af Knud Lillegård


V4-forslag

2 Henbianca Boko

1-2-9-5

5-13-4-3-8

11-7-10-8-1

Pris: 200 kr.


V4-1, 1. løb, Start kl. 17.00

V4-spillet indledes efter al sandsynlighed med føring hele vejen for 2 Henbianca Boko.


Chancevurdering

A-chancer: 2 B-chancer: 9-10 C-chancer: 6-1-8-5-3-7-4-11-12


2 Henbianca Boko
har hidtil kun en sejr i 19 starter, men den 4-årige hollandskfødte hoppe virker til at have prima forudsætninger til at fordoble sejrstallet – og trods den kun enlige sejr så virker hun faktisk ikke som en ’ikke-vinder’. Hun har efter salg til Danmark startet seks gange, to for Søren Johansson og fire for Jan Dahlgaard. Hun har faktisk gået godt i alle seks starter, men været besejret af gode heste hele tiden. Først Cool Winner, siden i rækkefølge Created Face/CD, Charlie Game/Daisy Cash/Somewifesomewhere, El Capitan/Chardonay, Cool Winner og senest Cool Winner/Aqua Photo. Hun har i to af starterne for Jan Dahlgård haft første række bag startbilen, men ikke vist sig rigtig hurtig fra start nogen af gangene, men ’bare’ fulgt med de andre da starten gik. Denne gang virker modstanden dog meget mere moderat, end hoppen har mødt tidligere i Danmark, og mon ikke hun velvilligt bliver sluppet til føringen tidligt i løbet?, og hun kan givet også vinde løbet fra andre positioner end spidsen. I sidste start sad hun i femte par udvendigt undervejs i ryg på den senere vinder Cool Winner. Denne kunne hun ikke helt kunne følge i sporene over de sidste 700 meter, men hun gik stærkt, hvor Alvin Ice galopperede andenpladsen væk kort inden mål, og denne gik i stedet til Aqua Photo.

9 Campari D kommer med topform og tre andenpladser bag først Celine Diamond og siden Chris Højgård og Bellucci. Senest sad den i fjerde par udvendigt og gik med i angreb bag 6 Hasek Boko gennem sidste sving. Ingen af dem kunne røre dødenstravende Bellucci, men Campari D afsluttede meget fint, og den får sikkert snart igen en sejr, selvom det nok denne gang bliver svært at besejre favoritten.

10 Cjela Nordal tog to sejre i træk i oktober. Først sejrede den sikkert en afdeling af DM for Jockeyer. Det var fra tredje par udvendigt, hvor den sikkert slog undervejs førende Chris Højgård. I forrige start vandt den så igen sikkert, og det var fra vinderhullet, hvor den i opløbet spurtede forbi førende Meagainsttheworld. Sidst mødte den så hårdere heste og gik igen et godt løb. Tog spidsen fra indersporet, men afgav efter 600 meter føringen til favoritten Cool Winner. Hun kunne ikke true denne og måtte til slut også lade 2 Henbianca Boko går forbi, men hun præsterede ikke meget dårligere end dette løbs favorit.

6 Hasek Boko var sidst med i samme løb som Campari D, og gik da en ok afslutning i sporene over de sidste 600 meter, og vallakken virker bedst af C-hestene.


V4-2, 2. løb

Mon ikke det bliver et løb med 1 Tiger Hill Diamant i spidsen med 2 PS Confess i vinderhullet, og så afgør de to Gordan Dahl-heste løbet mellem sig?


Chancevurdering

A-chancer: 1 B-chancer: 2-9-5 C-chancer: 4-6-7-3-8


1 Tiger Hill Diamant
er jo bare en helt fantastisk hest at se på, men den har hidtil skuffet stort i Gordon Dahls regi – i de sidste starter efter en halsoperation har der dog været klar fremgang. Sidst havnede den tidligt i dødens/andet par udvendigt på 5 Listas Manboy og den havde hele vejen 9 Gentleman i ryg. Førerhesten var træt midt i opløbet, mens de to andre heste løb dødt løb om sejren. Med halsoperationen godt overstået, kan man jo håbe på, at Tiger Hill Diamant begynder at vise dens store talent. Hesten er starthurtig, og jeg kan ikke forestille mig andet, end at Gordon Dahl forsvarer indersporet til føring og så får staldkammeraten 2 PS Confess ned i vinderhullet. Derefter kan de to afgøre løbet til slut, efter et angreb på open stretch for PS Confess.

