V5-analyse til Aalborg af Søren Aaen

Tipperstatistik: Spillet for 1.028. Vundet 0 kr. Hitrate 0/3.

Printvenlig versionV5-forslag

2-3-8-9

3 Draco

2-8

3-5-7-8-10-12-13

1-3-5-8-10-11

Pris: 336,-V5-1 / 2. løb

A-chancer: 3-2-8-9 B-chancer: 6-5-7

3 Swingit virkede ret så hurtig fra start for klassen, da den sejrede i forrige start i Århus. Blev kørt til spids i en god åbning midt i første sving. Fik med en omgang til mål Jesper Olsen og Dark Angel frem udvendigt, og det blev et vist tryk i løbet. Kilometeren blev rundet på 18,2, men Swingit havde godt med kræfter, da Knud Mønster igen bad om fart i sidste sving. Swingit forsvandt et par længder fri af konkurrenterne, og holdt afstand til Diana Winner hele vejen ned gennem opløbet til sikker sejr. I starten efter var Swingit ud i voltestart i Århus. Startproceduren trak i langdrag med et par konkurrenterne, som ikke kunne finde deres plads i volten og Swingit så ud til at stresse sig op, og galopperede direkte fra start. Kommer Swingit til spids igen her, stiger chancerne betragteligt tror jeg.

2 Think New And Big var velgående i første start med Jeppe Juel i sulkyen. Forsøgte at gå med i spidskampen, men kunne tage sig forbi Diana T Hall og S A Photo og Jeppe Juel trak følehornene til sig i første omgang. Ned ad første langside gik parret frem igen, og kunne overtage efter 500 i 1.20-fart. Kilometeren blev rundet 1.20,8 og der blev sat fart ud på sidste omgang. Siden afviste Think New And Big uden problemer Diana T Hall via 1.16,7 de sidste 700 meter. Fik senest stenhårdt tryk af Double Trouble E P med 1300 meter til mål. Forsvarede sig længe, men måtte slippe de sidste 100 meter og lukke et par konkurrenter forbi, dog godkendt.

8 Evita har trukket nitten med yderste startspor bag bilen, men leverede rigtig fint i sin debut i Odense. Trådte an fra spor 5 i volten, men satte lidt til. Morten Friis kørte dog frem via tredjespor og havnede som første hest i andet spor efter 500 meter i 1.23-fart. Eros Sisa sad i spids og afviklede kilometeren efter 1.23,2. Der kom mere fart på ned ad sidste langside, da favoritten E-Type Cash angreb. Gordon Dahl gave denne en puster rundt sidste sving, og angreb igen ind på opløbet. Evita gik stærkt frem og koplede greb på Eros Sisa og afviste kort men sikkert også E-Type Cash efter 1.14,3 sidste 600 meter. Her er hun lidt ude på tynd is fra start, men viste at hun tåler at lave noget i sin første start, og skal bestemt ikke afskrives her. En af fire forhåndsfavoritter.

9 Dellis vendte tilbage til løbene senest i Billund efter lang skadespause og flere problemer. Kredesen omkring hesten havde i fjor visse forhåbninger, som også blev indledt godt med to andenpladser inden der kom grus i maskinen. Træner og medejer Casper Jensen sad i sulkyen i Billund og bød sin S J’s Caviar-datter et roligt løb i inderbanen fra 20 meters tillæg. I føringen drønede Dollars And Cents afsted i god fart og rundede de første 1000 meter i lav 1.17-fart. Ind i sidste sving forbedrede Casper Jensen og Dellis positioner, og da Dollars And Cents galopperede både i sidste sving og midt på opløbet endte Dellis med en ganske let sejr i en god comebacktid med 1.15,5 den sidste kilometer.

