V5-analyse til Aarhus af Jesper Elbæk

Tipperstatistik: Spillet for 4.169 kr. Vundet 1.003 kr. TBP 24%. Hitrate 5/15.

Printvenlig versionV5-forslag

1-6-5-4-10

8-5-4-6

3-8-6

2-7-3-5

2 Donna Di Damgård

Pris: 240 kr. (240 rækker)3. løb / V5-1

Chancevurdering

A-chancer: 1-6-5-4-10 B-chancer: 7-3-2 C-chancer: 8-9

V5-prologen er Preben Munchs Mindeløb Consolation. Hovedløbet køres som 9. løb. Altså udelukkende hopper i dette løb, hvor kortene er godt blandet.

1 Time To Face går altid gode løb for professionel, mens det kikser lidt for amatørkusk. I Odense 3. maj trak Michael Lønborg sig fra start, og sad sidst undervejs i et løb, som Dolly Park førte an i. Fjerde par udvendigt og angreb med 500m til mål. Trampede bare forbi til sikker sejr foran godt afsluttende Diana Østervang. I Aalborg 19. maj havnede Time To Face i andet par udvendigt mod Denimcowboy, Darwin Ice og flere andre gode heste. Havde vundet løbet, hvis ikke Darlington havde fundet et hul indvendigt, fordi Darwin Ice brød et spor ud i banen. Timer Michael Lønborg starten perfekt her, så skal de andre altså være gode for at plukke Joke Face-datteren ned.

6 Livi Lady har gået rigtig godt i starterne i Bo Westergaards regi. I Aalborg 19. maj kørte Bo Westergaard selv Dream Vacation-datteren, og angreb med i ryg på Bent Svendsen med Created Face, men måtte selv afsted i tredje spor med 250m hjem i jagten på førende Ceton Simoni. Nåede ikke frem til denne, men ydede en flot indsats endda. Senest blev det til galop i fuld fart ind i første sving, hvor Livi Lady havde sigtet indstillet på at overtage spidsen fra Henbianca Boko. Fik derefter bare et arbejde bagved feltet. I fejlfri udgave er Livi Lady en klar vinderchance.

5 Cjela Nordal havde også galop på i seneste start, hvor et par konkurrenter kom drønende ned lige foran Sonny Brotherton og Henrik ”Russer” Nielsens hest. Gik dog en helgiftig ophentning efter galoppen, og var dagens staldskrig spillet ned til odds 4,5. Uden galop her, så kan Cjela Nordal sagtens vinde.

4 Dazzle Nock har kapacitet i overflod, men er samtidig ikke helt stabil. Bent Svendsen var anden med den i DM 19. april på Lunden, og at der kom sejre derefter, kom ikke bag på nogen overhovedet. Men derefter blev det til galop på Jägersro – og også senest i Aarhus, hvor galoppen kom på vej ind i første sving. To heste galopperede lige foran Dazzle Nock, så det er ikke sikkert, at det kun var hendes egen skyld. Gik en giftig ophentning, og speedede forbi mange i opløbet til en mindre præmie. Livsfarlig her uden galop.

10 Aque De Vie er klassehesten i feltet med sine 385.000 kr. på kontoen. Det er ikke mange løb den Steen Juul-trænede hest vinder længere, men hun har en vis hårdhed, og i et løb som dette kan Chipmate-datteren måske slå til.

7 Rapanoe Bell vandt let senest på cirka 1.17,1 – men blev korrekt diskvalificeret for trængning. Så uden kusken havde skabt sig plads, så havde Rapanoe Bell jo stået med en mindre placering. Men formen er god, og det er jo dét spillerne skal forholde sig til. 3 Diana Østervang galopperede ind i første sving senest, og starten forinden i Aalborg 19. maj var Diana Østervang første hest uden for pengene i et stærkt besat løb, som blev vundet af Darlington foran Time To Face og Denimcowboy. 2 Chakita T Hall kan langt mere end de seneste resultater, og skal på de store V5-kuponer.

