V4-analyse af Steffen Møllergård til Nykøbing F.

Tipperstatistik: Spillet for 2.872 kr. Vundet 4.285 kr. Tilbagebetalingsprocent 149%. Hitrate: 4 af 13.

Printvenlig version

V4 forslag

8-5-4
6-8-7-5-4
4 Covini
4 Chandon

Pris 30 kroner (15 rækker)
V4-1 / 1. løb

Ale’ Pride Gar og Dua Lipa gør sandsynligvis op om sejren. Men jeg finder også plads til Next Is Now på mit V4-forslag, da den gik et positivt prøveløb, som man kan ses på Fast Track’s YouTube profil.

A-chancer: 8-5-4 B-chancer: 6-7-3-2 C-chancer: 1-9

8 Ale’ Pride Gar. Med Varenne som far, så har den 3-årige italienske hoppe i den grad afstamningen i orden. Den har også uden problemer vundet sine to starter i Danmark for de to norske kuske Marius Høitomt og Adrian Solberg Akselsen. Træner Christian Lindhardt har lige modtaget Ale’ Pride Gar i træning den 16. april. I sin første DK-start sad den langt tilbage i feltet fra start, og med 1200 meter til mål gik den ud i en blød dødens og frem til den førende Evolution On Track, der var favorit i løbet. I en herlig opløbsduel kunne Ale’ Pride Gar trods det hårde løb, og 20 meters tillæg gå forbi favoritten til en klar sejr på en længde. I sin sidste start tog kusken det roligt fra start, og sad i tredje par indvendigt. Med 1300 meter til mål gik den frem til dødens spor. Rundt sidste sving satte den for alvor Urgent Face under tryk, og på ren styrke afgjorde den let løbet. Og det er ret egentligt utroligt, at man som vinderspiller har kunnet få odds 33:10 og 27:10 på sådan en fin hest. Topchance i mine øjne trods 40 meters tillæg.

5 Dua Lipa. Topafstammet hoppe med Muscles Yankee som far, og en mor i Kelly Rowland, der også har avlet Lisa Lisieux, som har Ready Cash som far. Den vandt sin debut i Tyskland d. 14. april på 15.2 1900 meter autostart. Det kan man selvfølgelig ikke overføre 1:1 til Dua Lipa, men det giver alligevel en indikation om klassen på Dua Lipa. Den blev godkendt på sportsdagen på Falster på 23.5 2160 meter snorestart, og derfor er prøveløbet er desværre ikke på Youtube, så Dua Lipa må man se an på dagen enten på banen eller i Fast Track udsendelsen. Men alene på afstamningen skal den regnes tidligt, og skal selvfølgelig med V4 kuponen.

4 Next Is Now. Var ude i prøveløbet (se løbet HER) sammen med Droiden d. 11. april, hvor Droiden førte undervejs og hvor Next Is Now sad som tredje hest indvendigt, og Next Is Now gik et tiltalende prøveløb, hvor den viste et godt væddeløbshoved, og kusken kørte et fornuftigt og lærerigt løb med den. Afsluttede i 16 tempo de sidste 500 meter. Triochance skal den bestemt være efter et godt prøveløb. Og Next Is Now er min klare første udfordrer til de to favoritter. Og da mit V4-forslag ikke koster det store, så finder Next Is Now også vej til mit V4 forslag, da den gik et flot prøveløb, og vil være forbedret til denne her start. Er klart en mindre vinderchance end de to storfavoritter, men Next Is Now kan være den sjove overraskelse, som trækker V4 værdien højt op. Læg mærke til afstamningen med Muscles Yankee som morfar, og moren er US hoppen Starbrarian. Så den har også papirerne i orden.