2 PS Confess regnede jeg som en god hest i Sverige, og det skal den også kunne vise hos Gordon Dahl. I de to første starter i dens nye regi imponerede den mig ikke, men der var klar fremgang sidst. Da tog den spidsen, men afgav i første sving denne til Avatar Accelerator, som så fik vinderen Razzmina frem i dødens. Førerhesten galopperede i sidste sving, og PS Confess sad siden fast med alle kræfterne i behold bag vinderen, som den løb op i med 75 meter igen med galop til følge. Farlig outsider her.

9 Gentleman har en meget fin statistik med 12 sejre i 35 starter. Sidst sad den i tredje par udvendigt i ryggen på Tiger Hill Diamant, og trods den løb flere spor ud i banen i opløbet, så nåede den frem til dødt løb med denne. Gentleman skal nok være vide sat være med helt fremme, men jeg tror dog, at vinderen kommer fra Gordon Dahls stald.

5 Listas Manboy var i forrygende form i efteråret og kom sidst tilbage til løbene efter en pause på næsten to måneder. Formen er sikkert ført frem med det løb i kroppen, og det er også nødvendigt, hvis den skal have en chance mod 1 Tiger Hill Diamant/9 Gentleman, der begge var klart bedre end den senest. Sidst tog den spidsen i første sving og fik Tiger Hill Diamant frem i dødens. Knud Mønsters hest lignede vinderen inde i opløbet, men var reelt træt de sidste 100 meter.


V4-3, 3. løb

Et fantastisk flot felt er her samlet, og de 25.000 kr. til vinderen har virkelig lokket gode heste frem. Kan en af Danmarks bedste hopper Tourmalet give 60 meter foran til gode heste på vej op gennem klasserne, ja det er spørgsmålet.


Chancevurdering

A-chancer: 5-13-4-3-8 B-chancer: 7 C-chancer: 1-6-10-9-2-14-12-11-15


5 C You Again
har et noget hidsigt temperament, men de dage hvor vallakken kan ’holde hovedet koldt’, så er den ikke nem at besejre i dens klasse. Det er altid svært at få en god start fra startspor fem i volten, men hvis der er en hest, som jeg tror kan klare dette, så er det C You Again. Den kan nok ikke tage spidsen ’af sig selv’, men jeg kunne godt forstille mig, at den efter få hundrede meget kan blive sluppet til føringen?, og den som afgiver føringen til C You Again ved jo også, at de får en god ryg på en hest, som givet holder et friskt tempo. Sidst gik den trods tillæg til spids efter 500 meter og sejrede sikkert før Caja Vang. For tre starter siden var det også voltestart, og da startede den også hurtigt og sad tidligt i spidsen trods tillæg, men var for hidsig den dag og galopperede efter 800 meter.

13 Tourmalet er en af de allerbedste hopper i Danmark. Hun har først og fremmest en meget fin speed, men er jo selvfølgelig også hærdet mod meget hårdere modstand, end hun møder denne gang. Så har hun til gengæld også hele 60 meters tillæg til gode spidsheste. Meget hurtig fra start, men skal også selv løbe hullet på 40 meter op til hestene foran, og så bliver det et angreb i sporene over de sidste 700 meter. Sidst var den anden til dødenstravende Candy La Marc efter et løb i fjerde par indvendigt, hvor hun kom ud i andet spor på sidste langside og kort afviste Bikini.

4 Brezziana har gået flot i alle dens syv starter, der er endt med fem sejre, en anden- og en tredjeplads. Hun virker helt all-round, idet hun både er hurtig, stabil og stærk. I forrige start mødte hun bl.a. 8 Doyouwishdiamond/3 Bella Princess, og den dag var Morten Friis hest bedre end de to andre, men de har så til gengæld de bedste startspor denne gang. I det løb tog Brezziana spidsen, men kunne dog ikke holde denne fra Doyouwishdiamond gennem første sving. Denne afgav så igen føringen til Checkpoint SH, og Bella Princess kom midt i løbet frem i dødens. Til slut spurtede Doyouwishdiamong klart bedst, mens Brezziana og Bella Princess var nogenlunde jævnbyrdige på de næste pladser. De to sidstnævnte har siden vist god form, og Brezziana vandt sidst en meget sikker sejr efter et perfekt løb i vinderhullet hele vejen og angreb på open stretch til slut.

3 Bella Princess er en fin og stabil hoppe. Sidst sad hun i tredje par udvendigt og afsluttede godt i sporene over de sidste 400 meter bag C Nu Gilbak, og hun havde også vinderhullets 6 Master Of Disaster foran sig i mål, og denne startede 20 meter foran – og at hun igen skal tabe til Master Of Disaster tror jeg ikke på.

8 Doyouwishdiamond er jeg egentlig ret ’glad for’ som hestetype, men startspor otte i volten denne gang sætter dens chancer betydeligt ned. Det er en meget hurtig hest, som har alle forudsætninger for at få en fin 4-årssæson. Hun slog sidst sikkert numrene 4 og 3 i dette løb, men fik da også det bedste løb af disse tre.

