V5-analyse til Aalborg lørdag d. 14. september

Udarbejdet af Jesper Elbæk.

Statistik: Spillet 6.386 kr. Vundet 1.560kr. TBP 24,4%. Hitrate 7/23.Printvenlig versionV5-forslag

V5-1: 4-13-12-8-6-9-3

V5-2: 4 Fossa

V5-3: 1 Commit Boom Bay

V5-4: 4-6-8-9-7-3-10-11-12-2-1-5

V5-5: 10-2-7

Pris: 252 kr.V5-1 / 2. løb

Vi indleder med et åbent opgør med masser af heste. Godt en håndfuld har reel vinderchance, men ingen er decideret chanceløse.

Chancevurdering

A-chancer: 4-13-12-8-6 B-chancer: 9-3-11-5-2 C-chancer: 10-1

4 Fivie Barosso gik et kanon prøveløb, hvor den franske hest slet ikke var kørt i bund ved målpassage på en 1.17-tid. Men nu skal den forholdsvis urutinerede løbskusk Marita Berg op imod dels en masse professionelle kuske og dels noget bedre modstand, end der var i prøveløbet. Og et svært spor fire i volten ikke mindst. Men flasker det sig, så er Fivie Barosso selvfølgelig en kæmpe vinderchance. De helt modige blanker hesten i V5.

13 Perhaps Flax kom tilbage efter pause senest, og skød overlydsfart ned gennem opløbet. Det burde egentlig ikke kunne lade sig gøre at nå frem, men det gjorde Farifant-datteren så alligevel. Er sat helt om i skammekrogen her, så det skal løse sig meget, hvis det skal blive til sejr. Formen er i hvert fald i zenit.

12 Enzo Design er bedre end femtepladsen senest kunne indikere. Sad undervejs i fjerde par indvendigt, og sad fast bag en mur af heste i det løb, som Eyecandy vandt. Fandt til sidst en ryg i Endless Dreams, som gik fremad, men da var det for sent. Er i topform, men udgangspositionen er jo ganske elendig.

8 De Light vandt helt let senest i Aarhus efter at have overtaget spidsen på første langside. Det var karrierens første sejr, men konkurrencen er skærpet en del til denne start, hvor De Light ganske vist har sporfordel i forhold til nogle af de andre A-chancer fra tillæg.

6 Dreamcatcher K J måtte senest lade Es Trenc flyve forbi i opløbet i Billund, men viste alt vel med formen. Kommer ikke til sin yndlingsposition spids herfra, men går også fine løb bagfra. Glem nullet på Lunden 23. august, for her kom Dreamcatcher K J til at sidde fast i andet par udvendigt, da ”toget” kom i angreb i tredje spor. Se op.

9 Dante H S har nu løb i kroppen efter meget lang pause, og det har sikkert gjort Ens Snapshot-sønnen godt. 3 Eleonora fik starten spoleret totalt i løbet senest i Billund, hvor der nok burde have været ringet omstart (det kan dommerne jo gøre inden der er kørt 200m, red.). Viste god form i starten forinden på Lunden. Farmand Ole Henriksen viste sønnerne Emil og Mads, hvordan det skulle gøres senest med 11 U S Åstrup, men også for dens del gælder det, at konkurrencen er skærpet her. Lukket spor i volten tilmed. 5 Daretodream H M og 2 Livi Option er typiske outsidere, som kan meget i fejlfri udgave.V5-2 / 3. løb

Så gælder det Auktionsløb for 2-årige hingste/vallakker, og her kan altså komme heste til start, som har været i kataloget til enten Derbyauktionen eller Aalborg-auktionen 2018.

