V5-analyse til Billund lørdag d. 3. august

Udarbejdet af Kim Nielsen.

Tipperstatistik: Spillet for 5.312 kr. Vundet 8.663 kr. TBP 163,1%. Hitrate: 3/18.


Printvenlig version


V5-forslag

5-7-(6-4)

6-9-5-10-11 (4-2)

5-7 (3-8)

9-8-11-6 (3-2)

7-8-11-2 (5-6)

Pris 320 kr.


V5-1 / 4. løb

Et løb som virker ret åbent. Jeg prøver alligevel at låse løbet med to heste, hvor mit vindertip meldes kraftigt op fra stalden, og den anden på kuponen også får prædikatet vinderchance af sin træner.

A-chancer: 5-7 B-chancer:6-4-1-3-8 C-chancer: 2

5 Dream Hastrup indledte karrieren som treårs med et par fine præstationer, inden der kom grus i maskineriet. Efter lang pause gjorde den comeback i Odense i april, hvor det så godt ud i 1.500 meter. I opløbssvinget faldt den helt ud af stilen, og kusken måtte bjerge den hjem til en fjerdeplads. Nu er den klar til comeback, og fra stalden er meldingerne, at den aldrig har været bedre og at den kan vinde første gang. Den er bedste chance fra stalden af 5 & 6 her. Det er så op til bevis. Men ingen tvivl om, at hesten er et stort talent, der løb en 17-tid i snorene i sin anden start i karrieren i Derbyweekenden sidste år.

7 Endless Dreams gik et par pæne løb med to andenpladser til følge i karrierens første par starter. Senest umotiveret galop i først sving, hvor den havde fanget ryggen på den senere vinder Eik Hindø. Fik kontakt med feltet igen, og løb faktisk 16,8 med galop. Det rækker langt her, og træneren tror da også på vinderchance.

6 Love Story H C er en stabil type, der løber med i alle tempi. Senest godkendt afslutning på open stretch i Skive som fjerde bag Ella Rush. Gangen inden slået med en længde af stærke Carpark North på en 16-tid. Det rækker et stykke her, men mangler ofte lige det sidste.

4 Dia A Bærs havde en stærk periode omkring årsskiftet med to sejre i træk i Skive. Kommer efter små fire måneders pause. Den er hurtig fra start, men hvordan formen er efter så lang pause, er usikkert. Har god kusk i Kasper K. Andersen, der har det med at overraske. Kommer han med en overraskelse her?

1 Drop In G K er ikke så tosset en hest. Forrige gang gik den udvendig på Steen Juuls Elbow og var kun slået med tre længder. Inden da hang den fint med i Aarhus. Virker lidt entaktet, men holder sin fart. Og det kan række et stykke her.

3 Explosive Line kom senest tilbage efter 7 mdr.’s pause. Førte an i 19-tempo, men havde ikke noget modsvar, da den blev passeret på sidste langside af den senere vinder Ever So Clever. Hang med på afstand, men satte trods alt ny rekord med 1.17,9. Er hurtig fra start, men skal have mere hurtighed i benene end senest, hvis den skal være med fremme i afgørelsen.


V5-2 / 3. løb

Det første af to EM-løb, hvor hestene har ret uens forudsætninger med en blanding af formløbsheste mod heste, der ofte løb i klassen. Her er der især en hest, der normalt møder meget bedre heste i klassen omkring 200.000. Den får vindertippet, selv om den ikke har vundet i to år. Kunne være en frisk blank, men jeg garderer trods alt, da der ofte sker overraskelser kuskematcher.

A-chancer: 6-9-5 B-chancer: 10-11-4-2-7-8 C-chancer 3-1

6 Sir Mosebo møder normalt langt bedre heste end her. Senest afsluttede den godt efter inderbaneløb, og fik aldrig helt frit frem. Var tre længder efter vinderen Tough Macoy, men gik bl.a. forbi en hest som Thisismylife. Gangen inden første hest uden for pengene mod heste som Vip Hall og Bad Boy. Har ikke vundet løb i to år, men den får ikke større chance her for at give sin ejer en sejrsbuket.

