V4-analyse til Odense af Jesper Elbæk

Tipperstatistik: Spillet for 3.449 kr. Vundet 542 kr. TBP 16%. Hitrate 3/12.

Printvenlig version

V4-forslag

9-1-2-8-5

1-3-4-8

11-15-4-3-6-1

5 Winston Laser

Pris: 240 kr. (120 rækker)V4-1, 1. løb

Et amerikanerløb med voltestart indleder V4-spillet. Og det bliver sikkert musenes leg med katten, for Betula Derm bliver favorit i løbet, men kan den fange Capra og Dynamic Dancer fra spidsvolten?

A-chancer: 9-1-2-8-5 B-chancer: 10-3-6-7-4 C-chancer: Ingen

9 Betula Derm får vindertippet. Den gik intet mindre end fremragende senest på Jägersro, hvor Ken Ecces hest sikkert nedkæmpede løbets favorit It’s My Boko, og vandt efter et løb i dødens stort set hele vejen. Nu er distancen og startmetoden anderledes, men formen er helt i zenit.

1 Capra er en stor chance fra spids. 24/3 på hjemmebanen i Odense tog Capra let spids fra indersporet, og selv om Capra undervejs havde en grim overfrakke undervejs i form af Dom Pedro, og Diablo Toft kom tæt på til slut (det endte i målgalop), så strakte Capra på sig, og gik storartet. Senest i Aalborg galopperede Capra direkte ud af volten for Preben Kjærsgaard. Nu er John Køhler tilbage i sulkyen, og prikker han starten, så er Capra en stor chance.

2 Dynamic Dancer gik rigtig godt i Skive 31/3, hvor René Kjær kørte til spids efter 450m med den store Raja Mirchi-søn. 1.16,7 de første 500m og kilometeren efter 1.17,5. Fik et tryk på bageste langside af Drønviktormolar, men stak bare væk med fire-fem længder til slut. Derfor var Dynamic Dancer også spillet til storfavorit 18/4 i Billund, hvor den vel skuffede en smule ved kun at blive tredje. Det var dog et løb, som først kom afsted i femte startforsøg, og ved øjesyn kunne man se, at Dynamic Dancer bare ”sponsede derudaf”, som speaker Palle Vennekilde benævnte det. Lå lige hårdt nok på med andre ord, og derfor var der ikke mere at skyde med i opløbet, da French Quick og Phil Taylor angreb.

8 Clark Gable så rigtig godt ud i sit prøveløb for træner Kaj Jensen i Billund 8/3, og derfor kom det heller ikke som det helt store chok, at den vandt på Charlottenlund Travbane direkte 5/4 på en 1.13-tid. Tredje par indvendigt undervejs, og nedspeedede Call Me Bunely i opløbet. Det var i øvrigt efter dette løb, at René Kjær blev sparket ud af vognen, og måtte holde fem-seks ugers pause fra løbene. Senest i Billund 18/4 faldt Clark Gable tilbage til sine galopnykker. Galoppen kom ved indgangen til sidste sving, netop som den var ved at gå helt i kødet på de førende. Det var en topplacering, der forsvandt dér, men Clark Gable har altså et stort og lidt anstrengt trav, og ser ikke ud til at være helt let at køre. Selv om for landets bedste kuske.

5 Delaware Bounce døjer med dårlige startspor, og deraf følgende hårde løbsoplæg. Startspor 10, 7, 7 og 12 de seneste fire gange i autostart. Nu blev det så startspor fem i voltestart, hvilket ikke er meget bedre. Men der er tale om en stærk krabat, denne her Coktail Jet-datter. Senest 29/4 i Aalborg blev Delaware Bounce sendt frem til dødens med 1400m hjem, og kunne ikke gøre det færdigt på Newton Tile derfra. Forrige gang 15/4 i Skive sad Delaware Bounce sidst undervejs, og selv om den afsluttede godt helt ude ved rækværket til slut, så var det kun nok til en femteplads.

