Af Søren MelinV5-FORSLAG

8-7-3-4-6-1

3-2-1-5

1 Giggs Boko

5-2-1-3-4

9-5

Pris: 240 kr.
V5-1, 2. LØB

I første afd. af V5, er det klassen under 78.000 kr. Det er et stærkt besat felt, og et meget åbent løb. Jeg synes, at Charlie Game har set stærk ud på det seneste, og den bliver mit førstevalg. Men Bjarne BP har ikke tabt fejlfrit, Camble Flame var senest i V75 løb, den kan også drille. Jeg garderer i denne afdeling.


Chancevurdering:

A-chancer: 8-7 B-chancer: 4-3-6-1-5 C-chancer: 2


8 Charlie Game
vandt seneste start på Lunden på en meget overbevisende måde, hvor Conrads Shadow presser sig til føring opad sidste langside. Charlie Game placeres udvendigt på denne, og nedkæmper sikkert Conrads Shadow ned igennem opløbet. Gangen forinden blev til en virkelig stærk ophentning, en andenplads i Billund, hvor den galopperede på sidste langside. Dér kom den tilbage i en fart, der er sjælden for klassen. Har bevist ved tidligere lejlighed, at den kan klare voltestart i Aarhus. Absolut vinderchance.

7 Lilo d´Amour tog spids i seneste løb i Aarhus, men måtte slippe spidsen til Pauli Andersen med Ahay, der insisterede på at overtage spidsen. Ind i sidste sving, skifter Birger Jørgensen Lilo d´Amour til andet spor. Hvor den, godt nok let, kobler greb på Ahay, men må se sig slået af Dino Silvåkra, Ceton Simoni og Bringmeupfront. Gangen forinden bliver det lidt forkert for hesten. Den ender tredje indvendigt, og må bakke sig fri ind i sidste sving. Der kommer ikke angrebsplads før løbet var afgjort. Vinderen blev Speedy Højlund. Jeg synes, at hesten har opadgående formkurve og er så afgjort en af vinderchancerne i løbet.

4 Bjarne B P er stadig en yderst kapabel hest, der stadig er ubesejret i fejlfri udgave. Seneste start blev det dog til galop ind i sidste sving, hvor det dog ikke lignede en vinder. Der speedede Harley Boko hjem til sikker sejr. Gangen forinden blev det til en overlegen sejr i Skive, hvor den på sidste langside ”skyllede” hen over de foran liggende fra tredje par udvendigt. Den vinder med et par længder til Bandit PL og Brezziana. Stor outsider og det bliver spændende at se, hvordan den klarer Aarhusvejen, da den ud af fire tidligere starter i Aarhus ”kun” har klaret én fejlfrit. Men dér vandt den også.

3 Camble Flame er en rigtig hjemmebane hest, og var ude i V75 løbene d. 28.12.18 efter en lille løbspause. Der blev det til en galop ind i første sving, men den fik kontakt til det lille felt, og fulgte med hjem sidst i feltet på 17.0 med galop. Gangen før var den til start som stor favorit, netop i Aarhus, og efter en hård rejse i dødens, uden på Barcardi SH, strider den faktisk hele vejen til mål, kun kort slået af en rygkørt Cash Sali. Den slår selv Barcardi SH og My Moonlight om andenpladsen. Stærk og reel hest, der tåler at lave det grove arbejde selv. Den bør være gået frem til i dag, med løbet d. 28.12.18 i kroppen. Outsider.

6 Famous Footsteps er en stor stærk krabat. Ligner en hest der kan løbe langt, men måske ikke så hurtigt. Senest på Fyn, hvor den gik frem og tog spidsen efter 500 meter. Der lå den helt ind til sidste sving, hvor Solo kommer frem og trykker på. Famous Footsteps svarer faktisk hele vejen indtil målstregen, og er kun slået med hoved og hals af Solo. Gangen inden fik den også en god start, men da den blev puttet til inderbane, slog den over i galop. Den skal ses med chance, hvis man garderer bredt.

