Af Claus JunckerV5-forslag

2-11-5-3

3-6-8

12-1-8-13-3

7-3 9

2 Pingus Vang

Pris: 180 kronerV5-1, 2. løb

En afdeling med flere højkapable men ustabile forgrundsfigurer. Fire heste skiller sig lidt ud fra mængden.

Chancevurdering

A-chancer: 2-11-5 B-chancer: 3-9-1-8-12-14-7-13 C-chancer: 6-4-10


2 Deep Purple
er ikke 100% stabil, men til gengæld en langt bedre hest end resultatrækken indikerer. Tabte mere end 40 meter ved galop kort efter start senest på Jægersro. Gik siden en forrygende ophentning, hvor den hentede over halvdelen af sit terræntab ind uden at Jeppe Juel tømte den. Gangen forinden sad den udvendigt på Dickson Shadow i Grand Circle 3-års Championat Consolation og holdt flot ved til tredjeplads, slået med 2-3 længder af vindende Diamant Østervang. Formen er på top og med en perfekt udgangsposition er den min foretrukne.

11 Charlie Game er en brølstærk, men også ustabil hest, der kan alt på sine gode dage. Blev senest tidligt forceret frem udvendigt på Clark Gable i en liga 5-finale. Tabte travet rundt sidste sving på et tidspunkt, hvor den absolut ikke så slutkørt ud. Gangen forinden sad den fast med kræfter i behold bag førende/vindende Chandon i en hastig afslutning. Har formen på top og kapacitet til at vinde et løb som dette – også fra lukket spor i volten.

5 Livi Nixon H M blev senest sat af i tredje spor rundt første sving, hvor den galoperede og tabte omkring 30 meter. Løb siden let op til feltet og var med i ryg i tredjespors angreb, da den igen svarede med galop. Havde måske ulempe af en ekstrem hård bane. Kom gangen forinden sent fri efter et rygløb i inderbanen og sluttede flot af. Formen virker fortsat helt på top, men konkurrencen har også fået et hak op i forhold til senest. Med den viste form må den ikke udelades fra V5-forslaget.

3 Corinna Tinghøj er endnu ubesejret i fejlfri udgave, men har med galop i ni af elleve starter også vist sig ekstremt ustabil. Var senest tilbage efter en pause på fem måneder og så godt ud, da den førte fra start til mål i et rodet opgør med kun tre fejlfrie heste. I en hård opløbskamp/hastig afslutning formåede den at holde 40 meter tillæg belastede Tutu bag sig. Vil givet være endnu bedre med løb i kroppen, alligevel tiltror jeg den kun en mindre vinderchance mod disse heste.

9 Airborn M skuffede efter flere fornuftige præstationer senest, hvor den trods et inderbaneløb faldt helt fra i slutfasen. Kan ellers normalt en del på sine gode dage. Med svært spor fire i volten og spørgsmålstegn ved formen er det nok kun en triochance.

1 Notorious Flax var tidligt træt og stort slået senest efter at være blevet forceret til spids fra start for siden at slippe til Cici Moseby – måske syg? Gangen forinden sluttede den flot af efter sen angrebsplads. Tilbage på toppen er den trioaktuel.

8 Getreadyfortakeoff er tilbage efter et halvt års pause og nu i regi Casper Jensen. I seneste start på Gelsenkirchen fungerede travet slet ikke og det blev til en ventet galop kort efter start. For fire starter siden var den også meget skæv i svingene og galoperede i fremstød rundt opløbssvinget. Virker som en lidt stresset og gålysten type. Kan være en helt anden hest efter så lang pause og i nyt regi. Bemærk at den vandt fem løb i 2017, så kapaciteten er der.

12 Magister er en flegmatisk type af god størrelse, som senest vandt en kort sejr efter et afventende løb og en god 200 meter afslutning. Med spor syv i volten fra 20 meter tillæg kan der hurtigt blive meget langt frem, og i første omgang skal det maksimalt være en triochance. God form.

