V4-analyse til Nykøbing torsdag d. 29. august

Udarbejdet af Steffen Møllergård.

Tipperstatistik: Spillet 6010 kr. Vundet 6326 kr. TBP 105,26% Hitrate 10/27.Printvenlig versionV4-forslag (reserve hest i parentes)

V4-1: 1-9-3-6 (4)

V4-2: 2-7-1-4-8-5 (3)

V4-3: 4-1-7 (2)

V4-4: 7 Peakster (4)

Pris 144 kroner (72 kombinationer)V4-1 / 1. løb

En Diego Star, som i dette løb er født i spids, må stå med topchance. Dog vælger jeg at gardere Diego Star, da formen ikke virker helt på top de sidste fire starter.

A-chancer: 1-9 B-chancer: 3-6-4 C-chancer: 7-2-8-5

1 Diego Star. Har en perfekt udgangsposition med startspor et i volten. For fire starter siden viste den sig hurtig fra start i snorestart, og den førte løbet fra start til slut foran Broadway Vincent. Da jeg forventer Diego Star i spids igen, så forventer jeg også den fører løbet hele vejen rundt. Dog har den ikke efter sin sejr vist den allerbedste løbsform, så jeg ser ikke Diego Star som et blankbud. Den kom aldrig ind i løbet på Lunden fra sit tillæg d. 12. juli, og på Bornholm hang den bare med hele vejen rundt til en femteplads. I sin sidste start galopperede den ind i første sving, men den leverede en god ophentning og fik andet par udvendigt. Forsøgte angreb rundt sidste sving, men kræfterne ebbede forståeligt ud midt på opløbet. En Diego Star i spids ser jeg dog som vinderen af løbet.

9 Anno Boom Bay. Har i den sidste periode deltaget i to amatørhandicap på Lunden, som har givet en sejr og en tredjeplads. For tre starter siden var den tredje bag Belittlebigjoe og Takeover Takeover efter et tidligt angreb med 800 meter til mål. Anno Boom Bay kunne derefter vinde sit forrige løb efter et løb undervejs i tredje par indvendigt. Kom perfekt ud i andet spor på sidste langside, og ind på opløbet fik Iver Jessen farten op, og den kunne gå forbi til en kort men sikker sejr. Startede på derbylørdagen, hvor den endte femte, og den fik noteret tiden 16,3 2000 meter snorestart. Den lå ryg på den førende Next Is Now undervejs. Kunne ikke være med i den hastige afslutning som Askepot Macoy og Next Is Now satte, men den holdt farten stærkt i opløbet. Den har tidligere optrådt meget ustabilt, og haft lidt problemer med sit temperament. Men nu har den også været fejlfri tre starter i træk. Og træneren meldte også ud at den var forbedret i træningen op til sidste start på Lunden. Jeg synes på formen, at den er en god vinderchance trods tillæg, og den kommer med på V4 kuponen.

3 Enjoy The Cocktail. Den indeholder god fart, men den løber stadigvæk noget grønt og urutineret. Og den har ikke rigtigt levet op til Christian Lindhardts forventninger. Han håber, at det den er blevet vallak hjælper den bedre til livet som væddeløber. I sin sidste start på Fyn galopperede den ind i første sving, da kusken forsøgte på at overtage spidsen. Startede på derbyfredagen, hvor den var ude i et meget hårdt felt, hvor den havde startspor syv. Den endte niende ud af tolv startende heste og fik noteret tiden 17,0g 2000 meter autostart. Den galopperede igen ind i første sving, og sad derefter som en af de sidste heste nede i feltet. Forsøgte angreb rundt sidste sving, men kræfterne slap op ind på opløbet. Og den overbeviste heller ikke i denne her start. Synes dog den skal regnes som vinderchance i dette løb, og jeg forventer at Christian Lindhardt tager en start på sikkerhed her, og fanger ryggen på Diego Star.

