V5-ANALYSE TIL AALBORG AF KIM NIELSEN

Statistik: Spillet for 4.704 kr. Vundet 8.663 kr. Tilbagebetalingsprocent 184,2%. Hitrate: 3/16.


Printvenlig PDF-udgave

V5-forslag

1 (2-5)

2-8-3-1-4-9-7-6 (10-5)

9-8-2-3-6 (1-5)

7-6 (2-3)

3-6-10-9 (1-8)

Pris 320 kr.


V5-1 / 3. løb

Et lille udsøgt felt i Liga 3, hvor hestene virker ret jævnbyrdige. Jeg tror dog, at 1’eren Wham Bam Boo er bedst, så den bliver den ugarderede på kuponen.

A-chancer: 1 B-chancer: 2-5-4-6-3 C-chancer: 7

1 Wham Bam Boo sejrede for tre starter siden på Lunden, hvor den overtog spidsen efter en omgang, Siden kontrollerede Jeppe Rask hver en meter af løbet, hvor Attention Bøgedal kom frem udvendigt, men aldrig udgjorde nogen trussel. Et par uger senere blev det til et nul i protokollen i en start i Oslo Grand Prix-weekenden. Senest var den ude i meget hårdt selskab. Fra en position bagerst i feltet blev Wham Bam Boo forsøgt i angreb i ryg på Victory Island, men den holdt mest farten. Var femte på en 13-tid bag Key Largo, Global Strategy og Baxo Epice. Denne gang i mere passende selskab. Får et godt rygløb herfra, og har en speed, der kan afgøre løbet. Vinderchance og dagens blankbud i et svært stregspil.

2 Tiger Hill Diamant havde taget tre sejre på stribe, inden den løb uplaceret på Musketerdagen i Lord Valentines Mindeløb i meget hård konkurrence. Fik et løb bagerst i inderbanen, men den faldt lidt fra i opløbet, hvor Tsunami Diamant vandt knebent foran Casino Gardenia. Gangen efter vandt den et sprinterløb på Copenhagen Cup-dagen fra spids i mere moderat selskab. Universale var anden. Senest kom den godt igennem fra anden række i et sprinterløb i Odense. Havnede udvendigt på førende Aros Line, og efter 1.12,5 den første kilometer var der udsolgt hos Tiger Hill Diamant, og den endte uden for præmierækken. Både før og efter starten i Odense har hesten været slettet for to tiltænkte starter. Er meget hurtig fra start, og det ligner spids her. Træneren tror dog ikke på sejr og den aktuelle distance, da den er bedst på sprint. Vil føre længe, men hvor længe?

5 Boris vandt forrige gang en flot sejr i V75 i Norge, hvor den gik udvendigt uden ryg over tre kilometer. Senest overtog den spidsen i første sving trods 20 meters tillæg. Svarede C You Again, da den kom. Havde dog ikke noget modsvar over for Donatello Garbo og Another Dream, hvor sidstnævnte vandt. Havde ikke startet i seks uger før det løb, så nu har den et løb i kroppen. Er den på top, så er den med helt fremme her, selv om træneren synes konkurrencen er hård i dette løb.

4 Apollo Sisa kommer efter et års pause. Fjerde gang i karrieren, at hesten brækker ned. Vandt sidste år et løb på Derbydagen, hvor den havde et enkelt løb i kroppen inden en lang skadespause forud for de to løb. Den får derfor ikke den træningsmængde, som en hest i dens klasse normalt får hos Flemming Jensen. Nu prøver han at starte den igen, og han vil give hesten et defensivt oplæg og håber på en plads blandt de fire uden de store vinderambitioner. Heste har kun startet 13 gange og er nu blevet syv år, så slidt er den næppe. Har jo tidligere vist stort potentiale, og er det den ”gamle” Apollo Sisa, der starter her, kan den godt være langt fremme. Men mon ikke den skal have et løb i kroppen efter så lang pause før den en vinderaktuel – også selv om det er Jensen.

