V5-ANALYSE TIL Billund AF Henrik Dyhrberg

Tipperstatistik: Spillet for 612 kr. Vundet 0 kr. Hitrate 0 af 2.

Printvenlig version


V5-FORSLAG

1-10-6

7-5-2

8-9-7-4

6 Zante Grif

9-6-7

Pris 108 kr.V5-1 / 3. LØB

Et stayerløb med internationalt snit indleder V5-spillet. Er det yngste mand fra spids, som er bedst, eller skal vinderen findes fra toptillæg?

A-chancer: 1-10-6 B-chancer: 8-5-3-4 C-chancer: 2-9-7

1 French Quick er blot fire år og ikke så rutineret, men han er superfin hest, som Knud Mønster havde høje tanker om efter sejren i Billund. Sidst på Lunden kørte Wim Paal, og han gav hesten et løb i andet par udvendig. French Quick gik til angreb i tredje spor med 500m til mål og koblede et kort men sikkert greb om sejren, hvor førende Hocus Pocus måtte give fortabt. French Quick virker stærk og ukompliceret, og jeg tror der skal en rigtig god hest til at slå ham fra spids.

10 Thai Navigator er en meriteret væddeløber med høj kapacitet. Han var tredje i det norske derby og har vundet V75 løb i Sverige. Thai Navigator havde problemer sidste år, men er kommet fornuftigt i gang efter pause. På Bjerke har han vundet og været tredje i almindelige klasseløb. Senest på Lunden i stayerløbet på CC-dagen sad han i tredje par udvendigt undervejs. Thai Navigator virkede lidt højretømmet i sidste sving, hvor han hoppede i et forsøg på angreb. Kapacitetsmæssigt er han en topchance i dette løb.

6 Something Fishy er en hest man altid skal regne med. Han er suveræn over 3000m med tre sejre i sine sidste tre starter på distancen. Sidst på Lunden fik han et eminent rygløb bag den førende og kom perfekt ud på sidste langside til en let sejr. Stilmæssigt er han ikke set bedre, men det er klart, at det er et lille minus, at han ikke har startet siden d. 19. marts. Han har været slettet fra en start for en hovbyld, men går altid med sko, så det kommer ikke til at påvirke ham. En ting er helt sikkert; man skal altid have Something Fishy med i sine beregninger.

8 Stud Muffin er en god stayer, som har talrige gode resultater over de længere distancer, men sidst på Åby d. 2. maj var han under isen. Stud Muffin blev sendt til spids med 1400m til mål, men han var uden svar på sidste langside, hvor han blev sat under pres. Helt usædvanligt for hans karriere tjente han ingen penge i et fejlfrit løb. Stud Muffin har holdt lidt pause, og er selvfølgelig frisk igen, men så er der det med stabiliteten. Stud Muffin er virkelig en hest, som passer ind under titlen: Outsider.

5 Dekadent K er en slidertype, som er rigtig god til at følge med, men det har ikke væltet ind med sejre i de sidste par sæsoner. Sidst i stayerløbet på CC-dagen sad han med indvendigt og sled sig til den sidste præmie. Til hans fordel tæller, at han har prøvet distancen masser af gange, og er bundstabil, så fejler de andre, kan han slå til.

3 C You Again var alt for gal sidst i spids og punkterede. Klassemæssigt rækker han fint i dette selskab, men der er virkelig mange spørgsmål man kan stille. Det er første gang han starter på en distance længere end 2140m, og kan han slappe af undervejs og spare på kræfterne. Ingen tvivl om, at grundkonditionen er god nok til at stå hjem, men flere ting skal flaske sig.

4 Billy Jean er min luring i løbet. Hun er i mine øjne en stayertype, og var sidste år anden derbylørdag bag Apollo Sisa, men før heste som Alonso Cæsar og Gigolo over distancen 2950m. Billie Jean startede efter pause i Skive i et løb, hvor hun var meldt kraftigt op, så placeringen skal man ikke se på. Billie Jean kan være den sjove i løbet.


V5-2 / 4. LØB

Hurtigklassen har et par favoritter i de garvede kæmper Slide So Easy og O´Grady. Men hvad kan opkomlingen Hambo Transs R, som kommer til start med blot 14 starter i livet?