9 Ecupos veksler lidt mellem formløb og klasseløb. Senest vandt den let et formløb over lang distance efter at have siddet udvendigt uden ryg det meste af vejen. Skulle i det løb give Tristan J B 40 meter forud. Gangen inden var den ude i klassen, hvor den var med feltet hjem bag heste som Tough Macoy og Worst Nightmare. Sådanne heste findes ikke her. Vil elske, hvis der kommer tempo på, og Billunds lange opløb er klart en fordel. Har fået den med 283 sejre oftest sejrende kusk i Elena Villani Orlando i sulkyen, så der ligger gode point og venter til den italienske ”bella donna” her.

5 Pilia frister normalt tilværelsen fra høje tillæg i formløb. Hesten har ikke startet i autostart siden 2016, så det bliver noget helt andet her, hvor den vil være med fremme undervejs i stedet for at skulle jagte bagfra. Har gået godt i Billund flere gange. Løber på gode tider, men er efterhånden en gammel dreng. Er stabil, så der ligger gode point og venter på Anette Uglebjerg her.

10 Womanizer var kusken ret optimistisk med før seneste start i amatørmesterskabet på Nykøbing Falster. Men der manglede heste motivation. Skifter lidt mellem amatørløb og klasseløb. Var for tre starter siden anden til en hest som Birte Mile i et amatørløb på en god måde. Gangen efter femte i Sigter mod Stjernerne, hvor den skulle give 20 meter til heste som Uno Gardenia og Silas Østervang. Så kapaciteten findes, og har den motivationen, kan den med rutinerede Anette Frønes give den norske kusk gode point her.

11 Sax Winner har haft en træningspause, hvor den forrige gang sad stinkende fast med vinderkræfter i behold på Charlottenlund for Flemming Jensen i DM for travtrænere. Det var bag Covini. Sidste start var i maj i Aarhus, hvor den blev kørt i spids. Holdt ved længe, men måtte til sidst lade tre heste gå forbi med Ceton Simoni som vinder. Ville have haft klar fordel af første række, da den er meget starthurtig og tager godt ved iflg. ejeren. Den kan være en luring her, da den også godt kan gå bagfra.

4 Angelfromheaven er i fremgang iflg. træner og ejer Ole Jensen. Senest fik den sit rygløb og sluttede godt af til andenpladsen bag Livi Giggs. Men det var trods alt formløb, så der er et par heste her, der normalt løber i klassen, som den får svært ved at kunne klare. Skal køres i spids, hvis den kommer der, siger ejeren.


V5-3 / 4. løb

Her låser jeg løbet med to heste. Bent Svendsen kører med statsgaranti til spids Darwin Ice. Så er det kun et spørgsmål om, hvorvidt stærke Aero H på Billunds lange opløb kan fange den førende.

A-chancer: 5-7 B-chancer: 3-8-4-1 C-chancer: 2-6

5 Darwin Ice tager givetvis spidsen her. Senest førte den 1.850 meter, men måtte se Cutty Sark gå forbi til slut. Stor chance for den holder den hele vejen hjem denne gang, med mindre Aero H laver en præstation magen til Cutty Sark’s sidst.

7 Aero H sluttede forrygende af i mandags i Aalborg til andenpladsen bag Bravur Torkdahl, men før Lisa Marie E P og Cerveza. Gangen inden upassende løb i dødens på Don Cash. Skal gemmes til 4-500 meter før mål, og så gå en langspurt, da hesten er stærk med ikke så eksplosiv. Får Birger Jørgensen givet hesten det rigtige løb, kan den spurte forbi mange på Billunds lange opløb – måske alle.

3 Allineedislove gør stabile præstationer, hvor den flere gange har lavet fine afslutninger efter at have fået sen angrebsplads. Senest som fjerde bag Campari D og Katy Perry. Tager en ny god præmie her, men får vel svært ved at vinde.

8 Amarone Dry han længe ledt efter formen. Der var lidt fremgang at spore senest. Kan være meget starthurtig, men hvad gør Lønborg fra spor 8? Er bedst inde pengemæssigt i det her amerikanerløb, hvor den har tjent tre gange så meget som 1’eren.

4 Blessi Chap var anden til Chloe i Odense i april efter føring undervejs. Har så fire starter i Sverige, hvor den har gjort det ganske fornuftig og har en sejr på Åby på en 16-tid. Har holdt to måneders pause og ligner en typisk outsider her.