6 Thisismylife har været yderst stabil og løber i trioen hver gang uden at vinde. Forrige gang på Jägersro tog den let spids fra spor 1. Slap til Staro McMillan og holdt ved bag denne til en tredjeplads. Var hjemme i 13 en stor brøk. Senest kunne den ikke tage en længde på Guy Pomponne, men ramte vinderhullet bag denne. Sad der hele vejen, og fik aldrig chance, før det var for sent. Er ret starthurtig, men kan næppe tage en længde på 2’eren. Får den en god position, kan den afslutte godt og være med i kampen om de bedre præmier her.

3 Ervin Boko debuterede i Morten Juul regi med en andenplads, hvor den fulgte med på afstand af vindende Beat The Beast i et montéløb i Aarhus på en 16-tid. Pæn præstation, men skal lige ses an denne konkurrence.

7 Ceton Simoni en rykket op i Liga 3, så den møder hårdere konkurrence end normalt. Formen er fin, men startspor og konkurrencen gør, at det ser svært ud.


V5-2 / 4. løb

Et monté formløb som ligner lidt af en rebus. Har man råd, så tag alle 10 heste med. Nogle af hestene starter til dagligt i formløb, medens der er nogle stykker, der kommer fra klassen. Et par af disse regner jeg for de bedste chancer, hvor 2 Smooth Ride kan føre dette løb fra start til mål.

A-chancer: 2-8-3-1 B-chancer: 4-9-7-6-10-5 C-chancer

2 Smooth Ride har aldrig startet i monté før, men er lige blevet godkendt. Er dog sandsynligvis blevet ridetrænet hjemme hos Marian Thorup Nielsen, så det er sikkert ikke fremmed for den med rytter. Er i bund og grund en hest, der står meget fordelagtigt her fra spids. For tre starter siden var den anden i Aarhus kort slået af Catchy Spring, som stod 20 meter foran. Bag sig havde Smooth Ride heste som Baron Westwood fra lige start samt Tinita Tårs, Apache Line og Giggs Boko, der skulle give Smooth Ride 20 meter. En lignende præstation rækker langt her. Senest var den ude i et klasseløb i Billund, som blev vundet af Chato Salløv foran Assiniboia Downs. Selv om Smooth Ride var langt nede i det slagne felt, så løb den en 16-tid. Hvor de fleste af modstanderne løber i formløb og amatørløb til dagligt, så løber Smooth Ride i klassen. Og med kun to heste i spidsvolten, så kan Michala Haagensen ramme spidsen, og så kan den føre hele løbet.

8 Stella Quick starter som oftest i klassen og ikke i formløb. I sin seneste montéstart gik den fremragende og var anden bag Real Love, men foran Rocky P H (stod 60 meter bagved). Har været ude i to stayerløb i klassen efterfølgende. Senest var den fremme udvendigt på førende Dickson Shadow ind på lige bane, men kunne ikke helt følge denne. Var slået med 5-6 længder af Dickson Shadow. Med Sabina Gammelgård som rytter, skal den regnes ret tidligt her.

3 Speedy Muus har startet en del i monté på det seneste. Gav sin ejer Laura Gregersen hendes livs første sejr for fire starter siden, da den vandt et monté formløb i Skive efter føring fra start til mål foran She’s A Dream, der også den dag skulle give 20 meter. Det var på en beskeden 20-tid. Blev generet til galop gangen efter, og senest sluttede den godt af på en 18-tid til tredjepladsen efter Holly Star og Triumf Kåsgård. Er rytterforstærket med Michelle Mønster, og den må have en fremtrædende chance her.

1 Running On Faith har gået et par gode løb på det seneste. Forrige gang spids i pænt tempo, hvor den kneb de sidste 100 meter. Her gik Admiral Muddi forbi, og det samme gjorde Special Player, der den dag startede 20 meter efter Running On Faith – denne gang skal den give 40 meter. Senest havde den ryg hele vejen på Livi Giggs, der bare var for god. Blev godkendt til monté tilbage i 2014, og har senest startet for rytter i 2015. Men den virker travsikker, så det skal næppe give problemer med monté. Får Karina Madsen prikket starten, kan den være med fremme længe.

