V5-analyse til Aarhus fredag d. 9. august

Udarbejdet af Kim Nielsen.


Tipperstatistik: Spillet for 5.632 kr. Vundet 8.663 kr. TBP 153,8%. Hitrate: 3/19.


V5-forslag

6-9-2-5 (1-3)

4-7 (3-2)

3 (9-6)

4-6-1-7-2-11 (12-9)

6-9-8-7-10-1-5 (2-3)

Pris 336 kr.Printvenlig versionV5-1 / 2. løb

Her meldes forhåndsfavoritten Gueule de Quick som kun værende på 80% efter en skadespause. Derfor garderes hesten, som ellers så rigtig godt ud i debuten i Aarhus for et par måneder siden.

A-chancer: 6-9-2 B-chancer: 5-1-3-11-7-10-4 C-chancer: 2

6 Din Frække G K fik en skønt rygløb bag favoritten Dua Lipa i sin første start efter et halvt års pause. Gik let forbi i opløbet og anviste angreb fra Express Shadow og vandt sikkert. Gangen efter 20m tillæg til Gueule de Quick. Gik udvendigt uden ryg hele vejen, men kom aldrig helt i nærkamp med den førende Gueule de Quick. Var 10m efter denne i mål i tæt kamp om andenpladsen. Har nu holdt to mdr.’s pause, men var jo klar første gang efter lang pause tilbage i maj. Groves heste viser fin form, og den her virker sikker på benene. Får vindertippet her.

9 Guelle de Quick vandt helt let i sin debut her i Aarhus tilbage i juni efter føring fra start til mål foran 6’eren. Har været skadet siden, og træneren melder om, at den kun er på 80%. Så let, som den vandt første gang, kan den godt være med her. Men det er anden række, så den sidder ikke umiddelbart bare i spids fra start. Krydses dog tidligt på baggrund af præstationen i juni.

2 Swingit har ikke vist det store, efter den i sin anden start under samme konditioner som denne gang vandt et løb fra spids her i Aarhus på en 18-tid foran Diana Winner. Senest var der dog lidt fremgang at spore, da den fra tillæg var tredje på afstand af Danny E P på en 18-tid. Har fordel af Aarhus og autostar, og den kan igen en 18-tid, forventer træneren. Den kan føre længe.

5 Dixi gjorde det fint udvendigt på Eik Hindø her i Aarhus forrige gang, men gangen efter kneb det med at holde trit med feltet og var 40-50 meter efter Destiny’s Diamond i mål. Finder den takterne frem fra forrige start i Aarhus, kan den godt være en chance blandt de tre her – måske kan den endda levere overraskelsen.

1 Jugghar Boko og 3 Diana Winner var lige over mål seneste som fjerde og femte. De løber mest med, og der skal ske forbedringer, hvis de skal være vinderaktuelle. 11 Dwight Shadow her en vis fart, men er håbløs ustabil. Svært med spor 11 i Aarhus.


V5-2 / 3. løb

Her kunne 4 Benton Frisco sagtens stå ugarderet. Men galoppen senest stiller et lille spørgsmålstegn, og da 7 Atletico lige så klart er andenhesten i løbet, og den er stabil og altid går godt i Aarhus, så er afdelingen låst med to heste.

A-chancer: 4-7 B-chancer: 3-2-6-5-1 C-chancer

4 Benton Frisco gav forrige opvisning for Mads Petersen efter føring fra start til mål. Var små 20m foran andenhesten Mr. Panamera. Senest kom den tilbage efter lidt pause og sad andet par udvendigt, da galoppen pludselig kom på bagerste langside. Lønborg fortæller om, at hesten var lettet i balancen senest, og det fungerede ikke. Kommer nu i gammel balance. Kan være hurtig fra start, hvis kusken ønsker det. Her er der ingen startraketter indvendigt for, så det ligner spids. Er normalt bedre end de her modstandere, og bliver det den gamle Benton Frico, vi får at se her, så vinder den.

