2 Corvatinni Skov var meget svag senest efter et perfekt rygløb i andet par udvendigt. Viste heller intet starten forinden. Gik en flot ophentning for tre starter siden, og måske det har sat sig lidt på psyken. Skal være meget forbedret for at kunne være med i afgørelsen her. Formsvag.

5 Breaking K K blev senest trukket ud af løbet som følge af en punktering i en dårlig bane. Holdt starten forinden farten fint bag Cynewlollipop i Licens 2018 Mesterskab for Amatører. Formen er svær at vurdere.

3 Angelina Ballerina sad senest direkte i spids i Aveves Amatørserie finale, men måtte allerede med 800 meter til mål overlade spidsen til den senere vinder Aslan Siem. Holdt derefter farten nogenlunde, men var slået med fire længder. Holdt også bare farten starten forinden efter godt rygløb i inderbanen. Leder efter formen.

1 Corona Bork var meget træg senest, hvor Ken Ecce måtte arbejde på at holde den til ilden. Fint løb i vinderhullet på vinderen Conrad Shadow, hvorfra den kæmpede med at holde farten. Slået med tre længder. Slettet fra en tiltænkt start forinden på grund af halthed. Søger efter formen.

6 Coconut Tree er en stresset type med mange galopper i programmet. Gik et godkendt prøveløb, hvor den ikke var helt tom i mål, men mangler givet lidt i at være aktuel.V5-4 - 5. Løb

En helt åben afdeling uden oplagte favoritter. Der opfordres til bred gardering.


Chancevurdering:

A-chancer: 10-4-6-8-5 B-chancer: 2-3 C-chancer: 9-7-1


10 Campari D
er en dejlig letbenet type, der er garant for en forrygende afslutning med rette rygløb. Havde senest rundet til sejr via fjerdesporsangreb rundt sidste sving, men spurten blev for lang og indvendige Chris Højgård slog kontra. Også god spurt gangeforinden. Vil søge sit sædvanlige gode rygløb fra spor 10, og med den rette trækhjælp undervejs er Campari D en stor vinderchance.

4 Gold Buitenzorg er stabilt ustabil, men viser forrygende fart mellem fejlene. Blev senest taget meget roligt fra start, men alligevel kom der kort efter en galop på. Tabte 20-30 meter på den konto, men lavede siden en flot ophentning, og var blot slået med fire længder af en spidskørt Charlie Skovsende. Vil ifølge træneren blive forsøgt i lukket hovedlag for at se, om det er løsningen. Har fart, form og klasse til at vinde i fejlfri udgave.

6 Abby Egedal er ikke det store tekniske vidunder, men har god hjerte-/lungekapacitet og går helt til stregen. Fik senest et løb i bagfeltet og avancerede i tredje spor med omgang til mål. Så en anelse træg ud, men holdt farten fint ind i mål og var slået med tre længder af vindende Chris Højgård. Så en overgang sejrsfarlig ud gangen forinden mod Charlie Skovsende, hvor den efter et løb i andet par udvendigt indledte tredjesporsangreb med 600 meter til mål. Blev slået med en længde. God form.

8 Hasek Boko gik rigtigt godt senest for Hussein Kassir, hvor den efter et rygløb i inderbanen sluttede flot af bag Cmynewlollipop (20 meter tillæg) og var formmæssigt klart forbedret. Er ikke hurtig fra start og vil på den baggrund komme til at sidde langt tilbage, men med den viste form fra senest er den et klart kryds på V5-kuponen.

5 Bellucci er en entaktet type med stor kapacitet, som endelig viste lidt af det rigtige senest. Blev budt et roligt oplæg med et løb i bagfeltet og skød fuld fart over mål, uden at den kunne tage det store ind i en hastig afslutning. Er klart bedre end resultatrækken indikerer, og bliver der toptempo på undervejs, er Bellucci et vinderbud.

2 Gonato Fortuna er lynhurtig fra start og vil givet sætte sig på føringen. Viste god form senest, da den først blev slået på selve målstregen af Notorious Flax efter at have ført an undervejs. Det til trods for, at den ikke havde fået en udblæsning i løbene i flere måneder. Står lidt hårdt til på pengene, men får favoritterne problemer undervejs, kan Gonato Fortuna være hesten der slår til.