Bag favoritkvartetten er der flere heste med god fart, som med held på vejen kan blande i top 3.Allans Hest har vist fart ved flere lejligheder, men er også ustabil. Kommer nu fra godt spor, og får igen Anders Pedersen i sulkyen. 5 Danger Gardenia kommer tilbage efter lang pause, men viste i glimt fin fart i fjor. Skal blive spændende at se om Friborg har udviklet lidt yderligere på hesten. 4 Delgado har vist fremgang de sidste starter. Senest blev det dog tidlig galop, men gik ok på lang afstand.V5-2 / 3. løb

A-Chancer: 3-5-2-4 B-chancer: 8-6-9-7 C-chancer: 1

3 Draco tog let spids lige ud af volten i første start, og svarede konsekvent Evita Sølvtop de første 500 meter efter 1.20,0. Der kom lidt samling på feltet op mod kilometeren, som blev rundet i 1.20,8. Der var mange galopperende heste i feltet, men det var måden hvorpå Draco sejrede ganske let, som tiltalte mig ret så meget. Evita Sølvtop forsøgte at gå udvendigt ind mod sidste sving, men Draco sad farvel og tak og forsvandt langt væk med 1.14,3 de sidste 600 meter i nærmest ukørt stil. Bliver vældig spændende her trods skærpet modstand.

5 Express De Luxe gik vældig godt i forrige start, hvor den mødte gode heste som Livi Oxford H M og Jelmer Boshoeve, hvor særligt Live Oxford H M har fortsat fremgangene efterfølgende med sejr i DM for Travtrænere og sejr på Copenhagen Cup-dagen. Express De Luxe sad den dag i andet par udvendigt, og angreb i tredjespor ind i sidste sving, da hesten i dødens C My Dream ikke kunne følge i temposkærpningen. Express De Luxe kunne ikke gå helt frem og true de to førstnævnte men holdt samme fart som dem helt ind i mål med 1.15,7 den sidste kilometer. Senest var der galop efter 75 meters kørsel i Århus, som hesten også havde gjort i to prøvestarter i opvarmningen. Gik siden en strålende ophentning og sad i ryg af Escape A P over mål på femtepladsen.

2 Diamondareforever var lidt usikker i prøvestarter i første start i Skive, g Mads Hviid Nielsen tog det roligt fra start, da det gjaldt i løbet. Sad derfor sidst undervejs, og måtte selv lukke et par huller undervejs, foranliggende konkurrenter galopperede. Angreb godt ned ad sidste langside og fortsatte via tredjespor ned gennem opløbet og kunne 75 meter før mål går forbi Epoke Pi. Virker ikke 100% sikker i stilen, og det blev da også galop gangen efter i Odense efter et nyt roligt løb og angreb ind mod sidste sving, hvor det endte i galop. Så ud til at have masser af kræfter i behold, og har god fart for klassen.

4 Love Story H C kan være lidt af en mundfuld for kuskene, og trods sejr senest frabad Birger Jørgensen sig i første omgang flere køreture med hesten. Det har i dag givet chancen til Bent Svendsen, som med en fast hånd skal forsøge at holde Love Story H C på rette spor. Amaze Bell og Ella Rush tog en gevaldig kamp om spidsen med 1.11,5 de første 500 meter, hvor Love Story H C sad med som tredje et stykke efter de to forreste. Ud på sidste runde gik Birger Jørgensen ud som første i andet spor. Arbejdede sig nærmere Amaze Bell ind mod sidste sving og kunne arbejde sig forbi denne ned gennem opløbet.

8 Dollar Princess har endnu ikke vundet i ni forsøg. Hun går hele tiden pæne tidsnoteringer, men løber lidt urutineret ind i mellem. Sad sidst med i et løb med godt tempo, hvor Volleyball åbnede 1.12,4/500 meter og 1.16,2/1000 meter. Kunne ikke helt følge de bedste i løbet rundt opløbssvinget, men fuldført til ny trioplacering på afstand.