7 Dollar Rain starter for tredje gang i Flemming Jensens regi. Første gang sejrede den sikkert før Cherie Sølvtop, som førte undervejs i toptempo – 14,5/1000 meter – og Dollar Rain løb da som tredjehest i inderbanen fra start og udvendigt den sidste omgang. Den brød ved den start en del ned i banen, og havde derfor fået en murphyblænder på til sidste start. Da gik den i spidsen, men trykket fra Cadillac Shadow blev alt for hårdt (Cerveza sejrede) og hun var4 meget træt i opløbet. Fin traver med en herlig aktion, men hun har næppe styrke nok til de allerbedste i dette løb.


V4-4, 4. løb

Hesten står godt til hinanden i V4-afslutningen, men jeg prøver at ’lukke’ løbet med fem heste på V4-bonen. Bedst kapacitet har sikkert 11 Guy Pomponne, men meget kan gå galt for den temperamentsfulde hest fra denne udgangsposition.


Chancevurdering

A-chancer: 11-7-10 B-chancer: 8-1 C-chancer: 2-12-5-9-3-4-6


11 Guy Pomponne
var senest helt godkendt på Jägersro. Sad da i tredje par udvendigt og afsluttende godt i sporene over de sidste 500 meter, hvor favoritten Precious Lord førte hele vejen. Han løb jævnbyrdigt med tredjehesten Fresh Fiona ME, som han fulgte hele vejen, og den kender vi jo som en god hest hos Ken Ecce. Dette er sjette start i Danmark, og dens hidtil bedste løb gik den nok i anden start. Da sad den i dødens på Axe Brogård, gik til spids ind i sidste sving og sejrede overlegent før Tellus. Siden har hesten vist en del temperament, men hvis bare der kommer fart på løbet, så den ikke puller kræfter væk undervejs, så kan den måske løbe forbi alle til slut?

7 Benjamin Nordal har fået gang i karrieren i år, hvor den allerede har taget fem sejre i 28 starter. Den fandt for alvor formen i slutningen af foråret og har siden gået flot og stabilt. Den er meget speedy og går nok allerbedst med et rygløb, men sidst viste den, at den også har styrke og mod. Da sad i dødens, gik til spids med 500 meter igen, men kunne lige nøjagtigt ikke holde Batman SH fra livet til slut. Ved seneste sejr - for fire starter siden - tog den spidsen, afgav denne til Super Mento, og i opløbet spurtede den på open stretch flot forbi gode Billie Jean.

10 Worst Nightmare løb sidst jævnbyrdigt med Benjamin Nordal, og den 7-årige hoppe har virkelig vist topform på det seneste. Sejren for tre starter siden var før Allmagic, og derefter sejrede hun for Butterscotch. Senest sad hun sidst i feltet, men afsluttede flot uden at kunne komme helt frem til Batman SH/Benjamin Nordal, men løbet skulle ikke have været meget længere, før hun havde været vinderen! Hendes ’problem’ er, at hun ikke er hurtig fra start, men til gengæld en rigtig fin afslutter, og hvis de andre sætter et højt tempo undervejs, så kommer Worst Nightmare farende til slut.

8 MT Luckyyouandme debuterer for Flemming Jensen efter inden at have gjort tre starter i Danmark for Peter Jensen. Den 5-årige svenske vallak vandt dens sidste start i Sverige, men det var et meget billigt løb med 10.000 svkr. til vinderen. Da sad den i dødens hele vejen, gik til spids med 450 meter igen og afviste kort men sikkert Mill Yang. Ved den lejlighed løb hesten helt uden sko, men jeg ved jo af gode grunden ikke, hvordan den har gået balanceret i dens hidtil tre starter i Danmark eller hvordan den skal gå balanceret her. I sidste start sad den i sjette par udvendigt, men løb ikke forbi en eneste hest, hvor Chandon førte hele vejen. I forrige start sad den indvendigt, og så ud til at have en del kræfter i behold i sidste sving, men der var dog ikke noget i hesten, da den fik frit løb med 150 meter igen, hvor Global Unreal førte hele vejen.

1 Cashmir vandt for tre starter siden meget sikkert en afdeling af DM for Jockeyer efter føring hele vejen for Casper M Nielsen. Det er en sikker og stabil vallak med en god udgangsposition. Sidst kom den tilbage efter en løbspause på seks uger, og gik et ok løb fra andet par udvendigt bag hele vejen førende Garland Boko og Uno Gardenia, der startede henholdsvis 20 meter foran og bagved.