14 Meagainsttheworld opgav senest direkte efter startgalop. Havde i de to starter forinden vundet sikre sejre i amatørløb. Virker mere stærk end speedy og kan på den baggrund få det svært med 13 heste at runde. Formen er på top, men forudsætningerne gør, at jeg ikke synes den er aktuel for V5-kuponen.

7 Bjørn G slået med en længde i amatørløb senest efter at have ført an undervejs. Startgalop gangen forinden, fulgte siden med på afstand. Holder jævn form og er ikke noget for vinderspillerne.

13 Bandit P L gik fornuftigt på afstand efter en galop i første sving senest. Starterne forinden har indikeret at Bandit P L leder efter formen.

6 Miss General er helt formforladt og døjer med at hænge på i løbene.

4 Valdemar Toft galoperede fra start senest efter tre måneders pause. Har ikke vist resultater der berettiger til at man kan tro på den her.

10 C’est Tout har slet ikke den form den viste tidligere på året. Ikke noget for spillerneV5-2, 3. løb

Flere fine hopper jagter revanche efter ikke at have gået op til deres bedste senest. Jeg vurderer kun tre heste til at være aktuelle for V5-kuponen.Chancevurdering

A-chancer: 3-6 B-chancer: 8-4-5-1-7 C-chancer: 2


3 Destiny S
er en kapacitetsfuld dame, der er ved at få styr på sin store gang. Åbnede senest hårdt fra udvendige spor syv og afviklede de første 500 meter efter 1.11,3. Slap aldrig biddet og brugte en del unødige kræfter på den konto. Holdt omstændighederne taget i betragtning fint ved og var blot slået med godt tre længder. Gangen forinden afsluttede hun flot i sporene til choksejr. Steen Juul fortæller i trænerkommentarerne, at han nu skifter fra lukket til åbent hovedlag, så hun på den måde kan slappe bedre af. Alt vel med formen og fra et godt spor er Destiny S førstevalget selv om hun møde ældre og langt mere rutinerede modstandere.

6 Babe From Above var efter to fine spidssejre kun en skygge af sig selv senest, hvor hun var helt uden bid. Om hun er ved at miste formen, var nedsat grundet sygdom eller ikke kunne lide den regnhårde bane er svært at sige. Tilbage på toppen skal hun normalt regnes som en vinderchance her.

8 Bella Donna var ude med startgalop senest. Tæt på at tage en længde på Global Unreal gangen forinden, siden løb i vinderhullet. Afsluttede flot da hullet kom 150 meter før mål. Viste også en god præstation mod gode heste gangen forinden, hvor den de sidste 500 meter måtte gå uden ryg i tredje spor. Er havnet skidt til med spor otte, men mon ikke Jeppe Rask udnytter starthurtigheden til at finde en god position. Spændende outsider.

4 Bella Tinghøj løber stabilt med og matcher de her hopper, men der er langt imellem den er på vinderpladsen. Fik et godt løb i tredje/anden par udvendigt senest på Jægersro, hvor den bare hang på. Gangen forinden løb i bagfeltet og ok afslutning uden at det bragte den frem. Holder jævn form, triochance.

5 Amazone Shadow var stort slået senest i en liga 4-finale, hvor den hang på fra vinderhullet bag Chandon. Samme scenarie gangen forinden, hvor der var mere bid i afslutningen. Er starthurtig og vil få et godt løb, men jeg har svært ved at se det række til sejr. Triochance

1 Butterscotch var slået med en længde at Worst Nightmare senest efter et løb i vinderhullet. Strittede længe godt imod og var formforbedret. Er hurtig fra start og på den konto sikret et godt løb i inderbanen, men er meldt kraftigt op på pengene og er i første omgang en triochance.

7 Belle Ami Butcher har taget to flotte montésejre i træk, mens det har knebet noget mere med at præstere for sulky. Man ser ofte, at en vekslen mellem monté- og sulkyløb kan give en opblomstring, men fra yderligt spor mod rigtigt fine hopper vurderer jeg vinderchancen til at være meget lille. Senest tog hun Chelsea ned via en flot 700 meter afslutning. Sidste gang hun var i sulkyløb endte det i startgalop, mens hun gangen forinden bare hang på i en indledende afdeling af Amatør Elite Cup.