1 Carina Shadow var ude i et løb med hårdt tempo, senest i Aalborg, hvor det dårlige startspor kom til at betyde, at den ikke rigtigt var med i legen. Det blev til et løb sidst udvendigt, og ind i opløbssvinget prøvede Kasper Foget at finde pladsen, men den kom aldrig rigtigt. Gangen før var hun ude i løbene omkring V75 d. 28.12.18, hvor det bliver til en sammenkørsel med galopperende Diana Østervang. Alligevel kommer den hjem sidst med feltet og går egentlig dér en god ophentning på 18,4 med galop. Nu er den alene i den forreste volte, og den kan komme til at bestemme tempoet, i hvert fald indtil baghestene kommer frem.

5 Armstrong Laser prøves nu Aarhusvejen rundt, efter mange starter på Lunden. De seneste 4 starter har resulteret i galop, så det bliver spændende at se, om ny kusk og ny løbsretning kan give Armstrong Laser blod på tanden igen. Den har før gået gode løb i Aarhus. Seneste start på lunden for blot 7 dage siden, hvor den galopperede efter at have taget spids med Steen Juul. Den gik en ok ophentning og var med hjem, ca. 20 meter efter feltet. Gangen forinden var det også galop, dog fra tredje indvendigt denne gang. Men hesten leverer en reel ophentning, og er fjerde i mål på 17,2 med galop. Kan være en sjov fidus, hvis den klarer Aarhus banen fejlfrit.


V5-2, 3. LØB

Så er det et løb for den lave klasse. Her har vi med urutinerede heste at gøre, der maximalt har tjent 13.000 kr. Det kunne godt se ud som om, at der kommer en klar favorit i Duke Esterel, der vandt sidste gang i Aarhus d. 28.12.18. Det er dog kun dens tredje start i karrieren, så her kan favoritten vel være i fare.


Chancevurdering

A-chancer: 3 B-chancer: 2-1-5-7-4-6 C-chancer:


3 Duke Esterel
vandt som sagt senest da den startede i Aarhus, på V75-dagen. Her prikkede den spidsen og fik lov til at bestemme tempoet undervejs. Den fik dog let tryk af Diego Di Kask og Michael Lønborg, der dog galopperede. I opløbet kommer der flere heste tæt på, uden dog at komme helt tæt på. Den vandt foran Ejsing og Be My Love. Starten forinden var dens første i karrieren og den tog spids fra spor 1 i volten, men den travede ikke rigtigt ind igennem første sving, og slog over i galop. Nu er det autostart i Aarhus, og løbsforudsætningerne er lidt anderledes end sidst. Kan Duke Esterel holde sig i trav med heste på hver side? Det bliver spændende at se. Det bliver stadig min vindertip.

2 Dolittlebigjo har været betroet af spillerne i alle dens starter. Senest blev det til galop rundt i staldsvinget i Aarhus, fra noget der lignede fjerde-femte udvendigt. Der vandt Duke Esterel løbet fra spids. Gangen forinden var det Dolittlebigjo der tog spidsen. Herfra førte den hele vejen, den trak endda fra, da de kom bagfra. Vinder foran DJ Okay. Jeg tror det bliver afgørende for Dolittlebigjo, om den får spidsen fra start. Det ligner den slapper mere af i front.

1 Chopin er i bund og grund en god hest. Men den mangler at indfri forventningerne. Den nu femårige hingst, har ved flere lejligheder vist sig flot frem, og jeg troede egentligt, at den skulle vinde i Billund d. 07.12.18. Men der blev det igen til galop ind i opløbet. I Aarhus d. 28.12.18 fra spor 12 i løbet som Duke Esterel vandt, havde den 20 meters tillæg, men det lignede ikke rigtigt, at den travede ved den lejlighed. Men den sluttede stadig rigtigt godt af og var vel ikke mere end 5 meter efter i mål som femte. Seneste start d. 04.01.19 blev det igen til galop ind igennem første sving. Går den fejlfrit her, skal det være en chance i løbet. Den har i hvert fald kapacitet til at være med.