7 Atletico kom senest tilbage efter et par måneders pause. Hang med på lidt afstand af Greek F Boko og er givetvis gået frem med løbet, hvor den startede fra dobbelt tillæg ligesom vinderen. Går normalt godt i Aarhus, og har vundet en del løb den her vej rundt. Er klart andenhesten her i løbet, og kan slå til, hvis favoritten svigter.

3 Apache Line har på det seneste taget en stribe mindre placeringer i amatørløb for Tonny Rasmussen. Løber med i alle tempi og får nu Birger Jørgensen i sulkyen, så den er en triokandidat her med træneren selv i vognen.

2 Phil Taylor var seneste ude i EM for kvinder med finsk kusk. Forsøgte angreb på sidste omgang, men kunne ikke gøre det færdig. Er ofte med fremme, men har kun en sejr i 53 starter. Sejr nummer to kommer næppe her, hvor den også er hårdt inde på pengene.


V5-3 / 4. løb

Et på papiret åbent løb, hvor der hurtigt kunne komme nogle stykker på kuponen. Men jeg var så imponeret over præstationen senest af 3 Enzio, at jeg tager chancen med frisk blank her.

A-chancer: 3-9-6-8 B-chancer: 2-7-1-4 C-chancer: 5

3 Enzio var sidste år matchet hver gang mod de bedste 2-åringer. Den har ikke fået det store ud af de første tre starter i år, hvor den lagde ud i Grand Circle Cons. Senest var den kraftigt forbedret i Consolationsløbet til Jydsk 3-årings Grand Prix. Fra spor 11 kørte Bent Svendsen et inderbaneløb, hvor han smart kørte inden om halvdelen af feltet i staldsvinget. Kom frem udvendigt på den førende favorit Extreme og stred godt. Var kun slået med en længde på en 16-tid, og slog til gengæld så fin en hest som Euro Dream med tre længder. Med en lignende præstation her og en ny 16-tid, så har hesten stor vinderchance, da den er ude i ret moderat konkurrence i forhold til de fleste af dens tidligere starter. Svendsen tror også på vinderchance.

9 Cabo Suroeste har ramt en formtop. Forrige gang fin afslutning, hvor den dog ikke kunne holde Do It Mingus fra livet. Senest vinderhullet bag Master of Disaster. De hullet kom som på bestilling på opløbshjørnet, sprang den bare frem til sikker sejr på fire længder før Katy Perry. Har begge gange gået på 17-tider i Aarhus, så hvis en eller flere fra første volte kan 16, bliver det svært at vinde. Men med fremme skal den nok være på sin gode form.

6 Highyield Draviet tog en fin sejr i Odense forrige gang. Trods bagspor og en plads langt nede i køen undervejs, sluttede den godt af og fangede førende Butterscotch og trak Phil Taylor med til andenpladsen. Senest spids i Norge, men slap til favoritten, der gik kold med 700m igen. Blev trukket ned gennem feltet, men da den fik frit frem, var der ingen fremdrift i hesten. Den leverer meget uens præstationer, men har den en dag som i Odense, så kan den nå et stykke på sin gode afslutning.

8 Cerveza sejrede sidste år otte gange. Der har ikke rigtig været det samme tryk i heste i de tre starter, den nu har gjort efter lang pause. Senest fik den jordens skønneste løb, men der var intet, da den blev trukket ud midt i opløbet, hvor man troede, at den som minimum kunne være anden til vinderhesten Bravur Torkdahl. Finder den pludselig formen fra sidste år, kan den vinde et løb som dette. Men indtil videre, må den nøjes med at være en outsider.

2 Enzo har mest løbet med de seneste starter, som ligger et par måneder tilbage. Var senest ude i Grand Circle Cons. Fulgte mest med på en femteplads et stykke efter vinderen Encore Cloc. Var før Enzio i mål, men det var dennes sæsondebut. Enzo har siden været ramt af feber, og trænere lyder ikke voldsomt optimistisk. Men den har gået flere 16-tider i foråret, og det rækker et stykke her, hvis den kan det igen.