6 Coin. Den havde en meget ustabil indledning af dens løbskarriere, men den har været i klar fremgang i dens sidste to starter. I sin forrige start var den anden til Excuse Me. Tog med det samme spidsen i løbet, og var der indtil midten af opløbet, hvor Excuse Me gik forbi uden at hilse trods et løb udvendigt på Coin. I sin sidste start kunne den tage sin første sejr i et lille felt med kun fem heste til start. Sad som sidste hest i feltet i andet par udvendigt. Angreb i tredje spor rundt sidste sving og kunne vinde en kort men sikker sejr for Diamond Merci. Coin er ret hårdt inde i dette løb på sin præmiesum, og et lukket startspor i volten gør det heller ikke lettere. Kommer dog Coin med på mit V4 forslag, da hverken Diego Star og Enjoy The Cocktail har overbevist nok i deres sidste starter.

4 Nikita Montoya. Køres til denne her start af sin medejer Dennis Nielsen, som ikke kører mere end 6-10 løb om året. Han vandt sidst væddeløb i 2013 som var et formløb. Nikita Montoya har i sine sidste starter mest hængt med. I sin sidste start var den ude i amatørmesterskabet på Falster. Indledte løbet i femte par indvendigt. Gik udvendigt på Next Is Now med 1100 meter, og blev kort afløst til andet par udvendigt. Var dødtræt med 500 meter til mål, og må have været syg på dagen. Har i starterne før taget trioplaceringer bag heste som Next Is Now og Ale´Pride Gar på afstand af disse i små felter. Som bedst en triochance.

7 Vendome Ans er en lidt ustabil type, som dog har været fejlfri i de sidste to starter. Kommer dog til denne start efter en løbspause siden d. 1. marts. Og den skal ses an på dagen. Den var anden bag Danilo Fønix i Århus i sin forrige start i et meget rodet begynderløb i Århus. Sidst på Fyn var den ude i et meget svært flerklasseløb, hvor den førte løbet til de sidste 500 meter. Holdt dog farten godkendt med tanke på den hårde konkurrence. Er lidt hårdt inde i dette løb fra tillæg. 2 Honey Bee, 8 Ups Annbirchador og 5 Buster Ghost S har ikke vist form, som gør den aktuelle for spillerne i dette her løb. De søger en mindre præmie.V4-2 / 2. løb

Otte heste med meget lave sejrsprocenter de sidste to år mødes i dette her løb. Kun Baker Tilly og Vellegrino S virker uden vinderchance.

A-chancer: 2-7-1 B-chancer: 4-8-5 C-chancer: 3-6

2 Insane Sweet. Det kan virke ulogisk, at jeg giver vindertippet til Insane Sweet, da den kommer til start efter en lang løbspause siden oktober måned 2018. Men den fra dog været i professionel træning på Falster siden februar måned. Først ved Liv-Jorunn Lund, og fra den 1. juli hos Christian Lindhardt. Så ejerne må have en vis tro på deres hest, når man vælger at beholde den i så lang en periode i professionel træning. Modstanden i løbet er hellere ikke hårdere end, at den kan vinde direkte efter sin løbspause.

7 Anders And. Vidste man som spiller, at Anders And ville være fejlfri i dette løb, så havde man også en blank i V4 spillet uden tvivl. Anders And havde en fin periode i foråret med fem trioplaceringer. Og Anders And gik et topløb for Peter Untersteiner på Copenhagen Cup søndagen. Men har i de sidste seks starter ikke levet op til sit potentiale. Har afgjort vinderchance, hvis den er som bedst på dagen, men jeg synes klart at det kan være en favorit i fare. Startspor fem i volten er jo næsten en garanti for en startgalop.

1 Besplatno Tiki. Kommer til denne her start med en løbspause siden midt i maj måned. Har en perfekt udgangsposition med startspor ét i volten. Da den kun ligger i spidsvolten med Insane Sweet, så er den sikret et løb fremme i feltet. Har haft en tendens til at falde ud af stilen i slutfasen af sine løb. Og udover et løb med fem til heste til start i februar, hvor den tog en andenplads har den ikke overbevist mange i denne her sæson.

