V5-analyse til Aarhus af Claus Juncker


Tipperstatistik: Spillet for 4.501 kr. Vundet 4.544 kr. TBP 101%. Hitrate: 5 af 22.Printvenlig versionV5-forslag (reserveheste i parentes)

4 Slide So Easy (6)

9 -10 (11)

3-4-1-8-9 (6)

9-1-8-5-7-4 (3)

7-2-8-5 (4)

Pris 240 kr.3.løb / V5-1

Slide So Easy er feltets klart bedste hest og vinderen her.

A-chancer: 4 B-chancer: 6-5-7-3 C-chancer: 2-1

4 Slide So Easy var forrygende senest i Kalmarsundpokalen, hvor den slog heste, der er disse konkurrenter overlegne. Sad undervejs i tredje par udvendigt og angreb i tredje/fjerde spor rundt sidste sving. Kæmpede helt ind i mål til kort sejr. Nullet i resultatrækken fra starten i Oslo Grand Prix forinden skal man intet lægge i. Svarede Ringostarr Treb ud med 1.07,4 de første 500 meter og 1.10,2 på kilometeren og det gav helt forståeligt trætte ben på sidste langside. Har gjort en start i Aarhus for Flemming Jensen tidligere - det var i samme løb sidste år, hvor den vandt let før Triton Neergård og Stand And Deliver. Med perfekt spor, kun syv heste og respektfulde konkurrenter, der formentlig vil være tilfredse med andenpladsen, skal der god fantasi til at forestille sig Slide So Easy slået.

6 Thunder Peak løber med hver gang, men mangler lige det sidste mod de allerbedste. Overtog senest føringen efter 400 meter kørsel og førte an i 13-fart. Med en omgang igen fik den O’Grady frem udvendigt for sig. Kæmpede godt på, men lidt stumme ben de sidste 150 meter, hvor den både lukkede O’Grady og Repay Merci (indvendig rejse, tredjesporsangreb rundt sidste sving) forbi. Sluttede klart godkendt af i Copenhagen Cup-dagens sølvdivision starten forinden. Den første der skal på kuponen, hvis man garderer Slide So Easy.

5 Rocky P H er tilbage i løbene efter næsten to måneders pause. Hang senest fornuftigt med på afstand af O’Grady og Slide So Easy uden nogensinde at være i nærheden af at kunne true dem.

7 Thai Navigator er vel når man ser bort fra Slide So Easy feltets kapacitetsmæssigt bedste hest, men den fungerer ikke som bedst i øjeblikket. Forrige gang galop rundt opløbssvinget og senest som slået ind mod sidste sving. Nu prøves den højrevejen rundt og på kortere distance. Et stort spørgsmålstegn.4. løb / V5-2

Jeg tror stenhårdt på Star Keeper, som viser god form og er ubesejret i Aarhus. Alligevel garderer jeg med Twilight D, som på top ikke er meget dårligere - ikke mindst fordi jeg tror den bliver understreget i V5-spillet. Bag ved er det helt åbent, og reelt er der yderligere seks heste med vinderchance i varierende grad.

A-chancer: 9 B-chancer: 10-11-4-5-8-3-2 C-chancer: 1-6-7

9 Star Keeper har vist sig at fungere fantastisk på stayerdistancen, hvor den leverer gode præstationer hver gang. Senest taget roligt fra start, men efterhånden fandt den frem i andet par udvendigt. Fremstød med 1300 meter til mål, men galoperede umiddelbart efter ud af svinget – samme sted som den galoperede starten forinden. Tabte ikke så mange meter, men måtte en tur ned i femte par udvendigt. Nyt fremstød som første hest i tredje spor med 800 meter igen. Koblede grebet rundt sidste sving, men slået med mindst muligt af Thunder Bell (startede 40 meter foran), der angreb indvendigt om. Har startet to gange i Aarhus med to sejre til følge, og selv om den ikke er snorlige i svingene højrevejen rundt, finder den ud af det. Er feltets klart mest formstærke hest og det klare førstevalg.

10 Twilight D under præsterede senest, men var også uheldig med løbsafviklingen. Fulgte med i ryg på Star Keeper, da denne angreb i tredje spor med 1300 meter igen og blev så sat af, da denne galoperede. Siden forceret frem til dødens og til spids rundt sidste sving. Måtte overgive sig til Star Keeper ind på lige bane og syrede helt til de sidste 150 meter. Starten forinden klar godkendt i liga 2-løb bag så gode heste som VM Viking Cup, Tourmalet og Sun Esterel, men foran Machiavelli og Beyblade. Tilbage på sit topniveau er den førsteudfordreren.