5 Brian Johnson har haft et par tætte starter omkring nytåret. Først var den ude på V75 dagen d. 28.12.18, hvor den tog spids fra spor 1. Den lå og kontrollerede løbet fremme i spids, men ind i opløbssvinget gik Lars Munk og Cinxia forbi efter rygløb, men Brian Johnson holder hjem til andenplads. Så startede den igen d. 04.01.19 på årets første løbsdag, hvor den startede fra 20 meters tillæg. Den fik dog hurtigt kontakt med spidshestene, og da Steen Juul gik frem med Epsilon Pi, gik Brian Johnson med. Den trykkede sig til spids op forbi publikum. Det blev dog nok lidt for hårdt for Brian Johnson, for da de kom ind i opløbssvinget, gik både Dante Brogård, Brage Photo og Epsilon Pi forbi. Det skal dog tages med i betragtningen, at inderbanen var meget blød den dag og fældede en del heste. Jeg synes, at formen er opadgående på Brian Johnson.

7 Dusine Elholm har været ude i autostart de sidste to starter, og faktisk vist sig, at være ok hurtig ude. Senest på sprint i Aalborg juleaftensdag, hvor den kom afsted fra start og havnede i andet par udvendigt, jeg synes dog ikke, at der var helt den afslutning i hende som jeg havde forventet, selvom det var mod bedre heste. Holder dog farten og tager en enkelt i opløbet. Dixidore vandt løbet. Nu er det dog et svært spor 7, og den må regnes som en lille chance her.

4 Chenaya var ude i samme løb som Chopin og Brian Johnson sidst og der blev det til galop i første sving. Løber med bagerst i feltet, og slutter faktisk godt af til femte plads. Gangen inden var den ude i autostart i Skive, hvor det blev til et løb i tredje indvendigt, men da opløbet kom, var der ikke rigtigt skud i hesten. Jeg tror ikke rigtigt på, at den har chance her.

6 Django Cross har set lidt ud som om, at formen er nedadgående for hesten. Efter dens sejr d. 1/11 i Billund, har det set lidt ud som om der mangler lidt tryk i hesten til slut. Senest i Aarhus, i den tunge bane, blev den inderbane kørt hele vejen i femte indvendigt, og da de kom ind i opløbet, synes jeg den holder farten. Gangen inden, i Billund, sidder den fjerde par udvendigt i ryg på Colorado Laser, men den kan ikke følge med da de går ind i opløbet. Er ikke hurtig fra start. Jeg ser den med en mindre chance i løbet.V5-3, 4. LØB

Så er det de mere rutinerede heste der mødes i klassen under 355.000 kr. Favorit i løbet bliver nr. 1 Giggs Boko der vandt sidst den var i Aarhus. Giggs Boko har gået mange af sine bedste løb i Aarhus. Jeg blanker i V5.


Chancevurdering

A-chancer: 1 B-chancer: 6-7-8-3 C-chancer: 4-2-9-5


1 Giggs Boko
tog spids netop fra spor 1, senest fra Tyrrell As, hvor den kontrollerede løbet og ind på lige bane i opløbet, trak den bare fra med et par længder til slut. Gangen før var den ude i V75 løbene d. 28.12.18 i hård konkurrence, hvor det blev til dødens fra et svært spor 7 uden på Raket Brodde. Giggs Boko strider hele vejen til mål i dødens, og bliver oversprintet af flere rygkørte heste. Jeg synes at hesten holder god form. Den er starthurtig og det må være en stor vinderchance her.

6 Trophygirl kommer efter løbspause. Sidste gang den var i Aarhus, blev det til en galop ind i opløbssvinget. Har farten, men jeg tror ikke den kan tage en længde på Giggs Boko. Birger Jørgensen er blevet sat til at køre, det er altid spændende i Aarhus. Mon ikke den lige kommer til at mangle et løb i kroppen inden den skal regnes. Outsider.

7 A´Ka Sjæl Skov har allerede startet to gange i denne måned. Senest i Skive d. 12.01.19 hvor det blev til et løb i inderbanen, tredje indvendigt, i et løb med kun 6 heste. Den blev trukket til angreb ind i sidste sving og den tog da to ned i opløbet, men var ikke tæt på den vindende Rocky PH. Gangen forinden var den ude imod netop Giggs Boko, hvor A’Ka Sjæl Skov spurtede til en flot tredje plads, bagved Giggs Boko og Cult Egedal. Denne gang med Jeppe Juel i sulkyen. Det skal flaske sig, før jeg tror på vinderchance.