2 Apollonia viste intet senest, hvor den efter et godt løb i hhv. inderbanen og andet par udvendigt var tidligt træt. Viser generelt ikke det store og er formentlig uden chance her.


V5-3, 4. løb

Et velbesat løb, hvor jeg vurderer fem heste til at have reel vinderchance, hvis da ikke bare stortalentet Strong Case går alene over banen.Chancevurdering

A-chancer: 12 B-chancer: 1-8-13-3-4-6-9-10-2-7 C-chancer: 14-5-11


12 Strong Case
er en rigtig tophest, der stadig er stor og slap, men som har udviklet sig med eksplosiv hast. Var forrygende fin i forrige start, hvor den var anden i en norsk kriteriumsprøve, mens den ifølge Peter Jensen ikke var i orden i finalen, hvor den skuffede. Møder her ældre heste, har lukket spor i volten og kan mangle løb i kroppen, men grundkapaciteten er så stor, at det skal være det klare førstevalg. Faremomenterne gør dog at jeg ikke blanker på mit V5-forslag.

1 Django Cæsar har Ole Bender store forventninger til og han forventer den kommer i forbedret udgave. Fik senest vinderhullet, eget angreb i tredje spor med 400 meter til mål. Kom stærkt, men nåede at slå lidt af på takten. Fra perfekt udgangsposition og med trænerens positive tilkendegivelser skal den regnes som en vinderchance.

8 Lucky Lady Blue tog C Black Beauty P D ned udvendigt fra i debuten og har fulgt op med to sejre i Hamburg. Første gang sikkert med to længder efter føring fra start til mål og gangen efter med hoved/hals (video ikke tilgængelig). Selv om den har imponeret, virker den ikke til at kunne køres helt for fuldt, og den har ikke samme klasse som Strong Case.

13 Gold Buitenzorg lykkedes endeligt med at komme fejlfrit afsted senest, men galoperede så i stedet med 500 meter igen, efter at Søren Johansson måtte korrigere den lidt. En besværlig type, som træneren hidtil har holdt mest i autostart, selv om dens resultater i voltestart er mere stabile. Har tidligere vundet fra lukket spor i volten og går den ene kanonophentning efter den anden. En typisk outsider, som kan vinde på en god dag.

3 Expo Lane er en stærk men lidt tung type, som ikke er så hurtigt ude. Fik senest perfekt løb i andet par udvendigt og var kun kort slået af stærke Voeckler, der undervejs sad udvendigt på den førende. God form og en af dem der kan slå til, hvis favoritten svigter.

4 Dollar Esterel galoperede senest fra tredje par udvendigt med 800 meter igen i Grand Circle 3-års Championat Consolation. Gangen forinden slået med godt fire længder af vindende Buzz Løgstrup efter at have fået et perfekt løb i vinderhullet på B J’s Brogård. Sluttede rigtigt godt af for fire starter siden, men har siden ikke vist noget, der berettiger den til at være et oplagt vinderbud her. Bemærk dog, at spillerne fortsat tror en del på den Flemming Jensen-trænede hest.

6 Catchmeifyoucan fik senest en dårlig start og sad udvendigt på vinderen Call Me Baunely den sidste omgang. Gik i reel infight, men slået med hoved/hals. Løber stabilt med og holder god form, men jeg har svært ved at se den vinde her.

9 Crepe Suzette tabte senest 50 meter ved startgalop, men lavede en flot ophentning og var med feltet hjem. Var knap så fin gangen forinden, men gik rigtigt godt for tre starter siden i Travdonningen, hvor holdt flot ved mod gode heste. En lidt doven type, som for første gang prøve med Rene Kjær i sulkyen. Spor fire i volten trækker ned, men en god præmie er ikke urealistisk.

