V5-analyse til Billund fredag d. 6. september

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Statistik: Spillet 7.084 kr. Vundet 9.806 kr. TBP 138,4%. Hitrate: 6/23.

Printvenlig version

V5-forslag

7-1 (3-2)

7-4 (6-5)

3-1-8 (9-2)

4-5-8-10-7 (6-3)

7-3-5-8-4 (1-9)

Pris 300 kr.-


V5-1 / 2. løb

Et opgør hvor de lave startnumre en meldt lidt hårdt ind. Efter Desmond Toft er udgået, ligner det føring til Bøje Laursen det meste af vejen, hvor en rygkørt Campari D meget vel kommer susende i det lange opløb til sejr. Jeg nøjes med de to på kuponen.

A-chancer: 7-1 B-chancer: 3-2-8-4-6 C-chancer:

7 Campari D gør det jævnt og stabilt, men vinder ikke så ofte. Sidst den var i Billund blev det dog til sejr for den aktuelle kusk efter et afventende løb, hvor Katy Perry blev indfanget til slut. Forrige gang vinderhullet i Skive, hvor den i opløbet forsøgte at udfordre No Soup For You, som dog var for stærk. Senest bakket ned som sidste hest. Sad tredje par indvendigt, og havde masser af kræfter sparet bag en træt hest. Var let blevet anden til Lisa Marie E P med frit frem. Har her spor 7 på sprint, og det passer perfekt til den ikke alt for starthurtige hest. Kan få sit rygløb her, og den vil tage mange ned til slut – måske alle.

1 Gonato Fortuna er en starthurtig og fartfyldt hest, der dog har lidt for let til galop. I forrige start forsvarede Bøje Laursen indersporet en 12-åbning, og i sidste sving så han ud til at styre løbet, da hesten bare lige løb ud af hænderne på ham. Senest godt af sted fra 20m. Lå tredje med omgang tilbage, da den igen fejlede helt umotiveret. Har her indersporet på 1600m, hvor starten går i svinget, og det er en kæmpe fordel. Er med 37t i indtjening meldt hårdt op under 100.000, men tager givetvis spids her. Holder den sig i trav, kan den føre længe. Men der er risiko for, at vi atter ser en galop, når det begynder at spidse til.

3 Crepe Suzette har gået stabilt længe, hvor den fra spor 12 på Nykøbing en overgang var med fremme, men det blev for hårdt med tredje spor. Inden sidste start i Aalborg havde træner Kent Friborg meldt ud, at sejren lå lige rundt om hjørnet, og det kom til at holde stik. Fra spor 5 i volten bombede Knud Mønster til front, og siden så han sig ikke tilbage. Der var gode heste med fra tillæg, hvor Cmynewlollipop kom helt frem i ryg på Crepe Suzette i sidste sving, og hvor de havde taget klar afstand til resten. Ind på det lige kom så angrebet, men Crepe Suzette forsvarede sig på glimrende vis og holdt Cmynewlollipop bag sig.

2 Santadi har efterhånden fået nogle løb i kroppen efter lidt pause først på sommeren. Havde dårligt startspor såvel i EM for damer som i derbyweekenden. Men senest var der klar fremgang at spore. Trods 20m angreb den godt med 500 igen og gik frem og engagerede den førende Zoom Wise L, der havde ført i lavt tempo undervejs. Derfor havde René Kjær nok at køre med og afviste angrebet fra en positiv Santadi. Fra et godt spor to her, kan den godt blande sig fremme, hvor pengene skal uddeles. Men den er meldt hårdt op her, så det er noget bedre heste, den møder her.

De tre sidste er mest medløbere, der ikke er aktuelle på V5-kuponen her.


V5-2 / 3. løb

Her virker Liga 2-hestene fra tillæg lige en tand bedre end hestene fra første volte, selv om ingen af de tre er uefne. Jeg tror en fejlfri Winston Laser er vinderen, og overvejede længe den som en blank. Men da den kan have problemer i snorestart, tager jeg også det sikre kort Twigs Briard med.