4. løb / V5-2

Chancevurdering

A-chancer: 8-5-4-6 B-chancer: 1 C-chancer: 2-3-7-9

V5-2 er en 3-årsprøve for hingste/vallakker. Disse prøver er som regel temmelig favoritbetonede, men mindre end fire krydser vil være lidt risky, som jeg vurderer det.8 Erling får vindertippet, både i Fast Track-programmet og i denne ekspertanalyse. Den Henrik Thomsen-trænede Great Challenger-søn vandt senest Grand Circle 3-års Championat i Skive på en forrygende speed, hvor den tog sig forbi Eastboundanddown, Epicwildfire M T og Ecco C N i opløbet. Fuld form er der på Erling, som kun har startet i Aarhus én gang tidligere, og her blev det til galop i Jydsk 2-årings Grand Prix. Det skal man selvfølgelig være OBS på!

5 Empire gør sin første start på dansk mark, hvilket måske ikke er så underligt i og med, at Væsterbo Prestige-sønnen er i træning hos Jägersro-træneren Tomas Malmqvist. Virkelig en lækker type, som virkede helt ubesværet, da den vandt på 1.14,3 på normaldistancen senest. Klar vinderchance.

4 Epicwildfire M T galopperede en fremskudt placering væk i opløbet i Grand Circle 3-års Championat i Skive 10. juni. Galoppen kostede som minimum en tredjeplads til Erling og Eastboundanddown, og måske endda andenpladsen. Men nu skal travløb jo altså gennemføres i trav. Starten forinden var på Copenhagen Cup-dagen, hvor Epicwildfire M T var anden til den svenske Muscle Hill-søn Hill Of Fame F, og skal nok vide at manifestere sig i årgangstoppen. Vandt sidste år Jydsk 2-årings Grand Prix Consolation foran Eightdaysaweek.

6 Explosive Peak startede senest i Grand Circle 3-års Consolation, hvor den var anden til Encore Cloc med Henrik Lønborg. Lønborg var først ude, og overtog spidsen fra Explosive Lady. Men slap til Steen Juul, da han kørte fremad med Explosive Peak. Ind på opløbet havde Encore Cloc dog mest fart på open stretch, og vandt til slut forholdsvist ukompliceret. Men Explosive Peak skal nok tjene sine penge. I dette løb skal den i første omgang være mellem de tre første for at gå videre til finalen.

1 Eddie Cook var tidligt klar og har vist mange flotte præstationer allerede. Men i tiende forsøg mangler der stadig et ettal i protokollen, og mod disse kanoner, så kommer sejren vel heller ikke hér? Er virkelig hurtig fra start, så Bent Svendsen kan være med til at bestemme taktikken i dette løb. Måske spids og så slippe til én, som ikke slipper til flere, kan være løsningen? Gik rigtig godt senest den startede i Aarhus, hvor Eddie Cook sad totalt fast bag vindende Energy Mix.

De sidste fire deltagere ser jeg ikke med vinderchance, men med optimal løbsafvikling kan det selvfølgelig ikke afvises, at en af dem tager en tredjeplads og dermed en finalebillet til Grand Prixet.5. løb / V5-3

Chancevurdering

A-chancer: 3-8-6 B-chancer: 1-9-5-2-7 C-chancer: 4

V5-spillet fortsætter med en 3-årsprøve for hopperne. Panamera Racing har fået Expensive Attitude hjem fra Italien, men første sejr lader vente på sig. Måske kommer den her?3 Expensive Attitude tipper jeg som vinder. Og det gør jeg, fordi den har klart bedre startspor end det værste modbud 8 Exclusive Laser. I Aalborg var Expensive Attitude hurtig fra start i Grand Circle 3-års Hoppechampionat, men galopperede ind i første sving. Gik en fremragende ophentning, og sluttede femte. Senest på Jägersro var Expensive Attitude også hurtigt ude fra sit springspor, men måtte ud i fuld længde på første langside for at komme til spids. Fik ikke fred fremme i spidsen, og den klejne hoppe smed håndklædet i ringen med 150m til mål, hvor blandt andre danske Exit To Heaven løb forbi. Klarer den Aarhus-vejen, så må den have vinderchance.