6 Diva De Meaux har Kenneth Andersen haft forhåbninger til i flere omgang, men har hidtil ikke indfriet. Har dog vist rigtig god fart for klassen ind i mellem. Var anden på lang afstand af Debbiedoit i sidste start inden pause, og nu første start i mere end tre måneder.V5-3 / 4. løb

A-chancer: 8-2 B-chancer: 5-6-7-3-4 C-chancer: 1

8 Livi Lady har lavet et regulært kvantespring efter skiftet til Bo Westergaards træningskvarter, og står nu med tre sejre i træk. Overraskede reelt da den i årets første start fangede Double Up lige på målstregen i et vanvittigt løb. Var senest på Jægersro i et hoppeløb med Johnny Takter i vognen. Parret indledte pænt og kunne køre sig til spids efter 500 meter og afvikle disse på 1.16,2. Øgede farten de næste 500 meter og rundede kilometeren på 1.15,5. Så vældig gålysten ud og skruede selv op for farten ned ad sidste langside. Kun Rafale D’Inverne kunne nogenlunde følge med 1.12,1 de sidste 500 meter. Livi Lady var ikke træt ved målpassage. Kommer nu efter en mindre træningsperiode, men det plejer ikke være den store ulempe for Bo Westergaads heste.

2 Ceton Simoni har også formen på top, og er denne gang udstyret med godt startspor, modsat seneste to starter fra nummer 7 i Århus. Blev bakket af fra start senest, og fandt position i andet par udvendigt. Kunne sidde der indtil udgangen af sidste sving, hvor jagten på førende Sax Winner blev sat ind. Midt på bakken koblede Ceton Simoni greb og vandt sikkert. Hun kan være vældig hurtig fra start, og mon ikke Michael Lønborg har sigtet indstillet på at styre løbet fra spids, og så kan det blive mere end svært for Bo Westergaards hest.

5 Zillavinn har haft store problemer med nyreslag, men kredsen omkring hesten får hele tiden mere og mere styr på det, og har gjort det fint de sidste to starter. Senest var det montéløb, hvor der blev åbnet i 17,5 den første kilometer, og Zillavinn lukkede en del huller den første omgang. Havde ikke rigtigt noget svar, da modstanderne satte fart igen med 500 meter til mål og klarede akkurat femtepladsen. Var dog klart bedre gangen der før, hvor den var ude på sprint, som virker til at bekomme den bedst. Den dag åbnede Benjamin Nordal og Axe Brogård i tårn høj fart. Her sad Zillavinn i inderbanen på afstand, men kom perfekt ud i andet par udvendigt ned ad sidste langside. Gik med i ryg på Worst Nightmare rundt opløbssvinget og holdt god fart hele vejen til mål. Kan være et triobud bag de to favoritter.

6 Created Face viste klart op ad på formen senest i stenhård modstand på Musketerdagen. Blev kørt direkte til inderbanen fra start, og sad sidst indvendigt med 1000 meter til mål. Søgte ud i andet spor ud på sidste omgang, og forsøgte at holde ryg på Henbianca Boko i tredjespor rundt sidste sving. Det lykkede ikke helt, men fortsatte i eget angreb i på lige bane og fuldførte i god fart til mål, hvor det var Belladore før Henbianca Boko og Catchmeawinner på de tre første pladser over mål. Created Face var halvanden længde efter, efter 1.12,6 sidste 950 meter på hende. Virker ofte mere stærk end speedig, og Bent Svendsen vil nok sætte pris på, hvis det kommer top tempo på løbet den første kilometer.

7 Pekay Gold er ny hest fra Flemming Jensen træningskvarter. Har virket til at lede lidt efter formen i sine sidste starter i Sverige tilbage i vintermånederne. D. 13/1 blev Pekay Gold svaret ud fra start i en halv frisk åbning på 1.114/500 meter på en vinterbane. Blev siden bakket sidst og havde intet sparet i afslutningen. Blev gangen efter sendt til spids i et montéløb hvor den åbnede 1.13,5/500 meter og rundede 1000 meter på 1.15,0 hvorefter den pludselig galopperede umotiveret. Har hun været hos Flemming Jensen nogle måneder, og han havde hesten i rutineløb i Skive i mandag. Her var den først på stregen på 1.19,1. Er meget svær at vurdere første gang, men den skal være markant bedre end sine seneste starter for at være aktuel for spillerne.