A-chancer: 7-4-6-5 B-chancer: 3-2-1 C-chancer

7 Winston Laser har i sine to seneste sulkyløb haft spor 11 og 12. I Super Trot Cup i Skive for tre starter siden sad den i dødens på Stella Newman efter 500m trods spor 11. Holdt flot ved, og var kun tre længder efter i mål til bedre heste end dem, den møder i dag. I derbyweekenden havnede den i 4u fra spor 12. Det var svært at tage meter ind i den hurtige afslutning, så den var første hest uden for pengene bag Barolo og Baxo Epice. Mange tror, den kun kan fra spids. Men den kan også fra ryg iflg. træneren. Går lidt ned i klasse her efter at have mødt Liga 2-hestene de seneste gange. Det store spørgsmålstegn er snorestart, som den ikke har prøvet siden 2016. Der var den ”dum” et par gange og satte af i galop. Det gør den ikke i træningen forlyder det, men går den fra start, er den en stor vindechance iflg. træneren. Fejlfrit er den med helt fremme her.

4 Twigs Briard havde holdt pause i otte måneder forud for starten i Sigter mod Stjernerne i derbyweekenden. Fra 60m volten blev den sinket meget fra start og satte mange meter til. Kom siden frem i 3u/4u og angreb i tredje spor på sidste langside. Blev i sporene, men der var ikke det store bid i afslutningen. Er sikkert gået frem med løbet og starter her for sin nye træner Mads Hviid Nielsen, der tror på vinderchance her. Er en af dem, der gør op om det her.

6 Vivaldi er i pausen skiftet til Knud Mønster. Fik comeback senest for sin nye træner og havnede udvendigt uden ryg på Raket Brodde en del af vejen. Fik dog Beyblade ud foran sig på sidste omgang, men den kunne intet og gik ned i inderbanen igen før opløbssvinget. Vivaldi forsøgte at gå i nærkamp med den førende, men forgæves. Mønster er pænt optimist her og tror godt, at den kan give de forlangte 20m forud til spidshestene her, og han forventer, at Vivaldi er med i afgørelsen. Kun mit tredjevalg, og der blev ikke plads til den på kuponen.

5 Supreme Star gør det jævnt og stabilt. Var også med i Super Trot Cup, hvor den sad i 2u i ryg på Winston Laser hele vejen. Kunne dog ikke gå forbi denne i opløbet trods et fint løb. På Jägersro senest fik den et fint løb igen i 2u. Henriette Larsen forsøgte angreb i opløbssvinget, og den gik forbi et par trætte heste, men den var aldrig med fremme, hvor det foregik. Kom hjem i ny snorestartsrekord 1.13,8, så formen er ved at være der. Har dog ikke vundet i lang tid, og der skal tur i den, hvis det skal blive årets første sejr her.

De tre forheste er ikke uefne, men jeg vurderer at Liga 2-hestene godt kan give de forlangte 20m forud.


V5-3 / 4. løb

Her bliver der knald på liggehønen fra start ud fra trænerkommentarerne. Både 1 og 3 forventer at tage spids i toptempo, og de kan risikere at køre livet af hinanden, hvis spidsduellen varer alt for længe. I så fald kan der komme en ”lachender Dritte”, så selv om det normalt skulle være et lås med 1 & 3, så ser jeg stor værdi i, hvis min tredje hest på kuponen kan snyde de to favoritter.

