V4-analyse til Skive af Søren Aaen

Tipperstatistik: Spillet for 2.218. Vundet 701 kr. Hitrate 1/7. Tilbagebetalingsprocent 32%.


Printvenlig versionV4-forslag

2-9-3-8-1
4 C You Again
9-4-6-7-10-11
6-5-8-10

Pris 240 kr.

V4-1 / 1. løb

Formstærke montéheste åbner V4-spillet. Flere har vist god flair i denne disciplin, og bekræftet god form med fine indsatser i de seneste optrædener.

A-chancer: 2-9-3-8-1 B-chancer: 7-11-12-10-4-5-6

2 Miles United viste ved sidste besøg i Danmark, at den kan gå monté. Virkede ikke 100% dus med Århus-banen men klarede end dog en fin andenplads bag Super Mento. Har siden fulgt op med et par gode præstationer hjemme i Tyskland. Forrige gang tog den spids direkte fra start, og styrede siden løbet. Lukkede den sidste omgang i god fart for klassen, og vandt let. Tog spids igen senest og fik tryk et par gange undervejs, og måtte give sig det sidste stykke ind mod mål. Godt spor og meget dygtige Ronja Walter i sadlen skal være lig en topchance.

9 Super Mento bombede til spids fra spor 8 forrige gang den var i monté og førte siden løbet rundt om til sejr før Miles United. Derefter blev det til et nul i en sulkystart, hvor den havnede i dødens på Benton Frisco. Senest red Nikoline Nikolajsen igen til spids og åbnede 12-fart de første 500 meter. Fik Concorde over sig ud på sidste omgang, og Super Mento forsøgte at svare så langt som muligt. Det endte i galop ind på opløbet, hvor Concorde koblede et lille greb. Er hurtig fra start og trods yderligt spor normalt sikker på et godt løb fremme i feltet.

3 Bella Tinghøj virker til at ligge rigtig godt til Nicolaj Stott, for hvem den har leveret godkendt hver gang i monté. Var senest ude i DM for jockyer i sulkyløb, og her sendte Michelle Mønster den Jeppe Juel-trænede hoppe til føring i højt tempo, hvor de første 500 meter gik efter 1.11,6. Var naturligt træt til slut, men holdt rimelig fart til mål. Kommer nu for første gang i nogle starter i autostart i monté, og hun bliver spændende at følge.

8 Orval har været forrygende gående i sulky efter ankomsten til Danmark, men to starter i monté har begge gange resulteret i galop, og derfor ryger han ned som outsider. Fik tidlig galop i første montéstart. Fulgte op med to gode præstationer for sulky, hvor særligt spurtsejren før Worst Nightmare var god. Blev så forsøgt i monté igen, hvor det blev en ny galop. Kom lidt i klemme kort efter start, men fandt rytmen midt i feltet inden det så blev en ødelæggende galop i første. Nu skal vi se om Fie Marie Ipsen kan få sin øjesten rundt i trav. Kan hun det er formen til at vinde løbet.

Om det var hesten eller rytteren som bestemte farten det første lange stykke vej senest 1 Chelsea var til start, er svært at vurdere. At det gik i toptempo er i hvert fald et faktum. Rundede kilometeren efter 1.14,2 og holdt farten oppe ind mod sidste sving. Var ikke helt pletfri i travet, og da Karoline Henriksen måtte bede om lidt ekstra midt på opløbet endte det med galop. Forrige gang blev det til en tredjeplads hjemme i Skive. Blev reddet i ryg den dag, og angreb godt ned ad sidste langside. Var helt fremme ved den førende rundt opløbssvinget, og kæmpede på til mål.

Derefter er der flere gode ryttere på ryggen af heste med tvivlsom form. 7 Justina leder stadig efter formen, som gav to sejre på kort tid i fjor, hvoraf den ene var i monté. Havde ikke noget sparet i afslutningen senest i et løb Ceton Simoni var efter godt tempo. 11 Zillawinn fik en god start senest i Billund og sad tidligt godt til. Kunne ikke helt byde sig til i afslutningen men fik trods alt borgført mindre præmie, hvilket hun også kan gøre her. 12 Abild Grand får dygtige Iben Engholm på ryggen. Gik trods alt en 16-tid sidst den var i monté, men her skal der held med på vejen fra håbløst spor.V4-2 / 2. løb

Derbyfavoritten Donatello Garbo fik lidt ridser i lakken sidst i Århus efter et defensivt oplæg. Nu skal han teste derbyprøvedistancen som opvarmning til Jydsk 4-årings Grand Prix, men kan han give 20 meters forspring til en tophest som C You Again?