Chancevurdering

A-chancer: 4-2-1 B-chancer: 9-5-7 C-chancer: 8-3-6

4 Fossa fik et 1-tal I protokollen ved starten i Derbyweekenden. Men bag sejren gemmer der sig en anden historie, for i første startforsøg var Fossa absolut ikke samarbejdsvillig, og havde den dag måtte nøjes med et træningsarbejde langt bag de andre. Men der blev ringet omstart, fordi flere af de øvrige (heller) ikke var på plads bag bilen, og det var Fossas held. I gyldig start tog Fossa spids, slap til Fox On The Run, og speedede så igen forbi denne i opløbet. Kan være lidt vanskelig ved tilkørslen til startbilen, hvilket den også gav eksempel på ved debuten i Aarhus 7. juli. Fejlfri er det en stor vinderchance.

2 First Choice vandt sin debut for Jeppe Rask på en fin måde. First Choice tog spids direkte, men fik et tryk af Jacques Villeneuve, og så troede man måske, at 2-åringen ville vige sig ned, og lade den rygkørte Fonseca gå forbi i opløbet. Men First Choice strakte på sig, og var sikker vinder. En lignende præstation bringer Jeppe Rasks hest langt frem her.

1 Flirting Diamond har været spillet stenhårdt i begge sine starter hidtil i karrieren. Men begge gange er det blevet til galop. Nu tager Gordon Dahl selv linerne, og det kan være, at Flirting Diamond har brug for en Derbyvinder i sulkyen for at gå fejlfri. Fart er der i hvert fald masser af i den norskfødte Ens Snapshot-søn!

9 Frank Jr Bounce er blevet taget roligt i starten af sin karriere, og har et fint startspor her bag to af løbets A-chancer. 5 Fly By So Easy har fået nogle hårde løb i starten af sin karriere, men ophentningen senest efter galop i starten af løbet var af fineste mærke. En typisk outsider her. 7 Fonseca har jungletrommerne spillet for et stykke tid. Var bleg på Lunden, men klart bedre i Skive, hvor den havde ryg på First Choice hele vejen. Udfordrede til slut, men godkendt på andenpladsen.V5-3 / 4. løb

Hoppeløb uden loft på sprinterdistancen. Her kommer det til at gå stærkt!

Chancevurdering

A-chancer: 1-7-5 B-chancer: 8-3-6-4 C-chancer: 2-9

1 Commit Boom Bay har vel ikke helt formået at tage springet op i hoppeeliten efter en forrygende 4-årssæson, som bød på sejre i både Jydsk 4-årings Grand Prix og Dansk Hoppe Derby. Var senest ude mod Cash Crowe fra et umuligt startspor, men gjorde det flot. Fra startspor et kan Nicolaj Andersen sandsynligvis forsvare spidsen med den lækre, sorte Ens Snapshot-datter, og så er meget vundet. Formen er god i hvert fald.

7 Stella Newmen var også med i løbet med Cash Crowe i Derbyweekenden. Tog spids og slap til denne, men kunne ikke helt holde tempoet i opløbet. Gjorde det dog godt, og var jo foran Commit Boom Bay m.fl. – men nu er startsporene byttet rundt. Det store spørgsmål er, om Flemming Jensen fyrer Stella Newmen af fra start.

5 Beatriz var senest ude i EM for Hopper, og ikke helt uventet blev det for hårdt. Starten før var i Super Trot Cup-finalen i Berlin, hvor der også var masser af gode heste med, og hvor danskerne over en kam havde fået iskolde startspor. Så glem de to starter. Hvis de to nederlag ikke sidder for meget i Beatriz, så er hun en uhyre hårdfør hoppe, som er løbets sidste A-chance i mine papirer.

8 Tourmalet trak nitten i sporlodtrækningen, og Jeppe Rask har vel kun én mulighed i løbet, nemlig at trække sig fra start, og så håbe på, at de andre kører derudaf som om de havde stjålet hestene. Tourmalet har nemlig en rigtig god speed, hvis hun kan sidde med på hug undervejs.