A-chancer: 7-5-2 B-chancer: 4-1-6 C-chancer: 3-5

7 Slide So Easy bliver kneben favorit, da han til forskel fra O´Grady har en lille fordel af distancen 1900m. De to gange O´Grady har besejret Slide So Easy har det været over sprinterdistancen, hvor O´Grady har fundet den korteste vej til mål, i forhold til Slide So Easy, som grundet dårlige startspor har måttet vandre i hårde spor. Sidst i Norge viste Slide So Easy, at topformen er på plads, da han vandt ganske let efter et afventende løb, og løbet i dag skal også bruges til at vise, at han er værdig til en plads i Oslo Grand Prix.

5 O´Grady har i en alder af 13 år ramt form og klasse igen, næsten som i unge år. Kasper K Andersen har kørt som en gud bag O´Grady og givet ham perfekte løb efter de gældende forudsætninger, som gav sejr i Skive på open stretch og sejr i Copenhagen Open efter et løb i en blød dødens, hvor han let gik forbi førende Væsterboonthenews, og fik svaret op for angreb fra Slide So Easy. Spændende at se, om O´Grady fortsat holder formen og besejrer Slide So Easy. En forudsætning for et topresultat, er, som jeg ser det, at O´Grady skal finde en god ryg uden at skulle bruges hårdt fra start, og lykkes det, er chancen stor.

2 Hambo Transs R er blot fem år, og har kun startet 14 gange, så på papiret burde han være for grøn bag ørene til at være en chance mod meget garvede konkurrenter. Til hans gunst tæller, at han har været matchet i hård konkurrence i Frankrig. Hambo Transs R har bl.a. vundet løb på Enghien, hvor han vandt let fra dødens. Han vandt sin sæsondebut fra spids på Wolwega i begrænset konkurrence, men så fin ud og fik et perfekt løb i kroppen. Hambo Transs R løb da uden tjek i meget afslappet stil, helt som et typisk afkom med Love You-blod i årene. Så læg mærke til, om han er ”strammet” op til denne start. Er en rigtig fin outsider i løb og løbets krydderi.

4 Thunder Peak startede sidst på Lunden i Silverdivisionen, som blev vundet af Heart Of Steel, som siden vandt V75 Finalen på Solvalla Elitloops-lørdag. Thunder Peak fik et løb nede i feltet i 4-5U, og blev primært kørt for optimal placering og en præmie, og missionen lykkedes med et angreb i fjerde spor ud af sidste sving til en kneben fjerdeplads. Er en sejtrækker type, som kommer ind i løbet ved overpace. Er meldt uden sko.

1 Triton Neergård og 6 Amour De Goglais er to Jeppe Juel-heste, som har søgt lidt efter formen, som flere af trænerens heste. Måske der er lys forude, da Jeppe Juel vandt to løb i lørdags på Lunden med Baxo Epice og Coutinho. og et i Skive mandag med Don Cash. Begge heste skal ses som pæne triochancer på den baggrund.


V5-3 / 5. LØB

Liga 3-løb er næsten altid ensbetydende med et skarpt opgør med flere jævnbyrdige og gode heste, og dette løb er ingen undtagelse

A-chancer: 8-9-7-4 B-chancer: 3-11-5-6-1 C-chancer: 2-10

8 Asger Molar fik et ekstremt hårdt løb for tre starter siden i Århus, hvor han var tapper og kæmpede til stregen. Det ser ud til, at Asger Molar har taget løb til sig og udviklet sig endnu mere, og han gik et topløb senest i Aalborg, hvor han måtte give fortabt til den meriterede Moliere, som bare var stærkest i opløbet. Fra spor 8 finder Birger Jørgensen en position midt i feltet, og jeg forventer, at Asger Molar blæser til et tidligt og måske sejrsgivende angreb.

9 Attila tjente mange penge sidste år, da hun vandt Preben Munchs Mindeløb i Århus, men det ser ud til, at hun kan bære dem. I sæsondebuten i Århus løb hun vanen tro med hovedet til venstre i svingene, og da hun var meget frisk på dagen, løb hun på en galop. Måske også fordi, at kusken ikke kendte hende. I starten efter i DM for Hopper gik hun et topløb. Fra 4I fik hun hullet i opløbet og var tæt på tredjepladsen lige bag Beatriz efter en stærk afslutning. Spor 9 er lidt tricky, men løser det sig, er hun med i kampen om sejren.