A-chancer: 3-1-8 B-chancer: 9-2-5-7-10 C-chancer: 6-4

3 Dreamcatcher K J har gjort det godt gennem længere tid. For tre starter siden vandt den skidtlet fra spids i netop Billund med 20m ned til Livi Midnight, der var tredje. Har så haft spor 11 og 12 de sidste to gange. I Aalborg kørte Svendsen offensivt fra sit bagspor, og han kom frem og udfordrede den førende Diva De Meaux. Han blev dog svaret op af dennes kusk Kenneth Andersen og krøb ned i vinderhullet. Det blev dog taberhullet, da han blev gidsel bag ved Diva De Meaux, da den kastede håndklædet i opløbssvinget. Her var Morten Friis forsvundet langt væk med Big Flirt, og da Dreamcatcher K J endelig fik hullet, var det alt for sent, og det rakte kun til andenpladsen på afstand. På Lunden kom den igen godt igennem fra anden række. Havnede i 2u, men der endte den med at sidde fast med masser af kræfter i behold. Så nullet i prokotollen kan man bare glemme. Den havde mindst været anden til Eurostone, hvis den havde fået angrebsplads. Træneren er meget optimistisk og forventer at føre fra start til mål. Topchance her.

1 Livi Midnight har nu tre løb i kroppen efter lang pause. Næst senest havnede den fra spor 8 forrest i andet spor uden ryg, hvor dagens værste konkurrent Dreamcatcher K J havde spids. Hang pænt på, men var chanceløs for at gå i nærkamp med Svendsens hest. Gangen efter i Aalborg tog Livi Midnight let spids fra spor 4 og åbnede i 13-tempo. Fik Dixi op udvendigt, og der var fin 14-fart hele vejen i klassen under 12.000. Den holdt sig det nødvendige foran helt til stregen, hvor Dixi også havde stor ære af løbet og den gode tidsnotering. Træneren melder op, at den kan åbne efter 1.08, hvis det skal være nødvendigt for at forsvare indersporet. Og han ser sin hest vinde spidsduellen med Dreamcatcher K J. Uanset om det bliver spids eller vinderhullet, vil hoppen være med i afgørelsen.

8 Es Trenc har stadig sin første sejre til gode. For tre starter siden var den kun tredje som favorit i Skive i et løb, hvor den trak læsset rundt i opløbssvinget, og hvor flere heste var tæt over mål med Bet For Me Jersey som vinder. På Åby sad den mere eller mindre sidst hele vejen og hang bar med på afstand. I derbyweekenden kørte Jeppe Juel til spids og slap til Elliot. Endte med at sidde stinkende fast, hvor Jeppe Juel ledte med lys og lygte efter angrebsplads de sidste 400m af løbet. Den kom aldrig, og Es Trenc gik over mål i en 16-tid med masser af kræfter i behold. Kan den fortsætte den fremgang, så kan den blive ”lachencender Dritte” i det her løb, hvis de to favoritter duellerer så meget om spidsen, at de kører livet af hinanden. Et tredje kryds på kuponen med stor værdi i, hvis den skulle vinde.

9 Livi Ohio H M er blevet kastreret og har holdt pause. Viste hvor stærk en hest, den er for fire gange siden i Skive. Her satte den 50m til ved galop i starten, men alligevel løb den op til feltet og gik forbi alle i opløbet, hvor De Light (20m foran) var anden. Har siden galopperet umotiveret i to af de seneste tre starter. Var tredje til Caid de la Cote slut maj i seneste fejlfrie løb. Træneren håber, at kastrationen vil hjælpe på koncentrationen, for styrke og fart har hesten masser af. Her første gang med anden række på sprint, er det nok for meget at forlange sejr. Den er fjerdechancen i løbet.

2 Ilyushin har mest hængt med i en del starter, og træneren har ikke været tilfreds. Kommer efter en lille træningspause, men mere end en lille triochance er den næppe trods det gode startspor 2.


V5-4 / 5. løb

Her bliver Calvin Ice nok den ugarderede på mange V5-kuponer. Og den har da også vist form til at kunne tage den tredje på stribe. Men den møder lidt bedre heste her end ved sejrene, og flere af dem viser topform. Derfor garderer jeg med de fem heste, der har vinderchance.