A-chancer: 4-8 B-chancer: 3-2-7-6-1-5

4 C You Again blev som annonceret kørt forsigtigt senest i Billund. Morten Friis bakkede af direkte fra start, og parret sad roligt sidst undervejs. Ved udgangen af sidste sving begyndte Morten Friis at søge på tværs og ind på opløbet blev der blæst til fuldt angreb. C You Again lukkede sidste 500 meter efter 1.11,3 og det endnu hurtigere de sidste 250 meter. Var rolig og velafbalanceret undervejs og brugte ingen unødige kræfter. Formår han at gøre det igen klarer han også 2.500 meter, og med afslutningen senest får de andre mere end svært ved at følge.

8 Donatello Garbo var imponerende senest den var på Skive Trav. Fik perfekt løb i andet par udvendigt, og det meget stærkt da Kenneth Nielsen lettede anker med 500 meter til mål. Lagde hårdt tryk på den førende Ids Boko rundt sidste sving, og da denne kapitulerede med galop ind på opløbet var Donatello Garbo alene på banen efter 1.08-fart de sidste 500 meter. Var gangen efter ude i hård konkurrence på Copenhagen Cup-dagen. Senest var det kvalifikation til Jydsk 4-årings Grand Prix. Rene Kjær ville ikke risikere at sidde i dødens og gik til inderbanen bag D J Okay. Denne var ikke frisk på dagen, og Donatello Garbo blev fanget med mange kræfter sparet. Derfor har kredsen omkring hesten valgt at give den en ekstra udblæsning inden finalen om 13 dage.

3 Boris har flere gange vist at han kan gå lang distance, og bekræftede det indtryk ved at vinde over 3010 meter senest på Forus. Det er en månedstid siden, men Boris har tidligere trivedes rigtig godt med ikke alt for tætte starter. Leverede ligeledes god ting i vinter -og forårsmånederne. Havde ingen løbsheld i Ligafinalen d. 7/4 i Aalborg. Havnede sidst undervejs og måtte gå helt på tværs af banen ind på opløbet. Afsluttede godt over var bare en længde efter andenpladsen over mål. Hvis de to favoritter er friske slår han næppe dem, men står klar ved favoritfald.

2 Can Tab har været matchet hårdt de sidste to starter, først på Copenhagen Cup-dagen og siden i et godt besat løb på Åby Travet. Fangede vinderhullet direkte fra start bag Viveur Bi. Sad godt med, men måtte slippe taget midt i sidste sving, da Christopher Eriksson satte fuld fart fremme i føringen. Knud Mønster stoppede med at køre på sin hest og Can Tab faldt noget fra det sidste stykke ind mod mål. Har siden været slettet fra en tiltænkt start pga. ikke opdaterede programoplysninger. Har tidligere leveret overraskelser, men skal være bedre end i seneste start for at være mere end en triochance.

7 Hobard leverede den ene gode indsats efter den anden i fjor for Dennis Kristiansen og familie, men blev så ramt af en svær skade. Er nu kommet tilbage og har fået nogle løb på sig henover foråret. Virker i fremgang for hver eneste start, og er snart moden til at være med helt på stregen når der bydes på passende modstand.

6 Supreme Star løber i en hård klasse, men gør gode præstationer næsten hver eneste gang. Senest havnede han som første hest i andet spor på langt løb i Århus, og det var ikke noget som bekom ham vel. Var meget træt med 500 meter til mål, og Marc Bæk Nielsen tog hesten op, og luskede i mål langt efter vindende Star Keeper. Var ude på lang distance på V75-dagen i Århus mellem jul og nytår, og klarede den dag en fjerdeplads i hus. Har ikke fordel af distancen, men klarer den på klassehestens manér.V4-3 / 3. løb

Relativt urutinerede 3-åringer mødes i med gode heste fra begge volter, og det bliver spændende at se talentmassen i aktion her. Emmet Downs debuterede på flot tid, og trods galop senest får den førstevalget.