Den anden halvdel af feltet bliver B-chancer. 10 Count On Me K G er hurtig, men ustabil. 3 Will Power kender Knud Mønster nu lidt bedre, men 17 starter uden sejr… Og faktisk kan den største outsider i virkeligheden være 4 Beline Bit, som er hurtig fra start, men ikke ligefrem viser kanonform.V4-2, 2. løb

V4 fortsætter med et amerikanerløb, hvor der er stor spredning på de ni hestes indtjening. Jeg går lidt imod eksperten i Fast Track-programmet, og tipper en hest vinder, som har galopperet fire gange i træk.

A-chancer: 1-3-4-8 B-chancer: 9-5-6-2-7 C-chancer: Ingen

1 Destiny S er hesten, der ikke har gået fejlfrit i årets første tre starter. Først på Lunden5/4, hvor galoppen kom direkte ud af volten. Ok ophentning derefter. På Jägersro 30/4 galopperede Destiny S før startbilen havde sluppet feltet afsted, men gik en sublim ophentning, og var tredje i mål mellem heste – og havde faktisk lidt trafikproblemer i opløbet. Jeg håndklokkede Destiny S til 1.12,5 den sidste kilometer, hvor hun gik fra at være klart sidst til at være tredje med kræfter sparet. Senest på Lunden ville Destiny S slet ikke samarbejde med Steen Juul op til startbilen, så hun var væk direkte. Noget kunne altså tyde på, at Destiny S har et lille problem i forbindelse med startafgangen i autostart, men i fejlfri udgave, så er hun en stor vinderchance her.

3 Carlson er ved at løbe sig i form. Blev budt et rigtig pænt løb i sæsondebuten på Lunden 5/4, hvor den sad langt nede indvendigt den første kilometer, og gode rygge i andet spor resten af vejen. Meldte dog tomt på tanken med 400m, hvor tempoet blev sat op fremme i spids, hvor Key Largo sad, men Carlson fulgte godt med ind i mål. Senest var der mere snit over tingene, da Carlson blev sendt til spids direkte. 500m efter 1.16,3 og kilometeren efter 1.14,4. Hele tiden løb Carlson to-tre længder foran de øvrige, og det var en klart mere offensiv styring end i sæsondebuten. Kun gode Teodor kom forbi, men Carlson gik rigtig godt, og formpilen peger lige op i himlen.

4 Diamant Østervang vandt som 2-års i Derbyweekenden, og tilhører klart den sjovere ende af hestene i Derby-årgangen. Gjorde det rigtig godt i sin sæsondebut 7/5 i Aalborg, hvor Diamant Østervang blev kørt defensivt. Kenneth Andersen trak sig direkte fra start, og lod Tough Macoy styre løjerne undervejs. Sad i tredje par indvendigt hele første omgang, og skiftede så smart til tredje par udvendigt med en kilometer hjem. Angreb med 500m hjem, og nærmede sig meter for meter Bosse Game, som i mellemtiden havde gjort det af med den førende Tough Macoy. Kom ikke forbi, men gik rigtig godt.

8 Bosse Game vandt som nævnt senest foran Diamant Østervang. Pressede sig til spids midtvejs i løbet, og svarede som beskrevet Diamant Østervang hele vejen ind. Skidt startspor denne gang, men Bosse Game er en rigtig ”tuffing”, så Michael Lønborg er ikke bange for at køre frem og sætte sig til rette i dødens.

B-chancerne kan såmænd sagtens løbe med palmerne. 9 Bimse Cloc har en giftig slutspeed, hvis den sidder rigtigt til undervejs, 5 Thisismylife afsluttede godt mod Charming Kiss og P S Confess senest i Billund, og vil snart være at finde på vinderpladsen, 6 VIP Hall gik rigtig godt senest i Billund efter lidt løbspause bag en suveræn Amerian – og at gode heste som 2 U S Flying og 7 Blackbird er seedet næstsidst og sidst hos mig, det siger alt om løbets gode kvalitet samt jævnbyrdighed.V4-3, 3. løb

Føj for en rebus! 15 heste fordelt på kun to volter er ikke hverdagskost, og det kan blive både en dreng og en pige, dette løb. Men selvfølgelig skiller nogle af hestene sig ud.