3 Famous Marke var indkøbt som amatørløbshest til Trine Urth Pedersen. Hun har ikke været helt tilfreds med hesten længe, men så vendte det pludselig i mandag i Skive, hvor Famous Marke blæste banen rundt i ny banerekord i et formløb. Trine Urth Pedersen rundede frem til førende med 1100 meter til mål, og satte direkte den førende Special Player under pres. Overtog ved indgangen til sidste sving og forsvandt væk til sikker sejr i behersket modstand i forhold til dagens efter 1.16,3 den sidste kilometer på 2550 meter. Skal nok rekordforbedre her for at være noget for spillerne, så det er spændende om formen fra formløb rækker til det.

4 Justina overraskede med et par sejre i november, men har siden ledt lidt efter formen. Forrige gang løb den sig træt i føring efter at have åbnet den første kilometer i 1.14-fart i Århus. Senest blev det til tidligere galop, men gik efterfølgende en ok ophentning, og spændende at se om det var et vendepunkt rent formmæssigt.V5-4 / 5. løb

A-chancer: 13-12 B-chancer: 10-3-7-5-2-4-8 C-chancer: 9-1-6-11

13 Bravur Torkdahl har været meget reel i sine tre sidste starter for stald Flemming Jensen. Var regulært modstanderne overlegen senest i Skive. Sørgede bare for at have frit frem rundt første sving, hvor Flemming Jensen sad ude i tredjespor. Blev kørt frem mod føring forbi publikum første gang, og åbnede 500 meter på 1.12,1. Overtog fra Fiftyshadesofsisu. Satte igen fart på med 500 meter til mål, og kørte i høj fart rundt opløbssvinget, hvor hoppen var tæt på at løbe på en galop. Flemming Jensen parrerede dog på mesterkuskens manér og var siden aldrig i fare. Nu er det anderledes konditioner, med spor 15 og 20 meters tillæg fra start. Har fået en lille puster på fire ugers løbspause siden sejren i Skive, men kommer næppe uden form her. Stor chance hvis den præsterer som de sidste tre starter fra anderledes udgangsposition.

12 Ce Hindø startede fra 20 meters tillæg senest, men blev kørt frem mod den førende Danilo Fønix ned ad første langside og fandt plads i ryggen på denne efter 700 meters kørsel. Jeppe Juel gik udvendigt på Danilo Fønix på vej ind mod sidste sving, og Ce Hindø så vældig gålysten ud. Koblede greb op ad bakken i opløbet, men da Jeppe Juel ville trække vattet på Ce Hindø reagerede hesten med galop og det var meget sandsynligt sejren som forsvandt. Så stærk og reel ud, og nu skal det bevises, at det ikke var en enlig svale efter vinterpause.

10 Spicy Shot er måske løbets stabile islæt, har bare én galop i foreløbig 14 starter. Sluttede sidste sæson med flot sejr på juleaftensdag, hvor Anders Pedersen sendte John Nielsens hest til føring, for siden at afgive den til Aqua Photo. Fik angrebsplads med 100 meter til mål og vekslede forbi den førende på få skridt. Var slettet fra en start tilbage i februar, men er siden blevet godkendt til monté på 1.20,9/2200 meter. John Nielsens galopheste har været klar fra sæsonstart og stalden har taget den første sejr. Mon ikke travhesten og er gjort klar.

3 A Wreck er en stor og grov hest i sit udtryk, og endnu ikke nogen skøntrav at se på. Men god indstilling og styrke, det har hesten til gengæld i stor stil for klassen. Senest kunne den ikke følge i temposkærpningen i sidste sving i DM for travtrænere, hvor den sad udvendigt på den førende Livi Oxford H M. Fandt dog kadencen igen ind på opløbet, og kæmpede sig tilbage til en fuldt godkendt andenplads på en klar rekordforbedring. Form og styrke rækker i dagens selskab, men hvor meget koster det at holde sammen på travet.