A-chancer: 4-5-8-10-7 B-chancer: 6-3-1-9 C-chancer: 2

4 Calvin Ice har ramt en formtop med to sejre i træk på 14-tider. Forrige start var det spids og slut, hvor Emmet Downs var anden på lidt afstand. Senest havde hesten bagspor, men kom godt igennem, og efter 600m kørte Bøje Laursen frem og overtog spidsen fra Eik Hindø. Den forsøgte angreb i opløbet, men alt prellede af på Calvin Ice, der var overlegen. Den er hurtig fra start, men det er trods alt spor 4 med start i svinget på 1600m. Og lige indvendigt sidder meget starthurtige Buzz Løgstrup, så det er ikke givet, at Bøje Laursen bare sidder i spids af en gang. Men rammer den spidsen, så bliver den svær at bide skeer med, hvis formen er holdt ved lige i den måned, der er gået siden sidste start. Motiveret vinderbud.

5 Belmondo Simoni er en hest, der har fået for lidt ud af det i karrieren. Har ofte lavet gode præstationer og har skabt løbet selv, hvor den så lige er blevet sorteper til slut. Som i forrige start, hvor den gik et stærkt løb i dødens på Ela Gammelsbæk, som den maste flad. Overtog ind på det lige, og det lignede en topplacering, da en rygkørt Holland kom susende i yderbanen og gik forbi. På de sidste meter blev andenpladsen forvandlet til fjerdepladsen, da også Mission Beach og Dante Brogård akkurat gik forbi. Det ændrer ikke ved at Frække Frederik-sønnen gik et stort løb. Senest havnede den i vinderhullet bag Chardonnay Merci, der drog derud af i 12-fart. Belmondo Simoni blev dog gidsel, da den forreste takkede af, og Kent Friborg blev bare kørt agterud i inderbanen, hvor den aldrig så dagens lys og havde masser af kræfter i behold. Den dag, at den får løbsheldet, vinder den. Det kan godt blive her.

8 Dynamic Dancer gør den ene gode præstation efter den anden. For tre starter siden reparerede den en større startfejl og var anden til Cassiopeia B F, der vandt via open stretch, hvor Dynamic Dancer gik i sporene de sidste 500m. Gangen efter tidligt i spids i Odense trods 20m tillæg, da der kun var en hest i første volte. Blev kørt rundt i et jævnt tempo, og sejren blev sikker før C C’s Easy Lady. Senest på Lunden var den med i spidskampen, hvor Birger Jørgensen måtte lade Dark Passion tage spidsen udvendigt fra. På sidste langside angreb Dynamic Dancer og gik let til spids, men havde Livi Nixon H M med i ryg. Og den var stærkest ned gennem opløbet. Begge løb dog ny rekord med 13,9 på autosprint. Her er det anden række med start i svinget i Billund, og det er spændende, hvordan den kommer fra start. Går den fejlfrit, har den kapacitet til at blande sig i slutstriden.

10 Livi Nixon H M kom tilbage i derbyweekenden efter godt tre måneders pause. Fik et godt løb bag de førende, og gik med i ryg på Dynamic Dancer igennem sidste sving. I opløbet havde Thomas Uhrberg en polet ekstra, og den gik sikkert forbi Birger Jørgensens hest. Fra spor 10 på sprint i Billund er der stor risiko for at tabe mange meter i starten, så det bliver svært at vinde derfra, mener træneren. Men den har klassen og skulle nogle af de forreste dumme sig, så der ikke er så mange heste, der skal rundes, kan man ikke udelukke, at den dukker op i sejrskampen igen.

7 Livi National gør det jævnt og stabilt med tre tredjepladser på stribe. Senest efter rygløb på en 14-tid i Aalborg bag Epos Østervang og Chanel Simoni. Er en af tre Kaj Jensen-heste i løbet, og iflg. kusken Casper M. Nielsen staldens bedste chance i løbet. Spor 7 er perfekt, da hesten kræver et rygløb. Vil have gavn af Billunds lange opløb og kan overraske her.


V5-5 / 6. løb

Et lurigt løb, hvor der er svært at gennemskue løbsafviklingen, da flere af de bedste heste har svære startspor. Har fem heste på kuponen, og er der råd til mere, kan et par krydser mere være givet godt ud.

