Af Claus JunckerV5-forslag

8-1-7-5-4-6

4 C You Again

4-1-8-9-6-10

3-4-2

5-7

Pris: 216 kroner.V5-1, 2. løb


D J O’Kay er det klare førstevalg og et potentielt blankbud. Der garderes dog med Double Trouble E P, som viste stor fremgang senest og hurtige Campari D.


Chancevurdering:

A-chancer: 8 B-chancer: 1-7-5-4-6 C-chancer: 3-2


8 D J O’Kay.
Højkapabel, stærk type. Imponere voldsomt forrige gang – rolig indledning, overtog spids med godt en omgang til mål, øgede gradvist tempoet og forsvandt væk til sejr med godt 40 meter til nærmeste forfølgere Czenia (galop undervejs) og Cherie Sølvtop (spids og siden vinderhullet). Senest direkte til spids, 1.14,7-åbning første 500 i noget tung bane, siden dæmpet tempo, svarede let ind i mål 1 længde sejr før Checkpoint S H (bagfelt undervejs, tredje spor/dødens sidste 900m). Har tjent mange penge hurtigt og er lidt hårdt inde på pengene, men i hastig udvikling og virker til at kunne bære det. Er normalt hurtigt ude i voltestart.

1 Double Trouble E P. Stærk, talentfuld hest med lidt stiv aktion, har optrådt særdeles ustabilt i karriereindledningen. Klart forbedret senest - taget roligt fra start og forceret frem på første langside for at overtage føringen. Første kilometer i 1.20-fart, forsvandt godt 30 meter væk fra de nærmeste forfølgere Danger Dynamite og Citation Star. Hårdt inde på pengene og anderledes hård konkurrence her. Tidligere ikke specielt hurtigt ude i voltestart, men burde kunne forsvare føringen, da de udvendige er langsomme startere. Fortsætter den udviklingen kan den være farlig for favoritten.

7 Campari D. Kortspeedy type, der fordrer godt rygløb. Kom til at sidde som forreste hest i tredje spor de sidste 500 meter forrige gang, hvilket ikke bekom den vel – stort slået. Senest indledning i dødens, men siden vinderhullet på vinderen The Flying Smoke. Så stærk ud midt på opløbet, men ebbede lidt ud, slået med godt 2 længder. Godt inde i løbet og vant til hårdere konkurrence. I et lille felt kommer den gode speed for alvor til udtryk.

5 Amber Attack. Starthurtig i volte, med formpilen pegende op. Forrige gang sænket kraftigt på sidste langside, siden god afslutning. Senest skudt afsted fra start, førte i jævn 15-fart, fanget op på de sidste meter, slået med en længde af Nightingale Jaycee (tredje indvendigt undervejs) og hoved af Assiniboia Downs (dødens sidste km). Perfekt inde i løbe og vil lynhurtigt få fat i de forreste.

4 Axel Party. Rund i aktionen, indeholder en vis styrke. Blot fejlfri i to af elleve starter – sejret i begge. Efterlod et fornuftigt indtryk i prøveløbet i midten af januar, hvor den efter mere end et års løbsfravær løb sit eget løb på afstand af heste med langt flere penge på præmiekontoen. Så også tiltalende ud i seneste start, hvor den dog galoperede umotiveret ved udgangen af staldsvinget med 750 meter igen. Ikke starthurtig og vil formentlig blive kørt på sikkerhed. Typisk outsider.

6 Brave Avalon. Mere stærk end speedy. Overlegen sejr billig konkurrence for tre starter siden. Hang gangen efter ok på i hård konkurrence efter løb i tredje par udvendigt - slået med knap 20 meter af Catch Me Will. Senest tredje par indvendigt og siden vinderhullet på D J O’Kay, hang på og slået med 4 længder. Hårdt inde på pengene, men fordel af at være rigtig hurtig i voltestart.V5-2, 3. løb


Valget står imellem at blanke C You Again eller tage tre heste på kuponen. Jeg tror C You Again slippes til føring, og derfra har jeg svært ved at se den slået.