6 Droiden. Fik to starter før nytår for, at den kunne få 12.000 kroner fra ungheste satsningen, og virkede ikke helt startklar på det tidspunkt. Startede i et rutineløb d. 11. april, hvor den løb en 22.5 tid over 2140 meter snorestart for Anders Rygaard Jensen. Tog spidsen fra start, og indledte de første 500 meter i 27 tempo, og de første 1000 meter i 24 tempo. Blev slået på de sidste meter af Next Is Now. Og Droiden virkede forbedret i forhold til sidste års to starter. Men den er mest aktuel for den sidste trioplads/præmie fra et lukket spor 6 i volten.

7 White Light Ant. I sin første start i Danmark efter en længere løbspause tog den spidsen fra start, men Johnny Jensen slap den på første langside. Tempoet var langsomt med 25 tempo de første 1000 meter. Gik ikke det store, men hang fint med i ryg på den førende. I sin sidste start hoppede den op til startbilen, men fik sat den i trav, og sad i fjedre par udvendigt rimeligt hurtigt. Var træt ind på opløbet, og fik kun femtepladsen, da der var to heste med opløbsgalop. Men kom fint tilbage i løbet efter sin startgalop. Er hårdt inde i løbet på sin præmiesum, og med de 20 meters tillæg bliver det en svær opgave. Præmiechance.

3 Atlas Miguan. Blev i sin debut taget meget roligt fra start, og sad et stykke nede i feltet. Afsluttede rimeligt til en fjerdeplads, men to heste havde en opløbsgalop, og den gik ikke det store i løbet. Kan dog være forbedret til denne her start. Jeg ser dog mest Atlas Miguan som en præmiechance.

2 Citygirl D F. Fik to starter som 3 års, hvor den ikke viste det store, og havde ingen løb i 2018. Gjorde comeback d. 11. april. Sad i ryg på den førende Urgent Face, og var meget tidligt træt, og Citygirl D F skal være markant forbedret her selv med en norsk topkusk i Tom Erik Solberg for at have den mindste triochance.

C-chancerne i løbet 1 Donna Maria og 9 Væsterboloveletter ikke vist form som gør dem aktuelle for V4-spillerne. Donna Maria fik to starter op til nytår, så den kunne få 12.000 kroner fra ungheste satsningen , og skal være markant forbedret her for, at den er trioaktuel. Og Væsterboloveletter er hårdt ramt af de 40 meters tillæg. Var i lørdags ude i et rutineløb 1:22 på Falster banen, hvor den løb 21,6 2140 meter snorestart.

V4-2 / 2. løb

Tre heste skiller sig klart ud som topchancer ved første øjekast. De har dog også de tre dårligste startspor, og Arn Krones var meget svag sidst på Halmstad. Og derfor kommer jeg også de mindre chancer Vellegrino S og Dream Lady Dream på V4-kuponen.

A-chancer: 6-8-7 B-chancer: 5-4-1 C-chancer: 3-2

6 Bellissa Gry. Vandt sidste år tre løb på Falster banen allesammen efter devisen spids og slut. Og den vandt for tre starter siden sin sæsondebut på Lunden i et hoppeløb efter samme recept, og viste god form. Mødte gode heste som Mellis Akema og Caviar´s La Marc. I sin forrige start på Fyn var den ude i et hårdt selskab, og sad undervejs som en af de sidste heste i feltet. Gik ikke det store derfra, og det endte med en sidsteplads i løbet. Men i sin sidste start gik den måske sit bedste løb jeg har set den i. Var godt inde i løbet på sin præmiesum, og fra spor 9 satte den sig udvendigt på den førende Marvin Gaye. I på opløbet var de to heste i en herlig duel, og på de sidste meter satte Bellissa Gry mulen på målstregen først, og viste at den vinde fra andre positioner end spids. Tager næppe spidsen fra Oliver Eson her i dette løb, og det taktiske valg Søren Johansson vælger kan blive afgørende for sejren. For feltet er mere jævnbyrdigt i dag end i sidste start, og det kan derfor blive svært at vinde fra dødens spor igen.