3 Bella Højgård er hurtig fra start, men næppe så hurtig, at hun kan komme forbi indvendige Commit Boom Bay fra start. Men kan måske komme ned i ryg på denne, og så rækker formen sandsynligvis til, at Bella Højgård kan følge med hjem til en pæn præmie.

6 Askepot Macoy bliver denne gang kastet for løvinderne. Leverede en mægtig fin præstation i Derbyweekenden, hvor den plukkede Next Is Now ned fra dødens, men nu skærpes konkurrencen betragteligt. Askepot Macoy er dog i topform, og nu får Johnni Olsen en chance for at se, hvor langt den rækker.

4 I D Entity var senest med i Norsk Hoppe Derby, hvor det fra et umuligt startspor 12 blev til en sjetteplads og en fin præmie. Fin hest denne Explosive Matter-datter, men hun har ikke vundet i 17 karrierestarter indtil nu, og det bliver vel heller ikke hér, at det første ettal kommer.V5-4 / 5. løb

Et særdeles svært hoppeløb udskrevet efter amerikanerprincippet fortsætter V5-spillet.

Chancevurdering

A-chancer: 4-6-8-9 B-chancer: 7-3-10-11-12-5-1-2 C-chancer: Ingen

4 Come On Party kommer efter tre måneders pause, men Flemming Jensen plejer nu nok at have dem klar, når de står på en startliste… Der er tale om en hårdfør S J’s Photo-datter, som jeg er meget sikker på bliver kørt offensivt her. Kommer Jensen til spids, så vil jeg gerne se, hvem i dette felt, som tør gå frem at trykke på. Kommer efter sigende ude sko for første gang!

6 Dellis var med i Dansk Hoppe Derby, og gjorde det flot med en fjerdeplads, og var således f.eks. foran forhåndsfavoritten Delicious One i mål. Er i absolut topform, og er løbets anden store vinderchance.

8 Chloe er et af Jeppe Juels store smertensbørn, og Aalborg-træneren har flere gange truet med avlsboksen. Afstamningen fejler i hvert fald intet som helst, men det må i givet fald blive til foråret. Indtil da fortsætter Chloe sikkert i væddeløbene, og har en fornuftig opgave her. Offensiv styring eller bakke ned som sidst?

9 Dazzle Nock har masser af fart, og har nu også gået fejlfri tre gange i træk. Var senest ude i Hoppe Derby Consolation, hvor den ikke kunne stå imod Dominique A P, som kom flyvende med Morten Juul i sulkyen. Gik et godt løb, og vi bemærker, at Peter Ingves er hyret ind til denne opgave.

Resten af feltet er sat som B-chancer. 7 Katy Perry er tilbage i gængen med de dårlige startspor, men formen er god. 3 Diana Østervang var senest ude i Dansk Hoppe Derby, og kan den overføre noget af farten fra dét løb til lørdagens start, så har den også chance. Bagfra sidder trioen 10 Donna Lupo, 11 Breaking Point og 12 Time To Face, men de er alle afhængige af, hvad de andre i løbet gør. Svært løb dette her, og en helgardering frister.V5-5 / 6. løb

Lørdagens hovedbegivenhed er Aalborg Hoppechampionat 2019, og her er der deltagelse af top3 fra årets Hoppe Derby.

Chancevurdering

A-chancer: 10-2-7 B-chancer: 3-6-9-4-1-8-5 C-chancer: Ingen

10 Dusty Shadow blev anden i Hoppe Derbyet, men der var ikke meget, der skulle have flasket sig anderledes for at Dusty Shadow havde vundet. Men vinderen Dream Girl fik angrebsplads som på bestilling, og stak så mange længder væk, at Dusty Shadow ikke kunne indhente den. Træner Jeppe Juel melder ud, at Dusty Shadow aldrig har været bedre, og det eneste ejerne skal tænke på er, hvad for noget tøj de skal have på i vindercirklen, når (ikke hvis) Dusty Shadow vinder.

