V5-analyse til Aalborg af Søren Aaen

Printvenlig versionV5-forslag

1-2-4-5-9-10

1-4-6-7-10

1-2-5

3-4-6-7

5 Walkman June

Pris: 360 kr.V5-1 / 3. løb

A-chancer: 9-4 B-chancer: 5-10-2-3-1 C-chancer: 7-6-8

9 Ceba Nordal har været kraftigt forbedret de seneste to starter, og fik endelig fuld uddeling for Kent Friborg senest, hvor hun for første gang fik trukket vattet. Sad perfekt til i vinderhullet, og gik bagom ud i andet spor bag Cult rundt sidste sving. Denne blev let nedkæmpet ned gennem opløbet da Friborg bad om fuld fart og Ceba Nordal efterlod et godt indtryk. Skal have lidt held fra spor 9 denne gang, men Flemming Jensens rolige kørestil kan passe godt til hoppen, som har en giftig 300 meters speed indenbords.

4 Beline Bit har hidtil ikke vist det store, men har været på vej frem de sidste to starter. Senest dykkede Michael Lønborg direkte ned i vinderhullet fra spor syv, og sad der godt på biddet bag den førende Livi No Panic. Så ud til at løbe lidt kontra ind på opløbet, og kusken kom derfor ikke ned på open stretch, og måtte gå udvendigt. Tæt opløbskamp hvor Beline Bit akkurat ikke nåede Dolittlebigjoe som snuppede pladsen på open stretch. Beline Bit har godt spor denne gang og kan få en god position, og virker som en hest, der er klar til at veksle andenpladser til sejr nu.

5 MS Love Face tjente fine penge ved to starter på Åby i januar, som gav andenpladser, hvor hesten var fint betroet. Blev forceret frem udvendigt på den førende senest, men løb på en galop med 600 meter til mål. En lidt stor og kantet type, som kan have fordel af Bent Svendsen i sulkyen.

10 Merville Du Monde viser god fart, og gør hele tiden stabile præstationer, og har været i præmierækken de sidste fem start, selvom der har været indlagt et par galopper i to af starterne. Forrige gang rullede den på galop kort efter start i Århus, nedad bakken på vej ind i det store sving. Senest var der højt tempo på løbet, hvor Merville Du Monde havnede i dødens med en god omgang til mål. Herfra holdt hun pænt ved men måtte slippe lidt ned gennem opløbet, hvor No Soup For You gik frem til sejr. Her kan Ken Ecce hvile hesten undervejs og udspille speeden i slutfasen.

2 Coco Nordal har gjort det fint for amatørkusk i flere starter, og bliver nu spændende med Morten Friis fra godt spor to. Sad senest i fjerdeindvendigt på afstand, hvorfra hun forbedrede sig ind mod sidste sving, og sluttede fint af mellem heste. Stod den dag fra lige start med dobbeltmillionæren Ravenna, som også vandt løbet.

3 Classic Dream sad senest langt nede i feltet for Birger Jørgensen. Parret søgte lidt på tværs af banen ind på opløbet, men løb på en galop. Classic Dream så ikke ud til at have brugt alle kræfter den dag.

1 Bibs Nordal kan være løbets helt sjove. Virker til at have stabiliseret sig lidt, og har gået fejlfri tre ud af de sidste fire starter. Førte an i formløb forrige gang for ejeren selv i godt tempo. Måtte se to heste speede forbi ned gennem opløbet, men var blot slået med en længde. Senest havnede den udvendigt på den førende B J’s Brogård, hvilket selvfølgelig blev for hårdt. Kan være en sjov pladsluring for Kasper K. Andersen fra godt spor.

V5-2 / 4. Løb

A-chancer: 1-4-7 B-chancer: 6-8-10-3 C-chancer: 2-9-5

I et løb uden de store vindertyper, forsøger jeg med 1 Cassano som førstevalg. Det store spørgsmål er dog hvor hesten havner fra start, da jeg ikke vurderer, at den er så hurtig bag startbilen, at den kan udnytte spor 1. Forrige gang sad den sidst udvendigt, som siden blev til fjerde udvendigt nedad sidste langside. Gik med i tredjespor rundt opløbssvinget, og ud til eget angreb ind på lige bane. Holdt farten glimrende og gik forbi Enzo i sidste skridt i et løb som Jolie og Bo Westergaard vandt. Løser Jeppe Juel udfordringen med startsporet og kommer der lidt tempo på undervejs, kan Cassano være svaret i et åbent løb.

4 Cilas Smed har vist klart opadgående form de sidste starter. Forrige gang nærmede den sig Coutinho hele vejen ind mod mål på open stretch, efter et løb i ryg på den førende favorit. Senest blev det til galop ind i første sving i ret høj fart. Efterfølgende kørte Kenneth Andersen op til feltet igen, og Cilas Smed angreb igen i sporene ind på opløbet og holdt god fart i et løb som Michelle Mønster og Denimcowboy vandt. Cilas Smed har tidligere været lidt usikker og uens i præstationerne, men som bedst er den med helt fremme her.