11 Confidence har ikke de store resultater at henvise til i år, men har alligevel gået godkendte løb i hårdt selskab. Forrige gang i Lord Valentines Mindeløb var den med i et par alvorlige tempovekslinger og på den baggrund holdt den farten fint ind i mål. Senest var den ude i gruppe II-femårsløbet Lyon Grand Prix 2019, hvor den hang på efter bedste evne, men mødte for gode konkurrenter. Har mere fart end styrke og jeg ser den ikke have fordel af distancen. Alene på klassen skal den dog kunne løbe med helt frem.

4 Dino Silvåkra er en brølstærk type, der måske har tabt lidt af den hysteriske form, den i starten af året stablede sejre med. Gik uden ryg i tredje spor de sidste 800 meter senest, men på det tidspunkt blev der kørt stærkt, og den havde svært ved at tage sig frem. Holdt alligevel farten godkendt. Kæmpestor hest, der ikke har fordel af at skulle vende rundt på en tallerken fra spor fire i volten. Til gengæld har den stor fordel af distancen og at sidde med fremme fra start. Kapacitet til at overraske.

5 Greek F Boko har gode erfaringer med Aarhus, hvor den i sine to starter har været hhv. første og anden. Er noget uens i sine præstationer og har stadig ikke levet op til den kapacitet, men fornemmer den besidder. Præstationen senest var dog af bedste mærke. Fremstød med omgang til mål, men måtte korrigeres lidt og tabte rytmen med galop til følge, da den foranliggende gik lidt sent med. Stort terræntab og havde stadig langt frem med 500 meter igen. Trukket på tværs ind på lige bane og sluttede forrygende af bag Casino Brick (slået med en længde). Savner at se et par gode løb i træk fra den, men er den som bedst, skal den regnes.

8 Dekadent K er i bedre form end resultatrækken indikerer og trives på distancen. Fik godt rygløb i bagfeltet senest og leverede en god afslutning bag Juan, som den intet kunne stille op overfor. Men var kun en længde fra andenpladsen og en halv længde fra Chock Nock (20 meter tillæg). Gangen forinden efterladt i dødens med 1200 meter igen. Klart slået af Stud Muffin og Something Fishy (diskvalificeret), men godkendt endda. Bliver givet kørt lidt på chancen indvendigt om.5. løb / V5-3

Igen har jeg stor tiltro til Flemming Jensen, som altid har sine heste på top til liga-finalerne. Både Cheri De Vie og Raket Brodde er godt gående og har så gode startspor, at jeg ikke vil undlade dem på kuponen.

A-chancer: 3-4-1-8-9 B-chancer: 6-7-8-5-2 C-chancer:

3 Andre Ward gør her sin første Aarhus-start, hvilket jo altid kan være et usikkerhedsmoment, men jeg har en idé om, at det ligefrem kan være en fordel. Det samme er distancen. At der ikke er de samme ettaller i resultatrækken som tidligere, er mere et udtryk for uheld end svigtende form. Efterlod således et rigtigt fint indtryk senest, hvor den trods en kraftig tempoveksel i et forsøg på at komme til spids halvvejs i løbet, kom til at sidde fast med alle kræfter i behold i vinderhullet over mål. Storpullende var den således kun slået med en længde af så god en hest som Chock Nock (20 meter tillæg). Galoppen gangen forinden lægger jeg intet i – så fin ud i fremstød rundt sidste sving, men gik kontra på sin murphy-blænder ind på lige bane og slog derfor på en galop. Flemming Jensen har altid hestene på top til liga-finalerne og jeg tror han kan tage sin tredje V5-sejr i træk.

4 Cheri De Vie galoperede i hastigt fremstød rundt sidste sving senest, men er normalt stabiliteten selv og har ikke tidligere haft problemer med Aarhus-banen. Gangen forinden sluttede den forrygende af til kort sejr før Asger Molar efter et løb i tredje par indvendigt undervejs. Er fornuftigt hurtigt ude fra start og fra et perfekt spor fire har Steen Juul flere strenge at spille på. Over 2.300 meter er det ikke utænkeligt at Kasper K. Andersen ønsker at slippe spidsen med Raket Brodde og så er Cheri De Vie hurtig nok til at være den, der først kommer frem. Et oplagt modbud.