A-chancer: 9-4-6-7-10-11 B-chancer: 5-8-1-3-2-12

9 Emmett Downs indledte karrieren med en fin sejr på en flot tid på Lunden. Forsøgte lidt mod spidsen rundt første sving udvendigt på Jugghar Boko. Blev dog afvist og krøb ned i ryg. Kom ud i andet par udvendigt med en omgang til mål. Jeppe Rask kunne vente med angreb til opløbets lige strækningen og han kunne sidde relativt stille og bare måle en kort men sikker sejr ind før Chili Reerstrup. Gangen efter blev det galop i første sving da Jeppe Rask skulle korrigere Emmett Downs ned til en position i andet spor. Gik siden en godkendt ophentning bag E Type Cash som vandt løbet. Spor 5 i volten er naturligvis ikke optimalt, men Emmett Downs har vist hurtigheden til at vinde løbet.

Jeppe Juel havde ret store forventninger til 4 Echo Hill inden debuten i Aalborg. Blev taget roligt fra start og gik ned i femte-sjette par indvendigt. Kom perfekt med ud i andet par udvendigt med 1250 meter til mål, som dog blev til tredje par udvendigt. Angreb med 600 meter til mål, og sad i tredjespor resten af vejen til mål. Ever So Clever og Equsana lukkede sidste kilometer efter 1.15,3 og trods 1.14,0 de sidste 500 meter kom Echo Hill aldrig frem og var en trussel. Holdt dog sin fart helt ind i mål, og bliver nu spændende at følge med et løb i kroppen og i voltestart.

6 Echezaux er feltets mest rutinerede deltager med ni starter på bagen og har mødt virkeligt gode heste i de seneste starter. Der kan i flæng nævnes Encore Cloc, Explosive Peak, Draco og Energy Mix. Den har ikke været sejrsaktuel mod disse modstanderen, men har fulgt godt med og leveret pæne præstationer. Går på papiret en tak ned i klasse denne gang og det kan give karrierens første top 3 placering. Det blev til fremte indvendigt senest i Grand Circle 3-års Consolation. Slikkede inderbanen hele vejen rundt, og gik ned på open stretch ind på opløbet, hvor den gik forbi konkurrenter nede i feltet på stor afstand af favoritduoen.

7 Escape A P krydrer desværre gode præstationer med galopper ind i mellem. Senest sad den godt til andet spor i Grand Circle 3-års Consolation da den fik galop midt på sidste langside. Lignede ikke en hest som var træt på det tidspunkt. Sad gangen før i andet par udvendigt, men kunne ikke true Energy Mix som vandt fra spids og Eddie Cook og Enjoy The Cocktail som sluttede lige efter. Går også lidt ned i konkurrence i forhold til de sidste starter og skal på den baggrund og regnes tidligt.

Stald Thorup/Damsgaard havde en god aften d. 27/5 hvor begge deres treåringer debuterede med flotte sejre. De kommer nu ud her, men har trukket halvkedelige startspor, som sætter en naturlig dæmper på forventningerne om dacapo. 10 El Nino fik vinderhullet bag Evita Sølvtop, men måtte slippe lidt op forbi publikum, hvor Windsongs Star lagde et vist pres på den førende og der kom en temposkærpning. Fik dog gearet om og gik ud i andet spor ned ad sidste langside. Kom helt frem til den førende i sidste sving og koblede let greb på denne ned gennem opløbet. Der var mange galopperede heste i løbet men El Nino viste 1-16-fart den sidste rundet og det skal man ikke kimse ad. Forudsætningerne er dog markant anderledes nu.