8 Cult Egedal holdte senest flot ved til en andenplads, netop i et løb mod Giggs Boko og foran A’Ka Sjælskov. Det blev til et løb i dødens for Cult Egedal. Gangen forinden var Cult Egedal til start i Taroks mindeløb på lunden, hvor det blev til indvendigt løb i første afdeling, men der var ikke noget at skyde med i opløbet. I anden afdeling blev det til dødens og med 500 meter igen, var den træt. Nu med Knud Mønster i sulkyen. Jeg ser det som en mindre chance.

3 Atletico er meldt lidt op her, og det er nok i første omgang en præmie de kører efter. Har dog formen i top, og hvis der bliver kørt undervejs, vil jeg ikke blive overrasket hvis den dukker op på stregen.V5-4, 5. LØB

Mange fine heste mødes her i klassen under 52.000 kr. Casino Royal vandt senest efter pause, men var meget gal fremme i spidsen. Caja Vang sluttede godt af i samme løb og skal regnes tidligt. Cabo Suroeste var i V75 løb, og gik en god ophentning efter galop. Tror på at vi får et seværdigt løb, hvor flere heste kan vinde.


Chancevurdering

A-chancer: 5-2 B-chancer: 1-3-4-6 C-chancer: 9-7-8-10-11


5 Casino Royal
kom efter tre måneders løbspause og tog spidsen fra spor 6. Den var meget gal i spidsen og Birger Jørgensen lignede ikke en der bestemte farten. Casino Royal holder hjem til kort sejr foran Belmondo Simoni, der ellers lignede en hest der havde koblet grebet midt i opløbet. At Casino Royal holder Belmondo Simoni stangen, siger en del om hestens væddeløbshoved, og derfor skal den, med dét løb i kroppen, regnes tidligt. Det bliver mit vinderbud.

2 Call Me Baunely har gået nogle gode løb for Rene Kjær, efter den kom til ham fra Bornholm. Det har resulteret i 2 sejre og en andenplads. Sidste gang mødte hun overmagten i Cool Vacation. Hun havde ellers taget spidsen, men allerede efter tre-fire hundrede meters kørsel, sad Steen Juul i spidsen med Cool Vacation. Derefter blev det ryg resten af vejen for Call Me Baunely, men selvom Cool Vacation åbnede for ryggen ind i opløbet, kunne Call Me Baunely ikke gøre andet end at tage andenpladsen. I dag er modstanden mere behersket, så jeg synes hun skal regnes tidligt, hvis hun kan ”finde rundt” i Aarhus.

1 Caja Vang sluttede forrygende af i sidste løb, hvor Casino Royal havde spidsen. Men Caja Vang kommer til at “hænge” på en træt Master of Disaster og bliver sænket flere længder. Hun kommer ellers i en virkelig god afslutning, men kunne ikke nå helt frem til de to førende. Selvom Caja Vang har haft lidt problemer med travet, virker det som om at hun godt kan lide Aarhus vejen. Jeg tror, at hun kommer til at være med på stregen.

3 Cabo Suroeste var ude i V75 løb senest, hvor det blev til en galop fra start. Den går en saftig ophentning for at få kontakt med feltet, og slutter af med en speed op imod mål. Den var ikke mere end fem-seks længder efter den vindende C you Again i mål. Cabo Suroeste er normalt meget hurtig fra start, og jeg tror Henrik Lønborg prøver at køre efter spidsen. Den skal regnes tidligt, jeg tror den har stor vinderchance.

4 Color Blind har leveret et par stærke indtryk de sidste to starter, og jeg tror snart den kan vinde. Sidst i Aarhus mistede den mange længder fra start og kom aldrig rigtigt ind i legen, men laver en god afslutning og var fjerde i mål efter Caja Vang. Gangen forinden på Fyn, fik den dødens hele vejen og strider hele vejen til mål. Kun slået lige på målstregen af T Bird Malou og Bertula Derm. Skal regnes med chance efter de præstationer.

6 Nightingale Jaycee har god form og er noget bedre end resultaterne viser, udtaler Jeppe Rask. Senest kom den dårligt fra start fra spor 8. Kommer til at sidde sidst udvendigt. Angriber rundt i opløbsvinget og tager mange længder ind på de førende. Løbet blev vundet af C’est Peak. Gangen forinden blev det til galop i spidskampen, den kom aldrig med i løbet derefter. Jeg tror Nightingale Jaycee har en lille pladschance og den har ikke fundet vej til min kupon.