10 Cajamar galoperede senest umotiveret i en indvendig position i bagfeltet med 500 meter til mål og var gangen forinden væk med startgalop. Tog et par fine sejre i træk i sommers, men har siden slet ikke kunne få det til at fungere. Har et vanskeligt spor fem i volten, og vi skal se et fejlfrit løb, før vi igen kan tro på den. Formen er et stort spørgsmålstegn.

2 C Black Beauty P D holdt godt ved fra spids senest, hvor den blev slået med halvanden længden af Colorado Laser. Møder anderledes hård modstand her, og selv om hun er godt gående, bliver det næppe til mere end en mindre præmie.

7 Livi Kickback fristede senest en tilbagetrukket tilværelse i bagfeltet, men sluttede godt af. Har perfekt udgangsposition, men en præmie er nok maks.V5-4, 5. løb

Genopstandne Complete er det klare førstevalg, men tilbage efter et års pause vælger jeg at gardere.Chancevurdering

A-chancer: 7-3-9 B-chancer: 1-8-6-2-5 C-chancer: 4


7 Complete
så forrygende fin ud i prøveløbet, hvor den efter en lille rumler fra start afsluttede de sidste 1.000 meter i 1.14-fart. Det var første gang vi så den i regi Steen Juul, og selv om der kun var tale om et prøveløb, lover det særdeles godt for fremtiden. Er blevet opereret for en ledmus og var langt mere spændstig end vi har set tidligere. Selv om den ikke har startet i et år, tror jeg den er klar til at gå ud og vinde direkte.

3 Asger Molar viste klar formfremgang senest, hvor den svarede for et perfekt løb i tredje indvendigt. Var kun slået med hoved hals af Razzmina og holdt så god en hest som Raket Brodde bag sig. Også perfekt løb gangen forinden, hvor den holdt godkendt ved bag Billie Jean. Har et perfekt startspor og er hurtig fra start. Har en vis vinderchance.

9 Bosse Game galoperede senest ind i første sving, da Rene Kjær skulle korrigere den. Siden fin ophentning, men ny galop med 800 meter igen. For tre starter siden slog den heste som Knight Rider, Mr. Panamera og Carlson, så kapaciteten er til at løbe med helt frem, hvis det igen fungerer for den. Startsporet i anden række passer formentlig Rene Kjær fint, da Bosse Game alligevel ikke er starthurtig. Kan slå til, hvis Complete svigter.

1 Universale gik en godkendt 600 meter afslutning på afstand af Troja Cæsar senest. Startgalop gangen forinden. Hurtigt ude og sikret et godt løb i inderbanen. Tilbage i sin normale klasse er det en god triochance.

8 Justina gik godt, da den i sin seneste sulkystart afviste Apache Line over de sidste 500 meter efter at have siddet i føring undervejs. Det er der siden fulgt op på med to gode montépræstationer. Senest var den således slået med mindst muligt af montéspecialisten Concorde, der dog havde 20 meter tillæg. Er starthurtig, men har yderligt spor og formentlig kun en pladschance mod så gode heste.

6 Allquiteeasy K G gør det godt og stabilt, men vinder sjældent løb. Sluttede flot af senest mellem heste bag Torden og Clay Neergård og var også godkendt gangen forinden, hvor der dog ikke var helt samme bid i afslutningen. Kræver et godt rygløb og gerne i inderbanen, men har så også en god afslutning. Formen er opadgående og den får formentlig en god præmie. At vinde bliver dog meget svært.

2 Axe Brogård viste ikke det store senest efter et perfekt løb i inderbanen. Bedre gangen forinden uden at den viste tilnærmelsesvis topform. For første gang i lang tid har den fået et godt spor, men formen rækker ikke til mere end en pladschance.