7 Cheri De Vie har tabt med sammenlagt 5 cm cirka i de sidste to starter på Lunden og i Skive. På Lunden havde han spids, og sidst i Skive kørte Steen Juul i dødens, hvor han havde styr på spidshesten, så al opmærksomhed var rettet mod Listas Manboy, som sad i ryg, men denne nåede akkurat målstregen først. Cheri De Vie er i det hele taget en umådelig stabil hest, som kun har været udenfor pengene i seks af sine 42 starter og galopperet i tre. Fra spor 7 må Steen Juul satse lidt fra start, og med en god position er hesten en vinderchance.

4 Goin To The Limit er en topafstammet hest, hvor man finder stærke væddeløbere som At Risk, Workaholic og mormoderen Working Gal i moderlinjen. Han kom fra Frode Hamres træning i Norge til Flemming Jensen i august sidste år, så det må være en hest, som Flemming Jensen tror på, siden den stadig er i træning efter to starter i januar og februar uden det store skud. Klassen har hesten, og træneren melder om en hest, der har haft benproblemer og gået et godt rutineløb op til denne start. Er en klassisk outsider.

3 Speedy Højlund er en kriger, som trods tydelige problemer med travet bider tænderne sammen og kæmper til mål. Han var ikke på toppen i sine sidste par starter inden lidt løbspause, og han plejer at være godt gående derefter. Speedy Højlund er en tand bedre højre rundt, og har i to tidligere starter hoppet i Billund, hvor han givetvis ikke har den store fordel af de flade sving. Skal ses an på dagen, og er en outsider.

11 Bosse Game er meldt lidt op. Sidst i Odense blev han fra jumboplads sendt frem til dødens i en hård forcering, og det kostede i opløbet, hvor han gik kold. Vandt som storfavorit i starten inden foran Diamant Østervang og Uno Baunehøj. Er en stærk type, som melder sig ind i løbet ved overpace. Bliver det et taktisk opgør, er han givetvis uden chance fra bagspor. 5 Silas Østervang starter ikke så ofte, og har vundet et enkelt løb i hver af de sidste fire sæsoner, så holder statistikken vandt han årssejren senest i Skive, hvor han vandt et ”Sigter mod stjernerne-løb” efter en flot præstation. Bent Svendsen skal kigge efter et rygløb i det længste og køre på chancen, og måske Silas Østervang kan være med i triokampen. 6 Razzmina er efterhånden en aldrende dame. 11 år og blot 45 starter vidner om en ujævn karriere, men skulle hun finde lidt af den gode form fra sidste år, er hun måske en lille triochance. 1 Solo gør sig mest i amatørløb. Han fik løb i kroppen sidst i Odense efter lang pause, hvor han gik godt, men han skal være glad for en præmie i dette selskab.


V5-4 / 6. LØB

Flere af D-årgangens bedre hopper møder skrappe udenlandske hopper i et sprinterløb, hvor der skal løbes meget stærkt for at vinde.

A-chancer: 6 B-chancer: 4-10-2-9-8 C-chancer: 7-3-1-5

6 Zante Grif er endnu en af de gode heste fra Paul Hagoort. Hun har vundet sine fire sejre på Victoria Park i Wolvega, hvor modstanden ikke er den største, men hun viste sidst på Lunden, at hun holder høj klasse. Zante Grif sad da udvendigt på den overlegne vinder Zahra Mil, men var klart foran flere af dagens modstandere. Yderst på vingen i svinget skal der arbejdes lidt fra start, men jeg tror på, at dygtige Robin Bakker løser opgaven. Paul Hagoort nævner hende som en god vinderchance.

4 Dorikan Lund har jeg fidus til. Hun var sidste år blandt årgangens bedste hopper, og besejrede i 3 års DTC-finalen i Billund heste som Da Vinci Peak og Dickson Shadow. Dorikan Lund var sidste år trænet af sin ejer, men har op til denne start været i træning hos Knud Mønster. Hun er hurtig fra start og stærk og en hest, som jeg mener er en god chance, selvom hun starter efter pause.

10 I D Entity har tjent mest i løbet, men har aldrig vundet. Pengene er tjent i velbesatte norske årgangsløb, så klassen er tilstede. Spor 10 på sprint i Billund er nærmest håbløst på forhånd, men kringler Birger Jørgensen sig igennem fra start, er hun en triochance.

