V5-ANALYSE TIL Aarhus 10. maj AF Henrik Dyhrberg

Tipperstatistik: Spillet for 432 kr. Vundet 0 kr. Hitrate 0 af 2. Tilbagebetalingsprocent: 0%

Printvenlig version


V5-FORSLAG

1-2-3

5-6-7-9

3-7-10

2 Denimcowboy

4-5-6-8-9

Pris 180 kr.

V5-1 / 2. LØB

Et spændende V5 spil indledes med et løb, hvor to heste måske udgør en sikker gardering, da Swingit og Attached virker hovedet højere end deres modstandere, men der er en luring i løbet.

A-chancer: 3-2 B-chancer: 1-4 C-chancer: 5-6

3 Swingit har som sin mor Honey Love Victory god styrke indenbords, og efter en ”øjenåbner” i sin debut i Skive, vandt hun meget let senest i Århus, hvor hun havde fået forskoene af. Swingit blev kørt til spids ud af første sving, og vandt siden ubesværet før Diana Winner og Eurostone. Knud Mønster fortalte efter løbet, at hun havde fordel af Århus, og trænerens heste viser topform, så Swingit er uden tvivl en hest, som skal afkrydses. Starter på samme balance som sidst.

2 Attached havde sandsynligvis stået med to sejre i programmet, hvis ikke han havde galoperet i sin DK-debut i Aalborg. Attached var da på vej mod spids, men hoppede, og siden løb han på en ny galop i starten af opløbet, da førende Livi Oxford H M skulle angribes. I Skive var der ingen slinger i valsen, hvor Attached blev kørt til spids ud på sidste omgang og siden vandt let før Explosive Lady og Swingit. Jeg tror dog ikke, at man skal se Attached som en stensikker vinder, da han virker som en hest, man ikke kan slippe helt endnu, og man skal også tænke på, at Morten Juul har døjet med sygdom i stalden, men måske der er lys forude, da Dickson Shadow vandt torsdag i Billund og brød den over månedlange sejrstørke.

1 Coco Højgård er en luring til de spillere, som går efter de store penge. Hun har tidligere vundet løb i Århus for sin ejer i tiden 1.18,3a/1800m og køres nu for første gang af træner, og amatørkørte heste, som køres af ”proffer” for første gang, skal man altid se op for. Seneste eksempler så man i DM for Travtrænere, hvor Bent Svendsen vandt med heste som Walkman June og Thunder Bell.

4 Bella Dilli er formmæssigt i stand til at gå et godt løb, men det kniber med travet, og det kostede en galop sidst med godt en omgang til mål. Hun kom pænt tilbage og blev fjerde. Den dag man får løst problemerne med travet, kan hun vinde løb.

V5-2 / 3. LØB

Jævnbyrdigheden er meget stor i dette 3 års løb, hvor der er masser af rå-talent repræsenteret. Blot tre af de startende heste har prøvet Århus-banen før og det kan måske blive udslagsgivende.

A-chancer: 6-9-7-5 B-chancer: 1-8-4 C-chancer: 3-2-10

6 Ejsing er bror til Destiny og vandt overlegent med kræfter sparet i sin første start efter pause efter føring fra start til mål. Ejsing kan banen, og er et åbenlyst talent, og det er et 3 års løb, som givetvis skal vindes ved at få de små marginaler med sig, og her har Ejsing en lille fordel som værende Århus-hest med en Århus-træner i vognen.

9 Escape A P er en meget fin hest, som ved sejren i sin forrige start i Odense vandt fra spids i fin stil. Sidst sad han udvendigt på førende Volleyball, men hoppede på opløbshjørnet i et opskruet tempo, hvor han rullede over, men der var stadig kræfter sparet i hesten. Løbet blev vundet af Volleyball i tiden 1.15,9a/2160m. Fra spor 9 kan Birger Jørgensen afvente løbets gang og slå til i opløbet.

7 Eivo Torkdahl er en topafstammet hest, som løste sin debut i fineste stil på Lunden. Eivo Torkdahl tog enkelt spids og svarede angreb op fra Enjoy The Cocktail, som angreb fra vinderhullet. Spor 7 er besværligt, men hesten virker starthurtig og ukompliceret, så jeg har stor tro på, at det løser sig, og Eivo Torkdahl ligner, som flere af dagens modstandere, en kommende årgangsløbshest.