A-chancer: 11-15-4-3-6-1 B-chancer: 10-12-2-7 C-chancer: 14-8-9-13-5

11 Master Of Disaster er i topform. 22/4 i Aarhus vandt Master Of Disaster meget let. Havde lidt held fra start, hvor Catchy Spring galopperede i spids, så Lønborg havde faktisk spids direkte på trods af lukket startspor i volten. Michael Lønborg kørte frisk derudaf, og lavede et stigningsløb ud af det. Ingen kunne indhente Master Of Disaster, som vandt let. Senest i Billund havde Master Of Disaster et svært startspor yderst på vingen, men Michael Lønborg kørte fremad, og havnede udvendigt efter 400m. Derfra pressede den Bienvenue færdig, men kunne ikke stå imod Desmond Toft til allersidst, men kunne heller ikke køres for fuldt. Tabte med en mule. Svær udgangsposition her, men er i kanonform.

15 Classico har to løb i kroppen efter pause, og vandt senest en flot sejr her i Odense. Classico kørte med fra start, og kom først frem til Coco Line, som netop havde overtaget spidsen fra Haha Ha. Overtog spidsen fra Coco Line ved 500-meterpælen, og tempoet var godt med 1.13,8 den første halvbane. Kilometeren gik efter mere behagelige 1.17,5. Rundt sidste sving havde Ole Bender styr på hele feltet, og Classico fik afgangssignal med 200m hjem. Coco Line fik dermed chancen fra vinderhullet, men Classico strakte på sig, og svarede ærligt hele vejen ind til flot sejr. Stor chance her, men lukket startspor fra 20m tillæg er aldrig nogen let opgave.

4 Eldorao besejrede så fin en hest som Erik Clausen sidste gang den startede i Odense, og ja, jeg ved godt at Stutteri Disneys stjerne havde galop på den dag. Men en sejr er en sejr er en sejr, og man skal jo trave i et travløb. I Skive 15/4 blev det til galop direkte fra start, mens der senest i Aalborg 6/5 igen var fremgang at spore. Her gik Eldorado i dødens på Daddy Loves You hele vejen, og den klarede ikke at knække denne. Indeholder stor kapacitet, og har jo noget bedre udgangsposition end de to favoritter.

3 Alexander Sensei gik godt i Odense senest 6/4, hvor det blev til andet par udvendigt i et løb, som blev ført an af Volleyball med John Køhler. Blev sendt i angreb med 500m hjem, og lignede vinderen på sidste hjørne. Men Køhler havde mere at køre med med Volleyball, som trak nogle længder væk til slut. Alexander Sensei gik sidste kilometer i 1.16,9 og har nu haft lidt løbspause.

6 Eyecandy vandt en stensikker start-til-mål-sejr på Lunden 5/4. Havde ingen problemer med at gå til spids trods et vanskeligt startspor i volten, og fik lov til at bestemme tempoet til 1.23,8/500m og 1.22,3/1000m. Dermed var der selvfølgelig masser at skyde med til slut, og der var tilmed en del galopperende heste i løbet. Men Eyecandy vandt en fin sejr, og stak væk med nogle længder rundt sidste sving. Sidste kilometer i 1.18-fart, og selv om Mission Beach kom tæt på ind mod mål, så var sejren sikker nok. Senest på Lunden var konkurrencen skærpet, og Eyecandy sad i fjerde par indvendigt undervejs. Afsluttede fint de sidste 500m, og løb ny rekord.

1 Olga’s Avenue er en stærk dame, som vandt på ren styrke i Aarhus, hvor et par af konkurrenterne vel også kørte løbet lige ned i halsen på Olga’s Avenue og René Kjær. Olga’s Avenue trampede bare forbi de øvrige ude i banen til slut, men kommer nu efter et par måneders løbspause. Kan næppe svare spidsen, men har sin bedste del i slutningen af løbet. Men det er jo også dér pengene skal deles ud.