Chancevurdering

A-chancer: 7-3-5-8-4 B-chancer: 1-9-2 C-chancer 6-10

7 Aros Line har vundet mange løb fra spids og på sprint, som for fire starter siden, hvor Close To Heaven akkurat blev afvist. Måtte gangen efter se sig slået fra spids, da Alpha Peak og Listas Manboy var for stærke på dagen. Efter en fejlcasting i et montéløb, var det heller ikke lige dens kop te med 40m tillæg. Fulgte dog godt med, men var aldrig rigtigt inde i kampen i et løb, som Offshore Man vandt før Victor Rush. Det er svært at blive klog på, hvor god formen er med disse resultater i mente. Træneren synes opgaven ser spændende ud, og han mener den er bedst fra ryg. En af flere med vinderchance her.

3 Attilla er meget bedre end de sidste resultater indikerer. Og den røde pil i programmet er både jeg og træneren ikke enig i. For bare fire starter siden var den tredje til Carna Sensei og Tourmalet, men så har der været grus i maskineriet, hvor banen var for hård i Aarhus den ene gang, og hvor den ikke var helt i orden gangen efter. Senest sad den i vinderhullet bag Henbianca Boko i Aalborg og så storfin ud. Var lukket inde i opløbet, hvor kusken tog lidt i hesten, og det tålte den ikke. Det var en stensikker andenplads, der røg der. Formen er intakt, siger træneren, der regner med i hvert fald en triochance her i et åbnet løb.

5 Willie Blue har gjort det pænt i længere tid, hvor den sidste gang var fejlmeldt i et Sigter mod Stjernerne løb med 60m tillæg. Det er ikke lige dens kop te. Var anden i Billund bag Alpha Peak for tre starter siden efter en forrygende afslutning, men blev disket for en episode i første sving. Gangen efter igen anden – denne gang til Champions Peak efter et løb i vinderhullet bag Akerman. Formen virker fin, men spor fem i volten bekymrer træneren meget, da den store hest nok vil tabe fra start. Kommer den til at sidde nogenlunde til, så har den en giftig afslutning, som kan give den en velfortjent sejr. Men det skal klappe med positionerne og løbsafviklingen.

8 Rocky P H er efterhånden blevet en aldrende herre på 11 år, der ikke bare lige går ud og runder et felt som det her, mener træneren. Senest var den ude i mesterskab for Danmark og fulgte med feltet hjem som femte bag Slide So Easy, Tripolini V P og co. Sådanne heste findes ikke her, og ud fra det må den have stor chance. Har dog været slettet for en tiltænkt start i derbyweekenden mod Slide So Easy, og har været lidt skidt på det seneste, lyder meldingerne på. Den var dog i slaget i et træningsarbejde onsdag uden at Mønster tør melde den op som en vinderchance. Den går dog ned i klasse her, men omvendt er det ikke let at give 20m forud. På en god dag, kan den godt vinde et løb som dette og får et kryds på kuponen.

4 Adrians Fight startede i Odense i Derbyoptakten, men der var hesten for tyndt trænet. Gangen efter med amatør i sulkyen over lang distance, hvor den var langsom fra start fra 40m’s volten og dem fra 60m hurtigt var foran. Fulgte dog pænt med og angreb i sporene i slutfasen bag den senere vinder Close To Heaven. Holdt farten OK, men heller ikke mere. Har Aalborg Store Pris som mål, så har sandsynligvis fået endnu mere træning nu. Er nu kraftigt kuskeforstærket med Jeppe Juel, og den er løbets dark horse, der godt kan servere overraskelsen her, hvis den ikke sætter til fra start som sidst.

1 Another Dream skuffede i derbyweekenden og kan næppe holde spidsen fra spor 1. Og så bliver det svært at komme ud og bruge sine kræfter fra indelukket position. 9 White Russian overraskede alt og alle ved at vise kampmoral sidst og sejre i derbyweekenden til over 20 gange pengene. Det ser dog svært ud med tillæg her, men der er form på hesten, viste den sidst.