7 Chardonnay Merci lavede to galopper med få dage i mellem tilbage i februar. Fik derefter en løbspause, og vendte så tilbage til løbene d. 6/4 i Odense. Her kørte Marc Bæk Nielsen til spids med sin hest direkte fra start. Parret styrede siden løbet, og Chardonnay Merci så stærk ud hele vejen rundt, men travet var ikke pletfrit. Modstanderne kunne ikke for alvor true ind mod mål, så Marc Bæk Nielsen kunne støtte sin hest hele vejen til stregen i et anstrengt trav på en god tid via 1.14,9 sidste 600 meter.

5 Dancing Alone så blændende ud i opvarmningen inden løbene i sæsondebut. Blev kørt roligt rundt i fjerde indvendigt undervejs, og fandt først ud i andet spor med 550 meter til mål. Kom ud til eget angreb langt ude i banen ned gennem opløbet. Skiftede til høje fart og var på vej til 3./4. plads da hun rullede på en galop 50 meter før stregen. Fik en sejr i fjor hvor hun også leverede en stærk 300 meters afslutning. Har høj fart for klassen, hvis hun traver hele vejen.

2 ChantelTrøjborg leverede en af årets største spillemæssige overraskelser da hun slog til i Skive i forrige start. Da favoritterne Erik Clausen, Eddie Cook og Eldorado var væk, så kom Chantel Trøjborg strygende til slut og tog første sejr siden 2017. Senest fulgte hun op på den indsats med en ny god præstation i et stort felt med gode modstandere. Der var tryk i løbet da Double Trouble E P gik i kødet på Think New And Big efter 700 meters kørsel. Henrik Lønborg gik med i tredjespor rundt sidste sving, og Chantel Trøjborg nærmede sig hele vejen ind mod mål og var bare slået med en halv længde af Perhaps Flax, som startede 20 meter foran. Hvor langt rækker den markante forbedring her?

Man kunne fortsætte med at nævne heste i dette løb, men de to sidste, som får et ord med på vejen i denne omgang er 4 Dagmar Bakkegård og 8 Diablo Toft. 4 Dagmar Bakkegård har bogført jævne og gode præstationer gennem en længere periode. Sad senest i ryg på Don Pedro, og forsøgte at true den rundt sidste sving. Det lykkedes ikke, og måtte slippe lidt op mod mål, men holdt dog Coutinho bag sig i kampen om andenpladsen.8 Diablo Toft har vist klart op ad gående form. Sad i andet -og tredjepar udvendigt i seneste start. Angreb som første hest i tredjespor med 500 meter til mål. Arbejdede godt rundt opløbssvinget, og holdt stærk fart hele vejen til mål bag Newton Tile. Var ikke 100% i stilen, men viser fart og form til snart at være med på stregen.V5-5 / 6. løb

A-chancer: 3-1-5 B-chancer: 10-11-8-9-7-4-2-12-6

3 D J O’Kay er en af flere spændende 4-åringer, som her skal ud for at pudse formen af inden prøverne til Jydsk 4-årings Grand Prix om en måneds tid. Thomas Bondes hest har stort set ikke sat en hov forkert i sine første seks starter. I sin sidste start d. 24/3 blev det utaknemmelig opgave, da D J O’Kay måtte trave udvendigt på No Soup For You de sidste 1800 meter på et 2600 meter langt løb. Arbejdede godt hele vejen, men kunne ikke knække den stærke hest i føring, og måtte ind mod mål se Check It Out speede forbi. Der var dramatik, og No Soup For You blev diskvalificeret for trængning, således det endte med en andenplads for D J O’Kay. Har siden været slettet fra en tiltænkt start d. 12/4, men Bondes hest skal være klar her, hvis det hele skal times rigtigt frem mod Grand Prix’et.