Chancevurdering:

A-chancer: 4 B-chancer: 1-3-2 C-chancer: 5-7


4 C You Again.
Kapacitetsfuld hest under kraftig udvikling. Viste senest, at den ikke havde problemer med at springe et par klasser op. Brugte i forrige start en hård speed for at komme til spids på første langside i V75-løb i Aarhus, alligevel var der kræfter til at afvise hastigt kommende Strong Case og vinderhulskørte Cjela Nordal, sejrsmargin ½ længde. Senest dødens rundt første sving, overtog føringen, storpullede på 1.20 den første kilometer. Forsvandt gradvist fra konkurrenterne rundt sidste sving og så toplækker ud. Kan åbne fra start, men ikke tage en længde på Cashmir. Forventer Morten Friis kører med fra start og straks spørger om føringen. På sprint kan den gå i toptempo hele vejen og fra spids bliver den meget svær at besejre.

1 Eurora. Flegmatisk type med god kapacitet, der har skuffet træneren og kan bedre. Forrige gang fornuftig start, sad som tredje på afstand, fremstød på første langside til spids i 1.16-åbning første 500m i noget tung bane, lignede vinder med 200m igen, men tabte fart og slået med 1 længde af Daytrader U M (tredje par udvendigt) og en mulespids af Angel Of Mine (tredje par indvendigt). Senest tredje par indvendigt, kæmpede for at hænge på med 600 igen, viste intet overskud, slået med 25 meter af C You Again (spids) og 3 længder af Check It Out (vinderhullet). Ikke spidsaktuel, men sikret godt rygløb i inderbanen. Bliver for første gang i nyt regi kørt uden sko, tør ikke afskrive den, outsider.

3 Cashmir. Starthurtig type, der har ledt lidt efter formen. Viste lidt fremgang senest i hårdt selskab. Senest lynhurtig åbning til spids, slap på første langside til Neo, forsøgte angreb i opløbet via open stretch men holdt mest farten, slået med tre længder af Guy Pomponne (dødens). Gangen forinden startgalop. For tre starter siden forsøgt i føring, tryk af Guy Pomponne, slået med 15 meter af denne, i mål på trætte ben. Er født i spids fra start og fordel af sprinterdistancen. Gået ned i modstand og står godt til i løbet.

2 Celine Rush. Stabil hest, der løber med hver gang. Senest bakket fra start, siden andet par udvendigt, med i ryg på Act Cool i tredjesporsangreb rundt sidste sving, holdt mest farten og slået af Act Cool med godt to længder, burde kunne bedre. Holdt også mest farten gangen forinden efter tredje par indvendigt i et rodet løb, slået med knap 20 meter af spidskørt A Leth Life. Ikke starthurtig og vil igen blive kørt afventende, ikke noget for V5-kuponen.V5-3, 4. løb


Et løb hvor man enten skal chanceblanke stærke men ustabile Falkens Nicke eller have mange heste på kuponen.


Chancevurdering:

A-chancer: 4-1-8 B-chancer: 9-6-10-3-2 C-chancer: 7-5


4 Falkens Nicke
er højkapabel men også ukoncentreret, hvilket i kombination med uheld har kostet nogle galopper. Forrige gang hårdt pressende i dødens de første 500m, siden spids og galop med små 1200m igen, løb i bagfeltet og forrygende afslutning i sporene sidste 500m. Blot slået med 2 længder af Daydream Believer (vinderhullet). Senest spids efter 300m kørsel, galop ud af næstsidste sving der kostede 20 meter, flot tilbage og slået med 15 meter af Date Night. Blev taget roligt i dens hidtil eneste voltestartsløb, så svært at vurdere dens starthurtighed. Med det viste formentlig vinderen i fejlfri udgave.

1 Epsilon Pi skuffede som favorit i debuten, men er siden gået frem med starterne og var klart forbedret senest. Forrige gang sad den i vinderhullet på Cult undervejs, men galoperede ind på lige bane og tabte en tredjeplads på den konto. Taget roligt fra start senest, siden tredje par udvendigt, fremstød i tredje spor med 800m igen, frem udvendigt på Rebellion rundt sidste sving, koblede greb med mindst muligt. Har ikke vist sig starthurtig, men den har de to udvendige heller ikke, så jeg forventer et løb i spids. Godt inde på pengene, men kun netop blevet tre år og møder rutinerede konkurrenter.