1 Raket Brodde har fået lov til at puste lidt ud efter en overdådig præstation senest. Galoperede fra start i kamp om spidsen og satte ca. 50 meter til. Siden flot ophentning. Søgte med i angreb rundt sidste sving og eget fjerdesporsangreb ind på opløbet. Blev kørt yderligere ud i banen af en indvendigt liggende VIP Hall, men sluttede alligevel forrygende af. Er lynhurtig fra start og Kasper K. Andersen bestemmer selv om han vil køre i spids. Har ikke fordel af distancen, men den viste form berettiger til et kryds på V5-kuponen.

8 Speedy Højlund har en miserabel resultatrække at henvise til, men er langt bedre end det og har både fordel af bane og distance. Senest galoperede den i fremstød rundt sidste sving og starten forinden kort før mål efter at have siddet udvendigt på den førende sidste omgang. Havde ved den lejlighed måske svaret Asger Molar ind i mål, selvom denne fik et langt bedre løb. Har kapacitet til at vinde løbet og er den helt store fidus.

9 Asger Molar gør det godt hver gang og virker til at være under stadig udvikling. Førte seneste an i 1.11,9-fart den første kilometer, men alligevel forsvandt den væk fra konkurrenterne rundt sidste sving. Fik lidt trætte ben mod slut, men vandt alligevel med 4-5 længder til de godt kommende Raket Brodde (indledende startgalop) og VIP Hall. Præstationen gangen forinden var også af bedst mærke, selv om den blev nedspeedet af en stærkt kommende Cheri De Vie. Har ulempe af anden række bag bilen, hvor den ikke kan udnytte sin starthurtighed. Kan vinde med optimal tur i den.

6 Bosse Game var efter en mindre downperiode tilbage på toppen senest. Halsede lidt efter de første 800 meter, hvor der blev kørt rigtigt stærkt, men fandt så en position i tredje par udvendigt. Ryg at gå på rundt sidste sving og eget angreb ind på opløbet. Afsluttede forrygende til sikker sejr. Har fordel af distancen, men kan komme til at sidde skidt til fra spor seks. Kræver overpace og racing luck for at kunne kunne vinde mod disse modstandere.6. løb / V5-4

Det er blank Damien Shadow eller mange heste på kuponen. Med tanke på spørgsmålet omkring Damien Shadows halsproblemer vælger jeg det sidste.

A-chancer: 9 B-chancer: 1-8-5-7-4-6-3-11-12 C-chancer: 2-10

9 Damien Shadow var nedsat af kraftige halsproblemer i sin prøve, så den start skal man ikke lægge noget i. Positivt var det til gengæld at se, at travet flød rigtigt flot for den til tider lidt kantede hest. Starten forinden galoperede den umiddelbart efter start i Billund, mens den for tre starter siden imponerede ved at besejre ældre og mere rutinerede modstandere efter tidlig føring. Kapacitetsmæssigt er den lige et niveau over disse modstandere og er den halsproblemerne kvit, skal den selv fra anden række vinde løbet.

1 Donato Hyrdehøj vandt sidste år det tilsvarende løb for de treårige heste og kommer til start med skjult form. Sad senest bomfast i sin prøve og gik i mål som fjerde med masser af kræfter i behold. Starten forinden havde den dårligt spor i sprintermesteren og kom til at sidde lang tilbage, men alligevel var den fint med hjem. Er starthurtig og dermed sikret en god position – måske endda i spids. Står distancen og med sporfordel skal den være en chance lige efter favoritten.

8 Denimcowboy gik forrygende fra dødens for tre starter siden, hvor den tog Darwin Ice ned udvendigt fra. Starten efter hang den ok på i Sprintermesteren, mens den senest var helt under isen fra dødens i prøven. Har lidt svært ved at økonomisere med kræfterne og finder nok de 2.360 meter lidt for langt. Har dog god kapacitet og med det rette rygløb, kan den ikke udelukkes.

5 Darth Wader S M har slet ikke fået det ud af sæsonen, som man kunne forvente efter at den som to- og treåring var lige efter de allerbedste i årgangen. Åbnede senest til spids for at slippe til Dontpaytheferryman. Hang ok på i opløbet, men fik stumme ben de sidste 150 meter. Er starthurtig og dermed sikret et godt løb. Hvis den er gået yderligere frem, skal den regnes.

7 Darwin Ice holder fornuftig form, men er handicappet af startspor, distance og nok også den krævende bane med niveauforskelle. Kan åbne lynhurtigt fra start, men det koster kræfter ude fra spor syv og de vil så mangle i slutfasen. Galoperede ind i første sving senest, men den gangen før fik en lidt heldig sejr, da Rapanoe Bell bliv diskvalificeret for trængning. Klassen har den, men det kræver held at vinde under disse konditioner.