1 Gonato Fortuna tog spids senest, men da Checkpoint S H angreb i opløbssvinget, smed den geværet, og de 2.500 meter var for langt. Er i princippet fejlmeldt her med sine 36.000, hvor de fleste har tjent tæt på eller over 100.000,-. Det ser svært ud mod på papiret meget bedre modstandere.


V5-4 / 5. løb

Det andet EM-løb er et amerikanerløb. Derfor skulle de højeste startnumre være de bedste heste, og det tror jeg, holder stik. Fire heste synes at være et hoved højere end de andre. De kommer med på bonen.

A-chancer: 9-8-11-6 B-chancer: 3-2-7-5-10 C-chancer: 4-1

9 Santadi har fået programmets vindertip, og det kan vise sig at være rigtigt. Hesten kom tilbage senest efter pause, hvor der er skiftet til ridetræning, og den sluttede godt af på langt løb som tredje bag en suveræn Checkpoint S H. Har en rutineret kusk i Anette Frønes, og man tror meget på hesten i stalden, hvor ord som topchance nævnes i trænerkommentarerne. Motiveret favorit i et åbent løb.

8 Desmond Toft gør det jævnt og stabilt og løber på gode tider konstant. Senest inderbaneløb med god afslutning 4-5 længder bag Newton Tile. Er hurtig fra start, og træner Morten Friis forventer, at kusken vil kører lidt fra start for at få en god position fremme i feltet. Med helt fremme her.

11 Bølle Gardenia har højeste startnummer, men det er amerikanerløb, og så har den jo tjent mest af alle. Har spøgt lidt et stykke tid, og senest blev den savet til spids fra spor 7 for at slippe til Jilla Käll. Sad fast bag denne først på opløbet, men kom dog forbi med 75 meter igen. Sluttede fint af en længde bag vinderen Dario Sotto. Har dokumenteret form, og ejeren melder alt vel. Der skal held til fra spor 11, men den er en af dem, der kan vinde her.

6 Briola fik senest en rejse i ryg på Caid de la Cote. Hold fint ved bag denne og andenhesten Bjarne B P, der havde tillæg. Laver stabile præstationer hele tiden, og i lidt blidere konkurrence her ind normalt, vil den give sin svenske kusk gode point her. Ikke uden vinderchance.

3 Born Ege er noget svingende i sine præstationer. Senest løb den bare lidt bag feltet og viste absolut intet. Nok derfor, den har holdt lidt pause, Gangen inden sluttede den fremragende af fra køen, hvor den var anden på en 16-tid til Gonato Fortuna. Er langsom i den indledende fase, men plejer at have en god langspurt, hvor det lange opløb i Billund kommer til sin ret. Kan give fornuftige point til sin spanske kusk her, men er næppe vinderaktuel.


V5-5 / 6. løb

Efter Dreamcatcher K J er udgået, så sidder favoritten Eik Hindø utvivlsomt i spids uden uheld. Det er trods alt kun dens fjerde start i karrieren, og måske sidder løbet senest i benene på hesten. Så jeg tager yderlige tre heste med på kuponen i håb om en overraskelse.

Chancevurdering

A-chancer: 7 B-chancer: 8-11-2-5-6-10-1 C-chancer 9-4

7 Eik Hindø har taget to sejre fra spids. Senest rekordforbedrede den med tre sekunder til 15,8! Meget starthurtig, men kan næppe tage en længde på Bent Svendsens hest. Lillebroderen til Valokaja Hindø er et stort talent, og det er staldens bedste chance på dagen. Den af 3 og 7, der får spids, har store chancer for at føre hele vejen, med mindre de to tager livet af hinanden, så der kan komme en tredje ind i spillet.

8 Colorado Laser fik en umotiveret galop på senest i første sving. Gik en forrygende ophentning og kom hjem på en 15-tid med galop. Spor 8 trækker ned, men den har fart til at løbe med frem, hvor det er sjovt.

11 Calvin Ice vandt sidst sikkert fra spids. Helt andre forudsætninger her med spor 11. Tiden senest var dog fremragende, så med lidt klaf på vejen, kan Bøje Laursen godt blande sig fremme, hvor de gode penge fordeles.

2 Blue Jeans P D fik løb i kroppen senest, og den har tidligere vist, at den har en vis kapacitet. Fra godt startspor kan den få et fint løb fremme i feltet, og er den forbedret med løbet i kroppen, kan den være trioaktuel her.