8 Countess P D. Har allerede seks starter bag i år, og har klaret de tætte starter flot, og har udviklet sig fint igennem de sidste mange måneder. Blandt andet i sin forrige start, hvor den overraskende viste sig hurtig fra start, og tidligt kunne overtage spidsen, og løb en flot 15.8 tid på 1640 autostart og kunne vinde en sikker sejr foran A Secret Word. Og viste der absolut topform. I sin sidste start indledte den løbet i fjedre par indvendigt. Med 1200 meter gik Countess P D ud i andet spor, og med en omgang til mål gik den ned i ryg på den førende A Secret Word. Men det viste sig desværre at være en fejldisposition, da A Secret Word overraskende blev træt ind på opløbet, og Countess P D sad bomfast bag denne, og fik først frit løb, da vinderen Gent Quattro var på vej i mål. Spor 8 trækker ikke så meget ned for mig, da den kan gå fra flere positioner, og kan gå en stærk afslutning de sidste 500 meter. Skal afgjort med på V4-kuponen.

7 Arn Kronos. Var i sin sidste start en tur til Halmstad banen. Sad femte par indvendigt fra start, hvor spidshesten førte de første 500 meter i 11 tempo. På første langside gik Arn Kronos ud i dødens spor, men blev afløst kort efter til andet par udvendigt. Med 500 meter til trak Anders F. Jensen den ud af løbet, og nærmest gik i mål på en 22 tid. Fik et startforbud i 10 dage på den dårlige præstation. Vinderen kom i mål på en 15.8 tid. Og næstsidste hest i mål løb en 16.6 tid. Enten var den syg på dagen eller kan den kvalt sig for det så meget mytisk ud. I sin forrige start vandt den en pligtsejr kort foran Bellucci i et felt med kun seks heste. Men imponerede ikke i løbet, men man kan jo heller ikke forlange andet end en sejr. Anderledes god var den for tre starter siden på Lunden, hvor den tog en fuldt godkendt andenplads bag Daytona. Den var hurtig fra start fra sit tillæg, og kom hurtigt op i ryg på den førende Daytona. Holdt ryggen på denne hele vejen 5-10 meter efter denne. Ind på opløbet holdt den en fin hest som Atletico bag sig, og tog på en godkendt præstation andenpladsen, og gjorde det på en rigtig god tid på 15,8/2020 snorestart. Og for fire starter siden gik den flot som tredje bag Catch Me A Winner. Man bliver lidt bekymret som spiller med den sidste præstation i Halmstad i frisk hukommelse. Men omvendt starter Anders F. Jensen heller ikke Arn Krones igen før han ved, at den er klar til at levere en god præstation igen.

5 Vellegrino S. Gik markant forbedret i sin sidste start fra spor 11 bag bilen for den norske kusk Adrian Solberg Akselsen, som havde en rigtig god dag på Falster banen sidste løbsdag. Fik tredje par udvendigt og angreb med 500 meter til mål, men kunne ikke nå frem til de førende Bellissa Gry og Marvin Gaye. I sin forrige start for knap en måned siden var den ude i stayerløbet. Tog spids fra start men slap den hurtigt til Væsterbo Peak, og sad i ryg på denne undervejs. Var træt efter den lange løbspause på bagerste langside, men kom fint igen til en tredjeplads. Nu med to starter i kroppen nærmer topformen sig. Og det bliver spændende at følge den med Tom Erik Solberg i sulkyen. Trioaktuel i denne her konkurrence. Lille vinderchance i løbet, men er nok mest noget for pladsspillerne.

4 Dream Lady Dream. Har slet ikke levet op til sin kanonafstamning med søskende som Derbyvinderen i 2011 Peak, Thengill og det nye 3 års-talent Erik Clausen. Blev forsøgt i Grand Circle 3-års Hoppechampionat 2018, hvor den var sjette i mål. Og var anden til Destiny i et lidt svagt 3-års hoppeløb på Fyn. I sin sidste start på Fyn sad den som sidste hest undervejs. Forsøgte en afslutning i den hastige afslutning af løbet, men endte som sjette ud af syv heste i mål. Og det havde været en klar sidsteplads, hvis der ikke havde været en for en opløbsgalop for Cotten Eye Joe. Nu kommer den efter en lang løbspause, og for at den skal være vinderaktuel her, så skal den være markant forbedret henover vinteren. Skal ses an på dagen.