4 Gulliver S I R står normalt med 40 og 60 meters tillæg i formløbene i Aarhus. Denne gang er den lettet til 20 meter. Har startet sporadisk i monté med gode resultater. Forrige start var netop i monté, hvor den på en god afslutning nåede fjerdepladsen bag She’s A Dream, der startede 20 meter foran. Denne gang er det omvendt, så Gulliver S I R er altså her 40 meter bedre inde i forhold til She’s A Dream. I seneste start løb den bare bag feltet fra sine 60 meters tillæg og viste ingenting. Men den stærke hest kan være med fremme her.

9 Special Player frister normalt tilværelsen i formløbene i det nordjyske. Har startet af og til i monté de tidligere år, og har sejret tilbage i 2017. Første gang i monté i år. Vandt senest et formløb i Skive, hvor den fangede Silas Ulkær, der var gået til front. Startede her fra spids, men står nu hårdt her med 40 meter. Ser den ikke som en af de første chancer her i løbet, men den har dokumenteret form og kan derfor ikke helt udelukkes med dygtige og alsidige Rikke Robach Bonde på ryggen.

7 New Lollipop er vel landets hyppigst startende hest med 26 starter i indeværende år. I montéstarten for tre gange siden stod den helt håbløst med 80 meters tillæg, hvor Speedy Muus til sammenligning stod fra 20. Den er således 60 meter bedre inden end Speedy Muus! Stod senest fra 40 meter i et sulkyløb, hvor Mathias Jensen ikke rigtigt fik angrebsplads i opløbet og endte som første hest uden for pengene på en 17-tid. Er stabil som få, og gør det godt i monté. Står bedre inde her med kun 20 meter og har den med ni årssejre suverænt førende montérytter Marianne Mechlenburg i sadlen, så den skal også krydses her.

6 Ta Dalimo slog tilbage i april Simoni Speedy med et sekund i et sulkyløb. I to efterfølgende montéløb hang den mest med til to femtepladser. Har ikke startet i to måneder. Den overrasker ind imellem, og med Maria Dueholm Svendsen på ryggen har den en dygtig rytter, så helt udelukkes kan den ikke i dette åbne formløb.

10 She’s A Dream vandt et montéløb i Aarhus for tre starter siden. Det var dog under helt andre betingelser. Fra 20 meters tillæg sendte Michelle Mønster hoppen til spids igennem første sving, og siden lod den sig ikke indfange. Står 40 meter dårligere i forhold til Gulliver S I R denne gang. Gangen efter var den træt efter 1.200 meter i et montéløb i Allborg. Senest ude i klassen på sprint i et løb med kun seks heste. Sad i vinderhullet undervejs. Kusken var efter sin hest allerede med 500 meter tilbage. Den holdt nogenlunde ved til femtepladsen seks længder efter vinderen Bravur Torkdahl på en 17-tid i autosprint. Den står enormt hårdt her med 40 meters tillæg, og ligner en hest, der er bedst, når den med fremme undervejs. Det vil den ikke være her, så jeg ser den ikke som en mulig vinder under disse konditioner.

5 Simone Speedy frister til dagligt tilværelsen i formløbene i Aalborg. Har startet jævnligt i monté, hvor den senest var anden på en 19-tid i behersket selskab. Løber mest med. Det ser svært ud her.


V5-3 / 5. løb

Et Liga 5-løb, som kræver lidt garderinger. Fem heste virker lige en tand bedre end resten, så de kommer med på kuponen.

A-chancer: 9-8-2-3-6 B-chancer: 1-5-4-7 C-chancer:

9 Amulet Jons gik fremragende i forrige start. Overtog spidsen efter 500 meter og fik tryk af Camble Flame, som den afviste. Denne vandt gangen efter finalen i Preben Munchs Mindeløb med 100.000 til vinderen. Amulet Johns kunne dog ikke også afvise en rygkørt California Bond, men var fin anden. I finalen blev den generet til galop i første sving, så Michael Lønborg tørster efter revanche og tror på en plads blandt de tre her i dette åbne løb. Skal krydses tidligt.