7 Cash Sali er normalt bedst, når den kan udnytte sin starthurtighed og sidde i spids og styre løbet. Men for nogle starter tilbage i april siden gjorde den det flot fra spor 12, hvor den var anden til Whiskey Flame. Senest svarede den hurtige Double Up i spidskampen, men slap til samme efter 500 meters kørsel. Havde ikke det store sparet i vinderhullet, hvor Double Up bare trak fra. Det skal flaske sig meget herfra, hvis den skal være med helt på stregen.


V5-4 / 5. løb

Det her løb bliver efter al sandsynlighed vundet af en af hestene i første volte. Ser kun en enkelt hest fra tillæg, der muligvis kan komme ind i kampen. Til gengæld er de forreste meget jævnbyrdige, så der er brug for en håndfuld heste fra første volte på kuponen sammen med longshottet fra tillæg.

A-chancer: 4-6-1-7-2-11 B-chancer: 12-9-3-10-13 C-chancer: 8-5

4 Express A P vandt seneste en besnærende sejr, hvor den fik hullet som på bestilling og speedede frem til sejr før favoritten Danny E P. Inden da umotiveret galop på først langside, da farten blev taget ud af en Grand Prix-prøve i Aarhus. For tre starter siden stor startgalop, hvor den satte 50 meter til. Fin ophentning som tredje bag Ella Rush. Har vist stor kapacitet, men er stadig ikke sikker på benene. Fejlfrit kan den vinde løbet.

6 Ejsing har været lidt uens i præstationerne efter hestens eneste sejr tilbage i april. Senest galop ud af staldsvinget i 3-årings Grand Prix Cons. I prøven fik den et inderbaneløb og holdt flot hjem til fjerdepladsen bag heste som E Type Cash, Encore Cloc og Eastboundanddown. Sådanne heste findes ikke her, så en fejlfri Ejsing er løbet helt store luring her. Skal med på alle seriøse boner.

1 Diamond P har gjort det pænt et stykke tid, hvor det blev til sejr i Billund for tre starter siden. Fra 20m tillæg fandt Knud Mønster andet par udvendigt, og den speedede sikkert forbi Easycomeeasygo S i opløbet. Havde spids gangen efter og fik lidt tryk undervejs. Kunne ikke stå imod Eros Zola og Colorado Laser i slutfasen. Senest ryg på Destinys Diamond, som den ikke helt kunne følge i opløbet. Er hurtig fra start og ligner spidshesten her. Kan i givet fald føre længe.

7 Etienne Cross er noget uens i præstationerne. Har to gange haft inderspor i autostart og vundet fra spids. Har galopperet i to snorestartsløb – dog ikke fra start. Første gang i snorene havde den spids, men fik tryk af gode Emoji og kapitulerede ved galop i opløbssvinget. Gangen efter pludselig galop i klar føring på første langside og siden endnu en galop. Senest vandt den som sagt fra spids i auto i fin stil foran Danger Gardenia. Lukket startspor her nedsætter chancerne betragteligt for den starthurtige hest. Men kommer Mønster igennem på en eller anden måde, så har den fart til at være med helt fremme.

2 Dressedforsucces har gjort det ganske fornuftigt, hvor den forrige gang var i vinderhullet bag fine Ella Rush og holdt ved bag denne kun slået med en god længde. Senest igen vinderhullet, hvor den kom godt i opløbet. Kunne ikke modstå Cassiopeia B F på open stretch og Dynamic Dancer udvendigt. Er stabil og løber på pæne tider. Kan slå til, hvis det hele flasker sig. Har vundet sin eneste sejr i Aarhus, og kusken vil forsøge at ramme spidsen.

11 Design Of Porsche har skjult form. Har siddet fast to gange. Senest blev det til galop på vej mod en god position. Endte sidst, men forbedrede sig lidt undervejs. I opløbet kørte René Kjær slalom i bedste Ingemar Stenmark-stil, og endte alligevel med at skulle tage hesten op kort før mål, da den var ved at løbe op over flere af de foranliggende. Formen er altså på vej op, og selv om det er svært at give to meter forud, så kommer den med på kuponen som et longshot.