V5-5, 6. LØB

Den afsluttende afdeling af V5 er igen et spillevenligt løb. Har man en vinder her, skal man nok blive godt betalt. Favorit bliver 9 Dino Silvåkra efter sine to seneste præstationer, distancen er ikke et problem for den stærke hest. Men der er flere emner fra bedre spor. Benton Frisco er en start raket og kan måske snyde de andre. Apache Line kan godt lide distancen og har nu Birger Jørgensen i sulkyen.


Chancevurdering

A-chancer: 9-5 B-chancer: 3-8-7-2 C-chancer: 4-1-6-10-11


9 Dino Silvåkra
gik senest utroligt godt for Knud Mønster. Hvor den vandt foran Ceton Simoni. Det blev ellers til et hårdt løb i dødens hele vejen for Dino Silvåkra. Men den afgjorde let ind i opløbssvinget overfor Ahay og Lilo D’Amour. Den eneste der kom lidt tæt, var en rygkørt Ceton Simoni, men Dino Silvåkra svarede hele vejen ind til målstregen. Gangen inden var den ude i V75 løb og her blev det til et løb bagerst i feltet fra det svære spor 12. Men ind i opløbet får Knud Mønster trukket hesten på tværs og den kommer i et godt forsøg helt ude ved rækværket, men den kunne lige præcis ikke nå den vindende Douglas med Victor Gentz. Formen ser ud til at være i top og jeg tror på stor vinderchance.

5 Benton Frisco er en rigtig start raket. Den har taget spids i sine to seneste løb og siden sluppet spidsen til favoritter. Senest var den ud i samme løb som Dino Silvåkra i V75 d. 28.12.18, hvor den netop tager spids og slipper til den senere vinder Douglas. Den får ikke helt fri angrebsplads i det løb og jeg vurderer den går over mål med kræfter sparet. Gangen inden slipper han spidsen til Askepot Macoy og her bliver der angrebsplads i opløbet, men den kan ikke nå frem. Den er dog i mål flere længder før tredje hesten når i mål. Jeg tror Lønborg spidser den igen, og så er det ikke sikkert han slipper denne gang. Vinderchance.

3 Apache Line er også en stor stæk hest som har været ude i amatørløb de sidste par gange og faktisk haft gode positioner undervejs. Sidst blev det til fjerde par udvendigt, som blev vekslet til andet par udvendigt efter en omgang og ind i opløbet ligner det også den skal gå forbi mange, måske alle. Men den bliver lidt skæv i det midt i opløbet og Theo Damsgård må korrigere lidt, hvilket koster et par placeringer. Nu med Birger Jørgensen fra godt startspor, kan være en sjov at have på sin bon hvis der er råd.

8 Bell Man galopperede senest i V75 stayerløbet i Aarhus, så formen er svær at beskrive på den præstation. Sidste gang i Aalborg var Bell Man ude mod Neo og Cerveza, hvor det blev til en tredje plads efter de to nævnte. Bell Man angriber i tredje spor ud på sidste omgang og holder farten hele vejen til mål, dog uden at komme tæt på de to førende, som vel går fra med en fem-seks længder. Men distancen er ikke et problem for hesten, men fra dårligt startspor, er det vel kun en lille chance i dag.

7 Ceton Simoni har ikke fordel af 2300 meter og derfor putter jeg hende lidt ned bag i køen, af heste der kan vinde. Hun har dog stor kapacitet og med rette rygløb, kan hun speede til slut. Jeg synes dog hun så lidt bleg ud senest bag Dino Silvåkra, da hun efter et løb i andet par udvendigt ikke kunne løbe forbi Dino Silvåkra. Så distancen, formen og sporet gør, at jeg ikke rigtigt tror på hende i dag.

2 Amanda BP løb senest et løb for sig selv bagerst i feltet. Den var sidst hele vejen og den sluttede også sidst i mål - et løb som Boris vandt. Denne gang bedre spor og Jeppe Juel er tilbage i sulkyen, ligesom da den var anden i Skive d. 17.12.18. Der fik den løb i andet par udvendigt og sluttede ok af, uden dog at true den vindende Guy Pomponne. I første omgang skal den nok søge en placering her.