4 D J O’Kay så fin ud fremme i føring senest, men blev stum lige af en gang ind på opløbet. Havde indledt løbet med tredje spor rundt første sving for så at blive forceret til føring. Gangen forinden startgalop og for tre starter siden holdt den ok ved udvendigt på No Soup For You. Har kapaciteten, men hvad med formen?

3 Drønviktormolar hang fint på efter indvendig rejse i prøven. Sporet er perfekt, men den skal være forbedret for at kunne vinde her.

6 Deliciousstone har haft dårlige spor og siddet langt tilbage de sidste tre starter. Til gengæld har den leveret gode afslutninger. Slået med en længde af en spidskørt Denimcowboy for tre starter siden efter at have taget en del længder ind gennem opløbet. Trives både i Aarhus og på distancen, men sporet er lidt yderligt.

11 Dollar Esterel leverede en rigtig flot ophentning efter galop senest. Gangen forinden galop ind mod første sving. Er uprøvet i denne sammenhæng, men har en vis kapacitet og er under udvikling. Sporet trækker selvfølgelig meget ned.

12 Dante Brogård hang rigtigt fornuftigt på i prøven. Blev brugt lidt fra start og sad som første hest i andet spor rundt første sving, inden den blev bakket ned indvendigt. Kunne have været en sjov luring med godt spor, men fra det yderste spor i anden række må en præmie være det optimale.7. løb / V5-5

Double Up kunne være et blankbud, men spørgsmålstegnet ved distancen gør at jeg garderer.

A-chancer: 7-2-8-5 B-chancer: 4-11-10-9-3-1 C-chancer: 6

7 Double Up har udviklet sig enormt siden treårssæsonen og fremstår som en af årgangens bedre heste. Senest indvendig rejse i Sprintermesteren, hvor den holdt godt ved og bare var slået med to længder. Tabte rytmen i opløbet starten forinden, da den blev hevet på tværs til angreb. Overlegen spidssejr for tre starter siden. Er katapulthurtig fra start og sidder normalt direkte i spids selv fra spor syv. Det eneste man kan sætte et spørgsmålstegn ved, er om distancen lige er i overkanten. Alligevel skal det være en kæmpe vinderchance.

2 French Quick viste i forrige start på Copenhagen Cup-dagen, hvor god en hest det er. Efter et løb i andet par udvendigt angreb den som første hest i tredje spor de sidste 300 meter. Havde et stykke frem til en spidskørt Hocus Pocus, men på en god afslutning blev den fanget på stregen. Starten forinden fin sejr fra dødens. Galoperede senest kort efter start. Har perfekte forudsætninger med god kusk og optimalt spor. Samtidig også fordel af distancen.

8 Coco Line har udviklet sig helt enormt på det seneste og har imponeret reelt de seneste to starter, hvor den begge gange har vundet trods dødens. Har tidligere klaret Aarhus-banen og må forventes at have fordel af de 2.300 meter. Spor otte behøver ikke nødvendigvis være en kæmpe ulempe i mine øjne. God vinderchance.

5 Don Cash havde stort besvær med Aarhus-banen tilbage i september. Jeppe Juel er da også igen forbeholden og anbefaler at man følger den i opvarmningen på dagen. Kapaciteten er til gengæld skyhøj. Senest fjerde par udvendigt, med i ryg i tredje spor på sidste langside, eget fjerdesporsangreb rundt sidste sving, tog let en spidskørt Come On Party ned over opløbet, sejr med 1 længde. Tog også en spidskørt Tårnfalken A M ned over de sidste 800 meter for tre starter siden.

4 Newton Tile står hårdt til på pengene og er feltets mest urutinerede hest. Blev brugt hårdt fra start senest, hvor den først servede til føring under pres af Caviar’s La Marc og siden svarede Come On Party lidt ud, inden denne overtog føringen. Hang godkendt på efterfølgende med tanke på det hårde selskab og var slået med 3½ længde af Don Cash. Blev passeret på nærmest målstregen af en smugkørt Master Of Disaster. Gangen forinden vinderhullet og indvendigt om Diva Sisa, der brød et spor ud med 500 meter igen. Holdt hjem til sikker sejr med en længde til Diva Sisa og Desert Fox. Kun en mindre vinderchance her.

10 Don Anton og 11 Hocus Pocus har begge god klasse og viser fin form, men kommer til at sidde håbløst til fra dårlige startspor. Det er for stort et handicap i dette selskab.