4 Gent Quattro. Indledte sæsonen rigtigt flot, men der har været grus i maskineriet de sidste fire starter, hvor den tidligt har været væk fra løbene. Har fart i overflod, dog svær at køre fejlfri, men den kan trods en lidt dunkel resultatrække ikke udelukkes fra sejren. Er som Anders And en lidt ”vind eller forsvind hest”.

8 Bombay Laser. Var på derby lørdagen ude i et Sigter Mod Stjernerne løb. Hvor den endte som nummer 13 ud af 15 heste i mål. Fik noteret tiden 18,0 og var langt efter feltet i mål. Men tag med i betragtningerne af præstationen, at der var 3 omstarter, og Bombay Laser totalt missede starten. Så fik bare et træningsarbejde nede i feltet. Den er ret hårdt inde i dette løb på sin præmiesum, og startspor seks i volten gør det heller ikke lettere at vinde dette her løb. Var i sin forrige start tredje til Dolly Park og Gerko Steenwijk. Efter et løb nede i fjerde par udvendigt afsluttede den stærkt i opløbet, og kunne arkurat nå frem til tredjepladsen. Kommer på V4 kuponen selvom den meget sjældent vinder væddeløb.

5 Pirata Di Pippo. Kommer tilbage til væddeløbene efter en løbspause siden sommeren 2016. Derfor var den ude i et prøveløb på Lunden, hvor den førte løbet hele vejen rundt, som den vandt i tiden 19,6 2000 meter snorestart. Så fin ud i prøveløbet. Er på sit grundlag rigtigt godt inde i dette her løb. Og den kan ikke udelukkes helt trods den lange løbspause.

3 Baker Tilly. Vandt for tre starter siden et formløb på sprint, som var udskrevet perfekt for den. Vandt efter spids hele vejen rundt. Efterfølgende har det haft det svært fra tillæg og bagspor 12 i kuskematchen. Er en bedre hest end det viste. Havde i sine første løbs år store problemer med halsen på denne tid af året. Så jeg ligger noget lavt på Baker Tilly til denne her start.

6 Vellegrino S. Er ret hårdt inde i dette løb, og har ikke vist den store form de sidste starter. Søger en præmie.V4-3 / 3. løb

Oliver Eson, Captain Coke og Fernando N L ligner næsten en helgardering i dette her løb. Og jeg låser V4-3 med disse tre heste.

A-chancer: 4-1-7 B-chancer: 2-6 C-chancer: 5-8-3

4 Oliver Eson. Vandt for to starter siden for Bjørn Goop i kuskematchen. Var som forventet hurtig fra start, og fik et løb i ryg på den førende Bienvenue. Denne forsøgte at køre fra feltet rundt sidste sving, og det gav den nødvendige plads, så Bjørn Goop kunne trække Oliver Eson ud ind på opløbet, og da Bienvenue som forventet stoppede lidt op hen imod målstregen, så kunne Oliver Eson vinde en kort men sikker sejr. Derefter var den en tur på Lunden, hvor den indledte løbet i tredje par indvendigt. Men 800 meter til mål gik Leif Larsen ud i andet spor, hvad han håbede, blev andet par udvendigt. Men Giorgio Boko hoppede kort efter, så den måtte trave udvendigt i andet spor de sidste 800 meter. På trods af det hårde løb, så holdt den farten stærkt hjem til en tredjeplads. Viser fornyet lyst til væddeløb, og med perfekt forudsætninger med sprint og mulighed for spids, så er den et naturligt vindertip i dette løb.

1 Captain Coke. Har haft problemer med at den har fejlet op til startbilen, eller kort efter at startbilen kører væk fra feltet i den sidste periode. Det havde den også deltaget i kuskematchen for Bent Svendsen, hvor den galopperede kort efter startbilen slap feltet. Men den leverede en fin ophentning og var fremme ved feltet da der var kørt 500 meter. Den leverede på trods dette en stærk afslutning ude i sporende rundt sving, og afsluttede måske bedst af alle i opløbet. I sin sidste start på Falster tog Anders F. Jensen en start på sikkerhed, og sad nede som næstsidste hest i syvende par udvendigt, da det var et linjeløb. Kom ud i andet par udvendigt med en omgang til mål, men måtte jage Sempre Avanti de sidste 800 meter. Ind på opløbet lignede det en sikker sejr, men Sempre Avanti slog kontra indvendigt. Burde måske have vundet løbet før det var helt godkendt, men omvendt er Sempre Avanti også en god hest i topform pt. Mest kapable hest i feltet, men den er ikke helt til at stole på. Og skal kusken køre for meget på sikkerhed til at den kan vinde på sprint? Men Captain Coke skal afgjort med på V4-kuponen.