8 Exclusive Laser vandt Grand Circle 3-års Hoppechampionat efter en flot præstation, hvor den i opløbet gjorde kål på førende Ebony Blåbjerg. Det var med René Kjær i sulkyen, men nu er Steen Juul tilbage, og han har også vundet med One Too Many-hoppen på en 1.15-tid. Det var om lørdagen i Copenhagen Cup-weekenden, hvor Exclusive Laser blev taget roligt fra start. Gik frem udvendigt på Ebony Blåbjerg med en omgang til mål, gik forbi denne i opløbet, og afviste også angreb fra Excellent Torkdahl. Fin hest denne her.

6 Eenymeenyminymoe galopperede i første sving i Grand Circle i Aalborg, hvor Væsterbo Prestige-hoppen kom i klemme mellem et par konkurrenter. Den ene fik bøde for ”snæver passage”, så det var altså ikke kun Eenymeenyminymoes egen skyld, at den galopperede. Nu prøves den kapacitetsfulde hoppe, som i sin debut vandt Auktionsløb for Hopper til 50.000 kr., så med Flemming Jensen – og det kan vise sig at være et spændende match. Har startet en enkelt gang i Aarhus, hvor den galopperede.

1 Eye In The Sky vandt senest på Charlottenlund Travbane i et amatørløb, hvor Maria Hansen styrede Coktail Jet-hoppen rundt på 1.16,6/2000m. Overtog spidsen efter 6-700m, og så hellækker ud hele vejen. Nu med René Kjær.

Øvrige gode chancer for at tage sig videre til finalen i Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix er 9 Enough Cash, som er urutineret, men får en rolig start bagved andre heste samt 5 Explosive Lady, som er rigtig hurtig fra start, og sandsynligvis køres offensivt for så at slippe til 3 eller 6.6. løb / V5-4

Chancevurdering

A-chancer: 2-7-3-5 B-chancer: 6-1-8 C-chancer: 9-4

Løbsdagens anden åbne 3-årsprøve har deltagelse af en ny kvartet, som på forhånd står med de største chancer for at dele de tre sikre finalebilletter imellem sig.2 Eastboundanddown kommer til start med en flot andenplads i Grand Circle 3-års Championat i Skive, hvor den ganske vist blev nedspeedet af Erling, men alligevel gik et flot løb fra startspor 12. Har startet i Aarhus tre gange tidligere uden nogen som helst problemer, og fra et perfekt startspor, så har Peter Rudbecks hest klar vinderchance uanset løbsafvikling.

7 Ecco C N blev kørt offensivt i Grand Circle-løbet senest, og måtte til slut lade Erling og Eastboundanddown løbe forbi. Ja faktisk også Epicwildfire M T, men denne galopperede en fremskudt placering væk kort før mål. Steen Juul har nu startet Ecco C N tre gange, og Ens Snapshot-sønnen viser fremgang på fremgang. Lidt bøvlet startspor her, men det løser sig nok. Ecco C N vandt sidste år Jydsk 2-årings Grand Prix i Aarhus for Henrik Lønborg, så den er fortrolig med banen.

3 E Type Cash blev diskvalificeret for trængning i Grand Circle, da kusken Gordon Dahl påkørte Jeppe Juels deltager Euro Dream i første sving på vej mod spids. Men det er nu ikke derfor Gordon ikke kører E Type Cash her, for udelukkelsen udløber dagen før dette løb. Man ønsker bare at prøve Flemming Jensen på E Type Cash, og Jensen kørte også hesten senest i Billund 28. juni, hvor den gik godt. Det blev simpelthen bare for langt frem til førende Elektra Henley, som Anders Pedersen var stukket væk med.

