V4-analyse af Jesper Elbæk

Tipperstatistik: Spillet for 3.209 kr. Vundet 542 kr. Tilbagebetalingsprocent 17%. Hitrate 3 af 11.


Printvenlig versionV4-forslag

6-4-2-1-5

1 Daisy H J

2-8-11-12

6-14-11-3-1-12

Pris: 240 kr. (120 rækker)V4-1, 1. løb

Et godt spilleløb indleder V4-spillet samt ”Power hour”. Knud Mønster kommer med en hest, der har vundet to løb med kun fem dages mellemrum, men Bent Svendsen vil nok også gerne lege med.

A-chancer: 6-4 B-chancer: 2-1-5-7 C-chancer: 3-8

6 Worst Nightmare er hesten med to sejre i træk med få dages mellemrum. 29/4 i Aalborg sad Worst Nightmare i tredje par udvendigt i et løb, hvor Benjamin Nordal afviklede første kilometer i 1.13-fart. Det var guf for Worst Nightmare, som angreb med 600m hjem, og vandt ganske let. Senest i Odense 3/5 gjorde Worst Nightmare en ny topindsats, da den plukkede førende Knight Rider ned fra dødens. I absolut topform!

4 Axe Brogård var med i det nævnte løb i Aalborg. Prøvede for spidsen, men blev afvist, og måtte ned som tredje par indvendigt. Svendsen fik smart liflet hesten ud i andet spor med 500m hjem, og Axe Brogård kom til slut i et godt angreb ude i sporene. Er rigtig hurtig fra start, og er spidsfavoritten i løbet.

Også selv om 2 Super Mento jo altså også kan åbne hastigt, og senest viste god form ved sejr i et montéløb i Aarhus. Tog også spids i montéløbet trods yderligt startspor, men det betød ingenting. 500m efter 1.14,2 og kilometeren dæmpet til 1.16,3 og sejren blev til slut helt overlegen. Topform på denne hest også.

1 Attack Photo var senest ude mod Worst Nightmare og Axe Brogård i Aalborg. Havnede i fjerde par indvendigt undervejs, men med 900m hjem gik Kasper K. Andersen ud i dødens. Sikkert et klogt valg, for nogle hundrede meter længere fremme, så stod spidshesten Benjamin Torp stille efter en hård åbning. Stred godt selv om først Worst Nightmare og siden Zillavinn gik forbi op mod mål.

5 Orval gik rigtig godt på Fyn, og var lige ved at servere en kæmpe bombe for vinderspillerne. Havde bagspor, og blev kørt på ultrasafety det første stykke vej. Sjette par indvendigt blev resultatet. Thomas Bonde kørte dog smart op imellem venner og fjender med 5-600m hjem, og det løste sig perfekt, så Orval kunne gå med i angreb i ryg på den senere vinder Cool Winner, og fulgte med i dennes speed ned gennem lige bane. Nåede andenpladsen, og der var fuld fart over mål. Vinder snart!

Det er måske lidt hårdt at sætte 7 Viking Arrow så langt ned i chancevurderingen, men det er første start i syv måneder, og den gjorde heller ikke mange spillere glade i løbet af 2018. Rekorden 1.11,3a/1609m er sat på Jarlsberg i august 2015, og i starten efter vandt Viking Arrow i øvrigt på 1.11,8a/1609m fra bagspor på Bjerke spillet til 12:10 favorit... Så farten findes, men det kræver jo, at Team Bo Westergaard har fået hesten på benene igen.V4-2, 2. løb

V4 fortsætter med et sprinterløb, hvor løbsscenariet virker til at være til at regne ud. Men det er jo ikke altid det går, som præsten prædiker.

A-chancer: 1-2 B-chancer: 4-8-3-5 C-chancer: 6-7-11-10-9

1Daisy H J gik rigtig godt i Aalborg senest efter lang tids pause. Tog spids helt ude fra startspor syv, men slap beredvilligt til Duka Moseby, som jo er årgangens hurtigste hoppe i skrivende stund. 500m efter 1.16,8 og kilometeren efter behagelige 1.20,2. Dermed var der selvfølgelig masser at skyde med til slut, og Duka Moseby vandt da også let. Inde i ryggen sad Daisy H J og fik det helt perfekte løb, og så faktisk lidt vigtig ud med 300m hjem. Gik til angreb, men det stod hurtigt klart, at det ikke lod sig gøre at plukke Duka Moseby ned, så Casper M. Nielsen lod Daisy H J passe sig selv op mod mål, og afviklede sidste kilometer i 1.15,0. Var slettet fra en tiltænkt start i Odense 3. maj, hvilket man selvfølgelig skal have med i tankerne. Bomber til spids her, og fører hele vejen.

2 Chris Højgård galopperede senest, men Morten Friis tog skylden på sin kappe, idet han fik kørt for hurtigt ind i første sving. Glem den start. I starten forinden blev Chris Højgård kørt af Steen Juul i en afdeling af DM for Travtrænere. Double Up sad i spids, og Chris Højgård fandt sin position i tredje par indvendigt. Det blev så til vinderhullet, da Catch Me Will skiftede denne position ud med dødens med 1300m hjem. Double Up vandt løbet let, men Chris Højgård var klart bedst af resten, og tog endda meter ind i opløbet. Ned i ryg på Daisy H J rundt første sving her, og så kan Morten Friis prøve at tage favoritten ned på speed, enten udvendigt eller indvendigt, til slut.