1 Oliver Eson. Er ude på sin favorit distance sprint, og kusken Leif Larsen kører altid Oliver Eson offensivt. Har det med at blive træt de sidste meter af sine løb med de offensive udlæg. Og selvom det er sprint i dag, så søger Oliver Eson sandsynligvis en præmie.

C-chancerne i løbet 3 Bella Damgård og 2 Sissi Rak har ikke vist form, som gør dem aktuelle i det løb for V4-kuponen.


V4-3 / 3. løb

Covini var i fredags en imponerende vinder for Jeppe Juel på Lunden. Blanker Covini uden tøven.

A-chancer: 4 B-chancer: 1-3-9-6-7 C-chancer: 2-5-8

4 Covini. Var en af årgangens bedste hopper sidste år, og blev af mange regnet som værste udfordrer til Commit Boom Bay op til hoppederbyet. Men sygdom med halsproblemer og virus i forbindelse med prøverne til hoppederbyet, som gjorde det håb helt umuligt, og den kom sig aldrig helt over dette i sidste sæson. Nu har den haft en god lang pause indtil i fredags, hvor den stillede op i DM for travtrænere, hvor kusken var Jeppe Juel. Fik sidste år 1.5 måneds pause efter sit sidste løb på græs, og har derefter fået en del ridetræning op til sin sæsondebut på Lunden. Og havde kun været trænet langsomt. Covini havde op til startbilen problemer og satte mange meter til med galop. Endte i fjedre par udvendigt et stykke tilbage i feltet. Og med 700 meter til mål angreb den i overfart, og ind på opløbet tog den efter en herlig opløbsduel med den førende Birte Mile sejren kort før mål. Og kunne vinde på en god 14,9 tid 2000 meter autostart. Og Covini imponerede i den i grad i sin sæsondebut. Og jeg blanker Covini uden at tøve det mindste. Respekten fra resten af feltet i dag er sikkert så stor, at de har affundet sig med andenpladsen inden starten. Jan Kramer vil op til starten teste diverse udstyrsændringer, som skal gøre at Covini ikke skal rende og slå med hovedet. Det skal man selvfølgelig høre mere til på dagen, og det gør nogen positiv forskel i opvarmningen.

1 Fernando N L. Gjorde sin sæsondebut for 14 dage siden, hvor den gik bedre end forventet, som kort slået bag Gent Quattro. Med 1200 til mål gik Nikolaj Andersen ud i tredje par udvendigt, og rundt sidste sving blev den trukket godt frem af Gent Quattro, og afsluttede stærkt til andenpladsen. Vil være forbedret til denne her start, og har startet på den lange distance engang før for Torben Nygård. Efter dens sidste løb ser jeg Fernando N L som værste konkurrent til Covini. Er meget langsom fra start, og skal have et rygløb længst muligt, og derfra kan den komme i en stærk afslutning.

3 Væsterbo Peak. Har haft en fin 2019 sæson med to sejre og en andenplads i kun seks starter, og Væsterbo Peak er i topform, og klarer den lange distance uden problemer. I sin forrige start på Falster vandt den også et stayerløb med seks heste i feltet. Efter en hurtig start overtog den hurtigt spidsen rundt første sving, og derfra styrede den løbet, og forsvandt væk ind på opløbet til en overlegen sejr. I sin sidste start, som også var over en lang distance på 2680 meter snorestart sad den undervejs i fjedre/femte par indvendigt, og efter en omgang sad den i en blød dødens nede i feltet. Med en omgang til mål blev den afløst til andet par udvendigt. Var træt med 500 meter til mål. Og gik ikke som bedst, men i dette her løb skal den være en stor triochance, men den slår næppe Covini.