5 Encore Cloc tog senest spids, slap til Explosive Peak med Steen Juul, men speedede forbi igen på open stretch til sikker sejr. Det var i Grand Circle Consolation, og Encore Cloc skal nu forsøges mod de bedste.

6 Enzo Brogård gik godt på Jägersro 11. juni til en stor førstepræmie, 1 Eivo Torkdahl gør første start for sin nye ejer og så kan 8 Ejsing og 9 Eldorado meget i fejlfri udgave.7. løb / V5-5

Chancevurdering

A-chancer: 2-4-1-3 B-chancer: 8-9-10 C-chancer: 5-6-7-12-11

Så er det blevet tid til dagens hovedbegivenhed Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix. Dette løb kan give et seriøst fingerpeg om, hvem der løber med det blå bånd i Dansk Hoppe Derby sidste lørdag i august.2 Donna Di Damgård må blive klar favorit her i Grand Prixet. Den Tomas Malmqvist-trænede hest blev kørt til spids ind igennem første sving, og havde totalt styr på løbet resten af vejen. Det ligner en komplet hest denne Great Challenger-datter, og det er svært at påpege nogle uromomenter.

4 Duka Moseby var ude i samme 4-årsprøve som Donna Di Damgård. Sad i tredje par indvendigt bag denne og Dark Passion, og Bent Svendsen ledte desperat efter angrebsplads de sidste 600m hjem. Udvendigt dækkede Dusty Shadow af, men midt på opløbet kom chancen så, da Anders Pedersen søgte ud fra inderbanen til angreb. Svendsen dykkede indvendigt, og Duka Moseby sprang frem som en tiger! Var slået med en længde, men gik over mål med fuld fart, og kan ikke afskrives vinderchance her.

1 Delicious One vandt Grand Circle 3-års Hoppechampionat sidste år, men at den var SÅ klar som i 4-årsprøven, det kom måske alligevel bag på de fleste. Steen Juul bombede direkte til spids med Delicious One, og afviste med det samme en startraket som Danielle D D, vinder af Dansk Avlsløb for Hopper sidste år. Destiny kom i et godt angreb med 6-700m hjem, men op ad bakken sagde Delicious One bare farvel og tak, og stak fra til sikker sejr. Topchance, og mon ikke Steen Juul igen fyrer Delicious One af fra start for at fange ryggen på Donna Di Damgård?

4 Destiny har jeg lige været lidt inde på. Sad langt tilbage undervejs, men blev skudt af med 6-700m til mål, og fulgte bedst med Delicious One op mod mål. Afviste endda en rygkørt Danielle D D til tredjeplads, selv om denne havde fået et perfekt løb og angrebsplads på bestilling. Destiny vandt Grand Prixet sidste år, og har således en titel at forsvare.

8 Danielle D D blev opereret for mus i vinterpausen, og sæsondebuterede faktisk i 4-årsprøven. Her prøvede Jeppe Rask lidt til fra start, men blev afvist direkte af Delicious One, og fandt så perfekt ned i ryggen på denne. Angrebspladsen kom uden problemer i opløbet, og Danielle D D løb ind på en fin tredjeplads bag Delicious One og Destiny. Er sikkert forbedret her efter Jeppe Rask har kunnet træne videre med From Above U S-datteren.

9 Dusty Shadow har kæmpestor kapacitet, men er ikke ligefrem venner med Aarhus-banen og/eller højrekørsel. Gik fint i sin prøve mod Donna Di Damgård og Duka Moseby, men bagspor og bagdel af banen må nedsætte chancerne til en pladschance.

10 Dominique A P er en stærk dame, som blev kørt frem i dødens på Donna Di Damgård i prøven. Faldt dog på eget greb, men Morten Juul kommer helt sikkert med en endnu bedre Dominique A P her i Grand Prixet.

De sidste fem er alle gode heste, men vinderchance vurderer jeg ikke, at de skal have.