4 Chardonnay galopperede senest i Odense 3/5. Galoppen kom netop som startbilen slap feltet afsted. Den start skal bare glemmes. Forrige start var i Skive 15/4, hvor Chardonnay tog spids i dens flotte trav, men Birger Jørgensen valgte at slippe spidsen til Design Hastrup efter 500m i højt tempo. Denne slap så i sin tur til Diva Sisa, og så blev det tredje par indvendigt for Chardonnay. Den position blev fastholdt, selv om Come On Party midtvejs blev sendt til spids, og i opløbet var dén alene på banen. Chardonnay afsluttede godt mellem heste, og var tæt på andenpladsen.

8 Campari D vinder ikke sejre på samlebånd, og har tilmed et dårligt startspor her. Men måske kan Bent Svendsen vække Blue Mac Lad-sønnen op til dåd. Senest 29/4 i Aalborg blev det til fjerde par indvendigt i det løb som Casino Royal vandt fra spids. Kom fint ud til angreb med 500m hjem, men så mere gålysten ud med heste foran sig, end da den fik frisk luft i hovedet i eget angreb. Formen peger opad, og Campari D kan godt være hesten, der serverer overraskelsen.

3 Cabo Suroeste og 5 Katy Perry bliver de sidste B-chancer i dette løb. Cabo Suroeste har store fartressourcer indenbords, men det bliver for tit til galop. Vil Zola Boko-sønnen trave hele vejen, så er edn god nok til at være med disse. Katy Perry galopperede i Skive i debuten for Team Mønster pga. skoryk. Og galoppen i Aarhus fordi Muscles Yankee-datteren er stænkræd. Så der bliver lidt udstyrsændringer at foretage, og falder de heldigt ud, så kan Katy Perry godt løbe med frem her.V4-3, 3. løb

Så stiger sværhedsgraden en tand eller to, for et fuldt felt skal ud i dette løb under 22.000 kr., hvor der skal garderes bredt for at være sikker på at slippe videre til V4-finalen og muligheden for gevinst.

A-chancer: 2-8-11 B-chancer: 12-9-6-10-5-4 C-chancer: 3-1-7

2 Elton H gjorde det fremragende senest i Aalborg. Kasper K. Andersen fik vendt perfekt i volten, og tog sig af spidsen. 500m efter 1.18,8 og kilometeren efter samme tempo. Kasper K. Andersen kørte fra med 150m til mål for på gentlemanmanér at give Bent Svenden andenpladsen med Daddy Loves You. Svendsen havde nemlig trukket sig i spidskampen i stedet for at trykke på, og så plejer man at åbne til andenpladsen, når sejren ikke længere er inden for rækkevidde. Det gjorde Kasper K. da også, men ude i banen kom Caid de la Côte drønende for Flemming Jensen, og nappede andenpladsen. Men tilbage til Elton H, som vandt meget let, og som de øvrige Lindhardt Jensen-heste er i absolut topform for tiden.

8 Dollar Rain kommer efter lidt pause, men Flemming Jensen tager ikke den topafstammede hoppe med til løb, hvis den ikke er klar til det. Trak et dårligt startspor, så det er lidt spændende, hvad Jensen gør fra start. Kører han fremad med pondus? Eller trækker han sig, og laver det velkendte Flemming Jensen-angreb ud af næstsidste sving med 750m til mål? Uanset hvad, så er Dollar Rain en god chance mod disse heste.

11 Livi Ohio H M bliver den sidste A-chance. Imponerede ikke så lidt på Musketerdagen i Skive senest, hvor den galopperede fra start, og satte 50-60 meter til. Michael Lønborg satte dog efter feltet, og havde fat med en omgang til mål. Kilometeren gik efter 1.20,1 hvor Livi Ohio H M sad i tredje par udvendigt. Havde lidt trafikproblemer rundt sidste sving, men der blev plads mellem heste, og så speedede S J’s Caviar let forbi den førende De Light, som også viste stor fremgang. Stor kapacitet har Michael Lønborgs hest, men den er endnu ikke helt stabil.

12 Jarno Cortina gik godt i prøveløbet på Billund Trav, hvor Casper Jensen bevidst valgte at køre hesten i ryg, og så speedede den let forbi Etna Toft til slut. Outsider første gang, men lignede en fin type.

9 Maltese Falcon er lidt uens i sine præstationer. Vandt med ”smør på halen” i Aarhus 1. april, men sidenhen er det blevet til to galopper. Er stænkræd, og fra dette startspor er det jo nærmest umuligt ikke at få skidt i hovedet. Går den Morten Juul-trænede hest glat, så slutter den langt fremme.