8 Cassano. Stærk type, men et lille spørgsmålstegn ved formen. Gik et par flotte løb for hhv. fire og tre starter siden, hvor den først vandt et amatørløb fra dødens og gangen efter holdt flot ved bag Cici Moseby og Cortez Bounce. Siddet i bagfeltet seneste to gange og fået mindre galopper på bagerste langside, siden holdt farten ind i mål. Svært spor, men kan åbne i voltestart og har rigelig kapacitet til at matche disse heste.

9 Desmond Toft. Stor flegmatisk sent udviklet hest. Forrige gang fjerde par indvendigt, fremstød med 600 meter igen, kraftigt generet rundt sidste sving, hvilket kostede både fart og meter, kom siden godt tilbage. Senest fra fjerde indvendigt til dødens med 1300 meter igen, meget træt med 400 meter igen, nærmest gik i mål, måske syg?

6 Livi Kashmir har de seneste starter været i hård konkurrence og er bedre end resultatrækken indikerer. Tilbage med genopladede batterier efter 2 mdrs. pause. De sidste to starter har den begge været kørt indvendigt bagerst i feltet. Forrige gang viste den intet overskud, mens den senest holdt farten flot bag heste som Cici Moseby, Don Cash, Donato Gilbak og Dario Sotto. Er hurtig fra start i voltestart og stjæler formentligt lidt meter på hestene fra første volte.

10 Bohio Gilbak. Kantet type med en vis styrke. Forrige gang tredje par indvendigt, sad længe indelukket, angrebsplads ind på opløbet, sluttede flot af, stort slået af Caroline Lund der var stukket, men slog Ceania Diamond (vinderhullet) med 1 længde og undervejs førende Belis med 3½ længde. Svagere senest, hvor den efter skiftevis dødens og andet par udvendigt bare holdt farten på afstand af DJ O’Kay (slået med 30 meter).

3 Diamant Tinghøj bliver der ikke plads til på min kupon, men er den næste i rækken. Virker lidt træg og holder mest farten. Ifølge Jeppe Juel skærpet i træning, men skal være meget forbedret for at være aktuel.


V5-4, 5. løb


Jeg vurderer at tre heste afgører løbet imellem sig.


Chancevurdering:

A-chancer: 3-4-2 B-chancer: 6-5-7 C-chancer: 8-1


3 Global Unreal
er en rigtig klassehoppe, som har kapacitet til langt mere end de 100.000 kroner der står på præmiekontoen. Senest tilbage efter tre mdrs. pause. Stenhård åbning i kamp om spidsen de første 300m, akkurat passeret af Thunderstruck, direkte ud i dødens, hvor den sad resten af vejen. Gik i infight i opløbet, men slået med halv længde af netop Thunderstruck. Hurtigt ude, men kan formentlig ikke af sig selv tage en længde på Celine D. Selv om Jeppe Juel bebuder det modsatte, anser jeg det som sandsynligt, at Global Unreal slippes til spids. Herfra bliver den meget svær at besejre med løb i kroppen. Svares den ud er løbet mere åbent.

4 Worst Nightmare er tilbage på toppen efter at have været lidt nede formmæssigt. Forrige gang kom den aldrig ind i løbet efter et løb bagerst i feltet, men den senest imponerede ved at vinde i et løb for klassen under 195.000 kroner. Meget rolig start mens der blev taget livtag foran, siden tredje par udvendigt, tredjesporsangreb med 600 meter til mål, flot afslutning til sejr med hoved/hals til undervejs førende Asger Molar. Langsom fra start og vil komme til at sidde lidt tilbage, men er ekstremt speedy med rette rygløb og har fordel af et forholdsvist lille felt.

2 Celine D viste sidste forår, hvor god en hest hun er, da hun blandt andet vandt Hoppesprinten på Billund Travs Sprintermesterdag. Er nu tilbage efter en længere skadespause, men har ifølge Jeppe Juel trænet godt og fået masser af arbejde. Han tror så meget på sin hest, at han bebuder et løb i spids hvis han kan komme dertil. Jeg forventer den kan svare Global Unreal ude fra start og så er det spændende om Jeppe Juel ændrer taktikken, når/hvis Birger Jørgensen kommer frem og tester lidt af.