3 Captain Cook galoperede en fremskudt placering væk med 500 meter til mål senest, da den i andet par udvendigt tabte travet. Holdt farten ok gangen forinden bag ved Doyouwishdiamond, Brezziana og Bella Princess uden nogensinde at være vinderaktuel. Kan godt åbne fra start, og skal regnes som en lille vinderchance fra et godt spor.

9 Sherry Brodda fik senest optimalt udbytte efter et løb i tredje par indvendigt og perfekt angrebsplads indenom. Slået med to længder af spidskørte Charlie Skovsende. Holder ok form, men får det svært her.

7 Broadway Vincent gik intet senest efter et løb i bagfeltet, mens den gangen før afsluttede godkendt. Fra et vanskeligt spor er det svært at se den løbe med helt frem.

1 Valdemar Toft er tilbage i løbene efter en pause på tre måneder. Viste intet inden pausen, men gik et af sine bedste løb, da den for fire starter siden kom tilbage efter to måneders pause, og fra spids først blev hentet kort før mål. Svært at se en gentagelse her.V5-5 - 6. Løb

V5-spillets femte og sidste afdeling har en klar favorit i Babe From Above. Alt taler for, at Bjarke Christensens fine hoppe kan tage sin syvende årssejr.


Chancevurdering:

A-chancer: 3 B-chancer: 4-6-8-1-5 C-chancer: 7-2


3 Babe From Above
er lynhurtig fra start og vil givet straks sætte sig på føringen. Kommer med to sikre start til mål sejre i bagagen og respekten er så stor, at Birger Jørgensen selv kommer til at styre tempoet. På den baggrund bliver det nærmest en umulig opgave for konkurrenterne, at tage længder ind i hvad jeg forventer bliver en lynhurtig afslutning. Et oplagt blankbud i V5-spillet.

4 Worst Nightmare har formen helt på top. Leverede senest en forrygende tredjesporsafslutning over de sidste 600 meter og koblede greb med en længde på en vinderhulskørt Butterscotch og en i dødens liggende Ce Hindø. Også gangen forinden var afslutningen af bedste mærke. Er ikke hurtigt ude og vil givet tabe lidt fra start, hvorfor det kan blive svært at udfordre Babe From Above. Selv om konkurrencen skærpes er der en lille vinderchance.

6 Benjamin Nordal er lynhurtigt ude, men søger altid et rygløb. Tog senest fronten uden at spørge, men slap til Bellis Tulsbjerg. Ryg på denne og perfekt angrebsplads ind på opløbet, men kunne ikke tage noget ind i en hastig afslutning. Sad gangen forinden fast mellem heste i et løb som Worst Nightmare vandt. Har en giftig 200 meter speed, men er afhængig af trækhjælp. Formen er fortsat på top, og Benjamin Nordal har en lille vinderchance.

8 Batman S H er tilbage i løbene efter tre måneders pause. Er ifølge træneren behandlet op og har trænet godt længe, så den kan være en chance direkte. I seneste start sluttede den nærmest Andre Ward efter et løb i vinderhullet (slået med under en længde) og har tidligere præsteret godt efter pause. Er hurtig fra start, men sporet trækker kraftigt ned, og på den baggrund kan det blive svært at vinde. Under alle omstændigheder en stor pladschance.

1 Airborn M tabte 20 meter ved startgalop senest, men kom flot tilbage og var blot slået med fire længder af C Nu Gilbak efter at have søgt indvendigt om. Sad gangen forinden udvendigt på Toscano størstedelen af løbet og var blot slået med to længder af bagfra kommende Worst Nightmare. Har skjult topform og kan være et sjovt spilbud i plads og trio-spillet.

5 Vanilla Lønbo går ofte sine bedst løb efter pause, men det får den også brug for her, hvor konkurrencen har fået et hak opad. Kan sagtens rende i trioen, men det vil være en stor overraskelse, hvis den vinder.

7 U S Flying er meget entaktet og efterhånden nået op i en klasse, hvor det ikke går at gøre alt arbejdet selv. Hang senest godt på efter et løb i tredje par udvendigt. Møder igen rigtigt gode heste og en placering mellem tre og fem er vel det maksimale.

2 Excuse Me N L galoperede umotiveret senest og var svag gangen før fra spids. Skal vise noget mere før man kan tro helhjertet på den igen.