11 Embrace indledte også med sejr, hvor Theo Damsgaard prikkede starten perfekt og satte sig direkte på føringen. Kontrollerede løbet og fik lov til at runde kilometeren på 1.22,1. Så stærk ud ned ad sidste langside og satte selv fart på ind mod sidste sving. Der blev kørt stærkt de sidste 500 meter og via 1.13,9 afviste Embrace akkurat Daniel Design, som angreb på open stretch.V4-4 / 4. løb

A-chancer: 6-5-8-10 B-chancer: 1-11-7-9-4-12-12-2-3

6 Knight Rider var en sejrssluger af rang da han kom til Danmark i fjor med sejr i halvdelen af sine 16 starter. Det har dog været helt anderledes i denne sæson, hvor første ettal endnu ikke er kommet i fire forsøg. Kom tilbage senest efter et par måneders løbspause, og der var igen et godt snit over den Morten Juul-trænede hest. Trykkede sig til spids ud ad første sving, men fik straks en ny konkurrent over sig og måtte afgive spidsen efter 600 meters kørsel i halvskarp åbning. Gik på open stretch ned gennem opløbet men nåede akkurat ikke forbi C'est La Vie C.

5 Cotten Eye Joe har været i en god periode gennem et stykke tid, og bekræftede senest at formen stadig holder. Det er dog en fire uger siden nu. Var den dag ude mod Chap A P og Chato Salløv. Sad hele tiden med som tredje bag de som kørte stafet den første kilometer, som blev rundet i 1.13,8. Gik ud som første i andet spor ud på sidste omgang. Kunne ikke true Chato Salløv og måtte slippe Neo forbi ned gennem opløbet, men fik klart godkendt på tredjepladsen. Kan normalt sprinte godt også selvom den er meldt op her.

8 Famous Marke slog sine folder i formløb, hvor Trine Urth Pedersen ikke helt var tilfreds med hesten. Vandt et formløb her i Skive d. 13/5 efter en stærk præstation, og siden er buen blevet strammet gevaldigt. Var ude mod rigtigt gode heste fra svært spor senest i Billund. Sad sidst udvendigt i sjette par udvendigt. Fik ryg på Lisa Marie E P i angreb i tredjespor rundt sidste sving. Kom ud til eget angreb ind på opløbet og sluttede godt af hele vejen til mål. Kunne ikke nå frem til Bella Donna, som vandt løbet trods 1.12,8 de sidste 500 meter. Sporet er iskoldt på sprint, men ved overpace melder Famous Marke sig på banen.

10 Bravo Sølvtop gik flere gode løb i vinter, og vendte så tilbage d. 30/5 efter nogle måneders løbspause. Sad den dag i tredje par indvendigt bag Cutty Sark og Charming Kiss. Fik først frit frem midt på opløbet da de andre var i mål, og gik over mål med kræfter og det norske hovedlag i behold. Havnede så i dødens gangen efter på Lunden. Pullede stenhårdt den første omgang og lignede en hest som måske havde lukket lidt for luften da Jeppe Juel ville gå med i angreb ud på sidste runde. Glem den start. Finder den sit normale niveau frem igen skal den løbe med chance igen.

1 Waffel har ikke en resultatrække som signalerer topchance, men sporet og distancen kan visse sig at være vejen til en top tre placering. Kan være vældig hurtig fra start, og hvis Mads Hviid Nielsen får det til at stemme kan parret sidde med nøglen til løbet. Sad senest nede i feltet i et amatørløb i Billund, hvor der blev meget langsomt den første kilometer. Farten var anderledes høj ned gennem opløbet og Waffel kunne ikke tage det afgørende ind ned gennem opløbet. Formen virkede dog ganske ok.

11 Cashmir er normalt en lynstarter, som nyder godt af at kunne sidde fremme i feltet undervejs, og spor 11 er derfor slet ikke optimalt for denne. Slap spids til Bella Tinghøj kort efter start senest i DM for jockyer. Kenneth Andersen satte sig ud som første hest i andet spor med en kilometer til mål. Så stærk ud ned ad sidste langside og trykkede sig til spids ind mod sidste sving. Førte med 100 meter til mål, men stoppede til de sidste 50 meter og måtte se Bella Toft og Algol speede forbi på de sidste meter.

7 Lisa Marie E P tog første sejr i lang tid d. 13/5. Er hurtig og kan sprinte godt, men der er lidt for langt mellem snapsene til at tro på vinderchance. 2 Bambinos Hope er ny i Kristian Juuls regi og gør første start i denne sæson. Har mest hængt med i de sidste starter i Sverige og har ikke vundet i 21 forsøg og gør det næppe. Præmie som max i DK-debut.