6 Ceton Simoni. Lettravende type, der kan en del med det rette rygløb. Som fx for tre starter siden, hvor den gik i reel infight med Dino Silvåkra efter et rygløb på denne. Holdt farten fint forrige gang efter løb i tredje par indvendigt og angreb i tredje spor de sidste 600m. Senest hård åbning og til spids, tryk af Benton Frisco med 500 meter igen, slået ind på opløbet og reelt træt de sidste 150 meter. Stort slået af Charlie Game (andet par udvendigt) og Benton Frisco (dødens). Får svært ved at vinde løbet.

5 April Hydrup. Speedy type, der fordrer et godt rygløb. Gik et godt løb senest efter fire mdrs. pause (amatørløb), hvor den var slået med 1 længde af Beckmann Åstrup (startede 20 meter foran). Møder dog for gode heste til at kunne vinde her. Nøjagtigt det samme kan man sige om 7 Amazone Shadow, der efter et løb i tredje par indvendigt sluttede flot af bag Excuse Me N L.V5-5, 6. løb


Jeg vurderer to heste til at afgøre løbet mellem sig.


Chancevurdering:

A-chancer: 5-7 B-chancer: 9-3-4-1-6-8-2 C-chancer:


5 Uno Baunehøj
holder fornuftig form og har klaret sig i væsentlig hårdere konkurrence end her. Forrige gang galop i fremstød med 600 meter igen. Senest andet par udvendigt, tredjesporsangreb med 600 meter igen, frem udvendigt på Asger Molar ind mod sidste sving, så sejrsfarlig ud ind på opløbet, slået med blot en længde af Worst Nightmare (tredje par udvendigt, tredje spor sidste 500m) og Asger Molar (spids). Står distancen og hvis Mathias Jensen kan gemme Uno Baunehøjs fine speed til opløbet får konkurrenterne det svært.

7 A’Ka Sjæl Skov løber med i sin egen klasse og er her gået et par niveauer ned i modstand. For tre starter siden flot afslutning bag Giggs Boko (dødens) efter et løb i fjerde par udvendigt. Forrige gang umotiveret galop rundt sidste sving. Senest fornuftigt med fra start i liga 2-løb, skiftede til blød dødens med omgang til mål, ryg at gå på med 500m igen, tabte pusten til slut og slået med godt 25 meter af Twilight D, men kun med 4 længder af Trophy Spring. Har gjort mange tætte starter, men nu har den lige haft 13 dage til at puste ud. Kommer trods sit toptillæg til at sidde godt til her og skal alt andet lige være med på stregen.

9 Safari K er en gammel kæmpe, der har haft det svært i klassen på det seneste, men viste trods alt lidt positive takter sidst og Jan Friis melder om forbedrede takter i træning. Senest andet par udvendigt, søgte indvendigt om på opløbet, holdt mest farten og kunne ikke dæmme op for en i ryg siddende A’ka Sjæl Skov, der løb et par længder forbi. Her hvor den er gået et par niveauer ned i konkurrence, burde den på klassen løbe med frem.

3 Secret Guy er gået fra formløb og til at kunne klare sig i klassen. Gik ikke det store for Lene Dodensig for tre starter siden, men har efterfølgende gået to gode præstationer. Forrige gang tredje par udvendigt og tredjespors afslutning de sidste 500 meter. Sejr med to længder til længe førende Cody. Senest dødens de sidste 1600 meter. Holdt flot ved, slået med 4 længder af rygkørt Cody og 3½ længde af spidskørt Beckmann Åstrup. Virker til altid at holde farten og har i hvert fald ikke ulempe af distancen. Skal overtales lidt, men har formen til at løbe med helt frem.

4 Attack Photo er ikke til at stole på, men har kapacitet til at løbe med helt frem i et løb som dette. I sidste fejlfrie løb tog den en hest som Bad Boy ned fra dødens trods tredje spor rundt første sving og et efterfølgende løb i dødens. Senest galop på bagerste langside, men skød siden god fart og tog meter ind på feltet. En typisk outsider.