Stald Peter Jensen havde forhåbninger til 7 Petruska inden seneste start i Skive. Hun havde trænet godt op til den dag, men løb på en galop midt i sidste sving, netop som angrebet blev sat ind. Sad i tredje udvendigt med en 1200 meter til mål, og lignede en hest, som skulle have været med helt fremme. Revanchen kan komme nu med Kasper K. Andersen ved linerne.

6 Crepe Suzette har aldrig vundet i 38 forsøg, og spørgsmålet er om det sker her. Har nu fået et par løb i kroppen efter vintertræning, og sluttede pænt af senest. Havnede lidt skidt til fra start, og måtte bakkes ned som sidste hest. Der blev kørt i højt tempo 1.12,1/1000 meter, og der var hele tiden lidt huller i feltet. Kent Friborg søgte siden indvendigt ind mod sidste sving, og Crepe Suzette holdt pænt fart hele vejen til mål.

8 Broadway Vincent har måske ikke verdens største løvehjerte når der skal fightes til slut, men senest holdt den pænt ved. Blev sendt til føring fra nummer 7 og åbnede 1.13,4/500 meter, men slap umiddelbart efter til Chris Højgaard, som igen slap til Denimcowboy. Holdt farten nogenlunde fra tredje indvendigt og viste det bedste fra dens side i et stykke tid.

10 Bella Princess havde aldrig tanke på at sætte afsted i trav senest i voltestart. Blev kørt efter feltet til en mindre præmie efter det. Kan være sjov i et åbent løb og med Knud Mønster i vognen.

3 Afrodite Toft fik endelig fuld uddeling senest i formløb, efter at have lagt op til sejr i nogle starter. Tiden var god og kan Ken Ecce skærpe hoppen lidt yderligere kan det være et sjovt pladsspil.

V5-3 / 5.løb

A-chancer: 5-2 B-chancer: 1-9-8 C-chancer: 6-4-3-10-7

5 Double Up var forrygende i sæsondebut, hvor den intet fik forærende. Tog først imod Daisy Cash, som kravlede ned i ryg, hvorefter Hocus Pocus gik på Double Up og Pauli Andersen som svarede endnu engang og åbnede 1.11/1000 meter. Pauli Andersen tog farten lidt af nedad sidste langside, og Double Up skiftede gear igen ned gennem opløbet, da Pauli Andersen bad om det i forsøget på at svare Livi Ladyship, men måtte se sig slået. Senest fik Mike Kristensen taget for meget af farten, og det blev til galop i et forsøg på at gå med da V M Viking Cup kom farende. Hesten er lynhurtig fra start, og Knud Mønster kan føre løbet her meget længe.

2 Catch Me Will er normalt også lynhamrende hurtig fra start, og er både Lønborg og Mønster indstillet på at køre fuld gas fra start, kan der komme overpace på løbet. Senest sad Catch Me Will nede i feltet, men bød sig ikke rigtigt til, og havde besvær med at holde sine positioner undervejs. På vej ind i sidste sving angreb Kasper K. Andersen i tredjespor, men Catch Me Will blev aldrig rigtigt en reel trussel mod Vertigo Lux. Kasper K. Andersen var ikke tilfreds med indsatsen, men tilbage på top er Catch Me Will med helt fremme.

1 Chris Højgård har vist topform de sidste starter. Næst senest fik hesten en lille galop på ind på opløbet, men sluttede godt af mellem venner og fjender til tæt andenplads. Senest var den fremme og overtage spidsen efter 600 meter i en skarp åbning, og slap så direkte til Denimcowboy. Kunne ikke følge den helt til mål, men var dog klart godkendt. Kan være sikret et godt løb i inderbanen fremme i feltet denne gang, og kan slå til hvis favoritterne kører for hårdt på hinanden.

9 Billi Time er en rigtig sejrshest, som fik løb i kroppen senest efter nogle måneders løbspause. Kunne ikke helt blande sig i striden fra andet par udvendigt, men holdt farten ok. Er hesten gået frem med det løb i kroppen, er det en type som altid holder fart til mål.

8 Hasek Boko er måske ikke den største vindertype, men hesten gør det jævnt og stabilt hele tiden. Sad senest i tredje indvendigt og sluttede godt af ned gennem opløbet da hullet kom, men Dolce Cabbana og Diablo Bork var kommet for langt væk.

6 Winston D kan være løbets helt store long shot. Har fået et enkelt løb i kroppen efter næsten to års pause, hvor den fik galop for amatør. Løb en god tid bag Dontpaytheferryman i sit prøveløb, og kan være den helt helt sjovt med Jeppe Juel i vognen.V5-4 / 6. Løb

A-chance: 6 B-chancer: 7-10-3-4-9-8 C-chancer: 2-1-5

6 Watch Me Tycoon har nu fået tre løb indenfor vesten efter 11 måneders løbspause. Per Juuls hest virker til at gå frem fra start til start, og senest hang den fint på rigtigt gode heste; Askepot Macoy, Charming Kiss og Cool Winner. Åbnede let til spids i 1.12,7/500 meter, og forsøgte at svare Askepot Macoy efter 600 meter da Johnny Olsen kørte frem. Sad siden med i ryg på denne, men måtte slippe med et par længder ned gennem opløbet, men fik mere end godkendt, og går ned i klasse denne gang. Jeg tror Birger Jørgensen fører rundt om med Per Juuls hurtige hest.