2 Dream Girl skal dog lige besejres først. Havde ryg på førende Danielle D D i Hoppe Derbyet, og fik perfekt plads til angreb med 500m hjem, da Dicte Skovsende blev træt i dødens og en anden konkurrent lige netop ikke nåede ned i andet spor for at lukke af. Det skal dog ikke tage noget fra Dream Girls sejr, for den sprang frem som en løvinde, da Nicolaj Andersen fandt ud i frisk luft, og tog en flot Derbysejr til glæde for de mange Team Lunden-ejere, der var på plads i Derbyweekenden. Er lynhurtig fra start, og er med til at bestemme løbsafviklingen her.

7 Delicious One var manges favorit til sejren i Dansk Hoppe Derby. Men Gift Kronos-datteren var en skygge af sig selv i årets vigtigste løbsopgave, og fulgte bare med hjem til en præmie, uden på noget tidspunkt at se sejrsfarlig ud. Team Juul/Clausen har dog helt sikkert tunet Delicious One frem til dagens opgave, og fundet eventuelle fejl på hesten og rettet dem. Trak nitten i sporlodtrækningen, men kan godt flytte sig fra start, så positionen behøver ikke blive så dårlig endda.

3 Doyouwishdiamond gik godt i Hoppe Derbyet som tredje, og var hesten som lige netop ikke nåede ned i andet spor med 500m hjem for at lukke af for Dream Girl. Var dét sket, så var Doyouwishdiamond sandsynligvis blevet anden i løbet. Men hvis og hvis…. Formen er i hvert fald på op, og startsporet blev også godt. Vinder vel næppe (?), men mindre kan også gøre det for anpartsstalden Team Dannor.

6 Danielle D D er havnet lidt langt ude på vingen. Skulle køres i spids i Hoppe Derbyet, men blev træt rundt sidste sving efter en stenhård åbning. Kan meget bedre, men må denne gang finde sig i kun at være en del af outsidergruppen.

9 Donna Di Damgård har vel ikke helt indfriet de store forventninger man fik til hende efter 3-årssæsonen. Galopperede minimum tredjepladsen væk i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix i Aarhus, da Kasper K. Andersen smart dykkede indvendigt til slut, var derefter lidt tam i dens Derbyprøve, og kom kun med i Hoppe Derbyet via et wildcard. Her gik Donna Di Damgård dog hæderligt fra startspor 12.

4 Dicte Skovsende blev fyret af fra start i Hoppe Derbyet, men kom lige netop ikke forbi Danielle D D fra start. En ”bytter” havde nok ellers været tanken fra Mads Hviid Nielsens side, ligesom Hoppe Derbyet i 2017, hvor han lavede et lignende nummer med Caroline K, som bombede til spids fra startspor otte og slap til den senere vinder Commit Boom Bay ud af første sving. Er lynhurtig fra start, og nu har Mads Hviid haft tre uger mere til at arbejde med hesten. Se op!

1 Dominique A P havde trænet forrygende op til Derbyweekenden, og viste noget af det, som træner Morten Juul hele tiden har sagt hun kan. Juul har givet sig selv genvalg i sulkyen, men Dominique A P kommer efter alt at dømme til at sidde noget langt nede undervejs her.

8 Daisy Cash galopperede med en omgang hjem i Hoppe Derbyet, og ifølge kusken Flemming Jensen havde det ikke noget at gøre med fotografen, som sad oppe i femte spor rundt svinget ved dommertårnet. Var ellers lidt et staldskrig på dagen, men fra dette spor må Daisy Cash nøjes med at være en outsider.

5 Daisy H J napper gode placeringer hele tiden, og man må ikke glemme, at den Kaj Jensen-trænede hest faktisk var fjerde i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix. Havde sandsynligvis også nappet en billet til Hoppe Derbyet uden trafikproblemer i dens Derbyprøve med 500m til mål. Men i første omgang kører Daisy H J nok efter en præmie her.