B-heste er der endnu engang masser af. 10 Dolce Gabbana er jeg ikke stået helt af endnu. Husker stadig den flotte præstation 1/4 i Aarhus, hvor Dolce Gabbana gik en stor del af løbet i dødens, og var den moralske vinder. 12 Blue Berry Avenue gik godt i Billund 18/4, hvor Birger Jørgensen fik angrebsplads, da udvendige Clark Gable galopperede udvendigt. Gik frem til sikker sejr. Senest galopperede den i første sving i Odense 3/5, men gik godt bagefter. 2 Django Cross kan være giftig fra spids, og så galopperede 7 Haha Ha altså en tredje/fjerdeplads væk senest bag Classico. Var kommet hjem på cirka 1.16,4a/2140m.V4-4, 4. løb

V4 afsluttes med et kanonløb, hvor på en normal god Odense-bane og i fornuftigt vejr, sandsynligvis skal løbes en 1.12-tid for at vinde.

A-chancer: 5-1-10-7-6-9 B-chancer: 4-2 C-chancer: 8-3

5 Winston Laser gik super på Jägersro senest 30/4. Kom til start efter et roligt løbsoplæg med Flemming Jensen i et DM-løb, og bombede direkte til spids for John Køhler. Afviklede de første 500m efter 1.10,6 men havde på dét tidspunkt allerede fået dæmpet tempoet. Kilometeren gik efter 1.13,2. Kunne nøjes med at afvikle sidste omgang i 1.14-tempo, og afviste sikkert Demolition Man F ind mod mål. Bliver kørt til spids igen her, hvorfra Max Myrups hest går sine allerbedste løb.

1 Aros Line har alle muligheder for at få et perfekt løb fra dette startspor. Kan godt flytte sig fra start, så når jeg sætter den så højt oppe i seedningen, så er det fordi jeg tror Aros Line kan få ryg på Winston Laser undervejs. Formen er ok. Fik andet par udvendigt mod Casino Gardenia senest, men blev siddende, da der kom angreb nede bagfra. Foran gik Armani S kold på to skridt, og det kostede en del positioner for Aros Line, som kom godt tilbage igen i opløbet. Undertegnede rækværksverdensmester vil mene, at Aros Line kunne have været tredje med et træk i højre line med 500m hjem. Men beslutningerne skal jo træffes i løbet af et splitsekund.

10 Apapmand er havnet i skammekrogen her, men det er jo naturligvis fordi den har tjent flest penge af alle deltagerne i løbet. Gør sin første start for Team Rask her, og der meldes om gode træningsarbejder for Ens Snapshot-sønnen, som er kommet til Jeppe Rasks træningskvarter fra Nykøbing Falster-træner Anders F. Jensen. Alle ved, hvor stor kapacitet Apapmand har, og den har blandt andet vundet Dansk Avlsløb og det store amatørløb K.G. Bertmarks. Bliver spændende at følge i Jeppe Rasks regi.

7 VM Viking Cup bombede til spids på Musketerdagen, og svarede op for de angreb, der kom. Faldt på eget greb til slut, men har uanset hvad nok haft gavn af denne udblæsning. Det er dog næppe sandsynligt, at VM Viking Cup skal køres i spids igen, men lynhurtig fra start er den, så Morten Friis kører nok med fra start for at finde en god rygposition.

6 Stickittothem var senest ude i DM for Hopper, hvor Knud Mønster kørte til fra start med Stickittothem. Kunne dog ikke komme forbi indvendige Carna Sensei, og kunne netop heller ikke komme ned i ryg, for der sad Morten Friis med Bella Højgård. Så Stickittothem måtte gå den tunge gang i dødens på løbets storfavorit, og det gik naturligvis ikke. Gav sig med 400m hjem, men det er bare at glemme den start, hvor det hele blev forkert.

9 Sun Esterel er hærdet i hård konkurrence. Var senest ude mod VM Viking Cup & Co, og Jeppe Rask bakkede direkte fra start, og kom til at sidde sidst undervejs. Forsøgte at gå med i angreb i ryg på den senere vinder Mr Shorty, men kunne ikke helt følge på bageste langside. Kom dog tættere på Mr Shorty ned gennem opløbet, men måtte udvendigt for sig lukke Wonderboy forbi. Viste alt vel med formen, og Sun Esterel skal på de lidt større V4-kuponer.