7 Fernando N L. Er på lidt forkerte forudsætninger for den her. Den er ikke så hurtig fra start, men kan til gengæld afslutte stærkt de sidste 300-400 meter af løbet med det rigtige rygløb. Så sprint kan vise sig lige kort nok, men jeg tager den med på V4 kuponen, da den har gået gode løb i denne sæson med tre andenpladser til Gent Quattro, Covini og Arn Kronos i nævnte rækkefølge. I sin forrige start var den tredje i stayerløb bag Arn Kronos og Applejack Mile. Skuffede en smule i sin sidste start, men den havde også været slettet en tiltænkt start midt i juni måned, så var næppe i topform til denne start. Tog fra start nede som sidste hest, og senere kom den frem i tredje par udvendigt. Derfra gik den ikke det store i opløbet, og Fernando N L endte næstsidst i mål. Kommer den til start efter en ny måneds løbspause, og Fernando N L skal ses an på dagen, men Fernando N L er rigtigt godt inde i løbet på sin præmiesum. Derfor finder den vej til mit V4 forslag, og jeg står lidt for tyndt uden Fernando N L, hvis Captain Coke er væk med endnu en startgalop.

2 Beauty Ami Salløv. I sin forrige start var den tredje på afstand af Sempre Avanti og Captain Coke, som den også møder i dag. Sad nede i feltet i tredje par udvendigt, og leverede en fik afslutning de sidste 500 meter af løbet. Startede derefter på derbysøndagen, hvor den var ude i et meget hårdt løb med Erik Clausen, Emoji og Casino Royal. Mødte også der Broadway Vincent som også møder i dag. Den endte som nummer otte ud tolv startende heste, og den fik noteret tiden 15,3 2000 meter autostart. Jürgen Sjunnesson gav Beauty Ami Salløv et optimalt løb i andet par udvendigt start, men gik ned i fjerde/femte par indvendigt efter 800 meter af løbet. Kom perfekt ud rundt sidste sving, men modstanden i løbet var for hård til at den kunne tage en præmie. Der er svært at tro på den store vinderchance i dette løb, hvor en tredjeplads ligner maksimalt udbytte.

6 Broadway Vincent. Skuffede reelt i sin forrige start i kuskematchen på Falster efter en periode med flotte resultater. Den endte i dødens spor, og det løbsoplæg stod den ikke for. Den stod helt af med 500 meter til mål og endte klart sidst i mål. Startede derefter på derbysøndagen, hvor den var ude i et meget hårdt løb med Erik Clausen, Emoji og Casino Royal. Mødte også der Beauty Ami Salløv som den også møder i dag. Den fik en startgalop, og blev hurtigt disket i løbet. Men fik et løb i kroppen langt efter feltet. Køres til denne start af sin træner Liv-Jorunn Lund, som kun har kørt 2 starter i år. Jeg tror ikke på vinderchance i dette her løb, hvor en tredjeplads også for den ligner maksimalt udbytte.

5 Lass Passion, 8 Bella Damgård og 3 Ramos Crown der søger alle tre heste en præmie i dette her løb. Bella Damgård var der visse forventninger til i sin sidste start, men hang bare med til en femteplads efter et løb i fjerde par udvendigt. Startspor otte trækker også ned for den.V4-4 / 4. løb

Peakster gør sin anden start på Falster banen, og den bliver mit blankbud i V4 spillet trods den ikke var helt dus med banen i dens første start.