5 Glaedar kender vi som en stærk hest med en vis klasse, der går helt til mål. Var senest tilbage efter to måneders pause. Havnede med 1.100 meter til mål udvendigt for den førende og allerede 400 meter senere var den meget træt. Nærmest gik i mål og lignede en syg hest. Normalt ville den være ranket blandt de 3-4 stykker, men præstationen senest trækker kraftigt ned. Svært at tro på vinderchance her blot tolv dage senere

4 Allie Be var senest i stort slået af Justina i monté, mens den gangen forinden hang ok på efter et løb i inderbanen (liga 3-løb). Har ikke for alvor vist noget længe, og er svær at tro på her.
V5-5, 6. løb

Efter et stærkt comeback vurderes Pingus Vang til at være hovedet højere end konkurrenterne.Chancevurdering

A-chancer: 2 B-chancer: 8-4-9-5-7-1-6-3 C-chancer: 10


2 Pingus Vang
afsluttede senest forrygende bag Slide So Easy, da den efter et inderbaneløb fik angrebsplads med 350 meter til mål. På de sidste 200 meter forsvandt den mere end 20 meter væk fra Repay Merci, som er blandt fredagens modstandere. Og der var vel at mærke tale om første start i fem måneder. Med løb i kroppen og et perfekt spor to har jeg svært ved at se den besejret her. Jeg blanker med en god fornemmelse i maven.

8 Nok’en Frækkert var stor i nederlaget senest. Sad udvendigt på Tax Free størstedelen af løbet og blev på næsten selve målstregen fanget op af en stærkt afsluttende Apapmand. Gangen forinden blev indløbsrækkefølgen den omvendte, da Nok’en Frækkert førte fra start til mål. Denne gang er der langt flere kapacitetsfulde heste med, og sporet er også vanskeligt, men alligevel skal den regnes som en fremtrædende chance.

4 Bali blev senest taget roligt fra start, men fandt siden en position i andet par udvendigt. Eget angreb ind på lige bane, var lidt træg for Steen Juul at få i omdrejninger, men afsluttede godkendt. Stor slået i N.J. Koster Memorial gangen forinden efter inderbaneløb. Holder jævn form og er kun en mindre vinderchance.

9 Come On Hugo blev taget meget roligt fra start senest, hvilket kostede en del meter. Fik ryg at gå på i tredje spor med en omgang til mål, men måtte selv gøre arbejdet de sidste 500 meter. Holdt godkendt ved. Var fin gangen forinden bag Confidence i Grand Circle 4-års Championat. Denne gang kommer starterne lidt tættere, hvilket måske kan være med til at skærpe Come On Hugo yderligere. Fra dette startspor kan den holdes rolig og da formen er god, skal den regnes. Man skal dog være opmærksom på, at det er første møde med den danske hurtigklasse, og Come On Hugo er kun fire år.

5 Rocky Egedal fik senest tredje spor rundt første sving og endte som sidste hest. Gik god afslutning over de sidste 600 meter og var klart godkendt. Formen virker opadgående, og med godt tempo på løbet, kan Rocky Egedal dukke op til slut. Outsider.

7 Sun Esterel var senest ude i et velbesat V86-løb, hvor den blev taget MEGET roligt fra start og det første stykke vej løb et par længder på afstand af feltet. Tredjespors angreb med 600 meter til mål, kom godt, men slog af på takten til slut. Holdt gangen forinden godt ved efter at have siddet udvendigt på Wonderboy. Holder jævn form og fra et yderligt startspor er det kun en mindre chance.

1 Dupree var svag i sin debut for Jeppe Juel, hvor den trods en perfekt rejse i andet par udvendigt slet ikke kunne være med i afgørelsen. Vil givet være langt bedre her, men jeg tvivler på, at det rækker til at løbe med helt frem.

6 Photo Gardenia fik senest et fint løb i inderbanen. Tabte en enkelt længde ved kort galop med 600 meter igen, og hang siden blot på bag Triton Neergård, Twiligt D, Twigs Briard og Stand And Deliver. Hang lidt på en line og virkede ikke til at kunne enes med Århus-banen. Langt bedre gangen forinden bag Offshore Man og Triton Neergård. Er starthurtig, men det koster kræfter at åbne fra spor 6 mod disse heste. Spørgsmålstegn ved formen.

3 Repay Merci løber mest med i øjeblikket og viser slet ikke det vi ved den kan. Har klassen, men formen rækker formentlig kun til en lille triochance.

10 Ophoto Brogård viser ikke det store i øjeblikket og virker uden chance.