5 Express De Luxe vandt en besnærende sejr i Billund for tre starter siden og blev omtalt som et meget stort talent af hestens træner Gitte Madsen. I starten efter lavede han en umotiveret galop kort efter start. I sin sidste start i Skive gik han klart godkendt i taktisk afviklet løb, hvor han fra andet par udvendigt blev sat af i tredje spor i sidste sving, samtidigt med at inderbanehestene Livi Oxford H M og Jelmer Boshoeve stak af med sidst nævnte som vinder.

1 Energy Mix er en starthurtig hoppe, som i sine sidste to starter har taget spids. I Aalborg blev hun kørt i spids, men blev træt til slut og tabte til Eros Zola. Sidst i Odense slap hun spidsen til den senere vinder Exit To Heaven og holdte farten pænt til mål. Energy Mix er en fin og stabil traver, som vil klare højre-vejen rundt, men hun mangler måske lige den sidste styrke i at være med helt til mål i sejrskampen.

8 Eddie Cook har tre andenpladser i seks starter, men er ingenlunde en hest, som ikke kæmper helt til mål, for det gør han. Han har bare mødt gode heste, og sidst i Odense blev han anden bag stortalentet Erik Clausen. Eddie Cook åbnede da til spids fra spor 8 og var på afstand af vinderen sikker på andenpladsen. Løser det sig fra sporet, er han med fremme igen.

4 Enjoy The Cocktail har fået et par gode læreløb i sine to første starter, hvor han har været kørt lidt på sikkerhed. I sin debut blev han efter en langsom start sendt frem udvendigt på førende Epos Østervang og holdte farten ok til mål. Sidst havde han ryg på vinderen Eivo Torkdahl og gik godt. Hvis han klarer banen, er han en chance, og han køres denne gang af Kasper K Andersen.

3 Es Trenc er en stor hest med store forbevægelser, som er kommet fornuftigt i gang med karrieren, og der er ingen tvivl om, at han vil udvikle sig i takt med flere starter i kroppen. Sidst i Odense sad han i 3I undervejs og hang på. Forrige start i Århus hoppede han i første sving, men kom flot tilbage i opløbet. Skal dog forbedre sig rent tidsmæssigt for at være en vinderchance.

2 Echezeaux starter efter pause. Han har en lidt varm afstamning, men virkede dog som en fornuftig hest som toårs. I sin sidste start inden pausen gik han klart godkendt fra dødens bag Encore Cloc, og han skal ikke undervurderes i sin sæsondebut.

10 Enzo Victory fik galop på i sin sæsondebut, men gik pænt til mål. Han er faldet efter den tidligere Århus-specialist Lunas Victory, der vandt alle sine 12 sejre i Århus, og slægter han moderen lidt på, vil det hjælpe ham mod disse heste fra spor 10.

V5-3 / 4. LØB

A-chancer: 7-10-3 B-chancer: 2-4-8-9-6-5 C-chancer: 1

7 Ceton Simoni er i kanonform. Han vandt en fin sejr i sin forrige start efter et løb i 2U, hvor Michael Lønborg angreb i starten af opløbet. Samme taktik blev forsøgt senest i Prins Henrik Cup, hvor modstanderne var væsentligt bedre end dagens konkurrenter. Ceton Simoni angreb flot i fjerde spor, men måtte korrigeres, da Titanio C R blev trukket på tværs midt i opløbet, og det kostede måske en placering bag vinderen Dino Silvåkra. Michael Lønborg har med egentrænede heste vundet 12 sejre i år i 30 starter, så det er en stald med form.

10 Dream Of Succes har Peter Petersen i vognen, og er en af tre heste i feltet, som har jockey i vognen, der giver lettelse i løbet. Efter en svag præstation i sin forrige start i Århus var det en helt anden hest man så i Skive i Frosty Hanovers Mindeløb, hvor han tog spids og siden slap til Ids Boko. Donatello Garbo vandt løbet før Dream of Succes, som holdte farten fornemt. Klassemæssigt matcher han modstanderne, men det er klart, at det skal løse sig fra sporet med en urutineret kusk i vognen. Men et spændende match er det.

3 Sax Winner er en gammel kæmpe, som er i topform, hvis man skal dømme efter de seneste præstationer. Sidst på Lunden sad han i ryg på førende, og hullet kom først sent i opløbet, hvor han speedede til tredjeplads med kræfter sparet bag vinderen Covini. Sax Winner tager spids, og måske han skal forsøges fra denne position, og han har tidligere vundet i Århus.