8 Tårnfalken A M holder sin gode form. Efter tre andenpladsen fik den forrige gang en sejr i DM for jockyer for Hussein Kassir. Havnede uden ryg efter 500 meter, men var alligevel stærkest og maste førende Delaware Bounce samtidig med, at et angreb i opløbet fra Briola blev afvist. Senest igen dødens – denne gang på Doyouwishdiamond, som den sluttede to længder efter i mål. Er stærk og reel og holder sin fart hele løbet. Spor 8 er ingen højder, men hvis Kjær får fundet en god position i andet spor, gør den op om sejren her.

2 Deliciousstone har haft høje startnumre igennem lang tid. Forrige gang pæn afslutning til femtepladsen bag Come On Party. I en Grand Prix prøve hang den også fint med i den prøve, som Dortmund vandt. I Grand Prix Consolation sad den bagerst i feltet. Tabte travet og fik galop på ved indgangen til opløbssvinget, så der fik man ikke set, om Anders Pedersen havde en afslutning gemt i ærmet. Er nu tilbage i sin normale klasse og kan være med i kampen om sejren, selv om den aldrig har sejret i sine hidtidige 22 starter. Har godt spor denne gang.

3 Eenymeenyminymoe vandt i sæsondebuten et 3-års hoppeløb i Odense i sit gamle regi. I første start hos Flemming Jensen blev det til galop i første sving i en hoppeprøve i Aarhus. Gik en god ophentning og var første hest uden for pengene 5-6 længder efter vinderen Expensive Attitude. Kommer i lettere balance – måske uden sko, melder Flemming Jensen, der også melder alt OK med formen. Vil sikkert gå et godt løb fra et fint spor, og skal med på kuponen.

6 Chris Højgård kan meget på sine gode dage. Forrige gang van den fotoslået af Arkibald Tamsen i DM for jockyer, men blev disket for at have været uden for banen. Tiden ville have været 1.16,8. Senest gik den udvendigt uden ryg hele vejen og fik overtaget i opløbet. Kunne dog ikke svare godt afsluttende Dolce Gabana og Katy Perry, men var godkendt som tredje. Er starthurtig og kan måske være spidshesten i løbet. I så fald stiger chancerne, og den kan godt med fremme her.

1 Bi Quito kom tilbage efter lang pause senest. Sad i vinderhullet bag Chardonnay Merci, som galopperede i front i opløbet. Bi Quito kom forbi, men kunne ikke klare Dolce Gabana, der vandt fra dødens. Er meldt hårdt op på pengene her og kan måske tage en god præmie.


V5-4 / 6. løb

Et Liga 1-løb, som er et to-hestes opgør. Repay Merci har mødt helt andre heste på det seneste, og kun en Tripolini V P tilbage i bedste skik kan matche den. To krydser rækker her.

A-chancer: 7-6 B-chancer: 2-3-5-4 C-chancer: 1

7 Repay Merci var senest anden til O’grady i Odense, hvor den havde anden række, men sluttede godt af. Inden da i hård konkurrence i Copenhagen Cup og Energima Cup i Oslo. Sprint og spor 7 er ikke optimalt, så det bliver en position nede i feltet. Møder her klart blidere konkurrence end længe. Kommer der tempo på, så runder den let disse konkurrenter – måske med undtagelse af Tripolini V P, hvis den er i orden. Oplagt førstevalg.

6 Tripolini V P volder Jeppe Juel store kvaler. Sæsonen i år har kun budt på skuffelser. Klappede samme i sæsondebuten i marts i Odense, hvor alle Jeppes Juels heste underpræsterede. På Klosterskogen sad den for langt tilbage, og det blev svært i den hurtige afslutning på den lille bane. Blev så prøvet på Vincennes uden succes. Blev slettet fra en tiltænkt start i juni pga. feber. Trænere melder hesten i orden, hvor denne start afgør, om den går til Frankrig efterfølgende. Er den i orden, kan den vinde løbet.

2 Stickittothem gør det godt i løbene for de bedste hopper herhjemme. Har også matchet drengene i visse tilfælde som i Odense, hvor hun fik spids i et sprinterløb. Løb dødt løb med Apapmand, der kom fra sidste position. Gangen efter gik Stickittothem helt kold fra dødens på VM Viking Cup. Senest måtte den afgive spidsen til Mr Shorty efter 500 meter. Hang med, men blev træt de sidste meter, og mange løb forbi. Så formen har ikke været i zenit de sidste to starter. Køres for første gange i et stykke tid af Jan M. Rasmussen selv. Tager helt sikkert spids her, hvis kusken vil, og hvor kun Jeppe Juel eventuelt vil komme og stille spørgsmålstegn og måske overtage. Rækker normalt ikke mod 6 og 7.