V5-5 / 6. løb

Et meget åbent liga 3 løb, hvor hestene står godt til hinanden. Der er brug for bred gardering her, hvor løbsafviklingen og positionerne bliver afgørende. Sæt så mange heste på, som tegnebogen rækker til.

Chancevurdering

A-chancer: 6-9-8-7 B-chancer: 10-1-5-2-3-4 C-chancer

6 Vip Hall vandt forrige gang skidtlet, da den fik det rigtige løb. Skal sniges med, så har den en afslutning, som de færreste kan stå imod. Den dag var den 15 meter foran programmets vindertip Darius Boko. Senest kun tredje bag Raket Brodde, der førte fra start til mål, men foran 7 & 10 her. Distancen klarer den, men kan ikke skabe løbet selv. Med højt tempo og et rygløb, så kan den fælde mange til slut her – måske alle.

9 Guy Pomponne har tre på stribe. Forrige gang spids og slut på sprint i Odense foran Thisismylife. Senest efter samme recept i Norge over fuld distance. Nu er det anden række og bagspor, og det nedsætter chancerne noget. Men den har kapacitet til at vinde, hvis kusken kan få den til at slappe af undervejs.

8 Cherie De Vie gør stabile præstationer hele tiden. Senest spids på Falster, hvor Wham Bam Boo og Vakse Viggo gik forbi til slut. Gangen inden startede den her i Aarhus på dagens distance. Sad midt i feltet undervejs og fik sent plads. Men havde ikke det helt store sparet og var efter Speedy Højvang og Vip Hall i mål, hvor Andre Ward var vinderen. Er starthurtig, hvilket den ikke kan udnytte fra anden række. Men er bedste inde i løbet af alle og har klassen til at være med her.

7 Speedy Højlund har to mindre placeringer de sidste par starter, hvor den gik pænt som tredje på dagens distance her i Aarhus bag Andre Ward, men før 6 & 8. Senest forceret frem til dødens på Raket Brodde fra spor 12. Måtte slippe taget de sidste 75 meter, hvor bl.a. Vip Hall gik forbi. Går normalt altid godt i Aarhus og er pænt hurtig fra start. Så kusken vil nok forsøge at køre med trods spor 7 i håbet om at finde en god position fremme i feltet. Er sikker på distancen og sidder der lige pludselig en dag.

10 Mr Panamera har fejret mange triumfer i Aarhus på den her distance. Forrige gang vandt den stayerløbet på Grand Prix-dagen foran gode heste. Senest var der ikke noget tryk i hesten mod flere af dagens modstandere. Træneren mistænker halsproblemer, men normalt matcher den de her heste, siger han. Hvis den er ”den gamle” Mr Panamera, kan den sagtens være med i afgørelsen her.

1 Darius Boko har taget sine otte sejre for en del år siden i Sverige. Har været væk i flere år, og har kun startet en gang sidste år, hvor den var fjerde til Pomerans Dag i Odense og en gang i år i Aarhus her for nylig. Her sluttede den pænt af til andenpladsen bag en overlegen Vip Hall. Er givet gået frem med løbet, og træneren er da også optimist, men mener, der er 4-5 stykker, der kan vinde løbet. Den er en af dem, mener han.

5 Ceton Simoni har leveret stabilt gennem lang tid på nær en enkelt svipser forrige gang, hvor den galopperede fra start. Senest i Aalborg frem udvendigt på sidste langside og hold godt ved til tredjepladsen bag Apollo Sisa og Wham Bam Boo. Får den held med positionerne her, kan den afslutte stærkt og er ikke uden chance for at kunne blande sig her, selv om den er lidt hårdt inde.

2 Tinita Tårs har primært slået sine folder i amatørløb for Peter Visti. Klarer distancen og har godt startspor, men møder for hård modstand her.