9 Jammerbugten. Har måske ikke den store fordel af distancen på 2640 meter autostart. Har kun prøvet distancen engang før i 2017, hvor den var med i et 2500 meter løb på Lunden, hvor den endte femte ud af syv heste i et lidt svagt felt. Jammerbugten havde fin sæson sidste år med flot pladsprocent på 58%. Gjorde sæsondebut d. 28. marts, hvor den efter et løb bagerst i feltet angreb rundt sidste sving, men Jammerbugten blev noget genereret af en galopperende Gent Quattro, og dagen var ødelagt, og spillerne fik ikke rigtigt nogen indikation om formen på Jammerbugten. Blev slettet op til en tiltænkt start for 14 dage siden pga. feber. Jammerbugten er en god hest, men jeg tror ikke på vinderchance, men er bestemt en god triochance.

6 Jetmoon Heart. I sin forrige start, som var et amatørhandicap var den uheldig at sidde de første 1500 meter af løbet i tredje spor, og Jetmoon Heart var forståeligt træt til slut. I sin sidste start var den femte i løbet Chandon vandt. Blev taget meget roligt fra start, og sad klart som sidste hest i feltet. Og trods et anonymt løb undervejs, så afsluttede den pænt til femtepladsen. Vinder ikke løbet, men den sidste trioplads/præmie er bestemt muligt. Har vist forbedret form i den sidste periode.

7 Runaway Shadow. Deltager mest i amatørhandicap på Lunden, og jeg ser Runaway Shadow på samme niveau som Jetmoon Heart, og ser dem som aktuelle til den sidste trioplads/præmie.

C-chancerne i løbet 2 Sander L B, 5 Sonny Pride og 8 Princess Svenstrup har ikke vist form, at gøre dem aktuelle i V4-/V5-spillet.

V4-4 / 4. løb

Chandon viste i sin sidste start god form efter det hårde løb den fik i sin forrige start. Jeg forventer en sejr efter spids hele vejen her. Topchance! Bag Chandon er løbet ret åbent, og vælger man at gardere Chandon, så trænger alle B-chancer sig på V4-/V5-kuponen.

A-chancer: 4 B-chancer: 9-6-3-8-2 C-chancer: 5-1-7

4 Chandon. Før dens sidste start var jeg noget bekymret for om Chandon’s forrige start sad for meget i stængerne på den. Men de bekymringer var der ikke nogen grund til at have. Den var helt klar til start igen, og tog en let start til mål sejr. Og der var aldrig tvivl om sejren på noget tidspunkt. I sin forrige start havde den fået en meget hårdt løb af den norske kusk Marius Høitømt med spids i 11 tempo, og med 800 meter til mål gav Marius Høitømt marchordre, og Chandon fik et stort forspring til resten af feltet. Men det hårde løb sad forståeligt i benene de sidste 200 meter, og Chandon nærmest gik i mål, og kunne kun akkurat holde sin andenplads bag Vaske Viggo. Men med dens sidste præstation, hvor den vandt en klar sejr, så tøver jeg ikke med at blanke Chandon i V4-/V5-spillet. Stor chance for endnu en start til mål sejr.

9 Attention Bøgedal. Med den norske kusk Adrian Solberg Akselsen i sulkyen gik Attention Bøgedal et topløb i stayerløbet sidste løbsdag på Falster. Efter at have siddet som den sidste hest i løbet undervejs, så rundt sidste sving, så fik kusken den op i topfart, og på en stærk afslutning kunne den tage en sikker sejr foran Applejack Mile selvom den havde siddet som en af de bageste heste ind på opløbet. I sin forrige start var den fjedre til i løbet, hvor den mødte bla. Vakse Viggo og Chandon. Efter en langsom start bagerst i feltet angreb den fint i tredje spor, men kræfterne slap op hen imod målstregen. For tre starter siden havde den en offday på Lunden med flere galopper undervejs og opgav i løbet. Får Tom Erik Solberg som kusk, og jeg regner Attention Bøgedal som klart første udfordrer til Chandon i dette her løb.