3 Obi så vi for første gang i regi Bo Wesgtergaard i Odense i februar, hvor den var anden til Repay Merci efter et inderbaneløb og sent angreb. Har på det seneste været ude i snorestartsløb med stort tillæg. Har løbet sine 60 meters tillæg ind begge gange, men har ikke haft det store overskud i opløbene, hvor det er blevet til placeringer bag Star Keeper og senest i et stayerløb bag Thunder Bell og Star Keeper. Nu er det sprint, og det passer nok bedre. Kan tage en ny god præmie, men er næppe sejrsaktuel.


V5-5 / 7. løb

Den danske mester i monté skal findes i dette løb, hvor der er flere klasseheste fra 20 meter, som står godt inde i løbet. Vindertippet er dog fra første volte. Fire heste rækker her.

A-chancer: 3-6-10-9 B-chancer: 1-8-5-4 C-chancer 2-6

3 Walkman June fik sin montédebut for fire starter siden. Lå fornuftigt midt i feltet, men blev fanget bag en træt hest og satte en del meter til i opløbssvinget. Da den fik frit løb afsluttende den flot til fjerdepladsen, men der var alt for langt frem til vinderen Passion Flame. Har derefter vundet let for Bent Svendsen i DM for travtrænere efter føring hele vejen. Algol var anden. Senest måtte den tage tredje spor i første sving. Fandt dog andet par udvendigt og angreb i opløbssvinget med den senere vinder C You Again på slæb. Det ebbede lidt ud for den ellers stærke hest, men det var også efter knap tre måneders pause. Har nu løb i kroppen og en rutineret rytter i Karina Madsen, så den har en fremtrædende chance her – især hvis den kan ramme spidsen.

6 Gentlemann fik sin montédebut for to starter siden. Var godt med undervejs bag førende Super Mento og den overlegne vinder Concorde. Lignede en klar trioplacering, men den fik mælkesyre de sidste 75 meter og blev kun tæt femte. Senest var den ude i et stayerløb for amatører med Dennis Kristiansen i sulkyen. Fra andet par udvendigt skyllede den uden om de forreste på sidste langside og var 30 meter foran andenhesten Ecupos Charlie. Med den form, den her viste, og med Michelle Mønster i sadlen, skal det være en stor chance her. Rytteren regner den for sin bedste chance i DM-løbene.

10 Aros Line får sin montédebut her for Camilla Andersen. Har gået gode løb på sprint med autostart. Her er det tillæg over normaldistancen – noget anderledes forudsætninger. Forrige gang spidsede den et løb hjem i Aalborg i ny rekord 1.12,2 foran Close To Heaven og Bella Højgård. Senest spids igen, men måtte lade Alpha Peak, Listas Manboy og Vip Hall gå forbi til slut. Er klassehesten i feltet, så hvis det stemmer for den i monté, må den have vinderchance.

9 Tyrell As har gjort det pænt i montésammenhæng for sin nye ejer Mariann T. Nielsen. Senest galop kort efter start, da rytteren måske forivrede sig lidt. Inden da mod Tack Wee og co. i Aalborg og Versus As i Copenhagen Cup, hvor den slog Palermo Tårs i kampen om femtepladsen. Havde den starter her, ville den have haft topchance. Har dygtig rytter i sadlen og har klassen til at være med fremme her. Den har som nævnt mødt nogle af de bedste montéheste herhjemme, så den går noget ned i konkurrence til denne start. Kan godt overraske her.

1 Chelsea var tæt på sejren forrige gang i Billund, hvor den førte stort i opløbet. Blev dog meget træt og endte med at galoppere i mål, da den blev indfanget af Albatros. Skulle den få spids her, kan det være en lille luring, men med en sejr i 46 starter, er det svært at tro på sejr.