2 Lady Red Summer er en spændende nyerhvervelse hos Peter Jensen. Hun var i sin næstsidste start tæt på vinderen Nanetta Hill, som er en rigtig god hest, og i starten efter var hun godkendt femte efter et meget hårdt løb. Hun virker ikke hurtig fra start og har været udstyret med et norsk hovedlag. Virker ikke som en sprinter, men kan ved overpace være en chance.

Der er i det hele taget fin klasse på løbet og mange kan nævnes som chancer. 9 Delicious One har nu løb i kroppen, men spor og distancen trækker ned. 8 Destiny S har ikke haft den bedste sæson hidtil, men hun er meget hurtig, og har Steen Juul fundet løsningen på problemerne, er hun en farlig outsider. 7 Follow Me Sisu har været med i svenske årgangsløb og tjent penge i disse. Er ny hos Team Friis og skal følges med opmærksomhed. 1Daisy H J, 3Ducato og 5 Dream Girl er danske hopper med gode sprinteregenskaber, men fornemmelsen er, at de skal rykke sig klassemæssigt for at være gode chancer.


V5-5 / 7. LØB

Et af dagens bedste løb afslutter V5-spillet. Det handler om Liga 2, hvor solen skal løbes sort, som man siger i Billund, for at vinde.

A-chancer: 9-6-7 B-chancer: 5-3-2-8-1 C-chancer: 4-10

9 Mr Shorty kan jeg ikke tippe udenom som førstevalg. Mr Shorty leverede et helt fantastisk løb på Musketerdagen, hvor han nærmest eksploderede på sidste langside fra bagfeltet og gjorde kål på førende VM Viking Cup. Mr Shorty var blot 0,2 sekunder fra banerekorden og afsluttede den sidste omgang i 1.11 tempo. Nok er konkurrencen lidt bedre i dette løb, men er Mr Shorty som sidst, vinder han.

6 Twilight D er en hest efter min smag. Fighter altid til mål og giver sit bedste hver gang. Han er på vej til at ramme topformen, og havde lidt sparet sidst på Lunden i et meget stærkt besat løb, hvor han sad i 3I undervejs, hvor der blev kørt 1.10 den første kilometer. Han er et oplagt kryds på alle bonner.

7 Beyblade fik nærmest kun kradset hul på en god sæson sidste år, inden en skade satte en stopper for flere sejre, end de tre det blev til i fire starter. Beyblade har været ude i et rutineløb, hvor han så fin ud, og som den klassehest han er, skal han ses som en vinderchance, selvom pausen har været lang. Han er dog meldt noget op i forhold til hans sidste start i Liga 2, da grænsen til Liga 1 er hævet til 600.000 kr. og Flemming Jensen ligger lidt lavt i chancevurderingen.

5 Stickittothem og Knud Mønster tog fusen på konkurrenterne sidst i Odense, hvor Stickittothem fløj til spids og siden gik et topløb, hvor hun måtte dele sejren med en lavt flyvende Apapmand. Kan måske komme til spids igen, men det styres af taktikken for VM Viking Cup. Måske distancen ikke er til hendes fordel, da hun med alderens ret kan være blevet mere sprinterbetonet.

3 VM Viking Cup var ude i et knaldhårdt løb i Skive, hvor han fik tryk i spids af Come On Hugo, og siden måtte han svare op for Mr Shorty´s angreb 500m fra mål. Sidst i Odense blev han kørt fra ryg, men tog ikke det store ind i afslutningen. Svær at bedømme efter de sidste to præstationer, og jeg ser ham som en outsider. Morten Friis udtaler, at han skal køres i spids.

2 Machiavelli blev sidst bakket ned som sidste hest fra spor 8, men havde ikke det store i sig til slut. Var i starten forinden på Jægersro også lidt småbleg. Er lige nu noget fra den form, som sidste år gav V75-sejr og svensk rekord, men skulle Kent Friborg have ham på toppen igen, er han en farlig outsider. 8 Wonderboy har et enormt højt grundniveau, som betyder, at han næsten altid er med, hvor de fleste penge bliver udbetalt. Dog ikke sidste gang, hvor en svær udgangsposition gjorde det umuligt at nå frem i sporene. Igen nedsætter sporet chancen, så der skal lidt held til, før han kan være blandt de tre. 1 Tourmalet har et for hende perfekt spor, da hun skal sniges med længst muligt for at spare hendes fremragende speed til slut. Kan være en sjov luring, hvis alt flasker sig.