6 Gent Quattro. Vandt for tre starter siden på sportsdagen på Falster d. 16. marts trods en startfejl, men kunne alligevel overtage spidsen efter 600 meter. Og derfra vandt den en sikker sejr. I sin forrige start for sad den fra start indvendigt undervejs, og derfra gik den ud i andet par udvendigt på bagerste langside. Angreb rundt sidste sving, men det endte med det samme med en ødelæggende galop. I sin sidste start var den fejlfri, og kunne vinde en flot sejr. Indledte løbet indvendigt nede i feltet. Med 1200 meter til mål gik den ud i andet par udvendigt, og ind på opløbet gik den frem til en kort men sikker sejr foran Fernando N L. Kan være lidt ustabil, men indeholder stor fart. Og er den typiske outsider, som fejlfrit er en god triochance.

3 Tutu. Herlig 9-årig hoppe som gør virkelig gode indsatser i langt de fleste starter. Skal have et rygløb, og tempoet skal gerne være højt undervejs, så kan den virkeligt gå en slutspeed de sidste 300 meter. Kommer efter en løbspause på en lidt mere end en måned, hvor den i sin sidste start var tredje i et hoppeløb på Lunden, hvor Bailey Bakkely vandt fra spids. Sad undervejs i ryg på denne, fik hullet ind på opløbet men kunne ikke nå helt frem til Bailey Bakkely og Worst Nightmare. Men det var også første start efter, at den havde været udgået af et løb d. 10. marts pga. halthed. Og måske starten lige var tæt nok på dette? Tutu er altid i mine øjne en god triochance i sin klasse.

8 Vanneau Wib. I sin forrige start mødte den gode heste som Tiger Hill Diamant, Universale, Victor Flirt m.fl. Endte udvendigt på den førende Universale, men trods det hårde løb, så holdt den farten fint til fjerdepladsen. Før denne start havde den været meget uheldig at sidde fast med kræfter sparet over målstregen to starter i træk. I sin sidste start endte det efter en omgang i ryg på Applejack Mile, og den næste omgang skete der ikke det store undervejs. Ind på opløbet sad den lidt fast, men fik frit løb lidt efter. Viste ikke overfart i opløbet som den plejer at gøre. Vanneau Wib er en klart bedre hest end resultatrækken kunne indikere. Den har været meget uheldig med positionerne undervejs de sidste mange starter. Spor 8 er ikke det bedste for Vanneau Wib for enten bliver den bakket ned som den sidste hest i feltet, ellers kan den risikere at ende den udvendigt på Chandon, hvis Rene Jonassen kører med fra start. Og derfra bliver det svært at vinde løbet, og jeg ligger lidt lavt fra spor 8. Triochance som bedst.

2 Arthur Halbak. Efter en længere løbspause gjorde Arthur Halbak comeback til væddeløbene for en måneds tid siden, hvor den sad i tredje par indvendigt undervejs. Gik udvendigt rundt sidste sving, men det endte desværre med en galop kort efter. I sin sidste start var den anden til Chandon. Sad efter 500 meter af løbet i tredje par udvendigt. Rundt sidste sving indledte Rene Jonassen sit angreb, og Arthur Halbak kunne tage en godkendt andenplads et stykke efter Chandon. Måske den kan ramme ryggen på Chandon fra et perfekt spor 2, og derfra er den bestemt trioaktuel.

C-chancerne i løbet 5 Gentille, 1 To Late og 7 Try Me ser jeg ikke få med udfaldet at gøre i dagens løb. Gentille kommer efter en lang pause siden januar måned, og det er en hest Per Damberg har haft i kort tid ifølge trav.dk. Den har løbet gode tider i Sverige, men det er rene medløbstider, hvor den har været langt efter vinderen i mål. Er svær at sætte ind i den danske konkurrence, men de løbsklip jeg har set virker den som en langsom starter, og den har haft det meget svært i sine løb. Vi skal tilbage til 2017 for at finde dens eneste sejr i 37 starter. Skal ses an på dagen.