2 Bella Toft hoppede ud af volten senest i Odense. Fik siden et løb bagerst i feltet, men kom godt tilbage som fjerde og viste form. Køres igen af Frederik Kragh Olsen, der i kraft i sin jockeylicens giver Bella Toft ret til at stå billigere inden i løbet rent pengemæssigt. Bella Toft kan være et obs. værd.

4 Amanda B P har ikke overrendt vindercirklerne de sidste par år, men måske lykken snart vender. Hun har signaleret god form længe, og nullet sidst skal man ikke ligge for meget i, da hun var ude i en alt for åbning. Sidst hun blev kørt af Mads Pedersen i Århus, slap hun spids til Justina og blev fanget bag denne i opløbet. Amanda B P kom over mål med kræfter sparet, og sluttede også fint af forrige start i Skive fra bagfeltet. Kan med løbsheld være en god chance.

8 Apache Line sad i 3U sidst ud af næstsidste sving, men kom ikke med i klippet på sidste langside, og måtte ned som sidste hest. Forsøgte et hæderligt angreb, dog uden at Birger Jørgensen trak det norske hovedlag. Så fin ud i travet, og kommer der overpace på løbet stiger chancen for Apache Line, der er en sejtrækker type.

9 Cashmir har tidligere vundet i Århus, men det var i sin debut. Han startede mandag i Aalborg, men gik da helt i stå i opløbet, efter et løb hvor han forsøgte at hænge på Cutty Sark. Skal virkelig flytte sig meget, hvis han skal være en chance i dette løb.

6 Justina åbnede til spids sidst, men tabte pusten i opløbet. Hun har holdt lidt løbspause og kommer til start med friske kræfter. Alt, hvad Knud Mønster starter i øjeblikket, viser form, så helt afvise chance til Justina kan man ikke.

5 Amarone Dry havde en periode sidste år, hvor han vandt et par løb, og han nærmer sig samme form igen. Sidst i Aalborg var han med i en 1.10-åbning bag Benjamin Nordal og manglede luft i opløbet. Kan han sniges med i gode rygpositioner, er han en chance.

V5-4/ 5. LØB

Der er ikke længe til årets højdepunkt i Århus, som er Jydsk 4 års Grand Prix, og flere af de kommende deltagere tester formen og banen.

A-chancer: 2-1-4 B-chancer: 6-8-9-10 C-chancer: 3-5-7

2 Denimcowboy har udviklet sig meget i år og er blevet mere moden. Som treårs var han ikke altid samarbejdsvillig og pullede meget i løb, men i år har man ikke set disse tendenser. I sin forrige start blev han tidligt kørt til spids og vandt siden let før Chris Højgård. Sidst mødte han eliten i Frosty Hanovers Mindeløb, hvor han fik positionen 3U. I sidste sving kom han til at hænge på en træt konkurrent og tabte to længder på dette, og han afsluttede flot til mål ude i sporene. Denimcowboy kan åbne hurtigt bag vognen, og er måske en spidskandidat. Er uanset løbsafvikling en topchance, og han klarer banen fint.

1 Doyouwishdiamond er jeg ret sikker på vil udvikle sig til at blive en af årgangens bedste hopper. Hun blev sidste år taget stille og roligt og viste ved flere lejligheder stærke præstationer. I sin sæsondebut fik hun et stenhårdt løb. Først var hun med i en omstart i autostart, og siden blev hun svaret op af Dolly Park i 1.13,1/500 meter og måtte siden gå i dødens hele vejen. Hun blev fjerde, men gav aldrig op og kæmpede til stregen. Med dette løb i kroppen, er hun helt sikkert skarpere, og hun kan sagtens være en vinderchance. Doyouwishdiamond starter for første gang i Århus, så følg med i opvarmningen.

4 Dante Brogård manglede måske lige det sidste tryk i sig i sin sidste start, hvis man sammenligner ham med den præstation han leverede ved sejren i forrige start, hvor han efter føring den sidste omgang vandt ganske let før Chenaya, som han tabte til sidst. Dante Brogård fik et løb i en såkaldt ”blød dødens”, men fulgte mest med til slut. Har holdt lidt pause siden da, og er måske blevet behandlet for infektion. En Dante Brogård i fuldt firspring, er en god chance.