7 Count On Me K G har leveret godt på det seneste, uden at komme helt til tops. Indledte nede i feltet senest, inden Michael Lønborg sendte hesten frem mod føringen efter en omgangs kørsel. Parret blev dog svaret op af Dickson Shadow og Morten Juul, og måtte kravle ned i ryg. Count On Me K G forsøgte sig igen på open stretch ned gennem opløbet, men kunne ikke nedkæmpe Dickson Shadow. Virker som en hest, der kan have fordel, hvis der kommer godt med tempo på løbet.

10 Harley Boko har været uheldig med sporlodtrækningen gennem længere tid, og her var heldet heller ikke med Henrik Lunds hest, da skæringen i amerikanerløb blev sat. Leverer hele tiden stabile og gode præstationer, og har ofte holdt godt ved trods halv hårde oplæg. Fire ud af fem sejre er taget på sprint, flere dog efter tunge løb, så det kan være et tilfælde at hesten kun har en sejr på normaldistancen. Havnede i fjerde udvendigt i Ligafinale senest. Løbet blev kørt i jævnt hårdt tempo og Johnny Jørgensen måtte minde Harley Boko om opgaven allerede med en omgang til mål. Sad lidt fast mellem hest i sidste sving, men kom ikke helt op i omdrejninger igen mellem heste i opløbet.

3 The Flying Smoke er en rigtig bombehest og kun en enkelt af karrierens fire sejre har givet vinderodds på under 10 gange pengene. Kasper K. Andersen er også en bombekusk, som ind i mellem serverer gedigne overraskelser for spillerne, og det gør parret til en interessant duo. Havnede senest udvendigt på Bjarne B P og det blev naturligvis for hårdt. Holdt dog god fart, og hvis ikke fire ugers løbspause har kostet på formen kan den være sjov.

4 Secret Guy trives rigtig godt med professionel i vognen, og har gået gode løb for Flemming Jensen og bliver spændende her med Knud Mønster. Skulle senest give 20 meter forud til Dortmund og Dennis Kristiansen og det lod sig naturligvis ikke gøre. Løb i bagfeltet og bød sig ikke rigtigt til for Anne Hermansen.

V5-5 / 7. Løb

A-chance: 5 B-chancer: 4-3-1-6 C-chancer: 7-8-9-2-10

5 Walkman June har lidt overraskende fortsat årets første sejr til gode efter fire forsøg. I dag kan vendepunktet dog komme og med Bent Svendsen i vognen, er Michael Friborg Skærbæks hest dagens måske bedste bud på en ugarderet. Hesten har været slettet fra en start med halsproblemer, og har døjet med dette gennem lang tid, sådan lidt til og fra. Nu har vi haft en relativt lang periode med tørt vejr, og det bekommer normalt såkaldte halsheste godt. Var senest ude i Liga 4, hvor den sad i tredjepar udvendigt undervejs. Gik med i tredjespor rundt opløbssvinget, og kom i eget angreb ind på lige bane. Løb lidt ned i banen midt på opløbet og måtte korrigeres, men var bare en halv længde efter Can Tab og Benjamin Nordal på målstregen.

Starthurtige 4 Cashmir kan vise sig at være værst imod. Var i februar nærmeste vidne til C You Again efter et rygløb bag denne, og afsluttede godt d. 4. marts efter et løb nede i feltet. Havnede lidt på mellemhånd senest og gik som første i andet spor inden den blev afløst til andet og trejdepar udvendigt efter 500 meters kørsel. Sad klistret i ryg på C You Again ind i sidste sving, men blev lidt stum i travet, og rullede på en galop midt i svinget. Fra spor 4 bestemmer Ken Ecce selv taktikken.

3 Algol vinder ikke så tit, men viste god form senest i Århus. Havnede da som første hest i andet spor. Koblede greb på Dream Of Succes, men kunne ikke svare Benton Frisco, som havde siddet i ryg på Algol hele vejen.

1 Aero H stabler heller ikke sejre, men er stærk og reel, og går pæne løb når positionerne passer. Sad i andet spor senest i et meget velbesat amatørløb på Fyn, og måtte slippe lidt ind mod sidste sving. Holdt farten på afstand. Askepot Macoy vandt for Cool Winner og Charming Kiss.

6 Bellis Tulsbjerg har nu fået løb i kroppen efter tre måneders løbspause. Sad sidst i feltet og blev trukket ud til afslutning ind på opløbet. Svarede fint på det norske hovedlag, og holdt pæn fart helt til mål. Er man ude at gardere kan det være en sjov outsider.