1 Don Cash fik banket ringrusten af sig efter vinterpause i blød konkurrence på Lunden på en god tid. Sad som femte de første 700 meter, inden Jeppe Juel gik frem og overtog kommandoen med en omgang til mål. Så spændstig og kraftfuld ud på 1.15,1 den sidste omgang, men var trods det tæt på at snuble på en galop ind på opløbet. Jeppe Juel greb den dog på topkuskens manér. Spørgsmålet er hvor han ender fra spor 1 denne gang, men ligner en hest, som har udviklet sig henover vinteren.

5 Denimcowboy har vist reel fremgang de seneste fire starter. Den gode periode blev indledt med en andenplads bag Daydream Believer fra spor 11. Den blev fulgt med en flot sejr med ejeren selv i sulkyen. Her sendte Michelle Mønster sin hest til spids efter 700 meters kørsel, og holdt siden tempo godt som gjorde det svært for konkurrenterne, hvor Chris Højgård var nærmeste vidne. Siden blev det til femteplads i Frosty Hanovers Mindeløb bag Donatello Garbo. Senest var Knud Mønster i Århus for at teste hesten frem mod Grand Prix prøverne. Det forløb smertefrit da Denimcowboy satte sig føringen fra start, og relativt enkelt afviste Deliciousstone og Daisy cash ned gennem opløbet.

10 Double Up havde nok været seedet øverst med startplads i første række. Nu er det mere usikkert når vi skal se hesten præstere fra rygløb efter en række indsatser fra spids. Blev kørt til spids i øsende regnvejr i Odense senest og fik lov til helt og aldeles, at kontrollere løbet. Do It Mingus angreb ind mod mål, men Double Up sprintede let væk da Pauli Andersen bad om det. Har kun gået bagfra få gange i karrieren, og aldrig med decideret succes. Det er nu op til bevis efter formstærke indsatser.

11 Djohndjohn blev sendt til spids d. 23/10 på Jægersro, og var på vej ud ad sele og vogn ind i sidste sving, da Peter Ingves gav hesten lov til at strække lidt ud. Pullede nærmest 1.12,9 de sidste 500 meter. Bekræftede sin gode form og kapacitet i starten efter, hvor Team Friis’ hest første gang løb ind i årgangstoppen i Danmark i Grand Circle 3-års Championat. Sad pullende i tredje indvendigt, og fik aldrig rigtig angrebsplads bag Diamondwind, Donatello Garbo og Dumbo. Skal nu bygge videre på den præstation, og forsøge at etablere sig i årgangstoppen.

8 Darwin Ice har vist klart bedre takter de sidste to starter end længe der før. Åbnede hårdt til føring i forrige start i Skive efter 1.11,0/500 meter. Fortsatte i godt tempo ind mod sidste sving. Kunne ikke svare Backup ned gennem opløbet, efter et perfekt løb i andet par udvendigt. Darwin Ice kæmpede dog godt hele vejen til mål. Senest kunne han ikke klare Casino Royal fra udvendig position, men kæmpede igen stærkt til mål. Spor 8 trækker ned for en starthurtig hest på sprint, men formen er der til en ny fremskudt placering på favorit distancen.

9 Darlington sluttede sidste sæson med en række gode præstationer. Vandt et blødt løb på Lunden i næst sidste start, hvor Darlington sad i andet par udvendigt ud på sidste omgang. Forbi staldene sendte Steen Juul Darlington i angreb og rundede uden problemer modstanderne og forsvandt væk til let sejr. Gangen efter blev der skruet lidt op for modstanden, da Donatello Garbo startede 20 meter bag Darlington. Steen Juul forsøgte at give Donatello Garbo en match, men den tyskfødte hest var reelt uden modbud ned gennem opløbet. Kommer nu i sæsondebut, men der er god form på flere Gordon Dahl heste i øjeblikket.