6 Alanya kom jo tilbage til løbene 9. marts efter flere års pause, og vandt direkte. Senest kom Alanya godt afsted for trænerens søn Kasper Foget, og sad i tredje par indvendigt undervejs bag Elton H og Daddy Loves You. Galopperede umotiveret med en omgang hjem. Kan bedre.

10 Dalton er trænerskiftet fra Marc Bæk Nielsen til Jeppe Rask siden seneste start. Kommer desuden efter et par måneders løbspause, men træner ifølge Rask godt. Kommer uden sko. 5 Best Of Magic og 4 Celina Hastrup bliver de alleryderste krydser på V4-kuponen.V4-4, 4. løb

Skive Amatørserie med 15 heste afslutter V4-spillet. På forhånd kan disse løb ligne en terning med 15 overflader, men det kunne ligne, at en almindelig terning kan gøre det. Seks vinderchancer i mine papirer.

A-chancer: 6-14-11 B-chancer: 3-1-12 C-chancer: 13-10-15-9-8-7-5-4-2

6 Damse P D har været på udebane et par gange med ok resultater til følge. 12. april i Aarhus tog Harald Dyhrberg en start på safety, og sad blandt de allerbageste undervejs. Angreb med 700m hjem ude i sporene, og fik absolut ingen trækhjælp. Måtte selv gøre hele grovjobbet, men speedede alligevel godt i opløbet, og gjorde en god figur. Senest i Aalborg 29. april havde Damse P D lukket startspor i første volte, men kom fint afsted. Gik fremad i dødens efter en kilometer, men førende Jacob Christiansen ville ikke slippe spidsen med Brave Avalon. Så det blev endnu engang til et hårdt løb for Harald Dyhrbergs hest, som dog gjorde det fint som tredje til Assiniboia Downs og Askepot Macoy. Min vinder her.

14 Something Fishy er naturligvis en god hest, og jeg forstår godt, hvorfor mange eksperter vil mene, at den bare skal vinde et løb som dette. Men den står altså med 60m tillæg mod gode heste, og hvis Damse P D kan løbe 1.17,0 fra spids, så skal Something Fishy teoretisk set gå 1.14,6. Og ordet ”teoretisk” er brugt, for den skal løbe endnu hurtigere, fordi en stor del af rejsen næppe kommer til at foregå i inderste spor banen rundt. ”Fister” vandt let på Lunden 22. marts foran Casino Brick og Teodor efter et fint løb i ryg på Cody det meste af vejen, men kommer nu efter lidt pause.

11 Vincent er en fin hest, der er kommet hjem fra Sverige, hvor den igennem længere tid har været i træning hos Jens Laursen og Katarina Aurell på Axevalla. Blev budt velkommen hjem med et hårdt løb i DM for Travtrænere, hvor Vincent slog på vognen undervejs, og blev vældig hidsig på grund af dette. Det gav selvfølgelig mælkesyre, men mon ikke Gurli Kaagaard har passet sin øjesten efter alle kunstens regler i den mellemliggende periode. Uanset nullet i protokollen, så så Vincent hellækker ud, og har en dygtig amatørkusk i vognen i form af den tidligere travtræner Theo Damsgaard.

3 Bella Princess er bedre end resultaterne antyder, men løber i en hård klasse til daglig. Er meldt godt ind i dette amatørløb, og får rutinerede Kjell Nielsen i sulkyen. Og det var nok en lettet Kjell Nielsen, som kunne vinde med Ohio Gilbak 21. april, for forud havde gået 2,5 år og omtrent 100 starter siden seneste sejr. Helt uhørt for en kusk af Kjell Nielsens kaliber, som tidligere har kæmpet med om amatørchampionatet i Aalborg.

1 Bartho vandt en flot sejr på Musketerdagen, hvor Kenneth Jensens hest gik 1.16,6 fra spids. Den var virkelig gjort klar til opgaven den dag, og en lignende præstation her er også ensbetydende med vinderchance. Men Kenneth Jensen må nok forberede sig på at få en sort/grøn/hvid/rød overfrakke på sig relativt hurtigt i form af Damse P D med Harald Dyhrberg.

12 Tulle Toulouse kæmper på det bedste hun har lært. Var senest ude i knaldhårdt selskab på Musketerdagen mod Listas Manboy, Cheri de Vie og P S Confess. Sad sidst undervejs, men tog sig forbi et par stykker til slut, og kom hjem på 1.13,4a/1600m for Kasper Foget. Nu er det den dygtige amatørkusk Peter Ømark Andersen, der sidder i sulkyen, og han skal altid passes, når det gælder amatørløb på hjemmebanen i Skive.

13 Burburry leverer fine afslutninger med Claus ”Verbech” i sulkyen, 10 Waffel går ned i klasse til denne start, 15 Silas Ulkær er i fin form, men er på en ”mission impossible” med 60m tillæg, 9 Vicki Løgstrup blev årets hest her på banen i fjor, men har ikke formen i zenit for tiden, 8 Supertarteletten er på vej fremad i form, men kusken vinder ikke ret ofte – og sådan kan man faktisk blive ved. Men jeg nøjes med seks heste på V4-kuponen her i V4-finalen.