A-chancer: 7 B-chancer: 6-1-4 C-chancer: 5-3-2-8

7 Peakster. Er lige kommet i træning hos Anders F. Jensen, og den prøvede Falster banen for første gang i dens sidste start d. 1. august, hvor den var ude i en kuskematch. På Fast Track udsendelsen kunne de melde om en dårlig opvarmning med flere galopper. Og den virkede ikke helt fortrolig med svingene i selve løbet. I løbet fik den rolig indledning fra startspor 12 som den sidste hest nede i feltet. Med lidt mere end en omgang til mål blev den sendt ud i tredje spor, og lå der indtil opløbet hvor den forståeligt var dødtræt. Den var dog med feltet hjem, og viste det er en fighter. Her ligner det et løb udvendigt på spidshesten, men det bør Peakster også kunne klare, da Peakster er en stærk type. Og nu kender den også banen bedre til denne her start. Naturligt vindertip, og jeg vælger Peakster som den blanke i V4 spillet.

4 Arthur Halbak. Gik et topløb for tre starter siden. Den var ude i et hårdt løb med lutter topheste. Den fik et løb i fjerde par indvendigt, hvor den kom ud i andet spor med 500 meter til mål. Afsluttede stærkt, hvor den gik forbi Chandon ind på opløbet, og holdt heste som Cassiopeia og Covini bag sig. I sin forrige start fik den et løb i tredje par indvendigt. Kom ud i andet spor med 500 meter til mål, men kom til at sidde bomfast bag en træt Raket Hill Street, og mistede mange længder/positioner på dette. I sin sidste start var den ude i en kuskematch, hvor kusken indledte de første 500 meter i 12.0 tempo. Holdt tempoet oppe undervejs, og Arthur Halbak var selvfølgelig træt midt på opløbet. Som spiller synes jeg, at man skal se lidt bort fra sidste to starter, da den er klart bedre end det viste, og den var uheldig i den forrige start, og kørt for offensivt i sin sidste start. Arthur Halbak er lynhurtig fra start, og spidsduellen imellem den og Livi Love er den taktiske nøgle for løbet. Men man skal nok ikke forvente, at de to staldkammerater kører livet af hinanden i starten af løbet. Og måske er Arthur Halbak faktisk bedre med et rygløb?

6 Livi Love. Starthurtig hoppe, som virker til at have tabt lidt af sin gode form. I sin forrige start på Lunden fik den et godt løb i andet par udvendigt, men holdt bare farten ind på opløbet og endte syvende ud af 11 heste i mål. Startede på Lundens derbyfredag, hvor den endte i mål som otte i mål ud af elleve startende heste, og fik noteret tiden 15,4 2000 meter autostart. Lå nede i femte par indvendigt undervejs, og kom ud i andet spor på sidste langside. Holdt derfra bare farten, men det var også i hårdt selskab, hvor alle heste havde masser af kræfter efter en rolig første kilometer. Jeg ser Livi Love som en pladschance som bedst. Livi Love er rigtigt godt inde i dette her løb på sin præmiesum, og Livi Love vokser en klasse i spids. Men den virker bedst på sprint, og den kan næppe modstå trykket fra Peakster udvendigt fra.

1 Jammerbugten. Er ret hårdt inde i løbet på sin præmiesum. Men det bliver opvejet en smule af god form, og et godt startspor ét, hvor René Kjær sandsynligvis går efter at ramme ryggen på spidshesten. Var ude i kuskematchen sidst, hvor den var tredje til Harley Boko og Arn Kronos. Jammerbugten fik et løb i tredje par indvendigt. Kom perfekt ud i andet spor rundt sidste sving. Afsluttede stærkt i opløbet og kunne arkurat snuppe tredjepladsen på målstregen. I sin forrige start fik den et løb i ryg på den førende Chap A P hele vejen rundt, og kunne tage en klart godkendt andenplads. Pladschance som bedst.

5 Ullala Ami Salløv, 3 Traffic Lavec, 2 Fritz Attack og 8 Power Blue Moon er heste der søger som en præmie i dette løb trods det der kun otte heste til start i dette løb.