6 Daisy Cash vandt sine fire første starter, men fik så en tandudtrækning i en prøve til Kriterium Hoppeløb, og hun har siden haft svært ved at finde tilbage på sejrssporet. Daisy Cash sæsondebuterede i Billund, hvor hun ikke kunne holde ryggen på Double Up i opløbet og blev fjerde. Sidst på Lunden var hun uden gnist efter et løb i 2U som storfavorit. Daisy Cash har meget indenbords, og finder Gordon Dahl løsningen på problemerne, er hun en chance. Men det er op til bevis nu, hvor hun står.

8 Dior Vincent er mit bud på en trioluring i løbet. Hun har set godt ud ved flere starter i år, og senest i Odense så hun aldrig dagens lys fra ryggen på Dolly Park, som parkerede i spids. Kan Dior Vincent snige sig med indvendigt, er formen til at være en chance.

9 Dario Sotto og 10 Deliciousstone er to Wishing Stone-sønner, som sidste år gik pænt uden at være helt fremme i skoene, når det gjaldt de lidt større løb. Med en omgang vintertræning i kroppen skal de ses an. Kapacitetsmæssigt er de ikke langt efter favoritterne i dette løb.

V5-5/ 6. LØB

Sikke en finale på et godt V5 spil. Flere af de absolut bedste Århus-specialister lige nu mødes i et velbesat løb, hvor Dino Silvåkra skal ud på en ny mission i sporene, hvis han skal vinde.

A-chancer: 8-5-6 B-chancer: 4-9 C-chancer: 3-10-2-1-7-11

8 Dino Silvåkra er indtil videre ”Årets Hest” i Århus med seks sejre i syv starter på hjemmebanen. Han køres igen af Knud Mønster, og parret vandt sidst Prins Henriks Cup på ren styrke efter tredje spor de sidste 700 meter. Knud Mønster skal som sidst holde andet spor fra start fra anden række og søge en position, hvorfra Dino Silvåkra kan angribe tidligt, men man skal se op for, at han er meldt lidt op denne gang og møder rigtigt gode heste, så jeg ser ham ikke som et singlekryds i V5.

5 Titanio C R er klart bedst i Århus, og den tidligere sejrshest fik løb i kroppen sidst, hvor han med kræfter sparet i opløbet blev trukket på tværs i banen til en sen og god afslutning som fjerde bag Dino Silvåkra. Jeg har en klar formodning om, at Titanio C R skal sendes til spids, hvorfra han tidligere har vundet mange løb. Sidst han vandt løb var netop i Århus med Steen Juul, men det var tilbage i 2017. Sidste år var et mellem-år for Titanio C R, som her skal vise, om han er tilbage for fuld skrue.

6 Giggs Boko er ubetinget en Århus-hest, som altid gør sit bedste. I sin forrige start blev han sat af i sporene fra start og måtte ned som sidste hest. En tung slutspeed i sporene den sidste halvbane gav en andenplads bag Speedy Højlund. Sidst blev han kørt til spids, men på vejen dertil påkørte Mads Hviid Nielsen Bosse Game, og det kostede en udelukkelse til Mads, så han i dag køres af formkusken Nicklas Korfitsen. I spids blev Giggs Boko passeret af Star Keeper og Twilight D, men holdte farten til en godkendt tredjeplads. Tilbage i vanlig modstand i sin klasse, er han altid en topchance.

4 Damien Shadow fik et indvendigt løb i sin sæsondebut i Frosty Hanovers Mindeløb og gik pænt uden at være prangende. Men hesten havde kort forinden haft en infektion, så på den baggrund får han godkendt. Med løbet i kroppen er Damien Shadow en god chance, og han skal helt sikkert bruge løbet som forberedelse til J4GP.

9 Global Strategy leverede en ren fantomspurt ved sejren på Lunden. I et overpacet løb i DM for Travtrænere kørte Morten Friis et løb på chancen, hvor han fra 3I fik chancen midt i opløbet, og Global Strategy nåede helt utroligt målstregen først. I starten inden på NFT så han aldrig dagens lys fra ryg på førende, så det er uden tvivl en hest med form og moral på top, som skal prøve højre-vejen rundt for første gang. Kan Bent Svendsen køre det perfekte løb på ”smækken” bliver Global Strategy livsfarlig.